Seminarium om kidnappade barn


I flygande fläng (på väg till Stockholm) vill jag bara tipsa läsare i huvudstaden om ett mycket viktigt seminarium som äger rum i morgon, 25 maj. Det är SBN, Saknade Barns Nätverk, som arrangerar en hel eftermiddag med politiker, advokater, poliser, läkare och andra som försöker göra en insats för att hitta bortförda barn och förhindra fler föräldrar att kidnappa sina barn.

Seminariet är kostnadsfritt och äger rum på biografen Astoria, Nybrogatan 15, klockan 12.30-17. Vill du delta så skicka ett mejl till:

info@saknadebarn.org

Bland talarna finns  kd-politikern Annelie Enochson, en av dem som engagerat sig mest för de kidnappade barnen, och Ia Sweger som varit George Pesors advokat genom hela den helvetesresa han gått igenom med sin före detta fru. Ni som har läst Inte utan mina söner vet ju att lagstiftningen och Haag-konventionens regler lämnar en hel del att önska.

Själv kommer jag att vara på plats och hoppas få tid att skriva ett fylligt referat efteråt. Jag ska gå dit tillsammans med vackra D – tjejen som kidnappades av sin pappa från Beirut när hon var åtta år och fördes till Sverige utan möjlighet att få kontakt med sin mamma. Vi håller på och skriver hennes livs historia just nu och boken som kommer ut på Lind & Co framöver ska heta Horungen. Det var så hon kallades av sin pappas nya fru …

Dagen avslutas med ballongsläpp, en vit ballong för alla de barn som just nu är registrerade som bortförda av UD.

30 svar till “Seminarium om kidnappade barn

 1. Men Ingrid kan väl inte skriva en bok om en ung kvinna som haft det svårt, Ingrid hatar ju kvinnor!

  😉

  Alla idioter (inklusive MA) som allvarligt tror att Ingrid är någon slags kvinnohatare måste ju läsa med ett par väldigt speciella glasögon för att kunna tolka allt som hon skriver som kvinnohat.

  Jag upprepar vad andra tidigare har skrivit: att ta upp orättvisor som drabbar en viss grupp och visa på fall (som det generellt inte skrivs mycket om i media) där individer har gjort något kriminellt behöver inte betyda att man automatiskt hatar alla från samma grupp som de kriminella individerna tillhör.

  Människor som Ingrid och Pelle som ”vänder på steken” behövs för att belysa saker som det annars skrivs och diskuteras väldigt lite om. Detta vill vissa människor stoppa (”Finns det ingen som kan stoppa den vilsna människan?”). Tack för den yttrandefriheten. Undra vem det är som är vilsen? Personen som har hållit samma linje hela tiden eller den som vänder kappan efter vinden och som tycker att personangrepp passar när argumenten tryter?

  För övrigt från MA: ”Hon fann att min bok hade störtat feministernas gudinna och därför kunde användas i hennes eget sjuka krig mot världens alla biomammor.” Hahahaha! Om MA ens tror att detta är 1/10 av sanningen så säger det mer om henne än om Ingrid. För vilken frisk individ gör något så absurt som att bedriva ett krig mot världens alla biomammor? En sjuk individ? Men att säga så vore ju att ställa en diagnos! Och det är tydligen det värsta man kan göra enligt MA. Det är till och med värre än att falskt anklaga någon för incest/pedofili. (Själv har jag dock inte förstått riktigt. Att säga att någon är ”psykiskt sjuk”, skulle det vara att diagnostisera den personen? Vad är det för en ospecifik diagnos förresten?)

 2. För att spinna lite på ”J”:s kommentar:

  Ja det är mycket som klarnat när det gäller MA på senare tid: själv är jag såklart numera indelad i ett ”gäng” och är dessutom ”extremist”, enligt någon av hennes ryggdunkande vänninor. M a o anses jag också ingå i någon slags konspiratorisk sammanslutning som hatar kvinnor och jagar livet ur alla mödrar. Inget kunde vara mer fel.

  Min egen bakgrund:

  Lyckligt lottad pappa till två kanonfina söner som är halvbröder, och som värnar och älskar varandra. Jag har, och har alltid haft, en mycket bra relation till båda deras mammor. Två kanonmödrar på alla sätt. Jag har aldrig ens varit i närheten av något som skulle kallas vårdnadstvist. Tvärtom har jag mer än en gång hört röster som frågat sig hur jag (läs vi) lyckats upprätthålla så goda relationer. Svaret är lika enkelt som glasklart: orsakerna till våra separationer var andra än bitterhet eller osämja – och varför skapa något negativt som aldrig funnits där?

