Kommer ni ihåg fosterbarnen i Marks kommun?


Den förfärliga historien med fosterbarnen i Marks kommun är ännu inte avgjord. De stackars barnen bor i en ny fosterfamilj sedan kommunen kommit på att mamman faktiskt inte klarade av att ha alla sina sex barn boende hos sig … Om de någonsin får komma tillbaka till de fosterföräldrar som älskade dem som sina egna, står skrivet i stjärnorna.

Men i och med deras ärendet fick Socialstyrelsen ögonen på Marks kommun. Här är resultatet:

http://svtplay.se/v/2160624/vi_staller_stora_krav_pa_atgarder

25 svar till “Kommer ni ihåg fosterbarnen i Marks kommun?

 1. Ping: Socialtjänsten i Marks kommun sågas vid fotknölarna « Ann-Mari's Blogg

 2. Ja, jag känner till Marks kommun. Nyckelpersoner där begår ständigt övergrepp mot barn, särskilt de utsatta. Ett av problemen är att personerna inom socialtjänsten, skolan, omsorgen etc. känner varandra eller rent av är släkt. Därför är det så svårt att kontakta andra personer inom kommunen och få hjälp av dem. Och som om detta inte vore nog, det har också utvecklats en viss kultur hos ledande personer och den funkar så här: Marks kommun tar emot chefer som vill göra en snabb karriär för att de sedan kan söka nya högre chefstjänster i andra kommuner, i regel i sin hemkommun, t.ex. Skara, Skövde eller Göteborg. Motkravet är att cheferna ska se mellan fingrarna. Detta leder till att enskilda rektorer, enhetschefer och politiker får en enorm makt och de kan göra i stort sett vad de vill. Bra att socialstyrelsen nu reagerat.

 3. http://www.nyhetsverket.se/nyhet/3697/Kriminell-sl%C3%A4kt-skr%C3%A4mmer-socialtj%C3%A4nsten

  ”Mamman tillhör en släkt med en rad domar på sig. Mammans sambos bror knivhögg nyligen en man till döds. Mammans sambo har två domar på sig för sexuellt utnyttjande och dessutom är flera besöksförbud utfärdade för den här mannen”.

  Ingrid,
  Vi får hoppas att det löser sig för fosterföräldrarna och de små barnen.
  Jag klistrar in min kröika om ärendet.

 4. Troligen inte ett ovaligt problem hos tjänstemän o politiker vid olika myndigheter, barn kan ju inte föra sin talan själva oftast utan är utlämmnade åt vuxna. Ev kan man i frågan om detta tala om stora mörkertal som ofta nämns.

 5. E. Svensdotter

  Jag läser tidigare inlägg och kan bara fylla på med ytterligare exempel på hur jag/vi som boende i Marks kommun behandlas som om det vore för 100 år sedan.
  Vi har haft kontakt med socialtjänsten under lång tid och under denna tid har våra ungar drabbats av personalens inkompetens och övergrepp samtidigt som vi föräldrar bemötts med en iskyla som kunnat frysa Saharas sand till is. Ingen gång har vi eller barnen fått en ursäkt eller en förklaring till konstaterade fel som begåtts av personal inom omsorg eller skola, istället har vi fått höra att det som hänt varit utan betydelse. Polisanmälningar och anmälningar till länsstyrelsen har förvisso lett till att kommunen fått förelägganden men dessa har inte fullföljts och personalen som varit delaktiga har fått arbeta kvar, många ggr med en klapp på ryggen. från sina överordnade.
  Jag skulle aldrig rekommendera någon att kontakta socialtjänsten i Marks kommun vid behov av hjälp eller stöd.
  Det skall tilläggas att det finns två personer inom omsorgen som jag har förtroende för men deras arbete omintetgörs av de övriga .

 6. Jag tror det förklaras av att lagmannen är livrädd för att hans domstols opartiskhet ska ifrågasättas. Om lagmannen slår näven i bordet, darrar församlingen …

 7. Ang Marks Kommun
  Såg att den som hade signerat Socialstyrelsens rapport var Britt-Marie Börjesson… hon var ju chef i Marks Kommun, flyttade till Varbergs Kommun och nu är hon på Socialstyrelsen. Helt otroligt (om nu Britt-Marie Börjesson varit delaktig i dessa missförhållanden i Marks Kommun) – att hon nu signerat rapporten mot Marks Kommun (mot sig själv), om hon nu ev. är en av dessa som orsakat alla dessa brister.

 8. Henne känner ni väl igen?

 9. Fast jag undrar om detta inte är en av hennes bästa låtar.

  Bra text med tanke på bloggens rubrik.

