15 månaders fängelse för falsk våldtäktsanmälan


I Storbritannien lever falskanklagerskor farligt. I går dömdes 26-åriga Cheryl Moss till 15 månaders fängelse för att ha falskanmält soldaten Martin Devin, 19, för våldtäkt i en gränd utanför en nattklubb i Bournemouth. Fyrabarnsmamman slösade 180 polistimmar och 5 500 pund av skattebetalarnas pengar när hon fortsatte hävda att hon blivit våldtagen – trots att övervakningskameror hade fångat hela parets sexakt i gränden.

Hennes förklaring när hon erkände bluffen? Hon skämdes för sitt eget beteende …

Den 19-årige soldaten undkom med blotta förskräckelsen – tack vare övervakningskamerorna. Men till skillnad från i Sverige släpptes inte Cheryl Moss. Hon åtalades för det brott hon begått mot soldaten och hennes försvarsadvokat försökte i rätten förklara hur det kunde bli som det blev. Advokatens ord är mycket viktiga – just precis så här tror jag att det fungerar i väldigt många av falskanklagelsemålen.

Anne Brown, försvarsadvokaten:

”Detta är ett klassiskt fall där en person har gjort något när hon druckit mycket och efteråt drabbas av enorma skamkänslor. Hon kan inte fatta att hon betett sig så utan och börjar omedelbart hitta bortförklaringar till att hon förnedrat sig själv på det viset.

Mycket snabbt börjar hon må väldigt dåligt. När hon kommer hem gråter hon hejdlöst. Hennes vän ser henne och förutsätter omedelbart att något gått helt snett. Vännen ringer polisen och försätter då henne i en mycket svår position.

Eftersom hon inte känner till hur rättsväsendet fungerar, förstår hon inte de enorma konsekvenserna av det hon gör. När hon väl förstår det är trycket redan hårt och polisen redan i arbete.

När hon börjar förstå allvaret, är det otroligt svårt att erkänna vad hon har gjort.”

Domaren Samuel Wiggs vid Bournemouth Crown Court, höll ett förmaningstal till Cheryl Moss innan han dömde henne:

”Det du har gjort är mycket allvarligt. Du har förbrukat enormt mycket av polisens tid – som kunde ha använts på ett mycket bättre sätt än att undersöka dina anklagelser.

Dessutom handlar det om de uppenbara konsekvenserna för mannen du anklagade. Som tur var blev han aldrig gripen eftersom det på ett tidigt stadium blev uppenbart att du antagligen inte talade sanning.

Men det måste ha varit mycket skrämmande för honom att riskera att bli anklagad för det extremt allvarliga brottet våldtäkt.

Även om han frikänts hade det varit svårt att lägga det bakom sig helt och hållet, eftersom det händer att folk säger ‘ingen rök utan eld’.

Jag kan inte döma dig till något annat än fängelse; ditt brott är för allvarligt för det.”

Tänk om vi hade sådana domare i Sverige!

Läs hela artikeln i Daily Mail här.

288 svar till “15 månaders fängelse för falsk våldtäktsanmälan

 1. Ja tänka sig va bra det hade varit om vi hade sådana..
  Man kan också spekulera i vad som skulle ha hänt soldaten om inte kamera bilderna funnits…

 2. Jepp, tänk om vi hade sådana domare och åklagare i Sverige!

  Men kvinnor i Sverige kan ju inte LJUGA om att ha blivit våldtagen…..

 3. Jag vill knyta an till den föregående diskussionen och bidra med en överslagsberäkning
  Fakta:
  Brå.
  – Under 2009 anmäldes 15 500 sexualbrott
  – I 22 procent av sexualbrottsfallen kan en person bindas till brottet
  – Under 2009 lagfördes nära 1 100 personer för sexualbrott som huvudbrott
  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=8&module_instance=2

  Polisen:
  – ”De flesta anmälda våldtäkter där gärningsmannen är okänd är uppdiktade”
  http://gt.expressen.se/nyheter/1.722367

  Beräkning:

  1) Andel skyldiga av alla anmälningar:
  1100/15500 = 7,0%
  100-7,0% = 93 % …….(Skyldiga som oskydliga som ej lagfördes)…..(A)

  2) Andel skydliga som kom undan:
  22-7 % = 15 %…….(Observera 15% och 85/15 regeln)

  3) Andel som ej kan bindas till brottet:
  100 – 22% = 78%…….OBS. Polisens uttalande; ”….gärningsmannen är okänd är uppdiktade”

  4) Antal påstått skyldiga där en person kan bindas:
  15500 * 22% = 3410 st

  5) Andel fällda av de påstått skydliga:
  1100 / 3410 = 32,3 %
  100 – 32,3 = 67,7 %……….(Andel påstått skyldig som frikändes)……..(B)

  6) Det som skulle kunna gå att betrakta som falskt anmälda blir då:
  (A + B) / 2 = (93 + 67,7) / 2 = 80%

  Det går alltså att anta att 80% av alla de 15500 anmälningarna är falska, närmare sagt 15500 * 80% = 12400 stycken
  V.S.V (Vilket skulle visas)

  Om man nu antar att varje falsk anmälan kostar 10 000 kr så blir det en årlig kostnad på 124.000.000 kr… (124 miljoner kronor)

  Någon som har nån synpunkt ?

 4. Wow, Yaki!

  Efter att ha läst det ett par gånger, tror jag att jag hänger med i ditt resonemang. 124 miljoner kronor! Läser i en krönika av Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg att hela rättsväsendet kostar 25 miljarder kronor, så det ryms ju gott och väl inom ramen.

  http://www.advokatsamfundet.se/templates/CommonPage_Advokaten.aspx?id=5784

  Tänk vad mycket vettigare man kunde fått för alla de pengarna och tänk på hur mycket det dessutom kostar att hålla människor i fängelse. För att inte tala om det mänskliga lidandet …

 5. Ingrid !!!

  och nu ska jag berätta en sak till.

  I nästan alla verksamheter i ett modernt samhälle så har man olika slags verksamhetsmått som man följer upp för att se hur väl verksamheten fungerar. Olika slags kvalitetsmått, kan man säga.

  Jag känner inte till något sådant inom rättsväsendet, gör du eller någon annan det?

 6. Se tidigare inlägg om Filip. Kort:

  Lägg till det faktum man kan härleda från UNODC (som referades i en artikel i Aftonbladet härförleden:

  http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Crime-statistics/Sexual_violence_sv_against_children_and_rape.xls

  Sverige har en anmälningsgrad på 53,3 per 100.000 invånare. Danmark har motsvarande anmälningsfrekvens: 7,3 per 100.00 innevånare.

 7. Orsaken är att Sverige definierar våldtäkter annorlunda:

  The definition of rape in the Swedish law is ‘a person who by violence involves; or appears to threatened person to involve imminent danger; forces another person to have sexual intercourse or to engage in a comparable sexual act; that having regard to the nature of the violence and the circumstances in general; is comparable to enforced sexual intercourse’.

  Apperars, comparable…

 8. En viktig distinktion, TW. Tänk på vad domaren sa till Cheryl Moss:

  ”Även om han frikänts hade det varit svårt att lägga det bakom sig helt och hållet, eftersom det händer att folk säger ‘ingen rök utan eld’.”

  Vi ska alltså i lidandet räkna in, inte bara de som döms oskyldiga till en våldtäkt, utan även dem som anklagas men klarar sig undan åtal. Deras liv blir aldrig som förr, eftersom det finns människor som för evigt kommer att se dem som ”våldtäktsmän”. Ingen rök utan eld … Och bara upplevelsen av att ha varit gripen, anhållen, kanske häktad och misstänkt för ett vedervärdigt brott, leder antagligen till depressioner, alkoholmissbruk och en förlorad tro på samhället och människorna.

 9. Borde en ambitiös journalist åka över till Danmark tillsammans med en svensk polis och en forskare/kriminolog och filosofera över skillnaderna mellan Danmark och Sverige? Eller om det räcker med LGWP…

 10. Troligen skulle hon inte blivit dömd i Sverige. Om jag inte missminner mig så för att bli dömd för falsk anklagelse i Sverige så måste följande vara bevisat:
  1) Den som har anklagats skall inte ha begått brottet som vederbörande blev anklagad för.
  2) Den som anklagade visste om det
  3) Den som anklagade hade som avsikt att få den anklagade dömd.

  Punkt ett brukar väl gå att bevisa. Punkt två är väll lite värre men går väl också att bevisa. Men punkt 3 blir svårare att bevisa. I fallet som beskrivs ovan så skulle förklaringen ”När hon börjar förstå allvaret, är det otroligt svårt att erkänna vad hon har gjort.” antagligen räcka för att göra det svårt för en åklagare att bevisa punkt 3. Därav blir det få som fälls för falska våldtäktsanklagelser i Sverige skulle jag tro!

 11. It’s a deal, jag antar att det blir du som åker över Ingrid? 🙂 Den dramatiska skillnaden i UNODCs siffor gör att många skulle nappa på denna. Det duger till en Uppdrag granskning t o m.

 12. Bara för att man inte blir dömd betyder inte att man är oskydig och att anmälaren ljuger. Ord mot ord, bristande bevis, gärningsman okänd, felaktigt utpekande eller falsk anmälan. Annars skulle ju inte 2310 personer som kan bindas till brottet bli frikända.

  Sen är det ju inte endsat våldtäkt inräknade i detta brott. Det ingår alltså koppleri, våldtäkt mot barn och vuxen, utnyttjande, ofredande och köp av sexuella tjänster. Allt enligt Kriminalvården.

  Att polisen skulle hävda detta med antal falska anmälningar…jo, i Göteborg ja. Men det kan vara stor skillnad på olika platser i landet. Men att underförstått hänvisa till att kvinnor falskanmäler över 12000 våldtäkter varje år. 2% av dessa anmälningar 2007 gällde faktiskt mot kvinnor.

  2009 anmäldes 5 937 våldtäkt och grov våldtäkt. Men siffrorna blir ju lite högre, siffran på vad falskanmälande kvinnor kostar samhället om man räknar på 15 500. Se bara, Ingrid köpte det rakt av, inga frågor inga funderingar. 253 blev lagförda för våldtäkt 2009 vilket är en minskning med 3%.

 13. Snälla Yaki, vad menar du med skyldiga?
  De 1100 du kallar för skyldiga är ju de som är åtalade. Du räknar ut att de åtalade utgör 7% av det totala antalet anmälningar.
  22% av de som åtalas kan också bindas till brottet….då tar du och räknar 22%-7% för att få fram andelen skyldiga som kom undan trots att 22% är andelen av de 7% som då är 100%…? Nu får du nog förklara hur det hänger ihop…
  Nej förresten, såg nu resten och inte heller där får du till det.

 14. Tommy Jonsson

  @Ingrid

  Tack för denna artikel den passar bra in efter att du presenterat Filips fall.
  I det här fallet blir kvinnan häktad och dömd till 15 månaders fängelse, dvs troligtvis bara en bråkdel av vad en fällade dom för soldaten skulle ha blivit. Tydligen dömmer man i liknande fall till hur många timmar hon förslösat för polisen och hon får böta 80 000 kr till staten för detta.
  I artikeln verkar soldaten inte få något skadestånd.
  Det skulle inte behövas så många liknande dommar i Sverige för att siffran 15 500 anmälningar per år skulle sjunka väsentligt

 15. Jag tror svaret på alla beräkningar är: vet ej.

  Jag har tittat på UNODC och Assult, överfall – statistik. Ser ut såhär:

  Överfall 2008 enligt UNODC:
  Norge 3279
  Sverige 84566

  Per 100.000 invånare:
  Norge: 68,8 per 100.000 invånare
  Sverige 918,7 per 100.000 invånare

  Källa: http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Crime-statistics/Assault.xls

  15 gånger fler överfall i Sverige jämfört med Norge… jag vill flytta nu!

  Något säger mig att man inte kan lita på underlaget överhuvudtaget. Det gäller även sifferlekarna vi har ovan. Redan på golvet hos polisen blir det fel, de har ju omdefinierat sitt klassificeringssystem, kriminalvården har andra siffror och klassningar, BRÅ har sina siffror från..?, domstolarnas
  siffror är…? UNDOCs siffror visar att det finns så många reservationer för klassningar och olika system att bara en statlig utredning, om ens det, kan ge
  oss helt rättvisande siffror.

 16. Tommy Jonsson

  @Håkan

  Jag gör samma bedömmning som dig, att det troligtvis är mycket svårare att få någon fälld i Sverige för en falsk anklagelse.
  Då kan väl ett enskilt åtal inte fungera bättre?

 17. Att Yaki först hänvisar till våldtäkt och sedan inte tar med rätt siffror för våldtäkt gör ju att man tänker…. I 28% av våldtäktsanmälningarna kan man binda en person till brottet och utav de lagförda 1100 personerna så är det bara 40% som får fängelse. Så siffran 22% är ett överslag av alla procentsatser och sedan snittat. Och 1100 lagförda är för alla sexualbrott. Och utav de totala anmälningarna sexualbrott står sexuellt ofredande, verbal eller fysisk antastning, telefonsamtal osv, och blottning för nästan 50%.

 18. Jag läste den länkade originalartikeln, däremot lite slarvigt här. Men jag kopplar också till allt som skrevs i en av de (sena) tidigare trådarna.

  Jag är övertygad om att en jättestor orsak till att det ofta blir som i Bournemouth-käjset är att kvinnans sexdrigt under så otroligt lång tid har degraderats till något sämre, något omoraliskt. Jag är övertygad om att det har legat i uppfostringen av kvinnor att de skall ”hålla på sig”. Det sitter i.- Män har i alla tider kunnat göka till höger och vänster utan att det uppfattats som ssk märkligt, bara ett uttryck för mannens (sic!) drift. För mig, som är född på 50-talet, så tror jag att vi var på ganska rätt väg i slutet av 70-talet under epilogen på 68-revolterna. Då fanns det faktiskt en äkta idealitet (utan att ta ställning till om idealiteten i stor var positiv eller negativ) som även innefattade de viktigaste stegen mot ett mer jämlikt samhälle. Men någonstans under vägen därefter så fick vi allvarliga bakslag. Kvinnor anammade det (positiva) nya i frigörelsen, men fick dessvärre skit för det i vissa sammanhang. En återgång till något dammigt konservativt.

  Tänk om vi alla kunde acceptera att både kvinnor och män har rätt till en jävligt aktiv sexuell aktivitet, utan att för den skull behöva skämmas, så som kvinnan i Bournemouth. Hade hon inte tutats i skam på förhand så hade hon kanske aldrig falskanmält.

 19. @ Funderare

  Du funderar inte på varför falska anmälningar ökar generellt
  och speciellt i samband med vårdnadstvister,
  eller varför antalet vårdnadstvister ökar (+35 %,
  2005 – 2009) efter regeringens
  1 miljard-satsning mot ”mäns våld mot kvinnor”?

  Klicka för att komma åt DM_00-09.pdf

 20. Tommy Jonsson

  @TW

  ”It’s a deal, jag antar att det blir du som åker över Ingrid? 🙂 Den dramatiska skillnaden i UNODCs siffor gör att många skulle nappa på denna. Det duger till en Uppdrag granskning t o m.”

  Nej TW tror inte att Uppdrag Granskning är intresserad att titta närmare på detta. Att anslöja dessa falsarier är inte politiskt korrekt. Politikerna har under många år arbetat för att på lika sätt höja siffrorna. Så någon politisk villja att minska dem kan jag tyvärr inte se.

 21. Funderare, ibland är det svårt med skrivna ord och ibland tar man för givet att folk fattar vad man menar utan att behöva förklara allt i detalj. Jag förutsätter inte att Yakis siffror är någon SANNING, lika lite som han själv gör. Det är ett experimenterande med siffror för att se vad detta möjligen kostar samhället. Siffrorna är intressanta hypoteser, men det är inte samma sak som att vi köper dem rakt av. Men intressanta är de och väl värda att gå vidare med.

 22. Tommy:
  UG har gjort reportage om falska våldtäkter förut, varför skulle de inte göra det igen?

 23. Min poäng var att siffrorna ser så sjukt olika ut att det måste spegla en stor skillnad i danskt, Norskt och svenskt synsätt:
  Exemplet överfall igen:

  Överfall 2008 enligt UNODC:

  Norge 3279
  Sverige 84566

  Per 100.000 invånare:

  Norge: 68,8 per 100.000 invånare
  Sverige 918,7 per 100.000 invånare

  Källa: http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/Crime-statistics/Assault.xls

  Voffor e de på detta viset?

 24. Yaki

  ”GT har talat med flera poliser som hävdar att uppåt åtta av tio anmälningar där gärningsmannen är okänd är falska.
  Det vill inte rotelchefen PO Johansson skriva under på.
  – Jag kan inte som tjänsteman påstå något sådant. Jag måste ha det svart på vitt. Det har vi inte, säger han.”

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.722367

  TW

  Jag vill inte flytta till Norge. Vore det inte bättre att skicka tillbaka tossetanten EL istället 😉

 25. Tommy Jonsson

  @Stefan

  ”Tänk om vi alla kunde acceptera att både kvinnor och män har rätt till en jävligt aktiv sexuell aktivitet, utan att för den skull behöva skämmas, så som kvinnan i Bournemouth. Hade hon inte tutats i skam på förhand så hade hon kanske aldrig falskanmält.”

  I det här fallet hade hon en ”vän” (var det en pojkvän) som gjorde polisanmälan när hon kom hem. Då kanske det inte var skam utan ett sätt att försöka dölja en otrohet.
  Jag är 40 talist och upplever inte det du talar om skam. För egen del har jag föredragit sexuellt aktiva kvinnor i ställer för oskulder. Tror inte heller att kvinnor går omkring och känner skuld för sitt sexualliv.

 26. Undrar om det tillåts ett litet påpekande från en äldre herre?
  Om den 19åriga soldaten hade haft vett att avstå från att utnyttja sin fullständiga rättighet att ha sex med en okänd, full kvinna i en gränd utanför en nattklubb så skulle han ha sluppit obehaget helt och hållet och skulle inte behöva oroa sig för eventuella framtida men.
  För vi uppfostrar ju våra barn att vara försiktiga även andra erbjudanden utan att granska saken närmare. Vi gör det för att de ska lära sig att minimera riskerna och för att skydda sig själva. Även killar måste lära sig detta.
  Men när någon säger så här om sex – då upplevs det som väldigt provocerande.
  Hellre kanske installerar vi övervakningskameror i varje hem?

 27. Mia

  Notera att punkt 3 endast är med för att belysa ett problem och används inte alls i den fortsatta beräkningen. Du kan sätta vad som helst där istället för 78% och det påverkar inte beräkningen.

 28. Amen, Stig – vilken planet är du ifrån?!?!?!?!

  Är du inte man? Vet du inte att naturen har ordnat det så att killar tar varje tillfälle till sex som yppar sig (det är mannens fortplantningsstrategi)?

  Är det inte betydligt bättre att vi lär både pojkar och flickor att ta ansvar för sin egen sexualitet? Ha sex så ofta du vill, men skyll inte på någon annan om du mår dåligt efteråt. Känner du på dig att du kommer att må dåligt – avstå. Och skydda dig från sjukdomar och oplanerade graviditeter.

  Ska vi skapa ett samhälle där män misstror varenda kvinna och kräver intyg på att hon vill ha sex innan han går igång? Hur många kvinnor tror du han får? Naturen har ju också ordnat det så att kvinnor tänder mest på killar som tar för sig …

 29. Tommy Jonsson

  @Mia
  ”Jag vill inte flytta till Norge. Vore det inte bättre att skicka tillbaka tossetanten EL istället ;)”

  Skulle tro att Tossetanten EL har inreseförbud i Norge numera. Hon var illa sedd där när sossarna importerade henne hit.
  Vi lyckades dock exportera Kari Ormstad till Norge, då hon gjort lite för många felaktiga diagnoser och sänt för många oskyldiga i fängelse.

 30. Ingrid, varför räkna på hypoteser när det finns siffror? Och varför räkna på överdrivna siffror? Så om jag ska förstå detta rätt så är de flesta siffror NI presenterar inte sanna och det bör folk fatta själv? Utan de kan lika gärna röra sig om en enkelt expriment som man hänvisar till? Varför är siffrorna intressanta när de inte är sanna och varför bör man gå vidare med det? Ska man gå vidare med detta så ska man göra det på rätta uppgifter. Vad kan det leda till, fakta byggt på osanning som vissa tar till sig som sanning. Vips så har vi byggt ett korthus…. För tänk på allt mänskligt lidande och allt slöseri med 124 000 000 kronor för alla kvinnor som falskt anklarar någon för våldtäkt.

 31. Tommy Jonsson

  Yaki
  ”I nästan alla verksamheter i ett modernt samhälle så har man olika slags verksamhetsmått som man följer upp för att se hur väl verksamheten fungerar. Olika slags kvalitetsmått, kan man säga.
  Jag känner inte till något sådant inom rättsväsendet, gör du eller någon annan det?”

  Du har ätt Yaki, jag tror att det finns också på justitiedepartementet i någon skrivbordslåda. Det gäller dock att för de goda sakens skull, att inte titta på dem

 32. Uj uj… Jag kommer att tänka på den kvinna jag hånglade med och som i upphetsningens dimmor ville att jag skulle ”låtsas våldta henne”. Nu gjorde jag inte det( inte min typ av rollspel). Men om jag hade gjort henne till viljes och ”våldtäkten” hade blivit filmad av övervakningskameror så hade nog mitt liv varit förstört idag. Ifall hon hade ångrat sig efteråt…

  Livet är farligt. Don’t trust anyone. Brrr……

 33. @Ulf Andersson, jag lovar dyrt och heligt att svara på din fråga när du svarat på min. Vad har samkönadeäktenskap med kärnfamilj att göra? Vad säger det om någon förening som har det som politiskt mål att stoppa samkönadeäktenskap? Detta gör mig även förbryllad om man ser till att Ingrid tidigare försvarat homosexuell kärlek men tydligen inte så pass att de ska få gifta sig. Och hur gör vi med de som kommer ut ur garderoben, ska de vara tvungen att avsäga sig sina barn, typ Efva Attling?

 34. @Yaki
  ”I nästan alla verksamheter i ett modernt samhälle så har man olika slags verksamhetsmått som man följer upp för att se hur väl verksamheten fungerar. Olika slags kvalitetsmått, kan man säga.
  Jag känner inte till något sådant inom rättsväsendet, gör du eller någon annan det?”

  Socialstyrelsen har tagit över översynsansvaret för socialtjänsterna i Sverige. Socialstyrelsen har implementerat ett antal indikatorer för att mäta verksamheter: http://www.socialstyrelsen.se/indikatorer.

  Här är det angeläget att få rixdan att beställa indikatorer, eller öppna jämförelser på socialtjänster på samma sätt som man gjort i andra sammanhang. T ex skulle det kunna visa att Lund har tillerkänt 0% pappor vårdnaden i ett antal år.

