Marina Engans fega försök att smita undan


En av de sista dagarna på 2009 såg det ut som om världen skulle bli lite bättre. Den självutnämnda megafonen för barnens röster, Marina Engan, fick en släng av dåligt samvete och lovade i ett blogginlägg att hon skulle göra allt för att ställa till rätta de fel hon begått angående namninsamlingen gällande Flickan E. Om hon begått några fel, vill säga. Om hon hade lurats med falska dokument skulle hon polisanmäla mamman, hon skulle göra allt för att mamman skulle bli åtalad och straffad, hon skulle göra allt i sin makt för att hjälpa barnet och barnets far och hon skulle till och med jobba för att mamman i det här fallet skulle hållas borta från barnet, för alltid.

Några timmar senare var all självrannsakan borta. Nu var Marina Engan i stället offer för en fasansfull hackerattack och den ansvariga för detta var jag. Jag som hade fräckheten att lägga ut engansbrev, mejlet som hon skrev till socialtjänsten dagen innan hon totade ihop namninsamlingen. Vad är Engans svar på detta avslöjande av hennes okunskap? Jo, att flytta fokus från sina egna misstag och antagligen kriminella handlingar, till att det är synd om henne. Någon av mina läsare lyckades nämligen på bara någon timme ta sig in i Marina Engans gmail och läsa allt hon skrivit och tagit emot. Wow! Imponerande, säger jag. När jag var utsatt för alla lögnaktiga mejl till Villalivs annonsörer, hade jag gett nästan vad som helst för en titt i Engans mejlbox. Men såvitt jag begriper är det både svårt och tidsödande att försöka ta sig in i någons mejl. Om det är kriminellt är väl tveksamt, åklagarna har ju inget intresse av att lagföra dem som hotar demokrati och yttrandefrihet genom att försöka tysta oppositionella röster, så varför skulle de bry sig om folk som kikar i varandras brevlådor? Hur som helst fick jag uppfattningen att det inte är gjort i en handvändning, så jag ”bugar mig” för den som på blott ett par timmar lyckades hacka sig in i Engans mejl. Men hela syftet måste väl i så fall ha varit att avslöja hennes dubiösa metoder, så varför har inte ett enda av mejlen läckt ut?

Nej, gott folk, jag tror inte ett ögonblick på att Engans mejl blivit hackad. Hon tog tillfället i akt att vända bort fokus från den intressanta frågan om varför hon startar namninsamlingar på extremt lösa grunder och anklagar familjerätten för att ”döma ett barn till en tillvaro av övergrepp”. Och så fick hon en anledning att radera allt, om utifall polisen skulle visa intresse för hennes mejl. Urk, man mår illa när man förstår hur sådana här människor fungerar.

I Marina Engans värld finns bara ont och gott, svart och vitt. Antingen är pappa en ”förövare” och ska aldrig mer träffa sitt barn. Eller så är mamman en lögnerska som bara påstår att pappan är en förövare och i så fall är mamman en förövare och ska aldrig mer träffa sitt barn. Hon kommer aldrig att förstå att föräldrar kommer i alla slags uppsättningar, från skitdåliga via normalbra till superduperföräldrar, men så gott som alla deras barn kommer trots detta att älska sina föräldrar. Och de ska de få lov att göra! Hur usel en förälder än kan vara i ett visst avseende så har den föräldern även goda egenskaper och ska inte för tid och evighet bannlysas från sina barn. De största förlorarna är nämligen barnen som själva tar på sig skulden för att mamma eller pappa försvann ur deras liv och som för evigt kommer att ha ett hål i sitt hjärta, ett hål som bara kan fyllas av den frånvarande föräldern.

För några dagar sedan träffade jag en ung dam som står mig mycket nära. Hennes föräldrar skildes tidigt och hennes pappa har varit väldigt oförutsägbar i sina kontakter med henne. Under perioder har de haft ett intensivt umgänge och i perioder har han varit väldigt frånvarande. Hennes mamma har med jämna mellanrum varit rasande på hennes pappa, men i stället för att försöka bryta kontakten mellan dem har hon trugat och puffat på för att pappan skulle höra av sig. Under några år satte han ytterligare tre barn till världen och för ett par år sedan flyttade han plötsligt utomlands och hördes inte av över huvud taget. De fick nyligen kontakt igen via Facebook och pappan låter då meddela sin dotter att hon nu har ytterligare två småsyskon. Kul, va?! Pappa tyckte också att dottern kunde bry sig lite mer om de halvsyskon hon inte känner men som också är kvar i Sverige. Den unga damen sa några väl valda ord med innebörden att pappan kunde fara åt helvete, men efter ett par glas vin kröp sanningen fram. Om hur oändligt sorgsen hon är över att hennes pappa älskar henne så lite att han fullständigt övergett henne. Flickor som inte vuxit upp med pappas villkorslösa kärlek bär en stor sorg inom sig.

