Äntligen ska rättsskandalen Quick rättas till!


Sture Bergwall beviljas resning. Svea Hovrätt beslöt i dag att målet om mordet på den israeliske elitsoldaten Yenon Levi ska tas upp på nytt i Falu tingsrätt och de kommer med största sannolikhet att komma fram till det de borde ha gjort redan första gången – att personen som kallade sig Thomas Quick var en sönderdrogad och uppmärksamhetstörstande figur som aldrig borde ha dömts för något av de många mord han tog på sig. Men  största skuggan faller inte på Falu tingsrätt utan på alla de myndighetspersoner som trixade, fixad, undanhöll sanningen och ljög domstolen rakt upp i ansiktet för att få Quick fälld. För ju fler mord Quick dömdes för, desto större berömmelse fick de själva.

Jag kopierar här in den artikel jag skrev på gamla bloggen, där jag listade alla de skyldiga. Till dem har jag bara en sak att säga: Skäms!

23 maj 2009

Thomas Quick måste få resning!


Vi människor vill tro våra medmänniskor om gott. Eftersom Sverige, till skillnad från många andra länder, inte haft någon kultur av myndighetskorruption tror de flesta av oss att tjänstemän är hederliga och rättskaffens. Jag tror att det är därför så många haft så svårt att tro på de uppenbara galenskaperna i Fallet Thomas Quick.

Det förefaller helt enkelt inte rimligt:
1. Att en chefsåklagare (Christer van der Kwast) medvetet för domstolar bakom ljuset, lägger fram direkta osanningar och hemligstämplar sådant som skulle motbevisa hans falsarier. T ex i fallet med den norska prostituerade Gry Storvik där man fann både sperma och blod från mördaren, trots att Quick bedyrade att Gry inte gjort något motstånd alls. Om sperman och blodet kom från samma person hade alltså Quick kunnat uteslutas som gärningsman, men van der Kwast sekretessbelade analysresultatet …

2. Att en förhörsledare vid polisen (Seppo Penttinen) läcker information till en misstänkt så att han kan svara rätt på ständigt upprepade frågor om mordplatser, mordvapen och tillvägagångssätt. Vid utredningen av mordet på den israeliske studenten och elitsoldaten Yenon Levi var Penttinen tvungen att ställa frågan om mordvapnet 151 gånger i 18 olika förhör för att Quick skulle svara rätt. Innan dess hade träpåken varit en spade, en kofot, en domkraft, en sten, en yxa och ett fälgkors.

3. Att en försvarsadvokat (Claes Borgström) låter bli att fästa domstolens uppmärksamhet på att hans klient omöjligt kan ha begått de mord han själv så gärna vill bli dömd för. En försvarsadvokat ska ju alltid se till klientens bästa även om klienten själv inte begriper sitt bästa – kanske fram för allt om klienten inte begriper sitt eget bästa. Hur kunde t ex Claes Borgström låta bli att påtala att en elitsoldat som Yenon Levi knappast skulle ha låtit sig ledas som ett får till en bil med Quick på ena sidan och en 16-åring på den andra?

4. Att en chefspsykolog (Birgitta Ståhle) vid en rättspsykiatrisk klinik hjälper sin patient att fabulera fram mord efter mord och sedan springer till polisen och berättar vad hon fått fram så att polisen kan börja jobba. Hennes ”vetenskapliga” teori går ut på att den som begår grova sexuella övergrepp och dödar sina offer, själv har blivit utsatt för grova sexualbrott som barn. De lider av okontrollerbar sexuell sadism och börjar därför ”lustmörda”. I Thomas Quick hittade hon sitt perfekta offer att studera, bara han ändrade om sin barndom så var saken klar. Hon skapade Ellingtonmodellen (Namnet Ellington används inom amerikansk psykiatri för att benämna en negativ personlighet) som går ut på att grymma och makabra våldsorgier sker i ett tillstånd av sinnesförvirring, en sorts blackout som leder till total minnesförlust. En minnesförlust som Birgitta Ståhle, lägligt nog, kan återskapa i sin terapi! Så när Thomas Quick springer omkring som en dåre på olika brottsplatser och skriker att han är Ellington, stämmer allting perfekt in i Ståhles värld.

