Catarina Hurtig – ännu en manisk mamma


Ni kanske inte läser realtid.se, men jag kan verkligen rekommendera denna sajt. Här kan man nämligen i just realtid, följa hur en helt manisk mamma gör sitt bästa för att förstöra sin 4-årige sons liv. Ni kanske inte känner till Catarina Hurtig heller, men hon är en ganska medioker reporter som gjorde sig ett namn som hovreporter på Svensk Damtidning och ofta ses i vimlet kring Stureplan. Just nu är hon tydligen arbetslös. Om någon av er orkade se den extremt trista dokusåpan Kändisdjungeln, så var hon med där i ett par avsnitt.

Denna Catarina Hurtig gör nu det som tusentals mammor gör varje år – hon slåss med näbbar och klor mot sin före detta man för att få slippa dela vårdnaden om sonen med honom. Utan att kunna styrka något av det har hon anklagat sonens pappa för att ha misshandlat henne och sonen. Hon har lämnat in så många överklaganden och anmälningar att det gick för henne som för George Pesors före detta fru – hon förlorade vårdnaden helt. Interimistiskt, för huvudförhandlingen skjuts hela tiden upp av hennes nya inlagor till tingsrätten. Eftersom Catarina Hurtig vägrade följa domstolens beslut om att hon skulle överlämna pojken till hans pappa dömdes hon att betala 50 000 kronor, det vite man belagt henne med. Hon ska även betala pappans rättegångskostnader. Nu är dock sonen hos pappan, och Catarina har bytt advokat för femtielfte gången så fortsättning lär följa. Hon har ju ännu inte spelat ut incestkortet …

Detta hade vi inte  haft en aning om utan Bernt Hermele och realtid.se. Hermele har skrivit flera artiklar om denna vårdnadstvist eftersom den innehåller två halvkändisar. Och det må vara att det inte är särskilt roligt för dem att få sin vårdnadstvist omskriven, men faktum är att detta är en viktig  journalistisk insats i så motto att den får vanliga människor att förstå att söta, blonda mammor inte alltid är att lita på. Att man faktiskt inte kan förutsätta att mammor alltid är offren. (Passar här också på att ge Sydsvenskan en eloge för att de under två dagar skrivit om det nästan helt tabubelagda ämnet mammor som misshandlar sina barn.)

Ett kvitto på att tingsrätten hade fattat rätt beslut kom när Catarina Hurtig glatt överlämnade pojken till sin pappa så fort hon blev erbjuden att leka kändisdjungel i Malaysia. Samma pappa som hon anklagade för att slå sonen gul och blå varenda gång han fick tillfälle till det. Sedan startade hon en helt vrickad blogg som hon kallade Jellopard där hon fortsatte sina anklagelser mot pappan och la även upp en Facebook-grupp. Bloggen stängdes, troligen av Expressen och FB-gruppen är rensad på info. Den som vill veta alla snaskiga detaljer rekommenderas ett besök på Flashback.

Skicka gärna ett uppmuntrande mejl till Bernt Hermele. På Flashback anklagas han för att bara jaga musklick eller ha en privat vendetta med Hurtig och jag har ingen aning om vilka motiv han har för att skriva. Jag känner honom inte. Men oavsett vilka hans skäl är, så gör han en viktig insats – det kan han gott få veta!

16 svar till “Catarina Hurtig – ännu en manisk mamma

 1. Jag har alltid gillat siten realtid. Har läst en hel del av det han skriver. Han gör det bra, skriver kort och konsist om den verklighet han uppfattat eller observerat.
  Jag gillar verkligen hans hatt.

  Han skall så klart stöttas då han inte gillar osanning eller påstående utan det handlar om realia i realtid.

  (Begås fel så kan man säkert få genmäle, men det är sunt att även journalister får skriva om tvister då det uppenbart ageras felaktigt.)

  Sunt.

  Leroy

 2. PabloHoney_4

  Blir uppriktigt stolt över Sydsvenskans mod att ta upp en tabubelagt ämne. Tack Sydsvenskan.

 3. Sydsvenskan har det inte helt rätt ändå.
  Mammor slår sina barn i större omfattning än vad barnens fäder gör. Pappor ligger på ‘tredje plats’, på andra ligger mammornas nya pojkvänner.