 35. Tommy Jonsson

  Kostnad för falskt anklagade som sitter i fängelse
  Ett år i fängelse kostar staten mera än en miljon per år. Låt oss säga 1,2 milj. kr.
  Det ger 500 x 1,2 eller 1 000 x 1,2 Dvs. 600 till 1 200 milj. kr
  VSG
  Då är det mycket som inte finns med i denna beräkning som poliutredning. domstolsförhandlingar, advokatarvoden, skadestånd, ev. sjukskrivning av den falskt anklagade, utebliven lön från densamme, osv osv
  Så det är en samhällsgärning att påtala dessa rättsproblem och stödja en sanningskommission.

 36. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  tro inte på hens löfte.

 37. Halleluja tillbaks kära Ingrid,
  Visserligen påstår vissa kretsar att vi är djur, men jag vill fortfarande hävda att både män och kvinnor kan göra precis samma sak: avstå från att ta alldeles för stora risker precis som vi avstår när det gäller andra riskabla saker. Dessutom skulle inte ALLA män ha tackat ja till erbjudandet.. alla män tar inte VARJE tillfälle till sex. En full, okänd kvinna i en gränd tänder inte precis alla män..
  Nu anser jag att du Ingrid sprider fördomar eller dina egna åsikter som allmänna sanningar.
  Vi ska naturligtvis uppfostra våra barn (både pojkar och flickor) till att bli goda samhällsmedborgare som följer lagar och tar ansvar för sina handlingar. Men. I realiteten kan vi aldrig uppnå idealtillståndet så att precis ALLA skulle göra det. Annars skulle vi inte behöva några domstolar, poliser eller liknande.
  Efter all upplysning blir kvinnor fortfarande år 2010 gravida mot sin vilja. Och män blir motsträviga pappor till barn de aldrig ville ha. Hur är detta möjligt när ALLA vet hur man skyddar sig? Om det inte vore att ALLA inte tar sitt ansvar..
  Därför är det så viktigt att veta i förväg ifall den människan man hoppas i säng med är ungefär av samma åsikt som en själv när det gäller ansvarsfrågor. Så att ingen blir ledsen efteråt . Åtminstone inte om man kunde ha gjort något åt det i förväg..
  Och alla kvinnor tänder inte på män ”som tar för sig” på det sättet du menar. Kvinnor tänder faktiskt även på män som kan tänka – i förväg..

 38. Funderare: 🙂 🙂 🙂

 39. @TJ, här kommer lite rätta siffror att räkna på så slipper du gissa. Kostnaderna för att ha en person i häktet var under 2009 i genomsnitt 2 280 kronor per klient och dygn.

  I en sluten anstalt kostade den intagne i genomsnitt 2 455 kronor per dygn. Kostnaden i en öppen anstalt var 1 599 kronor i genomsnitt per klient och dygn.

  Kriminalvård i frihet är jämförelsevis betydligt mindre kostsamt. En klient i frivården kostade i genomsnitt 190 kronor per dygn. Hela Kriminalvården kostar cirka 6,5 miljarder kronor per år.

 40. Micke: jag är inte helt paranoid. Jag tror visst att det går att lita på folk. De flesta är ändå någorlunda normala. Problemet med okända är dock att man inte vet till vilken grupp av människor de tillhör: knäppgök eller ok? Gäller bägge könen..

 41. Och här du TJ finns mer information om vad allt kostar:

  Klicka för att komma åt sju_persp_valdtakt.pdf

 42. Mia

  Ska vi ändra lite i beräkningen och bara ta punkt 2, 4 och 5?
  Säg att vi antar att polisen är lika duktiga på att inte binda skyldiga som de låter oskyldiga bli bundna till brottet. Det kanske är ett rimligt antagande?

  2) Andel skydliga som kom undan:
  22-7 % = 15 %…….(och att det är lika många oskyldiga som drabbas )

  4) Antal påstått skyldiga där en person kan bindas:
  15500 * 22% = 3410 st

  5) Andel fällda av de påstått skydliga:
  1100 / 3410 = 32,3 %
  100 – 32,3 = 67,7 %……….(Andel påstått skyldig som frikändes)……..(B)

  6) Det som skulle kunna gå att betrakta som falskt anmälda blir då:
  67,7%-15% = 52,7 %

  Och 52,7 % motsvarar då (15500-1100)*0,527*10 000kr = 76,4 miljoner per år

  Jag gissar att vi ganska snabbt skulle tjäna in investerade medel ifall man började ta itu med falska anmälningar.

  Visste ni om att till exempel så kalkylerar man med att ett mord kostar 72,6 miljoner kronor, en våldtäkt 1,8 miljoner, rattfylla 370 000 och vandalisering 12 000 kronor. Underlaget presenterades på Stockholm Criminology Symposium i år.

 43. @TW, eftersom att ingen verkar vilja informera dig om vårdnadsfördelningen i Lund vid VT så ska jag vara snäll och göra det. För du har gått på samma snack som många andra. Pappor i Lund får visst vårdnaden, gemensam vårdnad vilket oftast är bäst för barnen/et. Däremot så fick inga pappor enskild vårdnad. Detta verkar konstigt anser jag och jag tänker inte förklara varför för det är bara en dimridå och tjafs…. Utan jag hänvisar till de som pappa-rörelsen låter meddela, inga pappor ansöker om EV utan det är bara mammorna som gör det

  @Yaki, hur många utav de anmälda sexualbrotten var huvudbrottet då? Ganska viktigt att veta genom att lagförda är de som har haft sexualbrottet som huvudbrott. Detta betyder att de som haft ett annat huvudbrott och samtidigt begått sexualbrott kan finnas bland de lagförda.

 44. Tommy Jonsson

  Falskt anklagad och fälld
  Blev frikänd efter 27 år.

  http://www.express.co.uk/posts/view/190308/Innocent-man-freed-after-27-years

 45. @Stig

  ”Därför är det så viktigt att veta i förväg ifall den människan man hoppas i säng med är ungefär av samma åsikt som en själv när det gäller ansvarsfrågor. Så att ingen blir ledsen efteråt”

  Missar du inte något här? Om en man och en kvinna har sex, kan man inte förutsätta då att båda är av ungefär samma åsikt om sexet? Sex är ju när två människor frivilligt har sex med varann och då måste man ju förutsätta att man ”är ungefär av samma åsikt som en själv när det gäller ansvarsfrågor?”

  Kan det inte med ditt resonemang lika gärna vara så att om man har träffats ett par gånger, varit på ett par dejter osv så kan den ena parten ha fått mer känslor än den andre och för att inte stöta bort den man hyser känslor för gör något man egentligen vill vänta med eller har andra avsikter rörande ansvar? Och även då, hur ska den andre personen veta vad den andra tänker, tror du inte att han eller hon förutsätter att dom är av ungefär samma åsikt som en själv när det gäller ansvars biten om dom båda har frivilligt sex med varann?

  Visst kan man uppfostra barn, ungdomar bättre! Men hur ska du kunna veta att ni är av ungefär samma åsikt när det gäller själva ansvarsbiten (låter som något kontrakt) även fast du blivit född med guld sked i mun och hela baletten…

  nej jag tror inte att det går att säga vad som rör sig i en människas huvud oavsett om ni träffats ett par gånger eller bara 1.

 46. @Stig

  Förslag på Förspel:

  Du älskling.. Vad tycker dom om ansvars frågorna?…

  Eller Försök till förspel efter uppfostran av Stig:

  Du älskling… det här med ansvars frågorna…

  älskling: Nej inte ikväll gubben…

  =)

 47. Men Funderare, nu är du ute och cyklar med siffrorna från Lund igen! Det som minpappa.nu gått ut med, som är den stora skandalen, är att i de fall som både mamma och pappa begärde enskild vårdnad så vann mammorna i 100 procent av fallen. Inte i något fall ansåg domstolen att pappan var den bättre vårdnadshavaren.

  Varför är detta så svårt för dig att förstå?

 48. OT: En liten observation

  Det måste tydligen gå inflation i de bloggarna som drivs av troll,
  eftersom trollen hittar till bloggar som diskuterar pappafrågor/
  vårdnadsfrågor, mansfrågor, jämställdhet osv.

  Eller har jag fel?

 49. @Ulf Andersson: Är man ett troll bara för att man ifrågasätter vad som sägs på en blogg?

  Alla: Själv tyckte jag att denna blogg var intressant när den handlade om pappafrågor. Nu när den mest verkar handla om att kvinnor allt osm jämt (enligt uppgift här) falskangiver, börjar jag tappa förtroende + intresse.

  Kommer dock att bevaka då det tycks finnas ngn här som använder mitt nick utan att besvara min förfrågan om att sluta + med förhoppning att bloggen byter inriktning igen.

  Mvh
  The real Hmm

 50. Tommy Jonsson

  Vi har totat 5 000 personer i fängelse och den total kostnaden uppgår till 6.5 miljarder. Det betyder 1,3 miljoner per fånge och år.
  Den falskt anklagade och fällda kostar då staten 650 till 1 300 miljoner/år
  + alla övriga kostnader.
  Sedan satsar staten minst en miljard till på mäns våld mot kvinnor, vilket torde leda till att antalet felaktigt dömda i våra fängelser ökar till kanske 1 100 personer.
  På kvinnofridens altare offras barn och män.

 51. sign ”Godtyckligt”: OM det vore så som du skriver att bara för att man har sex med någon då har man också ungefär samma åsikt om sex, varför uppstår det då konflikter ”väldigt ofta” – som sexualrådgivaren konstaterade i artikeln som Ingrid hänvisade till? Varför uppstår det konflikter om skydd? Och varför uppstår det konflikter om eventuell graviditet?
  Eller har man förutsatt något som inte stämmer med verkligheten?
  Självklart är min ”metod” ingen garanti om 100% lycka och harmoni, men genom att lära känna varandra först kan man åtminstone minimera riskerna. Inte ta bort dem helt – men minimera. Ungefär som ett säkerhetsbälte i bilen eller en hjälm när man cyklar. Ett försök att skydda sig själv..men ingen garanti om att man inte dör på kuppen..
  Om 19åringen skulle ha låtit 4barnsmamman nyktra till då skulle de två kanske ha upptäckt lättare att de inte delade varandras uppfattningar om tillfällig sex i en gränd med en främling..
  Sedan hoppas jag naturligtvis att ingen ställer upp i rädslan för att förlora sin partner, utan bara ifall han/hon själv vill. Men jag vet att verkligheten ser annorlunda ut. Jag är inte är idealist som Ingrid utan en realist. Jag vet exempelvis att folk gör saker mot sitt bättre vetande och att intelligensnivån inte är någon garanti för klokt beteende.
  Jag kan alltså inte erbjuda något vattentät system/någon 100% metod som löser problemet helt. Bara en dellösning som kan hjälpa just sådana som 19åringen här i artikeln.
  Och visst kan det bli så att folk ändrar sig, ångrar sig och tycker annorlunda än en själv.
  När man väljer sig en livskamrat då tycker de flesta att det är en klar fördel om man lär känna varandra först. För att veta ungefär hur den andre tänker. Trots att man aldrig kan läsa varandras tankar och trots att den andre kan till och med ljuga om sina tankar. Ändå säger vi inte till någon, att det går lika bra att välja den första som möter en på gatan på morgonen.
  När det gäller sex påstår ändå en del att det går bra med nästan vem som helst. Man väljer den första från höger. Men efteråt undrar man varför det uppstår en konflikt.. varför tänker den andre så konstigt?

 52. Tommy Jonsson

  @Hmm
  Vi påvisar ett stort samhällsproblem för barn och män. Är dessa problem för små för dig?

 53. Tommy Jonsson

  @Stig
  Du verkar för mig vara en mycket orealistisk realist och det finns tyvärr ingen 100%ig garanti. Dina råd fungera inte heller i praktiken.

 54. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  ”Det måste tydligen gå inflation i de bloggarna som drivs av troll,
  eftersom trollen hittar till bloggar som diskuterar pappafrågor/
  vårdnadsfrågor, mansfrågor, jämställdhet osv.”

  Nej, trollen har inga egna bloggar att utveckla sin talan på och inte heller några frågor att utveckla, bara frågor att avveckla.
  Så jag lämnar lite stavfel efter mig för att de skall få något att hänga upp sig på.

 55. @ Tommy Jonsson

  Kram på dig, broder. Du är en ”go´ing” =
  en trevlig snubbe med rätt attityd.

  Fridens liljor.

 56. Tommy Jonsson

  @Funderare
  Du påstår att jag gissar. Var gör jag det någonstans, och vad har jag gissat fel?

 57. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  ”Kram på dig, broder. Du är en ”go´ing” =
  en trevlig snubbe med rätt attityd.”

  Detsamma broder i kampen. Ulf kör hårdare, jag skaffar fram sjukvårdare.
  Fridens liljor och konvaljer

 58. @ Tommy Jonsson
  ”Ulf kör hårdare, jag skaffar fram sjukvårdare.”

  Det kommer. Den 30 oktober 2010 är ett datum
  som troll och andra manshatare kommer att frukta.
  Mer info på PappaRättsGruppens hemsida
  när datumet närmar sig.

 59. @ Tommy Jonsson

  Kolla din mail 😉

 60. ”Det är viktigt att vara medveten om att det medför en risk i sig att dra alltför stora växlar på begreppet troll. Det händer att internetanvändare falskeligen anklagas för ”trollande”, trots att de har ett seriöst uppsåt med positiva förtecken. Användare kan exempelvis anklagas för att vara ”troll” antingen som ett uppsåtligt retoriskt knep, eller som en följd av missförstånd. En person med åsikter som skiljer sig från majoritetens upplevs lätt av andra debattörer som provokativ, och kan i förlängningen komma att beskrivas som ett ”troll”, trots att en mer neutral genomlysning av diskussionen kanske visar att det egentligen inte alls ligger till på det sättet. En annan orsak till att en person felaktigt upplevs som ”troll” kan vara att personens meddebattörer har en annan uppfattning om vart forumets debatt bör leda. Om någon part uppfattar att socialt umgänge är forumets huvudsakliga syfte, och en annan part istället ser exempelvis analytiskt resonemang för att nå logiska slutsatser som det primära syftet, kan de två parterna uppfatta varandra som troll utan att någon av dem egentligen alls bär internettrollets attribut. Man kan därmed konstatera vikten av att forumets arrangör/moderator tydligt förklarar vad som är diskussionens syfte, om det finns gränser för yttrandefriheten i forumet, och var de i så fall bör dras. Oftast är det uppenbart när en användare skriver endast för att provocera och söka konflikt, snarare än för att uttrycka ärligt menade åsikter. Ett gyllene talesätt är att det är ”sak och inte person” som bör diskuteras i alla diskussionsforum.”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

 61. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  ”Kolla din mail ;-)”

  Det är redan gjort och det var naturligtvis intressant. Tack för uppgifterna.

 62. Tommy Jonsson

  @mia
  Du lägger stor möda på försvar av troll?
  Trollen, feministerna, manshatarna uppträder anonymt och har inga egna bloggar att utveckla sin talan på och inte heller några frågor att utveckla, bara frågor att avveckla. Det värsta de vet är när någon talar sanning.
  Så jag lämnar lite stavfel efter mig för att de skall få något att hänga upp sig på.

 63. Tommy Jonsson

  Texten kan läsas som en förklaring varför man ibland talar förbi varandra, och missförstånd uppstår.

 64. @Ingrid, genom att du inte svara på denna fråga, vad är vårdnad. Vårdnad om ett barn kan se olika ut vilket jag antar vi är överens om. Det finns gemensam vårdnad, enskild vårdnad och …. Nu skrev ju TW:

  ”T ex skulle det kunna visa att Lund har tillerkänt 0% pappor vårdnaden i ett antal år.”

  Var någonstans står det enskild vårdnad? Nä, det står vårdnaden vilket kan betyda olika saker. Och nu vet vi ju att nästan hälften av alla VT i Lund slutade med gemensam vårdnad. Vilket då enligt dig och TW betyder att 0% av papporna fick någon som helst vårdnad. Har jag uppfattat dig rätt?

  Och inga svar från Ulf Andersson, förvånad, skulle inte tro det.

  @TJ, hade du följt mina länkar så hade du sett att dina siffror inte stämmer. Del kostar varje person olika beroende på vilket fängelse de sitter i. Och en lagförd blottare (8%) eller någon som ringer telefonsamtal oftast slipper fängelse blir blir kostnaderna för dessa avsevärt lägre.

  Att man sedan redovisar alla som är dömda för dessa brott som är huvudbrottet ställt mot alla anmälningar bli också fel. Skulle en rånare blotta sig påväg ut från banken så resultera det i en anmälan om sexualbrott medans huvudbrottet är rån och därför hamnar rånarens dom inte bland sexdömda. Eller skulle någon mörda den ena och våldta den andra så är huvudbrottet mord. Kanske därför som det är stor skillnad på antalpersoner som är bundna till brottet mot för hur många som lagförs. Och att bli lagförd betyder inte att man får fängelse.

 65. Funderare: 🙂 🙂 🙂

 66. @funderare

  Fruktansvärt slarvigt. Jaag böjer mig, ställer mig på knä och ber så mycket om förlåtelse och förståelse.

  Det skulle naturligtvis stått: ‘enskild vårdnad’.

 67. The real Hmm. Ser du inte att frågorna hänger ihop? Om det är okej att ljuga om någon i ett våldtäktsmål, så är det förstås lika okej att ljuga i en vårdnadstvist. Om samhället ger grönt ljus åt kvinnor att ljuga i domstolar i ett slags fall, så sprider det sig förstås till andra typer av mål. Allting hänger ihop.

  Funderare – i minpappas rapport står uttryckligen enskild vårdnad. Att sedan journalister inte tydliggör detta i ingresser och dylikt är inte minpappas fel.
  Jag kan inte begripa varför du alltid hänger upp dig på småsaker. Grejen är väl hemsk nog som den är? Vi vet ju båda att det finns fall där gemensam vårdnad inte funkar – för att den ena parten gör allt för att sabotera för den andre. Och då måste rätten utdöma ensam vårdnad. I dessa fall anser Lunds tingsrätt att det ALLTID är mamman som på bästa sätt ser till att barnen får rätt till umgänge med den andre föräldern …
  Detta trots att det för det mesta är tvärtom. Papporna vill oftare säkerställa barnens rätt till sina mammor än tvärtom.
  När du ständigt hakar upp dig på småsaker i stället för att se den stora bilden, är risken stor att du uppfattas som ett troll. Jag ger dig fortfarande ”the benefit of the doubt” och utgår från att du bara vill förstå allt i minsta detalj och att ditt syfte inte är att vrida fokus från det stora till irrelevanta detaljer. Men jag är inte helt säker, det ska erkännas …

  Stig, jag är inte idealist när det gäller människors beteenden. Tvärtom inser jag att sexdriften är lika stark som driften att äta och dricka och om det vore så enkelt som du säger, så skulle vi varken ha några överviktiga eller alkoholister i världen. Dagen då folk slutar ha sex på fyllan och villan kommer aldrig att inträffa.
  Därför tror jag vi kommer längre med att inpränta hos människor hur TOTALT FÖRBJUDET OCH FÖRKASTLIGT det är att falskanklaga någon. Att i stället förmå unga människor att ta ansvar för sina handlingar, även dem man skäms för dagen efter. Och straffa dem hårt som inte förstått detta.

 68. Precis som du själv inser: för mycket av det goda är alltid av ondo. Äter man eller dricker man till överdrift – då mår man ingen vidare. Detta gäller även sexualdriften.
  Nu är det ju så att majoriteten i hela Sverige (eller i hela världen) inte är överviktiga alkoholister. Och alla tackar inte ja till olika sexuella inviter så som att ha sex med en påverkad främling i en busskur eller i en gränd. Vissa har vett att avstå. Så säg inte att det är hopplöst att uppfostra folk. Vissa fattar..
  Sedan finns det familjer där uppfostran har blivit lidande. Barnen blir kriminella. De har annorlunda moraluppfattningar än majoriteten. Och det är sådana här krminella/moralist förkastliga individer man ska skydda sig emot. Inte majoriteten..
  För hur du än uppfostrar dina barn till goda samhällsmedborgare med hög moral och insikter om huruvida det är ok att ljuga, så kan du aldrig vara helt säker på ifall grannen gör detsamma. Därför går det inte att lita på vem som helst och ha sex med vem som helst hur som helst – utan att ta en stor risk.
  För precis som sexrådgivaren (du hänvisade till) sa: det går inte att äta chips och godis till frukost utan att bli fet!

 69. Egentligen borde man förse alla gränder och busskurer med övervakningskameror. Och sen uppmuntra folk att ha sex på dessa ställen. Endast. Bara för att sen senare kunna kolla på bandet vem av parterna som talar sanning och vem som ljuger.
  Men jag misstänker att majoriteten inte skulle gå med på detta. Trots att det i praktiken skulle innebära att en del av befolkningen inte skulle råka illa ut lika ofta som tidigare..
  Jag börjar fundera mer och mer på vilka det är som blir drabbade. För mig är dessa exempel som har tagits upp här på bloggen exempel på någon sorts gränslöst riskbeteende. Inte något som majoriteten av folk sysslar med. Precis som hetsätning inte heller är en majoritetssyssla.
  Har du några funderingar kring detta Ingrid eller menar du att ”vem som helst” av oss kan bli drabbad?

 70. Ingrid, om du nu anser att det är småsaker att man påstår att barnen förlorar sin pappa i Lund. Men som en av de som gjort rapporten sjölv skriver:

  I lund elimineras papporna totalt och samtliga mammor får vårdnaden och papporna skall vara glada om dom ens får träffa sina barn med övervakar.

  Och jag kallar detta skitsnack, sorry. Och jag förstår inte varför det skulle vara småsaker denna gång men när den ”andra” sidan räknar fel så blir det ett himlans hallåande. Hur många inlägg har du själv inte skrivit om alla felräkningar och att de uttrycker sig felaktigt? Men då jäklar är det inte småsaker…

  Har kollat på rapporten igen och inser att vissa förändringar är gjorda 🙂 för ordet enskild har tillkommit. Men nu är det inte bara det som står i rapporten som blir fel. Utan det som de som pappa-grupp för ut. Som de skriver på sin hemsida:

  MinPappa.nu har nu gjort sin första rapport klar över familjerätternas verk och dåd i Skåne.

  Vi har hämtat in samtliga domar i Skåne 804st och funnit att 76% av vårdnaden går till mammorna och 24% till papporna.

  I Blekinge är 58st domar genomgångna. Där har vi funnit att 76% av vårdnaden går till mammorna och 24% till papporna.

  Och var i denna text läser du att det gäller enskild vårdnad? Eller är det också något som vi borde veta?

