Myter om kvinnor och män


Som ni som läser min blogg regelbundet är väl medvetna om, tycker jag det är extremt farligt när myndigheter och domstolar låter fördomar och myter styra deras arbete. Sedan tjugo-trettio år tillbaka är det ett fastslaget faktum att ”mäns våld mot kvinnor och barn” är ett gigantiskt samhällsproblem som nuvarande regering satsat över en miljard kronor på att bekämpa. De allra flesta miljonerna delas ut till kvinnojourer i landet, vars en gång så vällovliga syfte var att erbjuda skydd för kvinnor som hotades till livet av sina män. Några mansjourer behövdes av lätt insedda skäl inte – män behövde inte skyddas mot kvinnor eftersom ”mansmisshandel” inte existerar.

Nu har kvinnojourerna förvandlats till hatiska och försmådda kvinnors allierade. En mamma som inte längre vill eller får ha pappa i sitt liv, kan med hjälp av kvinnojourerna bli av med honom. För evigt. Och det är lätt som en plätt, så här går det till:

1. Mamma ringer lokala kvinnojouren och säger att pappa slår och hotar henne. Hon blir ombedd att komma dit.

2. Mamma kommer till kvinnojouren som frågar om pappa inte dessutom våldtagit henne (då blir det brott mot kvinnofridslagen och ett strängare straff väntar). Jouren ifrågasätter inget av det kvinnan berättar (”det är inte vår uppgift)” utan erbjuder henne skyddat boende.

3. Kvinnojouren följer med mamma till polisen så att hon kan göra en polisanmälan om misshandel, våldtäkt och hot.

4. Kvinnojouren skriver ett intyg om att mamman och barnen är rädda för pappan och lever under hot i skyddat boende. Detta intyg tillsammans med polisanmälan skickas till skatteverket som sköter folkbokföringen, med begäran om skyddad identitet.

5. Skatteverket beviljar skyddar identitet för mamman och barnen (de har ju fått två intyg som säger att kvinnan är hotad …)

6. Kvinnan flyttar till ny kommun och skriver in barnen under skyddad identitet på ny skola.

7. Efter ett år eller så har pappan äntligen fått upp vårdnadstvisten i rätten, fått anklagelsen om misshandel nedlagd och begär gemensam vårdnad. Mamman är fortfarande ”livrädd” och kräver ensam vårdnad.

8. Tingsrätten säger att pappan nog i och för sig är en alldeles vanlig och hygglig pappa, men eftersom barnen nu bott så länge hos mamman är det bäst för dem att bo kvar där. Mamman får ensam vårdnad och pappan är utraderad ur barnens liv.

9. Pappan försöker att åtminstone få umgänge med barnen, men eftersom dessa nu under ett års tid hjärntvättats med vilket monster han är, vill de inte längre ha med honom att göra.

Tror ni att jag överdriver? Pröva själv att ringa en kvinnojour och hör vad de säger. Fråga om de ifrågasätter kvinnor? Fråga om de någonsin träffat en kvinna som ljuger? Fråga om de vet att barn som växer upp utan sin biologiska pappa mår dåligt, får svag självkänsla, lättare hamnar i skolk, missbruk och kriminalitet? Vet de att flickor som växer upp utan biologisk pappa oftare hamnar i ett sexuellt riskfyllt beteende? Vet de att mammor oftare än pappor slår barn? Vet de att den (statistiskt) allra farligaste personen i ett barns liv är styvpappa? Vet de att kvinnor är lika våldsamma som män i nära relationer?  Vet de att normala män inte slår kvinnor därför att kvinnor inte utgör något hot för män? Vet de att det är psykiskt sjuka och svaga män som slår? Frågorna är oändliga och när du ställt alla så fråga om de bryr sig …

Jag hoppas ni tar er tid att titta på det här programmet där urmodern för världens alla kvinnojourer, Erin Pizzey, berättar om vad hon tycker om rörelsens utveckling. Här kommer fram så otroligt mycket intressanta saker och om Sveriges regering såg detta, kanske de skulle skämmas lite för att de satsat en miljard kronor på kvinnojourerna och inte en enda krona på att hjälpa alla barn som blir slagna och förnedrade av sina mammor. I Sverige är de osynliga, de finns inte. För kvinnor slår inte sina barn och definitivt inte sina män …

Programmet är i fyra delar. Se dem alla!

48 svar till “Myter om kvinnor och män

 1. Usch, det formligen kryper i mig när jag läser vad du skriver.. just för att det inte går att motbevisa. Hade jag kunnat motbevisa dig i detta så hade jag med ett leende presenterat mina argument och sedan lagt fram min teori..

  Dina knivsvassa argument skär ända in i själen, och även om jag inte har barn så har jag empati nog att må riktigt dåligt när jag tänker på de män som berövas rätten av att träffa sina barn pga att deras.. vågar jag säga sinnesstörda kvinnor(?) stjäl allt vad livets mening betyder från dem?