 4. Finns egentligen bara en kommentar på det sär och det är STACKARS BARN

 5. När ska forskningen i Svea rike börja intressera sig för verkligheten istället för att forska kring trumpeters eventuella fallos symbolvärde?

  Hittade en ruskigt intressant artikel av PAS experten Amy J.L. Baker, Ph.D. som jag skrivit om tidigare.

  http://mrgalahad.wordpress.com/2009/12/01/adult-children-of-parental-alienation-syndrome-mr-g/

  //Mr G

 6. KimhZa Bremer

  Ja, ännu en sådan här mamma, som säkert har fått höra att det är en framkomlig och ”framgångsrik” väg, att falskanklaga. Skamligt.

  Det värsta är ju dock att det alldeles för ofta går vägen, med den kultur vi har i socialtjänster och myndigheter. En mamma måste ju vara så fullkomligt olämplig – och så fullkomligt otrovärdig, för att bli av med vårdnaden.

 7. HA, henne minns jag allt, Hurtig alltså.
  Hon skämdes SÅ för att hon kört för fort en gång.
  Det var väl då förbannat att hon inte kan fatta att det hon gör mot barnet är långt mer att skämmas ögonen ur sig än att hon gasat lite för mycket en gång.

  Jag känner att jag snart behöver hälla en hink med iskallt vatten över mig och kyla av mig ca 800 grader.

  Mvh
  Madde

 8. Ping: Hermele får beröm « En Hermeles Dagbok

 9. Jag är stolt sambo med en av de, som jobbar där. Det kan ha något med saken att göra. Eller inte. Vet inte. Vi pratar inte så mycket jobb hemma. Bernt tycker det är kul att du skriver. Säkert. Känner inte honom heller. Så mycket skit som han får. Särskilt för hatten.

 10. Ja, är det inte som alltid? Det är nice att glida runt i TV-rutan och hänga i lianerna, slafsa i sig fina middagar, efter att spindlarna gjort sitt och därefter slåss för sin leksak, för något annat verkar inte mamma Hurtig tro än att sonen är en tingest!

  Ja, Realtid är mycket bra har själv en titt där så gott som dagligen samma med nyheter24.

 11. Och jag framhärdar med min syn på dessa mödrar (och fäder)

  Ur kapitlet ”Kampen om barnen”

  ”Flertalet av de föräldrar som skiljer sig brukar kunna enas om en lösning när det gäller barnen. Alla måste genomgå en obligatorisk medling för att kunna träffa ett avtal om hur vårdnaden av barnen ska fördelas (gäller i Norge, övers. anm.) Men ibland kan det vara svårt att komma fram till en fungerande lösning. Ungefär tio procent av föräldrarna lyckas inte enas i den här frågan och vänder sig då ofta till domstol för att få hjälp.

  När man väl har enats om att gå till domstol, brukar förhandlingar med domaren kunna leda till en lösning som kallas förlikning.

  Omkring fem procent av vårdnadstvisterna hamnar i rätten. Av dessa brukar ungefär hälften lösas med hjälp av förlikning. I resterande fall blir det huvudförhandling.

  I de besvärligaste av dessa konflikter finns det ofta en förälder med personlighetesstörningar involverad. I ett fåtal fall kan båda föräldrarna vara på krigsstigen, och mestadels finns det åtminstone en form av maktmissbruk med i bilden. En dominant far som har förtryckt modern under många år, eller en manipulativ mor som har hållit familjen i schack genom sitt kontrollerande beteende.

  När den typen av relationer slutar med separation, uppstår det i regel svåra konflikter kring frågan om barnens omvårdnad. Den ena parten kräver kanske hela vårdnaden medan den andra inte går med på detta, eftersom han eller hon menar att barnet kommer att ta skada av det. Det kan också uppstå stridigheter kring detaljerna i umgängesschemat.

  I samband med sådana konflikter brukar man förenklat säga att det är ”bråkigt angående barnen”, och att båda förädrarna är lika omedgörliga och skyldiga. Men det är en förenkling som vittnar om svag insikt i varför konfikterna kan uppstå.” (Psykopatens grepp, sid. 144-145)

  ”När en oenighet inte kan lösas med hjälp av medling, och ärendet tas upp i domstol, kopplas ofta en sakkunnig in i sammanhanget.” … ”Det här ställer stora krav på den sakkunnigas kompetens och insikt – också när det gäller personlighetsstörningar.” (sid 152)

 12. Ogillar definitionen ”mäns våld mot kvinnor” då det bara rör sig om ett fåtal % män som misshandlar i relationer. Och då måste jag samtidigt fråga, hur många 1000-tal mödrar rör det sig om egentligen?

