Att strippa framför en webcam


Jag vill verkligen inte förringa den oro många föräldrar känner för vad deras ungdomar gör framför datorn, men jag förstår inte dem som låter unga tonåringar sitta ensamma inne på sitt rum med webcam. Placerar man datorn mitt i lägenheten så omöjliggör man åtminstone striptease framför kameran, en aktivitet många unga tycks ägna sig åt.

På regeringens hemsida ser jag att jämställdhetsminister Nyamko Sabuni i höstas tog initiativ till en studie om ungas internetprostitution. Jag har känslan av att den kvinnan är ganska vass men att hon måste kryssa försiktigt i statsapparaten som i så många år dominerats av radikalfeminister. Hon nämner åtminstone våld i samkönade relationer i det som kallas regeringens handlingsplan mot våld och hon talar om att internetprostitution är dubbelt så vanligt bland pojkar som bland flickor.

En bekant till mig hittade dock det här exemplet på hur olika vi ser på vem som bär skulden till internetsnusket. I Saudiarabien är det minsann inte synd om flickorna/kvinnorna som tar av sig kläderna framför kameran. Tvärtom! Problemet för dem är vad de ska göra med dessa syndfulla damer som klär av sig för att bli beundrade och applåderade.

Ett svar till “Att strippa framför en webcam

  1. Ursäkta mig, men vad tusan är det som är så hemskt med att strippa lite i cam? Det är helt oskyldigt! Du är säker i ditt eget hem, personen som ser dig kan inte röra dig eller tvinga dig till nåt. Du gör endast det du själv vill!Dessutom är det ju sånt jävla tjat om att tonårspojkar får helt skruvad syn på kvinnor och hur dom ska se ut, eftersom tjejerna i alla jävla porrfilmer som dom sitter och runkar till när dom kommer in i puberteten ju inte ser ut som "riktiga" tjejer. Är det inte då bättre att de får se äkta och oredigerade kroppar och får en bättre verklighetssyn?Och är det inte väldigt ofeministiskt att säga till tjejer vad de får och inte får göra med sina kroppar? Vem de får visa sig för och på vilket sätt? Precis som det ses ned på riktiga strippor, för att de använder en viss tillgång (som ofta är om inte annat delvis medfödd, precis som hennes hjärna eller vilken förmåga som helst) för att tjäna pengar.Kan inte folk bara sluta gå omkring med en påle uppkörd i röven? Jag blir så trött på människor som inte kan acceptera en annan syn på livet och världen än den stela hamsterhjul-verklighet de lever i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s