Därför bloggar jag inte


Kära läsare!

Flera av er har hört av sig och undrat när det kommer nya, spännande blogginlägg. Svaret är att det kan dröja. Jag jobbar natt och dag för att bli klar med boken om Keith Cederholm och hinner inte skriva inlägg. (Synd, för jag vill verkligen skriva om att PAS blivit kriminaliserat i Brasilien!)

Mitt syfte med att blogga har varit att sprida kunskap som gammelmedia vägrar skriva eller rapportera om. Detta uppskattas av många, men väcker också enormt hatiska känslor hos andra. Ibland blir det bara för mycket att hålla koll på alla elaka kommentarer.

Just nu blir det alltså inga inlägg. Vi får se hur det blir framöver. Jag är inte helt säker på att bloggande är det mest effektiva sättet att sprida undangömda sanningar. Tyvärr lockar bloggvärlden till sig alldeles för många elaka, obildade och hatiska människor, varav många dessutom gömmer sig bakom anonyma nick. Det händer att jag känner mig nerdragen till deras sunkiga nivå när jag tvingas gå i svaromål – det är inte konstigt att tidningar under så många år jobbade efter principen:

– Läsarna? Vad fan har de med vår tidning att göra?!

Och ibland blir man helt enkelt förbaskat trött på att alltid vara arg på allt som är fel och dåligt i vårt rättsväsende. På 1980-talet fanns det en seriestripp som jag älskade, Bloom County, om livet på en tidningsredaktion. Här är en stripp som illustrerar hur det kan kännas att vara redaktör!

22 svar till “Därför bloggar jag inte

 1. Jag har full förståelse för ditt beslut Ingrid. Det är bara så otroligt tråkigt att på den bloggen de mest fantastiska människor kommenterar kommer även den andra delen. Ingen nämnd och absolut ingen glömd.
  Kräftskiva? 🙂

 2. Spännande med din bok om Keith… en märklig familj. Ser fram emot den!

 3. Du har många cybervänner som respekterar det du skriver även om inte alla håller med alltid.
  Det är tråkigt att se att det finns ”människor” som anser att så fort en människa har en annan åsikt än dem själva så är det fritt att smutskasta, förlöjliga och sprida hat mot den personen.

  Vissa människor behöver alltid ha någon annan att kliva på för att kunna känna någon tillfredsställelse med sitt eget liv, vilket är tråkigt!

  Lycka till!

 4. Håller med JD att det finns människor som behöver kliva på andra för att själva må bra. Man får försöka tänka att om de beter sig så dåligt så måste deras liv IRL vara ett helvete, så det är mest bara synd om dem. (Även om det inte berättigar ett sunkigt beteende).

  Olika åsikter kan man ha, men det finns ingen anledning att bete sig som en knöl för det. Man ska alltid kunna diskutera i vettig ton även om känslorna svallar högt.

  Hoppas att du inte finner alla anonyma som knölar 😉

 5. Du har en trogen skara som gärna väntar tills du får tid att blogga. Härligt att poletten har ramlat ner i Brasilien!

 6. Nu blir jag ju jättenyfiken på vad som hänt i Brasilien. Hur gick det till? Vilka argument? Kan inte någon hågad människa ta reda på mer om det?

 7. Jag hoppas verkligen att du återkommer till bloggningen: Ju fler som bryter mot massmedias ensidighet, desto bättre. Framförallt är din blogg en som dyker upp tex på WordPress top-posts, vilket gör den extra värdefull genom att många nykomlingar har en större chans att snubbla över den.

  Det finns tyvärr ett problem med ”preaching to the choir”, då feminister brukar undvika oliktänkande bloggar och attackera/censurera oliktänkande kommentarer på sina egna bloggar—men det finns också en stor grupp med mer flexibla människor som är villiga att ompröva sina åsikter när de ser nya ståndpunkter. Just med att påverka denna grupp kan du vara en mycket viktig hjälp.

 8. Här är en dålig google-översättning:

  26/08/2010 20h20-updated 26/08/2010 21h06 Lula sanctions law punishes those who commit parental alienation
  New legislation provides for fines or lost custody of the child.
  President vetoed possibility of out-of-court mediation.
  Nathalia Bird Of G1, in Brasilia
  print The President Luiz Inácio Lula da Silva sanctioned this Thursday (26) the law punishes fathers and mothers who try to put their children against the ex-partner, known as parental alienation behaviour. The new legislation provides for a fine, to be set by the judge, counselling or loss of custody of the child.
  Before a complaint of parental alienation, the judge must ask a psychological report to verify that the child is suffering manipulation. According to the law, if you checked the veracity of the allegations, the judge may ”enlarge the familial scheme in favor of the alienated parent, stipulate fine to alienador, determine counselling or determine changing of the guard of the lesser”.
  Lula vetoed article of the law which allowed the use of ”out-of-court mediation” to resolve conflicts related to parental alienation. To the President, the Federal Constitution establishes that mediation can only be made before a judge.
  The President also vetoed the excerpt from law establishing imprisonment from six months to two years for the relative who submit false reporting to a judicial authority or a member of the Board that could ”lead to restriction of the coexistence of child with parent”. Lula has justified the veto saying that this punishment is contrary to the interests of the child and could curb allegations of ill-treatment.
  According to the law, parental alienation occurs when there are ”interference in psychological training of the child or adolescent promoted or induced by one of broodstock, grandparents or by having the child under his authority, custody or supervision to refute the genitor or adversely affecting the establishment or maintenance of% 20 …

