Bloggutmattning!


Hej Karina och alla andra som undrar varför jag inte bloggar!

Även om det är kul att ni saknar mina blogginlägg så måste jag tyvärr meddela att jag inte kommer att börja blogga på samma sätt som förut. Det tar helt enkelt för mycket tid och energi och inte en krona betalt får man.

Så fort det blir lite pengar över på kontot så ska jag dock låta göra en hemsida där jag kommer att skriva artiklar om olika ämnen. Det finns ju ingen anledning egentligen att blogga tjugo gånger om att partnervåld är jämnt fördelat mellan kvinnor och män, även om vissa kan behöva höra det 20 000 gånger innan de tror på det. Bättre då att skriva en artikel i vart och ett av de områden jag brinner för och så kan nya besökare lätt hitta min research och mina åsikter i olika ämnen.

Och tycker inte ni som jag att bloggande känns väldigt 2010?! Ingen nämnd och ingen glömd men tänk så många stinkande dyngbloggar det finns. Jag vill helt enkelt inte längre tillhöra bloggvärlden längre. Bloggägarna själva tenderar också att bli lätt maniska och galna av att sitta ensamma och skriva inlägg efter inlägg, ivrigt påhejade av anonyma människor som inte behöver ta ett uns ansvar för vad de skriver.

Ni som saknar mina uppdateringar och åsikter kan väl logga in på Facebook och bli kompis med mig där? Jag  lägger ut ganska många länkar och intressanta debattartiklar där. Och vill ni verkligen göra mig glad så går ni till närmaste bokhandel och köper Keith och jag! Har de den inte inne så se till att de beställer den. Det är svårt att nå ut som okänd författare, ska ni veta. Trots att jag faktiskt inte fått en enda dålig recension så är bokhandlarna ovilliga att ta in boken. Senast att recensera var Hemmets Journal som gav mig 4 av 5 i betyg – bättre än vad både Börje Ahlstedt och Siri Hustvedt fick!

Vill ni hellre köpa boken på nätet så finns den och mina andra böcker förstås både på Bokus och Adlibris.

http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?

http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=Ingrid+Carlqvist&language=&ac_used=yes

Varje vecka får jag mejl från okända människor som läst Keith och jag och vill berätta hur bra de tycker att den är. Så här skrev en kvinnlig kollega på en skånsk tidning:

Hej Ingrid
Jag vill bara berätta hur fängslad jag är av din bok, Keith och jag. Jag skaffade den för att jag var lite nyfiken, skrev bl a en hel del om den 92-åriga Margareta (Greta) Cederholm som dog så tragiskt i slutet av 90-talet. Nu när jag läser boken så ger den så mycket mer – det är sällan man läser så engagerade skildringar av samhället, socialt utanförskap, rättsväsende…

Det fall du beskriver är verkligen en skandal som håller på att glömmas bort, i skuggan av andra brott som släkten varit inblandad i. Klart att det finns ett socialt arv – men hur uppkommer det? Att vi alla runtomkring, inte minst rättssamhället, är med och skapar det är tydligt när man läser din bok. Och så är det väldigt intressant att läsa om din egen utveckling – känner igen mig i mycket och ler.

Skickligt grepp med dina båda historier, och modigt av dig att skriva så öppet om dig själv.

Vi ses på Facebook och så småningom på http://www.ingridcarlqvist.se!

6 svar till “Bloggutmattning!

 1. Tommy Jonsson

  Bästa Ingrid!
  Ditt beslut är helt korrekt det råder det ingen tvekan om. Ditt mål med en hemsida är nog helt korrekt även om den inte heller ger någon bärgning. Skulle gärna se att du där visade upp hela din produktion som måste vara omfattande.

 2. Archibald

  Blogga, ska man göra så länge det ger energi och är roligt.. Inte för att läsarna förväntar sig att få ny rolig läsning serverad. Rätt beslut ingrid, själv klamrar jag mig fast vid 2010 ett litet tag till.

  Lycka till i tillvaron, även om det redan verkar gå ganska bra för dig 😉

  /Arch

 3. Agera! Ett par blivande bortförda PAS-ade barn som kommer tappa kontakten med sin pappa?
  Uppmuntrad av idagsidans psykolog. Skriv en protest!
  Läs länken:

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologensvarar/kan-jag-satsa-pa-mig-sjalv_5995081.svd

 4. Hej Ingrid. Jag kan hjälpa dig att tjäna pengar på ditt bloggande.
  Skicka ett mail om du är intresserad så hjälper jag dig.

 5. Ditt tal för trykkefrihedsällskabet var tamejfan det bästa jag hört på svenska! Se till att synas och höras mer! Det är såna som du som kan rädda detta sjunkande skepp!

 6. Jag är imponerad av dig. Jag tycker det är modigt av dig att på flera områden våga gå emot det som är pk.

  Du kan kolla min blogg om du vill. Jag skriver om lite all möjligt…

  http://www.keyoghettson.com/

  Mvh Keyo Ghettson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s