Eva-Britt Dahlström ljuger


Det tog två timmar. Två timmar efter det att jag skrivit inlägget ”Sanningen om Flickan E” kom det första hotmejlet. Den här gången kallar sig hoterskan Betty Henriksson men hon skäms inte det minsta för att hon sprider lögner under falskt namn. Hon skrev till och med ”vi har haft kontakt tidigare, men då hade jag ett annat namn”. Jag har knappt ord för att beskriva vad jag anser om den här sortens fega kräk, så jag avstår helt enkelt från att skriva något mer än: Skäms!
Bland dem jag misstänker finns den socialdemokratiska politikern Eva-Britt Dahlström och kretsen kring henne. De som trooooor på kvinnor och barn, som vänder ryggen åt forskning och vetenskap och som i sin självgodhet är övertygade om att de står på det godas sida. Att de i sin kamp för ”barnens bästa” fullständigt trampar ner barn, är de för upptagna med att berömma sig själva och varandra för att se. Nu har EBD börjat skriva på sin blogg att min bok Inte utan mina söner är falsk och lögnaktig. Jag la då in den här kommentaren:
Eva-Britt Dahlström. Jag tror faktiskt aldrig att jag har stött på en mera lögnaktig människa än du. Att du innehar förtroendeuppdrag är stötande och man kan bara hoppas att det går riktigt dåligt för socialdemokraterna i Karlskrona.Min bok ”Inte utan mina söner” är visserligen skriven ur George Pesors perspektiv, men den bygger på de tusentals dokument som belägger hela vårdnadstvisten och allt runt omkring den. Du kan förstås fortsätta påstå att boken inte är sann (till skillnad från dig tror jag på yttrandefrihet), men för alla som orkar sätta sig in i fallet är sanningen enkel att se. Barnens mamma har under flera år drivit en besinningslös och fullständigt lögnaktig kampanj mot pappan som myndigheterna tack och lov genomskådat. Det är verkligen inte vanligt att de gör det, de allra flesta ”köper” mammors lögner rakt av.

Att du har mage att påstå att du är väl insatt i fallet och att jag inte är det, är bara ytterligare ett bevis för din grandiosa självbild. Har du läst alla handlingarna? Satt du med vid rättegången mot mamman? Man skulle kunna rycka på axlarna åt en sådan okunnig person som du, men kommentarerna på din blogg visar att du tyvärr inte är ensam. Och dessutom är du nämndeman. Stackars de människorna som ska dömas av en sådan fördomsfull och lättlurad människa som du.

Denna s-kvinna har nu raderat min kommentar fyra gånger. Jag envisas dock med att lägga in den på nytt efter varje radering. Egentligen bryr jag mig inte ett dugg om vad Eva-Britt Dahlström tycker om min bok, sådana fanatiker som hon kommer aldrig att låta sig övertygas om att de haft fel. Hur många barn som ska fråntas sina pappor innan denna vansinnesvåg klingar av vete gudarna, men om inte EBD & Co får sina straff för vad de gör mot barnen i detta livet så kommer det i nästa. Karma! 😉 Men jag tycker att Leif GW Perssons beskrivning av deras idol Monica Dahlström Lannes är klockren: Blid och vän och med ett svart hål där normala människor har sitt hjärta.

(Nu har jag lagt in min kommentar för sjätte gången!)
För att det nu inte ska råda något tvivel någonstans: Jag skyddar inga pedofiler, jag har inget emot mammor i allmänhet, jag tar inte alltid pappors parti bara för att de är pappor och jag är inte ute efter att skada någon. Men det systematiska avskiljande av pappor som nu pågår ute på socialförvaltningar, familjerätter och domstolar är den största rättsskandal vi någonsin haft i det här landet. Det är värre än Thomas Quick eftersom det i hans fall ”bara” handlar om en (1) oskyldigt dömd och ett antal verkliga mördare som gått fria. Rättsskandalen mot papporna berör de hundratusentals barn som i dag växer upp utan nära kontakt med sina biologiska pappor – ett faktum som man enligt forskning VET leder till en påtagligt ökad risk för skolk, dåliga skolresultat, missbruk och kriminalitet. Läs gärna fil mag Peter Österbergs studie om hur barns emotionella relationer till de egna föräldrarna påverkar deras interna och externa anpassning samt skolprestation.
Sedan jag lagt in min kommentar till EBD för sjunde och åttonde gången stängde hon av för kommentarer på det inlägget. Se där vad som händer när någon ifrågasätter den socialdemokratiska nämndemannen och fullmäktigeledamoten Eva-Britt Dahlström. Ynkligt. Sådana som hon klarar inte att ta en offentlig debatt, de föredrar att i anonymitetens namn hota folk till tystnad. Lägg för guds skull inte er röst på socialdemokraterna i Karlskrona. Läs dock gärna hennes partikollega Mikael Karlsson som också censurerades av EBD.
Det finns fortfarande en bok att vinna för den som gissar vilka två partier som inte automatiskt dömer ut pappor som våldsverkare!