5. Att en professor och minnesforskare (Sven-Åke Christiansson) i strid med all kunskap om vårt minne, underblåser Ellingtonmodellen och till och med skriver instruktioner och agerar regissör vid vallningarna på mordplatserna. Det var han som bestämde att Quick skulle få alla piller han frågade efter. Och lite till: Känn dig inte generad, sa professorn till mördaren. Om det pockar på så kan du få en stund vid gömslet, tillsammans med benknotorna. (!)

6. Att svenska domstolar ska släppa ”bortom varje rimligt tvivel” och i stället godkänna att mördarens berättelse är ”rimlig” för att fälla honom. Och till och med hjälpa honom att få ordning på detaljerna. T ex i fallet med norska flickan Therese Johannessens försvinnande då Quick pratat om ett grönt hus där han sett en äldre man som han övervägde att döda på tillbakavägen. Hedemora tingsrätt skriver att huset visserligen visade sig vara rött men taket var grönt och det fanns gröna träd bredvid huset ”varför huset säkert gav ett grönt intryck”.

7. Att alla dessa ovan nämnda som har utrett mord efter mord där Thomas Quick berättar om namngivna medhjälpare, struntat totalt i att lagföra dessa utpekade mördare. Medhjälparna finns med i domarna för att det hela ska hålla ihop men de har inte bara sluppit vittna utan dessutom sluppit åtal för de mord, medhjälp till mord och våldtäkter Quick anklagat dem för. Varför räcker Quicks sagor till för att fälla honom själv men inte hans utpekade medhjälpare? Svaret är förfärande enkelt: Om dessa personer dragits in i utredningarna hade allting spruckit och Quick avslöjats som en nerdrogad och uppmärksamhetstörstande mytoman. Vilket i sin tur inneburit att Christer van der Kwast, Birgitta Ståhle, Claes Borgström, Seppo Penttinen och Sven-Åke Christiansson inte blivit beundrade och berömda som gänget som avslöjade och lagförde Sveriges värste seriemördare.

Nu är det dags att ställa dessa människor till svars. Thomas Quick måste få resning och de verkliga mördarna börja jagas. På måndag släpper Blue Publishing två nya böcker som synliggör hela rättsskandalen: Thomas Quick är död och Quick – Den stora rättsskandalen. Den första har skrivits av Sture Bergwall (som är Quicks riktiga namn) och dennes bror Sten-Ove Bergwall och är ett slags samtal mellan bröderna om det trauma som uppstod mellan dem efter att Sture blivit Quick.

Så här skriver Sture Bergwall om vad som fick honom att fantisera fram Thomas Quick och hans illgärningar:

Äkta barndomsminnen.
Under åren med Birgitta som lots i dimmans rike fick de inte finnas. Dygnet runt i åtta års tid var jag hög på det knark som välvilligt och uppmuntrande stacks till mig. Hågkomster från de goda åren i vu
xenlivet försköts till förmån för perversa fantasier.

Under alla åren här på Säters sjukhus, när mina jämnåriga bland personalen berättat barndomsminnen, var jag tvungen att tiga och se förbi. Med mina äkta barndomsminnen närvarande kunde mina mordhistorier inte förklaras.

Åh, det var så viktigt för terapeuten, och därmed för mig själv, att lyfta fram mina »förträngda« minnen, de som enligt teorierna inte kunde härbärgeras. De oäkta minnena, de som inte fanns.

Xanor berättade och Rohypnol gestaltade, Stesolid grät och Somadril log, Kodein smekte och Heminevrin underströk min vistelse i det perverterade paradis som jag och drogerna tillsammans med Birgitta skapat. Lögnen ljög nya lögner och talade oavbrutet.”

