Kvinnor som begår sexbrott mot barn


Min (än så länge i alla fall!) goda vän Ann-Mari Maukonen har lagt upp en intressant video på sin blogg som jag helt enkelt stjäler. Jag kan ju inte vara säker på att ni alla klickar er vidare till den där truckföraren i Gävle som ständigt skickar mms till mig med bilder på all snön hon tvingas pulsa fram i. Ann-Mari verkar tro att jag avundas henne snön. Not! I Malmö har solen lyst i två dagar, fåglarna kvittrar och träden har knoppar. Det är här man ska bo!

Nåväl, tv-programmet som den kloka snömadamen har hittat är från brittiska Panorama som för ett par år sedan gjorde ett långt reportage med titeln ”Female sexual abuse of children – the ultimate taboo”. Här framkommer att det är betydligt vanligare att kvinnor utsätter barn för sexövergrepp än vad samhället tror och när de ertappas får de oftast villkorlig dom eller ställs inte ens inför rätta. Vuxna kvinnors sexuella relationer med 12-åriga pojkar kallas ”affärer” och viftas bort. Hur många skulle kalla motsatsen för en affär – en vuxen man och en 12-årig flicka?

Reportaget är uppdelat i fyra avsnitt och börjar med 19-åriga Sheryl som våldtog sin 12-årige killkompis och sedan knuffade ner honom för en järnvägsbro. Pojken överlevde men Sheryl dömdes inte för mordförsök utan blev trodd när hon sa att hon bara ville skrämma honom så att han inte skulle skvallra om vad hon gjort. Värst är tillslaget i ett radhus i Wales där polisen och socialarbetarna hittade rena tortyrkammaren. De åkte dit för att gripa mannen som misstänktes för sexbrott men filmerna talade sitt tydliga språk – det var mamman som begick övergreppen, slog och våldtog barnen tills de blev medvetslösa alltmedan pappan filmade. Han fick (såklart) det strängaste straffet.

Filmen innehåller en del saker som jag ställer mig frågande till. Särskilt tanterna som ”behandlar” traumatiserade barn i ett lekrum med masker och utklädningskläder. De verkar minst sagt skruvade. Men jag gillar ändå att de vågar tala om detta supertabu – kvinnor som begår sexbrott mot barn. Se filmen och kommentera! Eftersom jag vill göra ett reportage på samma tema, skulle jag vilja komma i kontakt med människor som råkat ut för kvinnliga sexförbrytare. Mejla mig på ingridcarlqvist@gmail.com. Givetvis får ni vara anonyma i reportagen!

35 svar till “Kvinnor som begår sexbrott mot barn

 1. Men gud förbjude dig att publicera ett sådant sanningsbidrag ut för samhällets kännedom Ingrid.

  Ta genast bort det!

  Kvinnor gör inte sånt.
  Speciellt inte om de har blivit mammor.
  Bandet mellan mamma-barn eliminerar sådant eventuellt beteende, inte för att det finns överhuvudtaget.

  Vi kan väl inte visa sanningen när den inte ser ut så här.

  Så här är det..

  Kvinnan är ett offer som det bedrivs ett krig mot.
  Mannen är den som bedriver kriget mot kvinnan.

  Så ska du skriva. Så att ytterligare 800 miljoner svenska skattepengar kan gå till kvinnojourer som inte tar emot män (för de är ju brottslingarna (de flesta)).
  Och noll skattekronor till de män som behöver hjälp.
  För männen behöver ingen hjälp. Männen är de hemskaste som har hänt i världshistorien.
  De är ju männen i helhet som är skälet till att kvinnan behöver hjälp, i alla olika former.

  Nä Ingrid. Nu får du göra ”helt om”.
  Gör som Monica Antonsson gör. Hon lyfter Kerstin Weigl´s artikel om könsmaktsordningen igen.
  Hon eldar på manshatet, så ska du också göra.
  Det är en kvinnas skyldighet mot sina medsystrar.
  För det bedrivs ju ett krig mot kvinnorna enligt Weigl. Det måste ju vara mannen som ligger bakom det ändå.
  Du måste vara lite mer aggressiv mot männen, elda på liksom.

