Lyckad föreläsning i Norrköping


Vilken dag det var i går! Steg upp redan kvart över sex för att vara pigg när Radio Östergötland ringde och intervjuade. Frånsett ständiga pip från min Iphone blev det en bra intervju och bra PR inför kvällen. Alltid spännande att se om det kommer något folk alls när man ska hålla föredrag. Jag menar, hur 1900-tal är det inte att gå på föredrag?!

När vi rullat in på stationen i Norrköping stod där en taxi och väntade på oss. Norrköpings Tidningars egen tv-station ville ha med Pelle Billing i sitt program 30 minuter och det var brådis! Pelle blev pudrad och så körde det igång. Som motståndare i feministdebatten fick han den lokale SSU-ordföranden, jösses vilken enkelt match han var för Pelle! (Det verkar helt omöjligt att få rätt på den där länken, så se inlägget via Pelles blogg i stället: http://www.pellebilling.se/2010/05/debatt-i-lokal-tv/)

Arbetets museum ligger makalöst vackert i de gamla industrilokalerna vid vattnet mitt i stan. Byggnaden har kallats Sveriges vackraste industribyggnad och jag är böjd att hålla med. Just som vi skulle köra igång fick vi veta att vi bara hade två timmar på oss och inte tre som vi räknat med. Det blev alltså lite forcerat, men vi hann ändå det mesta. Men det var mycket folk där, kanske 50-60 personer! Norrköpings Tidningar var på plats och gav oss, som synes. rejäl plats i tidningen.

Mest långväga gäst var Kristoffer från Tavelsjö som suttit galet många timmar på en buss för att lyssna på oss! Mest skeptisk var kvinnan längst bak som kallade genusvetenskap för en vetenskap (!) och menade att Pelles resonemang haltade, utan att kunna redogöra för hur …

När allt var slut åkte vi hem till en god vän som bjöd på varma mackor och vin.Helt enkelt en toppendag!

18 svar till “Lyckad föreläsning i Norrköping

 1. Jakobsson

  Ser fram mot att få en chans att höra er snart.

 2. Tack för att både du och Pelle gör detta! Hade hemskt gärna kommit och lyssnat på er om jag kunnat. Roligt att höra att allt gått bra och att ni fick så stort uppslag i den lokala tidningen.

  Uppskattar verkligen ert hårda jobb!

 3. Länken fungerar tyvärr inte ingrid

 4. GRATTIS till en lyckad dag.
  Det är personer som er vi behöver för att ”upplysa” alla stackare som är omedvetna om den verklighet som råder i den sjuka feminismens bakvatten.

  Tack för att ni finns och vågar stå upp trots alla hot och förtal!

 5. maukonen

  Ingrid!

  WordPress är alergisk mot swf filer.

  Länka till sidan utan embed koden istället.

  eller till Pelles inlägg med intervjun !

  (ska kolla om jag kan fippla till nått hemma sen)

 6. Kristoffer

  Stor guldstjärna med 5 stjärnor av 5. Perfekt!

 7. Tommy Jonsson

  Stort grattis Ingrid!
  Du var fantastisk i radiointervjuen. När du gick in och bestämt hävdade att mannens rätt att vara en närvarande far för sina biologiska barn och de problem du sett pa detta omrade sedan början pa 90 talet. Jag ser detta som den viktigaste mansfragan och de allvarliga övergrepp som hans barn blir utsatt för.
  Var det sa att du kom emot skärmen pa din Iphone sa du fick de där pipljuden?
  Har noterat att du har 3 böcker pa gang för närvarande. Detta gör att jag är mycket intresserad av att höra vad de skall handla om. Jag lägger redan nu gärna en beställning och betalning om de har rätt innehall.

 8. Tommy! Det var dåligt ljud från studion så jag tryckte telefonen mot örat och råkade komma åt knapparna! Fattade inte vad det var förrän efteråt! 😉

  Snart ska jag berätta om alla böcker jag skriver just nu. Inte riktigt läge ännu!

 9. Läste på någon skum blogg att Radikal och profitör feministerna nu anser att pappa rörelsen anförs av militanta fruntimmer som hatar biologiska mammor. Militanta fruntimmer som dessutom vill omstörta samhället?
  Var är livgardet?

 10. Jaha, jag som hela tiden funderat på vad papparörelsen är?

 11. Ja, det där skitsnacket fick mig till sist att radera den där bloggen för gott från mina favoriter. Ser att fler har gjort det redan. Finns inget läsvärt där numera, man kan lika gärna köpa Allas veckotidning. Orkar inte irritera mig på inskränktheten längre. De skarpa knivarna har flytt fältet för länge sedan, men hallå, ni kan väl skriva här i stället eller annorstädes, Cuben, Catweazle, Agneta m.fl.

 12. Skratta eller gråta?! Tittade in och såg att det står att ”den extrema pappa-rörelsen anförs av militanta fruntimmer utan barn som hatar bio-mammor” och att detta är ”sjukt och samhällsfarligt”.

  Mon Dieu!

  Jag sänker mig inte till den nivån utan förutsätter att alla intelligenta människor själva ser hur korkat det är. Men jag håller med Maria – Cuben och alla ni andra intelligenta läsare är välkomna tillbaka hit!

 13. Då känner jag mig mycket intelligent.
  För jag ser hur korkad det är och mer därtill.
  Jag håller med, det är bara att strunta i och låta bloggen självdö.
  Livet är för kort för att ens lägga energi på någon som ändå inte förstår, än mindre läsa sådant snömos.

 14. Referens
  https://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/01/24/unni-drougge-kallar-mig-papparorelsens-bitch/

  Från bitch till general?
  Nämen, gratulerar!

  Kram
  Uffe från PappaRättsGruppen

 15. Maria och Ingrid jag får tacka för alla vänliga kommentarer! Ingrids blogg är en som jag verkligen följer, plus många av de länkar som finns här. Ibland finns det mer tid att skriva kommentarer än jag har haft under den senaste tiden. Sedan finns det alltid bra artiklar som inte behöver byggas på med ytterligare vinklar, ibland fascinerar mig kommentarer och synsätt och då är det alltid stimulerande att själv ge synpunkter.

  Varje blogg har sin egen karaktär och varje blogg-ägare har ett eget perspektiv, precis som vi som skriver kommentarer har förstås.

 16. Musse Pig

  Hej Maria, jag är här ibland och kollar läget. Oftast brukar jag kommentera på http://www.genusnytt.se och Pelle Billings blogg. Dock bytte jag namn till ”Musse Pig” efter att UNT gett mig diagnosen ”mansgris av värsta sort” i sin webundersökning. Jag fortsätter att vara anonym då det är förenat med risk för arbete och karriär att uttrycka de åsikter som jag har. /Catweazle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s