Den andra boken har skrivits av advokaten Pelle Svensson som i många år kritiserat alla de inblandade i Quickhärvan. Jag har ägnat ett par dagar åt att sträckläsa dem och konstaterar att detta är bland de viktigaste böcker som någonsin getts ut. Köp dem! Läs dem! Er bild av Rättssverige kommer aldrig att bli sig likt igen och detta är fullständigt nödvändigt för det vi måste kräva: Att en medborgarkommission tillsätts, att alla de inblandade ställs inför rätta för mened och grova tjänstefel och att vi aldrig, aldrig, aldrig mer låter tro gå före bevis i brottmål.

Det är som Pelle Svensson avslutar sin nya bok: Sanningen går inte att förgöra, den kan för tillfället förnekas, men aldrig besegras. Det svåraste hindret i sökandet efter sanningen är när missförhållandena är så allvarliga att folkets reaktion blir ”detta kan inte vara sant”.

Kommentar i dag när första resningen är beviljad:

I december 2009 har ett litet hopp tänts om att Sverige vill återupprätta sig som rättsstat – Sture Bergwall får en ny rättegång och de styckmordsanklagade läkarna Thomas Allgén och Teet Härm är på väg att vinna skadeståndsmålet mot staten som genom en felaktig och omoralisk dom (den gick inte att överklaga) förstört deras liv. Inför 2010 önskar jag mig en fortsättning på den inslagna vägen.

a) Tillsätt en medborgarkommission som granskar de många felaktiga domar som dömts ut i Sverige, inte minst i sexualbrottsmål. Väj inte undan när det visar sig hur otroligt många det år som dömts utan bevis – ge alla dem som förtjänar det upprättelse och låt den stora mängden upprivna domar sedan mana till eftertanke. Staten har INTE rätt att döma oskyldiga bara för att högljudda organisationer kräver att en viss procent av antalet anmälda ska dömas. Om det skulle visa sig att 95 procent av anmälningarna om incest i vårdnadstvister är falska, så är det helt i sin ordning att bara 5 procent går till åtal.

b) Låt sedan landets domare och nämndemän genomgå en omprogrammeringskurs, där de rättsvidriga följderna av åratals desinformation från kvinnojourer och andra högljudda feministdebattörer kan rättas till. Bannlys intresseorganisationer från att hålla kurser för domstolarna och tillåt inte nämndemän att vara insyltade i dessa intresseorganisationer som överdriver mäns våld mot kvinnor men vägrar erkänna kvinnors våld mot män.

c) Återgå till seriös bevisgranskning och bevisprövning. Sluta tro att alla kvinnor som gråter talar sanning och sluta behandla oss som en annan sorts ras som inte kan ta ansvar för våra egna handlingar eller tål granskningar på samma sätt som män. Kasta kvinnofridslagen på skräphögen och ersätt den med en könsneutral familjefridslag – rättssäkerhet och rättstrygghet ska gälla för alla, oavsett kön.

d) Ställ krav på åklagarna att de ska bevisa bortom varje rimligt tvivel att någon har gjort sig skyldig till ett brott. Förbjud dem att gömma undan bevis i ”slasken”.

Ni kan säkert komma på fler krav. Hjälp mig att ställa samman en kravlista som kan ge oss tillbaka ett rättssäkert Sverige!

Läs vad Leif GW Persson tycker.

13 svar till “Äntligen ska rättsskandalen Quick rättas till!

 1. Det börjar banne mig likna ett Halleluja-moment 🙂

  //Mr G

 2. Vad sägs om att den medborgarkommission ska ha befogenhet att skicka tillbaka rättsfall där det finns uppenbara brister (Som att man i ett våld mot tjänsteman fall lägger ned den anklagades anklagelser om våld mot tjänstemannen, samtidigt som rätten i våld mot tjänsteman-fallet konstaterar att tjänstemannen ljugit om vissa detaljer. I det läget måste en objektiv domstol fråga sig vad har denna tjänsteman mer ljugit om och varför ljuger han? ) till tings/hovrätt.