  *Ironiskt, men tyvärr för långt inlägg*

 2. Skrämande men sant,Ett fall av misshandel som har även erkänts i föhör. Jag tror jag får nippran
  http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091207/BROMOLLA/712079790/1338

 3. Ingrid, du snodde bara del 1 så det finns mer att stjäla om du så önskar, du tjuvaktiga skata till fruntimmer i det danska nordliga landskapet Skåne Aquavit! 😆 😀

  Skämt å sido, sno så mycket du vill Ingrid!

  Och vill du veta så har faktist nån tänt den där lampan utomhus här norr om Dalälven med. Men snön den är kvar!

 4. Ingrid, ett viktigt inlägg med en mycket viktig fråga.

  Här kan jag meddela att det nu är 10 (förb…) minusgrader.
  Sol och kallt hela dagen som rundades av med ett (jajamensan) snöfall som upphörde när temperaturen föll och nu gnistrar stjärnorna så otroligt vackert på himlen.

  Och detta är inte så fruktansvärt många mil från dig (fågelvägen :)).

  Tyvärr far nätet upp och ner, men jag skall se filmen här och självklart in på Maukonens sida och se dessa också så fort det har stabiliserat sig.

  Bra jobbat ni två fantastiska 🙂

 5. Dessvärre så är det så här – tidiga sexuella debuter av män är mer acceptabelt än tidiga debuter för kvinnor. Om en 13-åring kille får ligga med den sexiga läraren så ses han som en lyckost, men om en 13-åring tjej ligger med den snygga läraren så ses hon som ett offer för omständigheterna.

  I slutändan så är det den som är myndig som har ansvaret att säga nej. Och nej – det är inte okej oavsett om man är kille eller tjej. (omedveten klämkäck rimning där, ha!)

 6. Rättning: lärarinnan ska det väl vara i killens fall.

  När båda är killar så ses det såklart annorlunda.

 7. Viktigt klipp du lägger in här, och om en 12 årig tjej är med en äldre man så är han peddo, men när det kommer till en äldre kvinna som är med en 12 årig pojke så är det ”affärer”.

  Fast bägge är ”pedofiler”, eller vad man ska kalla det…

  Fast ”anton”, hur kan du tolka att Monica antonsson eldar upp ”manshatet” för att hon skriver om kerstin weigls artikel?

  Den handlade inte ens om ngt manshat..

  men men, alla har sina åsikter =)

  Ha det bra, carstoned

 8. Cars..

  Har du läst hennes artikel?

  Hon börjar den med ”bla.. bla.. bla.. könsmaktsordningen.. bla.. bla.. bla..”

  Det är att elda på, ja!

  Vilken förbannad könsmaktsordning?

  Inte var det väl män som mailade Ingrids fd arbetsgivare, för att hon är kvinna och lyfter bladet från mun?

  Jag blir så less på gamla nuckor som tror att de kan hålla oss kvar på 50-talet bara för att de trivdes då.

 9. Det är bra att det uppmärksammas mer och mer att pojkar kan vara offer för sexuella förövare precis som flickor, och att kvinnor kan vara förövarna precis som män kan.

  Eftersom jag är feminist så smärtar det ju att se hur den traditionella och seglivade myten om kvinnors ”natur” och kvinnors biologiska ”moderlighet” i relationen till barn förhindrar oss att tro att även kvinnor i första hand är individer, och individer kan begå hemska brott oavsett vilket biologiskt kön de har. Ju mer detta diskuteras, ju bättre. Det är verkligen dags att ta itu med de gamla könsrollerna.

 10. profanum_vulgus

  Lögnaren har svarat på detta genom att skriva att antalet anmälda och dömda kvinnor motsvarar kvinnornas andel av sexualbrotten.

  Någon som tvivlar på att hon bytt häst?

 11. Säger de inte i Panorama-reportaget att kvinnornas andel varit underskattad och att de snarare bedömer den till ca 25 procent? BRÅ:s siffror bygger väl på anmälda brott och säger därför inte mycket om det verkliga antalet kvinnliga förövare. Om samhället inte uppfattar kvinnors övergrepp som brott utan snarare som härligt för unga pojkar att få vara med om, så kommer de givetvis inte att anmäla i någon större utsträckning.

 12. profanum_vulgus

  Ingrid:
  Nej det fattar ju även en idiot och Monica vet vilket felslut hon gör. Hon gör det för att blidka sina nya vänner.

 13. PV

  Jag tolkar det annorlunda. Men som sagt det är bara dina och mina tolkningar och inget annat.

