Min krönika i Barometern om Södertäljerättegången


I dag debuterar jag som krönikör i Kalmartidningen Barometern. Här är den lilla intervjun som presenterar mig:

Och här är första krönikan som handlar om rättegången i Södertälje tingsrätt i måndags.

29 svar till “Min krönika i Barometern om Södertäljerättegången

 1. Kul Ingrid! Så bra att du får skriva där. Men jag kan inte läsa det hela, inte här och jag hittar det inte på internet heller… fel på min dator?

 2. Ann Helena!
  Om du klickar på tidningssidorna blir de större och helt läsbara!

 3. Grattis till både dig och Barometern! Det här kan ju innebära att Corren får lite konkurrens när det gäller att höja kvaliten i dagspressen. Det vore roligt.

 4. Tack, Cuben!
  Jag ska bara skriva en gång i månaden, men man kan väl hoppas att läsarna ”kräver” mera! Och har vi riktig tur så kanske andra tidningar inom den numera rätt stora koncernen Gota Media, väljer att publicera mina krönikor. Ni kan ju alltid mejla dem och begära detta!

  http://gotamedia.se/

 5. Carina Glenning

  Heja dig, bästa Ingrid!

 6. Toppen Ingrid! Dina ord behövs! 🙂
  Och behöver du stoff från ett verkligt fall får du gärna höra av dig!
  Hälsningar ”flickvännen”

 7. Ingrid, du är bäst!

 8. Medborgare X

  Ingrid!

  Stort grattis till både dig och till Barometerns alla läsare.

 9. Så roligt…Grattis!!

 10. Välkommen till Småland och till ”gotamedia-imperiet”, Ingrid! 🙂
  Har vi sprungit åt samma håll, eller?

  Ann Helena: Jag kan mejla över sidorna 6 och 48 om du fortfarande har problem med att läsa.

 11. Ingrid, jag skriver som så många andra har gjort. Grattis till dig och grattis till Barometern.
  Du skriver och jag delar ut, det är samarbete 😉

 12. Jag har gått in och strukit alla kommentarer från Osama och alla som besvarade dem. Det här inlägget handlar om en pappa som gjort allt enligt lagboken och fortsätter sin kamp i rättssalen – inte om en som tog lagen i egna händer.
  Jag förstår hur frustrerad en pappa kan bli när hela samhället tycks motarbeta honom. Men om vi uppmanar pappor att ta lagen i egna händer (eller stödjer dem så gör så), så väntar bara kaos. Hur orättvist det än må tyckas vara, så kan barnen och papporna (och i en del fall mammorna) bara vinna genom att agera inom lagens råmärken och genom opinion.
  Mitt arbete för detta är alldeles för viktigt för att jag ska ödsla tid på sådana människor.

 13. Ingrid!

  Bra gjort. Det är viktigt att påpeka att man ska hålla sig inom lagens råmärken även om man blir systematiskt motarbetad av myndigheterna och att de tar parti för den andra parten. Det är absolut inte försvarbart att ta lagen i egna händer och kidnappa sina egna barn eller hota den andre föräldern.

  Dessutom är det viktigt att påpeka att varesig alla mammor eller alla pappor är ofelbara änglar. Det finns rötägg både bland män och kvinnor.

 14. Jag vet inte vem denna Osama är. Men det vad jag läste här igår var under all kritik.
  Jag är också förbannad på så mycket men ändå väntar på att lagen skall säga sitt när sanningen grävs upp.

  Jag håller med dig Ingrid: man får inte uppmana pappor att ta lagen i egna händer eller stödja dem göra så. Det skulle säkerligen bli kaos.
  Som tur är, det har inte blivit något kaos efter att mammor uppmanades ta lagen i egna händer eller ljuga tills de tror på det de säger.
  Jag tror inte att samhället motarbetar någon. Det är bara det förbannade flockbeteendet med jantelagen som ledstjärna som gör att många tvingas rista i sten:
  Justice must not only be done, it must be seen to be done.

  PS. För hockeytjejerna: AIK bussen parkerar i Växjö ikväll. I Växjö där alla, mammor, pappor eller apor vill vara lakejer åtminstone några timmar. ”Gotamedia-imperiet” är också på plats. 🙂

 15. Valens hur gick det i hockeyn?

 16. Det var någon som brusade under nationalsången före matchens början… 🙂
  Sedan hände inte så mycket innan skadeglädjen visade sig vid matchens slut. 😦