Två bra saker på det nya året: Erik Rodenborg har slutat blogga och Marina Engan lägger bara upp musikvideor. Hoppas det håller i sig!

54 svar till “Marina Engans fega försök att smita undan

 1. Historien om den hackade mejlen måste nära nog vara personligt rekord av Engan när det gäller tramsigheter! Och det är, och har alltid varit, som så att när det börjar osa katt kring Engan m fl, så åker offerkoftan på. Och precis som du säger; i avsikt at flytta fokus. Problemet för Engan är att hon totalt underskattar normalt tänkande människor med fundamentala baskunskaper i psykologi, och tror att alla köper hennes triviala och tramsiga påhitt och sagor. Hennes lilla fanclub av en handfull kommentatorer sväljer däremot precis all dynga hon sprättar ur sig, och det säger lika mycket om dem själva som om ME.

  Jag ser också fram emot videoinslag i ME:s blogg. Precis en så där lagom ofarlig hobby som hon ska ägna sig åt.

 2. kimhZa Bremer

  Fenomenalt inlägg! Gott Nytt År och God fortsättning till dig, vännen!

  KB

 3. Ingrid, känner du som jobbat på en tidningsredaktion till om det cirkulerar listor över personer som man ska vara vaksam mot om de kontaktar redaktionen? Typ erkända rättshaverister och bråkmakare. Det kunde kanske vara dags att göra en sammanställning av överlevargängets bedrifter och skicka till landets tidningsredaktioner.

 4. Om nu ME verkligen raderat något eller inte i sin mailbox bör hon fortsätta med att radera bort den vanvettiga namninsamlingen och be berörda om ursäkt. Innan det är för sent.

 5. Maria, de allra flesta redaktioner har nog sina egna stollar som nya vikarier snabbt upplyses om. Men det är mera av typen ”jag får elstötar av min granne”-stollar. Men det är alls ingen dum idé att sätta samman en lista med sådana som medvetet sprider lögner till tidningar. Man skulle kunna öppna en hemsida som kan uppdateras och så tipsar man tidningarna om den i stället för att skicka listorna direkt till redaktionerna. Vad ska den heta? Stollar.se?

 6. Att Engans gmailkonto skulle ha hackats tror jag inte på för fem öre–på sin höjd så har någon lyckats lista ut hennes lösenord. Att gissa är inte detsamma som att hacka.

  Jag kan förstå att hon blev skärrad när det inte stod ”från denna dator” som uppgift om ”senaste kontoaktivitet” när hon loggade in på sitt gmailkonto, dock så tror jag att det bara var en tillfällighet att det hade skett nån timme efter att den mejladressen blev känd genom din pdf-publikation.

  Ett mer troligt scenario är att Engan för inte så länge sen kollade av sitt gmailkonto hemifrån nån vän/bekant/polare/bibliotek/whatever och där inte avmarkerade ”fortsätt vara inloggad” vid inloggningen och att det därmed skapades en kaka för autoinloggning nästa gång någon på den datorn gick till adressen mail.google.com. Om att ägaren av denna dator då inte har sin webbläsare inställd på att alla kakor ska raderas vid avslut.

  Slutledning–någon ville logga in på sitt eget gmailkonto och skrev in ovan nämnda adress på den dator där Engan glömt att avmarkera ”fortsätt vara inloggad”; denne ”någon” fattade noll när denne istället för att hamna på inloggningssidan hamnade i någon annans inbox; denne ”någon” valde ”logga ut” (och kanske också att radera kakorna för sajten) och kunde sen logga in på sitt eget gmailkonto och tänkte sen inte mer på saken.

  Ergo–den inte så värst datorkunniga, och därtill paranodia samt histrioniska, Engan fick för sig att hon blivit hackad…

  Case solved. 😀

  Utöver det så vill jag bara pusha för mitt levnadsmotto “non quis sed quid”–alltså ”inte vem utan vad”–vilket jag skriver lite om i mitt senaste blogginlägg då jag anser att det blivit lite väl mycket koncentration på person istället för ämne de senaste veckorna. Från alla håll och kanter.