 2. Och tvärr är varje ord du skriver är 100% sant och går att bevisa i statistiken…

  Både BRÅ, SCB och socialstyrelsen samt de polisutredningar som skett avseende våld i nära relation pekar på att kvinnojouren lyckats göra en ekonomiskt miljardindustri en fjäder…

  Tror ni mig inte så besök gärna:

  http://www.pappamanualen.se/19a

  Stor eloge Ingrid för en lysande artikel

  //Markus
  Pappamanualen.se

 3. Den slutade lite abrupt, men du… vilken dokumentär! De får ju med typ allt som jag funderat på de senaste åren. Att de vågat/ kunnat göra den! Och snygga analyser utan att de hamnar galet också.

  Och det viktigaste- alltid. Dysfunktionella förhållanden innehåller alltid dysfunktionella människor. annars blir det inte så här! Det måste man fortsätta tala om, fast man får mothugg. Personlighetsstörningar är viktigt att ha kunskap om! Både för egen del och för de möten man har.

  Tack för att du delade Ingrid!

 4. Men hur kan man då sortera ut när mannen verkligen är tex pedofil och känslan av att något är fel är så diffus att det inte går att sätta fingret på?
  Även om det bara är ett fåtal pedofiler så är de tyvårr så manipulerande och charmerande att ingen någonsin kan komma på tanken att de skulle vara det… utom de som sett uttrycket i hans ögon när han låtit masken falla och avslöjat sig… om vem tror då på det när det finns så många falska anklagade som inte alls gjort något tokigt?

  Svår situation? nej knappast… helt omöjlig tycker jag…

 5. Ping: Känd författarinna sågar kvinnojourer « GenusNytt

 6. Det var en tydlig samanfattning hur det kan gå till ibland.

  För det mesta behöver punkt 1-6 inte tas, det räcker med att gå till familjerätten hos Soc och säga att hon vill ha boendet,vägra umgänge och kan sen hävda normalisering.

  Soc kan inte beordra obligatoriska samarbetssamtal där bägge parters vilja, lämplighet eller förmåga utreds av soc och kuratorer/psykologer. Det görs idag inte, det räcker med att kvinnan påstår, det räcker med att hon säger att hon känner sig utsatt och hotad. Det räcker med att hon inte vill samarbeta , ingen kräver detta idag. Ingen sätter ner foten när kvinnan trillskas. En man måste gå till domstol om kvinnan inte vill att mannen skall få finnas där. Barnens rätt till två sociala baser beaktas väldigt sällan och man följer inte upp hur det ser ut efter ett tag.

  Man överger barnen och tror att det fungerar, skiter i om pappan ringer och vill att dom kallar till nya samarbetssamtal eftersom avtal inte följs. Dom bara konstaterar att vi kan inte göra något. Du får väl stämma på nytt eller begära verkställighet. Men vem vill att barnen hämtas på det sättet?

  Förhoppningsvis sker utredningar bättre i framtiden, där det blir obligatoriskt att delta i samtal redan från start. Nya direktiv och lagar skrivs.

  För barnen kommer att ställa kloka frågor om varför?

  Sanningen hinner ikapp dom som far med osanning förr eller senare.

  Bra att Erin visar att problemen inte är så enkla som dom kan se ut.

  Leroy

 7. IngaLill. Jag skulle vilja säga att det är en myt att pedofiler är manipulerande och charmerande. De allra flesta som begår sexövergrepp inom familjen (incest) är psykiskt sjuka och/eller utvecklingsstörda. Myten om att det är framgångsrika, charmerande och helt vanliga pappor är just – en myt. Pedofiler (såväl manliga som kvinnliga) är oftast udda typer.

  Och dessutom är de extremt ovanliga. 1-5 promille av alla barn råkar ut för biologisk incest. Det blir fler om du räknar in styvpappor …

 8. Adam Weisshaupt

  Klockrent Ingrid!

 9. IngaLill, även om det vore 50% pedofiler.. det måste bevisas! Annars berövar du helt vanliga pappor möjligheten, RÄTTEN att få vara med sina barn, att få uppfostra sina barn,..

 10. Vill inflika gällande sexualbrott mot minderårig så var det 253 anmälningar som gick vidare till åklagare 2009. Att jämföra med 1.300.000 pappor så förstår man att kvinnojourer drar stor nytta av denna uppblåsta bild. 2009 var det således 0,0019% som omfattades av ”anmälan”. Samma personer återkommer i olika anmälan så antalet förövare är således mindre… Av dessa så framgår det inte vilket kön.

  Ni kan läsa själva på statens 30 miljonsatsning avseende att utbilda polisen i patriarkat-tänkande:

  Klicka för att komma åt Slutredovisningen_pmvmk_2010.pdf

  Lite rolig fördjupning i ämnet 😉

  //Markus
  Pappamanualen.se

 11. Ingrid

  Det må vara en myt att ”det ÄR framgångsrika, charmerande och helt vanliga pappor ”. Däremot är det ett faktum att det KAN vara framgångsrika, charmerande och till synes helt vanliga pappor, eller mammor för den delen.

  Liksom störningar inte är könsbundna gör den ej heller skillnad på ras, religion eller social status.

