Intervjun i Radio Kristianstad


I fredags sändes intervjun som Anna Hanspers gjorde med mig i Radio Kristianstad. Hela sju minuter! Lyssna här.

Och i dag kom första recensionen i en papperstidning, i Helsingborgs Dagblad. Jag ska återkomma till det där med Janne Josefsson, men just nu gläds jag bara åt att recensenten gillar boken och kallar den ”mycket gripande”.

6 svar till “Intervjun i Radio Kristianstad

 1. Tommy Jonsson

  Ja Mats Holm, HD du har helt rätt, Ingrid Carlqvist har skrivit en mycket gripande bok. Hennes grepp att skriva en paralell med sitt eget liv var genialt. Jag tror inte jag läst någon bok och fällt så många tårar av både glädje och sorg.
  En bok jag verkligen vill rekommendera till alla.

 2. Ska försöka att hinna lyssna på dina 7 minuter i radion så fort jag hinner.

  Vilken bra recension av HD!

  Hoppas att det är fler som läser den.
  Och för er som vill läsa den, här är en liyten länk:
  På privatspaning efter den tid som flytt (HD)

 3. Hej Ingrid! Grattis till en bra recension, men jag tycker att boken är mycket bättre än den beskrivs. Mycket bättre! Alla vi som växte upp under samma period kan inte annat än älska den! Alla andra som växte upp under andra år, kan se den som en underbart härlig och gripande berättelse från den tidens era.

 4. Tommy! Har du redan läst ut boken?!

 5. Ja vad är det för mening med livet, som Keith frågade. Det kan man verkligen undra varenda dag och aldrig få ett klart svar. Det går bara att bestämma sig för att där finns en mening även om vi inte riktigt kan se den. Men naturligtvis är alla våra liv meningsfyllda även Keith Cederholms var det.

  Och detta liv blir det ännu mer i jämförelsen med ditt och genom att du har skrivit om era båda liv. För mig framstår det som självklart att du skulle klara av ditt liv mycket bättre än vad han gjorde. Bättre då i en allmän samhällelig bemärkelse. Det är så enkla saker egentligen som bestämmer vilka vi är. Så lätt att se i slutet av ett långt liv (jag träffade min 89-årige andrapappa igår på korttidsboende).

  Det är att vi har haft det tillräckligt bra som barn, att vi inte har brutits ned av omständigheterna, att vi har fått så mycket kärlek att det väger över det andra. Och att vi därför klarar av de svårigheter vi alla går igenom. Mer eller mindre.

  Allas liv är som sagt meningsfulla. Men en del dör unga och andra som 96-åringar (som min äldsta morbror gjorde i oktober i år). Jag tror inte att längden på livet egentligen avgör hur meningsfullt det är (fast själv vill jag leva jättelänge också). Utan det är vad vi gör varje dag. Att vi varje dag lever som om vi skulle dö när som helst och samtidigt som om vi skulle leva i hundra år till.

  Grattis till boken Ingrid!

 6. Tack, kära Ann-Helena. Jag tror som du att alla liv är meningsfulla, även de korta. Men Keith hade svårt att i slutet av sitt liv se hur han hade bidragit med något. Jag menar att han bidrog till att människor fick upp ögonen för rättsosäkerheten i vårt land och med vår bok gör han ännu en insats. Jag hoppas Keith ler i sin himmel och har försonats med sonen Pierre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s