 7. Ja herregud säger jag… histrioniska var jag tvungen att slå upp: Histrionisk personlighet kännetecknas bl a av överstarka, ibland dramatiska reaktioner på livshändelser och av benägenhet att dra till sig uppmärksamhet genom överdrifter i t.ex. tal och klädsel, att tycka, känna och göra som omgivningen (”kameleontreaktion”) och att lätt bli entusiasmerad men lika lätt uttråkad. Relationerna till andra människor är instabila och får ofta en erotisk eller manipulativ prägel. Sexuella störningar är vanliga. Omgivningen kan förstärka personlighetsdragen genom att inta en överseende eller beundrande attityd. Om personlighetsdragen medför lidande för individen själv eller omgivningen eller om de orsakar nedsatt social funktion är det frågan om histrionisk personlighetsstörning, i annat fall om personlighetsdrag som hör till den normala variationen.

  Mytomani förekommer i hög grad hos uttalat histrioniska personer.

  Tror inte heller hon blev hackad… nä, men hon ville tro det.

 8. Monica Antonsson

  Ingrid
  Du skriver:
  Flickor som inte vuxit upp med pappas villkorslösa kärlek bär en stor sorg inom sig.

  Det är lika illa för pojkar faktiskt. Tro mig.
  Gott nytt…

 9. Så sant så, Ann Helena.

  Man kan iofs säga att jag inte praktiserade vad jag predikar när jag nämnde ”paranoid” och ”histrionisk”, men min intention var enbart att få dem som läser att kanske se att man bör överväga att ta det påstått sakliga som Engan skriver om med en näve (förmildrande) salt pga orsaken till att hon skriver det hon skriver.

  Det jag egentligen vill säga är väl att mycket av vad hon skriver inte är att protestera emot så länge hon håller sig till presenterad fakta och ger fan i att projicera–problemet uppstår när någon vill snudda vid de grå areorna i den svart-vita värld där hon (och en hel del andra; motherbitch/-witch för att nämna en) huserar för att diskutera, kontemplera och problematisera i syftet att komma fram till koncensus. Det är alltid ”så här är det” och när nån säger ”är det? kan det inte också vara så här?” så kommer den stora röda stämpeln fram som säger ”bannad”, ”pedofilkramare” eller ”sexualliberal”.

  Denna förbannade svart-vita gräns som får så många av dem att kalla varenda en som inte håller med till hundra i allt de säger/skriver för pedofiler/barnaskändare/pedofilkramare/smygpedofiler samt även ”sexliberaler” som om det var ett ord som ska spottas ut och på alltså.

  Engan är faktiskt inte helt omöjlig att diskutera med, så inte heller modershäxan, men minsta lilla att man klart sätter ner foten om att man absolut inte håller med om en liten detalj så är man en barnaskändare själv.

  Jag har beskådad detta spektakel i snart tre år, ett spektakel dirigerat från Aftonbladets bloggby, men det finns andra som därtill dokumenterat vad som skrivits. Det finns faktiskt folk som vet vem ”motherwitch” är som också publicerade hennes rätta namn för nåt år sen ellere två–något som (skälvklart) polisanmäldes, fördes ett jävla liv om med nedstängda bloggar och sedvanliga ”ge inte upp”-kommentarer (i sama stil som dem vi nu ser på Engans blogg angåenda mejlkontot och att ha ”gått för långt”)–anmälningar som sedan lämnades utan åtgärd då ingen brottsmisstanke fanns att finna…

  En liten ledtråd bara–det har spekulerats om att MW/MB/Sanna Ax ska vara hemmahörande i Karlskrona, detta kan bara inte stämma då Engan själv skrev i en kommentar hos Rodenborg angående att MW ”kom som en vind” att den sistnämnde ”åkte hundra mil” för att hämta upp ME. Även om man räknar åksträckan i tur och retur så blir det inte 100 mil mellan Stenungsund och Karlskrona.

  För egen del så är jag rätt så övertygad om att MW bor i en villaförort norr om Stockholm. Och att det är MW som skriver på Suspicio.

