Tack Per, tack Jerry!


Kort inlägg strax före läggdags. I dag har jag blivit glad över två saker. På väg hem från jobbet sprang jag på journalistkollegan Per Brinkemo och bytte några ord. Han sa att han länge hade tänkt ringa och föreslå en lunch för att han brukar läsa min blogg och gillar den. Kul! Per är så himla duktig och journalister är oftast inte särskilt generösa med att berömma varandra.

För några år sedan skrev Per en artikel i Svenska Dagbladet om kidnappade barn och berättade hur oerhört förvånad han blev när det visade sig att den vanligaste föräldrakidnappningen inte utförs av svartmuskiga män som låser in sina barn i något konstigt arabiskt land. Nej, den vanligaste kidnapparen är en svensk mamma som kidnappar barnen hem till Sverige. Per Brinkemo skrev också boken Dumpad för några år sedan, en ryslig historia om en pojke som vuxit upp i Sverige men när han var 13 år övergavs av sina föräldrar i Somalia och när han äntligen hade tjänat ihop pengar till biljetten hem, fick han inte komma in i Sverige för ingen visste var hans föräldrar fanns.

Alldeles för en stund sedan blev jag väldigt glad över blogginlägget med rubriken Journalist med mod som Jerry gjort i kväll. Han skriver att han inte alltid håller med mig, men att han håller mig högt för att jag är modig som utmanar det politiska etablissemanget och står pall mot alla angrepp mot min person.

I dag har ett litet troll vid namn Asunción gjort sitt bästa för att blanda bort korten och försökt tvinga mig att svara på varför jag godtar vissa påhopp och osakligheter och inte andra. Ja, ni fattar ju själva att den frågan inte går att ge ett heltäckande svar på. Det är min uppgift att se till att kommentarerna här inte blir lika korkade och elaka som på Maja Lundgrens blogg och jag håller efter dem jag anser vara värst. Punkt slut. Min blogg = jag bestämmer. Att påstå att jag låter dem som hyllar mig vara elaka och bara rensar bort dem som är kritiska mot mig, lurar möjligen någon men är lik förbaskat osant.

Ett svar till “Tack Per, tack Jerry!

  1. Skriver både här och på Majas blogg och skriver ibland, enligt mig, ganska vettiga kommentarer. Är det något fel på det? Så jag skulle vara ett "pack" bara därför? Eller är det det vanliga, överdriver med kommentaren om att "alla äro skyldiga". Vem har nu bekymmer med att se skogen för alla träden? Att tjafs förekommer på de flesta bloggar är väl ingen hemlighet. Så länge man har öppet för kommentarer så kommer "nötter" att florera med sina åsikter. Men att dra alla över en kant, nopp. Även om det inte är "så" många menar kanske man måste tänka på hur det landar hos andra. Men sådant underlättas väl med den anonymiteten som finns på nätet. Man behöver inte stå till svars för alla fingerpekande man gör. Nä, det blir pajkastning av allt. Man tappar totalt intresset av sakfrågan…. Lite löjligt att vissa som håller med IC i det mesta även är de som förstör debatten och trovärdigheten på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s