Malmö lördag: Gud bevare oss för ”antirasister”


Lördagen 15 oktober. Solen flödar över Malmö och ett ungdomsförbund tillhörande ett riksdagsparti ska hålla en demonstration och efterföljande torgmöte. Det borde på sin höjd locka några sympatisörer och kanske få en del förbipasserande att stanna upp några minuter. Men nu är det SDU, Sverigedemokraternas ungdomsförbund, som arrangerar och därför är Malmö en belägrad stad.

Halva det gigantiska Stortorget är avspärrat med kravallstaket och det är inte helt lätt att övertyga poliserna och SD:s representanter om att jag är journalist, särskilt som jag inte hittar mitt presskort. Men jag blir till sist insläppt, jag ser väl snäll ut. Ovanför oss cirklar en polishelikopter, varv efter varv. Det står piketbussar och ”svarta major” i vartenda hörn av torget och sex ridande poliser står beredda utanför det vackra, vita landshövdingeresidenset och framför det ännu vackrare Rådhuset väntar gulklädda SDU:are på att ställa upp för sin demonstration. På andra halvan av Stortorget, bakom kravallstaketen, står de som kallar sig antirasister. De skriker: ”Inga rasister på våra gator! Inga rasister i våran riksdag!” Några sjunger John Lennons Imagine men sedan hör jag plötsligt: ”Ut med packet!”

Ut med packet?! Antirasisterna beter sig inte bara som sämsta sortens nynazister, de använder till och med samma slagord. Bisarrt.

Vad de hundratals poliserna kostar skattebetalarna har jag ingen aning om, men den här gången klarar Malmöpolisen i alla fall sin uppgift. Till skillnad från 2009 när en Israeldemonstration fick avbrytas på grund av äggkastande motdemonstranter. Det tar visserligen en hel timme innan tåget släpps iväg från Stortorget och det berodde enligt uppgift på att polisen rensade bort ligister från tågets väg. Tre personer greps misstänkta för förberedelse till upplopp och totalt omhändertogs ett tjugotal människor. Under väntetimmen står ungdomarna i kortärmade t-shirtar och håller tappert upp sina svenska flaggor och SDU-banderoller.

– Fryser du inte? frågar jag flickan som står längst fram.
– Jo, som bara den!
– Hur känns det att stå här och höra alla människor som skriker på er och kallar er rasister?
– Det känns ingenting alls. Jag bryr mig inte.

Men en som bryr sig är Joakim Makkonen, som sitter i kommunfullmäktige för SD i Ystad. Han skakar på huvudet åt motdemonstranterna.

– Jag känner mig annekterad av dem! Det är så tröttsamt att bli kallad rasist när vi tvärtom säger att en svensk kan se ut hur som helst, bara han eller hon accepterar svenska lagar och regler och anpassar sig till vårt land. Och störst ansvar har dina kolleger – det är främst journalisternas fel att folk tror att vi är rasister!

Jag håller med honom. Jag kan inte begripa varför nästan alla svenska journalister och medier framställer Sverigedemokraterna som nästan- nazister. Det är inte bara ohederligt, det är farligt och uppviglande – det syns ju tydligt på mobben  bakom kravallstaketen. De busvisslar, skramlar med nyckelknippor, skriker och visar fingret åt ungdomarna som vill diskutera politik och stå upp för sina åsikter. Och vad deras åsikter är har de uppenbarligen ingen  aning om och inget intresse av att höra heller.

I gruppen bakom kravallstaketen är det minsann inte Voltaires ord som gäller: Jag avskyr din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den. Snarare tycks de förmedla: Jag avskyr din åsikt och du ska dö för att du uttrycker den.

Efter en timmes väntan får demonstranterna äntligen börja tåga. Deras väg är kantad av kravallstaket och poliser, men SDU får åtminstone utnyttja sin demokratiska rättighet att demonstrera. Runt omkring dem, bakom kravallstaketen står människor och skriker: ”Inga rasister på våra gator! Inga rasister i våran riksdag!” Hatet i deras röster och ögon, skrämmer mig. Vad är det för pöbelfasoner? Vad hade hänt om inte poliserna skyddat de demonstrerande ungdomarna? Antagligen hade ”antirasisterna” kastat sig över dem och slitit dem i stycken, som de blodtörstiga bestar de såg ut att vara.

De gula SDU-flaggorna vajar i vinden men i tåget är det alldeles tyst. Så brukar det tydligen vara i dessa tåg, här ropas inga slagord som ”ropen skalla, dagis åt alla” eller varför inte ”ropa skalla, ej asyl till alla”. Tåget går den korta biten fram till Gustav Adolfs torg, rundar en fontän och tågar sedan tillbaka till Stortorget igen.