  Och jag håller med dig, snefördelningen är hemsk nog som den är. Men det är något som de som hänger med i detta vet. Prova läs detta utan din kunskap så blir siffrorna skärmmande och inse sedan att de inte är så… Och nej, jag vill inte förstå allt in i minsta detalj, jag vill att sanningen skall komma fram så att alla banr får rätt till sina föräldrar. Men man kan inte bygga sanningen på fakta som inte är fakta, då blir det ett korthus. Och det är det jag är orolig över, att barnen skall förlora i slutändan, förlora 2 fungerande föräldrar oavsett om de är homosexuella eller inte. Och sanningen är nog skrämmande som den är, tyvärr. Skulle det nu vara så att bara för att man efterlyser sanningen och inte accepterar överdrivna eller felaktiga siffror så är man ett troll. Ja, då får det vara så. Men det säger ju minst lika mycket om de som påstår det.

  Tänk ett sådant blåst troll jag är som trodde att det var sanningen som var viktigast. Att sanningen är hemsk som den är. Nä, man ska tydligen överdriva och falsera för då är man inte ett troll. Ändamålen helgar medlen. Måste bero på att jag är blondin 🙂

 71. Det ska vara ett krav beslutsfattare nu! Den enda som instämmer och som vågar kräva det är folkpartisten Camilla Lindberg som själv suttit i Justitieutskotten och sett kvinno rabatten och den missriktad välvilja mot dessa tjejer som anmäler falskt. Camilla vågar kritisera osynliggörandet av falska anmälningar mot män och att det än så länge inte är straffar sig att anmäla falskt.

  Det är tack vare kvinnor som Marie som det sitter oskyldiga män fängslade i Sverige.

  Det är tack vare giriga och lömska kvinnor som Marie, som gör så att de kvinnor som verkligen har blivit utsatta och utnyttjade aldrig får en ärlig chans. Det är tack vare kvinnor som Marie som vi har ett rättssystem som alltid måste ifrågasätta sanningshalten på ”offret”. Varför så många kvinnor tvekar att anmäla är för att kvinnor som Marie förstört trovärdigheten helt för de kvinnor som verkligen hade rätt och råkat riktigt illa ut.

  http://finest.se/userBlog/?uid=28711&beid=1175872

 72. Ingrid tycks trilla dit på samma sätt som Monica Antonsson/Liza Marklund etc. . Att ljuga/överdriva är inte bra någon gång. Trots att det skulle gynna ens egen sak.

 73. @Tommy Johnsson: Stoppa inte ord i munnen på mig som jag inte sagt. Dvs jag förstår inte var du fick din fråga ifrån.

  Ingrid: Jo jag ser sammanhanget som du ser, men vad jag också ser, framför allt bland kommentarerna, är här samma förakt mot kvinnor som ultrafeminister utrycker mot män. Det är pajkastning på låg nivå och leder bara till ökade klyftor.

  I min verklighet så sker det inte många falskanmälningar. Jag har suttit med en ung flicka på polisstationer med både skador och vitten, men eftersom att det ”bara” var försök till våldtäkt (flickan lyckades slita sig loss med hjälp) så blev det inget åtal. Ord stod ju mot ord.

  En annan gång så fanns det inga skador men våldtäkten var fullbordad. Kvinnan var försatt i ett redlöst skick. Förövaren blev inte kallad till förhör ens.

  Och så vidare, och så vidare….

  Visst tror jag att det sker falska angivelser. Tror jag att det görs ofta? Nej! Tycker jag att om de som kom och anmäldes togs på allvar så skulle falskanmälningarna minska? Ja! Då vet man att det inte är ngn lek det är frågan om, utan att folk verkligen kommer att lyssna och dra igång det stora maskineriet.

  Jag tror att det skulle innebära katastrof om folk skulle bli rädda för att anmäla. Det är redan många som av diverse anledningar inte vågar anmäla. Dessutom så skulle dagispersonal och skolan tveka ännu mer än vad de redan gör idag. Jag ser för barnens skull hellre en anmälan för mycket än en för lite.

  I min verklighet så har pappor till barn i vårdnastivster för lite att säga till om. Det beror ibland på mamman och ibland på att lagen är felskriven. Jag ser att pappor är den svagare gruppen i samhället när det kommer till barnen, (precis som jag ser att kvinnor är den svagare gruppen i samhället när det kommer till arbetsplatsen.) och jag anser att pappafrågor behöver belysas. Tycker jag att det är ett bra sätt att göra det genom att attackera en hel grupp i samhället? Nej! Jag tycker att det flesta män är bra. Jag tycker också att de flesta kvinnor är bra.

  Attack må vara ett bra försvar, men det är ett dåligt sätt att övertyga ngn på att man har rätt.
  (Ngn här ovan förbereder sig för strid genom att skicka ambulanser eller var det bereda plats på sjukhuset? =Krig)

  Eftersom att detta är min verklighet så kan jag naturligtvis inte skicka med statistik, men mycket av siffrorna som har redogjorts här har ändå varit missvisande, så jag ber inte om ursäkt för det. Allt kan bevisas med statistik. Samma siffror kan visa två skilda verkligheter.

  Mvh
  The real Hmm

 74. Om falskt tillvitelser är så vanligt som några här vill påstå, hur kan det komma sig att exemplen då blir så – skulle jag säga – ovanliga?
  Hur många ”vanliga” män drabbas av detta öde efter att ha haft frivilligt sex med en vild främmande knarkare i en busskur?

  Visar detta inte tvärtom att vanliga, normala män inte har mycket att frukta för?
  Och visar inte detta också att så länge man är ens någorlunda restriktiv i sitt partnerval – ja då har man sitt på det torra?

 75. @ Hmm
  ”(Ngn här ovan förbereder sig för strid genom att skicka ambulanser eller var det bereda plats på sjukhuset? =Krig)”

  Näe, nåt krig är det inte tal om. Däremot är det en historisk händelse
  av stor betydelse som kommer att äga rum.
  Annars skojas det friskt om att PappaRättsGruppen är
  ”ett stridande förband”. En kvinnlig advokat till en mamma i vårdnadstvist,
  frågade om vi (PappaRättsGruppen) var ”Pappornas Armé” –
  varpå jag svarade: ”Vi är det närmaste du kommer en pappa-armé”.

  Lite kul med tanke på att jag är vapenvägrare……..

 76. @ Funderare
  ”Vad har samkönadeäktenskap med kärnfamilj att göra? Vad säger det om någon förening som har det som politiskt mål att stoppa samkönadeäktenskap? Detta gör mig även förbryllad om man ser till att Ingrid tidigare försvarat homosexuell kärlek men tydligen inte så pass att de ska få gifta sig. Och hur gör vi med de som kommer ut ur garderoben, ska de vara tvungen att avsäga sig sina barn, typ Efva Attling?”

  1. En kärnfamilj består av pappa, mamma och barn.
  2. Äktenskapet är mellan man och kvinna.
  3. Jag och Ingrid är överens om nuvarande ståndpunkt,
  och du kommer inte att lyckas med att så split mellan oss.
  4. Efva Attling är väl biologisk mamma?
  Har du belägg för att hon är olämplig som vårdnadshavare
  och att barnen därför borde omhändertas?

 77. @Hmm

  ”Jo jag ser sammanhanget som du ser, men vad jag också ser, framför allt bland kommentarerna, är här samma förakt mot kvinnor som ultrafeminister utrycker mot män. Det är pajkastning på låg nivå och leder bara till ökade klyftor.”

  Vart har du sett kvinnoförakt i kommentarerna? Jag har absolut inget kvinnoförakt! Tvärt om många av mina bästa och närmaste vänner är kvinnor och jag föraktar dom inte en sekund!
  Det som står här i kommentarerna är att Det finns kvinnor som falsk anmäler för våldtäkt vilket inte sällan leder ostraffat till mycket lidande för många killar/män. Det är inte förakt mot kvinnor, Det är FAKTA! Precis lika verkligt som det du pratar om med att en del kvinnor inte blir trodda.

  Till skillnad från oss här som vill få bättre utredningar som skulle ge mycket mer trovärdighet till rättssystemet vilket skulle gynna både kvinnor och män (Vilket innebär att ifrågasätta BÅDA prater och Utreda ordentligt om det verkligen kan stämma), så vill du att tjejer inte ska ifrågasättas alls för det är ”kvinnoförakt”. Du vill att det ska vara lätt att anmäla, Vilket det är! Men du måste ju förstå att man inte kan tro på allt som folk säger. Det måste finnas Bevis!

 78. @Godtyckligt:”, så vill du att tjejer inte ska ifrågasättas alls för det är ”kvinnoförakt””

  En till som försöker stoppa ord i munnen på mig som jag inte sagt.

  Vet du du ska få rätt i dina, och säker i andras ögon ang pajerna som kastats här, för jag ids inte leta upp kommentarerna.

 79. @Ulf Andersson: Skämt och ironi kan ibland suddas ut lite på nätet. Jag har säker inte hängt med i er jargong tillräckligt. Klart man ska skämta lite. Livet är inte så allvarligt 😉

 80. Ulf Andersson, Efva Attling är gift med en kvinna. Alltså ingen kärnfamilj. Deras familj består av mamma, fru och barn de veckor hon har sina biologiska barn. Jag ser inga fel i detta eller att hon skulle vara en dålig vårdnadshavare. Jag anser att en förälder inte behöver vara en dålig förälder beroende på sexuelläggning.

  Och ja, Ingrid har försvarat homosexuella rätt att vara dem de är och därför blir jag förvånad. De ska alltså få leva tillsammans men inte gifta sig för att det är homosexuell? Som att adoption är tillåtet bara man inte är samkönade vilket inte har något med biologiska föräldrar att göra utan om sexuelläggning.

  Men du summerar det så bra så, ”Äktenskapet är mellan man och kvinna” 🙂

 81. @ Funderare

  😀 (H)

 82. Det bidde ingen gubbe med glasögon,
  får se om det lyckas nu H

 83. @ Funderare
  ”Som att adoption är tillåtet bara man inte är samkönade vilket inte har något med biologiska föräldrar att göra utan om sexuell läggning. ”

  Adoption är väl ett helt OK alternativ för föräldrar
  som har försökt att skaffa barn, men som på grund av olika anledningar
  (slöa spermier, låg spermiekvalité, lågt spermieantal/problem med utomhavandeskap, äggstockar, livmoder etc) – inte kan få barn.

 84. Jag står inte ut med folk som ljuger! Det värsta som finns.

 85. @Ulf Andersson…precis så länga men inte är samkönade enligt er 😦

 86. Funderare och Ulf Andersson ni kanske ska fortsätta snacka på msn? eller har jag missat något om jag skriver att inlägget handlar om en kvinna som fick 15 månaders fängelse för Falsk våldtäktsanklagelse och inte homo adoption?

 87. @ godtyckligt
  ”Funderare och Ulf Andersson ni kanske ska fortsätta snacka på msn?”

  Tack för tipset, men vänder mig mot att bjuda in okända personer
  på MSN som använder sig av nicks istället för sina riktiga namn.
  Dessutom tillhör det väl god ton att svara på en fråga om
  man blir ombedd/tilltalad?

  @ Funderare
  Prioriteringar. Först måste de biologiska papporna in i barnens liv.
  Sedan kan man ta upp andra gruppers önskemål.
  Varför har så många människor problem med att man
  måste börja i rätt ände?
  Barnen har rätt till båda sina föräldrar,
  något som inte tas på allvar i verkligheten –
  vilket resultaten från vårdnadstvister vittnar om.

 88. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  ”Tack för tipset, men vänder mig mot att bjuda in okända personer
  på MSN som använder sig av nicks istället för sina riktiga namn.”

  Jag delar din uppfattning till fullo Ulf och de som här och vill kliva ut ur garderoben tycker jag skall stanna kvar där eller delta i Pridefestivalen. De agerar hela tiden under pseudonym och är inte ens därigenom trovärdiga. Min sexuealitet är min och den är privat och min egen jag stannar kvar i garderoben och önskar at andra gör detsamma.
  Här föredrar jag att tala om barnets biologiska föräldrar och det stör tydligen inte bara feminister.

 89. @Ulf Andersson, håller med om att barnen har rätt till sina båda fungerande föräldrar. Pappor måste få vara delaktiga i sina barns liv, om de är bra pappor, det är för barnens bästa. Men likaväl finns det dåliga mammor som inte skulle vara till fördel för barnen. Därför kan resultaten från Lund verka aningen konstiga. Att det inte skulle finnas en enda olämplig mamma som resulterar i att pappan får enskild vårdnad…nä det har jag svårt att tro på. Vilken tur att nästan 50% av alla VT i Lund resulterade i gemensam vårdnad, barnens bästa. Även om minpappa anser att alla pappor i Lund ska vara glada om de ens får träffa sina barn med övervakare.

  Jo, jag anser att det finns pappor som blir utmanövrerade av mammor och systemet, dock inte i den utsträckning som vissa vill ha det till. Jag anser att det finns idioter till mammor som ljuger för att få enskild vårdnad, även om jag inte har träffat någon. Jag anser att det finns idioter till pappor som ljuger för att få enskild vårdnad, av vilka jag har träffat ett fåtal.

  Men att jag skulle fortsätta stödja en förening som anser att homosexuellas rätt till giftermål är ett önskemål. Nä, speciellt när det nu finns en lag på denna rättighet, 1 november 2009. Precis som när det gäller adoption för homosexuella. Så att ha som politiskt mål att hindra/ändra något som är reglerat i lagen säger väl en hel del. Ni vill alltså försämra för homosexuella om ni fick igenom era politiska mål? Och det för att de är homosexuella…..

 90. Tommy Jonsson

  @Funderare
  Kan inte du ta din disskussion om samkönade relationer någon annanstans. Jag är tyvärr inte så jag blivit enkönad ännu. Kommer troligtvis inte att bli det heller.

 91. @ Funderare

  ”Nä, speciellt när det nu finns en lag på denna rättighet,
  1 november 2009.”

  Ja, lagen kom kanske den 1 november 2009,
  men BESLUTET kom efter kyrkomötet – den 22 oktober 2009
  http://www.dads-r-us.se/2009/10/22/uttrade-ur-svenska-kyrkan-efter-beslut-om-homovigslar/

  ”Men att jag skulle fortsätta stödja en förening som anser att homosexuellas rätt till giftermål är ett önskemål. ”

  Det tror jag så mycket jag vill på 😀
  Dessutom kommer PappaRättsGruppen aldrig att vika sig för
  påtryckningar eller önskemål från feminister.

 92. Funderare, var i herrans namn har du fått det ifrån att jag skulle vara emot homoäktenskap? Det ENDA jag har synpunkter på när det gäller såväl hetero- som homoförhållanden är inställningen till att skaffa barn. Det är min absoluta övertygelse att alla barn har rätt till två biologiska föräldrar. Om dessa föräldrar lever med varandra eller med andra, bryr jag mig inte om, bara de ger sina barn rätten att få vara med och älska den andra föräldern. Forskningen visar att kärnfamiljen är outstanding när det gäller att fostra barn till bra människor, men man kan inte tvinga folk att leva tillsammans. Däremot tycker jag att man kan ställa krav på dem att inte beröva sina barn halva sitt ursprung.

  Funderare – nu jäklar händer det grejer i Lund! Socialnämnden har beslutat att utreda sin egen socialtjänst efter minpappas granskning av vårdnadstvisterna! Pelle Billing bloggar om det:

  http://www.pellebilling.se/blogg/

 93. @ Funderare
  ”Så att ha som politiskt mål att hindra/ändra något som är reglerat i lagen säger väl en hel del. Ni vill alltså försämra för homosexuella om ni fick igenom era politiska mål? Och det för att de är homosexuella…..”

  Våra politiska mål publicerade jag den 24 mars 2009.
  Det handlar med andra inte om att riva upp existerande lagar.

  Men du är inte den förste eller den siste feministen
  som väljer att misstolka oss.

 94. Tommy Jonsson

  @Funderare
  ” till sina båda fungerande föräldrar om de är bra pappor minpappa anser det finns inte har träffat någon”

  Till sina BIOLOGISKA föräldrar, varje biologisk pappa är de BÄSTA barnet kan få. Vad minpappa anser ska du diskutera på deras hemsida inte här. Då du inte har träffat någon ”idiot mamma” (din benämning inte min), så har du här möjligheten att få höra talas om någon här som kan erhållaa det epitetet.

 95. Bland det fulaste jag sett var hur en kvinna lät sin väninna slå henne i ansiktet, kollade sig i spegeln, ringde polisen och anmälde sin kille för misshandeln. De hämtade upp kraken på en pub och han åkte i finkan. Men kvinnan hade otur, en mobilkamerabuss hade av en händelse filmat deras skådespel och därigenom klarade sig killen. Kvinnor kan de också!

 96. Skönt Ingrid, blev lite orolig där en stund. Men genom att UA förklarade och du höll med så tänkte jag att nu jädran i min låda. Jag antar ju att du håller oss uppdaterade om det som nu äntligen kommer att ske i Lund. För utan att överdriva siffror så är det hemskt det som sker/skett. Men det kanske jag inte kan tycke för jag är ju feminist hehehe. Får kolla hos Pelle Billing oxå.

  @UA, så ni skrev det 2009, innan lagen kom….Ni har alltså haft ett bra tag på er att ändra detta då? 1995 kom dock lagen om partnerskap.

  @TJ, tyvärr det finns adoption också och där är sällan någon biologisk förälder. Men nu fick vi se din åsikt, ALLA biologiska pappor är bra…även de dåliga.

  Och om du nu tycker jag ska ta diskussionen med minpappa, fine. Har gjort det men de gav inte mycket. Du kanske skulle vända dig till ROKs och liknande föreningar för de är ju dem du klagar över. Varför inte prova familjerätterna eller kvinnojouren vetja, för du har ju sååååå himla mycket att säga om dem och klagar och orättvisor. Eller varför inte kriminalvården eller domarkåren eller kanske papparättsgrupperna. Föresten, vem sjutton gav dig rätten att tala om för andra vad som skall tas upp på någon annans blogg?

  ….undra vad vi då ska prata om här…trädgårdsodling kanske 🙂

 97. @ Funderare
  ”@UA, så ni skrev det 2009, innan lagen kom….Ni har alltså haft ett bra tag på er att ändra detta då? 1995 kom dock lagen om partnerskap.”

  Vad har partnerskap med könsneutrala äktenskap att göra?
  Du blandar morötter med ärtor och skjuter från höften
  samtidigt som du hoppas att du träffar något.

  NEJ till
  5a. Inseminationer för ensamstående och lesbiska kvinnor
  b. Surrogatmammor
  c. Könsneutrala äktenskap
  d. Homo-adoptioner

 98. Ert politiska mål skrevs i mars 2009. Lagen om samkönadeäktenskap kom i november 2009. Nu är det augusti 2010. Så nog har ni väl haft tid att ändra den texten….

  Att jag sedan la till om partnerskapet som ett ”dock” och inte ”för”. Hade jag syftat på meningen innan hade jag skrivit ”för lagen om partnerskap kom 1995”. Vem är det nu som blandar och ger och skjuter från höften?

  Sen kan man ju fundera på vad samkönade äktenskap har med en kärnfamilj att göra. Mamma, pappa och barn Vs. man och man eller kvinna och kvinna. Jag kan respektera att vissa inte tycker om regnbågsfamiljer men vad det har med äktenskap att göra?

 99. Undrar hur många månader den här falskanklagande
  svenskan får avtjäna?
  http://maukonen.wordpress.com/2010/08/09/passa-dig-for-blond-svenska-i-grekland/

  Vad jag vet har inte svensk media tagit upp detta.

 100. Hej Ingrid igen

  Låt mig få demonstrera lite statistik

  I Stockholm norrort går 16% av alla anmälningar om sexbrott mot barn till åtal, mot 37% i Södertörn. I Eskilstuna, som har högst andel, är det 79% och i Luleå och Karlskrona är det 5%.

  Åklagarmyndigheten kräver nu att tio åklagarmyndigheter redovisar vad de kan göra för att ÖKA ANDELEN åtal vid misstänkta barnsexbrott.

  Fast, om det bara är ETT fall som anmäls och det går till åtal så blir ju det 100%.

  Max S har helt rätt, det måste till en kommission eller liknande.

 101. Det måste till en granskning av alla nedlagda våldtäktsanmälningar, varför lades de ner? Sedan vill vi se en riktig psykologisk studie om orsaken till att kvinnorna ljuger om att hon falskeligen blivit våldtagen.
  Jag har granskat ca 60 förundersökningar i fall där personen säger sig vara oskyldig.
  Tre huvudanledningar fick jag fram.
  -hämnd och möjlighet till skadestånd, nästan alltid i samband med skilsmässa och vårdnadstvister
  -dåligt samvete, en tjej hoppar under alkoholpåverkan i säng med en kille och kommer morgonen därefter på att hon vaknar i ”fel” säng.
  – psykisk ohälsa, brist på uppmärksamhet mm, ofta tjej i åldern 13-18 anmäler styvpappa. Sammantaget för alla dessa målsäganden är att man kan se en störd och trasig uppväxt, ofta ensam uppväxt med enbart mamma, tidig och stort alkohol och vissa fall drogintag, och sedan, en klar tendens till psykologiska störningar så som Borderline och andra bokstavskombinationer. Självskadebeteende är mycket vanliga. Det fanns i flera fall tjejer som anmält våldtäkt både två och tre ggr.

  Johann Binninge
  Rättssäkerhetsorganisationen RO

 102. Hej Johann

  Helt rätt. Jobbet pågår här
  http://www.yakida.se/psykopat.html

 103. …”nu jäklar händer det grejer i Lund! Socialnämnden har beslutat att utreda sin egen socialtjänst efter minpappas granskning av vårdnadstvisterna!”…

  Hurra!!!

  Mvh
  The real Hmm

 104. Johan och Yaki!

  Det är ett viktigt arbete ni gör. Feminismens lögnindustri om könsmaktsordning har i fallet kvinnomisshandel och våldtäkt skapat dubbla problem: man bortser ifrån vilka män som begår övegrepp och man kan därför inte komma åt problemet, och förnekar man att även kvinnor misshandlar och ljuger om övergrepp så kan man inte heller komma åt detta problem. Det hela blir en absurd och hemsk situation där en påhittad idé om social konstruktion får styra bl.a. domstolar, socialtjänster, mentalvården och inte minst politiken vars syfte är att tvinga på människor in i ett visst levnads- och tankemönster. Vi borde för tusan har lärt oss av rasbiologiska institutionen i Uppsala eller steriliseringshysterin att utopiska mål där ingrepp i människors liv måste göras endast skapar obeskrivbart lidande.

 105. Ping: Mina kommande framträdanden

 106. @ Johann B
  En granskning av nedlagda våldtäktsärenden har ju förts fram från (S)
  http://www.gp.se.adp-visitor.sth.basefarm.net/nyheter/1.350448-hog-tid-ta-anmalda-valdtakter-pa-allvar

  Den inriktning som dessa damer önskar på granskningen är uppenbar och troligen är det personer som har samma inställning som kommer att sättas samman i en sådan granskningskommission om det genomförs.
  Denna granskningen kommer i så fall att INTE utgå från några rättssäkerhetsprinciper utan inställningen vid granskningen kommer att vara:
  1. Alla är skyldiga.
  2. Hur ska vi kunna sätta dit så många som möjligt utan att det ser allt för illa ut.

