Mera Alec Baldwin och PAS


Här är fortsättningen på CNN-intervjun.

Och här håller Alec Baldwin ett tal om faran med att bara sitta still i båten och hoppas att alienationen ska gå över av sig själv:

2 svar till “Mera Alec Baldwin och PAS

 1. Mammor som tror att de äger barnen

  Efter att i drygt femton år, kämpat för alla barns rätt till både mamma och pappa, även om föräldrarna väljer att inte leva ihop. Blir jag djupt chockerad, när jag läser om kvinnor/mammor, år 2009, som fortfarande kämpar för att få hela boendet, efter skilsmässa /separation. Och pappan ska vara något slags helgförälder och betala fullt underhåll. Jag trodde i min enfald att detta var något som försvann redan på sjuttiotalet. Då jag blev mamma första gången, och jag minns att kvinnorna stod på barrikaderna och skrek att de ville bli jämställda med männen. Men hur är det kvinnor/mammor, är ni inte jämställda nu då efter trettio år. Eller är det så att ni egentligen inte innerst inne vill ? Varför vägrar alltför många nyblivna mammor att, ha gemensam vårdnad, efter barnets födelse?
  Varför vägrar mammor att dela på föräldraledigheten? Och varför är det så viktigt att vara särlevande förälder på heltid? ( att spela martyr) Majoriteten av barnen har ju i alla fall två välfungerande föräldrar, även om de vuxna inte klarar av att leva tillsammans. Jag vet att underhållet till f.d fruar försvann, på sextiotalet.
  Men det verkar ha ersatts av underhåll till barnen, så att den ( stackars) särlevande mamma ska klara sig ekonomiskt. Men då hoppas jag slippa höra gnället om att kvinnor inte är jämställda med män. Snyt er mina damer och visa att ni verkligen menar vad ni säger. Börja med att kämpa för obligatorisk gemensam vårdnad när barnet föds. Obligatorisk delad föräldraledighet. Och självklart växelvis boende, när du tröttnat på barnafadern.
  Låt 2010 bli barnens år och sätt dig själv i andra hand..

  Nyårsdagen 2010

  Elisabeth Concordia

 2. Obligatorisk gemensam vårdnad stödjer jag fullt ut, men obligatorisk delad föräldraledighet går emot mitt liberala hjärta. Alla måste ha rätt att välja! Med det sagt så ska valet naturligtvis inkludera den far som vill vara med sitt barn! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s