 17. @ Valens

  Hehe, AIK VANN!!! Vilken lycka det är här hemma nu 🙂

 18. Hej Ingrid! Jag blev så glad när jag såg att du hade en blogg! Jag läste din artikel i Barometern i onsdags. Och jag blev så rörd. Min sambo går just nu igenom samma sak. Ungefär exakt samma sak som Calle gått igenom. Men i min sambos fall så har den här (psykiskt sjuka) mamman fått honom oskyldigt dömd och med straffet 8 månaders fängelse! Min sambo har inte sett den här pojken på över ett år. Familjerätten gör inget för att hjälpa till och avslutade mötena mellan pappan och barnet för över ett år sen med anledningen av att ”mamman inte sammarbetar och ställer in mötena” Jag har i min förtvivlan nu skrivit detta på min blogg. Hela långa historien om hur allt gick till, hur hon hittat på berättelser och ljugit ihop både det ena och det andra, hon har nu även svartmålat mig så att jag har svårt att få jobb i Kalmar. Här är länken till inlägget med berättelsen: http://annathomsson.blogg.se/2011/october/utkast-okt-8-2011-1.html

  Denna berättelse lästes av och berörde tusentals människor på bara ett dygn.Jag har fått flera mail om personer som går igenom samma sak. Så nu publicerar jag liknande historier från mäniskor som mailat och vill att jag delar med mig av deras berättelser på min blogg. Jag önskar det fanns nåt man kunde göra? Det är så fruktansvärt att inte bara jag och min sambo (som har ett gemensamt barn tillsammans) råkar i kläm av den svenska familjerätten, det svenska rättsystemet och de nya lagarna (;2006. läs mer på länken jag skrev här ovanför) utan så många fler.

  Om du har något att säga om den här historen eller vet något sätt att hjälpa oss snälla maila mig på anna.thomsson@hotmail.com

  Men vänlig hälsning / Anna Thomsson (www.annathomsson.blogg.se)

 19. Hej Ingrid,
  Tja, det är väl skillnad på lagbrott och lagbrott. Vi har som bekant både en ”kvinnofridslag” (endast), och en sexköpslag…
  Har själv förlorat genom socialtjänstens både regel(lag?)brott, lögner och annat.
  I över ett år lovades jag ett möte med soc, av chefen där (Sthlm), om en felaktig utredning (erkändes av socchefen) vilken förhindrade en rättvis skilsmässa och delad vårdnad av min son.
  Först försinkades detta möte ett helt år. Sedan skulle jag få ett mitt i juli när jag faktiskt var bortrest och för att få träffa och resa med min son 14 dagar. (Endast fem plus fem dagar de tidigare två åren!)
  Det skrev jag i god tid till soc och fick då frågan från chefen där: ”passar i stället vecka 32 bra?” (Början av augusti i år alltså). ”Ja tack” svarade jag.
  Måndagen v 32 mailade jag så om detta av henne föreslagna möte, och om vad jag själv önskade ta upp. Fick inget svar, och inget möte heller !
  En tid senare mailar socchefen:
  ”Du dök ju aldrig upp på mötet i juli, så vi ansåg att du inte var intresserrad mer.”
  Då har hon ju själv tidigare klart och tydligt gett mig en ny senare tid v 32. vilken hon just dels nonchalerat. Och dessutom struntat i att denna av henne själv föreslagna tid bekräftar att tiden i juli var av oss båda bekräftat inställd!
  Bor numera som pensionär utomlands från oktober till maj, då jag varken fick en delad bostad (nödvändigt i Sthlm) och inte heller delad vårdnad av min son, varken genom soc försorg eller genom en nöjd mammas…

 20. Ping: Niall Ferguson in Toronto « Snaphanen

 21. Ping: Carlqvist sparkad från Barometern « Jerrys Ord

 22. Hur gick det med det här fallet?

 23. Olle, tyvärr förlorade pappan. Och ska betala kommunens rättegångskostnader på 350 000 kronor. De begärde 500 000 – trots att de redan har en heltidsanställd kommunjurist men hon satt bara bredvid medan en inhyrd advokat skötte försvaret. Nu har staten skickat en viktig signal till alla medborgare som blir illa behandlade av myndigheterna:

  Ge dig inte på oss! Det kommer att stå dig dyrt.

  Jag vet inte om han överklagade, men här är en artikel om domen:

  http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.1428156-dom-gick-emot-anklagad-pappa

 24. Ingrid, känner du till om pappan överklagat?

 25. Äsch, nu läste jag sista raden i din kommentar… 🙂
  Är det någon annan som känner till om pappan överklagat??

 26. Maria! Nu har jag kollat med pappan och så här ligger det till: Han har begärt förlängd överklagandetid och undersöker just nu möjligheterna med att finansiera en sådan. Det rör sig ju om obehagligt mycket pengar.

 27. Man borde starta en insamling för den goda sakens skull…

 28. Ping: Min krönika i Barometern om Södertäljerättegången | MyPress.SE - Universal News Agency

 29. Ping: Ett möte flera versioner! « fittstimm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s