  Jag kan sätta hur många tusenlappar som helst på detta scenario, vilket innebär att ännu större andel oskyldiga (som inte syns i statistiken) kommer att sitta inne.

  Populistiska politiker såsom dessa damer bryr sig inte om rättssäkerhet!

 107. Tommy Jonsson

  @Johann Binninge
  ”Det måste till en granskning av alla nedlagda våldtäktsanmälningar, varför lades de ner?”

  Är det möjligt att få tillgång till nedlagda förundersökningar? Är inte enda möjligheten då att man är forskare?

  Tack Johan ni gör i RO ett fantastiskt arbete.

 108. JD; Ja jag känner till att ett sådant förslag finns, men risken är stor att det genomförs på det sättet du tar upp. Givetvis ska man se det från båda håll, och framför allt, varför lades utredningen ner. Det finns flera skäl, ingen gärningsman hittas, en gärningsman hittas men inga bevis finns(mycket ovanligt att det läggs ned iof) målsäganden är inte trovärdig, dvs hon ljuger.
  Varför ljög hon i så fall? Har hon tidigare var”utsatt” för våldtäkt? Hur såg det ut i det fallet, finns det likheter i gärningsbeskrivningen? osv.

  Johann Binninge

 109. Tack Tommy, Det är ju tyvärr ett stort problem, alla nedlagda undersökningar sekretessas och ingen, utom polisen kommer åt dem. Så ett granskningsprojekt måste ske med begäran från annat håll än RO.
  Det vi kan höra ibland är en del poliser som vågar ta bladet från munnen och säga sanningen, polisen i göteborg och Örebro är några som sagt hur det ligger till, men fått mycket negativt efter.

 110. Johann Binninge: ” Har hon tidigare var”utsatt” för våldtäkt?”

  Så menar du att om ngn har varit utsatt för våldtäkt innan, så minska trovärdigheten om det händer igen? Det låter ju mycket (not) rättssäkert!

  Jag väljer att tycka att det är bra att många här tycks tro att det för det mesta är falskanmälan vid en våldtäkt, för det måste innebär att ni själva aldrig skulle komma på tanken att utföra denna våldshandling, eller att ngn annan kan göra det heller. Men är ni medvetna om att ni här låter som att det i sort sett aldrig händer att ngn blir våldtagen? Ni kan inte vara så naiva? De flesta människor är bra, kvinnor som män, men det finns faktiskt rötägg också.

 111. Tommy Jonsson

  @Hmm
  Det torde vara mycket stor osannolikhet att samma kvinna råkar ut för våldtäkt flera gånger eller hur?

  Eftersom så många falska angivelser sker av kvinnor så torde andelen rötägg haamna på rätt sida, eller hur?

 112. Tommy Jonsson

  @ Johann Binninge
  ”Det är ju tyvärr ett stort problem, alla nedlagda undersökningar sekretessas och ingen, utom polisen kommer åt dem. Så ett granskningsprojekt måste ske med begäran från annat håll än RO.”

  Du har rätt men har inte Max Scharnberg som är forskare tillgång till förundersökningarna.
  Rättstatens Vänner söker forsknings uppslag och vill ha forskning på hög nivå. Kolla dera hemsida.

  http://www.rattsstatensvanner.se/

 113. Hmm;
  Jag känner ingen som blivit våldtagen två ggr, känner du till någon?
  Och i så fall, hur ser hennes bakgrund ut?
  Jag får ofta höra att bara för att jag tror/vet att det finns de som ljuger om våldtäkt så skulle jag tro att alla ljuger. Nu vet de flesta att så inte är fallet.
  Naturligvis finns det riktiga fall, men det får vi avhandla i en annan tråd, nu gäller falska anmälningar.

  Johann B
  Jophann

 114. @Tommy Jonsson: Inom loppet av ett och halvt år så var ja inblandad i tre stycke bilolyckor. Hur stor sannolikhet tror du att det var att jag inte var det minsta del alls orsaken till att de hände? Jag mådde fysiskt illa när jag för tredje gången skulle ringa mitt försäkringsbolag. Jag fick trösta ig med att jag inte ens suttit i bilen, utan att den stod parkerad, när jag skulle ringa. Dessutom så erkände vållande part på studs i telefonen till mitt försäkringsbolag. (Jag Fick alltså i ALLA TRE fallen undra % rätt, dvs det var helt och hållet den andra partens fel).

  Hur tycker du att försäkringsbolagen skulle behandla mig? Som det som statistiskt är mest troligt, eller det som var sanningen, dvs jag var icke vållande?

 115. Johann Binninge: Finns det motsvarande psykologiska studier om varför män våldtar? Har man kunnat kategorisera på samma sätt som du gjorde (hämnd , vårdnadstvist, alkohol/drogproblem, psykisk ohälsa)?
  Störd och trasig uppväxt är troligtvis inte hel tfel gissning, men det är som sagt en gissning.
  Enligt psykologiska studier jag har läst är det dock så att en ensamstående förälder inte är någon riskfaktor i sig. Det som däremot är absolut avgörande är hur föräldrarna har skött skilsmässan före, under och efter separationen. Bråkiga föräldrar under samma tak är värst. Näst värst är bråkiga föräldrar i olika adresser men så att bråken fortfarande påverkar barnet i hans/hennes vardagsliv.
  I dagens tidning (DN) läste jag dessutom om alkoholkonsumtionen dalar bland ungdomar totalt sett. Men ökar hos otrygga ungdomar. Alkohol och sex är vanligtvis en riskabel kombination. Lägg till otrygghet så är det inget under om det blir fel ibland.
  Vidare måste jag knyta an till Hmm och fråga dig om du anser att det minskar trovärdigheten ifall någon som tidigare har åkt fast för våldtäkt (bevisligen) blir återigen anklagad för samma brott? Är alltså trovärdigheten hos den anklagade förbrukad och utgången av rättegången given?

 116. undra skulle vara hundra % 😉

 117. Jag drar mig till minnes att 63% av alla män i en undersökningsgrupp hade blivit sexuellt våldtagna.

  Fritt översatt ger det cirka drygt 900 000 män i Sverige som blivit våldtagna. Om nu en våldtäkt kostar 1.8 miljoner så blir det
  1 620 000 000 000 kr (1 miljard 620 miljoner) som kostnaden har blivit för våldtäkten av Sveriges män.

  Då kan man snacka om mörkertal !!!

 118. Opps.. Fel skrivet av mig

  1 620 000 000 000 kr (= 1 biljard 620 miljarder)

  Och Sveriges statsskuld är just på 1 biljard 300 miljarder.

  Våldtäkts kostnaden av de svenska männen överskrider Sveriges statsskuld.

  DET NI !!!

 119. Johann Binninge: Se min fråga till Tommy!

  Mår faktiskt lite illa över din fråga till mig.

 120. Hmm och Stig; Jag debatterar gärna, men tyvärr så blir det inte så sakligt. Läs mer på vår hemsida http://www.rsorg.se
  Johann

 121. Tommy Jonsson

  Det är nog många kvinnor som gjort en falsk anmälan om våldtäkt men inte blivit bestaffad, som den brittiska kvinnan i detta fall 15 månader i fängelse och 80 ooo kr i böter.

  Jag tänker på kvinnan som satt det i system och anmält 17 våldtäkter. Den 17:e gången använde hon en sönderriven blus som hon använt i tidigare mål och blev därmed avslöjad.

  Observera också att en anmälan kan omfatta 600 påstådda våldtäkter som i fallet med Torgny Mogren från Haqllstahammar som satt av 5 år.

 122. Johann Binninge:
  ”Jag känner ingen som blivit våldtagen två ggr, känner du till någon?
  Och i så fall, hur ser hennes bakgrund ut?”
  Många prostituerade hävdar (sant eller falskt – vet ej) att de har blivit våldtagna flera gånger. Så många gånger att de inte kommer ihåg antalet. Visserligen kan drogerna påverka minnet men ändå..
  Jag vet inte hur många som anmäler och om det är lönt ö h t d.v.s. hur mycket energi lägger polisen ner på en sådan anmälan? Men där har du en grupp som åtminstone själva påstår att detta händer dem ständigt och jämt.
  Å andra sidan kanske man kan tänka sig att eftersom trovärdigheten kanske (?) är låg i denna grupp och ”skyll dig själv” attityden kanske (?) hög hos polisen så tolkas detta av våldtäktsmän att det är ”fritt fram”. Ingen kommer att tro på offret. Och hon kanske har svårt att komma ihåg själv.
  Jag har i alla fall stött på den här attityden hos några poliser jag har pratat med. Man orkar liksom inte bry sig mer. Ungefär som att man orkar inte bry sig om kvinnor som ständigt blir misshandlade av sina män – men väljer ändå att stanna kvar. Man tänker istället att detta är något för psykologer och psykiatriker – inte för polisen.
  Samtidigt upptäcker jag här på denna sida liknande attityd hos offret (=den som har blivit falskeligen anklagad) samt offrets anhängare. Denna attityd går ut på att offret och alla män har även i fortsättningen rätt att tro bara gott om folk och strunta i de försiktighetsåtgärder som exempelvis jag förespråkar. Mina råd anses istället vara föråldrade och orealistiska, eftersom folk alltid ändå kommer att idka sex med främlingar när de är påverkade osv..
  Mycket intressant i och för sig att alla dessa offer är å ena sidan väldigt upprörda över att rättsstaten har havererat och inte hjälpt dem samtidigt som de insisterar att fortsätta med sitt vanliga beteende.
  Extra intressant blir detta här när det dessutom finns män som påstår att falska anklagelser är väldigt vanliga och att kvinnor alltså ofta utsätter män för denna vidriga behandling. I så fall vore det väl mer logiskt att försöka skydda sig så gott det går, men attityderna är tvärtom hos en del. DU delar ju inte den åsikter att alla kvinnor eller ens att många kvinnor ljuger – men den finns hos en del.

  Tommy Jonsson:
  Om många falska angivelser sker av kvinnor och de många våldtäkter görs av män, så torde andelen rötägg hamna lika på båda sidorna, eller hur?

  Hmm:
  Jag anser att den som ständigt hamnar i olyckor ska naturligtvis granskas extra noga av försäkringsbolaget, eftersom det KAN vara falska anmälningar i syfte att kamma hem försäkringspengar. Det KAN också vara så att personen ifråga är ovanligt slarvig och tar inte hand om sig själv eller sin egendom. Då är det inte heller rättvist att vi andra skötsamma tvingas betala slarvmajas försäkringskostnaden. De kan hon/han göra själv. Lära sig en läxa liksom.
  I och med detta påstår jag inte att du var skyldig på något sätt. Men du skulle kunna vara det. Men jag har själv varit utsatt för rånförsök två gånger i sträck. Vet ej hur vanligt det är men det hände.

 123. Ramona!

  Att låta sin vän slå dig för att vinna fördel i en vårdnadstvist som du skriver är en möjlighet. Alla dessa möjligheter gör att en del gör vad som hellst för att vinna födelar, tragiskt att de som granskar inte granskar ordentligt.

  Leroy

 124. Tommy Jonsson

  @Stig
  ”Om många falska angivelser sker av kvinnor och de många våldtäkter görs av män, så torde andelen rötägg hamna lika på båda sidorna, eller hur?”

  Nej det kan inte vara lika många våldtäksmän som anklagande kvinnor. Dvs det är inte lika många rötägg på båda sidor.
  Har försiktighetsivraren Stig lika stora problem med matten.

 125. Och hur många är många då? Av 15 500 anmälningar.

 126. Tommy Jonsson: helt rätt. De är inte lika många – de finns bara på båda sidorna.
  Ingen av oss dock vet hur många som finns på båda sidorna..
  För att komma på en bra lösning till det här dilemmat (falsk tillvitelse) måste man tänka på båda sidorna. Annars kommer lösningen aldrig att fungera.

 127. Tommy Jonsson

  Funderare och Stig

  Först skall de falskt anklagande rötäggen i fängelse. Många falskt anklagade slippa fängelsestraffet och de rötägg som begått brottet sitter redan där.
  Är ni nöjd så?

 128. Tommy Jonsson

  @Hmm
  ”Inom loppet av ett och halvt år så var ja inblandad i tre stycke bilolyckor.”

  Då vill nog försäkringsbolaget tappa dig som kund. Vad har bilolyckor med grundlösa anklagelser mot män att göra?

 129. Tommy Jonsson: Jag har personligen inget emot att ALLA rötägg lagförs. På båda sidorna. Men man måste komma på ett bra system för att kunna göra det. Har du någon bra lösning?

 130. Tommy Jonsson

  När det gäller falska anklagelser så måste lagändringar till och att i media sprida kunskapen om hur vanligt det är och att oskyldiga hamnat i fängele. De som blivit anklagade måste få en upprättelse av samhället.
  De som verkligen har våldtagit har visst möjlighet att frivilligt genomgå en kemisk kastrering.

 131. Men om jag har förstått rätt finns falsk tillvitelse redan på straffskalan. Man kan få 2 års fängelse för det. Så på vilket sätt måste lagen ändras? Livstid?
  Hur vanligt det är att oskyldiga döms kan ingen människa säga därför att ingen vet. Inte med säkerhet.
  Vilken slags upprättelse menar du att falskt anklagade ska få? Och vilka anser du vara falskt anklagade: de som frias pga otillräcklig bevis?
  Det är upp till var och en att kastrera sig frivilligt, men jag stöder inte lagförslaget där kastrering skulle ingår som en del av vårdprogrammet.
  För mig är en saklig diskussion och konkreta, realistiska och genomförbara tips det enda som gäller.

 132. Hur kom den här diskussion till att bli en ”de är nog lika goda kålsupare på båda sidorna”? Detta är just den typen av resonemang som lett till att delar av feministrörelsen tycker att det är okej att oskyldiga män hamnar i fängelse – för det finns så många skyldiga som går fria … Läs SCUM-manifestet och bli förfärad.

  Kriminalitet är en sak för sig och den blir varken större eller mindre av falskanklagelserna. De flesta brott begås i någon slags nödsituation (behov av pengar, knark) eller av psykiskt sjuka människor. Den som falskanmäler är av en helt annan sort – det är oftast en kvinna som med berått mod anmäler en helt oskyldig person bara för att hon själv vill framstå i bättre dager eller för att hon vill hämnas på honom. I mina ögon är det det absolut värsta av alla brott.

  Inte bara därför att det är så djävulskt utan för att det dessutom skakar rättssamhället i sina grundvalar. Vårt rättsväsende är svårt skadat av falskanklagerskorna, eftersom man i princip helt bortser från att de finns. Man har låtit sig övertygas av feminister som hävdar att kvinnor är på ett annat sätt, att de säger saker på konstiga sätt och visserligen ljuger ibland men att det inte betyder att de ljuger om själva brottet, de vill liksom bara förstärka det eller så är de så traumatiserade att de inte får rätt på det.

  Jag intervjuade Leif GW Persson i går. Hans bedömning är att det sitter minst 100 felaktigt dömda i svenska fängelser (dömda utan övertygande bevisning) och att hälften av dessa är helt oskyldiga.

  Jag tror att om man räknar in alla dem som suttit i fängelse sedan 1980-talet och redan avtjänat sina straff är vi säkert uppe i minst tusen personer. Stig och ni andra, tycker ni verkligen inte att detta är ett kolossalt problem?

 133. Jag tittade av nyfikenhet på RO:s hemsida och där på forumet. Jag tänkte att jag där kanske skulle stöta på mer ”vanliga” fall när det gäller falska anklagelser.
  En man hade blivit dömd för 4 år när hans fru anklagade honom för våldtäkt i samband med skilsmässa. Hovrätten friade eftersom frun erkände att hon ljög.
  Mannen och hans fru lever idag harmoniskt liv tillsammans och mannen verkar inte vara arg på frun. Han kräver inte att frun ska straffas för sitt brott. Däremot är han jätte arg på samhället.
  En annan man blev anklagad för våldtäkt efter att ha haft samlag med en tjej i sömnen.
  Och en tredje man hade haft sex med en tjej hemma hos henne efter en blöt festkväll. Nu står han anklagad för sexuellt utnyttjande – trots att ingen av dem var medvetslös. Bara kraftigt berusad. Den som har gjort anmälan har pratat med killens flickvän och flickvännen tror på killens version – som tur är. Hon har tydligen förlåtit hans snedsprång.
  Sedan har vi en invandrarkille som redan hade blivit dömd på en gång för våldtäkt på en granntjej och stod anklagad för att ha gjort det återigen. Mobilen räddade honom, eftersom han kunde bevisa att han inte fanns i närheten av den plats våldtäkten skulle ha ägt rum.
  Sedan är det en skötsam ostraffad kille som träffade en yngre tjej som var dömd för våld mot tjänsteman, narkotikabrott och misshandel.
  Allt var frid och fröjd tills killen fick veta att det var 4 andra killar inblandade. Hon till och med ville ha sex med honom inför ögonen på en av de andra killarna. Då gjorde han slut och skallrade till tjejens pappa att tjejen hade hasch på sitt rum. Tjejen svarade med att anmäla honom för olaga hot och ofredande. Killen erkänner visserligen att hoten kommer från hans mobilnummer, men menar att någon annan har skickat dem. Han blev dömd och tjejen fick 20.000kr i skadestånd. Sen hittade hon en ny pojkvän.
  Återigen väcks tanken i mig: Om man inte umgås med knarkare, inte har sex med okända i berusat tillstånd, inte har sex med psykiskt störda – hur stor är risken att man drabbas då?

 134. @Stig. Psykiskt störda? You ask me. En djupt liggande psykisk störning kan uppstå i vissa situationer eller skeenden. Även om man gifter sig konservativt och känner en person utan och innan kan man inte förutse reaktioner i olika scenarior. Exempel… Littorin och hans ex? Överklass och minister combined. Hur definierar du deras agerande efter många års äktenskap?

 135. Så vitt jag vet har Littorin inte blivit anklagad för att ha våldtagit någon.

 136. Ingrid: Johann Binninge skrev tidigare så här:
  ”Jag känner ingen som blivit våldtagen två ggr, känner du till någon?
  Och i så fall, hur ser hennes bakgrund ut?”
  Jag blir lika nyfiken när folk säger att falska tillvitelser är ”vanliga”. Jag känner ingen som har blivit falskeligen anklagad. Inte anklagad över huvudtaget..
  Därför vill jag också höra bakgrunden till dessa anklagelser. Vilka ”vanliga” människor är det frågan om?
  För att detta ska kunna klassas som ett ”kolossalt problem” kan det ju inte handla om några få människor i samhällets utkant bland kriminella och drogmissbrukare. Eller bland psykiskt störda. För i så fall måste även de prostituerades återkommande våldtäkter också klassas som ett ”kolossalt problem”
  Det intressanta är dock att i det första fallet av mannen som fick 4 år (måste har handlar om grov våldtäkt) så var det ingen på RO:s hemsida som uppmuntrade honom att anmäla frun för falsk tillvitelse. Trots att hon hade erkänt.
  Inte i det fallet heller där mobilen avgjorde utgången.
  Om man nu inte i så här solklara fall vill gå vidare, varför då klaga på samhället?

 137. Stig: Men jag har ju tidigare hävdat att allt ska granskas noga och inte bara avskrivas. Man ska inte ha så förutfattade meningar att man inte ser att möjligheten utesluts pga statistik som andra ivrar. Självklart ser jag att det såg dåligt ut pga att jag var i tre olyckor och just därför mådde jag illa. Jag hade också blivit lite misstänksam.

  Min poäng var att alla möjligheter finns.

  Tommy Jonsson: Varför skulle mitt försäkringsbolag vilja ”tappa” mig som kund? Det var ju motpartens bolag som fick stå för alla fiolerna ink min hyrbil. 🙂

  Förstår du inte att ett var ett exempel på sannolikhetslära? Det finns de som hävdar här (tycks det som) att sannolikheten för att blixten slår ner två gånger på samma plats är så liten att vi ska bortse från det.

  Ingrid: Jag känner mig inte direkt träffad men svara ändå.

  Självklart är det ett kolossalt problem att det sitter oskyldiga i fängelset. Vad Jag vänder mig emot är att vissa vill få det att låta som att det sker ofta och på slentrian.

  Vad jag mycket oftare ser är de som inte vågar, orkar eller ngt inte anmäla ett övergrepp. De som inte blir trodda när de väl gör det. När jag sett detta kan jag omöjligt tro på promotionerna som försöks hävdas att falskanämlan är mycket vanligt.

  Som jag skrev ovan så tro jag visst att det sker. Jag tycker att det är ett allvarligt och fult problem.Jag har en annan syn på hur det ska lösas för att bli av med det.

  Vad jag dessutom anser är att denna debatten har blivit så infekterad att den skymmer över pappafrågorna, som jag ser som ett mycket mer utbrett problem, och börjar mer vara en pajkastning mellan två grupper istället för att se att vi alla är människor och individer och att allt ska ses från ett enskilt fall till annat.

 138. Alla som dömts oskyldigt till fängelse är ett problem, tyvärr. Dock lite skönt att se att siffran inte är fullt så katastrofal som vissa vill hänvisa till. Detta betyder dock inte att detta inte skulle vara ett problem. Och räknar man som Yaki när det gäller falska anmälningar, jag då kan siffran bli katastrofal även om den inte är det.

  Ingrid, var hittar du informationen om att det är mest kvinnor som falskanmäler? Det enda jag direkt kan hitta är att det är ca 80% ungdomar av alla som är skyldiga till detta.

  Sen är det ju inte bara i våldtäktsmål som falskt utpekande, anmälning, mened och falska vittnesmål utspelar sig. Men det är tyvärr det enda som tas upp. Oskyldigt dömda finns inom de flesta brott. Du frågade inte om det Ingrid? Vi har ju Kalamarksmorden där en mans vittnesmål ställde till det för den dömda, bara för att nämna ett.Under 2009 var 1130 personer misstänkta för våldtäkt och 16 800 personer för misshandel. Och det är ju ingen direkt hemlighet att gäng vittnar för varandera i blad annat misshandlesfall så som i fallet med Riccardo Campogianis. Sen har vi de som är inblandade i organiserad brottslighet. Så att bestämt hävda att de är mestadels kvinnor som är de skyldiga…nä, de siffrorna skulle jag gärna vilja se.

 139. @Funderare

  Det är ju tragiskt om du inte hittar någon könsuppdelning då det gäller brottet falsk tillvitelse. På Brå går det att få ut lite statistik om man orkar ställa i ordning statistiken själv utifrån deras tabeller.