  Däremot utgår jag inte från mina egna erfarenheter eller ens ”den närmaste bekantskapskretsen” – som f ö ofta verkar vara referensram för en bloggande dam från Vallentuna – för min omvärlsbedömning. Det kan vara nog så nyttigt att ta helikopter upp för att förstå vad som försiggår på många andra håll i landet. Och i världen. Jag har nyligen blivit medlem i ”Vuxna På Stan” i hemkommunen. Inte för att någon av mina egna söner ligger i riskzonen, utan för att det finns andra ungdomar, flickor som pojkar, som med all säkerhet inte begåvats med förädrar som bryr sig ett skvatt om vad de sysslar med sena fredag- och lördagkvällar. Men åter igen; skulle jag utgå från mig själv, mina barn, eller den ”närmaste bekantskapskretsen”, så skulle resultatet av mitt engagemang bli navelluddspillande hemma i soffhörnet…

  MA uppmanar till svar på sina frågor, men tar sig full frihet att radera de (bl a mig) som inte köper hennes resonemang. (med smaklösa påståenden om att hon blivut förolämpad?) Som lök på laxen kan de flesta med läsförståelsen i behåll se att hon:

  1: generaliserar
  2: överdriver (när det passar egna syften)
  3: ljuger (om det passar egna syften)
  4: förtalar (bl a IC)
  5: vänder kappan efter vinden
  6: tar aktivt avstånd från mer eller mindre samtliga meningsmotståndare. (argumenten har en tendens att tryta relativt omgående)

  Nu vet jag att MA läser detta, eller också rapporterar någon flitig kurir. Gott så. Jag håller mig av uppenbara skäl i denna blogg, fr o m nu ochfortsättningsvis.

  /creative

 3. Det är sorgligt att se hur MA bara gör bort sig mer och mer, och du beskriver det bra, J. Det börjar likna paranoia det damen har drabbats av, när t.o.m. sunda och balanserade personer som Stefan och Creative censureras och portas medan andra kommentatorer vars åsikter man storknar av får stå kvar, bara för att de stryker damen medhårs. Tacka vet jag rakryggade personer som håller en konsekvent linje, vilket Ingrid har gjort från dag ett i bloggvärlden (och säkert före dess), och som alltid håller en respektfull ton mot sina läsare.

  Ingrid, du kan väl rapportera från seminariet sedan. Jag är särskilt intresserad av vad UD-representanterna säger.

 4. Bra att du går på seminariet!

  Själv så får jag ägna alla saknade barn en tanke under mitt eftermiddagsskift.

  Intressant titel på boken, jag är redan nyfiken på den.
  Det kommer att bli intressant att se hur den tas emot av allmänheten och av massmedia.
  Jag hoppas att den kommer att ge de inskränkta personer som inte förstår vad dessa barn går igenom en AHA upplevelse.
  Hoppet är ju somsagt det sista som dör….

  En liten fråga, någon som vet vilken journalist som skriver om Charlotte Lindström och hennes äventyr i Australien ?

 5. Ja, Creative, du sätter fingret där på något. MA har som veckotidningsjournalist individen i fokus och syftet är inte att ifrågasätta utan att få till ett så allsidigt porträtt som möjligt. Ingrid sätter i sin journalistiska gärning fingret på ett samhällsproblem som drabbar individen men också samhället i stort. Hon har ett mer övergripande synsätt på frågor som vårdnadstvister och rättssäkerhet. MA:s insats är att hon har gått till botten med ett välkänt fall där kvinnan förde bort den gemensamma dottern från fadern. Hon har utrett hur allt detta gick till och visat på att mammans version inte ger hela bilden. Men någon teoretiker är inte MA och hon har uppenbarligen inte dragit några långtgående slutsatser av sin egen bok. Det har däremot andra och framför allt IC gjort. Nu gillar inte MA detta, men det är ganska dödfött att ge sig på sina smarta läsare, det får bara till följd att man blir övergiven och de nya vännerna är nog inga pålitliga vänner.

 6. Grattis och lycka till!

 7. Personligen tror jag (och hoppas) att man vinner mest på att fortsätta diskutera sak och inte person. Att förlora sig i sandlådan riskerar bara att ta fokus och energi från ”budskapet” sas. Lite som en vårdnadstvist ungefär. Det lönar sig sällan att kasta skit fram utan ta sikte på det viktigaste, barnen.