  Däremot betvivlar jag inte att det är ovanligt, vanligare är nog psykisk och fysisk misshandel av såväl barnen som den andra/e föräldern.

  Och just så IngaLill, svår situation när man inte kan dela in förövare och offer utifrån kön utan faktiskt måste ta reda på vilken individ som är förövare och vilken som är offer. Och inte blir det lättare av att förövaren mycket riktigt kan vara mycket manipulativ och charmerede.

 12. Ps.

  Fö är det även en myt att vilken kvinna som helst kan göra sig av med den biologiska pappan enligt ovan.

 13. Tyvärr så behövs det inte ens en kvinnojour för att åstadkomma allt detta. Vi har kvitto på det i vår släkt. Men exakt så där gick det till…

 14. Mia. De allra flesta kvinnor gör givetvis inte som ovan. De allra flesta kvinnor inser att pappan är lika viktig som de själva och delar såväl vårdnad som boende med honom.

  Vad jag vill visa är att det inte bara är möjligt utan löjligt enkelt för den kvinna som vill bli av med pappan. Ingen ifrågasätter hennes historia, ingen kräver bevis för att pappan är våldsam eller faktiskt har gjort henne eller barnen illa. Det är det som är det hemska. En utslungad anklagelse räcker för att förstöra livet för pappan och barnen.

 15. Anna Larsson

  Hejsan Ingrid!

  Skulle vilja göra ett tillägg när det gäller detta med kvinnojourerna.
  Om kvinnan anmäler sig man för misshandel eller sexuella övergrepp får man lägga till följande punkter.

  Då polisen ofta samarbetar med kvinnojourerna är jourerna ofta bollplank åt polisen. Representanter från kvinnojourerna är med och tycker till om vilka som ska förhöras etc.

  De nämndemän som sitter med under rättegången har i vissa fall ”utbildats” i relationsvåld av kvinnojourerna. Detta är tyvärr inget ovanligt fenomen.

  Som representanter för de politiska partierna är det inte heller ovanligt att jourkvinnor även sitter med och dömer i rättegångar som rör våld mot kvinnor eller sexualbrott.

  Tycker att kvinnojourerna idag har för mycket makt i dessa rättegångar, att man kan börja undra om domarna verkligen blir riktigt bra.

 16. Ca 500.000 familjer lever separerade med barn och de flesta har INTE detta problem – helt sant!

  Det är i segmentet 187.000 pappor som umgås en gång, eller mindre per månad, varav ca 30.000 pappor har ingen kontakt alls som vi finner problemen…

  Av dessa så kan vi märka en lavinökning avseende vårdnadstvister, från 2800 per år -2007 till idag över 4000. en ökning med 45%.
  Samtidigt har anklagelserna ökat, inte för att de leder till åklagare, men som understöd i just vårdnadstvister, så även att anmälningarna kommer från socialtjänsten och kan kopplas till kvinnojourer…
  Problematiken blir således en separationsindustri där allt för många blir vinnare (ekonomiskt) på att splittra familjen. Kvinnojourer har dubblat sina bidrag från socialtjänsten, advokater har mer uppdrag, och tingsrätter fyller orderblocket… Om pappan sen protesterar, så kan alla instämmande peka på mannens aggressiva beteende som BEVIS på patriarkat…

  Det här drabbar, barnen, kvinnan och mannen och zoomar vi ut ytterliggare så ser vi det i folkhälsoundersökningar där barn i denna utsatta grupp är både deprimerade och äter mer ångestdämpande mediciner. Barn utan pappa figurerar i 70% av fallen i våld, närmare 80% av all sexualbrottslingar är uppväxta utan pappa…

  Så från en enkelt strategi – Gör så här, så får vi enorma proportioner, som vi alla får vara med och betala med mer skattepengar…

  – Hjulen börjar att snurra. Det värsta är ändå att detta är ingen företeelse bara i Sverige, utan vi kan mäta samma effekt i alla länder där feminismen fått fäste. Destruktivitet och splittring är en god affär, om man står på rätt sida…

  //Markus
  Pappamanualen.se

 17. Så sant, Anna. En av dem heter Eva-Britt Dahlström, nämndeman vid Blekinge tingsrätt. Hon som i förra veckan ringde centerkvinnan Gunnel Wallin och försökte hindra henne från att bjuda in Pappa-Barn Kristianstad till riksdagen. Så agerar människor som vet att de själva ljugit sig fram till sina positioner – med odemokratiska metoder försöker de tysta dem som avslöjar sanningen.

 18. Ingrid, ett viktigt inlägg. Kanske till och med viktigare än många förstår.

  Anna, din kommentar pekar på det jag också hört.

  Vi får inte glömma att även domare blir utbildade av kvinnojourer.
  Vi får inte glömma att domare som dömer i vårdnadsmål är aktiva i kvinnojourer.

 19. Ingrid och Anna, vi får väl ändå anta att Dahlströms sätt att arbeta är sanktionerat av det parti hon representerar. För att ta kontakt med en representant från riksdagen från ett annat parti så bör klartecken har getts från högre upp inom partiet. Dessutom har ju partiet inte alls reagerat på Dahlströms tilltag. De har inte ens sagt att de inte vill uttala sig.