 14. Anton: aha sorry jag läste inte Kerstin Weigls hela artikel utan bara monicas.

 15. Intressant det här med sexuella debuten att det ses som mer ok att vara tidig som kille med en äldre kvinna än en tjej med en äldre man. Annars så brukar man väl säga att tjejer mentalt mognar tidigare än killar.

 16. Ja, visst är det märkligt, Trollan. Jag hörde häromdagen om en 18-årig kille som i två år varit tillsammans med en nu 14-årig tjej. Hennes pappa kom på dem i sängen och nu är killen anmäld för våldtäkt …

 17. Jag skulle gilla om någon skulle våga tala om supertabus supertabu…
  Kvinnor (i de flesta fall) som under maktutövning uppmuntrar/tvingar kvinnor att begå sexbrott mot barn; i de flesta fall mot eget barn… I bevissyfte – läs bevis plantering!
  Ringer nån klocka?

 18. Valens, menar du tanterna på Barnahusen som skickar iväg mammorna till läkarundersökningar där de sticker upp saker i barnens kroppsöppningar? Eller poliserna som ställer ledande frågor om snoppar och tvingar barnen att rita snoppar och dylikt?

 19. Kanske någon kan använda information i denna länk till något…om den är korrekt

  http://whataboutwhenmomistheabuser.blogspot.com/search/label/Research/Data

  Dan

 20. Ingrid, eller kanske tanterna på familjerätten under polis/åklagarens skyddande arm som uppmuntrar mammorna sexualisera sitt eget barn, filma övergreppet och sedan spridda det samt använda i hjärntvättssyfte… Bland annat…

 21. Självklart är det bra att uppmärksamma att det även finns kvinnliga sexualbrottslingar och pedofiler. Att det skulle handla om så mycket som 25 procent har jag svårt att tro på, jag tror att det är en betydligt lägre procent. Frågan är lite vad man egentligen vill åstadkomma genom att hela tiden fokusera på kvinnliga förövare.

 22. @ Mimmi
  ”Frågan är lite vad man egentligen vill åstadkomma genom att hela tiden fokusera på kvinnliga förövare.”

  Vad menar du med det?
  Jag tycker att det är manliga förövare som hela
  tiden uppmärksammas i media.
  Feministerna väljer att inte ta upp att det även finns kvinnliga förövare, utan riktar all fokus på manliga förövare.

 23. Mimmi, jag skulle också vilja veta vad du stödjer att det hela tiden fokuseras på kvinnliga förövare?

  Läs tidningen.
  Se på nyheterna.
  Titta på Efterlyst.
  Gå utanför Sveriges gränser.

  Hur tänker du nu?

 24. Fel tråd visserligen, men jag måste bara avrunda med ett SISTA inlägg som jag skickade till Ma som hon självklart inte godkänner

  ”Ordningsvakt nummer det och det
  haha
  Vem kan på allvar tro annat än att det är du själv som skickar de inläggen…?
  Men andra som har en gnutta självbevarelsedrift och inte vill lämna ut sina riktiga namn utgör den anonyma massan som du avskyr så mycket och vill hålla på avstånd.
  Och du ska minsann göra allt som står i din makt för att upphäva anonymitetsprincipen på Internet.
  Men hallå!!!
  Myndigheterna skulle tycka det var enklare att du stängde av kommentarsfunktionen eller ännu bättre att du inte bloggade alls
  Du är liksom inte tvungen…
  Det är ändå vad du i praktiken åstadkom den senaste veckan – så gott som avvecklat din egen blogg.

  1. Först har du en privat brevväxling med Marina Engan
  2. Därefter tar du bort den ”otäcka listan”
  3. Därefter gör du uttalanden som inte ens ME och Kramas skulle vågat: att man är otäck om man kallar sin kvinna som oskyldigt anklagar en för sexuella övergrepp på egna barn för psykiskt sjuk. Tycker du hon är frisk då?
  4. När du blir ifrågasatt på olika bloggar börjar du resna den ”trevliga listan”
  5. I stället för att förklara vad fan du menar, så plockar du ut en fiende: PV, som kan tjäna till att flytta fokus från sakfrågan
  etc. etc.