42 svar till “Eva-Britt Dahlström ljuger

 1. Så totalt och ofattbart skrämmande att vi idag inte kan ha ett tänk där varje barns verkliga bästa är på agendan, att det ska gömmas och smusslas bakom ideologier och tänk som är så inskränkt och hemskt att man inte drar sig för att blunda för hur verklighet och forskning ser ut!

  Att de här personerna kan sova om natten övergår fullständigt mitt förstånd! Återigen, det handlar om barn, små små varelser som älskar sina pappor och vill vara med dem men de får inte det – hur i hela farao ska vi kunna läka dessa barn när de växer och har växt upp? De ska själva en vacker dag fostra egna barn, de ska en dag själva leva i relationer men om en stor, jävla pusselbit fattas – helheten inom sig när det gäller relationer med sina fäder – så är det banne mig inte lätt och risken är ju stor att mönstret bara upprepar sig, generation efter generation.

 2. Ingrid; varför inte lägga ut hot-mailet och dess IP-nummer? Kan vara intressant för andra blogginnehavare att jämföra med, kanske.
  /Alexis

 3. ”Ingrid; varför inte lägga ut hot-mailet och dess IP-nummer? Kan vara intressant för andra blogginnehavare att jämföra med, kanske.”

  IP-adresser kan skifta från tillfälle till tillfälle när man kopplar upp sig mot nätet. Har telia bredband, och IP-adressen skiftas med jämna mellanrum.
  Att någon har en IP-adress ena dagen, betyder inte att den personer haft IP-adressen innan eller att personen har IP-adressen dagen efter.

  Man kan inte jämföra IP-adresser på det sätt som jag tror du menar.

 4. Ja det är tur man ibland sparat saker man diskuterat på hårddisken, utifall de som skriver eller instiftar egna lägen och lagar tar bort kommentarer som skrivits, det blir lätt snurrigt då flera som påstår eller sitter med skyglappar , väljer att se sig ha mer rätt att anse hur världen skall tolkas.

  Tråkigt om ett parti skall dras ner för att man inte sakligt kan diskutera likvärdigt föräldraskap utan väljer att liera sig och lisma med andra överlevare som tycker att påstående skall få gälla, Inte utredningar och lag.

  Vart tog då grundlagarna och demokratin vägen?

  Tråkigt att de valt att smutskasta i stället för att föra dialog.

  Leroy

 5. Tycker du ska anmäla henne för förtal. Man ska inte kunna ljuga offentligt och komma undan med det.

 6. Ljuger gör hon allt den där EBD.

  Har följt ett inlägg på hennes blogg : http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=37264

  Jag VET att jag har kommenterat och gett info på det inlägget, men tydligen så har någon kommit åt delete knappen.
  Förmodligen är det en censur av min kommentar då jag ej var på EBDs sida i frågan.

  Kommer detta att tystas ner eller kommer Sossarna ta tag i EBD ?