 13. Det skrivs mycket om att mammor spelar ut incest kortet mot sina ex män. ( som här högst upp )

  Tror aldrig jag läst någon pappa spela ut incestkortet men det kommer nog (inte ironiskt skrivet och ej så på läst är jag i det).

  Ju mer pappor som vågar trottsa den skam det är att vara en alfahanne och krypa upp ur soprummet och tala om hur de missahandlats i sin relation, och såg sin partnern förgripa sig på barnen, så kommer nog det också.

  Ju mer måste vi flytta vår verklighets -uppfattning om vad som är möjligt inom oss.
  Och ju bredare blir kunskapen om oss som människor och inte som kön.

  Med den intensiva New age rörelsen som vi omges av, är väl woodovåld snart inte främmande heller ,,,,,,,,eller?

  Läste nyligen om ett ”andligt media” som utgav sig för att kunna tala med djur och som talat med en familjs katt och funnit, att katten sett pappan göra dumma saker mot barnen. ( inte påhittat)

  Detta hade mamman sedan skrivit i sin redogörelse om pappan i sin anmälan.

  Den utredningen skulle jag vilja läsa, vad var utredarnas bedömmning? Eller blundar de för detta, för det är så galet.

  Men mitt i denna galenskap kanske det finns just detta som kan komma till då räddslan för att förlora sina barn blir större änn ens förstånd om vad som verkligen hänt.

  Krukväxter har ju också känslor, vad kan de ha sett? Jag ska genast kasta all mina.

  (Pappa) Mjaaaa

 14. Snacka om att att vrida ALLT här till mäns/pappors fördel!
  allt är inte så svart och vitt heller!!!
  Och i de flesta fall är män fysiskt överlägsna kvinnor!Hur ofta ser man en man så blå slagen av sin fru att han måste uppsöka sjukhus?Om en kvinna misshandlar sin man kan han ju faktiskt oftast förvara sig betydligt bättre än en kvinna eftersom han är fysiskt överlägsen.Hur många män DÖR till följd av misshande av en kvinna tex,jämfört med kvinnor som våldtas och mördas i ett förhållande,av en man?Säger absolut inte att alla kvinnor och mammor är oskyldiga,långt ifrån!Men går ej att komma ifrån att män har mer makt och är fysiskt övelägsna.Hur många kvinnor överfaller män ute och våldtar dom tex?Hur många manliga pedofiler finns det jämfört med kvinnliga?De är ändå vissa skillnader mellan könen,som man inte bara kan soppa under mattan.

 15. Ping: Catarina Hurtig förlorade vårdnaden « INGRID CARLQVIST

 16. Antingen tar du bort ditt inlägg som är gravt kränkande inte bara för mig som mamma och privatperson utan framför allt mot min son som blivit misshandlad av sin pappa och berättat om detta i polisförhör.

  Om du känt till vår historia hade du vetat att sjukhuset gjort polisanmälningar när de såg mina skador, så tidigt tillbaka som 2005. Det du skriver ovan stämmer således inte.

  Vidare kallar du mig för manisk, mani är som du kanske känner till en sinnessjukdom och jag har på grund av min exmakes förföljelse och förtal och lögner om att jag skulle vara missbrukare och psyksjuk och alkoholist samt otroligt nog din och andras förföljelse av min person på samma sätt, av egen fri vilja genomgått drogtester och alkoholblodprover i ett år nu samt fått flera intyg av specialistläkare om att jag är fullständigt psykiskt frisk. Allt detta är ingivet till tingsrätten liksom flera rättsintyg som bevisar att min exmake misshandlat mig både som höggravid samt inför vår son.

  Så om du inte tar bort dina inlägg stämmer jag dig.

  Bortsett från det juridiska och publicistiska och att du gör allt du kan för att få fler klick på din blogg genom att utnyttja mitt namn, förstår jag inte hur du sover om nätterna efter att ha utsatt en medmänniska och mamma för detta, utan att någonsin ens ha sökt mig eller talat med mig.

  Catarina Hurtig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s