 8. Mycket bra analys Maria.
  Men Monica är idag cynisk, obehaglig, provokativ och faktiskt farlig.
  Hon är en opportunist som ger blanka fan i rättvisefrågor oavsett om det berör män eller kvinnor.
  Hon drivs av en bitterhet som är hennes sätt att bedöva ett sår i själen. Någonting har sårat henne och då lägger hon all moral och etik åt sidan.
  Hon har fastnat i en rävsax. Hon provocerar genom extremiseringar samtidigt som hon skickar dubbla signaler eftersom det är hennes enda sätt att få besökare till sin blogg idag. Moral kommer då i andra hand.
  Man föreslog henne at ta en time-out och återkomma med nya krafter – Hon lyssnade inte.
  En stor del av globala problem som drabbar oss har sitt upphov i bitterhet och missnöje hos en individ eller fåtal individer. Problemen är annars oftast sken-problem.
  Mitt förslag är därför att sluta besöka den sidan och låta den självdö. Det är det som skrämmer henne mest men hon har bäddat för det här.

 9. Tommy Jonsson

  Bra Ingrid!
  Avvaktar med intresse din kommande bok om D. Beställer omgaende ett exemplar, senare eventuellt ett exemplar till Emelie ocksa. Vilket är priset? Varför inte pa egna förlaget Blue?
  Vilken psykisk misshandel av en liten flicka ”Horunge”? Jag blir helt stum. Hälsa D.

 10. Håller med Maria och creative.

  MA har de senaste månaderna effektivt jagat iväg alla intelligenta läsare från bloggen och omger sig nu mest av icke-tänkande ja-sägare, en handfull anonyma läsare och slutligen folk som alltid har varit emot Ingrid och hennes obekäma sätt att ta upp saker som radikalfeminister önskar blunda för. De hittade en trevlig fristad i MAs blogg där de ostört kan smutskasta Ingrid och ”hennes hemska agenda”, ivrigt påhejade av blogginnehavaren. MA är tyvärr ett bra exempel på någon som själv och på egen hand har förstört sitt eget rykte. Det hjälper ju inte heller att hon utan att blinka tar till liknande överdrifter som hon tidigare anklagat Liza Marklund för att använda. ”Det skrevs nästan tusen artiklar om min bok. Jag har dem här allihop. Recensionerna är toppen och artiklarna likaså.” Haha! De tusen artiklar som hon hänvisar till är de ca 300 länkar som Jerry har på sin hemsida. Och de länkar verkligen inte till endast artiklar. Blogginlägg = artikel? Det visste inte jag.

  Bara en gissning: MA vill alliera sig med feministerna eftersom de är så många och det borde generera många bloggträffar. Jag tror dock att de feminister som hängt med en längre stund och som läst vad MA skrivit tidigare inte litar på henne (vem vet när hon ”vänder kappan” igen?), dessutom har vissa fortfarande svårt att förlåta MA för att hon avslöjade ”hjältinnan” Mia som den lögnare som hon är. Sen är de ju inte blinda, vem som helst kan ju se hur MA behandlar folk som inte håller med henne och oavsett om man håller med henne i en enstaka sak då och då så är det nog många som inte vill stöjda en blogg som generellt behandlar sina läsare som MA gör. Hon skulle behöva lära sig hur man bemöter folk med respekt, kanske Ingrid skulle kunna lära henne det? 😉

  Ursäkta, menade inte att ta fokus från vad blogginlägget handlar om. Har dock så smått beskådat MAs beteende mot Ingrid en längre tid utan att kommentera men i dag rann det visst över.

 11. Mia

  Jag håller med dig. Men om en sida hela tiden koncentrerar sig på person istället för sak så blir det till sist svårt att motstå att svara med mer eller mindre samma mynt (ingen här har dock koncentrerat sig på MAs familj -vad jag vet). Speciellt när en person uppvisar en sådan inkonsekvens och dubbelmoral. Påstår inte att det är bra eller vettigt, kanske mänskligt, antagligen barnsligt. Kan bara svara för mig själv, jag äcklas av MAs fixering på IC och kunde inte vara tyst i dag.

 12. Man kan inte förändra någon annan men man kan ta ansvar för sig och sitt. Pröva att räkna till tio, och sen fortsätt med sak, inte person. Det brukar jag försöka göra 😉

 13. Lämmna förslagsvis MA nu och kommentera gärna MA i hennes blogg så sakligt som möjligt.

  Fundera gärna nu mest på detta viktiga inlägget.
  Enl tv4 nyheterna i dag har UD 110 fall i dagsläget med bortförda barn.

