Dags att visa lite pappa-solidaritet!


En god vän till mig berättade att han en gång dejtade en kvinna som hade två barn med en annan man. Hon låg i konflikt med pojkarnas pappa och talade ständigt illa om honom inför pojkarna. Då gjorde min vän något som jag önskar att alla män kunde ta efter. Han sa så här:

– Dina barn har rätt att älska och umgås med sin pappa. Han är betydligt viktigare för dem än jag någonsin kommer att bli. Om du vill fortsätta träffa mig så slutar du genast att tala illa om barnens pappa och ser i stället till att barnen får må bra med både pappa och mamma. Bjud in honom på söndagsmiddag!

Kvinnan han dejtade ryckte på axlarna och förutsatte att han skämtade. Men min vän gick därifrån och hörde inte av sig. Efter en månad ringde hon och klagade: – Vi ses ju aldrig!

– Nej, sa min vän. Och det kommer vi inte heller att göra förrän du har ordnat en vettig relation med dina barns far!

Tänk om fler män hade modet att säga så till de ensamma mammor de börjar dejta i stället för att leka ridderliga och utgå från att allt elakt hon säger om barnens far är sant och relevant. Tvärtom ser jag överallt män som aktivt hjälper mamman att motarbeta pappan, som tar över fadersrollen och till och med låter sig kallas för Pappa – ofta på initiativ av mamman som till varje pris vill göra sig av med den biologiska pappan. Allvarligt talat, killar – förstår ni inte att ni sätter er själva i en rävsax? Vad hindrar denna kvinna från att behandla er själva likadant när den dagen kommer?

Jag håller just på att läsa igenom hela utredningen angående Flickan E som kidnappades av sin mamma. (Återkommer till den senare och till den vansinniga namninsamlingen som pågår för att försöka tvinga den stackars flickan till ännu fler undersökningar och förhör om ”hemska pappa” än de hon redan varit med om.) Även här finns en styvfar som inte har förstått vilken orätt han gör mot flickans egen pappa. Bara en kort tid efter att han flyttat in till Flickan E:s mamma följde han med på Luciafirande på dagis. Dit kom (givetvis) också pappa Johan vilket gjorde Flickan E väldigt glad och hon skulle absolut sitta i pappas knä när de fikade efteråt. Mamma, mormor och styvfar slet och drog i flickan för att gå därifrån och fika hemma i stället – långt bort från den oönskade pappan. I vårdnadsutredningen säger styvfadern om händelsen: ”Jag tycker inte att Johan hade rätt att vara med på luciafirandet eftersom det inte var något umgänge då.”

Jag tycker så förtvivlat synd om alla barn som ska behöva utsättas för att en hatisk förälder baktalar, falskanmäler och på alla sätt försöker få bort den andra föräldern ur barnets liv. Att styvpapporna utan att tänka efter, ställer sig på mammans sida och hjälper till att mota bort den riktiga pappan ur barnens liv, förvärrar bara hela situationen. Tänk på vad Dr Phil brukar säga: ”Om du vill veta hur framtiden blir så titta på historien!” Kvinnor som tror sig ha ensamrätt på sina barn kommer inte att ändra den inställningen när nästa skilsmässa står för dörren.

36 svar till “Dags att visa lite pappa-solidaritet!

 1. Ja mönstret kan ofta gå igen. Jag och barnen som hon hade tidigare fick ofta höra om deras pappas negativa sidor, numera får våra barn höra om mina. Jag gjorde något liknande det som beskrivs här , pappan träffades med sin fd på soc med sitt arbetchema i hand och tider bestämdes utan problem från hans sida. Inom en viss tid flyttade barnen och bor numera helt med pappan. Vi är även separerade sedan flera år men då man ser bakåt på det ser man att mönstret går igen nu samt troligen något annat, mycket fd sagt/säger är som jag ser det sådant hon själv gör.

 2. Vilken fantastisk man du tar upp i början av inlägget, Ingrid. Han är en förebild för oss alla!

  Mycket bra poäng med att det förflutna ger en ledtråd om framtiden. En kvinna som baktalar pappan till sin första barnkull kommer troligen göra samma sak när hon skiljer sig från pappan till sin andra barnkull.