  Du har fortfarande inte sagt:
  Varför har du inte läst IC:s bok?
  Varför vägrar du läsa den?
  Så mycket stöd som du fick av henne när du skulle försvara din egen bok…
  Det är väl det minsta man kan begära…
  Oanständigt!

  … och i Mias bokskåp stod bara böckerna om Mia

  Grrr!
  Garritan”

 25. @Mimmi

  Ingen (I sverige) trodde fram till i början av 2009 att relationsvåld där män var offren var särskilt vanligt heller. BRÅ släppte då en rapport som slog fast att minst 30% av våldet inom relationer drabbade männen.

  Det finns gott om forskning som visar att kvinnor inte straffas på samma sätt och inte heller lika hårt som män när det fälls för samma brott som mannen. (De döms oftare till vård och får kategoriskt lägre fängelsestraff när de får det. Under rättegångarna mot dessa kvinnor hamnar fokus mycket lätt på omständigheterna som gjorde att kvinnan begick brottet, sådana resonemang när det gäller män som begått brott finns knappt öht)

  Det är ju precis den attityd som du uppvisar som ligger till grund för den dubbla standard som finns idag. Många tvivlar på att kvinnor kan begå grova brott som våldbrott och sexualbrott, de menar att de få kvinnor som döms är undantagen som bevisar regeln.

  För att åskådliggöra hur sällan en kvinna anmäls för dylika brott så kan vi ta statistiken för anmälda brott och jämföra det med BRÅs resultat.

  Omkring 26000 kvinnor anmälde att de blivit misshandlade av sin partner eller ex-partner, det ska alltså motsvara de 70% som enligt BRÅs rapport drabbas. Motsvarande siffra när det gäller män är omkring 1000 anmälningar vilket alltså skulle motsvara de 30%en. Differensen mellan anmälningarna och antalet som BRÅ kommit fram till genom sina anonyma enkäter är omkring 7100 anmälningar/år om partner våld där en man är offret.

  Det förhåller sig mycket sannolikt på precis samma sätt när det gäller sexuella övergrepp där förövaren är en kvinna och offret ett barn.

  Men det viktiga är kanske att fortsätta arbeta efter villfarelsen att det är män som begår alla dessa fasansfulla dåd mot barn och kvinnor. Slut ögonen och håll för öronen varje gång en man försöker berätta om vad han varit med om eller varje gång ett barn trevande försöker berätta om mammas övergrepp.
  Ve och fasa om vi blev tvungna att omvärdera vår världsbild pga att det vi hade ”svårt att tro på” visade sig vara just så.

  Undrar hur offren för förintelsen, apartheid och trafficing skulle uppleva det om vi stod fast vid den initiala svårigheten att tro på det hemska de varit med om trots att fakta talade emot vår tro.

  Öppna ögonen lite vidare och du kommer att upptäcka en helt ny, tragisk och fruktansvärd värld där ingen lyssnar på offren för att vi lider av en förutfattad mening om att kvinnor varken slåss eller begår sexuella övergrepp.

  Jag förlorade min oskuld när jag var 14 till en kvinna som var 21, hade ja gjort detsamma mot en 14-årig tjej när jag var 21 hade jag begått ett brott som kallas ”våldtäkt mot barn” och kallats pedofil av media samt dömts till fängelse för mitt avskyvärda brott.
  Gissa vad kvinnans affär resulterade i???

  Just det ingenting…. Är detta rimligt tycker ni?

  //Mr G

 26. Förövare har inte ett kön, de har ett problem, en sjukdom, som gör att de förstör andra människors liv, och det är inte bundet till ett kön.

 27. ..just därför ska vi uppmärksamma att inte bara män bör kopplas till brott mot barn och medmänniskor.

  Fullgör vi inte våran mänskliga skyldighet att anta en sann världsbild, ja då gör vi precis det Ramona påpekar, att binda problemet och sjukdomen till kön. Dvs det som media tävlar med att skriva feta rubriker om. Mannen som huvudsaklig förövare, och kvinnan som enbart värnlös och alltid ursäktad med något.

  mvh!

 28. Jag håller med Anton. Kvinnor får massiva fördelar i rättsväsendet och hos sociala myndigheter just för att de är kvinnor. Bilden av den goda modern är mycket stark hos de flesta människor, både kvinnor och män. Det är därför det faktiskt är viktigt att påpeka att kvinnor gör sig skyldiga till väldigt många grymma brott. Först när pendeln svängt, först när kvinnor fullt ut får ta ansvar för sin kriminalitet och sitt sätt att roffa åt sig barnen vid en skilsmässa, först då kan vi uppnå fullständig jämställdhet och sluta titta så mycket på kön.