  //Mr G

 3. kimhZa Bremer

  Fantastiskt bra skrivet!

 4. Ingrid, jag vet inte hur man gör, men om man länkar sitt blogginlägg till artiklar i något av ”gammelmedierna” som t.ex. DN så kan man nå fler läsare. Det är en tjänst till läsarna, som inte bör gå miste om inlägg som dina.

 5. Tack för tipset, Maria! Jag hade lite bråttom men nu har jag länkat till de fyra stora i alla fall.

 6. Javisst är det bra att det händer åtminstone något.

  Just detta fallet med Thomas Quick har nog många med mig aldrig trott på. Men man blev osäker ändå. De måste veta nåt som vi inte får reda på tänkte man, för så dumma kan dom väl inte vara allihopa. Men mer och mer så har man förstått att det är en rättsskandal.
  Jag fick en ögonöppnare om det när just Pelle Svensson började uttala sig och det var tidigt i denna sorgesamma historia det. Har inte läst boken än, men får nog göra det kanske.

  Sen!
  Med tiden har man ju lärt sig att det här med rättvisa är inte så självklar i Sverige efter alla incest- och våldtäktsdomar som är lika skandallösa dom med.

  Hoppas nu, som du, att de inblandade verkligen får något straff så att det i någon mån förhindrar att samma sak upprepas igen och igen.

  Vi behöver få tillbaks ett rättssäkert Sverige igen.

 7. Fan vad du levererar Ingrid 🙂
  Jag skrev ju ett mail om hur jag mår och då kan du ju inte skriva sådant här så jag måste stanna vid datorn längre än bara några ögonblick i taget!
  Nu blev det ju jättelänge ju.
  Sedan kan jag ju inte låta bli att kommentera dvs en stund till framför datorn.

  Ett superbra inlägg som tåls att läsas, både via den gamla blogg och denna nya.

  Det är väl då förbannat rent ut sagt att dessa proffesionella människor som har haft hand om detta fallet är så inijordens inkompetenta.
  Får de sina jobb via något formulär i ett cornflakespaket?

  Kan de inte ens sätta in psykologer som kan sitt jobb?

  Det blir ju bara värre och värre!

 8. Bra skrivet, som vanligt 🙂

  Litet tips dock: prenumerera gärna på din egen RSS och läs så allt ser rätt ut. Artiklarna går knappt att läsa eftersom bilderna hamnar ovanpå texten.

 9. Hej Ingrid!
  Gött att se att du är tillbaka igen, vi är många som har väntat,längtat efter dina fina inlägg

 10. Mikael Hedberg!

  Det var märkligt. På min dator ser då allt perfekt ut. Det är inte nån inställning på din dator då?

 11. Inger Ramstedt

  Suveränt bra skrivet. Måtte dina inlägg spridas vitt och brett och måtte 2010 bli det år då det vänder. Jag mår illa när jag mer och mer inser hur det ser ut bakom kulisserna hos våra s.k. myndigheter. Låt oss bli till den lavin som välter det falska etablissemanget.

 12. Det borde, ursäkta uttrycket, rulla några huvuden som en följd av den här rättsskandalen….

  Nu kan man läsa att de trakasserar TQ på Säter.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6320260.ab

  Märker de inte ändan redan är bar….

 13. Max Scharnberg

  Ingrid Carlqvist citerar vad hon skrev redan för sju månader sedan, bl a följande: ”Att en chefspsykolog (Birgitta Ståhle) vid en rättspsykiatrisk klinik hjälper sin patient att fabulera fram mord efter mord och sedan springer till polisen och berättar vad hon fått fram så att polisen kan börja jobba. Hennes ”vetenskapliga” teori går ut på att den som begår grova sexuella övergrepp och dödar sina offer, själv har blivit utsatt för grova sexualbrott som barn.”

  Jag kan berätta hela linjen av de vetenskapliga bedrägerier som Birgitta Ståhles ideologi bygger på.

