I disapprove of what you say …Just hemkommen från Holland – med nya Villaliv i handen. ”Min” nya tidning kommer snart att landa i över två miljoner villabrevlådor och det känns otroligt spännande. Studiebesöket på det gigantiska tryckeriet Roto Smeets i Deventer var verkligen en upplevelse. De första exemplaren skulle ha rullat ur tryckpressarna i går eftermiddags, men det blev försenat så därför tillbringade jag och vd:n Fredrik Lindblahd (bilden) kvällen med att äta god middag tillsammans med tryckeriets svenske representant.


Klockan 6.15 i morse ringde telefonen – rykande färska exemplar av tidningen fanns på tryckeriet! Stapplade ur sängen och åkte dit, för att mötas av en urtråkig tidning utan omslag. Det skulle tillfogas senare under dagen …

Tillbaka till hotellsängen och någon timmes vila, sedan tryckeriet igen. Wow! Nu såg tidningen helt fantastisk ut. Jag är säker på att det är ett trick Roto Smeets kör med alla sina kunder: Slit dem ur sängen kl 6 på morgonen, låt dem komma hit och titta på en trist tidning utan omslag – sedan kommer de att bli överlyckliga över den färdiga produkten!

Nu till ett annat slags väsentligheter, nämligen era kommentarer. Först och främst vill jag tacka för alla kloka, roliga och ”nytänksskapande” kommentarer. Det är en fröjd att komma hem och se att så många har så mycket intressant att säga.

Sedan till den tråkiga uppgiften – att kommentera fördomsfulla och ogenomtänkta kommentarer. Framförallt de som anklagar mig för att vara pedofilernas vän. Jag kan inte besvara alla, så jag väljer frågorna från Märkligt. De känns ganska representativa för den falangens funderingar.

1. Inser IC att en rad av diskussionerna på hennes blogg sker utifrån ett perspektiv där somliga vuxna anser att det är okej att ”ha sex” med barn?

SVAR: Jag är medveten om att här finns minst en öppen pedofil bland er som kommenterar – Nijawara och Ziltoid kallar han sig bland annat. Så fort jag upptäckte hans närvaro mejlade jag och bad honom sluta skriva här. Det bryr han sig tydligen inte om och så länge jag inte lägger in granskningsfunktionen på kommentarer, så kan jag inte få bort honom. Och jag tycker det skulle vara så oerhört tråkigt att tvingas censurera er. Tänk själva om ni inte hade fått reta er på varandra på ett och halvt dygn medan jag var i Holland!

2. Inser IC att när dessa krafter blandar sig i sådana här frågor så bidrar det till att förstöra för alla normala pappor som blivit orättvist anklagade.

SVAR: Absolut. Det var därför jag mejlade Nijawara och bad honom hålla sig härifrån.

3. Hur kan IC som kritiskt granskande journalist medverka till att få en nyanserad debatt och diskussion så länge dagordningen bland de inblandade präglas av vuxna som anser att ”sex med barn” (dvs övergrepp på barn) är naturligt och normalt?

SVAR: ”Dagordningen” präglas väl ändå inte av en handfull inlägg gjorda av Nijawara/Ziltoid? Jag antar att du kan räkna och därmed är fullt medveten om att din fråga är helt fel ställd.

4. Varför anser IC att det är så viktigt att just pedofiler får vara med och komma till tals i vårdnadsfrågor?

SVAR: IC anser inte alls att det är viktigt!!! Jag betackar mig för alla pedofila inlägg på min blogg, men vill inte sätta på kommentatorsgranskningen förrän det blir absolut nödvändigt. Givetvis tycker jag inte att pedofiler har något som helst i vårdnadsdebatten att göra – pedofiler ska ALDRIG ha vårdnaden om barn. Varken pedofila pappor eller pedofila mammor. För alla de falskanklagade (mest pappor) som kämpar för att få träffa sina barn, är det extremt skadligt att pedofiler ger sig in här på min blogg och/eller länkar till min sida. För det tar fokus från just det jag försöker säga. I stället för att prata om väsentligheter börjar vi tjafsa om vem som är pedofil och vem som inte är det. I hate it!

Men yttrandefriheten är också extremt viktig för mig. Jag ställer till 100 procent upp på citatet som brukar tillskrivas Voltaire:

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.

I själva verket var det en kvinna som skrev det, nämligen Evelyn Beatrice Hall (1868 – 1919)
. Hon skrev en biografi om den franske filosofen och devisen kom till som ett sätt att förklara vad Voltaire stod för. Givetvis skrev hon under manlig pseudonym, Stephen G. Tallentyre. Vad skönt att vi inte längre lever i en tid när kvinnor måste låtsas vara män för att uttrycka sina kloka åsikter!


Märkligt avslutar sitt inlägg med: ”Och självklart tusen andra frågor som jag förövrigt (sic!) hoppas en ÄKTA kritiskt granskande journalist tar tag i efter tips om det som sker här…”

SVAR: Jag välkomnar all granskning, det trodde jag att du hade förstått av mina inlägg. Jag har ingenting att dölja: Jag ingår inte i några pedofilnätverk, mitt syfte är inte att låta pedofiler härja fritt utan att bevisa att många, helt vanliga, pappor felaktigt utpekats som pedofiler och på grund av det förlorat sina barn.

Det om detta. Över till trevliga saker, nämligen bildandet av ”Osamas fond”. Kul att intresset för att skänka pengar verkar vara så stort, men vi måste göra detta enligt konstens alla regler. Och det innebär att man bildar en förening. bestämmer namn, ändamål, interimstadgar, styrelse, öppnar ett plusgirokonto etc.

Vad tycker ni att föreningen ska heta? Och vilka kloka människor ska sitta i dess styrelse? Kom med förslag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s