 9. Något att fundera över som ger lite perspektiv

 10. Segundo väsquez

  Hej Ingrid.
  Innan jag skriver några ord vill jag tacka jätte mycket för alla mejlar du skickat… Det har betytt mycket för mig. Jag är också ett offer för detta som kallas rättsstat. Jag själv har blivit anklagad för våldtäkt av min dåvarande sambo och allt för att jag hade träffat en annan och gjorde slut med henne..
  Att läsa dina bloggar har gjort mig stark och har inte känt mig ensam.. Jag har spridit information och kunskap till mina närmaste.. Politiker i staden jag bor i har fått en annan uppfattning vad rättvisa i Sverige innebär..
  jag förstår att dina inlägg har skapa ilska (Oro för att höra sanningen om genuskampen i Sverige).men du har hjälp många som befinner sig i samma situation som jag.. vi känner oss inte ensamma länge!!!.
  Jag ber dig att i den mån du kan fortsätta att sprida information till oss som är offer i detta ”rättsstat”. Jag vidare sprider detta kunskap..
  Jag kommer snart att skicka mitt fall till tidningen. Jag har även anmäld kriminalvärden (DO har starkt kritiserat kriminalvården om mitt fall)
  Jag hoppas att jag kan få delta i din blogg.
  Du är en stark kvinna. jag beundra dig och det jobbet du gör.

  MVH
  Segundo

 11. Keith Cederholm – densamme som Guillou skrev om? Eller har jag fått något om bakfoten?
  Att ”PAS” har blivit kriminaliserat i Brasilien låter som något som bör undersökas. Det beror ju verkligen på vad man menar med PAS. Föräldrar i konflikt talar tyvärr ofta illa om varandra, svårt att se hur det skulle gå att komma åt juridiskt även om det förstås finns en förtalslagstiftning.
  Har du verkligen blivit utsatt för mycket hat på nätet? Jag har sett ganska lite av det bland kommentarerna, det kan annars gå ganska vilt till.

 12. Ta dej den tid du behöver ifrån bloggandet – vi trogna läsare finns kvar i förhoppningen att du återkommer.

 13. Mimmi, det är samme Keith Cederholm som Jan Guillou på 1980-talet lyckades få ut från ett fängelsestraff på tio år som han blivit oskyldigt dömd till. Man kan väl säga att Keiths fall kom att prägla hela mitt journalistiska liv.

  Gör ett nytt kort inlägg om den brasilianska lagtexten som jag hittade.

 14. Ingrid, på din kommentar kan tolka det som om att Keith satt 10 år i fängelse innan han blev frikänd. I själva verket var det ju ”bara” 3 år. Sen lyckades han visst 1997 bli dömd till åtta års fängelse för narkotikabrott.

 15. Ha ha ha! Måste bara hoppa in och skratta åt dem som ger tummen ner här bland kommentaren. Framför allt de som gett Yaki tummen ner. Hur hatiska måste inte ni vara?

  *Skrattar så tårarna rinner*

 16. Viktoria, du läser dåligt om du tolkar det så. Han friades från ETT FÄNGELSESTRAFF PÅ TIO ÅR, var precis vad jag skrev. Det utmätta straffet var tio år och han hade fått sitta av de flesta av dessa år om inte Jan Guillou upptäckt detta justitiemord.

  Just detta att han trots frikännandet och skadeståndet inte lyckades hålla sig utanför murarna är det som gör hans öde intressant, tycker jag. Kan staten utsätta sina medborgare för något värre än att döma dem till långa fängelsestraff för brott de inte begått? Och vad händer med en människa som utsätts för detta?

 17. Ingrid, jag gillar skarpt att du skriver böcker, men Keith Cederholm är jag ärligt talat inte speciellt intresserad av. Han tillhör vad jag förstår en kriminellt belastad familj och lokalbefolkningen (varav jag samtalat med en person) menade att även om han inte begått just det brottet som Jan Guillou fick honom friad för, så hade han gjort så mycket annat som han kommit undan med att han gott kunde sitta inne. Äpplet faller inte så långt från päronträdet heller, för visst var det Keith Cederholms son som oprovocerat hade ihjäl Gérard Gbeyo i Klippan? Nå det kanske finns något att dra lärdom av även av sådana familjer.

 18. Maria, så kan man bara inte resonera. Jag har hört tusentals människor säga så om Keith, men det är ju bara inte klokt! Att man skulle kunna slänga folk i fängelse hur som helst bara för att de ändå är eller kommer att bli kriminella. I ett sånt samhälle vill inte jag leva.

  Och jag tror faktiskt att man kan förstå en del saker av hans historia. Boken blir nog riktigt spännande! 😉

 19. Jag citerade bara vad som sägs i bygden och kan du vända på uppfattningarna har du gjort en bragd, Ingrid. Här är en till som skriver om sådana här familjer och bakgrunden:
  http://wwwc.aftonbladet.se/debatt/0106/05/debatt.html

 20. Lycka till

 21. Cederholmarna i Malmö ashar tji horta romanoa. De drog skam över äkta resandes.
  / Gammal Jaro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s