 3. Bra text och jag håller med dig, men Dr Phils citat är snott från Churchill! 🙂 Fast det är klart, han var säkert inte först han heller! 🙂

 4. Jag tackar Gud för att jag har ett sådant ex som jag har. Har gång efter annan läst om kvinnor som agerar helt utifrån sitt eget ego och totalt har glömt bort barnens bästa.
  Sen är det än mer beklagligt att de har påhejare som vägrar att se hela bilden.

  Oavsett vad föräldrarna gjort mot varandra så måste fokus ALLTID ligga på barnet. Att strida genom barnet går aldrig att ursäktas. Inte i något fall. Vuxna människor måste kunna lägga egot åt sidan och förstå att ett barn behöver både sin mamma och pappa.

  Usch, jag blir så upprörd när jag tänker på att det alltid är barnen som får betala priset för vuxna människors hämndbegär och totala brist på insikt.

 5. Jag skrev själv just om de killarna i ett inlägg i Juli på min blogg.

  Där jag frågar dem:
  ”Hur tänker ni?
  Sväljer ni hennes berättelse med hull och hår?
  Står ni bakom henne, för att det är så man ska göra?
  Tänker ni tanken att det kanske, inte är riktigt så som hon säger?
  Eller skiter ni bara i det, för att ni inte är drabbad?”

  Kul att det finns någon som ifrågasätter och vägrar acceptera ett sådant beteende mot barnen och deras pappor.

 6. Håller med till 100% om att den mannen är guld värd, men ack så sällsynt.
  Har barn med två mammor och samma sak har upprepat sig både när det gäller mammornas avskiljning av mig som männen de har träffat sen. Riktigt obehagliga samtal har jag fått av dessa män som ”köpt” mammornas versioner.

 7. Ingrid!

  Fantastiskt klokt inlägg. Naturligtvis bör män som inleder en relation med en kvinna som baktalar sina barns pappa reagera på detta och inse att om ett par år kan det vara han själv som blir utsatt för samma typ av baktaleri! Fler borde reagera som mannen i ditt exempel. Ta ingen skit av baktalande mammor!

 8. Vill tillägga att jag nyligen varit tillsammans med en tjej med barn i fyra år. Jag vet att jag tänkte på mina barn och sa redan innan att jag aldrig kommer att ta pappans plats, men i detta fallet så behövdes det inte. De hade jättefin kontakt med pappan och umgicks mycket med honom.
  Så! Det finns tydligen även bra mammor, men de verkar vara vara ganska sällsynta de med.

 9. Appropå namninsamlingen jag mailade till JK och undrade om dettaverkligen var lagligt fick svar i dag. Namninsamlingssidan har inget utgivningsbevis så vill Evelinas pappa gå vidare med förtalet får han polisanmäla och väcka åtal på egen hand.

 10. Tänk vad bra om det kunde fungera så bra som du beskriver. Att styvpapporna kunde sätta ner foten och tala om vikten av att hon håller god kontakt med riktiga farsan och slutar använda barnen som en kil.

  Väldigt fint agerat och tänkt.

  Leroy

 11. Det skulle behövas en doktor Phil i Sverige också, frågan är vilken man som skulle våga säga sanningarna i nationell TV. I Sverige är det feminist maffian som råder.

  Tyckte också att det var konstigt dödstyst från feministmaffian apropå niqab. Verkar som att de tycker att detta är okej!?!

 12. Klockrent Ingrid!
  Detta handlar om civilkurage som du för övrigt verkar ha en god dos av. Kommer att tänka på Obelix som inte behöver någon trolldryck eftersom han ramlade i grytan som litet barn, måhända har du druckit ur samma kittel:-)

 13. kimhZa Bremer

  Jättebra och välformulerat inlägg, som alltid.

  Problemet med mammor som beter sig så här, är att de ofta är väldigt manipulativa. Precis som de använder sig av barnen, använder de sig också av sina nya män, för att uppnå sina mål. Och allt för många spelar med, låter sig luras…

  Jag har en väldigt lyckad separation bakom mig, med en mamma och styvpappa som alltid har velat och kunnat samarbeta.

