Kom och prata jämställdhet med oss!


Kommentar på förra inlägget (som skamligt nog skrevs för två veckor sedan) av signaturen Godtyckligt:

Ingrid! Nu får du börja blogga igen! Du behövs!


”Godtyckligt” och alla andra, förlåt att jag varit en sådan urusel bloggerska på sista tiden! Det beror dels på att jag blev så jäkla utpumpad av skitsnacket hos Antonsson och den ångest det väckte att veta att hon lät det vara fritt blås på förtalskommentarer om mig där. Sådant tar på krafterna, ska ni veta. Sen beror det också på att jag varit i Barcelona med min kära styvdotter och min kära sambo vars 40-årsdag vi firade med tjurfäktning och annat spännande. Matadoren på bilden heter ”El Juli” och var den stora attraktionen på tjurfäktningen vi såg. Wow, säger jag bara – vilken cool kille! Min styvdotter tyckte bäst om tjuren som ”gjorde en Ferdinand” och fick lockas ut med hjälp av kossor …

Den tredje förklaringen är att jag har deadline på två böcker i slutet av sommaren. Jag har gjort nästan alla intervjuer till Horungen men inte börjat skriva ännu och jag har gjort cirka hälften av intervjuerna till den andra boken och så smått kommit igång med skrivandet av den. Det är mest bråttom med den nämligen och om jag inte ägnar allt fokus åt bokskrivandet kommer jag inte att bli klar. Därför kändes det både befriande och skönt att dra sig undan från bloggvärlden en stund.

Men nu vill jag passa på att uppmana alla som befinner sig i närheten av Malmö att komma till puben Bishop’s Arms på Norra Vallgatan vid Savoy i morgon, måndag 14 juni. Klockan 18 träffas vi som är intresserade av att prata om jämställdhetsfrågor och mansfrågor ur ett ett annat perspektiv än feminismens. Enkelt och opretentiöst och alla är välkomna på  stek eller sallad, öl eller clubsoda.
Enligt arrangören blir det en träff för oss som är för en ny syn på jämställdhet och så får vi en möjlighet att träffa dem som figurerar på bloggarna. Både jag och Pelle Billing kommer att vara där och kanske får man till och med förmånen att träffa Medborgare X igen! Det har redan hållits ett par träffar i Stockholm och nu är även Göteborg och Uppsala på gång.

Hoppas få träffa så många som möjligt på Bishop’s Arms i morgon!

27 svar till “Kom och prata jämställdhet med oss!

 1. Nu måste jag fråga: menar du verkligen att du anser tjurfäktning för att vara spännande??? Cool kille?? Japp, jättecool att döda ett djur för nöjes skull! Djupt besviken, Ingrid, oerhört besviken.

 2. Ja, Karina, jag tycker tjurfäktning är makalöst spännande. Har varit två gånger och det är mycket speciellt, svårt att beskriva för någon som aldrig varit.

  Så här är det ju. Vi har våra kossor instängda i stall i något år och sedan dödar vi dem för att äta. De spanska tjurarna lever i högönsklig välmåga, får beta det grönaste gräset och leva ett fullödigt tjurliv. Sedan tas de till arenan och får strida i tjugo minuter cirka och sedan dör de. Vilket är bäst?

 3. Önskar att jag kunde delta! Både på måndag och i oktober (eller när det nu var), men det går tyvärr inte. Hoppas ni får en trevlig och givande kväll!

  Förstår att skitsnacket är jobbigt, JAG blir illa berörd när jag läser en del saker som farmorn häver ur sig samt vad hon låter stå kvar, t o m hejar på. Hela hennes fixering av dig är totalt motbjudande.
  Kan inte låta bli att kommentera något hon nyligen skrev på Medborgare Xs blogg:
  ”Men visst finns det ett könskrig. Det bedrivs av intelligensbefriade typer främst på nätet som älskar konflikter. Något samarbete och samförstånd vill de absolut inte ha. Dessbättre är vi inte många som sänker oss till den nivån och deltar. Det är som jag skrev – fjantigt.”
  Hon hör tydligen till de som inte sänker sig till en viss nivå. Nu vet jag inte exakt vad hon syftade på och jo, jag håller med att det finns en del människor som det är lönlöst att diskutera med. Men att prata om jämställdhet och belysa fler sidor på saker som många anser vara ”sanningen” och som man dagligen kan läsa om i media, är det = låg nivå och fjantigt? Och att tillåta förtal och skitsnack av en person som inte är anonym, det är alltså att hålla en hög nivå? Vem minns inte hennes totala förföljning och mängder av blogginlägg om ME? Det var verkligen hög nivå. Att uttala sig om vad som är intelligensbefriat och låg nivå när man själv skrivit så många dumheter kan ju lätt bli lite komiskt (ett exempel av många: hennes skärmdump från en pedofilsida där någon använt MEs namn som signatur, det var ju verkligen intelligent!).
  Hur som helst, kan bara föreställa mig hur det måste kännas för dig. Hoppas i alla fall att du fortsätter! När böckerna är färdiga. 🙂

 4. Måste bara kommentera tjurfäktningen också. Jag anser att det är djurplågeri, har själv inte beskådat en och har ingen önskan att se en, men jag respekterar din rätt till dina åsikter. Det måste vara okej att tycka olika.
  Jag anser också att det är djurplågeri att hålla kossor instängda hela livet och ev frakta dem trångt långa vägar innan de slaktas.