  Kopplingen mellan den institution som dömer i vårt land och den politiska makten är gravt olycklig. Vi bör ändra på vårt system att utse nämndemän så vi får bort den politiska kopplingen.

  Madde du har rätt, dessutom så finns det ju flera fall där domare står nära vissa lobby- och intresseorganisationer. Den kopplingen gör ju också att fler börjar misstro rättsprocessen. Den uppmärksamhet dessa fall nu får i bloggar av olika slag är väsentlig för att stärka vår demokrati, tycker jag.

 20. Cuben, en skrämmande tanke att man högt upp inom socialdemokratin tycker det är okej att hota andra till tystnad. Men varför inte? EBD har fler än en gång skrutit med hur bra kompis hon är med Thomas Bodström och han är väl snart justitieminister igen …

  Jag håller helt med dig om att nämndemännens koppling till partierna borde upphöra per omgående. Tänk dig en kommun där Feministiskt Initiativ plötsligt går kraftigt framåt – då kan rättssalarna fyllas med kvinnor som anser att män är djur.

 21. Jag hade en mejl-konversation med en kvinnlig genusforskare på Uppsala Universitet som brukar tillfrågas som expert angående våld inom relationer av bland annat media.
  Det märkliga som framgick allt mer i min konversation med henne var att hon varken hade intresse av att fördjupa sig i kvinnors våld mot män eller hade någon aning om vilka siffror som har kommit fram inom forskningen.

  En expert på området som forskar inom detta är alltså totalt ointresserad av fakta från andra forskare som har en annan åsikt än henne.

  Dra in anslagen till Uppsala Universitet.

 22. Ingrid

  Nja det jag ville påpeka på var att det inte alltid är så löjligt enkelt. Verkligt drabbade kvinnor får inte alltid gehör, eller får iaf kämpa flera år, precis som drabbade pappor.

 23. Ett tips på en bra sida.
  http://umebloggen.se/sekter/tag/barnahus/

  I andra filmen berättar fd Jämställdhetsministern att hon fått sin ”utbildning” för uppdraget som jämställdhetsminister genom ROKS.

  ROKS och andra enskilda manshatande radikalfeminister har enorm politisk och medial makt i Sverige.
  Makt som direkt påverkar lagstiftningen i Sverige. Lagar som ibland inte har någon fakta eller forskning som bas.

  Bra filmer..

 24. Mia. Ingenting är ALLTID på ett visst sätt. Vad jag visar är hur det fungerar i MÅNGA FALL, vilket är skrämmande nog. All den propaganda vi översköljts med i 20-30 år har gjort att alltför få ifrågasätter det kvinnor säger när det handlar om relationsvåld. Vi har gått från ”ingen tror på kvinnorna” till ”vi tror på allt som kvinnor säger” och det har lett till stor rättsosäkerhet.

  Om nu någon har missat det, så skrev jag alltså inte att dessa anmälningar som leder till skyddat boende alltid leder till fällande dom för pappan. Det gör det faktiskt inte särskilt ofta. Men det är kanske inte heller avsikten, det räcker att pappa försvinner tillräckligt lång tid för att mamman ska få ensam vårdnad enligt kontinuitetsprincipen.

 25. Ingrid, jo det finns väl risk att Bodström blir justitieminister igen, men först ska han väl till USA. Det lär Eva Björklund gilla. Hon är suppleant i vänsterpartiets styrelse och fd ordförande i svensk-kubanska föreningen, numera bara aktiv medlem.

  På Kuba där just en politisk fånge dog efter en hungerstrejk.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/regimkritiker-dog-efter-hungerstrejk-1.1051043

  Däremot när då Bodström kommer tillbaka kan han ju med ett kritiskt öga titta på Vårdnadslagen av 2006. Javisst ja det är han själv som har gjort den. Attans också.

  När han kommer tillbaka från USA kan han i alla fall återigen spela för Djursholms fotbollsklubb, vilken han har spelat för sedan 2006. Annars har inte Stockholms Arbetarkommun många röster i just Djursholm.

  http://www.aik.se/fotboll/aikindex.html?/fotboll/historik/500aikare/thombods.html

  Bodström spelade för övrigt som högerback (!). De är just dessa som stoppar anfallare på vänsterkanten.

  Jag vet bara inte hur Bodström ska kunna jobba extra som advokat och justitieminister samtidigt bara? Det blir nog stålarna som avgör tror jag. Om man nu ska döma efter hans handlande och inte hans ord.

  Sahlin skulle ju då kunna göra Ohly till justitieminister och Eva Björklund till utrikesminister, eller tvärt om kanske blir bättre? Eva Britt Dahlström som ”Dark Horse” till exempelvis Kommunminister eller chef för lokalradion kanske. Dagens stalltips!

 26. Ingrid

  Jag menade inte heller att du menade ALLTID utan att det i MÅNGA FALL även är allt annat än löjligt enkelt.