 7. Magnus; tack för upplysningen – visste inte att det förhöll sig så.
  /Alexis

 8. Eva-Britt Dahlströms lämplighet som nämndeman ska prövas i Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag den 10 december.
  Hon ska inte under några omständigheter sitta som nämndeman med de snevridna åsikter hon står för.
  Här är överklagandet i sin helhet:
  Blekinge Tingsrätt
  Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag
  Box 319
  371 25 Karlskrona

  Rättssäkerhetsorganisationen RO
  C/o Johann Binninge
  Haga Gård
  705 92 ÖREBRO

  Begäran om överprövning av tingsrättens beslut 2009-09-07 om hemställan gällande entledigande av nämndeman Eva-Britt Dahlström
  Efter att ha tagit del av Eva-Britt Dahlstöms blogg http://www.s-bloggar.se, hemställde Rättssäkerhetsorganisationen, RO, om att nämndeman Eva Britt Dahlström skulle entledigas.
  Anledningen var att Eva-Britt Dahlström på sin blogg ger uttryck för ställningstaganden en nämndeman inte kan ha.
  RO:s ifrågasättande av Dahlströms lämplighet är lika starkt nu, trots att lagmannen beslutat att låta henne sitta kvar. Vi begär därför omprövning av tingsrättens beslut.
  Enligt domstolens informationsskrift avseende nämndemannens roll och uppgifter, ställs det mycket höga krav på en nämndemans objektivitet och saklighet. Krav som Eva-Britt Dahlström inte lever upp till.
  Bland inläggen på hennes blogg framgår tydligt att Eva-Britt Dahlström har en förutfattad mening om kontrollerbara fakta avseende mäns våld mot kvinnor och barn.
  Hon påstår till exempel att 98 % av våld i nära relationer begås av män, vilket enligt BRÅ är helt felaktigt. I sina tidigare yttranden har Eva-Britt Dahlström inte bemött dessa uppgifter. RO tycker det är märkligt att hon inte avkrävts en förklaring på varför hon förvanskar sanningen på sin blogg och vi kräver att detta åtgärdas.
  Eva-Britt Dahlström frångår också objektiviteten när hon avfärdar alla så kallade vittnespsykologers sakkunnigutlåtanden och menar att dessa inte ska tas på allvar.
  Citat från hennes blogg:

  ”Stora summor betalas sedan många år ut för ofta fullständigt värdelösa vittnespsykologiska utredningar. Det finns anledning för rättens ledamöter att alltid iaktta stor försiktighet när det gäller att förordna en vittnespsykolog och när det gäller att lägga en sådan utredning som grund för en dom i enskilda brott- och tvistemål.”

  Eva-Britt Dahlström kan inte, och ska inte, före en rättegång med eventuella sakkunnigutlåtande av psykologer, ta ställning till huruvida deras utlåtanden är värdelösa eller ej. Den bedömningen ska göras vid sittande rätt och utifrån fall till fall.
  Men allvarligast av allt är att Eva-Britt Dahlstöm på sin blogg direkt uppmanar till brottslig verksamhet, nämligen grov egenmäktighet med barn. Följande är en kommentar på hennes inlägg om en avgjord vårdnadstvist (där pappan fick vårdnaden och mamman kidnappat barnet) och Dahlströms svar på kommentaren:

  Läsarkommentar: ”Bra skrivet, bra och ett äkta socialdemokratiskt ställningstagande…din solidaritet känns äkta! 😉 Jo, en fråga när ”Sven” blir 12 har han väl rätt att bestämma själv var/hos vem han vill bo? …och i såfall hoppas jag han lyckas hålla undan sin fader som tycks tro att han ”äger” sitt barn!
  Må gott! 😉

  Eva-Britt Dahlström: Just så är det och jag hoppas också att de antingen kan hålla sig undan men jag tror även på ett genombrott i rättsprocessen.
  Tack för ditt inlägg! ”.