När tåget återkommer till Stortorget har antalet motdemonstranter minskat drastiskt. Polisens taktik har lyckats – många ”antirasister” fastnar bakom de yttre avspärrningarna.

Vid ett par tillfällen springer poliser iväg mot dessa yttre avspärrningar. Motdemonstranter har försökt forcera kravallstaketen, men här släpps ingen jävel över bron. Poliserna stoppar allt i sin linda.

Så kommer äntligen  talen igång. SDU:arna har skruvat upp volymen i högtalaren till max och det tjuter i öronen på oss som står innanför avspärrningen. Utanför avspärrningarna står unga kvinnor och män och sliter i kravallstaketen för att åstadkomma så mycket väsen som möjligt. Poliserna låter dem hållas och säger bara till när de blir för våldsamma.

Förste talare är William Hahne, vice ordförande i SDU:

– Det är absurt att det ska behövas 600 poliser för att vi ska kunna genomföra en helt laglig demonstration – för att skrikande vänsterextremister hotar oss. Mötes- och yttrandefriheten är grundläggande i vår demokrati, men här står ni och struntar fullständigt i våra grundlagar.

Förbundsordföranden Gustav Kasselstrand sa:

– Det är positivt att vi kunde genomföra vår demonstration men samtidigt väldigt tragiskt att det ska behövas en så stor och kostsam insats för att ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti ska kunna nyttja sina grundlagsskyddade rättigheter i Sverige.

Läs de meningarna en gång till och fundera på vad det är som händer. Hur har så många svenskar fått för sig att de har rätt att hindra meningsmotståndare från att utnyttja sina demokratiska, medborgerliga, grundlagsskyddade rättigheter? Vems fel är det? Var gick det snett?

Själv är jag djupt bekymrad över tillståndet i Sverige. Det är hög tid för ett demokratiskt  kunskapslyft för svenska folket. Den som tror att demokrati betyder att partier vars åsikter JAG inte gillar inte ska få sitta i riksdagen eller demonstrera eller hålla torgmöten, borde tvingas tillbaka till skolbänken.

351 svar till “Malmö lördag: Gud bevare oss för ”antirasister”

 1. Tack för en bra rapport från Malmö och SDUs demonstration.

  Jag delar ej deras politiska åsikter, men de har liksom alla andra i Sverige rätt att framföra sina åsikter och nyttja sina grundlagsskyddade rättigheter.
  Vi lever ju i en demokrati så de har rätt att framföra sitt budskap.
  Jag anser att dialog och kunskap om varandras ideologi och åsikter är viktigt, vi alla kan lära oss mycket av att bara ta oss tid att ta reda på vad motparten anser och tycker.

 2. Ping: Diktatur önskas? | Therese Borgs blogg

 3. Annekterad ! Mycket passande för vad som händer i Sverige idag. Islamister tillsammans med rödradikala snorvalpar, skiter i demokrati och kultur. Söndra och härska var kommunismens paroll. Är det det dom strävar efter ? Hur skulle det se ut om dessa idioter gick och skrek på Syriens gator eller i Mogadishu, Somalia, hand i hand med Waberi ? http://www.dn.se/nyheter/varlden/flera-strider-i-somalias-huvudstad

 4. Som vanligt mycket bra skrivet Ingrid:)

 5. Så där är det att flytta på myror – snart har man myrstacken runt knuten.

 6. Jag trodde inte jag skulle få läsa något såhärpass klarsynt idag, förutom från partikamrater, men det är inte samma sak. Det är per definition färgat, och det betyder mer att läsa något sånt här från någon politiskt neutral person, faktiskt.
  Tack, Ingrid.

 7. Mycket väl skrivet. Bara det att man så fort man försvarar sverigedemokraternas rätt i något sammanhang måste braska och tala om att man själv inte är sverigedemokrat borde få hela varningspaneler att börja blinka och tjuta. Men det måste man, för så fort man uttalar det minsta stöd för dem så blir man genast ettikerad och insorterad bland sverigedemokrater/nazister/rasister och gud vete vad.
  Jag var inte här när SD kom till eller under tiden som de växte fram som ett politiskt parti. Jag återvände till Sverige när de redan var ett etablerat faktum och möttes av löpsedlar och artiklar om främlingsfientlighet och rasism, vilket kändes mycket underligt. Jag har aldrig gjort någon detaljsgranskning av SD, men jag har åtminstone tagit mig tid att gå in på deras webbsidor för att kolla vad de faktiskt säger (till skillnad mot vad de påstås säga). Jag har ingenstans lyckats hitta något som skulle vara uttalat fientligt mot främlingar eller rasistiskt. De värsta övertrampen jag hittat från SDs sida är att Åkesson uttalat sig vara för burkaförbud (vilket också representanter från andra partier varit positiva till) och den anskrämligt dåliga reklamfilmen som stoppades (vilken verkade vara rent plageriat av en reklamfilm sossarna körde på biograferna inför ett av valen i början på 80-talet (84?) som utmålade hur hemskt det skulle bli om de borgerliga vann). Samtidigt som tv4 (tror jag) vägrade sända SDs reklamfilm för att den var rasistisk visade man på tv-nyheterna i licenskanalerna (tv1 o 2) klipp från filmen Die Untergang där man använde Hitler för att parodiera sverigedemokraterna, och det ansågs tydligen vara helt ok.

