Delseger för Vids mamma Anna


Kidnappade Vids chanser att snart få komma hem till Sverige har ökat. En bosnisk domstol har äntligen erkänt Svea Hovrätts beslut om att det är mamma Anna som har ensam vårdnad om pojken och det betyder att hennes ensamma vårdnad nu även gäller i Bosnien. Pappan som kidnappat honom begår alltså ett egenmäktighetsbrott i Bosnien just nu genom att han håller Vid gömd där.

Vids pappa försöker nu överklaga till landets Högsta domstol men chansen att han får upp ett vårdnadsärende där får nog bedömas som liten. I stället försöker han väcka opinion i Bosnien genom att sprida ut lögner i lokala medier. Läs mer på Saknade Barns Nätverk!

12 svar till “Delseger för Vids mamma Anna

 1. Åh, hoppas hoppas Vid får komma hem.

 2. Hoppas också att Vid får komma hem.
  Äntligen händer det något : )

 3. Glöm inte att fortsätta trycka på Carl Bildt och lämna kommentarer på hans blogg om att kontakta sina Bosniska mäktiga vänner för att snabbare få hem kidnappade Vid till Sverige igen:

  http://carlbildt.wordpress.com/

  http://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=70298&m=popup&l=sv

  http://maukonen.wordpress.com/2010/04/12/liten-kampanj-for-vid-frank-radosh/

 4. Om nu mamman dömts till vårdnad, varför är det då inte bara att åka ner och hämta flickan? Polisen i Bosnien måste väl veta var pappan befinner sig.

 5. Om man googlar på Vids namn så hittar man några lokala nyhetsartiklar på bosniska/serbiska. I en av dem, ”Mali Vid ne želi u Švedsku”, står det att Vid inte vill till Sverige, de intervjuar honom och han säger att han vill stanna hos sin pappa.

  Bilderna verkar ha arrangerats för att Vid ska se lycklig ut, men ansiktsuttrycket säger något helt annat.

  Hoppas han får komma hem snart och att han får hjälp med att bearbeta det han har varit med om.

 6. Hoppas även att det även löser sig i detta fall och barnet får komma hem, inte behöva leva gömd på flykt, får tillgång till bägge sina föräldrar som i de nyligen avslutade fallen.

  Hoppas att Bildt kan få slut på flykten. Lögner och skriverier upphör. Barnet kan återförenas med mamman som har tilldömts vårdnad.

  Leroy

 7. Emma jag håller med. Vid ser otroligt olycklig ut både i tidningar o på tv. Det kallas pas o hjärntvätt det som hans pappa håller på med. Stackars barn. Pappan e inte klok som inte fattar att han bara skadar sitt barn. När vid blir stor nog att fatta detta så kommer han aldrig mer att vilja ha nån kontakt med sin far. Så brukar barn göra som utsatts för pas. De mammor o pappor som missbrukar sin ställning som föräldrar förlorar bara på det själva. Tragiskt. Stackars vid.

 8. Pär B. Vids mamma har varit i Bosnien ett flertal gånger men hittills aldrig lyckats få träffa sin son. Att hennes ensamma vårdnad nu erkänns av bosnisk domstol borde betyda att hon får hjälp att hitta Vid.

 9. Först måste hon invänta att hd slutligen avslår pappans överklagan. Vilket de bör göra. Sen kan beslutet verkställas. Men hursomhelst. Under tiden nu så kvarstår faktum att vids pappa begår brott o sprider osanningar i media samt tvingar vid att ljuga också. Hoppas han blir åtalad för det också. Kanske rentav jornalisterna därnere anmäler honom när de inser hur lurade de blivit att skriva o publicera olagligheter kring ett barn baserat på lögner av en person som inte ens har vårdnaden. Helt sjukt ju.

 10. Är det samma fall som den här artikeln handlar om?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6992792.ab

  I så fall verkar pojken få stanna hos sin pappa. Om det stämmer som det står, att mamman försvårat pappans umgänge med barnet, så tycker jag det verkar vara ett bra beslut att låta barnet stanna med pappan.

 11. Access, det är inte samma fall. Vid är 13 år och tvärtom har ju en bosnisk domstol just bekräftat att det är mamman som har vårdnaden.

  Jag tycker att Svea hovrätts dom verkar mycket märklig, men vet inget om fallet och kan därför inte uttala mig mera.

 12. Nej det är 7-årige Sebastian som Aftonbladet skriver om, ett annat ärende som SBN följer.

  Utan att gå in på detaljer eller något specifikt fall, så sker det ofta att en förälder försvårar umgänget för den andra föräldern, innan ett bortförande sker. Det handlar ofta om just rädslan för att få sitt barn kidnappat. Det brukar inte komma som en överraskning, utan det är en vetskap som man lever med, om barnen hotas av kidnappning och hur man hanterar det.

  Hursomhelst så är det SKANDAL att Svea Hovrätt ger grönt ljus åt en barnkidnappare efter 3 års tid och just hänvisar till att tre år gått. Det uppmuntrar andra att göra likadant. Fruktansvärt upprörande!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s