  Vidare hänvisar hon ofta på sin blogg till före detta kriminalinspektören Monica Dahlström-Lannes. Monica Dahlström-Lannes har sedan hon avskedades från sitt uppdrag hos polisen varit starkt ifrågasatt för sina ovetenskapliga metoder och uppfattningar. I en av sina böcker skriver hon bland annat att barn som inte tycker om filmjölk eller har ont i magen kan vara utsatta för övergrepp.
  Eva- Britt Dahlström har också uttalat sig under pågående mål, det så kallade ”Tito Beltran-målet”. Eva-Britt Dahlström gick då ut i media och tog ställning innan dom hade fallit i målet.
  Även i detta fall ställde Eva-Britt Dahlström sig bakom Monica Dahlstöm–Lannes som hade polisanmälts för föregivande av allmän ställning. Eva-Britt Dahlström uttalade då (innan ärendet avgjorts) på sin blogg följande;
  ”Jag garanterar att Monica just för att hon varit polis och för sina specifika kunskaper och sina offentliga åtaganden vet precis hur man agerar – och aldrig skulle komma på tanken att utsätta varken de som är inblandade eller sig själv för oproffessionalism.”
  På sin blogg berättar Eva-Britt Dahlström att hon och hennes barn varit utsatta för övergrepp. Rättsäkerhetsorganisationen beklagar djupt Eva-Britt Dahlströms familjs erfarenheter, men vill med emfas understryka att dessa kan minska tilltron till hennes objektivitet och opartiskhet vid avgörandet av en misstänkts skuld. Blotta misstanken om att en anklagad riskerar att bli dömd på förhand på grund av tidigare plågsamma erfarenheter hos en dömande part, indikerar ett jävsliknande förhållande. Att hon har svårt att skilja mellan egna erfarenheter och andras eventuella skuld syns tydligt i Eva-Britt Dahlströms svar på bloggen till dem som inte delar hennes uppfattningar. Dessa avfärdas i regel med kommentarer som ”nonsens”, ”jäkla dravel” och ”bullshit”.
  Avslutningsvis ifrågasätter RO hur Eva-Britt Dahlström kunde känna till att hon fick sitta kvar som nämndeman innan beslutet formellt hade fattats av lagman Pia Johansson. På sin blogg skriver Eva-Britt Dahlström 2009-09-05 att hon får sitta kvar som nämndeman, men beslutet undertecknat av lagmannen är daterat 2009-09-07. Rättssäkerhetsorganisationen, RO, hemställer ånyo om att nämndeman Eva Britt Dahlström ska entledigas med anledning av att hennes lämplighet, objektivitet och saklighet i egenskap av nämndeman starkt måste ifrågasättas.
  Örebro 2009-09-24
  Rättssäkerhetsorganisationen RO
  Johann Binninge

 9. Det här https://www.flashback.info/showthread.php?t=1065093 kan nog så småningom utvecklas till diverse intressanta intressekonflikter.

  Vad gäller EBD, Marina Engan, Kjell Åke och allt vad de nu heter så undrar jag om de inte till och med själva insett att de i det senaste ”fallet” ”Matilda”, cyklat ordentligt i diket.

  Följer detta med stort intresse. Jobba på.

 10. PabloHoney_4

  Ingrid, vore kul om några kopierade din kommentar och klistra in i EBD:s blogg. Hon skulle få väldigt ont i sina små klåfingrar av att trycka på delete-knappen,dvs. ända tills censuren upphör. Lite barnsligt men förbaskat kul. 😉

 11. PabloHoney_4

  Politikern EBD har skrivit följande:

  ”Jg har låst mina inlägg- har inte lust med oseriösa debatter!

  Söndag den 29 november

  Eftersom jag inte har tid eller lust att släppa in fler fula påhopp och personangrepp och att dessa absolut inte främjar debatten har jag låst mina inlägg.

  Men om det är någon som seriöst ändå skulle vilja kommentera – skriv till min privata mail så öppnar jag en stund.”

  -En politiker som inte klarar en offentlig debatt kanske inte ska driva en blogg eller vara politisk aktiv.

 12. Den där EBD beter sig så fruktansvärt så man mår illa! Kvinnan har inte alla indianer i kanoten, det råder det ingen som helst tvekan om. Jag har läst hennes, ofta, märkliga och mästrande kommentarer. Men förebild är hon trots allt för några: Engan och MW bl a.

  …Föga förvånande.

 13. kimhZa Bremer

  Ja, usch vilka tragiska och otäcka människor det finns. Att en sådan person som Eva-Britt Dahlström kan sitta som nämndeman – i vårdnadsmål! – är en fullkomlig rättsskandal.

  Hur skall vi agera för att få bort henne därifrån?