  Artikeln sätter fingret på det som verkligen är hemskt, den totalitära staten har aldrig, och kommer aldrig, att växa fram ur hatfyllda budskap. Den växer alltid fram ur ett förment kärleksfyllt budskap som skall ta itu med avvikarna som står för hat och förtryck. Nazismen blev inte framgångsrik för att den var icke-pk och förordade att man skulle utrota judar. Den blev framgångsrik därför att den presenterade sitt budksap from den goda sidan, man skyddade människorna mot de demoniska judarna. Idag påstås det att SD demoniserar invandrare, men vilken medelintelligent människa som helst som bara tar sig lite tid att faktiskt göra en kritisk granskning av budskapen vi matas med genom media borde snart komma till slutsatsen att de som verkligen demoniseras är sverigedemokraterna.
  Hur kommer det sig att man kontinuerligt kallar SD för ”främlingsfientliga” i nyheter och granskade program typ Agenda på public service-kanalser som tv1 och tv2? `Är inte det ren ärekränkning.
  Den äkta fientligheten och intoleransen i samhället är den som oförblommat kommer till uttryck i PK-skikten där man strävar efter att tysta de som är, eller anses vara, odemokratiska. (Inte bara ifråga om invandring, se till exempel hur miljöaktivister tystade klimatmotståndare i Köpenhamn genom att skandera ramsor som gjorde det omöjligt för talare som lord Mockdown att ge föredrag).

  Jag tillhör själv en (opolitisk) minoritet som fått ta mycket skit i media och alltid omnämns negativt, och kan bara av egen erfarenhet konstatera att den bild man får av världen genom media är så lång från sanning som går att komma. Är den inte rent lögnaktig så är den som regel gravt förvrängd och vinklad på de mest otroliga sätt. Jag läser/ser allt jag får mig till livs genom negativa filter (negatit som i foto, svart bilr vitt, vitt blir svart) för att få någon slags balans och jag drar aldrig några slutsatser eller gör bedömningar utifrån vad som står i media utan att först ha verifierat det via andra källor.

 8. Mycket bra skrivet, du fick dig just en ny stammis! 🙂

 9. Anders Westergren

  Detta var mycket modigt skrivet av Ingrid Carlqvist. Och jag tror väldigt många människor upplever det precis så. Ett samhälle där det blir farligt eller icke möjligt att uttrycka avvikande åsikter är ett samhälle som är inne på en farlig väg, även om det inte står i någon lagtext att de avvikande åsikterna är straffbelagda. Om rädslans tystnad lägger sig över oss kvävs vi. Jag är SD:are sedan 20 år och har därmed många meningsmotståndare. De kan vara oehört irriterande men det skulle aldrig falla mig in att vilja tysta dem. Särskilt inte med våld.

 10. Det finns väl ingen vettig person som ställer sig på motdemonstranternas sida? De har då sannerligen inte mycket stöd här i världen. Men, SD står för allt som Sverige inte är; upplyst, framåtblickande, tolerant och humanistiskt. Faktum är ju att nästan alla svenskar känner avsmak för SD och många har nog faktiskt rätt uppfattning om partiet. Jag vill nog inte kalla SD rasistiskt, men utan ”ras” inget SD. Om SD hade accepterat och gillat, och då menar jag på riktigt, människor från andra kulturer, då hade SD blivit av med sin absoluta huvudfråga. Och jag vet att det finns mer, i till exempel motsättning ”vanligt folk” och den politiska och kulturella eliten osv, men läser man partiprogrammet, vilket rätt få av deras väljare har gjort, är man tillbaks på en diskussion om nationen som fördes på 1800-talet, och den är, skall vi säga, rätt passé.
  Jag som lärare ser SD som en skymf mot bildning och ett modernt samhälle, men jag vill inte förbjuda partiet. Endast beklaga att vi nu, 2011, har ett sådant parti i vår riksdag.
  Tack.