  Inget av ovanstående är dock primärt för mig. Vad någon säger är fortfarande mer av vikt än vem som säger det. Men visst är det som så att jag blir lite nyfiken på vem som säger nåt när det som sägs är så in i helvete uppåt väggarna fel och därtill otrevligt. Felaktigheter kan man ju ta och bemöta sakligt, men otrevligheter vill man som oftast veta vem som står bakom innan (och om) man bemöter dem…

 10. Ja du har rätt Monica.

  Både söner och döttrar behöver två lämpade föräldrar. Baserat på vilja, ämplighet och förmåga samt att utredningar sköts skyndamt och rättssäkerheten fungerar. Det inte blir någon ”private justice”.

  IC. Jag kom att tänka på och fundera över vilka som skrev och diskuterade på bloggen Adams vänner på Word Press och förde diskussioner där?

  Säkert en viktig del av en lång historia.

  Jan K´s brev till Expressen som vägrar att svara, Liza´z artiklar som hyllas och upprepas.

  Leroy

 11. nef!

  Det har ju förut funnits textanalyser.

  Men en bild säger ofta mer än tusen ord.

  LEroy

 12. nef: skall man tro Engans uppgift 100 mil? Om man nu gör det, hur långt är det mellan villaförort norr om Stockholm – Stenungsund tur och retur då? Har ingen karta.

 13. Man skall nog ta såna uppgifter med en nypa salt.

 14. Michael.

  Om BBF och Fåglar var inblandade redan då Mia och Liza hängde ut E Hermon.

  Så är det kanske sannolikt att de fortfarande håller igång och får in pengar genom påståenden och ta utrymme.

  Har du inte läst den förut så farliga sidan att nämna eller skriva om :
  http://www.nodaddy.nu/start2.html

  eller :

  http://www.yakida.se/

  Då det spårade ur sisst så gör det det finns många liknelser. Men allt fler har lämnat slutna forum som tur är. Det blir mer öppet vilka som skriver vad och varför.

  Vilka som enbart påstår och angriper kanske redan utsatta.

  Leroy

 15. @ Alexis
  Med tanke på att Engan redan då det begav sig att MW satte sig i bilen och hämtade upp henne angav att det handlade om 100 mil och att det då (för över 2 år sedan) inte fanns någon anledning för damerna att kasta ut rökbomber så tror jag faktiskt att den uppgiften stämmer.

  Och ja, jag tror att det handlar/handlade om tur och retur och återigen ja–tur och retur Stenungsund–norra Stockholm är ganska så precis 100 mil…

 16. Ok, nef, tack för svaret.

 17. Monica Antonsson

  nef
  Hon påstod att hon varit i Vallentuna och käkat bullar utanför ica också. Ej trovärdig med andra ord.

 18. @ Monica
  När det ”påståendet” kastades fram här i förra veckan så fattade iaf jag det som att handlade om ett dåligt försök till sarkasm. Det är för mig lika sant som att du är Mrs Marple… 😉

 19. För att kommentera från en annan synvikel–nämligen, utifrån:
  Att ta sig själv på för stort allvar kan gå jävligt fel, men om man tar sin ”motstådare” på samma allvar så lär det braka åt helvete.

  Ungefär som att det vanligtvis förr eller senare går åt helvete om man inte tar sin opponent på allvar alls alltså…

  Som Leroy har sagt de senaste dagarna: Balans!

 20. Jag sa vilja, lämplighet och förmåga som skall få visas eller bevisas.

  RESPEKT

  LEroy

 21. Försök inte prata om någon balans mellan de två, nef. Inte förrän Engan raderat namninsamlingen och bett om ursäkt.
  Kjell G. Alexis A. A.

 22. @ Alexis
  När jag nämner ”balans” så syftar jag mer på att man inte ska köra stuket av ”men han slog mig så jag får slå tillbaka!”. Två fel gör inte ett rätt, liksom.

  Ja, Engan et. al. har betett sig som svin (suggor?) men ger det verkligen IC, MA och alla ni som kommenterar som mest på deras två bloggar rätten att kasta komockor för all kraft ni förmår?

  Ja, Engan bör verkligen ta bort sin namninsamling och helst därtill skriva en dementi om hur jävla fel hon hade men oavsett om detta sker ger det andra (se beskrivning på vilka ovan) rätten att kasta komockor för all kraft de förmår?

  Jag har i ett par års tid varit skitförbannat på Engan, MW, Kjell Åke, Kire, Pluppa etc etc vad de nu kallar sig i Aftonbladets Bloggby, men aldrig någonsin att jag i min argumentation mot dem gett mig på person istället för sak.