  Ia Sweger var så vitt jag vet även ombud i det fall som Eva Kornhall numera driver?

  Kopierar in början av en art från i går om ett annat ämne med.

  GT Expressen Måndag 24 maj 2010

  Kvinna häktad – misstänks ha våldtagit sin sambo
  UDDEVALLA. Den våldtäktsmisstänkta kvinnan var säker och tuff under häktningsförhandlingen. Hon förnekade bestämt att hon förgripit sig på den kvinna hon varit sambo med. Men då rådmannen meddelade beslutet om häktning brast hon i gråt.

 14. J. Jag måste säga att jag själv är lite nyfiken på vad ”min hemska agenda” består i. Jag har klart och tydligt deklarerat från första början att jag finner det skrämmande att pappor diskrimineras i vårdnadstvister och att detta drabbar barnen som förlorar sina fäder. Att vissa människor inte kan läsa innantill är knappast något jag kan lastas för. Riktigt humoristiskt blir det ju när jag och ”läkartönten” anklagas för att basera våra påståenden om att kvinnor lika ofta som män gör sig skyldiga till relationsvåld, på en enda svensk (!) undersökning. Vilken sedan ”slås i spillror” med hjälp av antalet polisanmälningar. Dear God.

  Tommy. Att ”Horungen” kommer ut på Lind & Co beror på att det var de som bad mig skriva den!

  Anders. Det är riktigt att Ia Sweger först företrädde mamman som nu har Kornhall. Å andra sidan hjälper hon just nu en pappa som nog kan vara bland de allra värsta fallen jag hört talas om. Jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte hinner ta tag i hans fall …

 15. Väldigt märkligt intresse som ni har av MA. Inlägget handlar om bortförda barn. Så hemskt för föräldrar som lever med oro och ständig saknad över sina barn. Ändå sitter ni tuggar om Ma!
  Hur står det still egentligen?
  Hur mycket bryr ni er om barnen, eller är prio 1 att tjafsa om Ma?

 16. Rose:

  Vi skriver om MA här, eftersom det inte går att skriva om MA i hennes egen blogg – det fixar hon inte den damen. Radera är hon bra på…och kritik kan hon inte ta. Men att själv ge IC kängor i vart och varannat inlägg, det missar hon inte.

  Men nu har ju någon ”ringt” och meddelat vad som försiggår här. Herregud, så infernaliskt fånigt. Människan måste på allvar tro att alla andra än hon själv är kompletta icke-tänkande idioter…

  Klart hon läser själv. Hon vill veta ALLT som skrivs om henne.

  /creative

 17. Rose: (igen)

  Du anser dig säkerligen vara observant. Ett tips kan vara att studera MA:s snudd på besatta intresse, konstanta misstänkliggöranden, av IC:s förehavanden och ovanpå detta märkliga påståenden om ev avslöjanden (av IC) m.m, m.m, osv, osv…en aldrig sinande ström.

  Jag hoppas du är analytiskt lagd.

  Återkom gärna med en objektiv trapport.

  /creative

 18. Först av allt, det är glädjande att DN i dag har två artiklar om bortförda barn, förmodligen med anledning av seminariet: http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-barn-rovas-bort-inom-familjen-1.1110846

  Sedan är vi väl fria att skriva vad vi vill här i kommentarsfältet? Ibland blir det så att man kommer bort från inläggets ämne när man svarar på andra kommentarer. Jag lovar att inte skriva en rad om MA:s beteende när hon slutar upp med och helst stryker sina orättvisa och besinningslösa påhopp på en journalist som har en mycket större analytisk förmåga än MA själv.

  Jag är lite nyfiken, reflekterade aldrig MA över Liza Marklunds tydliga uttalanden om att Gömda ingick i hennes politiska projekt? Bara detta borde ju ha fått någon att reagera och granska boken närmare, men det krävdes alltså att en farmor från Vallentuna kände sig förd bakom ljuset av sitt intervjuobjekt för att lögnerna skulle uppdagas och i förlängningen att det politiska projektet skulle börja ifrågasättas.

  anders, jag har sett att du har kommenterat hos MA men vad har du fått ut av det, mer än påhopp av språkpolisen Alexis? Det finns en orsak till att folk slutar kommentera där och det är det otrevliga bemötandet och oemottagligheten för andra åsikter än de egna. Jag har personligen inget otalt med MA och har i princip aldrig haft något att invända mot hennes resonemang fram till de huvudlösa skriverierna om GP och IC. Jag vet inte vad som ligger bakom dessa skriverier, antagligen något personligt, men jag avstår helst från att spekulera i det. Det kan vara intressant att veta varför folk har de åsikter de har, men i slutändan måste det vara texten och argumenten i sig som man bedömer.