 14. EVb ska bli mig ett sant nöje att hänga ut till offentligheten!

 15. Mitt meddelande till Kalmar tidning och naturligtvis i mitt namn!

  Hej

  Är ni medvetna om att Eva-Britt Dahlberg roar sig med att ljuga inför öppen ridå? Tycker att ni ska ta och fråga henne varifrån hon tar sina lögner. Kan vara bra att ge henne chansen innan vi som är en kraftfull opinon på nätet massakrerar hennes politiska karriär. För med sådana politiker blir inte Sverige en bättre plats för utsatta barn!

  https://inteutanminasoner.wordpress.com/2009/11/29/eva-britt-dahlstrom-ljuger/

  http://www.ramona-fransson.blogspot.com

  http://www.monicaantonsson1.blogspot.com

 16. Ska vara Kalmar Läns Tidning

 17. Maukonen skrev:
  ”Jag VET att jag har kommenterat och gett info på det inlägget, men tydligen så har någon kommit åt delete knappen.”

  Jag läste din kommentar där du gav en källhänvisning som hade relevans i sammanhanget. Men varför i gärdsgårdsfrid din kommentar ströks kan man bara spekulera om, min personliga gissning är att Dahlström besökte din blogg och sedan var du rökt…

 18. rökt, ja det var ju typiskt.
  Jag som var snäll och allt, hänvisade bara till en SCB rapport. men det var väll fel statistik och fel person att ge informationen till….
  antar att jag valt ”fel” sida i detta enl EBD.

  Ramona, vad är det med Kalmar Läns Tidning ????

 19. Monica Antonsson

  Ingrid,
  Det är en händelse som ser ut som en tanke att s-donnan finns i Karlskrona. Där har vi ju en annan knäppgök vid namn Sanna Ax.
  Kompisar?
  EBD måste lyftas bort. Hon kan varken vara politiker eller nämndeman om S ska få något som helst förtroende bland väljarna.

 20. All heder åt dig Ingrid att du orkar och fortsätter!

  Tänker på det här med PAS. Argumentet är att detta är ”påhitt” från ”papparörelsen”. Men lika lite som kluster B störningar är könsbundna, lika lite är PAS det.

  Det kan även vara så att det finns en koppling mellan dessa störningar och PAS.

  http://shrink4men.wordpress.com/2009/02/25/why-parental-alienation-is-the-act-of-an-emotionally-abusive-bully/

 21. ”Nu har EBD börjat skriva på sin blogg att min bok Inte utan mina söner är falsk och lögnaktig.”

  Jag har letat som en tok på hennes blogg för att läsa hennes formulering.
  Hittar inte inlägget.

  Är det borttaget?

 22. Örjan: Här är inlägget där hon i sina svar på kommentarerna påstår att min bok är full av faktafel och kanske kommer att bli anmäld:

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=37488

  Ann-Mari – hon har faktiskt inte tagit bort ditt inlägg. Det finns här:

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=37359

 23. Nej Örjan.

  Mycket är borttaget men inte allt.

  Censuren påminner om andra länder, lika rätten till att tolka omvärlden och verkligheten.

  Läs hennes svar på olika kommentarer sisst jag läste fanns de där.

  Andra saker som skrivits och vilka man pushar och lyfter framgår ju av hur man agerar i flock som en del uttrycker sig. :

  Hittade en intervju med flera i Allers 2004, om detta med barn och barns rätt eller förövare och sanning. Vilka som står längst ner som man då kunde höra av sig till, tur att öppenheten växer. :

  http://groups.google.com/group/yhdistys-love/web/allers-2004-nr-mamma-och-pappa-inte-lngre-kans-leva-tillsammans-del-3-4

  Man får scrolla ner till intervjun med EBD .

  Men det står mycket läsvärt på vägen dit.

  Vad gör den journalisten idag?