  Men allvarligt Funderare……
  Hur skulle en lögn om ett mord eller misshandel kunna gå till då det inte finns något offer?
  Inser du inte att det finns ett helt annat incitament i en lögn om en våldtäkt där lögnaren själv är offret.
  Troligtvis de vanligaste orsakerna till lögner om våldtäkt att personen vill ha uppmärksamhet (jämför skära sig i armarna) eller att personen vill ha ut ett stort skadestånd av försäkringsbolaget. (Nedlagt åtal spelar ingen roll för om man får pengar eller inte.)

  Kanske jag har missuppfattat dig!
  Du kanske menar att personen som begår falsk tillvitelse , själv går till polisen och påstår att det är han/hon som har blivit mördad, i hopp att få medömkan eller försäkringspengar..

  Tror inte det funkar i så fall! 🙂

 140. Hmm: Jag har i min ungdom kört på samma bil två gånger under samma dag. Så jag vet att osannolika saker inträffar. Det var nog värre för mig att ringa försäkringsbolaget, eftersom jag var skyldig båda gångerna.. Och jag ska kanske tillägga att jag inte var osams med ägaren på något sätt 😉
  Jag har hittills inte blivit övertygad om att falska tillvitelser angående våldtäkt skulle vara vanliga. Dessa storysar som går att läsa här och på RO:s hemsida kan jag åtminstone inte betrakta som vanliga. Hela tiden skymtar ohälsa, kriminalitet i allmänhet, knark, alkohol , gränsöverskridande beteende i största allmänhet etc.
  Det är svårt för Svensson att identifiera sig med dessa historier.

 141. @Funderare

  Då det gäller könsfördelningen så kan vi väl bara göra en rimlig uppskattning att av de som blivit lagförda för lögn ang våldtäkt, så är en överväldigande majoritet kvinnor.
  Som det verkar är det mycket lättare att bli oskyldigt dömd för våldtäkt än det är att bli oskyldigt dömd för något annat grovt brott.
  Hur könsfördelningen ser ut för andra brott är en annan diskussion kanske?

 142. Tommy Jonsson

  @MO 13 augusti 2010 kl 11:02
  Du har helt rätt i en sak som försiktige Stig inte kan få in i sin skalle Dessutom anklagades Littorin för att ha anlitat en prostituerad för 4 år sedan utan att något som visade detta lades fram.

 143. Tommy Jonsson

  @Ingrid
  Du undrade inte vad han ansåg om Johan Munch och åklagarens bedömmning 500 till 1 000 stycken som sitter i fängelse på en ogrundad anklagelse?

 144. Påminner mig om att jag har en färsk, maj 2010, film i min mobiltelefon. Mitt ex, kvinna och socionom, försöker för femte gången sparka sönder min dörr och framkalla en våldsam situation. Mitt straff blev att jag inte får träffa min son längre. Eftersom jag inte öppnade dörren är jag ett misstänkt Josef Fritzlfall. Hon framförde det i rätten och ingen sa emot henne. Jag har aldrig fått visa filmen för någon som brytt sig.

 145. ”Hon framförde det i rätten och ingen sa emot henne. ”

  Om du själv väljer att inte säga emot henne, varför klagar du sen i efterhand?

  Mannen som i tingsrätten blev dömd till 4 år i fängelse valde ändå att fortsätta livet tillsammans med den kvinna som var beredd att låta honom bli oskyldigt dömd. Vad ska man säga om det? Det är väl fritt fram att umgås med idioter om man själv så önskar.

  Tidigare på den här sidan efterlyster pilotfall som man skulle kunna driva till domstol och ha sedan som prejuridikat. Här skulle det ha varit ett yppterligt tillfälle. Även det andra fallet skulle duga.

  Men offren vill ju inte själva. Tja, det är fritt fram att låta sig förnedras..

 146. Tommy Jonsson

  Läste en gång till vad Ingrid skrev om Leif GW och då menar han att det i dag sitter 50 personer helt oskyldiga som dömts till fängelse.
  Sedan har vi 50 till där det inte finns några bevis, men de var skyldiga och åkte in. Ja att vi har ett stort rättssäkerhetsproblem i Sverige är helt klart och det är oaacceptabelt.
  Före 80talet hade vi nästan inte ett enda sådant problem efter det har det eskalerat. Så frågan är när ska detta vansinne sluta.
  Att vi har skyldiga som aldrig anmäls och om de anmäls inte döms beroende på att det saknas bevis är helt klart.
  I ett rättssamhälle skall ingen för den goda saken skull fällas utan bevis för skuld.

 147. @JD, nu hänger jag inte med. Finns det inga offer i att bli oskyldigt utpekad och dömd som mördare eller misshandlare? Finns det inga offer om någon blir mördad eller misshandlad? Är man oskyldig så är man och blir man dömd så är man ett offer. Blir man oskyldigt anklagad och i vissa fall dömd för mord eller våldtäkt så är man ett offer.

  Och jag tänker inte göra en rimlig beräkning på att det är mest kvinnor. Det som jag hittat är att det är till nästan 80% ungdomar som gör sig skyldiga till detta.

  Hittade precis något som Brå skrivit. Under 2007 stod kvinnorna för 48% av alla brott om falsk t åtal, mened mm. Vilket inte jag ser som en majoritet av kvinnor som begår detta brott.

 148. @Stig:

  Allt har sin förklaring. Jag skrattade åt påståendet. Det var så orimligt och absurt. Jag sa att det var roligt. Det var roligt. Och detta var ingen huvudförhandling, det var bara tuppfäktning om verkställighet.
  Hon vann. Orsaken till Fritzlanklagelsen är att jag har mina persienner nerdragna. Söderläge=varmt. Man får säga vad som helst i rätten, framför allt om man är socionom och har utretts av sina kollegor.

 149. Tommy Jonsson

  @MO__ | 13 augusti 2010 kl 13:35 |
  ”Påminner mig om att jag har en färsk, maj 2010, film i min mobiltelefon. Mitt ex, kvinna och socionom, försöker för femte gången sparka sönder min dörr och framkalla en våldsam situation. Mitt straff blev att jag inte får träffa min son längre. Eftersom jag inte öppnade dörren är jag ett misstänkt Josef Fritzlfall. Hon framförde det i rätten och ingen sa emot henne. Jag har aldrig fått visa filmen för någon som brytt sig.”

  Att din fd är socionom och kvinna gör att du hamnar i underläge. Du bör visa filmen i en domstol i samband med att du begär ett umgänge. Visa också på de skador hon förorsakat på dörren med bilder. Ta gärna in en granne som kan vittna om detta. Att hon utmålar dig som ett Fritzelfall mm skall du använda mot henne.
  Du har rätt att träffa din son och hon verkar inte bra för sitt barn då hon inte kan respektera barnets rätt till sin biologiska far.

 150. @Tommy

  I wish. Det syns inte på filmen vem det är. Jag vet ju vem det var. Men det syns inte. = inget bevis. Hon har rekryterat 3 grannar som övervakar mig och som skrivit ett anonymt och ett underskrivet brev om mig. Anklagelse: att de inte känner mig, att mina persienner är neddragna. Ett peddobrev har också lagts i min brevlåda och satts upp i porten. Så kan en socionom göra i Sverige utan att man kan göra något. Inte bara det – det finns mer.

 151. Tommy Jonsson

  @MO
  ”om man är socionom och har utretts av sina kollegor.”
  Det är jäv som du skriftligt kan klaga på och begära en opartisk utredare och ett skriftligt beslut på dertta. För att du skall kunna överklaga ett beslut som går emot dig. Att prata med dem hjälper inte.

 152. Tommy Jonsson

  Lämna preddobrevet till polisen för ofredande, falsk tillvitelse. Det finns fingeravtryck. Det visar hur sjuk hon är om hon aagerar på detta sätt.

 153. Det finns ett träsk i svenskt rättsväsende. Jag har förberett flera anmälningar, men det kommer nya rättsövergrepp och jag tar tag i dem… och … jag är trött, sjukt trött just nu. Jag har tagit in hjälp men får inte tag i alla personer jag måste prata med….

 154. @Funderare
  Uttryckte mig oklart.. Eller strulade till det i mina tankegångar kanske. 🙂

  Jag menar bara att det är lättare att ljuga om att en viss person har begått en våldtäkt eftersom det då räcker med att hävda att man själv är offret.
  Att peka ut en mördare är däremot inte lika lätt eftersom man inte kan peka ut sig själv som mördad. Dessutom ligger det ju inte lik överallt ute så man kan peka på något annat offer bara för att sätta dit någon på jäkelskap…

  Jag menar också att det finns många fler orsaker till att ljuga om en våldtäkt eftersom man då kan vinna fler personliga fördelar än att peka ut någon för något annat som det finns stora beviskrav på.

  Det är nog väldigt vanligt att någon som pekas ut som en våldtäktsman blåljuger och det händer också att kvinnor ljuger av olika orsaker.
  De stora förlorarna på detta är oskyldiga killar och oskyldiga tjejer.
  Rättsväsendet måste ta detta på allvar och bli bättre på att bedriva objektiva förundersökningar med objektiva åklagare.

 155. Kanske rättsväsendet bör se sanningen i vitögat och börja erkänna att det inte finns några förundersökningsledare eller åklagare som är 100% objektiva i sitt arbete
  Man borde bygga om rättsväsendet utifrån att även dessa personer är vanliga människor med fördomar och brister och därför införa kontroller såsom t.ex en oberoende granskningskommission för att öka rättssäkerheten.
  Att man ens diskuterar förslaget att införa prövningstillstånd till hovrätten är helt vansinnigt såsom det ser ut idag.

 156. Tommy Jonsson

  @Stig
  ”Tidigare på den här sidan efterlyster pilotfall som man skulle kunna driva till domstol och ha sedan som prejuridikat. Här skulle det ha varit ett yppterligt tillfälle. Även det andra fallet skulle duga.”

  Ja, men det bör vara en känd person och i media omskrivet fall förr att det skall ha något värde.

 157. Tommy Jonsson

  @JD
  En åklagare skall iakta objektivitetprincipen intill dess han tagit beslut om åtal. Det är den anklagade och hans advokat som skall tillse att detta sker. Jag anser också att en granskningskommission är av nöden och om möjligheten att gå till Hovrätten försvinner så försämmras rättssäkerheten än mer. Det har du rätt i.

 158. @Tommy

  Tito vs Carola och Thomas Bodström m a o

 159. JD och Funderare: det här började bli riktigt roligt.. inga offer om någon är mördad 
  Jag välkomnar objektiva förundersökningar och objektiva åklagare. Helst också helt ärliga skurkar och sanningsenliga offer. .
  Nu har jag predikat klart. Och nu tillbaka till verkligheten.. 
  MO: Du kan väl inte påstå att du har bevismaterial när du i nästa andetag säger att det inte syns VEM som sparkar in dörren. Det är bara du själv som vet.
  Skulle det inte tvärtom vara helt fel ifall du själv blev dömd för något bara därför att ditt ex hade visat en film där NÅGON sparkan in hennes dörr?
  Att du sedan väljer att skratta åt pedofilanklagelser och inte försvarar dig är också ditt val. Likaså att du inte orkar själva anmäla henne. Jag vet inte riktigt vad du anser att samhället skulle göra om du själv inte gör något.

 160. Att Det finns minst lika många som ljuger om våldtäkt som det finns folk som begår våldtäkt är väl inte så svårt att tänka sig?
  Att sedan inte alla som blir falskt anklagade får fängelse betyder inte att dom slipper undan att bli anhållna, förhörda och kränkta på olika sätt och vis och utsatta för psykisk press och stress.
  Jag kan veterligen inte förstå att det ska vara så svårt att förstå att om det finns folk som mördar,våldtar,misshandlar så finns det givetvis folk som ljuger och jag tror definitivt att det är lättare att inte inse att en handling som t ex en lögn om våldtäkt orsakar enorm skada jämfört med att misshandla eller våldta någon fysiskt eftersom att det är uppenbart avsiktligt.

 161. Men om det nu inte finns lämpliga kända fall är det väl bättre att ta ett solklart fall och tatuera ett skräckexempel. Så att alla lögnare vet vad som gäller när de åker fast för falsk tillvitelse.

  Men offret inte själv vill – ja då förstår jag inte vad samhället ska göra. Tvinga dem att leva isär, sätta henne i fängelse istället för att leva ett ”harmoniskt liv” med sin kära make?

 162. Tommy Jonsson

  @MO__ | 13 augusti 2010 kl 14:41 |
  ”Det finns ett träsk i svenskt rättsväsende. Jag har förberett flera anmälningar, men det kommer nya rättsövergrepp och jag tar tag i dem… och … jag är trött, sjukt trött just nu. Jag har tagit in hjälp men får inte tag i alla personer jag måste prata med”

  Att reagera som du gör är inte ovanligt så ta hjälp. Tröttheten bör du söka läkare för, då det kan vara en depression som du kan få hjälp med. Om du agerar och gör en anmälan känns det också bättre för dig än att du lägger dem på hög och skjuter det framför dig.

  Jag har varit i din situation så jag vet hur det kan kännas att ständigt slå pannan blodig, men vår kamp är mycket viktig för våra barn, oss själva och samhället i stort.

 163. Tommy Jonsson

  @MO
  ”får inte tag i alla personer jag måste prata med”

  Att skriva är bra också, man måste få möjligheten att både prata av sig och skriva av sig. Normala människor som inte har upplevt detta orkar normalt inte lyssna och kan inte heller ta till sig. Finn andra med förståelse för problemet, de finns. Med myndigheter bör man skriva och efterfråga ett beslut.

 164. Tommy Jonsson

  @MO
  Jag förstår dig inte. Har du fått umgängesrätt fastställt i domstol men inte fått hjälp att verksställa dommen?

 165. Stig: Du efterlyser pilotfall att driva, det är bra. Men ett problem är ju att HD inte släpper igenom fall för resning. Det visar att du inte vet vad du talar om.
  Johann Binninge

 166. @ Tommy

  Fick nej på vite, har umgängesrätt enligt interimistiska. Hon vägrar lämna. Jag har inga legala möjligheter att få hit min son.

 167. @Tommy

  Jag försöker förklara för en kusin att jag inte gjort något. Han hävdar bestämt att jag måste vara skyldig till något eftersom polis och socialtjänst inte hjälper mig att få träffa sonen. Man blir utpekad och guilty-by-association.

 168. Tommy Jonsson

  Jag vill tipsa om Ann Helenas blogg.
  Den visar hur svårt det är att få socialtjänsten att agera mot en mor som misshandlar sitt barn.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/

 169. Live: sonen borde komma idag 2010-08-13 enligt interimistiska beslutet i tingsrätten. Jag skickar SMS: ‘ när kommer ccc?. Svar från exet, socionom: ‘Han vill inte åka till dig. Förstår du inte? Du förbättrar inte relation genom att lura och hålla i gisslan’.
  Det hon syftar på är att jag tog mig friheten att ha min son helgen för två veckor sedan, min enligt interimistiska. Detta efter de enda 5 dagar vi fick ses sedan början på maj.

  En socionomutbildad person i Sverige anställd på en socialförvaltning i norra Stockholm får säga att jag höll sonen gisslan när jag hade honom enligt ett tingsrättsbeslut. Så är det ju. Det anses vara helt okej, hon är ju dessutom kvinna. ‘Kvinnor ska allti bli trodda’.

  Så ser det ut, just nu.

 170. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Jag försöker förklara för en kusin att jag inte gjort något. Han hävdar bestämt att jag måste vara skyldig till något eftersom polis och socialtjänst inte hjälper mig att få träffa sonen. Man blir utpekad och guilty-by-association.”

  Inte ovanligt att en mors falska anklagelser upplevs som sanna, tydligen även av din kusin. Det är just det vi pratar om på denna blogg. Att bevisa sin oskuld är ofta omöjligt. Däremot så måste den som anklagar bevisa sitt påstående.

  Samla bevis för hennes beteende till huvudförhandlingen och att du inte får träffa barnet är umgängessabotage och ett allvarligt brott mot barnet och dig. Begär dock ett kraftigt verkande vite 10 000 kr per tillfälle då hon inte lämnar barnet till dig. Du har goda möjligheter till framgång som det verkar för mig.
  Är du beredd att begära vårdnaden och ensam ta ansvaret för barnet? Visa då detta för domstolen och att det inte bara är en tanke ,utan att det finns kött på benen.

 171. Tommy Jonsson

  @MO__
  ” sonen borde komma idag 2010-08-13 enligt interimistiska beslutet i tingsrätten. Jag skickar SMS: ‘ när kommer ccc?. Svar från exet, socionom: ‘Han vill inte åka till dig. Förstår du inte? Du förbättrar inte relation genom att lura och hålla i gisslan’.
  Det hon syftar på är att jag tog mig friheten att ha min son helgen för två veckor sedan, min enligt interimistiska. Detta efter de enda 5 dagar vi fick ses sedan början på maj.

  En socionomutbildad person i Sverige anställd på en socialförvaltning i norra Stockholm får säga att jag höll sonen gisslan när jag hade honom enligt ett tingsrättsbeslut. Så är det ju. Det anses vara helt okej, hon är ju dessutom kvinna. ‘Kvinnor ska allti bli trodda’.”

  Skriv ut SMSet för nästa förhandling och visa det. Hon bara påstår att grabben inte vill. Det är hon som har ansvaret att lämna ut honom till dig och det kan hon inte skylla på grabben. Taktiken är känd och många pappor viker ned sig inför ett sådant påstående. Gisslanpåståendet bör du också påvisa inför domstol. Bilder och text i mobil kan du skriva ut det? Annars är det bättre du skriver brev. Eller ta med dig ett vittne när du ska ha umgänge och hämta grabben.

 172. @ Tommy

  Vår akt på Attunda är uppe i 100 bilagor nu, bevis, bevis, bevis. Det är ingen som läser den. De två utredningar som är huvuddokument är skrivna av hennes kollegor. Så sent som igår fick jag klart för mig att socialtjänsten hon arbetar på nu inte vill ha något material alls från mig. Hon har enskild vårdnad interimistiskt och därmed är jag en ickeperson. Jag kommer naturligtvis att göra mitt bästa i huvudförhandlingen, men ingen kommer att hinna sätta sig in i grundmaterialet.

 173. Johann Binninge: Jag pratar inte om resning. Jag pratar om falsk tillvitelse. Om ”offret” har erkänt att hon har ljugit då borde det inta vara omöjligt att åtala henne.
  Men de fall som finns på RO:s hemsida tycks ju inte vilja driva ärendet till domstol.

  Då kan jag inte se varför man klagar.

 174. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Jag skickar SMS: ‘ när kommer ccc?”
  Snäll förfrågan hjälper inte grabben och dig. Ta med dig ett vittne och hämta grabben. Gör så varje gång du skall ha umgänge. Spela också gärna in med bild och ljud hur hon bemöter er. Kräv att få prata med grabben.

 175. Kommer att tänka på den åklagare någonstans i landet som åtalade en dam för ett par år sedan som lämnat skräp utanför en container istället för i containern… då ‘fungerade rättssystemet…’

 176. @Tommy

  Ehhh… du är helt verklighetsfrämmande…? Om jag försökte hämta min son skulle jag få 10 år för mordförsök, olaga intrång, hot, misshandel mm mm. Även om jag inte gjort något.

 177. Tommy Jonsson

  @MO
  Alla som är insatta vet att en vårdnadstvist är fråga om 20 kg skitprat och 2 gram juridik. Grabben och du har rätt jobbaa för att ni också skall få det. Begär ett kraftigt verkande vite.

 178. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Ehhh… du är helt verklighetsfrämmande…? Om jag försökte hämta min son skulle jag få 10 år för mordförsök, olaga intrång, hot, misshandel mm mm. Även om jag inte gjort något.

  Nej du MO, jag har varit med om lite mera än dig tydligen. Därför bad jag dig att ta med ett vittne och gärna en videokamera. Både när du hämtar och lämnar. Ja om hon fortsätteer att anklaga dig så gör hon bort sig ännu mera och det måste väl vara bra för grabben och dig.

 179. Tommy Jonsson

  @Stig
  Förstår inte du att RO inte har de pengar som krävs för att gå till domstol i ett antal fall.
  Dessutom har du tydligen inte förstått eller inte heller läst på denna blogg att det är mycket svårt att fälla någon fören falsk anklagelse.

 180. Det här berättade min son, ttt, för ca 10 dagar sedan till en bekant som gjorde minnesanteckningar:

  Det han tycker är jobbigast med att bo hos mamma på mmm är storebror ccc (17 år) beteende mot honom. Ungefär två gånger i månaden ger sig ccc på ttt, oprovocerat, och slår honom och kränker honom på olika sätt. Ofta avslutas det med att ccc medvetet försöker få ttt att tappa andan. ccc försöker framställa detta som någon slags lek medan ccc upplever det
  som skrämmande och smärtsamt och som att det är på allvar från ccc sida. Exempelvis kan ccc målmedvetet trycka in ett finger, exempelvis en tumma på en specifik punkt i bröstet i syfte att få ttt att tappa andan, vilket också lyckas. ccc slår även med knuten näve på benen och i magen så att ttt tappar andan. Han har också tvingat in ttt bakom en soffa och sedan tryckt in soffan allt vad han har kunnat mot väggen så att ttt klämts. ccc är 17 år och ttt 10 år. ttt berättar att det kan räcka med att han går förbi ccc rum för att ccc plötsligt ger sig på honom och gör dessa saker.
  Han berättar att mamma vet om detta och att hon försöker säga ifrån men att det inte hjälper. ttt har även berättat om dessa återkommande händelser för utredarna, men säger att de inte tog upp det i sin rapport.

  Han berättar att han, när han kommer hem från skolan och är ensam hemma med sin storebror, av rädsla håller sig på sitt rum på övervåningen medan ccc är i sitt rum på undervåningen. På så sätt försöker ttt undvika ccc och därmed minimera risken för att bli attackerad och misshandlad.
  Detta lyckas ändå inte alltid.

  Detta är hemmiljön hos två socionomutbildade personer som känt till problematiken i 8-10 år. Min son har ofta visat tecken på att sådant händer. För mig var det en nyhet att de pågick fortfarande och så ofta. Jag räknar inte med att få detta utrett heller. Om det utreds finns det risk att min son omhändertas och placeras på fosterhem. Han har aldrig haft några problem i övrigt. Han hade mängder av kompisar, spelade fotboll i fyra år med sina kompisar. Idag mobbas han också i den nya skola han inte vill gå i.

  Jag har tagit upp detta vid flera tillfällen 2003-2010. Det vänds mot mig. Jag anses trakassera mamman när jag anmäler. Hennes kollegor tycker jag är ett djur, antagligen.

 181. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Kommer att tänka på den åklagare någonstans i landet som åtalade en dam för ett par år sedan som lämnat skräp utanför en container istället för i containern… då ‘fungerade rättssystemet”

  Stämmer MO då fungerade rättssystemet men på detta område får man kämpa som du gör och det har grabben , du och andra nytta av.

