Kul i Kristianstad+vinn en bok!


Vi har haft två mycket lyckade dagar i Kristianstad där Pappa-Barn ordnade ljusvaka med anledning av att FN:s Barnkonvention fyllde 20 år. Trots att Sverige var ett av de första länderna att ratificera konventionen, har vi fortfarande inte upphöjt den till lag. Det betyder att medan Barnkonventionen slår fast att barns vilja ska beaktas i till exempel vårdnadstvister så säger svensk lag bara att barnens inställning ska inhämtas –  i de fall där det anses lämpligt …

I går kom fyra riksdagspolitiker till Lilla torg i Kristianstad: Kerstin Engle (S), Gunnel Wallin (C), Göran Montan (M) och Marianne Berg (V) och höll tal om Barnkonventionen. Efteråt ställde jag några, förhoppningsvis vassa, frågor till politikerna. Kerstin och Marianne talade mycket om de så kallade papperslösa barnen som far så illa i Sverige för att de inte har exakt samma rätt till sjukvård som barn med papper. I och för sig behjärtansvärt, men jag passade på att fråga vad de anser om de hundratusentals PAPPALÖSA barnen. De som har ingen eller dålig kontakt med sin biologiska pappa. Jag påminde också politikerna om att den gemensamma nämnaren för barn som gör dåligt ifrån sig i skolan, börjar missbruka och hamnar i kriminalitet är just att de saknar en nära relation till sin biologiska pappa.

Alla fyra var faktiskt väldigt positiva och lovade att sätta sig bättre in i pappafrågorna. Göran Montan lovade att genast ta kontakt med sin partikollega Fredrik Schulte som skrivit flera mycket bra motioner om pappors rättigheter och alla köpte min bok! I och för sig efter lite påtryckningar från mig, men jag fick känslan av att de alla kommer att läsa den. Alla höll med om att gemensam vårdnad ska gälla vid barnets födsel även för ogifta föräldrar och lovade att verka för en lagändring

I dag höll jag själv tal. Det var riktigt roligt – om jag inte kan försörja mig på journalistik och böcker så kan jag nog ge mig in i politiken, haha! Vi får se vad Afrodite/Madde ger mig för betyg  – hon och hennes Calle var där och lyssnade. Frågan är bara vilket parti jag skulle satsa på. Min farmor Ingeborg var riksdagskvinna för socialdemokraterna mellan 1951 och 1968, men sossarna känns alldeles för mossiga och feministiska för min smak. Jag har inte röstat på dem på ganska länge. Nej, det skulle i så fall bli det parti som stryker ordet feministisk från sitt partiprogram och i stället lovar att jobba för jämställdhet. Det vill säga kvinnors och mäns lika möjligheter att bli vad de vill – inte kvotering och 50/50-fördelning överallt. Nästa gång någon föreslår att vi ska kvotera in kvinnor i styrelserummen och till professurerna, ska jag kontra med att vi  så fall genast måste börja kvotera in kvinnor som sopgubbar, byggnadsarbetare och gruvarbetare. Varför ska vi kvinnor bara ha det roliga och inte det tunga och farliga?

I dag var ordföranden för Grön Ungdom Skåne också i talarstolen. Hampus Algotsson hade inte funderat så mycket på pappafrågor men däremot svarade han rätt på frågan om vilka två partier som vid en enkät 2003 var de enda som ställde sig positiva till papporna. Kan du gissa vilka partier det är? Den som svarar rätt och har bäst motivering till varför han/hon vill läsa min bok, kommer att vinna ett dedikerat exemplar av Inte utan mina söner. Kom igen och skicka in ditt svar som en kommentar! (Madde – du får inte vara med!)

Vad skönt det var att skriva ett helt igenom positivt inlägg. Nästa blir tungt – det ska handla om hatkampanjen mot Evelinas pappa som äntligen fått hem sin tös igen. Evelina mår bra, men hennes mamma och mormor kommer inte att ge sig förrän de har trasat sönder flickan eller tvingat pappa att flytta till andra sidan jordklotet …

10 svar till “Kul i Kristianstad+vinn en bok!

 1. Synd att jag inte kunde vara där och delta.

  Jag hoppas att våra vägar möts i framtiden och att barnen blir de som man då utreder vilja, lämpligheten och förmågan kring.

  Skýndsamt. För det skall inte dra ut på tid då kan man hävda kontinuitetsprincip har jag lärt mig..

  Hoppas att kommunens social sekreterare eler någon från Social styrelsen eller B.O var där.

  Leroy

 2. Det fins så många som tror eller hävdar att man är förävare inom de sk. överlevare som bloggar och en del av de politiska bloggare som hävdar att detta roblem är marginellt.

  Jag förstår inte detta och att de snarare lyfter frågan i stället för att ifrågasätta.

  Leroy

 3. Ps.

  Tack för boken.

  Nu väntar jag på att få läsa ”När mardrömmen blev sann” av Glenn F.

  Hoppas Ramona och Glenn får samma smidiga leveransmöjligheter.

  Leroy

 4. Tråkigt att överlevare och en del politiker inte väljer att se fördelar med att saker utreds skyndsamt och det får handla om vilja, lämplighet och förmåga utreds skyndsamt.

  De väljer att förlöjliga eller ifrågsätta det som ifrågasätts. För de sitter kanske själva med fingrarna i en egen smet eller syltburk.

  De borde agera tillsammans med de som nu sett vad som faktiskt flyter til ytan. Hoppas dom själva inser och ändrar spelplan. Inte ber folk backa eller byta spelplan. Eller hänga ut eller hoppa på de som vill barnen väl.