 5. Alla har rätt till sin egen åsikt, AP! Men det är faktiskt svårt att förstå tjusningen om man inte varit där. Men låt oss inte fastna i en debatt om tjurfäktning – denna blogg handlar om jämställdhet. På riktigt! 😉

 6. Ville med min kommentar om tjurfäktningen mest påpeka att jag kanske inte håller med dig, men det betyder inte att jag är besviken på dig. Men låt oss fokusera på jämställdhet istället 😉

  För ganska länge sedan försökte jag klistra in ett par länkar på din blogg (hmm, det var kanske 20, så att kalla dem ”ett par” är kanske lite i underkant…) men jag tror att de stoppades i spam-filtret, hur många länkar får man klistra in här?

 7. Ingrid!

  Är det den där extrema papparörelsen som har möte på måndag? Kunde vara intressant att studera vad som sker på den typen av möten. Ingår det några mystiska riter? Blodsoffer? Tillbedjande av djävulen?

 8. Kul att jag fick dig på andra tankar och började skriva igen=)

  Ja jag har ju aldrig varit något fan av tjurfäktning måste jag säga… dina argument var å andra sidan något jag aldrig funderat på även om jag aldrig kan förstå det roliga i att döda djur för skojs skull. Men jag gjorde också en liten ironi i ett inlägg angående att det nu ska bli förbjudet att ha sex med djur i Sverige (Vilket jag inte har något emot) Dock så kan jag inte se att det är moraliskt bättre att gå och köpa en köttbit på konsum….

  Lyssna inte på Antonsson, du vet hur mycket skit folk än kastar på dig så kommer lite alltid att fastna på dom själva=)

 9. Adam Weisshaupt

  Medborgare X:
  Ja, det blir blot precis som vanligt 🙂

  Dessutom ska vi ge Oss på idrott och i synnerhet denna gren :

  Det är egentligen enda anledningen vi tillåter kvinnor deltaga… vi är ju extremt kvinnohatande 🙂

 10. Tjurfäktning tillhör en förgången tid tycker jag. Förr i världen så omfattade hela Medelhavsområdet en tjurdyrkan. I Egypten tillbads han form av en svart tjur, som dödades vart 25:e år. I Knossoskulturen var Minoutaren ett vidunder, en korsning mellan människa och djur. Annars dyrkade de också tjuren.
  Det är en slags maffiosodyrkan av det manliga och starka. Ungefär som rodeon i USA, som dock är mer jämställd mellan människa och djur.
  Jämställdhet handlar väl om att varken man eller kvinna, varken gud eller gudinna ska dominera över något annat. Och att vi också inom oss själva ska kunna uppnå den balansen.

 11. Två fel gör inte ett rätt!

  Bara för att vi i Sverige låter kossor stå i ladugårdar med allt vad det innebär betyder inte det att tjurfäktningar blir mildare.
  Skulle du själv vilja dö genom att bli utdragen på en arena med en massa skrikande människor, få spjut instuckna just där alla nerver är samlade och smärtan som högst?
  Skulel du vilja bli stressad genom tusentals människors vrål när du annars är van vid lugna gröna ängar och fågelsång?
  Skulle du själv vilja dö med stickande spjut i nacken och svärdblad genom dig?
  Jag kan inte tro att du svarar jakande på det – OM du nu gör det: upp till bevis och tillåt dig själv att bli slaktad på det sättet!

  Det är inte något annat än ren tortyr och djurmisshandel.

 12. Jag är mycket intresserad av vad den där extrema papparörelsen är för något.
  Jag har ställt frågan till massor av människor och jag har sett andra ställa samma fråga, men det kommer ju inga svar.

  Om någon kan svara på den frågan kommer jag att läsa/lyssna mycket intresserat, speciellt eftersom jag har hört att jag tillhör den rörelsen.

  Medborgare X, jag undrar också 😉

 13. Låter som att ni har en toppenkväll på gång! Hoppas det blir av i UA så kanske jag får möjlighet att ta mig dit. :o)

 14. Man kan inte försvara tjurfäktning och att det fortfarande tillåts med att säga att det är spännande och häftigt. Att tillåta djurplågeri enbart för att roa människan är vidrigt och att ha den inställningen är också vidrigt.