  Jag är övertygad om att Ingrid har mer på fötterna än egna erfarenheter och eventuella bekantas erfarenheter och att hon har det kritiska sinnelag som man måste ha i dessa frågor. Skulle Ingrid ha suttit och gråtit med en dam som påstod att hon blivit utnyttjad som barn av sin far och att denne låtit henne gå runt bland pingstkyrkans pastorer som också tog för sig? Knappast, och jag tror inte heller ett ord på storyn förrän jag får namn på förövarna och platsen där det skulle ha hänt, så att det går att kontrollera den. Därmed inte sagt att det är fel att ha empati med sina intervjuobjekt, inte alls, men man ska nog inte tro allt man hör.

 19. För att lugna de uppretade massorna, på annan sajberspaceplats, skall jag kommentera ditt inlägg, och hålla mig till ämnet…

  Jättebra med ett seminarium om kidnappade barn! Jag tror verkligen att det behövs. Tyvärr kan jag av geografiska skäl inte närvara själv.

  Så var det gjort.

  Vad jag kan förstå så beskylls nu denna blogg för att bara inhysa medlöpare. Vad jag kan förstå är den- och har alltid varit öppen för meningsmotståndare och debattörer (inom rimlighetens gränser). Men de håller till hos MA istället. Mycket märkligt…

  Svårare för oss som inte FÅR IGENOM våra kritiska kommentarer hos MA.

  Tycker precis som dem att jag saknar en eller annan som ger lite tuggmotstånd i denna blogg.

  Har du någon teori, Ingrid, om varför dessa debattörer lyser med sin frånvaro?

  /creative

 20. Nej, faktiskt inte creative. Jag har bara låtit bli att lägga ut en kommentar från KÅB och det var mest för hans egen skull. Den var så rörig, men jag kan lägga ut den om ni vill.
  Att de inte skriver här tror jag kan bero på att nivån är så mkt högre här, mer analytisk och inte så bjäbbig och hatisk. Det är helt enkelt svårare att mäta sig med mina kommentatorer!

 21. Nu finns den snurriga kommentaren på inlägget om Kornhall. Läs och njut!

 22. Man håller sig helt enkelt där man trivs bäst. Jag har ingen energi att lägga på debatter bara för debattens skull, och skulle aldrig gå in och ställa till med bråk bara för det höga nöjets skull. Men jag reagerar när något skrivs som jag uppfattar som fel och orättvist och om det känns nödvändigt kommenterar jag. I det här fallet är det mer än ett sandlådebeteende när MA misstänkliggör IC:s handel och vandel, det måste man reagera mot. Det känns absurt när damen som är besjälad av tanken att hon har rätt, har fel så det skriker om det. Det får en nästan att fundera på förmildrande omständigheter i Liza/Mia-fallet. Det som jag kommit på hittills är att allt i Mias historia faktiskt inte är påhittat till skillnad från vargflickans story. Är det nån som har något mer att säga till duons försvar?

 23. Någon njutning var inte KÅB:s kommentar, men rätt att lägga ut den iaf tycker jag.

  Det är sådana här förvirrade tillstånd som skall stå för ”objektivitet” och ”sanning”, enligt han (dem) själv(a).

  Var och en må göra sig en egen uppfattning, i vanlig ordning.

  /creative

 24. Tycker att MA har ”kommit undan” ganska lätt då det gäller respons på alla hennes attacker på Ingrid. Om man jämför bloggarna, vem har skrivit flest inlägg och kommentarer om ”den andra blogginnehavaren” och vem har godkänt flest kommentarer? Vem ”började”? Är det konstigt att folk reagerar? Damen och hennes fans får väl tåla liiiite grann med tanke på hur mycket som de själva häver ur sig. 😉

  Maria skrev: ”Jag lovar att inte skriva en rad om MA:s beteende när hon slutar upp med och helst stryker sina orättvisa och besinningslösa påhopp på en journalist som har en mycket större analytisk förmåga än MA själv.”