  Ja, jag vet att de är vad de vanligtvis gör, men det skulle inte falla mig in att falla ner till deras nivå. Där blir det vekligen att leva efter mottot ”vänd andra kinden till”. Nog för att jag förespråkar en ripost på egen planhalva, iaf om den raderas eller om man ”bannas” på deras bloggplanhalva. Men som sagt–det ska vara sakligt och handla om saken och inte personen.

  Att gapa och skrika okvädesord bara för att man fått sådana kastade mot sig är för mig dagisnivå.

  Eller för att ta en travesti på ett välkänt internetidiom:
  ”Fall inte ner till deras låga nivå när du argumenterar, ty de kommer att vinna med sin överlägsna erfarenhet av lågargumentering.”

  Originalet: Don’t argue with idiots. They’ll drag you down to their level and beat you with experience.

  Och erfarenhet är just något dessa damer har gott om…

 23. Man skall se sanningen i vitögat nef!

  Förklara sig och sin agenda. Låta rättvisan få visa på rätt och orätt.

  Uppskatta att utredningar går till rättvist och skyndsamt i framtiden. Barn inte hamnar i kläm mellan två vuxna som är oense och myndigheter agerar på påståenden, eller utomståendes tyckande.

  Man borde stå för det man skriver och då man har blogg tala om vem Vi-är.

  Vara beredd att erkänna fel och försöka rätt till.

  Inte hoppa på folk innan eller skicka konstiga e-post eller skriva vinklat.

  LEroy

 24. @ Leroy
  Som vanligt så framför du sanningar på ditt knaskryptiska vis. 😉

  Jag håller med dig, men anser ändå att man ska ha rätten att vara anonym på nätet. (vad man säger, inte vem man är vad som är/ska vara av betydelse)

  Jag läser dock in en viss kritik mot bloggen suspicio.wordpress.com i ditt inägg ovan och andra inlägg du skrivit under dagen och den kritiken håller jag nog med om. Iaf delvis.

  De som skriver på den bloggen ska självklart ha rätt att skriva under alias men det som är illa är detta ”vi”–om det nu är flera som skriver där så kan de gott signera både inlägg och kommentarer med specifika ”handles”. Även om det så är S1, S2, S3. Så länge de är konsekventa så skiter jag i vem som är S2 eller S1. Så länge jag vet att det är S3 jag argumentar med och att det är S3 som svarar mig så skiter jag fullständigt i vem som ”gömmer” sig bakom smeknamnet.

  (För mer utförligt resonemang från mig om detta–gå till min blogg och sök på ”troll” eller ”anonym”. Eller ”okänd”.)

 25. G-mail sägs vara bland de säkraste mot intrång. Jag tror det är olagligt att ta sig in i andras mail och troligen ligger även raderade mail kvar länge någonstans på nätet.

  Vet någon föresten var artikeln med barnahusens stiftelse ang myten om mödrars godhet finns att hitta såg den troligen i en kommentar på någon blogg för en tid sedan.

  anders

 26. Filosofisk betraktelse om allas likhet inför lagen etc.

 27. Lästips ang egenmäktighet med barn som visar att mkt är ok.

 28. Monica Antonsson

  nef
  Jag är inte Mrs Marple.
  Jag tycker bara det är kul att skoja lite.
  Men om en person som är så hatiskt som ME plötsligt tar sig tvärs över landet för att ja vad…? Då är det liksom inte skoj längre.

 29. Monica Antonsson

  nef
  Jag menade alltså att du kanske inte ska fästa så stor vikt vid de där 100 milen.
  Å andra sidan så har vi en Sanna Ax strax söder om Stockholm – en som också bor ca 50 mil söderut. Det kom fram i samband med textanalysen.

 30. Monica Antonsson

  nef
  Sorry jag läser ett inlägg i taget så jag såg inte allt du skrivit.

  Du skriver att Ingrid och jag kastar ”komockor” mot överlevarsekten för att de gjort detsamma.
  Du säger också att så simpelt skulle du själv aldrig agera.
  Gott så.

  Men du har missat vad det rör sig om.
  Överlevarsekten kastar inga komockor.

  De är en svår samhällsfara som helt enkelt måste bekämpas. Enskilda personer har drabbats mycket hårt av deras frammfart.

  Polisen vill än så länge inte ta i näthot och nätförtal med tång. Det beror mer på begränsade resurser än något annat. Men det är förstås bara en tidsfråga innan något måste göras.