 15. Visst blir det ett lysande tillfälle att studera den extrema papparättsrörelsen i kväll! Tipsa tidningarna så att de kan skicka papparazzi och reportrar med dolda kameror.

 16. Jag har också bevistat en tjurfäktning och som nordbo är det förstås ett främmande fenomen. När jag beklagade mig över dödandet för min spanska privatlärare var hon helt oförstående och osentimental. ”Det är ändå bara tjurar, de behövs inte i reproduktionen och kan lika gärna dö”. Det gav mig en aha-upplevelse när det gäller synen på könen och könens värde. Kossor slaktas inte efter bara ett år om de är lämpliga för reproduktion och man får förmoda att så gott som alla kalvar som slakats är tjurkalvar.

  Om jag förstod saken rätt är det en särskild, aggressiv ras som lämpar sig för tjurfäktningar och det är sant att dessa ungtjurar (novilleros) har det bra under sitt korta liv. Tjurfäktningsarenor finns i varje större stad i Spanien och tillhör alltså kulturen.

  Ingrid, du behöver inte ha dåligt samvete för bloggen! Alla förstår att du har annat att göra också!

 17. Att slakta kor/ungjurar är en sak.
  Det är noga kontroll på att det sker så stress och smärtfritt som möjligt.

  tänker på diskussionen i pressen för 2 månader sedan ang kosherslakt, och hur dessa slaktdjur fixerades i en trumma och svängdes runt innan skäktning (avskärning av halspulsåder)

  Dödade tjurar från fäkningsarenor.
  Deras kött kan bara användas för köttfärs enl min information.
  Under tjurens dödsstrid har den producerat och pumpat ut så mycket adrenalin i muskelfilbrerna att inte ens veckovis hängmörning skulle kunnat möra köttet.

 18. Så tråkigt att jag missat era informationsmöten i Stockholm. ölls även de på någon trevlig pub? Ni kan väl säga till nästa gång det blir nåt här, det vore så roligt att få höra vad ni har att säga!
  Men era möten kanske är för speciellt inbjudna?

  Eftersom du själv skriver om tjurfäktning som nöje så tar jag mig friheten att kommentera det.
  Vi har alla vår nöjen.
  Att beskåda djurplågeri tillhör absolut inte mina intressen men jag vet att skåningar har en lite annorlunda syn på djur än vi som bor högre upp i landet. Så jag antar att fascinationen för tjurfäktning är kulturellt betingad men att gränsen för acceptansen av detta ”nöje” går högre upp än Spaniens norra gräns.
  Och nej, jag äter självklart inte kött heller.

  Kan man lita på en person som tycker dödande av djur för nöjes skull är underhållande?

 19. Önskar det kunde vara lite roliga träffar i andra delar av landet, och inte bara Sth och Malmö.. 🙂

 20. Exakt morrhugg! På mina breddgrader händer det inte ett skit!

 21. Kanske skulle sätta upp en enkät någonstans där folk kunde pricka in vilken större stad de bor närmast eller liknande, så att man ser att det finns fler intressenter i närheten av en. Då kanske en skulle sporras att sätta upp något lite halvspontant?

 22. Vill bara säga att jag uppskattar ditt skrivande väldigt mycket. Du är saklig, kunnig, rättvis och objektiv. Till skillnad från Monika Antonsson som jag anser har fastnat i ett känslomässigt tyckande där mammor har rätt att uppträda hur galet som helst bara för att de är mammor. Keep on going, du gör en skillnad i detta ojämställda Sverige när det gäller barns rätt till båda sina föräldrar! Tack!

 23. Berit!

  Jag kan rapportera att den extrema papparörelsen inte bara dödar djur för nöjets skull, dessutom äter flera av medlemmarna döda djur. Så även på gårdagens möte. Flera sågs frossa på uppstekta bitar av döda djur! Detta samtidigt som de smed nya planer på hur världens alla kvinnor ska förtryckas! Mohahahaha…

 24. Bra idé morrhugg!

 25. Lycka till med bade motet och bockerna. Vad MA skriver och tillater att bli skrivet pa hennes blogg sager mycket mer om henne an om dej (eller andra personer hon skriver om). Lat inte hennes negativa energi och beteende paverka dej, det ar hon inte fortjant av. Keep going and remember ”Actions speak louder than words”. Greetings from downunder

 26. Håller inte med dig i allt som bekant, och ej heller nu gällande tjurfäktning. Men håller helt med Jenny i hennes kommentar. Ser fram emot föreläsningen i Stockholm till hösten.

 27. Det är inte lätt att företräda en rörelse som ifrågasätter det som betraktas som vedertagen sanning. Du har mitt fulla stöd, det arbete du gör är extremt viktigt för främjandet av sann jämställdhet.

  Jag skulle även vilja rekommendera er andra bloggläsare att gå med i gruppen ”Ekvalism” på facebook.

  Vi måste förena oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s