 27. Fö tror jag inte att kvinnojourerna är dessa kvinnors allierade utan att dessa kvinnor utnyttjar kvinnojourerna och verkligen drabbade kvinnors situation. Liksom det finns manipulativa män som utnyttjar ”papparörelsen” och verkligen drabbade pappors situation.

 28. Nja, Mia, tyvärr är det nog så att kvinnojourerna antingen är extremt lättlurade eller också är de med i spelet ”för den goda sakens skull”. För att de tror att alla män är hemska innerst inne, så även om toppenpappor försvinner ur barnens liv så är det kanske bra, för någon gång i framtiden skulle han också visa sig vara ett djur …

  Jag vet en kvinna som fick sparken från en kvinnojour för att hon vågade säga det många vet: Det finns kvinnor som kommer hit och påstår att de är utsatta för våld, trots att de inte alls är det. Ska återkomma med mer i det ärendet så snart jag hinner.

 29. Hej,
  tack for att du tar upp det jatte stora problemet med att pappor stangs ut fran deras barns liv.
  Jag har jobbat med utsatta kvinnor utomland och har aven har sett hur vissa kvinnor har inte har hanterat sina egna problem och foljdaktligen tappat ett sunt perspektiv. Som tur ar sa ar problemet med att pappor stags ute inte lika stort har. Formodligen eftersom handlaggare (myndigheter I overlag) faktiskt maste ta ansvar for sitt agerande och sina beslut. I Sverige kan man gomma sej bakom sekretesser och det faktum att man inte behover ta personligt ansvar for ens agerande.
  Men tro inte att alla pedofiler ar uppenbarligen sjuka man och kvinnor. Och att de inte verkar vara helt vanliga, goda, fina manniskor. De ar beraknande manniskor och de som inte ser den sidan av dem kan inte tro det ar sant. De ar nagons syster, bror, mor, far, prast mm.
  Det ar ingen myt det vet jag av egen erfarenhet. Efter att ha jobbat med detta sa vet jag att manga har haft liknande upplevelser av just det ”dubbel liv” de lever. Men visst, den biologiska pappan ar inte den mest forekommande garningspersonen och barn behover bagge sina foraldrar.
  M v h
  Jenny

 30. Ingrid

  Man behöver inte vara extremt lättlurad för att bli duperad. Men naturligtvis finns det de som gått på myten om alla mäns farlighet, liksom det finns helt vanliga lyckligt gifta kvinnor som bara vill hjälpa mindre lyckligt lottade på sin fritid. Men bäst vore ju som sagt om kvinnojourerna var statligt/kommunalt drivna med insyn, professionellt utbildad och avlönad personal och öppna för alla oavsett kön.

 31. Ps

  Här mina funderingar kring klippen ovan och kloka ord (och framtidshopp) från en Michael Högberg.

  http://www.pellebilling.se/2010/03/tva-utbildningsdagar-i-malmo/

 32. KimhZa Bremer

  Fantastiskt bra och viktigt inlägg, Ingrid!

  Jag tror att alla med ett öppet sinne och förmåga att ta till sig fakta förstår vad de här filmerna faktiskt berättar om – den verklighet som allt fler börjar se här i Sverige också.

  Det är väl självklart att det är ett enormt problem när kvinnojourerna blir en affärsverksamhet, understödd av välmenande men lurade medborgare och organisationer. En slags offerindustri. Tiotals miljoner i omlopp.

  När feministerna tog över verksamheten drevs ju hela verksamheten i en politisk riktning. Den radikala feminismen hade hittat sin födkrok.

  Men det vidrigaste är just detta att så många är HELT ointresserade av att berätta om hur barn och pappor kan fara illa i de här (politiserade) processerna. Många skulle dock säkert vilja höra.

  Där finns det ju egentligen ett garanterat allmänintresse.

  Men det här har ju aldrig handlat om en humanistisk och välmenande filosofi, där man ser till helheten och barnens behov. Kom ihåg det.

  Nej, det har handlat om feminism. Som har radikaliserats. Extremifierats.

  Där är vi nu.

  Vi måste förstå att radikalfeminismens främsta uppdrag nu handlar om att få bort ”barnapappan” från den sociala scenen. Vid sidan av att demonisera män generellt.

  I detta arbete har extremisterna hunnit halvvägs. Genom indoktrinerade organisationer som Rädda Barnen och BRIS fortsätter detta arbete.

  Före detta feminister – som har vaknat upp – fryses ut, hotas eller förlöjligas.

  Det handlar om en ideologisk extremism, utan tvekan, som har lyckats med konststycket att verka ”korrekt”.

  Hur ofta har vi inte sett det i historien?

 33. Det stör mig oerhört att bli så lurad som varje medborgare blivit.

  Insikten om att det finns en laglig maffia som subventioneras av staten på bekostnad av onödiga skatter för medborgarna gör mig riktigt förbannad.

  ”Viljan att vara god överskuggar klokheten”, vilket är typiskt svenskt.