  Vi som drabbats av överlevarsektens angrepp – och törs stå för det med våra namn – måste dels försvara oss själva (se bara vad som drabbade Ingrid med Villaliv) och dels hjälpa andra som i många fall drabbats betydligt hårdare (se tex pappa C och Daddy mfl).

  Men så snart det är möjligt måste polisen ta över.

  Så du förstår nef, det är allvar…

 31. nef skrev: ”Ja, jag vet att de är vad de vanligtvis gör, men det skulle inte falla mig in att falla ner till deras nivå.”

  Jag har inte följt den här konflikten/debatten så min synpunkt är mer principiell.

  När någon angriper dig, så har du inte alltid något val. ”Inte falla ner på deras nivå” fungerar endast som strategi, om du befinner dig i en styrkeposition.

  nef skrev: ”man [ska] inte köra stuket av ”men han slog mig så jag får slå tillbaka!”.

  Helt OK attityd/strategi – förutsatt att du vill acceptera att bli slagen gul och blå. Om du inte vill acceptera det, så har du inte något val – du måste slå tillbaka.

 32. Nef
  Jag instämmer i att sakligheten är det enda som håller.
  Jag skrev ett satiriskt inlägg mest satiriskt eftersom det var så uppenbart avvikande från mina andra inlägg att jag var säker på att edet skulle framgå att jag inte var allvarlig men det feltolkades av en del.

  Monica, Ingrid
  ni gör båda väldigt viktiga insatser, låt inte de som bara förstör få grepp.

 33. nef verkar sitta i sitt elfenbenstorn och kasta ”uppfostrande” komockor på Monica, IC och m fl som är på deras bloggar. ”Sak i stället för person”… jojo… ? Men h*n har rätt när h*n instämmer i att Engan bör lägga ner sin namninsamling och be de(n) drabbade om ursäkt men bör förstå att det kravet är inte förhandlingsbart.

 34. nef, du har i princip rätt, man ska attackera sak och inte person. Men det Marina Engan sysslar med är farligt för rättssäkerheten i landet och därför måste hon till varje pris stoppas. I alltför många år har människor med hennes åsikter och tillvägagångssätt haft myndigheternas och pressens öron och det är på grund av dem och deras gelikar som vi hamnat i den rättsosäkerhet som råder. Det är på grund av dem som en massavskiljning av pappor och barn genomförs i vårt ”jämställda” land. Därför måste de och deras metoder avslöjas.

  Marina Engan är ingen vän liten varelse som ”bara kämpar för barnens bästa”. Hon var högst delaktig i kampanjen mot Pappa C vilken gjorde att han till sist tvingades ge upp all kontakt med sin son. Nu försöker hon göra detsamma med Johan och Evelina Oscarsson. Jag tänker fortsätta göra allt jag kan för att avslöja hennes lögner.

 35. Enligt nefs världsfrånvända resonemang skulle man alltså skilja andra världskrigets utbrott, holocaust mm (saken) helt från Adolf Hitler (personen)? Bara en principiell fråga helt utan några som helst jämförelser i övrigt!

 36. Hitler hade aldrig kunnat göra nåt utan den svans som var så ivrig att lysa och gärna toppa lite i sin elakhet. Ingen nämnd ingen glömd.

 37. EP: menar du också Engans och MWs svans…? Ja, den består av personer liksom Hitlers svans. Personer driver, respektive är involverade i, saker och det blir andefattigt orealistiskt att i flagranta fall kräva en absolut skiljelinje mellan sak(er) och person(er). Båda spelar stor roll sammanflätat, i s a s flagranta fall.
  Kjell G. Alexis A. A.

 38. Så jättebra skrivet Ingrid!

  Jaja, det där med att Marinas mailbox skulle vara hackad är lika sant som de 100 milen, dvs bara ett sätt att vilseleda och skydda sig och i detta fall Sanna Ax också.

  Tror ni att vi är dumma eller??

  Låt säga att det skulle vara sant att Marinas mailbox är hackad.
  Skrev inte Marina att hon hade ett lätt lösenord (säkert för att göra det mer trovärdigt), fy sjutton så illa med tanke på att hon hade så många känsliga mail som nu enligt Marina är på drift.
  Hur vårdslös kan du egentligen vara Marina?
  Hur kan du ta så lätt på andra människor och deras förtroenden?
  Betyder det inte mer än så för dig Marina?
  Det säger väl en hel del om denna människa som låter andra ta del av känslig information så lätt – jag syftar på det lätta lösenordet.