  Det är inte längre kontroversiellt att Sigmund Freud var en svindlare. Ingenstans i hans skrifter kan man finna en intressant klinisk observation. Dessutom kommer Freud inte ihåg sina egna lögner från den ena sidan till den andra. Det är därför uppenbart att han fabulerar utan att ha några patienter i tankarna.

  21 april 1896 höll han ett föredrag för sina kolleger, som trycktes och vanligen kallas ”den tredje förförelse-artikeln”. Han hävdade att han hade botat 12 kvinnor och 6 män från hysteri. Sjukdomen hade i samtliga fall orsakats av minnesförlust av ”förförelse” under förskoleåldern. Och när Freud fick patienterna att återerinra händelserna, försvann symptomen.

  På en sida diskuterar han alla patienterna av båda könen. Där säger han att det barn som tog initiativet till sexuella lekar ALLTID hade förförts av en vuxen dessförinnan.
  På en annan sida diskuterar han enbart pojkarna. Där säger han att somliga av initiativtagarna MEN INTE ALLA tidigare hade förförts av en vuxen.
  Detta är ett av oräkneliga exempel på att Freud fabulerade utan att ha konkreta patienter i tankarna.

  Det står tydligt i artikeln Freud själv hittade på förförelse-historierna. Patienterna förnekade dylika upplevelser. – Men, fortsätter han, just deras förnekande utgör bevis för att de verkligen har förförts. De skulle nämligen inte förneka om de inte skämdes. Och man kan endast skämmas över ting som verkligen har hänt.
  Min kommentar: Anta att professor Alfason drack för mycket vid en fest och nästa morgon ingenting kommer ihåg. En kollega som gillar practical jokes berättar att han dansade naken framför en chockerad folkmängd och med nöd och näppe hann undan när polisen kom. Skämtaren uppvisar ”äkta bevis”. Han har nämligen låtit trycka en kopia av lokaltidningen vari en enda nyhet har bytts ut mot en annan som skämtaren har skrivit. Om Alfason skäms i den situationen, så skulle skamkänslan bevisa att han verkligen dansade naken.

  Det har aldrig bekymrat Freud eller hans efterföljare att de inte har kunnat bota sina patienter. Men 1960 kunde de inte längre dölja existensen av beteendeterapi, som botade snabbt och effektivt. Antalet patienter decimerades och de tvingades söka nya marknader. En av dessa var incestklinikerna. De fabricerade att Freuds tidigare patienter verkligen hade missbrukats. Och de plagierade Galileis återkallade av Copernicus teori. Freud skulle ha återkallat förförelseteorin mot bättre vetande och p g a feghet inför kollegernas fientlighet. Likväl var han 100 år före sin tid och kunde redan 1896 skilja mellan sanna och falska sexuella berättelser. Dessutom kunde han bota skadorna av övergreppen. Dessa fabrikationer utgjorde en rekommendationsskrivelse för att anställa just Freuds efterföljare vid incestklinikerna.

  Fabrikationerna gjordes världsbekanta av Alice Miller och Jeffrey Masson, men det var inte dem som hittade på dem. Däremot förvanskades innehållet. Man låtsades att patienterna helt av sig själva hade berättat om sexuella övergrepp, samt att offren mestadels var flickor på 8-15 år som missbrukades av vuxna män.

  I verkligheten tänkte Freud sällan på vuxnas missbruk av barn, utan på småbarns sexuella leker. Och i diametral motsats till Millers och Massons förvanskning påstår han att sexuellt missbruk efter åldern 8 år 4 månader aldrig kan leda till psykiska skador.

  Det är m a o Freuds fabulering om de förutgående vuxenförförelser, i Millers och Massons dubbla förvanskning, som har fått Birgitta Ståhle och tusentals av hennes kolleger att hävda att vuxna som missbrukar barn själv har missbrukats som barn.

  (Samma ideologi går igen i fostermoder Allmos bok om Södertälje-fallet. Elvira är rädd för att hon är predestinerat till att missbruka sina egna barn sexuellt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s