  Leroy

 5. Afrodite/Madde

  VAAA, får inte jag vara med!!
  Jag känner mig oerhört kränkt.
  Överkörd.
  Diskriminerad.
  Diskvalifiserad.
  Har du tänkt på att du nu har kränkt en mamma.
  En skorpion.
  Jag har din adress!!!

  Så, nu gick det över 😉

  Ingrid – bruttan, du är så träffsäker och får högsta betyg av mig ( ja, Calle med jag frågade precis).
  Du hade/har så mycket att förmedla.
  Du har så mycket kunskap som du är så villig att dela med dig av.
  Och ja, absolut politik för dig.
  Du skulle vara en oerhörd tillgång i politiken.

  Du är en riktigt bra talare.
  Först började du lite lågmält att berätta om vem du är och om din bok.
  Sedan drog du efter andan och PANG, då kom det.
  Ingen kan ha missat det du talade om och jag lovar, du nådde fram till de som stod allra längst bort.
  De som gick förbi stannade upp för en stund.

  När och var skall du göra om det?

  Till er som inte tycker om det som Ingrid och vi står för och tror att hon stod och mässade om hur bra pappor är och hur dåliga mammor är kan omedelbums tänka om, för det var långt ifrån något sådant.

  Lilla Evelina, lilla söta Evelina som inte får vara ifred för dessa tokstollar som inte förstår att de gör ett barn så illa genom att starta namninsamling, genom att förfölja henne och hennes pappa.
  Nu har väl Kjell-Å , Engan med bihang fått upp ångan igen och kommer att göra allt i sin makt för att förstöra denna lilla tös.

  Märkligt att nästan 1000 (??) personer skriver på en namninsamling utan att ens veta sanningen och VAD det är de skriver på med sitt namn.
  Vad är det för personer egentligen som dras med i en härva av lögner som skall vara för att rädda ett barn genom att skicka detta till Beatrice Ask och därigenom nå något som skall vara bra för mamman och mormodern samt deras egen kamp för att plocka bort ännu en pappa från ett litet barn. En pappa som vida överstiger mammans förmåga.

  Nu skulle jag vilja skriva en massa gamla svordommar samt några jag själv har kommit på, men eftersom jag har bestämt mig för att jag skall lägga band på mig (jaja, ibland glömmer jag det) så gör jag inte det.

  Det händer något i Sverige nu, något som Kjell-Å, Engan med medföljande bihang är rädda för så vi kan nog räkna med ordentliga utspel som enbart syftar till att rädda kvar de på ”toppen”.

  Nä, bättre att de gör upp med sitt förflutna först och sedan gör något bra för barnen.

  Nu vill de bara synas och höras mest av alla och ha sin egen klubb för inbördes beundran.

  Det kan man säkert ha i en schackklubb med och där passar de bättre.
  Döda pjäser iställer för levande människor.

  Tur att du finns Ingrid.

 6. Calle!

  Du får ju inte HELLER vara med så klart! 😉

 7. Att upphöja barnkonventionen till lag kan vara en god tanke men även den medaljen har som alla andra en baksida.

  Ser man till Barnkonventionen så är den idag något som tolkas på olika sätt. Man kan kort säga att vilken ståndpunkt man än har så i barnärenden så kan man använda Barnkonventionen som argument för sina åsikter.

  Om Barnkonventionen upphöjs till lag så är det inte längre en fråga om tolkning utan då skall BK tillämpas i praktiken.
  Detta kan få den otrevliga effekten att lagen tillämpas ur fas med lagstiftarnas andemening, i praktiken något som kan leda till att ännu fler barn skiljs från en förälder eller om det vill sig riktigt illa, båda.
  Jag tänker så inte enbart på vårdnadsfrågor utan också tex. familjehemsplaceringar där LVU-ärenden redan idag har en tendens att familjehemsplaceringar permanenteras trots SoL föreskriver att det primära skall vara att insatser skall leda till att familjen kan återförenas. Nu är det aktuellt med en lagstiftning som skall möjliggöra adoption av familjehemsplacerade barn.
  Om man för en sekund leker med tanken att Barnkonventionen är en lag så kan man hitta många tunga argument att på stört lagfästa ovan nämnda förslag.

  Barnkonventionen som lag kan bli verklighet men inte före den politiska korrektheten återvänt till det som för oss vanliga medborgare är just det, verkligheten.

 8. Afrodite/Madde mm. Du har så rätt. Så klart skall det bli förändringar oavsett vad en del överlevare och politiker påstår.

  Klart man blir trött på en massa onödigt tjaffs eller utmålande påståenden.

  Fattar inte att de ser att allt som man gör på nätet finns kvar och kan vändas emot en.

  Synd att det bara är ett fåtal som hängt med och ser hur hela sanningen ser ut.

  KÅB och EBD borde nog välja att förklara för vem man skriver för. Hålla i sär ett och annat.

  Vad man själv gjorde då nätet var i sin linda. Vilka adresser och partier man tog.
  Inte våga tala öppet om alianser eller agendor eller vilka man alierade sig med. Hur flera av dessa agerat.

  Leroy

  Leroy

 9. Even ! Just det du säger.

  Verkligheten.

  Tack.

  Leroy

 10. Varför inte starta ett helt nytt parti med jämställdhet ur bägge könens synvinkel som huvudfråga. Det kan ju som F! säger, påverka alla andra frågor.
  Jag tror, efter att ha följt dig lite, att du absolut har förutsättningar att driva ett sånt parti. Logisk, tänkande och med hjärtat på rätt ställe.
  Alla nuvarande rikspartier är så insyltade i eget makttänkande att de aldrig kommer att ta upp denna fråga i strid med cancersvulten som spritt sig i hela samhällskroppen. Jag menar alltså den nuvarande statsfeminismen och den radikalfeminism som dom står för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s