 34. Ping: Tweets that mention Myter om kvinnor och män « INGRID CARLQVIST -- Topsy.com

 35. Ping: Kvinnor kan! också slå små barn « Mr Galahad's Blog

 36. Håller med , har varit medveten om detta i ett förhållande med en kvinna som är medveten om detta med, men som tur utan barn, och jag var smart nog att inte slå tillbaka. Vilket har resulterat i
  4 skär sår på mig vid olika tillfällen, men på sjukhuset var jag ändå ifråga satt att jag kanske misshandla henne, alla gånger, och även av polisen så var jag alltid den skyldige.

 37. Funderare

  Ingrid, hittade denna undersökning som gjorts när det gäller detta med att man dödar sina barn. Och visst, styvföräldrar misshandlar oftare barn till döds men de är dock inte så många. Medans de biologiska föräldrar dödar dem direkt.

  Artikeln jag hittade hette ”Styvföräldrar misshandlar oftare barn till döds” av docent Hans Temrin och Johanna Nordlund.

  Att styvpappor skulle vara farligast, jahapp. Enligt papparättsgruppen så är det mödrar och kvinnor som är farligast för de små barnen. Och enligt BRÅ så är skyldiga styvföräldrarna skyldiga i ca 13% av fallen och de biologiska i 85%. Så vilken statistik lutar du dig på när du utmålar tyvpappor som den farligaste?

  Har läst på flera bloggar där de hävdar att styvfadern är den faarligaste personen för barnen men jag hittar inget underlag. Inte i Sverige i alla fall för jämföra oss med USA och England är inte värt.

 38. Mjaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Jämställdhet enligt Regeringen

  Regeringens jämställdhetspolitik syftar dels till att motverka och förändra system som konserverar fördelningen av makt och resurser mellan könen på en samhällelig nivå, dels till att skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt och möjlighet att påverka sin livssituation. När kvinnor och män delar makt och inflytande i alla delar av samhällslivet får vi ett mer rättvist och demokratiskt samhälle. Jämställdhet bidrar också till ekonomisk tillväxt genom att människors kompetens och skaparkraft främjas.

  Integrations- och jämställdhetsdepartementet
  Publicerad 26 januari 2009
  Uppdaterad 13 januari 2010

  Men hur är det igentligen för en pappa som kliver in i en vårdnatstvist? Följer myndigheter regeringens polyci?

  Nej absolut inte, som förälder går man till samhällets olika skyddsnät om man hamnat i en vårdnats tvist.

  Naturligt är ju att man genom myndigheterna känner förtroende att bli opartiskt , jämställt bemött med saklig och sund syn detta är ju ens grundläggande livshållning.

  Men tyvärr möter man motsattsen som Man/pappa, hela ens föreställningsvärld om myndigheten som opartisk ställs på sin spetts och man inser snabbt som Man/pappa att ska man lyckas med en vårdnadstvist och den ska vara jämställd för alla parter inklusive att ens barns behov av båda föräldrar behöver man som Man /pappa göra ett könsbyte och bli kvinna.

  På samtliga myndighetes kontor skulle man kunna erbjuda ett rabbaterat könsbyte från man till kvinna inför en vårdnadstvist om man nu har den dårliga smaken att vara Man/pappa.

  Detta med vad man säger hos de olika myndigheterna är ochså viktigt, för när du som Man/pappa säger det som står före = så betyder det i myndighetens öron det som står efter =

  Jag älskar mina barn = Jag hatar mina barn.

  Jag kramar mina barn = Jag slår mina barn

  Jag läser godnattsagor för mina barn = Jag förgriper mig på mina barn sexuellt.

  Myndigheterna skulle här kunna erbjuda ett kommunicationslexikon om hur man säger saker rätt ( om man nu kan säga rätt saker som Man/ pappa). De kan sälja lexikonet i receptionen tillsammans med det rabbaterade könsbytet.

  Jag har även upptäckt att den manliga hjärnan är helt uppenbart är för trög för den omställning man som Man/pappa måste genomgå i en vårdnadstvist i kontakt med myndigheter.

  Det är lite som när man som man inser att man ska bli pappa, kvinnan går runt i 9 månader och känner barnet växa i magen, väl på BB har man som pappa 3 sekunder på sig att fejsa verkligheten då barnet kommer ut,,PANG,,,Pappa.

  Som Man/pappa fattar man aldeles för sent de grundläggande spelreglerna i en vårdnadstvist därför lämpar sig inte manliga hjärnor för vårdnadstvister de är för tröga i sin tro på att ordet jämställdhet har någon som helst betydelse.

  Män fattar inte i tid vad alla redan vet i hela världen, män lever i vanföreställningar om sig själva men om du som man läser efter = kan jag nu hjälpa alla att förstå mannen som urtyp.

  1. Du är man= du är ond.
  2.Du är man = du ljuger.
  3.Du är man = du är våldsam.
  4.Du är man = du är demonisk

  I själva verket kanske man skulle börja fundera på om man kan göra om arvsmassan så det inte födds några män, för män kostar ju samhället så mycket pengar.

