Vem skyddar de?


Men börjar inte detta bli löjligt? Liza Marklund hänvisar till källskyddet för att slippa svara på frågor, hon måste skydda identiteten på en romanfigur. TV4 har stoppat två inslag där bland andra Mias son framträdde. Aftonbladet pixlar ansiktet på Mias son Micke Hjortzberg och vägrar skriva ut hans namn. Och DN skriver ”staden” i stället för Oxelösund!

Vem är det de skyddar? Vad är poängen med detta? 
1. Mia Eriksson bor många hundra mil härifrån under ett helt annat namn.
2. Kammarrätten fastslog redan 1994 att det inte fanns någon hotbild mot familjen.
3. Hela svenska folket vet nu hur Osama Awad ser ut, han kan knappast köra omkring med automatvapen i jakt på Mia utan att någon skulle lägga märke till det.
4. Mias egna föräldrar och syskon har trätt fram i Expressen med namn och bild. För att ”bevisa” att Gömda är sann bedyrade de att dagispersonalen var hotad av Osama – att de inte själva minns det har inget med saken att göra.
5. Mia har besökt Oxelösund åtskilliga gånger sedan hon ”flydde” landet och gått omkring helt öppet på gator och torg.
6. Halva stan har känt till vilka människor ”romanerna” Gömda och Asyl handlar om.
Och varför intervjuar ingen stackars Elisabeth Hermon? När ska hon få upprättelse? Hur kan det komma sig att Mia och Liza Marklund med berått mod gick in för att krossa en kvinna som vigt sitt liv åt misshandlade och hotade människor? Utan tillstymmelse till bevis påstod de att Trossen var en bluff och såg till att hela verksamheten fick stängas? På vilket sätt passade det ihop med Marklunds politiska projekt …?
Ända sedan 1992 har Marklund påstått att Elisabeth Hermon är brottslig. Att polis och åklagare kom fram till motsatsen har inte bekymrat henne. LM är som de socialarbetare som skiter i att polisen lägger ned förundersökningar mot män som blivit falskanklagade för sexövergrepp – socialen bestämmer sig ändå för att det ligger något i mammans oro och hjälper henne att förhindra kontakten mellan pappan och barnen. LM ”vet” det ingen annan vet, hon har bevisen för Elisabeth Hermons kriminalitet liggande på sin vind i Gamla Stan. Det sa hon redan i P1-programmet Medierna 23 februari 2008 när Hermons bok Vingklippt just kommit ut. Ett år senare har hon fortfarande inte lyckats hitta papperna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s