  Leroy

 24. Man får hoppas att man granskar snabbare i framtiden.

  Skrämmande att det tar sån tid och att påståenden hindrar minst lika lämpade.

  låt barnen få bilda sig egna uppfattningar

  leroy

 25. Sveriges lag något som för ofta missbrukas av de tjänstemän/politiker som ska upprätthålla den. Barnens bästa något som de som ska se till det ofta använder som en trollformel för att rättfärdiga egna skrivelser/beslut. Samtidigt klagar sverige på barns situation i andra delar av världen, det vore verkligen dags att städa hemma. Få se vad man ska kläcka ur sig under firandet av barnkonventionen mm.
  anders

 26. Tack.
  Har nu hittat det.

  Leroys länk till Allers var mycket intressant.
  Alla artiklarna.

  Kostigt att EBD över huvud tagit fått sitta nämndeman i familjemål.
  Tycker hon borde anses som generellt jävig med sin bakgrund och privata erfarenheter

 27. Svar Örjan;
  Det är därför vi på http://www.rsorg.se anmält henne och menar att hon inte ska få sitta som nämndeman.

  Johann Binninge
  RO

 28. I mitt tidigare inlägg igår kl 17.57 så kan ni se anmälam mot EDB.
  Den 10 december ska hennes framtid som nämndeman avgöras och då kan det vara bra att uppmärksamma nämnden via fax eller brev vad som ni tycker är anledningen till att EDB inte ska sitta kvar som nämndeman.
  Här är adressen

  Blekinge Tingsrätt
  Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag
  Box 319
  371 25 Karlskrona

  Johann Binninge

 29. Afrodite/Madde

  Oj, vad mycket intressant läsning som jag missat när jag varit utan dator några timmar (fruktansvärda timmar!!).
  Det lilla jag har hunnit läsa gör att vet att jag har haft rätt kring denna människa.

  Bra skriver Ingrid.
  Du är en kämpe utan dess like.

  Det mest otäcka med EBD är hennes fruktansvärda misstänksamhet, paranoida läggning,hennes drivkraft född genom hat samt hennes ovillkorliga önskan om envåldshärske som hon tydligt visar i sin blogg.

 30. Som jag letade på den där bloggen, så jag är inte rökt. än. tur!

  här hittade jag lite på denna Sanna Ax.
  http://pipl.com/search/?FirstName=Sanna&LastName=+Ax&City=&State=&Country=SE&CategoryID=2&Interface=1

 31. Såg att ebd har ett inlägg där hon kommenterar Ingrid men det går ju inte att kommentera tillbaka.

 32. Afrodite/Madde

  Nä det är verkligen hennes stil.
  Först går hon till attack, sedan drar hon sig undan alla som inte håller med henne.
  Men fy sjutton vad rädd hon är för dig Ingrid.
  Jag tror att hon låter dig styra hennes liv totalt just nu.
  Hon kan inte sluta tänka på dig.
  Hon äter sin frukost tillsammans med dig.
  Hon åker till jobbet med dig som sällskap.
  Hon kan inte släppa tankarna på dig när hon jobbar.
  Hon intar sin middag med dig.
  Hon kommer hem och börjar omedelbart leta efter spår av dig på internet.
  Hon tar lite kvällsmat, självklart med dig som sällskap.

  Jag vet inte.
  Antingen hatar hon dig eller så måste hon vara förälskad dig.
  För det är väl så vi fungerar även när vi är förälskade dvs vi kan inte släppa tanken på den som rör om i vårt inre.

  Vad tror ni?
  Hatar?
  Förälskad?

  😉 😉

  Tänk att en människa kan så totalt snöa in på en annan person.

  Mvh
  Madde

 33. Det har då varit ovanligt tyst av Howling Woman hos Unni nu ett tag så jag undrar kanske om det var hon som var vargen där som ylade fram och tillbaka.

  LEroy

 34. Ja du kanske har rätt Leroy.
  Jag orkade till slut inte vara på Unnis blogg, eftersom alla som tycker att människor har lika värde och ska behandlas lika inte sågs med blida ögon.
  Kände att det tog för mycket energi.
  : )

 35. Förstår My, Men man måste kunna diskutera flera saker och visa på att man även lyssnar, kan ge och ta i dialoger och debatter inte bara hävda att alla är potentiellea förövare.

  Det blir så monotont.

  Öppenhet är bättre än hot och påståenden.

  Diskutera på lika villkor inte hålla på att hota eller förminska, gå i polemik för egen sak, våga prata om andra saker som andra anser viktigt och som dom vågar fråga frågor kring.

