Jämställda bröst?!


I dag fattade fritidsnämnden i Malmö ett skojigt beslut – de har bestämt att kvinnors bröst inte längre väcker sexuellt begär. För hur ska man annars tolka deras beslut om att tillåta kvinnor att bada utan bikiniöverdel? Vad ska de säga när de kvinnor som låter brösten hänga fritt kommer och klagar på att en man stirrat extra länge på hennes behag eller råkat nudda dem under vattnet?

– Jo, förstår lilla frun, i Malmö har vi bestämt att kvinnobröst inte längre är sexuella. Så om en man tittar väldigt mycket på dem så betyder det verkligen inte att han tänker snuskiga tankar, han grunnar säkert bara över det faktum att ert vänstra bröst är betydligt större än det högra. Det har ni väl själv lagt märke till?

Håhåjaja, vilka skojiga saker den här feministiska jämställdheten leder till. Å ena sidan finns det badhus som spärrar av för män och låter kvinnorna komma in gratis, i trygg förvissning om att slippa stöta på snuskhumrar. Å andra sidan finns det badhus som faller till föga för kvinnor som menar att det är deras jämställda rätt att bada topless. Bengt Forsberg som är s-märkt ordförande i fritidsnämnden har grunnat länge och nu förstår han att bikiniöverdelen verkligen är kvinnoförnedrande. Så här säger han till Sydsvenskan:

– Vi definierar inte vad badkläder är för män och plötsligt skulle vi göra det för kvinnor. Män kan också ha stora bröst som liknar kvinnobröst.

Huvudet på spiken, Bengt! Vi kvinnor får ju ”njuta” av alla fetlagda herrars ”man boobs” så varför skulle inte ni få kolla in våra?

Nu tror jag dock inte att det är lönt att ni vallfärdar till Aq-va-kul i Malmö för att få se nakna bröst. Sedan bränna behån- och toplessvågen på 1970-talet har underklädesmodet fullständigt exploderat och de allra flesta kvinnor tycker nog att det är roligare att ha en snygg behå eller bikiniöverdel på sig, som framhäver bröstens vackra rundning, än att låta dem hänga fritt.

Men nätverket Bara bröst, som startade kampanjen är nöjda. Till Kvällsposten/Expressen säger en av dem:

– Jag är väldigt glad över att politikerna tagit ställning mot ett toplessförbud. Det visar att vi går mot allt mer jämställda klädkoder, säger Sanna Ferm.

Tror du kvinnor nu kommer att börja bada topless i simhallar?

– Ja, det tror jag. Allteftersom tror jag att fler kommer göra det.

Det tror inte jag. Jag dristar mig till att påstå att kvinnobröst är starka sexuella symboler för de flesta män – och kvinnor. Och våra sexuella lustar kan man näppeligen avskaffa med ett beslut i fritidsnämnden …

Men till Bengt Forsberg och alla andra som bekymrar sig över bristen på jämställda bröst, rekommenderar jag det här skojiga klippet:

Ett svar till “Jämställda bröst?!

  1. Ping: 55 saker som antifeminister och sverigedemokrater har gemensamt |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s