  Tänk på alla miljarder man måste ge till att skydda kvinnor mot alla dessa onda män, män behöver man ju inte skydda, för det finns ju inga onda kvinnor. och män kan ju aldrig vara offer.
  (Enligt högt uppsatt lanstingsråd i Stockholm)

  Om någon tror jag är bitter eller ironisk så tar ni fel, jag fejsar bara verkligeheten.

  Min farmor växte upp vid havet och hade en stekpanna som hängde i köket och som hon aldrig andvände till att laga mat med.

  Den skulle hon ha till något helt annat.

  Hon var rädd för att ryssen skulle komma och bränna kusten, så stekpannan hängde där om ryssen kom och då skulle hon dänga den i huvudet på ryssen.

  Min farmor hon fejsade verkligheten i kallakrigets skugga, trotts alla Albinlinjer och atombomber å all annan skit som skulle skydda
  Svenska kusten.

  Nu har jag stekpannan och nu ska jag hänga upp den i hallen, för äntligen har jag fejsat min verkliga fiende trotts regeringens jämstäldhetspolicy.

  Ska bara smörja in den med ÄKTA smör först.

  Mjaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 39. Mjaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Jag kunde inte undgå att Wallraffa lite en dag i sommar landet Sverige.

  Jag tänkte på detta att om en kvinna utsätts för våld så kan hon ringa Kvinnofridslinjen jourtelefon som finns på landets flesta stadsdelsnämder idag.

  Och det gäller ju självklart även män som utsätts för våld.

  Eller ?

  Regringen är ju klar och tydlig i sin jämställdhetspoletik angående denna fråga om våld oavsett kön.

  Så jag ringde runt till Stockholms alla Stadsdelsnämder och dess högsta enhetschef för att kolla läget i frågan.

  Jag pressenterade mig som Sven Svensson och ställde följande frågor.

  Har ni en kvinnofridslinje för kvinnor som utsätts för våld?

  Har ni en kvinnofridssamordnare?

  Har ni en mansfridslinje för män som utsätts för våld?

  Har ni en mansfridssamordnare?

  Jag ställde de första två frågorna om kvinnofrisdlinje och kvinnorfrids samordnare och de besvarades uteslutande med svaret

  JA

  Jag ställde de två andra frågorna om mansfridslinje och mansfridsamordnare och de besvarade uteslutande med svaret

  NEJ

  Min följdfråga blev då om de stod bakom regeringens jämstäldhetspoletik.

  De svarade då alla JA

  Då jag frågade hur de kunde det fast de struntade i att ha en jourtelefon för män som utsätts för våld kunde ringa och ej heller en mansfridssamordnare, de svarade då följande
  ,,ett urplock……ur deras svar

  -Män kan inte vara offer.

  -Det finns inga underlag att män har behov av skydd.

  -Män kan försvara sig

  – Om du bara visste vad män gör för hemskheter

  -Lilla gubben ska du inte ägna dig åt något viktigare än detta.

  ————————————

  Mot slutet då jag ringde de 3 sista stadsdelsnämderna räckte det att jag sa :

  Hej jag heter Sven Svensson och jag vill ställa några frågor? Och då la de bara på luren direkt.

  (djungeltrumman hade gått tydligen)

  Bara Bromma stadsdelsnämd svarade att de skulle rätta till detta misstag och ordna så män hade samma rättigheter som kvinnor i frågan.

  Ska ringa dit igen och pressenetera mig som Svens Svensson så får vi se.

  Med facit i hand av denna lilla undersökning vet vi att mer än 95% av Stockholms stadsdelsnämder bryter mot regeringens jämstäldhetspoletik i jämställdhetsfrågor angånde mäns lika rätt till skydd mot våld som kvinnor har.

  Jag ringde alltså de högsta cheferna på stadsdelsnämderna, de som i grunden ansvarar för var de ekonomiska resurserna ska gå till.

  Att högt uppsatta tjänste personer sitter och bidrar till att män diskrimineras borde vara straffbart.

  Men det är det inte tydligen, trotts att det finns tydlig lagstiftning mot diskriminering, frågan är om regeringen avsatt några ekonmiska resurser för mansfriden, har de inte det,så ljuger de i sin offentliga jämstäldhetspoletik. För utan resurser inga åtgärder.

  Nu handlar det inte om några stadsdelsnämder i Stockholm bara, för det går nog som en röd linje genom hela detta avlånga sommar landet Sverige.

  Mjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 40. En oerhört intressant och viktig dokumentär som du länkade till. Man blir arg samtidigt som man inser att man nästan lurats…

  Tack!

 41. Jo Mjaaaa, det finns visst jämställdhet. Precis som det finns kvinnojourer så finns…

  …Mansmottagningen!

 42. Magnus : Vet du vad de jobbar med på mans mottagningarna, jo de jobbar i huvudsak med mäns våld mot kvinnor eller männs eventuella instängda aggretioner som de tror i längden kan leda till våld mot kvinnor.

  Jag har ju ringt och besökt många av dem och det jobbar alla med att förebygga mäns våld mot kvinnor.