  Och så har jag en mardrömsseparation. Här är det också tydligt (vilket man ofta hör om) hur morföräldrarna går in och spelar med. Det blir en sjuk fokus på den egna familjen, att barnet skall ”tillhöra” dem.

  Vid sidan av styvpapporna, är det just morföräldrarnas roller man borde titta på lite mer. En sådan finns ju även i fallet med Evelina…

 14. Visst borde alla män göra så, det råder ingen tvekan om. Tyvärr så är nog väldigt många män antingen blinda för företeelsen (tills de själv gått igenom skiten dvs) eller för fokuserade på att framställa sig själv i god dager inför modern.

  I mitt ideella arbete med barn och ungdomar under de sista 30-åren har jag mött hundratals ensamstående kvinnor och deras barn och jag måste säga att flertalet av dessa tyvärr haft ungefär samma negativa inställning till barnens pappa utan minsta hänsyn till barnens känslor för och behov av honom.
  Mot den bakgrunden är det inte svårt att se att PAS är en högst verklig företeelse som så att säga är ytterligheten av detta beteende.

  Väl skrivet Ingrid.
  //Mr G

 15. Bra skrivet !

  Fram för pappasolidaritet !!!

 16. Mycket bra skrivet, Ingrid!

  Jag fick faktiskt en tår i ögat…

  Uffe från PappaRättsGruppen

 17. Bra skrivet Ingrid och vilken underbar människa som du skriver om.

  Jag har mer än en gång funderat på om jag skulle skriva till Dr Phil och berätta hela situationen kring Calles äldsta son trots att vi bor i Sverige.

  Jag hade gjort vad som helst för att Dr Phil eller någon annan som kan ge så brutala uppvaknanden, skulle klampa rakt in i pojkens liv och hjälpa honom tillbaka till livet.

  Mormödrar skulle mammor skulle tvångmunhäftas, bakbindas, ha tvångströja, gå omkring med en elektrisk fotboja som ger elchocker varje gång de agerar utifrån deras eget syfte – ähh, de skulle skickas till en öde ö där de skulle lära sig något annat än att psykiskt misshandla barnbarn.

  Utan dessa mormödrar skulle inte mammorna ha det massiva stödet som en förmäten mormor kan ge.

  Mvh
  Madde – full av ideer 😉

 18. Hmmm, i näst sista stycket skall – skulle mammor – BORT, BORT.
  Det är en rest efter den meningen jag hade innan.

  Förhandgranska Madde – förhandsgranska!

  Mvh
  Madde

 19. Ja inte heller detta är nytt, eller könsbundet. Kvinnor som sväljer historier om umgängessaboterande mammor (ex) och som sen när de själva får barn med vederbörande upptäcker att de ”tagit fan i båten” sas.

 20. Mycket bra inlägg!

 21. Det är även värt att poängtera att även morföräldrar och farföräldrar kan sätta ner foten i dessa sammanhang tla om för en förälder som försöker förhindra eller fördröja för egen vinnings skull – Ofta driven av hat.

  Myndigheter även verkar strunta i att fråga eller utreda deras roll och möjlighet att ta del.

  För det handlar ju även om dessa sociala basers rätt att få ta del.

  Leroy

 22. Nej nu djäklar Ingrid !

  Är det så här då skall jag inte köpa mer kök.

  Jag bygger själv oavsett rotavdrag.

  Vad är det för demokratiskt sätt att agera.

  Kommer att säga upp Villaliv trotts att det är gratis.

  Usch och fy.

  De borde skämmas för sina åsikter om dig som skribent.

  Din arbetsgivare borde nog valt att ta dialogen mer öppet i så fall.

  Är det sannt. ?

  http://gunillasdagbok.blogspot.com/2009/12/inte-ok-att-mailare-kan-ge-obekvam.html

  Daggs att visa lite Ingrid Solidaritet!!!!

  Hur är man funtad som annonsör eller arbetsgivare, annonsör om man inte kan hålla isär privata åsikter och detta.

  SJUKT !

  REAGERA!

  Leroy

 23. Det är riktigt, riktigt tokigt!
  Väldigt overkligt!

  Får det gå till så här?