  Marina verkar vara en mytoman, hon kan tydligen inte hålla sig till sannignen och när den kryper för nära så är det plötsligt synd om henne, eller är någon ute efter henne.
  Ja jag tjatar om detta igen, jag vet.
  Hon vänder det oftast mot någon annan och själv går hon fri.

  Hon fungerar verkligen precis som dessa föräldrar som gör vad som helst för att få sin vilja genom.
  Som helt utan medkänsla använder sig av andra för att själva lyftas upp (i sina egna ögon).

  Jag ser mer och mer lögner från Marina som nystas fram.

  Är det så att Marina även ljuger när det gäller pappan till hennes barn?
  Är det kanske så att det i själva verket är Marina som är förövaren?
  Jaja, det läs väl barnet bli varse om kan jag tro.
  Pappan lär väl också föra fram sin version vad det lider.
  Arma barn 😦
  Är det så att hon även ljuger om sina övergrepp?
  Finns det då två pappor här som är utsatta för Marinas ev fantasivärld?

  Namninsamlingen är helt baserat på Evelinas mammas uppgifter som Marina plötsligt kom på att hon kanske skulle ha bekräftade, smidigt, verkligen.
  Ännu ett barn är offer av en människa som har en drivkraft som kanske helt är baserat på en fanstasi.

  Jag skulle vilja påstå att detta är ett brott mot fridskränkning (av barn).

  Enligt en vän till mig – en polis – är omfattningen så stor (då det är så många som skrivit på) så det borde bli ett offentligt åtal där det kan bli tal om staffpåföljd – kan bli svårt att gråta och prata sig ur det.

  Självklart förstår jag att det inte är nästan 14000 unika människor som skrivit på – utan tvekan är namninsamligen manipulerad – men tillräckligt många för ett åtal.

  Inte konstigt alls att Marina raderade sina mail och spelade ut på sin blogg likt den manipulerande människa hon verkar vara.

  Då jag anser att detta är ett ordentligt övertramp mot Evelina, måste jag säga att jag hoppas att Marina får straff för detta.

  Marinas välmående är inte på något sätt mer värt än Evelinas.
  Detsamma gäller för Evelinas mamma och mormor.

  Fy för sjutton vilka fruktansvärda människor!!

  Jag kan säga att kan jag bidra det minsta för att hjälpa Ingrid att avslöja Marinas lögner så kommer jag att göra det.

  Detta måste upp till ytan innan fler råkar ut för denna människa.

  Jag häpnar över hur empatilös Marina är gentemot andra människor och i synnerhet barn.

  VAD exakt är det Evelina har gjort dig Marina?
  Varför denna slakt av detta barn?
  Vad är syftet?
  Din trovärdighet är under NOLL!!

  Seså, spring och skriv ett snyftande blogginlägg nu Marina.

  Du förtjänar varken sympati eller respekt när det gäller din sk kamp för barnen.

  Hyckleri på elitnivå kallar jag det för.

  Vad jag vill skriva om Evelinas mamma och mormor går inte för de orden för hur de kränker Evelina är långt ifrån det som kallas för att bry sig om sitt barn och barnbarn.
  Besöksförbud vore på sin plats.

 39. Just det, jag glömde.

  I Marina och gänget:s värld betyder inte en friande dom att man är oskyldig, det har de ju gett det ena exemplet efter det andra på.

  Då borde väl det inte heller betyda att en fällande dom är det samma som att man är skyldig.

  Eller?

  Vad i helsifyr menar Du/Ni då med att Ingrid skulle vara pedofilvän då hon – enligt er – sitter och tar de som är dömda till fängelse i försvar dvs en vän av pedofiler?

  VA??

  Hur skall Du/Ni ha det egentligen?
  Hur mycket dubbelmoral får plats i Dig/Er egentligen?

 40. Att anklaga någon annan är ett sätt att skapa sig eget alibi som det ev kan vara i detta fall med påståendet om hakkad mail samt flertalet andra falska anklagelser.

 41. Var/är inte Engans ”anmälan” till Soc offentlig handling?

 42. Tyvärr är domänen stollar.se redan upptagen.

  Däremot så är puckon.se ledig, liksom pantad.se!