  De jobbar inte med män som utsatts för våld från kvinnor,glöm det. och kommer du till dem och står på dig att din kvinna misshandlat dej, slutar det alltid med att du bär största skulden.

  Det finns två falanger skulle man kunna säga, den ena falangen vänder sig hela tiden mot mannen som en våldsverkare som måste ta sitt egenansvar.

  Den andra falangen polariserar mellan könen och vill i princip starta ett könskrig.

  Sedan är den råa kalla faktan att flera av de manliga instutionerna skötts idelt utan statligt eller kommunalt stöd till skilnad från många kvinnliga verksamheter i samma grupp.

  Ingen av de mans relaterade grupper jag varit i kontakat med har haft en djupare medvetenhet om jämställdhet frågan, i stort bygger deras jämstäldhets insigt på utgångspunkten att mannen ska anpassa sig till den rådande jämställdehets normen som finns idag och som till 98% bygger på att män är onda och kvinnor är offer samt att män aldrig kan vara offer.

  I grunden är det värderingar som ska få män att skydda kvinnans framgångar inom jämstäldhetskampen där mäns behov bör ställas åt sidan, för de haft så mycket rättigheter så länge.

  Jag har suttit på dessa mans jourer och deras möten och jag säger dej Magnus där saknas det verkligen djup insigt i mångt och mycket som kan ge män en säkrare identitet, de förstör snarare mäns identitet med sin egen brist på insikt.

  Min egen idelogi om oss män är att vi måste frigöra oss från oss själva som män och hitta människan i oss själva för att där kunna specificera vad vi vill att jämställdheten ska innehålla för att stärka vår identitet som Man och människa, något vi Män lider total avsaknad av idag, vi måste skapa nya värdegrunder som inte vilar mot den tradionella bilden av mannen och inte bygga våra värdegrunder på hur kvinnor utvecklad sin frigörelse från mans samhället.

  För bortom all tvekan är det så idag, att väldigt många av de män som kallar sig jämställda är i själva verket bara jämställda utifrån den jämställdehet som kvinnorörelsen skapat av jämställdhet.

  Kvinnor har här gjort ett bra jobb i frågan i senaste 50 år nu, men vi män är idioter därför vi går kortaste vägen och köper blint den jämstäldheten, anamar och kallar den vår egen.

  Vi män skapar sällan eller aldrig egna värderingar om jämställdhet bortom kvinnorörelsens jämställdhet. Vi män tar aldrig strid ang jämstäldhetsfrågor i media eller liknande, kan du ge mig ett en enda artikel där män ställer sig upp mot rådande jämstäldhets politik offentligt idag?

  Nä det kan du inte, för det finns inte i de stora dagstidningarna och i etermedian. Sker det så är det kvinnor som ifråga sätter kvinnolobbisterna.
  inte männen.

  Och detta syns så tydligt i dessa mansinstutioner, män som tjänstemän på socialförvaltningar, män i rättsväsnet , män i lagstiftningen, män i politiken osv de är ännu i stor utsträckning produkter som ska skydda kvinnor mot vad män kan hitta på, istället för stärka den enskilda manens egen identitet och stödja honom till att hitta en väg mot vad han som man och människa känner är rimligt att kräva av jämstäldheten som identitet, för att sedan kunna balansera dessa sina insikter till ett jämställt samhälle för båda könen.

  Tror du på fullaste allvar att om du ville starta en mansjour och sökte pengar för det med utgångspunkten att du ville skydda män mot kvinnovåld eller stärka män i deras egen identitet och skapa egna värden för män i jämställdehets syfte att du då skulle få en ända krona, tror du det så vågar jag påstå att du lever i en fantasivärld.

  Du kanske stutsar och blir orolig av mitt mejl nu och tycker jag är en idiot i mina värdegrunder, men jag lovar dig, någonstan inne i ditt hjärta blir du provecerad av mitt svar utan att du kanske vågar erkänna det för dej själv, men du blir det för du vet med dej själv att du köpt dina mansinstutioner och din jämställdhet utan att titta på innehållsdeklarationen.

  Mjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 43. Hej

  Då jag läste detta inlägg blev jag både rädd och lättad. Jag har sökt ett svar om hur den person jag har barn med lyckades få skyddad id då jag vet att jag är och var oskyldig. Måste faktiskt säga tack, det var en stor sten som föll från bröstet då jag nu vet hur det gick till. Pusselbiten föll på plats helt enkelt.

 44. Ping: Roks sprider sin mansfientliga propaganda på Newsmill « Ann-Mari's Blogg

 45. hej
  Jag tycker mansjorer ska finnas i varje kommun för idag har de med det kämpigt.Tjejen gör psykiskmisshandel.och härskartekniken klart inte alla men jag har varit med om att det är så i sverige idag.

 46. Ping: Det var kvinnovåld men fel person åtalades « Ann-Mari's Blogg

 47. Ping: Våld i självförsvar mot verbala påhopp ? « Ann-Mari's Blogg

 48. Ping: Är Regeringen Reinfeldt mans- eller kvinnofientliga? « Ann-Mari's Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s