  Sök kontakt med Omar, ni kan stödja varandra.

  http://vararaminaochali.blogspot.com/

 182. Tommy Jonsson

  @MO
  Kräv att utredningarna beroende på jäv utreds av annan socialtjänst. Jag har skrivit det en gång tidigare.

 183. @ Tommy
  Visst. Det finns ett utkast till Socialstyrelsen med ett klagomål om jäv. Den utredande kommunens socialtjänst tycker inte att det är jäv att mitt ex utretts av sina fd kollegor. Men det hjälper inte mig om Socialstyrelsen köper jävet. Det gör inte den kommande huvudförhandlingen ogjord.

 184. Bara för att ord står mot ord så betyder det inte att något har/inte har hänt. Detta gör det också svårt för någon att visa att den eller den ljuger. Bara för att de friar någon i en ord mot ord situation så betyder det endast att det inte kan styrkas. Varken som falskt eller sant. Hellre fria än fälla.

 185. Tommy Jonsson:
  Även om det skulle vara svårt då måste det vara lättare i ett fall där offret själv i hovrätten har bekräftat att hon ljög i polisförhöret och i tingsrätten. Pga detta revs tingsrättens dom.
  Vore det inte på sin plats att prova i ett sånt här mål istället för att säga att det är omöjligt?

  Det verkar också konstigt att man inte skulle kunna skrapa ihop så pass mycket pengar att man kunde driva ett solklart mål.

  Men jag börjar att målet är inte det. Utan målet tycks vara att man får klaga – utan att helst själv göra nåt..

  Ungefär som misshandlade kvinnor gör.

 186. Vi pratar inte om att skrapa ihop pengar till ett överklagande. Vi pratar om att skrapa ihop pengar til ett enskilt åtal mot en högprofilkandidat. En sådan kan vara Grevens ex och dennes mamma. Någon av dem triggade ju mordförsöket. Ingen av dem fälldes. De är båda fria idag. Grevens ex har kört hela katalogen av orimliga anklagelser. Hon borde få stå till svars för dem i domstol.

 187. Karlslok i lona

  Karlskrona.

  Och vad tror du beror att det beror på??

  Så konstigt !!!!

 188. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Vi pratar inte om att skrapa ihop pengar till ett överklagande. Vi pratar om att skrapa ihop pengar til ett enskilt åtal mot en högprofilkandidat. En sådan kan vara Grevens ex och dennes mamma. Någon av dem triggade ju mordförsöket. Ingen av dem fälldes. De är båda fria idag. Grevens ex har kört hela katalogen av orimliga anklagelser. Hon borde få stå till svars för dem i domstol.”

  Hennes manliga anställda dömdes för mördförsöket och henne kunde? man inte straffa för medhjälp så hon gick fri. Hur det gått med vårdnadstvisten vet jag inte. Greve Piper bör dock ha ekonomisk möjlighet att gå vidare om han anser det intressant.

 189. Tommy Jonsson

  @Stig
  Hur mycket ställer du upp med? Du säger ”bara klaga” jag som tyckt att du varit försiktig. Det är skillnad mellan att bara klaga och förklara att något är sannorlikt helt omöjligt. Varför är du så envis och återkommer till samma sak gång efter gång. Varför läser du inte vad som skrivs här?
  Jag upplever det som problematiskt att försöka dela erfarenheter med dig.

 190. Tommy Jonsson

  @Ingrid
  ”Har ni sett det här:
  http://www.sydostran.se/index.88156—1.html

  Tack Ingrid, det var en bra artikel och kvinnan från socialtjänsten kommer med det vanliga försvaret män som super och misshandlar mammor.

 191. Greven har nog med sin situation. Det mål jag föreställer mig handlar om alla hennes anklagelser i vårdnadstvisten. De finns i dokument som finns på nätet. Hon borde få berätta mer om dem i ett förtalsmål, i ett enskilt åtal. Om greven har pengar till advokat och andra resurser så är det utmärkt. Även om man förlorar ett sådant mål så bör det sända en signal till offermarknaden.

 192. Tommy Jonsson

  @MO
  ”Visst. Det finns ett utkast till Socialstyrelsen med ett klagomål om jäv. Den utredande kommunens socialtjänst tycker inte att det är jäv att mitt ex utretts av sina fd kollegor. Men det hjälper inte mig om Socialstyrelsen köper jävet. Det gör inte den kommande huvudförhandlingen ogjord.

  Utkast? Vad menar du med det?
  Du måste ha ett skriftligt beslut från utredande kommun att de inte utser någon ny utredare pga jäv.
  Då kan du gå vidare till tingsrätten för ett överklagande. Föreslå då gärna att Gösta Emtestam och Anita Olsson? får göra utredningen. Då kan domstolen besluta detta.
  Att anmäla till socialstyrelsens tillsynsenhet kan leda till att de prickar den kommun du klagat på. Det kan inte leda till att du får en ny utredare.

 193. Tommy Jonsson

  @MO
  Tycker jag har läst om ditt fall på något annat ställe på nätet? Stämmer det? Jag har gett dig några råd men det är du som gör bedömmningen om du vill använda något av dem. Det är ju på ditt ansvar du nyttjaar dem.

 194. Det här är nu lite förvirrande. MO tycker att grevens ex borde åtalas och pengar borde samlas till det. Men Greven själv tycks inte VILJA det. Annars skulle han gjort det redan. För pengar är inget problem för honom, så jag känner inte för att bidra till detta projekt.
  Å andra sidan skriver Ingrid att de som ljuger borde straffas hårt! På RO:s hemsida finns det en kvinna som själv säger att hon ljög. Varför skulle hon då inte straffas för det? Jo, därför att mannen inte vill.
  Jag vet inte vad man ska göra med män som inte vill.
  MO tycks inte heller vilja anmäla sitt ex. Bara andras.
  Det är någon sorts konstig mjäkighet som genomsyrar dessa diskussioner.
  Att var försiktig i förväg är inte samma sak som att vara försiktig med att väcka åtal. Eller att anmäla sitt ex.

 195. Om detta fungerar så tar vi en natt-jamare

 196. @Tommy
  Du skrev att:
  ”En åklagare skall iakta objektivitetprincipen intill dess han tagit beslut om åtal. Det är den anklagade och hans advokat som skall tillse att detta sker.”

  Det här är väldigt rättsosäkert eftersom en försvarare inte har någon insyn i hur en åklagare bedriver en förundersökning. Väljer en åklagare att ignorera omsständigheter och eventuella bevis som är till det tilltalades (anklagades) fördel så kan inte advokaten göra ett jota för att ändra detta om denne ens är medveten om att så sker.
  Den tilltalade (anklagade) har ju absolut ingen makt, skyldighet eller möjlighet att påverka en åklagares arbete.

  Vad händer om en åklagare struntar i att utreda tekniska bevis eller väljer att inte redovisa ett DNA-test eller annat som kan vara till den tilltalades fördel. Kan man sätta dit advokaten så att denne får en anmärkning av advokatsamfundet för att denne inte har bevakat sin klients intressen? Svar: Nej!
  Kan man anmäla åklagaren så att denne få en reprimand
  Svar: Nej!
  Kan man få resning till HD för att viktiga fakta uteslutits vid rättegängen. Svar: Kan man vinna en miljon på lotto!

  Vi har sett Da Costa fallet och Quickfallet där orsaken till att Quick fick resning i ett ärende endast beror på att ansökningarna är enormt genomarbetade.
  Det finns inget rättsskydd att tala om i Sverige för den enskilde som råkar ut för en dålig/partisk åklagare.
  En åklagare kan fritt bygga upp hela sin karriär på att rikta in sitt arbete på att fälla så många som möjligt genom att utesluta viss bevisning. Det finns ingen som reagerar på detta inom rättsväsendet.

 197. @Stig
  Ingen har frågat greven. Men han har ett perfekt case man skulle kunna försöka driva som enskilt åtal, ja. Att greven inte gjort det beror ju på att ingen, troligen, föreslagit honom det. I Sverige är det norm att kvinnan kan t ex få sitt ex skjutet, anklaga honom för sexuella övergrepp och sedan gå ut på en promenad solen i vetskapen att hon aldrig kommer att bli åtalad och ifrågasatt, än mindre behöva ta ett straff. Skjutningen i det fallet gjordes enligt uppgift av en hedning som trodde på mammans uppgift att greven var pedofil.

 198. Ingrid:

  ”Har ni sett det här:
  http://www.sydostran.se/index.88156—1.html

  Bra artikel Ingrid. Jag hoppas att man i dessa rapporter från Minpappa.nu redogör för vilka grunder papporna förlorar vårdnadstvisten. Det är ju själva grunden som man lyfta fram för att stoppa eländet. Precis som Tommy noterade så utgick kvinnan från socialtjänsten att det höga antalet kvinnor som vinner i vårdnadstvister beror på att män slåss och super. Detta är den klassiska försvarsmetoden. Jag vet forskare som ser det på samma sätt och att de skrivit vetenskapliga artiklar om det som sedan har uppmärksammat i media. Detsamma gäller våldtäkter. Av 5000 anmälningar leder 400 till åtal och 125 åtalas. Är inte detta märkliga siffror? Att det bara är 125 som döms borde ju betyda att det finns väldans många falskanmälningar. Men nehej: kvinnoorganisationerna, en stor del av forskarkåren, media etc ser istället detta som ett bevis för att det patriarkala samhället gynnar män och att kvinnors utsatthet därför inte tas på allvar. Det är så lögnindustrin producerar falska utsagor till allmänheten. Därför kan man inte bara lägga fram statistik rätt upp och ner utan man måste föregå forskare och feminismens aktörer genom att även förklara varför det är som det är.

 199. @PärB

  Som jag skrivit i en kommentar på en annan blogg en förklaring till varför antalet åtal resp fällande per åtal trots att att antalet anmälningar ökar är att de ytterligare anmälningar som kommer in är av den arten att de inte går att leda i bevisning. M.a.o de anmälningar som har så pass med bevis att de kan leda till åtal har redan tidigare varit de som anmälts.

  Det skulle förklara varför antalet fällande domar inte ökar. Nu vill då vissa politiker öka antalet fällande domar genom att lätta på beviskraven.

  Vad gäller falska anmälningar så tror jag det är som med andra brott. Man väger vinsten mot risken att åka fast och effekten av att åka fast. Effekten av att åka fast är också ganska liten. Det juridiska straffet är lågt och det sociala straffetockså ganska lågt.

  Lättar man på beviskraven så kommer risken att åka fast för en falsk anmälan minska och då ökar antagligen antalet falskanmälningar då det är en ganska liten risk med en falsk anmälan.

  Fundera på hur många falskanmälda våldtäkter det är i Saudiarabien eller Iran där risken att åka fast för falskanmälan är hög och både det juridiska och det sociala straffet är högt. Inte för att jag förespråkar de ländernas syn på våldtäkt men det ger en bortre referens för risk och effekt av att åka fast för en fals anmälan.

  Så om politikerna bestämmer sig för att sänka beviskraven och kanske till och med införa omvänd bevisbörda så måste de räkna med att antalet anmälningar kommer att mångdubblas då fler kommer se risken att åka fast för en falsk anmälan som rimlig i förhållande till eventuell konsekvens.

 200. Empty spaces

  Det finns en debatt. Men bara för att det finns en debatt så betyder det inte att allt som borde debatteras täcks in. För att revitalisera debatten behöver man då hitta något jag definierar som ‘Empty spaces’.

  En ‘empty space’ i de debatter vi för är, och nu tar jag exempel från mitt eget case: jag har aldrig någonsin blivit anmäld för något, såvitt jag vet. Inte heller har min 10-årige son blivit orosanmäld. Han och jag hade 8 goda år i min hembygd. Han hade vännerna, fotbollen, inga problem i skolan, inte på dagis, no nothing. Mamma bestämmer sig för att flytta, jag anmäler oror för misshandel i hennes hem först dock. Mamma är socionom och jobbar på socialkontor. Hon utreds av fd kollegorna. Sonen dras in i en härva av samtal med socialsekreterare, utredare, psykologer, släktingar, lärare…. han har nu pratat med kanske 20 personer vid 50 tillfällen. Det finns anklagelser, men de har bara framförts i skrivelser till tingsrätt och nämnts av utredare. De har dock inte utretts. Och här finns det ett ‘Empty Space’. Mamman drar igång en process som utsätter hennes barn för en flerårig plåga (han misshandlas också av sin halvbror och mobbas i den nya skolan). Den plågan är vald av mamman, men det är sannolikt så att hon inte var medveten, trots att hon är i offerbranschen, att det skulle bli en så plågsam process. Det finns ingen bok, eller känd berättelse i någon form, som beskriver detta. Det finns inget budskap därute vilken situation hon kommer att sätta sig i. Det som finns är en ‘kvinnor är offer’-industri som letar klienter. I mitt case hade min son lugnt kunnat gå kvar i sin utmärkta skola, fortsätta i laget han spelade i i fyra år och träffa de hundratalet kompisar han hade. Detsamma gäller grevens ex. Om hon hade vetat konsekvenserna av sitt handlande så hade hon kanske övervägt sina actions. I hennes fall, nu när de är där de är, så borde någon ställa henne till svars i domstol för de falska anklagelser som ledde till skotten i Gamla Stan. Och min son bör stämma sin mamma i domstol om 8 år för de falska anklagelser hon framfört, för den misshandel halvbrodern stått för och som hon inte kunnat stoppa, och som nu gjort min sons liv till en plåga – helt i onödan.

 201. MO: ”Mamma bestämmer sig för att flytta, jag anmäler oror för misshandel i hennes hem först dock”

  Känner man igen mönstret? 🙂

 202. Håkan: ”Fundera på hur många falskanmälda våldtäkter det är i Saudiarabien eller Iran där risken att åka fast för falskanmälan är hög och både det juridiska och det sociala straffet är högt.”

  Det är väl knappt troligt att någon anmäler över huvudtaget när en riktig gruppvåldtäkt innebär fängelse och 90-200 piskrapp – för offret.

  Våldtäktsmän straffas med döden..

  Våldtagen benådad i Saudiarabien
  Först utsattes den saudiska 18-åringen för gruppvåldtäkt, sedan dömdes hon till fängelse och piskrapp. Nu har kung Abdullah benådat kvinnan.
  Kvinnan, som nu är 19 år, dömdes för att ha befunnit sig i en bil tillsammans med en man som hon inte var släkt med — helt tabu enligt den stränga saudiska lagen. De sju våldtäktsmännen upptäckte paret, förde bort dem med våld och utsatte båda för en brutal gruppvåldtäkt.
  För domstolen var kvinnans ”brott” lika allvarligt som gruppvåldtäkten. I en första dom dömdes hon till 90 piskrapp, men straffet skärptes av en högre domstol till 200 rapp. En försvårande omständighet ansågs vara att hon hade uppmärksammat massmedier på den första domen och därmed ”stört rättsprocessen”.
  Våldtäkt bestraffas med döden i Saudiarabien. Men våldtäktsmännen fick bara två—nio års fängelse i den skärpta domen, med motiveringen att det saknades vittnen och medgivanden.
  Även kvinnans advokat straffades. Han fråntogs uppdraget och hans advokatlicens drogs in.

 203. Håkan: Falks tillvitelse i Iran: dödsstraff – för den anklagade!

  20-åring hängd i Iran för påstådd våldtäkt
  En 20-åring har avrättats i Iran, dömd för en våldtäkt han påståtts ha begått som 13-åring. Offren tog tillbaka anklagelserna, den dödsdömde sade att hans erkännande var framtvingat och Irans högste domare krävde en ny prövning. Ändå hängdes 20-åringen
  De tre pojkar (!!!) som sades ha varit offer för den påstådda våldtäkten tog redan under rättegången tillbaka sina uppgifter. Och den då blott 13-årige Mouloudzadeh hävdade att hans erkännanden framtvingats av polisen. Domaren valde dock att bortse från offrens vittnesmål och dömde Mouloudzadeh till döden
  I Iran är det även dödsstraff för otrohet, incest, våldtäkt, att bli ertappad för fjärde gången med att ha sex om man är ogift och att dricka alkohol för tredje gången.

  Som du ser existerar falsk tillvitelse även i Iran . I detta fall var det tre pojkar som anklagde den fjärde. Den fjärde miste livet..

  Vet ej om du vill ha det så här i Sverige..

 204. Håkan: Jag vill göra dig uppmärksam på ett par saker i fallet med gruppvåldtäkt i Saudiarabien.

  De sju männen dömdes för våldtäkt (2-9år) trots att det saknades vittnen och medgivanden.

  Kung Abdullah benådade kvinnan som hade blivit våldtagen. Mannen som också hade blivit våldtagen av dessa sju män fick fängelse och 90 piskrapp. Det sägs inget i artikeln att han också skulle ha blivit benådad..

 205. Stig:

  det blev ett syftningsfel. Jag begärde skildmässa 2001. Vi har haft delad vårdnad i drygt 8 år. Hon bestämde sig för att flytta från Stockholmsförort till ut i skogen.

 206. MO: Angående greven..
  Om hans advokat(er) inte har föreslagit honom och ifall han inte kan tänka själv då anser inte jag att det skulle ligga i mina intressen att fråga honom. Han har ekonomiska möjligheter att skaffa sig all tänkbar juridisk och psykologisk hjälp. Gör han inte det då får han stå för sitt kast.
  Samma sak gäller krögaren vars exfru Ingrid definierar som ”manisk mamma”.
  Angående ditt case:
  När man läser dina inlägg och väljer att tro på det du skriver så uppstår det frågetecken och man undrar hur du egentligen menar.
  Det som har kommit fram hittills – om jag nu har förstått dina inlägg rätt:
  – Din son är 10 år, store(halv)brodern är 17 år? (halvbrodern är inte ditt barn?)
  – Du skilde dig år 2000 – alltså direkt när sonen föddes?
  – Ca 2 ggr i månaden kränks/misshandlas sonen av storebrodern
  – Detta har pågått 8-10 år. Alltså direkt när sonen föddes /alternativt när han hade fyllt 2 år, började storebrodern trycka fingret mot bebisens bröst så att han tappade andan samt kränka honom på olika sätt
  – Sonen har OFTA visat tecken på att sådant händer
  – Fast för DIG var det en nyhet att det pågick fortfarande och så ofta
  – Ändå har du gjort anmälningar sedan sonen fyllde 3 år (2003-2010), men de ignoreras
  – Förutom storebrodern har sonen inte haft några problem alls. Tidigare (innan flytten) hade han ett hundratal kompisar och spelade fotboll. Nu mobbas han i sin nya skola.
  – Er akt hos tingsrätten innehåller redan 10o bilagor. Bevis om att det du säger är sant.
  – Nu anklagar ditt ex dig för att vara Josef Fritz den andre. Eftersom du har persiennerna nere pga söderläge.
  – Samtidigt när sonen har ständigt blivit kränkt och misshandlad hemma hos mamman har han haft 8 goda år i din hembygd (där jag förmodar att även mamman bodde tidigare)
  – Du skriver att han hade ”no nothing” när det gäller problem under den tiden.
  Som du säkert förstår drabbas läsaren av en viss förvirring när man läser detta. Dels verkar det otroligt att bebisen skulle ha misshandlats av storebrodern direkt när han föddes eller åtminstone när han var 2 år. Att en 9åring skulle få ge sig på en 2åring utan att mamman/styvpappan reagerar låter osannolikt – men låt gå. Men det låter också konstigt att dagispersonalen inte skulle ha märkt något med tanke på att sonen OFTA visade tecken på misshandeln enligt dig.
  Samtidigt som du själv säger att sonen OFTA visade tecken på att ha blivit misshandlad/kränkt säger du också att detta för DIG var en nyhet. Du visste inte att detta pågick fortfarande och så ofta som 2ggr i månaden.
  Då undrar man ju så klart vad det är som är sant. Har sonen visat tecken ofta och trots detta har du inte märkt något? Eller har han inte visat några tecken och du därför inte har märkt något? Eller har han visat tecken men du – likaväl som mamman – har struntat i dem eller misstolkat dem? För OM du själv inte har märkt något – trots tydliga tecken – varför skulle då mamman/styvpappan/dagispersonalen/skolan ha märkt?
  Hur som helst innehåller akten hos tingsrätten redan 100 bilagor. Och då undrar jag VAD innehåller dessa bilagor om de inte innehåller bevis på att sonen har blivit misshandlad. För enligt dig var det ”no nothing” när det gällde andra problem, SÅ LÄNGE sonen bodde kvar i din hemtrakt. Alltså de 8 första åren av sitt liv.. de senaste två åren har han tydligen bott mitt i skogen. Men du själv anmälde första gången 2003 – trots att det då borde ha varit ”no nothing” som gällde.
  Lite skämtsamt kan man också undra vilken 8åring som har ”ett hundratal” kompisar. Men det är egentligen en skitsak i sammanhanget.. 😉
  Det intrycket som var får av ditt case är ändå någon sorts ”rättshaverist”-fall. Sonen har inga problem – trots detta växer akten hos tingsrätten. Varför det? För det måste vara du som anmäler. ”Beviset” var ju något som skulle ha gagnat dig – ifall de bara iddes läsa igenom bilagorna.
  Du har endast skrivit hit några få inlägg och ändå har direkt några motstridiga uppgifter kunnat observeras. Först hade du ”bevis” om att exet bankar på din dörr – sedan visade det sig att beviset bestod av filmmaterial där det inte går att avläsa vem som bankar. Bara du själv vet.. och det är ju inget bevis i sig.
  Jag tror att många eviga tvister i rättsväsendet är precis sådana här. Man säger a – men i verkligheten visar det sig vara b. Och sen klagar man att tingsrätten dömer fel. Och är partiska.

 207. @stig

  Många frågor blir det. Många bilagor är det. Jag inser hopplösheten i att försöka ge dig all information du vill ha och svar på alla dina frågor. Som kommer att leda till fler frågor. Med 10-20 aktörer och hundratals dokument så är detta fel forum. Mitt svar blir därför enkelt: mitt case gicks igenom under sommaren av en tredje part. Den tredje parten har läst och förstått vad jag sagt.

  Dina frågor och påståenden visar också att du dragit en mängd slutsatser redan på det jag skrivit, utan att veta något i övrigt och utan att ha tillgång till aktörer, dokument, filmer och ljudinspelningar. Du antyder också att jag är rättshaverist.

  Man ska välja sina krig… jag väljer bort detta.

 208. Under Romarrikets tid så Hade dom ett sätt att se till att inga åtal väcktes på lösa grunder. En åklagare som misslyckades med sitt mål fick bokstaven K inbränd i panna, K för Kalumniator = Falsk anklagare.

  Vore kanske något?

 209. MO:
  Många frågor. Och många bilagor. Och med tanke på att du själv har ALDRIG någonsin blivit anmält för något så måste det vara mamman som hela tiden blir anmält av någon. Men konstigt nog fick hon trots allt interimistiskt vårdnaden trots att tingsrätten har 100 sidor bevismaterial som talar om för din sak.
  Bevismaterial som består av filmer – där det inte går att urskilja vem det är som sparkar på någons dörr och eventuellt ljudupptagningar av samma kvalité.. 😉
  Som du själv säger vore det inte bättre att välja en strid du har något att komma med?

