Vadå jämställdhet?!


Det här reportaget från SVT:s Tvärsnytt är helt fantastiskt! En jämställdhetsexpert ska berätta vad kommunen kan göra för att få tjejer och kvinnor mera trygga ute på stan – mer belysning, glesa ut täta buskage etc. Hon säger att kvinnor känner fem gånger så stor otrygghet som män att vistas i stadsmiljöer kvällstid än vad män gör och att jämställdhet handlar om att man och kvinnor SKA få lika villkor. Men så frågar den pålästa reportern:

– Vi vet ju statistiskt att det oftast är unga män som råkar mest illa ut i offentliga miljöer. Vad ska ni göra för dem?

Reaktionen från jämställdhetsexperten är obetalbar. Hon sväljer, blir tyst, snörper på munnen och tänker uppenbarligen ”hur i helskotta hamnade jag i den här situationen” och så säger hon till sist:

– Jaaa, det kan jag inte svara på.

Ridå! Hur var det med lika villkor för kvinnor och män? Killen i slutet har ju förstås helt rätt som säger att vi är människor alla och att det som görs för att öka säkerheten för kvinnor säkert också gagnar män – men har ni någonsin sett ett så tydligt exempel på hur så kallade jämställdhetsexperter ger blanka fasen i männen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s