  Se gärna på denna…

 43. Nef!

  Du är nästan ”gullig” i ditt ”von oben” perspektiv.
  Jag känner så väl igen mig från gymnasietiden då man själv var så naiv och trodde att det gick att lösa alla konflikter på ett resonerande och logiskt sätt.
  Men! Det kräver för det första att det är en balanserad konflikt.

  Nä! I verkliga livet när man möter en galen och verklighetsfrånvänd motståndare av vilket slag den än må vara så går inte det. Då blir man ganska omedelbart överkörd och ”ihjälslagen”. Det krävs i regel hårt och skoningslöst chockmotstånd så att motståndaren vaknar till. Sen så småningom när läget normaliseras så kanske man kan gå över till den metod som du förespråkar

 44. Socialtjänsten har sträng sekretess, men eftersom att engan inte gjort en anonym anmälan har pappan rätt att ta del av den. Om han sedan väljer att offentliggöra den är hans sak

 45. Hoppas att övergivar-pappor/mammor och deras nya parteners läser vad skriver om konsekvenserna för övergivna barn.

 46. Sista raderna i Mr. Galahads inlägg har direkt bäring på vad Engan gör iochmed namninsamlingen:

  ”Brottsbalken 5 Kap.

  1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.
  Var han skyldig att uttala sig eller var det eljest med hänsyn till omständigheterna försvarligt att lämna uppgift i saken, och visar han att uppgiften var sann eller att han hade skälig grund för den, skall ej dömas till ansvar.

  2 § Är brott som i 1 § sägs att anse som grovt, skall för grovt förtal dömas till böter eller fängelse i högst två år.

  Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om uppgiften genom sitt innehåll eller den omfattning i vilken den blivit spridd eller eljest var ägnad att medföra allvarlig skada.”

  http://mrgalahad.wordpress.com/2009/12/23/fakta-kring-barnpornografi-mr-g/

 47. Det är dystert att höra om fäder som drar sig undan från sina barns liv. Man undrar vad de själva hade relation till sina pappor som små. Jag har saknat min dotter i tio månader då hennes mor kidnappat henne trots domslut men med understöd från en passivt åskådande socialtjänst. Eller rättare, jag har lidit av att veta att min dotter undrar vad hon gjort för att hennes pappa inte ska vilja vara med henne. Det är synd och skam att inte fler ser vissa sammanhang så klart som Ingrid Carlqvist. Skulle någon vara chefredaktör så är det en sådan skribent.

 48. IC !

  Jag bad Drabbad hos Monica att ta direktkontakt med dig.

  Hoppas Drabbad gör det eftersom han/hon verkade utsatt.

  Hoppas ven andra Drabbade eller utsatta gör det.

  Inga barn skall behöva söka efter svikar pappor i framtiden då viljan, lämpligheten eler förmågan finns det bara handlar om att orka tåemot alla påhopp och ev. förtal dåligt agerande av myndigheter.

  Mvh

  Leroy

 49. Hoppas även skall det så klart vara.

  (Ni som känner mig och mina stavfel vet att jag ser dom oftast först då jag läser. )

  Leroy

 50. Även om jag tror MW är SA så kan det vara av intresse att MW innan hon blev pedofiljägare med rätt att förtala omtalade sig själv med finskt påbrå och hennes förnamn var Jana.

  Detta var alltså innan hon blev en nät psykopat.

 51. Ran, intressant.

  Leroy, ähhh, stavfel, vad gör det när innehållet är så bra.

  Jag måste ju skriva så eftersom jag är likadan.
  Skriver i rasande fart, helst lika fort som jag tänker och de går fort – mina tankar.
  Skickar, kollar och jajamensan, bokstäver är borta (förb.. tangentbord), ord är felstavade.
  Jag är emellanåt mycket säker på att det finns ett monster som härjar på internet som livnär sig på bokstäver.

  Jag läste ett inlägg av Annika, jurist på Monicas blogg.
  Mycket bra skrivet.
  http://monicaantonsson1.blogspot.com/2010/01/och-nu-leder-vi-annu-storre-liza-och.html

  Michael som länkar till Mr Galahad, så bra.
  Detta är viktigt och jag är så glad att ni som har koll på detta så viktiga delger det till mig (oss andra) som är totalt analfabet när det gäller att hitta bland lagar och paragrafer.

 52. Ping: polymeriska tankar » Blog Archive » hemflyttad kommentar

 53. Ping: HDR-Fotografen – Årets första dopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s