 210. Tommy Jonsson

  @Stig
  Jag tycker inte om att du agerar på ett hånfullt sätt mot MO.

 211. Tack Tommy… nätet är en pöbel… Stig är en del av den… men det känns bra att det finns good guys också 🙂

 212. Enligt åklagarmyndigheten (2008)
  I nästan vartannat anmält våldtäktsfall i Sverige har gärningsmannen inte förhörts av polis. Utredningen har istället lagts ner.

  I nästan hälften av undersökta fall av våldtäkt mot vuxen och vålds- och sexbrott mot barn, har inte polisen ens förhört den misstänkte.

  Gällande vårdnadtvister som ofta döms till mammans fördel.
  Kanske blir det lättare för pappor att vinna dessa den dagen papporna tar lika stort ansvar för barnen som mammorna? Tex: ta ut pappaledighet, vabba, ansvara för kontakten med skola/dagis, klädinköp, läxläsning, ta ansvar för tandläkartid/läkartid, gympapåsar, rena kläder, fika till utflykter mm, mm.
  Mammor ligger på klart plus när det gäller huvudanvaret för barnen. Med rättigheter kommer också ansvar. Vi vet alla hur statistiken för pappaledighet och VAB ser ut. Talar inte till pappors fördel.

  Med ”funderares” statistik om att kriminalvården kostar 6,5 miljarder per år: 93% av våra fängelseinterner är män.

  På en mansrörelse-blogg kanske man ska diskutera denna enorma summa som män som grupp kostar oss skattebetalare?
  Det är ett stort problem att så många män är kriminella, vad vill mansrörelsen göra åt detta omfattande mansproblem?

 213. Tommy Jonsson

  @MO
  Det gäller att skilja agnarna från vetet. Det är ingen ide att mata trollen. De vill inte föra en vettig debatt.

 214. Advokatsamfundet har gjort en egen utredning om sk ”falska våldtäkter”:
  http://www.advokatsamfundet.se/templates/CommonPage_Advokaten.aspx?id=8190

 215. Tommy Jonsson

  @godtyckligt
  ”Under Romarrikets tid så Hade dom ett sätt att se till att inga åtal väcktes på lösa grunder. En åklagare som misslyckades med sitt mål fick bokstaven K inbränd i panna, K för Kalumniator = Falsk anklagare.

  Vore kanske något?”

  Ja nu fick ju kvinnan som påtalas i detta blogginlägg 15 månaders och ett kraftigt bötesbelopp för sin falska anmälan.
  Det skulle ske i alla svenska fall av falska anmälningar också. Polisen skulle då inte bli överlupna med arbete som inte leder någon vart.

 216. ”Advokatsamfundet har gjort en egen utredning om sk ”falska våldtäkter””

  Snarare herr och fru Diesen som gjort en egen utredning…

 217. Toni Demitz-Helin, krimonolog och analytiker på Sthl:s länskriminalpolis svarar på frågan om kvinnor ljuger och anmäler män för våldtäkt, bara för att sätta dit dem eller för att de ångrar att de haft sex?

  – ”Det är inte alls vanligt. Tyvärr används det här argumentet för att misstänkliggöra och skuldbelägga den som har blivit utsatt för brott. Det stora problemet med våldtäkter är inte heller falska anmälningar utan alla de våldtäkter som inträffat men som inte anmäls för att offret faktiskt inte vill sätta dit killen eller för att hon skäms för det som har hänt och inte vill att någon ska få reda på det.”

 218. @NBT
  Enligt ditt resoneman har alltså inte någon Pappa i Lund Vabbat eller köpt mat och kläder till sina barn eftersom 0% män vann vårdnadstvister.
  Att män är överrepresenterade i fängelset är en del av problemen som faktiskt diskuteras här i och med att det är fel att kvinnor slipper fängelse för samma brott som ger män ett fängelsestraff. Ord mot ordsituationer är också något som har diskuterats eftersom det sätter även oskyldiga män i fängelset pga man per automatik hellre tror på kvinnan.
  Ett problem som också gör att fler män sitter i fängelset är att män anses få klara sig själv då de mår dåligt samt att män oftare än kvinnor verkar vara drabbade av någon bokstavskombination typ ADHD.
  Att rakt av påstå att män är en skattemässig belastning såsom du påstår visar hur oerhört fördomsfull och inskränkt du är i ditt genustänk.
  Tycker faktiskt lite synd om dig NBT…

  När det gäller utredningen om falska våldtäktsanmälningar så visar du än en gång att du inte är ett dugg insatt.
  Det är Eva Diesen som gjorde detta arbete som en direkt panikåtgärd därför att hennes man hade varit handledare åt Therese Aspegrens examensarbete om falska våldtäkter, där hennes försiktiga uppskattning var att ca 8% av anmälningarna kunde vara falska. Hon förnekar inte att det kan vara ännu högre siffra.
  Det komiska är att E Diesen kom fram till exakt samma resultat men med den skillnaden att hon nu kunde sätta ”egna” slutord.
  Blandannat tas missuppfattningen upp om att falska anmälningar är ca 2%.
  Dessvärre är den siffran utifrån de båda rapporterna endast de fall där kvinnan i princip har erkänt brottet och inte där man lagt ned åtalet pga hela historien är totalt osannolik och osanningsenlig.
  Jag har bägge rapporterna. Tror knappast att du ens har sett dem NBT.

 219. ”Det är inte alls vanligt. Tyvärr används det här argumentet för att misstänkliggöra och skuldbelägga den som har blivit utsatt för brott”

  Men kom igen!

  Vem använder det, seriöst? Vänta nu.. det kanske är den hemliga sammansvärjningen av män i maktposition ”patriarkatet” som gör allt för inte kvinnor ska få någon makt?
  Där kan vi snacka om Argument som används av Feminister för att ”misstänkliggöra” och ”skuldbelägga” Män som har utsatts.

 220. Se gärna http://video.google.com/videoplay?docid=-8879406221255195791#

  Det är underligt att fallet inte ens Quick inte har fått rättsväsendet att reagera på åtgärder för att öka rättssäkerheten, trots mycket tal och hymlande i korridorerna om underliga domar mm.

 221. @NBT
  Det Toni Demitz-Helin gör med sitt uttalande är att han nästan rättfärdigar brottet falsk tillvitelse med ett annat brott.
  I alla fall bagatelliserar han vissa offer därför att han enligt honom tillhör en statistisk minoritet.

  Oerhört olämpligt av en person inom rättsväsendet att uttala sig på detta rättsvidriga sätt!

 222. Lund svarar på kritiken i artikel i Skånskan:
  Inte enda enda pappa i Lund tilldömdes vårdnaden 2007-2010 i Lunds tingsrätt, som grundar sina beslut på familjerättens förslag. Varför?
  – Våra siffror stämmer inte med de som föreningen Minpappa.nu kommit fram till i sin utredning. I de utredningar som avslutades 2009 föreslog familjerätten att 50 procent skulle tilldelas ensam vårdnad till kvinnorna, 25 procent fick gemensam vårdnad och 25 procent ensam vårdnad till männen.

 223. godtyckligt:
  Du menar att Demitz-Helin på länskriminalpolisen är feminist..? Hur vet du det?

 224. JD:
  Enligt ditt resoneman har alltså inte någon Pappa i Lund Vabbat eller köpt mat och kläder till sina barn eftersom 0% män vann vårdnadstvister.
  FEL FEL!
  Att män är överrepresenterade i fängelset är en del av problemen som faktiskt diskuteras här i och med att det är fel att kvinnor slipper fängelse för samma brott som ger män ett fängelsestraff.
  DU MENAR ATT FÖR ATT KVINNOR SKA KOMMA UPP I MÄNS NIVÅ AV KRIMINALITET SÅ GÅR HELA 86% KVINNOR HELT FRIA FRÅN DOMSTOLARNA?? ANSER DU ATT DETTA ÄR SANNOLIKT?
  Att rakt av påstå att män är en skattemässig belastning såsom du påstår visar hur oerhört fördomsfull och inskränkt du är i ditt genustänk.
  DET VAR DU OCH DINA VÄNNER HÄR SOM BÖRJADE DISKUTERA HUR MYCKET KVINNORS ”FALSKA” ANMÄLNINGAR KOSTAR SAMHÄLLET. ÄR NI OERHÖRT FÖRDOMSFULLA OCH INSKRÄNKTA I ERT GENUSTÄNK?

  GÄLLANDE FALSKA VÅLDTÄKTER:
  VEM TROR DU ÄR MEST BENÄGEN ATT LJUGA?:
  EN MAN SOM RISKERAR FÄNGELSE FÖR VÅLDTÄKT?
  ELLER:
  EN KVINNA SOM ÄR VÅLDTÄKTSOFFER?

 225. Vi lever i en rättsvidrig tid när JK, Justitiekanslern är medlem i ett feministiskt juristnätverk
  http://www.dads-r-us.se/2010/07/18/justitiekanslern-jk-medlem-i-feministiskt-juristnatverk/
  och när SOD:are (”Sanningen om Daddy”) som ”Hmm”,
  ”Funderare” och ”noboytoy”
  väljer att husera på bloggar som tar upp rättsliga orättvisor.

 226. Tommy Jonsson

  @ Ulf Andersson
  Det vore bra om JK avgick från både Hilda och JK ämbetet. Jag tycker inte att hon hör hemma där. Inte om vi skall få rättssäkerhet i landet.
  Vi män får inte ens påtala respekt och rättvisa för vårt familjeliv? Det är tydligen mycket provocerande för en del.

 227. Tommy Jonsson

  @JD
  Herrskapet Diesen är inte trovärdiga i sina snedvridna uttalanden.
  Redan när styckmordsmålet var uppe menade den juridiskt utbildade C. Diesen att de båda åtalade borde försvaras av likasinnade. Dvs av styckmordsdömda. Han står bakom många dumheter och kan inte tas på allvar.

 228. Diesen är uppenbarligen en trovärdig jurist och forskare i Rikspolisstyrelsens ögon:
  http://www.svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2009/juni-20091/Myt-om-falska-valdtaktsanmalningar/

 229. Och Kapten Klänning var en trovärdig polischef
  och talesperson för ”jämställdhetsfrågor”………
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/01/efter-kapten-kl-nning-kan-ingen-lita-p-manliga-feminister

 230. Tommy Jonsson

  Kapten Klänning skulle ha varit av med sitt jobb för länge sedan, men han fick politiskt stöd och fick sitta kvar. Trots att han sällan var på jobbet och åkte runt och föreläste på ett politiskt korrekt sätt.
  Föreläsningarna fakturerade han från sin privata firma.
  Har läst dommen och det är ord mot ord förutom att han erkännde köp av sex.
  Man kan säga att han föll på eget grepp.

 231. Och trovärdigt är det för mansrörelsen att bloggägaren själv länkar till information från advokatsamfundet. När jag gör detsamma så är det helt plötsligt ”inte trovärdigt”?

 232. Personer som använder sig av ”nicks” och förkortningar som inte
  är kända av papparörelsen/mansrörelsen,
  har ingen rätt att kräva att bli betraktade som trovärdiga
  i diskussioner med oss.
  Speciellt inte när man är ute efter att skapa osämja eller
  att flytta fokus från ämnet som inlägget handlar om etc.

  Att använda sig av feministiska härskartekniker skapar inte heller
  någon trovärdighet. Något att tänka på kanske?

 233. Ulf:
  Du får förtydliga:
  1. På vilket sätt försöker jag skapa osämja och flytta fokus?
  2. Ge exempel på mina påstådda feministiska härskartekniker?

 234. Vad i dina egna kommentarer är det du inte förstår?

 235. Tommy Jonsson

  @Ulf Andersson
  ”Vad i dina egna kommentarer är det du inte förstår?”

  Försök inte föra en dialog. Hon har alltid svårt att fatta dåligt och kommer med lögnaktiga påståenden om att Advokatsamfundet har utrett och Rikspolisen står bakom Diesens snedvridna feministpropaganda. Löjeväckande påståenden.

 236. Noboytoy. Du får lägga av med att ”skrika” här inne med versaler. Din argumentation befinner sig på en mycket låg nivå och att hänvisa till någon av kusinerna Diesen, gör dig inte mera trovärdig. Deras agenda är väl känd sedan decennier.

  Du frågar vem som är mest att benägen att ljuga: En våldtäktsman som riskerar fängelse eller en kvinna som är ett våldtäktsoffer. Fråga dig i stället vem som är mest benägen att ljuga av den som blivit anklagad för att ha begått en våldtäkt eller den som falskanmält någon för våldtäkt?

  Eller så inser du att i ett rättssäkert samhälle är det åklagarens skyldighet att bevisa att någon gjort sig skyldig till ett brott, inte den misstänktes sak att bevisa sin oskuld. I ett rättssäkert samhälle utgår man inte från att alla anmälningar måste vara sanna, man använder sig av hypotesprövningar och inser att lika väl som det finns människor som begår brott finns det människor som falskanmäler. Något har vi väl ändå lärt oss av häxbränningarna …?

 237. @Ingrid
  ”Fråga dig i stället vem som är mest benägen att ljuga av den som blivit anklagad för att ha begått en våldtäkt eller den som falskanmält någon för våldtäkt?”

  För att inte glömma Cui bono = as a benefit to whom?

  Är det sannolikt att en normal man skulle riskera hela sitt liv för en våldtäkt? Knappast. vad tjänar han då på det? Ingenting kan nog alla med en halv hjärna räkna ut..

  Är det sannolikt att en Normal kvinna skulle falskanmäla för våldtäkt? Nej det tror jag inte. Vad Tjänar hon i så fall på det?
  100 000 från försäkringsbolag
  100 000 i skadestånd
  Mycket uppmärksamhet och Sympatier

  I rest my case…

 238. @ NBT
  Nej du har helt rätt! En kvinna som blivit våldtagen ljuger inte om att hon har blivit våldtagen.

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt nivån på dina argument.
  Jag nöjer mig nog med att inte kasta bort tid på att bemöta dem i fortsättningen.
  Hur skulle du kunna förstå någons motargument då du inte ens förstår eller är insatt i det du själv säger?

 239. JoF – vad är det för en blogg du länkar till? Efter att ha läst några inlägg får jag känslan av att detta är en av de många mammor med vanföreställningssyndrom som ställer till det för sina barn. Här har myndigheterna sett vem av föräldrarna som är frisk och vem som inte är det, men hon fortsätter sin kamp utan tanke på barnets bästa.

 240. Nu kan man på internet beräkna sina fördomar och attityder till män, kvinnor, homosexuella och invandrare.

  http://www.yakida.se/fordom.html

 241. Jo, Ingrid… Man förstår att du anser att JoF:s blogg är märklig. Vi vet ju hur det resoneras i kommentarsfälten hos er kvinnohatare.

  Läste någonstans att du anklagas för att göra ditt bästa för att skydda pedofiler? Stämmer det? Anser du dig personligen vara en pedofili-främjande kvinna?

  Här finns i alla fall massor med exempel på pedofili-främjare hos din kompis Pär Ström:

  http://noboytoy.bloggplatsen.se/2010/08/07/3357880-man-talar-8/

  Jag undrar, är pedofili något som mansrörelsen önskar bli förknippad med?

  Du tror i din enorma enfald att jag skrev i versaler för att ”skrika”?

  Du kunde inte komma på någon annan anledning för mig att skriva med versaler…tänk nu noga…du är väl högutbildad akademiker..eller nåt..?

 242. NBT, det ante mig att du inte känner till en av de äldsta överenskommelserna på nätet: Att skriva med versaler är jämställt med att skrika IRL. Det är inget jag har hittat på.

  Frågan är om du har kapacitet att förstå det jag skriver eftersom du inte fattar ett dugg av det Tommy skrev. Mot bättre vetande gör jag ett försök, så får vi se om du tillhör skaran som kan hålla mer än en tanke i huvudet åt gången:

  Antalet barn som utsätts för sexövergrepp av sina biologiska pappor är försvinnande litet i jämförelse med alla de tiotusentals barn som växer upp utan den livsviktiga kontakten med sina biologiska pappor. Förutom de så kallade överlevare som ägnar sina liv åt att trampa runt i sina egna sår, så finns det inte mycket forskning som tyder på att incestoffer får sina liv förstörda. Läs t ex The Trauma Myth av Susan A. Clancy.

  Vi vet däremot exakt hur det går för barn som växer upp utan nära kontakt med sin biologiska pappa: Kraftigt ökad risk för skolk, kriminalitet, missbruk, tonårsgraviditeter, psykisk ohälsa och självmord. Läs t ex Families without Fathers av David Popenoe.

  När man vet detta är det enkelt att säga att umgängessabotage skadar barn mycket mer än sexövergrepp.

  På vilket sätt är jag en kvinnohatare? För att jag inte skriver under på den korkade devisen att det ”finns ett särskilt helvete för kvinnor som inte hjälper andra kvinnor”? För att jag anser att såväl kvinnor som män ska ansvara för sina egna handlingar och att det finns både dumma och kloka människor bland båda könen? Jag dömer ingen människa på grund av hennes kön, bara på hennes egna handlingar.

  Dina handlingar imponerar inte på mig so far …

 243. @noboytoy

  Det är ju du som hatar män!

 244. Ingrid:
  1. Tror du att jag skriver här för att ”imponera” på dig eller någon av dina anhängare..?

  2. Tack för svaret. Jag förstår nu att det som jag läste verkligen var sant. Du försvarar pedofili. Det är bland annat detta ställningstagande, inte att du är kvinna, som gör att det finns ett särskilt helvete för dig att brinna i.

 245. NBT, det var som jag misstänkte: Du är inte intelligent nog att förstå mina resonemang. Det går inte att få människor av din kaliber att förstå att det är ni som gör barnen illa. Ni skriker pedofiler åt varenda pappa som inget annat vill än ta hand om och älska sina barn och ge dem en trygg uppväxt, därför att ni vet att världen är full av andra lättlurade människor som tror att det bor en pedofil i varje man. Ju högre ni skriker, desto fler ska tro på er. Tyvärr har ni kommit rätt långt med den taktiken.

  Det ni (och dem ni lurar) inte förstår är att ni medverkar till att förstöra livet för tiotusentals svenska barn. De som aldrig någonsin blivit utsatta för något annat övergrepp än det deras hysteriska mödrar utsätter dem för när de ljuger om pappan bara för att få all makten över barnen.

  Det vanligast förekommande övergreppet som svenska barn råkar ut för är alltså att de berövas sina pappor. Det är de barnen som växer upp till missbrukare, kriminella och självmordsbenägna vuxna. Vilket statistik och forskning visar, men sådan är du ju inte intresserad av.

  Jag tar reda på hur det verkligen ligger till och jobbar för de många barnens bästa. Du skriker om hur du tror att saker ligger till och medverkar till de många barnens elände. Karma …

 246. * 71 % av alla ungdomar som hoppar av gymnasiet
  har växt upp utan sin pappa
  * 80 % av sexualbrottslingar med subjektivt riktad aggressivitet,
  har växt upp utan sin pappa
  * 63 % av ungdomarna som begår självmord kommer från faderlösa hem
  * 85 % av ungdomsbrottslingarna som avtjänar fängelsestraff
  kommer från faderlösa hem
  *50% av mammorna efter en separation ansåg att den
  biologiska ”pappan” inte längre var viktig i barnens liv
  efter en separation.
  *40% av mammorna erkände att de saboterade pappans umgänge medvetet för straffa denne.

  Källa: Fathers For Life
  http://www.fathersforlife.org/divorce/chldrndiv.htm

  och PappaManualen.se/valspecial
  http://www.pappamanualen.se/valspecial/index.html

  Misshandel av barn
  BRÅ Rapport 2008:23
  Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007 (sidorna 382 – 384)
  ”De små barnen misshandlas oftast av kvinnor som av åldern att döma
  sannolikt var deras vårdnadshavare. Av de kvinnor som misstänktes
  för misshandel mot barn 0 – 6 år var närmare hälften i åldern 30 – 39 år
  och ytterligare en tredjedel i åldern 21 – 29 år. De resterande var
  främst i åldern 40 – 49 år. [..]
  Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor
  som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln
  mot de mindre barnen”.

  Klicka för att komma åt measurepoint

  Känn på den, Sven (noboytoy/NBT)!

 247. SCB, ersatta dagar VAB 2009
  Föräldrarpenning
  Kvinnor 78% Män 22%
  Tillfällig föräldrarpenning
  Kvinnor 65% Män 35%

 248. @NBT

  Den där länken var det dummaste jag läst haha!

 249. @ godtyckligt

  NBT tar alla chanser hon ser att misskreditera män på alla möjliga sätt.
  Spelar tydligen ingen roll alls om hon som feminist håller med eller inte om att kvinnor ensam ska ta hand om barnen i hemmet.
  Det måste ta mycket tid och fritid att hela tiden googla fram artiklar och annat för att hitta argument och belägg för detta smått förvirrade manshat.

 250. @JD

  Ja hennes blogg är som en parodi, ingen röd tråd alls i hennes texter, inga konkreta argument för det mesta och kommentarerna ligger på samma nivå, man får gissa sig till vad dom som kommenterar menar och har för poänger.
  Man får känslan, iaf jag får det, att här är en kvinna (NBT) som varit utsatt för något hemskt och projekterat ut det på alla som inte håller med om det hon skriver(att dom som inte håller med om hennes galna skriverier på något sätt är skyldiga för något hon varit med om). oavsett hur väl man förklarar så kallar hon det för kvinnohat. Även om jag tror att hon i grund och botten menar väl så blir det så fel.

 251. Självklart blir inte alla killar med ensamstående mammor brottslingar – definitivt inte i Sverige i modern tid! I samhällen där det sociala skyddsnätet är mkt sämre är det väl som i Sverige för > 50 år sedan att det är en ganska omöjlig uppgift för en kvinna att klara sig utan en man, men idag nej det tror jag definitivt inte! Själv har jag verkligen svårt att tro att våra söner per automatik skulle blivit neurotiska kriminella missbrukare om jag av ngn anledning varit tvungen att ta hand om dem själv! De skulle nog ha varit ungefär där de är idag – min man och sönerna håller med mig helt i detta! Självklart skulle det varit på samma sätt om min man blivit tvungen att ensam ta hela ansvaret för deras uppväxt! Och detsamma gäller nog för den absoluta merparten av vanliga ”normala” föräldrar i dagens Sverige.
  Det har nog mera med ens ekonomiska förmåga att göra, vilka värderingar och mål man har med sin barnuppfostran och inte om man är kvinna eller man! Somliga här har nog drabbats av samma syndrom som många poliser och socialvårdare etc gör – de börjar med tiden se alla människor som potentiella brottslingar och vårdfall!