 10. Ping: Socialtjänsten i Mark – fortsättningen « Ann-Mari's Blogg

 11. Till karin andersson

  Vad menar du? Du skriver i en slags triumferande ton ”vad säger du nu då Ingrid Carlqvist…?” Varför? För att det i det här fallet är en pappa som har kidnappat sina barn och inte en mamma? Har du läst Ingrids blogg tidigare? Hur många gånger måste man skriva att oavsett om det är en mamma eller en pappa som har kidnappat sina barn så är det FEL? Eller har Ingrid någonsin påstått att pappor aldrig kidnappar sina barn? Vad menar du med din onödigt provocerande fråga?
  Sen en fråga, du kanske vet bättre än jag; hur ofta har rikslarm utfärdats när en mamma har kidnappat sina barn?

 12. Tommy Jonsson

  Anna har kidnappat barnen i 6 månader och Osama snart i 24 timmar???

 13. Kidnappad betyder att man inte vet var de befinner sig. Det visste pappan. Han fick ju även träffa barnen. Varför det inte var så ofta kan vi bara spekulera i. Och när vi inte vet allt utan endast det pappan berättat här och på sin blogg så ska vi inte döma. Men TJ väljer sida direkt….

 14. Okej, vänner. Det är fortfarande så här att jag inte har tid att blogga. Och jag har varit slarvig med att ens läsa kommentarer. Jag finns mest på Facebook numera.

  Där la jag ut en AMBER ALERT så fort jag fick veta att barnen kidnappats. Jag är helt emot kidnappningar oavsett könet på kidnappningar och kan inte riktigt förstå hur det kan vara så svårt för vissa läsare att begripa. Jag är inte för kvinnor eller män och inte mot något kön heller. Jag är för snälla, omtänksamma och kärleksfulla människor och mot elaka, egoistiska och diskriminerande människor.
  Punkt.

 15. Människor som lägger Ingrid som skuld för det som inte passar deras agenda går ju bort direkt. De har en personlig agenda gentemot mot Ingrid. Det blir liksom så tydligt. Vi som kan se lite nyktrare på detta begriper ju att syftet är att få balans i den sneda debatt som dominerats av radikalfeministerna i årtionden och där är Ingrid en pionjär. Det sticker i ögonen på folk. Så är det att få fastgjutna sanningar rubbade.

  Jag har sagt det förr och jag säger det återigen, att Ingrid är en av de mest trovärdiga och rättskaffens människor jag stött på i cybervärlden överhuvudtaget. Hon är en viktig röst som behövs för att få balans i den värld där halvtokiga radikala feminister fått härja allt för länge.

 16. Jerry!

  Jag kan säga att din kommentar kommer i rättan tid! Ibland blir jag lite uppgiven …

  Vissa förstår inte att jag fördömer alla kidnappningar, oavsett om det är mamma eller pappa som ligger bakom. Att vissa inte för står det är beklagligt, men inget jag kan påverka.

  Love to you all!

 17. Ping: Marks Kommun i Uppdrag Granskning « Ann-Mari's Blogg

 18. Ping: Uppdrag Granskning och Marks Kommun på TV ikväll « Ann-Mari's Blogg

 19. Ping: Aftonbladet om Rasmus & Fanny « Ann-Mari's Blogg

 20. Det här är ju en historia så att man blir mörkrädd. Hur kan det råda en sån total brist på kompetens inom socialtjänsten i Marks kommun? Man får ju verkligen hoppas att detta inte är representativt för resten av Sveriges kommuner. Man behöver väl ingen utbildning alls för att förstå att dessa barn aldrig borde ha tagits ifrån sitt familjehem överhuvudtaget? Nu måste barnen få återförenas med sin familj i familjehemmet. Så här kan man inte behandla barn! Lyssna på barnen, hjälp dem hem

 21. Barnets basta, vad fan vet socialen om barnets basta. Jag undrar om de hade betett sig sa om det hade handlat om deras egna barn. Jag blev rent ut forbannad nar man ser de arroganta typerna i Marks kommun. Sen hur kul ar det att de bytts ut nagra andra idioter tar over och sakerligen de vet annu mer om barnets basta. det hela ar tragisk och om det ar nagon manniska overhuvud taget bryr sig om barnen och har en human syn sa bor barnen omedlebart lamnas till garden dar de vaxte upp.
  Ma de ansvariga brinnas i helvete det ar min onskan.

 22. Ping: På tisdag så gäller det! « Ann-Mari's Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s