  Kan en extremfundementalist få en chefredaktör sparkad?

  Kan en knasboll med sina knaskompisar styra över yttrandefriheten?

  Kan en besatt stalker få en svensk journalist tyst?

  Om det är så…då blir jag riktigt mörkrädd.

  Villaliv vill jag inte ha i min brevlåda!
  Hör ni det på villaliv? Inte i min brevlåda!!

  Ballingslövkök…aldrig i livet!

  I vårt hem och i vårt kök råder yttrandefrihet och harmoni.
  Någonting som vi är rädda om i vår familj.

 24. Ballingslövkök? Tveksamt att ha agerat på eget initiativ…
  Man bör sikta lite (eller mycket) högre för att träffa dem som verkligen ligger bakom!

  Just såg jag sommarpratarna på tv

 25. Valens..

  Jag råkade få en glimt.. Jag bandar det programmet varje vecka, men jag konstaterade snabbt att den här veckans program kan man radera osett!! BÅDE Marklund och Bodström!! Mer än vad jag pallar på en och samma gång!! 😦

  Man anar att dom har krävt att få vara med i samma program för att kunna ”stötta” varann ..

  Det som hänt Ingrid är så fördjävligt så det finns inte!!!!!!

 26. Jag hr redan mailat det där företaget som drog in annonsen och förklarat varför jag ska uppmana de bekanta jag har inom byggsvängen att bojkotta deras produkter. Ett företag som inte värnar rättssäkerhet och yttrandefrihet har inget på marknaden att göra.

 27. Bättre att sparka chefen.
  Annonsörer har makt och det finns säkerligen de som förstår vad det handlar om.

  Jag kan inte lagen, men visst måste chefen begått ett brott.

  Att ge Ingrid sparken för att hon är för jämställhet måste vara det mest låga jag har varit med om och kan inte vara lagligt, det kan bara inte.

  Och dessa rädda rabiata människor som försöker skrämma Ingrid till tystnad visar så tydligt att de är livrädda.

  Ingrid, du har så många människor bakom dig.
  Kan jag göra något (förrutom DET) så säg till.

  Många kramar till dig Ingrid och alla som stöttar henne.

 28. Bra Narran!!

  Jag hoppas, hoppas att de andra annonsörerna tar avstånd från detta genom att aktivt visa Ingrid sitt stöd.

  Sedan kan chefen sitta där med skägget i brevlådan.

 29. narran.

  Otroligt bra ide!!
  Så får det bli!

  Känner massor av människor i byggsvängen.

  Helt krasst så är det ju så när det kommer till kritan att det är stålarna som styr.
  Heder och samvete….sånt skit typ, verkar ju ingen tänka på.

  Och vem vill bygga ett nytt kök med fallingrövkök?

 30. Jag mailade Peter på villaliv.
  Jag höll mig på mattan tror jag.

  Bra ni som har dessa kontakter att ni gör så här.
  Men vad fasen, det har ju jag också!!!

 31. Gå med i facebookgruppen ” vi som bojkottar Ballingslöv”

 32. Vore det stake i BALL ings löv så borde dom ta chansen att anställa Ingrid omgående.

  Rätta till det som blev så fel, innan bokslut och köpare ser hur illa sanningen blivit behandlad.

  Leroy

 33. Hon har sett det ”Gyllene Snittet” för länge sedna och valt att agera i stället för att falla för påståenden.

  Kan inte fattta hur arbetsgivaren och annonsörer skyller på varandra.

  Ingen står för det man gjort.

  Konsekvens…

  Skärpning.

  Leroy

 34. Tänk, här tänkte man surfa in lite snabbt på Journalisten och så vart man fast att läsa om dessa otroliga historier halva dagen istället.

  Angående detta blogginlägg så tror jag att det görs i större utsträckning än det ges cred för. Bara att det inte sägs så klart. Killarna bara dumpar tjejerna utan vidare förklaring. Så skulle jag väl antagligen göra själv också om det var aktuellt.

  Det är ungefär som att man väljer ju inte skitsnackarna till att bli ens nära vänner heller liksom.

  /Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s