 252. Ina, din reaktion är förståelig och mycket vanlig – ändå är den fel. De undersökningar som gjorts om hur det går för barn som växer upp utan biologiska pappan, är samstämmiga: Risken för att de ska hamna snett i livet är många gånger högre än för dem som haft pappa i sina liv.

  Givetvis har man här kompenserat för de faktorer du räknar upp, såsom fattigdom och uppväxtförhållanden i övrigt.

  Är det verkligen så omöjligt att förstå att biologiska pappor är viktiga för sina barns fostran? Och tror du inte att det på motsvarande sätt skulle bli sämre förutsättningar för barn som tvingades växa upp utan sina biologiska mammor, om vi haft en situation där mammorna var frånvarande?

 253. Kvinnohatarna här hävdar att barn tar stor skada av att inte växa upp med sin pappa…?

  Samma personer säger samtidigt att barn inte tar skada av sexuella övergrepp….?

  Ni måste ju själva förstå att ni gör er löjliga?

  Ingrid kallar mig ”inte intelligent nog”?

  Vem är det då som hävdar att hon var häxa i ett tidigare liv…? Ja, jag har i alla fall aldrig trott om mig själv att jag har åkt på kvastar till blåkulla…

  Vilken retard…

 254. @ noboytoy

  Du kommer och slänger ur dig en massa påståenden
  utan att ha torrt på fötterna, dessutom tolkar du
  saker som fan läser Bibeln.

  Trevlig resa till Blåkulla!

 255. NBT, dina kommentarer är nu på en sådan låg nivå att jag ber dig att dra vidare och förpesta någon annans blogg. Skillnaden mellan dig och mig är att du gafflar om en massa saker som du tror, medan jag talar om saker som forskningen visar. Det är inget jag hittar på, det är fakta.

  Jag säger som Ulf – ha det kul på Blåkulla!

 256. http://www.dads-r-us.se/2010/08/20/feministerna-de-moderna-visgossarna/

  ”I vår moderna tid, har feministerna tagit över visgossarnas
  (det hörs på namnet att visgossar var pojkar) roll och pekar
  ut fler och fler män som förövare, våldtäktsmän och kvinnomisshandlare.
  Feministerna bara kastar ur sig påståenden, som tyvärr får
  oförtjänt stor uppmärksamhet. Historien har visat oss att
  feminister är snabba med att påstå saker – saker som de inte kan bevisa
  genom fakta, statistik eller källhänvisningar/referenser.
  Tyvärr sväljer media och den okritiska allmänheten
  allt feministerna matar dem med, utan att kontrollera fakta.”

  ”Att det finns statistik på att det är 0, 0000069% av de biologiska papporna
  som förgriper sig sexuellt på sina egna barn
  (Fråga nummer 9, http://www.pappamanualen.se/valspecial/index.html#009)

  och att majoriteten av de som misshandlar barn 0 – 6 år är kvinnor –
  större delen barnens mammor: BRÅ Rapport 2008:23
  Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007 (sidorna 382 – 384)

  är inget som de feministiska visgossarna vill diskutera.
  Huvudsaken är att de får ut sitt manshat.”

 257. Jag ska lämna din blogg.
  Men hänvisar först till (riktiga) ”män för jämställdhet” som skriver om pappor.

  Klicka för att komma åt manochbarn.pdf

 258. @NBT Riktiga kvinnor lämnar inte en redlöst berusad kompis som är nedspydd på ett toalettgolv tillsammans med någon som man inte alls litar på. Helt otroligt!
  Visst, något kan ha hänt i det du berättar om men det allra mesta verkar vara dikt och konstruerade fantasier i efterhand. Klockorna ringer!

  Ang sidan du hänvisar till så är det tragiskt att män endast rättfärdigas inom den feministiska jämställdhetsvärlden då dom fördömer män och enbart kämpar för kvinnofrågor.

 259. Nogirltoy: hahaha!!!! Den där manipulerande retoriken är jag mer än väl bekant med. Det var det fjantigaste hittills på denna blogg.

 260. Bye Bye! Ljug ihop lite fler inlägg du bara och håll dig borta.

  Nogirltoy är sedemera öppet för alla att frivilligt använda för att bemöta denna märkliga människa överallt då det ändå är bortkastade ord.

 261. Det stora problemet med Noboytoy är att hon antingen medvetet eller omedvetet missförstår allt samt gör ständiga halmgubbar av allting. Hon svarar aldrig på några frågor utan lämnar bara nya anklagelser som svar. Om man fortsätter att argumentera genom att t ex motbevisa eller hävda de logiska vurporna slutar hon svara eller vägrar släppa igenom kommentarerna, oftast med hänvisning till formalia. Ett exempel på detta är att man som kommentator på hennes blogg inte får nämna vissa personer och bloggar med deras riktiga namn. Hur seriöst är det att säga KH istället för Pelle Billing och Karlkvast istället för Ingrid Carlqvist bara för att skrivna kommentarer ska slinka igenom Noboytoys censur? Hur seriöst är det överhuvudtaget att inte benämna personer med deras riktiga namn?

  Helt ärligt, jag tror det är bäst att strunta i Noboytoy. När man läser kommentarerna på hennes blogg är det kanske 4-5 av hennes bloggkompisar som lämnar ryggdunkande och medhållande kommentarer. Det är nog inte helt befängt att anta att Noboytoy skriver här för att få besökare till sin blogg.

 262. Det är väl självklart att ett barn – pojke eller flicka – som har den stora turen att få växa upp i ett hem med två föräldrar som respekterar och älskar varandra och sina barn får en väldigt bra grund att stå på, vilket givetvis också gynnar deras framtida liv. Men jag framhärdar i min tro att det är ytterligt få killar av dem som uppfostras av en ensam mor med god/hyfsad utbildning och en god/ok ekonomi som utvecklas till kriminella missbrukare! Det är lika mycket en klassfråga som en genusfråga. Jag har aldrig fått för mig att tänka på män som mindre lämpade föräldrar än kvinnor och har tackolov aldrig hamnat i könskrig à la dem som beskrivs här och på andra håll! Men nu när jag läser vissa papparörelsebloggar måste jag säga att hade jag idag varit en ung kvinna som tänkte bilda familj hade jag kostat på mig en grundlig personundersökning av den tilltänkte fadern så att jag inte riskerat att hamna i en fasansfull vårdnadstvist med en kvinnoföraktare in disguise en vacker dag! Jag har aldrig i mitt liv tänkt så om män som många tänker om kvinnor här och förhoppningsvis har inte de män jag kommit i kontakt med i mitt dagliga liv haft så låga tankar om kvinnor heller! Jag vet väl att det egentligen inte är ngn ide att kommentera när man så uppenbart har helt andra referensramar än majoriteten av kommentatorerna, men jag kan inte hjälpa att jag blir fascinerad av att ”omvärldsanalyser” kan skilja sig så till den milda grad!

 263. @Ina

  Ingen här är Kvinnoföraktare.

  Dina kommentarer tycker jag tyder på att du är en väldigt ballanserad klok människa som utgår ifrån dina egna erfarenheter innan du påverkas av vad andra berättar och det är viktigt!
  Ingrid är verkligen inte en kvinnoföraktare, eller tror du att hon föraktar sig själv?
  Jag kan på samma sätt som du tycka att t ex Feminismen är helt främmande för mig eftersom jag aldrig har tyckt att en kvinna är mindre värd bara för att hon är kvinna eller att en kvinna skulle förtjäna mindre i lön pga av samma anledning eller vilka andra exempel som helst. Jag känner inte någon som tycker att kvinnor är sämre och har aldrig träffat någon som tycker det heller, alltså utgår jag ifrån mina egna erfarenheter och kan helt utesluta allt som skrivs om män i media och av feminister som påstår att det finns någon form av hemlig ”grupp” av män i ”makt position” som genom samhälls strukturer ” patriarkat” gör allt i deras ”makt” för att hindra kvinnor från att komma upp sig. Att män målas upp som svin och som källan till allt ont ist för att se till individer är ren propaganda.

  Det Ingrid vet som du inte vet är det som hon engagerat sig i flera år för som hon har haft första parkett på och sett hur det många gånger går till. Nämligen att män diskrimineras i Svensk lag i bla vårdnadstvister.

  Det är en verklighet som finns även om alla inte ser den eller upplever den, men det gör den inte mindre sann.
  Att det finns män som har blivit felaktigt dömda och oskyldigt dömda råder det inget tvivel om. ingen har sagt att alla fall är så och ingen har sagt att man ska misstro alla kvinnor. det är ett faktum som kvarstår och som måste tas tag i.

 264. Ja, Godtycklig det tvivlar jag inte en minut på att det är så att många föräldrar blivit illa åtgångna i vårdnadstvister både av myndigheter och motpart! Och jag blir inte förvånad heller över att fler män råkar illa ut än kvinnor i de här sammanhangen i sina kontakter med ex sociala myndigheter – det finns många fördomar och förutfattade åsikter om hur en god förälder skall bete sig och där mäns sätt att vara och uttrycka sig ses som ”felaktigt” och ”konstigt”! Det är upprörande och det är jättebra att det äntligen blir en ordentlig diskussion om detta och att det förhoppningsvis leder till rejäla attitydförändringar! Däremot har jag definitivt inte blivit övertygad om att killar blir kriminella, neurotiska och missbrukande per definition genom att de uppfostrats av enbart en ensamstående mamma….Det köper jag inte – som sagt; i Sverige har en ensamstående mor (och far) mkt hjälp från samhället i form av bra dagis, bra föräldraledighet, hyfsad försäkringskassa och arbetslöshetsersättning, goda möjligheter till studielån och vuxenstudier, bra barnsjuk-och hälsovård osv som underlättar det dagliga livet för mor och barn (far och barn också givetvis). Jag tror alltså att här är det fler socio-ekonomiska bakgrundsfaktorer än just enföräldershushållet som ligger bakom när killar (och tjejer) spårar ur ! Men självklart betyder inte det att fäder är oviktiga för sina söner!!! Och inte för sina döttrar heller. Barn behöver båda sina föräldrar lika mycket naturligtvis! Och att BERÖVAS en förälder är självklart ett sorts övergrepp det också, men vilken form av övergrepp som ger de djupaste ärren för framtiden beror ju på så många olika faktorer i och omkring och efter övergreppet skett, så det fattar jag inte hur man kan generalisera och säga att det övergreppet är så och så mkt värre
  än det ….Och jo Godtycklig det finns tyvärr bland en hel del debattörer på BÅDE den hardcore ”feministiska” och ”maskulinistiska” sidan en förfärlig, föraktfull, aggressiv och oförsonlig ton mot det motsatta könet som är skrämmande! Jag inser att det ofta ligger eländiga personliga erfarenheter bakom sådana attityder men denna vendetta är enligt min åsikt det allra skadligaste för de barn som alla säger sig värna om!

 265. @ Ina

  Välkommen att dela en pappas kärlek och smärta

 266. En liten snabb instickare bara. Av alla dessa misslyckade pappalösa personerna är dagens barn? Det jag ser så är det fler och fler pappor som vill och får ta del av sina barn. Förr i tiden var det sämre ställt med pappor som tog del av sina barn vid en separation. Och detta är något som statistiken håller med om. Så när man ska sammanställa statistiken så har man inte sett till åldern på de intagna/drabbade. Om Gösta 57 växte upp utan sin far eller Pelle 17. För vi vet att när Gösta växte upp så var sällan och aldrig en separerad far delaktig. Läste någonstans att medelåldern på fängelset var ca 35 år.

  För att se på hur det ser ut i dag så måste man se hur dagens barn har det. Och att hävda att si och så många drabbas för att de inte har någon pappa är väl ok. Men är det någon som ens tänkt tanken på varför? Det finns tusentals döda pappor, emigrerade pappar, invandrare och tyvärr dåliga pappor. Dessa måste räknas bort om man skall använda statistiken som vissa gör.

  Att hävda att si och så många % av de intagna växt upp utan pappa och sedan i nästa kommentar skriva om att papporna blir utmanövrerade av mammorna och vilka konsekvenser detta får blir fel. Blir samma sak som när man jämförde anmälda sexualbrott med lagförda som hade sexualbrott som huvudbrottet.

 267. @ Funderare

  ”Att hävda att si och så många % av de intagna växt upp utan pappa och sedan i nästa kommentar skriva om att papporna blir utmanövrerade av mammorna och vilka konsekvenser detta får blir fel. ”

  Jag ser att det har blivit skiftbyte i trollstugan.
  Vem är du att ifrågasätta statistiken för att
  den inte passar dig?

  Du är en av de mest verklighetsfrämmande,
  modiga anonyma kommenterare jag har stött på
  hittills.

 268. Jag ifrågasätter inte statistiken utan hur man läser den. Statistik är statistik. Sen kan man läsa den hur man vill, allt för att passa ens utgångspunkt. Börjar nästan bli lite löjligt nu, tyvärr. Ulf, du har nu kallat mig lite av varje men har tydligen inte en tanke på att jag kan ha lite rätt? Kan det vara så att det är enklare för dig att peka finger åt de som har annan åsikt istället för att tänka själv. För nog inser du att många av de unga som sitter i dagens fängelser har kommit från en trasig familj. Att en frånvarande far inte endast beror på att mamman utmanövrerat han.

  Hade tänkt sätta mig och ”bevisa” att det är så i många fall men inser att det är lönlöst. För personer som du är inte intresserade av fakta utan av medhåll. Under den tid jag har lärt mig om hur ortättvist det är för vissa papp0r på IC blogg så har jag aldrig varit med om att någon tagit till sig av de fakta eller sk motbevis någon haft. Istället blir det knäpptyst, inte ett ord. Genast försöker man byta fokus till något annat. Och detta gör att man tappar tilltron till många kommentatorer. Det blir mer en klubb för inbördes beundran.

  Men att du kallar mig för en SOD:are bevisar ju än mer din inställning. Har aldrig och kommer aldrig att skriva nervärderande om Daddy och hans kamp för sitt barn. Att jag inte alltid tycker om det han skriver om andra saker är en sak, men aldrig ett endast ord om hans kamp i negativa former. Däremot anser jag hans fall vara ett lysande exempel på hur fel allt kan bli vilket jag tydligen inte kan tycka genom att jag inte håller med i allt.

  Men du som är så himlans bra Ulf, svara då på vad samkönade äktenskap har med kärnfamilj att göra. Nä, det kommer nog aldrig att ske utan istället kommer det väl något otrevligt som vanligt…… 🙂

 269. @ Funderare

  Det är ingen som förnekar att det finns ”svikarfarsor”,
  men denna bloggen handlar bland annat om pappor
  som har blivit utmanövrerade ur sina barns liv av mamman.
  Dessa pappor är fler än ”svikarfarsorna”.

  Sedan är ju ytterst alla individer ansvariga för sina egna handlingar.

  Och vad har en kommentar om samkönade äktenskap att göra
  i ett inlägg som handlar om 15 månaders fängelse för falsk
  våldtäktsanmälan?

 270. Jadu Ulf, precis lika mycket som misshandel av barn som du så fick in så fint. Detta med att de är mesta mammor eller andra kvinnor som är skyldiga. Och att du sedan hänvisar till en redovisning från Brå. Då ställer jag mig frågand, har du läst den eller bara tagit det som passar ditt ändamål?

  Om man läser klart de sidor du hänvisar till så ser man att de pratar inte % när det gäller enbart barnmisshandle utan % när det gäller misshandel. Som du ser i tabellen på sid 382 så är det 79 kvinnor och 179 män som misstänks för misshandel mot barn 0-6 år. När det gäller barn 7-14 år så står det 384 kvinnor och 1046 män. De % som står på sidan av är antal % av alla misstänkta misshandlesfall som kvinnor respektive män gör sig skyldig till. Av alla misstänkta misshandlesfall gällande kvinnor (2 098) står 4% för barnmisshandel och för män (13 955) 1% .

  Så de meningar du skriver handlar inte om antal personer utan om antal % av de totala antalet misshandelsfall som kvinnor är misstänkta för…inte antal misshandlade barn. Men så är det med statistik, man tager det som passar. Men denna gång kanske du kunde erkänna att du var ute på hal is eller ska du kalla mig något annat nu? Varför inte sticka huvudet i sanden….

  Brå redovisar också statistik för 1997 att nästan hälften av de misstänkta redan var lagförda för andra brott. 15% av de misstänkta var styvföräldrar och att invandrare (utrikesfödda) är överrepresenterade bland gärningsmännen. Detta med invandrare förklaras även med att de har en annan syn på barnuppfostran och att i vissa hemländer är detta inte förbjudet.

  Däremot har jag läst om att det är kvinnor som i större utsträckning misshandlar de små barnen på andra ställen på nätet och att det är pappor som misshandlar större barnen. Fast de kanske också har läst precis som du…det som passar dem bäst.

 271. Ina, du har missförstått det jag skriver. Givetvis är det inte så att ALLA barn (per definition, som du skriver) som växer upp med ensamstående mammor blir kriminella och missbrukande självmördare. Det jag säger är att statistik och forskning visar att de löper en BETYDLIGT större risk att bli det än barn som har en nära relation till sin biologiska pappa.

  Tycker du det är okej att ta så stora risker med barn? Är det okej att 200 000 barn i Sverige har det så? Visst, en del av dem har pappor som dött men för dem gäller inte samma sak. De har oftast en bild av pappa hemma, mamma talar väl om honom och barnen vet att han inte kunde hjälpa att han dog. Dessa barn löper inte alls samma risk som barnen till svikarpappor eller bortmotade pappor.

  Vad är det då pappor gör som skiljer dem från mammor och gör dem så viktiga? Det ska jag bland berätta om på ett seminarium i Uppsala 25 augusti och därefter blogga om!

 272. Ingrid, jag förstår exakt vad du skriver – och jag riktade mig ju inte exklusivt till dig med det jag skrev utan redogjorde för vad jag uppfattar som en ganska allmän underliggande åsikt i bloggen att barn(spec pojkar) i enföräldershusåll där modern är vårdnadshavare och fadern av olika orsaker är frånvarande i hög utsträckning blir kriminella. Jag tror alltså att bilden är betydligt mer komplicerad. Många av dessa kriminella mäns fäder har varit frånvarande pga a kriminalitet, missbruk etc och givetvis har då också ofta mödrarna haft likartade missbruks- och andra problem. Däremot vet jag att det inte är spec vanligt att pojkar som växt upp med en ensam mor ur den väletablerade arbetar- eller medelklassen blivit kriminella missbrukare! Däremot är jag helt enig med alla som säger att självklart är det bäst för barn av båda könen att ha lika ”tillgång” till båda sina föräldrar! Och de fall där fadern är frånvarande pga att han blivit ”fråntagen” sitt föräldraskap genom en vårdnadstvist med orättfärdiga anklagelser om övergrepp etc är givetvis enorma tragedier både för barnen och deras far! Och jag tvivlar som sagt! inte på att fäder ofta har en svagare ställning i infekterade v-tvister och detta förhållande är oacceptabelt!!! Men som sagt jag ställer mig ytterligt tveksam till att förstärka förhållanden som ställer män och kvinnor mot varandra!Det är lika illa när rabiata feminister kallar män generellt för talibaner och våldsverkare som när deras rabiata motståndare framställer kvinnor generellt som läskiga, kallhamrade varelser som inte drar sig för falska våldtäktsanklagelser och har som sitt huvudsyfte att skilja fäder från sina barn! Om det är något som barn, både små killar och små tjejer definitivt inte mår bra av så är det att få höra sitt eget kön förnedras och misstänkliggöras av vuxna som hatar och föraktar varandras könstillhörighet! Killar mår inte bra av att lyssna till mammor som avskyr deras pappor eller fäder som föraktar deras mammor och tjejer mår inte bra av lyssna till fäder som föraktar deras mammor och mödrar som avskyr deras pappor! Och eftersom jag själv har haft förmånen att växa upp i och alltid varit omgiven av en stor familj och vänkrets med många underbara (dock inte alltid 100% perfekta!) pappor OCH mammor och en och annan ensam mamma och pappa så vet jag hur viktigt det är att pojkar och flickor har goda förebilder bland män såväl som bland kvinnor. Det finns pappor och killar som är blyga och känsliga , det finns mammor och flickor som är tuffa och gåpåiga, det finns pappor och killar som är ”typiskt” manliga och mammor och tjejer som är ”typiskt” kvinnliga! Varje barn och förälder måste ju ses som en unik individ och behandlas därefter – en hel del pappor är faktiskt mer som mammor och tvärtom :D!

 273. Och ingen kommentar från Ulf… Rest my case 🙂

 274. @ Funderare

  Och du har inte svarat mig på saker som du lovade mig.
  Precis som Tommy Jonsson varnade mig för.

  Jag har haft fullt upp med att skriva inlägg på
  PappaRättsGruppens hemsida, föra en dialog med TV4,
  informationsutbyte via e-mail till kontakter i Sverige
  och utomlands. Om du tror att jag prioriterar att svara
  ett anonymt troll med ett nick på en blogg,
  är du duktigt puckad – eller som man säger på skånska:
  dum pau redigt (dum på riktigt).

 275. Ulf, jag lovade att svara på din fråga om du svarade på den fråga jag ställde först. Så jag fortsätter att lova, svara du på min fråga så ska jag skvara på din. Men kul att se att ditt verkliga jag kommer fram 🙂 sen behöver jag ingen översättning från skånska.
  Undra vad su ska kalla mig nu då?

 276. Sorry, ska stå du och inte su 🙂

 277. Ulf, för att friska upp ditt minne….

  Funderare | 10 augusti 2010 kl 20:53 |

  @Ulf Andersson, jag lovar dyrt och heligt att svara på din fråga när du svarat på min. Vad har samkönadeäktenskap med kärnfamilj att göra?

  Det har nu gått många dagar sedan och jag har försökt i flertalet kommentarer få svar på detta vilket dock verkar omöjligt. Men det är ju bara att se på responsen när jag visade på att du hade fel ang. barnmisshandel. Noll, nada, inget inte ens en lite hoppla…jo just det, jag var ett pucko.

 278. @ Funderare

  Jag har svarat på din fråga tidigare.
  Orkar inte tjafsa med dig.

  Grattis!

 279. @Ulf, grattis till vad? Det är ingen tävling.

  Jag ifrågasätter bara det du har skrivit och visat på att det finns fel som när det gäller barnmisshandel. Vips så ville du inte skriva nått mer utan kallar mig olika saker.

  Sedan kommer du dragandes med att jag inte gör det jag lovar vilket jag motbevisat. Det enda du svarat på tidigare är att du tror på en kärnfamilj, mamma, pappa och barn. Detta har inget med ett samkönatäktenskap. Ett äktenskap har inget med barn att göra. Så varför är er grupp emot samkönade äktenskap?

  Men man börjar bli van. Visar man på fel så får man antingen otrevligt bemötande eller tystnad. Och många otrevliga namn har du givit mig. Visar på en bra argumentaionsteknik, funkar jätte bra med TV4… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s