  Leverera i stället för att parkera.

  Leroy

 36. Oj, i morse kommenterade EBD ett mail från Dig, utan att återöppna kommentatorsfunktionen.

  Vore intressant om Du ville lägga ut hela texten i Ditt mail här.

 37. Alla dessa som kallar sig för utsatta eller överlevare, själva levt i många år av övergrepp, agerar och pratar om vargar och leva i grupp , skydda andra och bevaka och övervaka.

  Själva se till så att rättvisa skipas. Man påstår och agerar och tror sig göra rätt, man väljer att inte lyfta blicken kanske se de problem som morgondagen får om man inte tar tag i de problem som andra vill lyfta.

  De agerar konstigt.

  De borde förklara sig.

  Inte välja sådana dolda agendor eller påstå att en del är oärliga när de själva inte kan leverera.

  Tycker det är helt fel att man får agera eller sitta där och delta i dömmandet när man visat att man på förhand fördömt många människor.

  Handlar om rättsäkerhet.

  Läs mer om fallet Stefan Holmlin, som till slut inte orkade mer :
  http://www.nkmr.org/myten_om_den_goda_modern_och_att_barn_alltid_talar_sanning.htm

  eller hans föräldrars engagemang :
  http://www.nkmr.org/holmlinfallet.htm

  Blev det någon bok , vad gjorde man inom juridiken? Direktiven?

  Leroy

 38. Just de här inslagen där man klappar varandra om axeln och anser att man är överlevare bara om man är kvinna eller utsatt överlevare.:

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=36331#Comment

  Där K Å B klappas på axeln och man ser hur det såg ut i Allers intervjun då man scrollat ner till den lobby verksamhet och de EPCAT stälningstagande man gör, gör ju att man funderar på om det finns utrymme för objektivitet och så eller ej. Man väljer att se de som förespråkar delat ansvar som hot eller peddo förespråkare, säger att man skall hålla sig undan och fortsätter att hota minst lika lämade eller ifrågasätta inte välja att föra dialog om sanning och innehåll.

  Men det borde nog rendera i att saker utreds och att man får stå till svars.

  Likväl som de som idag sitter i kläm får upprättelse i stället för att behöva utmålas likt Daddy och Ingrid och alla Papparörelser görs. Där det handlar om föräldraskap. Det finns många kloka mammor som set hur illa det kan gå till.

  Så de borde nog göra mitåt inom leden och välja dilaog före censur eler påståenden/blockering.

  Försvara sundhet före sjuka påståenden och gärningar. Se fördelarna att barn får så bred social bas som möjligt och får möjlighet att bilda sig egna uppfattningar.

  Leroy

  Leroy

 39. Eller då KÅB hyllar inlägget:

  http://blogg.aftonbladet.se/bjurkvist/2009/10/motherblaiming-finns-pas-finns-men-varfor-finns-det-inget-fatherblaiming#comments

  Konstigt att man då sen säger att begreppet inte finns, regerar och påstår att både Daddy och andra agera fel. Man kramar varandra och väljer att starta insamlingar som en del faktiskt vågar ifrågasätta när det gäller barn som kidnappats.

  Så lågt så att …

  Självklart finns det två versioner och sanningen skall granskas och barnen skall vara det centrala, inte de som hamnar i kläm oavsett vad de vuxna hävdar eller påstår.

  Myndigheter skall skyndsamt objektivt utreda. Vilja, lämplighet och förmåga.

  Sen skall så klart utomstående som inte är inblandade respektera att detta granskas och inte ta parti. Smutskasta de som öppet välkomnar att sanningen granskas. Då man inte själv är part i målet.

  Sanningen hinner ikapp, för barn växer upp och är kloka. De ställer föräldrar och inblandade till svars.

  Skillnaden mellan sane och insane är hårfin.

  Leroy

 40. Ping: I skuggan av partiet kan man tycka vad man vill « Ann-Mari's Blogg

 41. Ping: Läsvärt just nu « Ann-Mari's Blogg

 42. Ping: Sossarna har större problem än Ulvskog när det gäller sociala medier och personangrepp « Ann-Mari's Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s