Läs och skriv på minpappa.nu!


Jag vill tipsa er om en fantastisk hemsida som sett dagens ljus – minpappa.nu.

minpappa

Den har startats av några pappor i Lund som tröttnat på att behandlas som odugliga föräldrar och betraktas som oviktiga inslag i sina barns liv. Det började med att Per Frennbro träffade några andra pappor vars vårdnadstvister utretts av familjerätten i Lund och därefter avgjorts av Lunds tingsrätt. Vill ni veta hur fördelningen blev mellan pappor och mammor? Vårdnaden gick till mammorna i … 100% av fallen!

När Per & Co insåg att deras fall var otroligt lika varandra och att familjerätten behandlat dem på samma sätt, beslöt de sig för att undersöka om fler är drabbade. Först och främst vill de samla pappor från Lund omkring sig, men målet är att kartlägga hela Sverige. Så om du känner dig orättvist behandlad av familjerätt och/eller tingsrätt någonstans  i Sverige så gå in på minpappa.nu och dela med dig av din historia.

Det finns också en Facebook-grupp som på bara någon vecka fått över 500 medlemmar!  Där kan man läsa kommentarer som:

Michaela Söderlund Min pappa har alltid tagit hand om mig, hade min mamma fått vårdnaden hade jag haft ett helvete… Den bäst lämpade föräldern ska få vårdnaden. Jag vet ett par mammor som totalt skiter i sina barn. Min pappa är bäst!

Christian Christensen Jag har en del problem med att min dotters mor vill inte att jag skall träffa min dotter så ofta. mor hör inte av sig när bestämda dagar inte hålls och skyller på att man glömmer och att ön

skar att du inte vart pappa till mitt barn. men jag är en av många pappor som bryr sig 😛

Linda-stefan Hurtig jag är en pappa i mängden som kämpat i 5 år för mina barn utan att komma någon vart antingen är det mamman som slår imot eller så är det socialen eller familjerätten så frågan är när jag som pappa ska få en chans tydligen aldrig och det känns fruktansvärt jobbigt mvh en pappa som bryr sig

Jag tror faktiskt att stora saker är på gång. Jag känner mig mer positiv än på mycket länge – det är dags att alla goda krafter nu går samman och utmanar bilden av den heliga, ofelbara modern och KRÄVER könsopartiska vårdnadsutredningar. Kanske kan min bok bidra såtillvida att människor får upp ögonen för att det finns mammor som inte alls är lämpliga som vårdnadshavare, särskilt inte ensam vårdnad. Det är dags att sätta barnen och inte mammorna i centrum!

3 svar till “Läs och skriv på minpappa.nu!

 1. Det här är väl bara delvis On Topic, men man undrar hur det hade sett ut om det varit MAMMAN som satt i rullstol?? Det här väl om något ett fall för DO??
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6065074.ab

 2. Ledsen pappa,som saknar……………..

  Jag är också en pappa som tvingats att kämpa i över 5 år,där umgänget för barnet och mig har blivit avbrutet flertalet gånger,och uppstartat på samma sätt som man tänder och släcker en lampa,men när det gäller barnet så tänker inte mamman,och sociala ett enda dugg på hur barnets relation och känslomässiga behov till mig som pappa sargas och skadas,om och om igen..

  Känns bedrövligt,och idag verkar ett ordentligt givande umgänge för oss avlägset,mamman vägrar……..med sociala bakom sig,och som anser att barnet inte behöver sin pappa längre…

  Och jag tvingas återigen stämma mamman till domstol för att värna,och återuppta relationen mellan vårt barn och mig…

  /Anton-En ledsen pappa!

 3. Tack för denna blogg -och för minpappa.nu.

  Allt jag läser -och i särklas omFam.rätten i Lund- stämmer med mig. Det ante mig att det är ett inarbetat suystem som på intet sätt utvärderas individuellt -utan istället sköts på rutin baserad på förlegade förutfattningar.

  Jävla trams.

  Här kommer pappa!

  … och alla andra pappor.

  Ett ryggdunk eller en kram till er som bryr er om era barn -utan egoism i första hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s