  Jag lovar detsamma! 🙂

 25. Jag kan bara – och vill bara – bekräfta att det är något s0m hänt. Jag har aldrig skrivit anonymt på MA’s blogg, jag tycker att alla mina inlägg där har varit balanserade, jag tycker – och VET om jag skall vara personligt ärlig – att mina inlägg under alla två år har varit sakliga med en logisk röd tråd. Trots det så har mina två senaste kommentarer censurerats. Jag fattar bara inte varför! Under min tid som bloggkommentator har jag bara censurerats två gånger tidigare och det hade att göra med att jag hävdade yttrandefrihet framför religionsåsikter på en islamsk blogg i samband med angreppet på Lars Vilks i Uppsala.

  Monica, varför raderade du mina (2) kommentarer? Du bjöd ju ändå upp till kritisk respons. Eller vill du bara ha anonyma medlöpare numera?

 26. Ia Sweger har ju bevisligen av någon anledning ingen inblandning i den vårdnadstvisten jag nämnde vilket troligen är klokt.

  Att jag brukar försöka att sakligt kommentera i MAs blogg är för att det är intressant att se vart det slutligen leder.

  Se tex artikeln från GT Expressen som jag kopierat in både i inlägg här och hos MA.

  Jag tror att det trots attityder är viktigt att kommentera så sakligt som möjligt även hos MA för att slutligen se vart det leder.

  anders

 27. Stefan:

  Min erfarenhet är i princip exakt densamma. Skulle önska att jag kopierat och sparat min senast raderade kommentar där jag av MA påstods ”förolämpa” henne. Det bästa vore om hon publicerade den förståss, så kan var och en bedöma själv. (men då måste någon ringa och berätta för henne om mitt önskemål eftersom hon ALDRIG läser i IC:s blogg…)

  Som jag ser det finns det två alternativ:

  1. Människan är oerhört lättkränkt (då är bloggvärlden ingen hälsosam miljö att befinna sig i öht)

  2. Hon resonerar, bl a likt de pedofilhysteriska bland de s k ”överlevarna”: är du inte med mig (i allt och alltid) så är du per automatik emot mig

  Som synes går det såklart inte ens att få till en nyanserad debatt med människan. Hon vill helt enkelt inte ha (eller klarar inte av att ha) någon sådan.

  Jag har efterhand börjat förstå varför SOMA kom till, och kan i viss mån se att den även har sitt berättigande.

  /creative

 28. Jag ska väl säga mitt också… Den här bloggen är samma ställe nu som när jag började läsa den. Ingrids åsikter är de samma. Hon lyfter samma sorts ämnen. Monicas blogg blev lite halvtråkig när hon lämnade Gömda och började blogga om internettroll och sin trädgårdstäppa. Men framför allt annat så blev hennes blogg och hennes åsikter konstiga, eller snarare svåra för mig att relatera till, när hon började vettlöst jaga anonyma och hänga ut användare. Det har rätt länge haglat illa dolda hot gentemot de som sagt emot henne, och man har slängt ur sig väldigt låga former av förolämpningar till meningsmotståndare. Det blev lite för mycket sandlåda helt enkelt.

  Sen förstår jag faktiskt inte vad hon menar hälften av tiden. ”Håll i er nu” Jag har faktiskt ett liv utanför bloggvärlden, så jag har inte hängt med i alla turer, därför blir det bara udda att läsa att det finns goda skäl till det ena och det andra, men man kan inte konkret få det redovisat för sig. B la så säger MA att hon har ”blivit förd bakom ljuset” av ”papparörelsen”. Vad betyder det?

  Oh well, jag hyser inga agg eller så, alla får ju tycka vad de vill tycka, men att tycka bara för att provocera eller för att vara ”kärringen mot strömmen” är för mig inte konstruktivt. Jag känner ibland att det kanske finns ett behov hos blogginnehavare att starta lite drama så att det händer lite? Är jag fel ute?

 29. Hoppas seminariet om bortförda barn är givande för de som kan vara där.
  Såg på tv4 en intervju med en kvinna av utlänsk härkomst vars barn var bortfört.

  Dessvärre undrar jag om det fallet är repesentativt i sverige för de som drabbas av att få barnen bortförda??

  Creative, bra ide att ibland kopiera egna kommentarer. I övrigt finns väl allt elektroniskt sänt kvar på nätet tex hos gogle eller?

  anders

 30. Ping: Summering: 25 maj 2010 – Internationella Dagen för Försvunna Barn : SBN – Saknade Barns Nätverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s