  Tyvärr tror jag vi har en ganska lång väg kvar dit.

 29. KimhZa Bremer

  Jättebra att Panoramas granskning läggs ut. Panorama är ju UK’s mest förtroendeingivande och seriösa samhällsprogram.

  Jag förstår Ingrids resonemang helt och fullt. Hur kan vi någonsin diskutera rättssäkerhet eller könsrelaterad diskriminering om vi samtidigt skall invaggas i tron att kvinnor som kollektiv grupp är Goda – och män som grupp Onda?

  Men det är ju det som sker. Ibland inpacketerat i en massa skenheligt genustrams. Kärnan är dock alltid densamma. Offer och Förövare. Kvinnor och Män. Mammor och Pappor.

 30. Nu har jag ”äntligen” sett dokumentären, fy fan så vidrigt! Givetvis så hamnar man i ett litet google-läge där man vill kolla upp lite grejer, läser vidare i ämnet, och tappar hoppet om människan… Hittade iaf ett referat om programmet, som sändes 1997:

  http://www.canadiancrc.com/Newspaper_Articles/BBC_Child_sexual_abuse_by_women_06OCT97.aspx

  Har massvis att säga men känner mig faktiskt lite väl skakad. Det var någon som sa att det inte borde kallas sexual abuse, det är mer som tortyr, jag är lagd åt att hålla med.

 31. Ja

  Först när pendeln svängt, först när män fullt ut får ta ansvar för sin kriminalitet och sitt sätt att vara hustyranner, först då kan vi uppnå fullständig jämställdhet och sluta titta så mycket på kön.

  Ja tyvärr har vi långt kvar att gå innan vi slutar att ”titta så mycket på kön”.

  (för er som inte ”känner” mig så säger jag, gå inte i taket, detta var ironi, ett sätt att visa att det inte skiljer sig så mycket vad gäller sättet att argumentera och generalisera)

 32. Men ja det är bra att fler får upp ögonen för, upprörs av och försöker göra något åt barnmisshandel, relationsvåld, övergrepp samt brister hos myndigheter och rättsväsendet och ser offrens situation.

  I have a dream, att de ”båda sidorna” en dag ska kunna samla sina krafter och inte slösa så mycket energi på att ”stå emot” varandra och ist förena sina krafter, för barnens bästa.

 33. Kanske?

  Först när pendeln svängt och könskriget upphör, och först när kriminella (störda) individer fullt ut får ta ansvar för sin kriminalitet och sitt sätt att hota, falskanklaga, umgängessabotera, misshandla, förfölja och roffa åt sig barnenvid en skilsmässa, först då kan vi uppnå en så bra situation som möjligt för de som drabbas.

 34. Det finns ingen som förnekar manliga förövare eller våldtäktsmän men däremot förnekas männens rättigheter i domstol i olika kampanjer.
  Nu senast Amnesty´s kampanj för att stoppa våldtäkter där ENBART kvinnans perspektiv tas upp i samband med rättssäkerhet. Det är inte svårt att få bilden av att Amnesty ser på domstolsförhandlingar som något enbart ont och att kortet ”gå direkt till fängelse utan att passera domstol” borde gälla för de män som utpekas. Amnesty publicerar nu i veckan också Leijonhufvud´s lögner att det endast rubriceras som våldtäkt om det har förekommit något våld eller hot. Ett rent hyckleri eftersom det finns 100-tals fall där män har dömts utan att det varken funnits någon hotbild eller något våld utan endast en anklagelse där ord stått mot ord och där den ”fria bevisprövningen” använts för att döma utan bevis. Leijonhufvud är ingen forskare utan en feministisk verklighetsförvrängare som inte bryr sig ett dugg om rättssäkerheten.
  Det Amnesty nu gör hade kunnat vara beundransvärt om man inte så totalt hade förvägrat halva mänskligheten (männen) de rättigheter som man har rätt till rent rättsligt genom att förneka alla de som döms på felaktiga grunder.
  Amnesty kan säkert tjäna pengar och stöd för denna kampanj men i princip är det blodspengar man får in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s