 11. Så du som ett många andra personer tycker det är fel att utvisa grovt kriminella personer som INTE är svenska medborgare. Du vill inte heller att invandrare ska ha något krav på att lära sig svenska eller skaffa jobb inom rimlig tid. Du ser hellre att det satsas pengar på en liten bråkdel av världens fattiga istället för att hjälpa en betydligt större andel på plats och du sätter en främmande, i många fall otacksam, människor före de pensionärer som i många fall arbetat hela sitt liv för att bygga upp vårat samhälle…

  Jag tycker det är moget av dig att erkänna SD’s grundlagsskyddade rättigheter, men förstår fortfarande inte hur den relativt allmänbildad människa kan befinna sig i den positionen som du gör.

 12. Detta är väldigt bra sammanfatat. Tänk om alla jounalister vore lika ärliga som dig!

 13. Robert Nyström – till vem riktade du din senaste kommentar? Till mig eller till ”Demokrat”?
  För mig är det självklart att kriminella invandrare ska utvisas. Jag tycker ockås att Reepalus utskällda förslag om att även nyblivna svenska medborgare ska kunna utvisas om de begått allvarliga brott, var bra.

 14. Helt klart det mest klarsynta jag har läst av en journalist på mycket länge, sanningen och inget annat!
  TACK!

 15. Mycket bra skrivet Ingrid!

 16. Ping: Fantastiskt bra artikel! « Karlskronabloggen

 17. ”Demokrat”

  Om hela världen bestod av en ras, säg den vita germanska. Men en del av denna ras tyckte att könsapartheid var ok. Då skulle SD vara emot dem

  Om hela världen bestod av en ras, säg den svarta afrikanska. Men en del av denna ras tyckte att könsstympning av pojkar och flickor var ok. Då skulle SD vara emot dem

  Om hela världen bestod av en ras, säg den gula kinesiska. Men en del av denna ras tyckte att våldtäkt inom äktenskapet inte är våldtäkt utan att kvinnan skall vara villig när mannen vill. Då skulle SD vara emot dem

  Om hela världen bestod av en ras, säg den aboriginska. Men en del av denna ras tyckte det var ok att åka till Sverige för att utnyttja deras naiva välfärdssystem, Då skulle SD vara emot dem

  Om hela världen bestod av en ras, säg den röda indianska. Men en del av denna ras tyckte att dränera pensionärer på deras pensioner samtidigt som man drar ner på välfärden och höjer medicinkostnader, var ok. Då skulle SD vara emot dem

  Börjar du fatta? Mister lärare?

 18. Stefan Olsson

  Tack för ett av de mest objektiva inlägg jag läst på ett bra tag, för att inte säga ett par år från en journalist!

 19. som en liten parantes tycker jag att ”utvisning av kriminella” generellt betrakas ur helt fel synvinkel, som om det vore någon slags förnedrande särbehandling att utvisa kriminella med ett utländskt ursprung. Jag skulle vilja påstå att det är tvärtom, eftersom vi inte kan utvisa svenskar, av den enkla anledningen att det inte finns någonstans att utvisa dem till, så sätter vi dem i fängelse. Fängelse är specialbehandlingen när utvisning av praktiska anledningar inte låter sig göras. Bägge har samma syfte, att skydda övriga samhället från individer som genom sitt handlande visat att de inte kan betros med att vara medlemmar av det, därför är det inte heller mer än rätt att den som sitter i fängelse är omyndigförklarad under fängelsetiden. (Syftet med fängelse bör inte vara bestraffning, utan att skydda övriga medborgare, därför borde inte heller fängelsestraff, i brist på bättre ord, vara tidsbestämda, utan den som satts i fängelse skulle slippa ut så snart brottet har gottgjorts och personen i handling och uppträdande har visat att denne kan anförtros frihet och medborgarskap).

 20. ”Vi tar er på natten, vi kommer till ert hem” eller liknande ropades hörde jag i ett videoklipp som Motkraft lagt upp på bambuser. Indirekt tog man alltså på sig senaste tidens politikerattacker. Något är rejält ruttet i gamla Svea, milt sagt. Man får hoppas att polisens tre fordon som ställdes i vägen också hade kameror i sig så att dessa antidemokrater kan börja kartläggas, för något måste helt klart göras och detta pronto.

 21. Jisses. Nu har jag fått en idol. Är du singel Ingrid?
  🙂

 22. Tack för en objektiv och saklig rapportering från Malmö. Inget vi är direkt vana vid efter åratal av massiv desinformation.

 23. En balanserad bild av förloppet. Har du egentligen några journalistiska uppdrag kvar, Ingrid?

 24. GandalfGrå

  När man tror att allt som är kvar är mörker, då kommer guds änglar med basuner och små keruber sjunger herrens lov och man badar i ett himelskt ljus av klarhet…hehe skämt å sido jag tycker att det var fantastiskt roligt att läsa det du har skrivit..för jag känner och ser på tillståndet i Sverige precis på samma sätt. Men jag har bara inte förmåga att få det i pränt..så jag tackar för en mycket fin debatt-artikel och må du få ett långt och lyckligt liv ;).

  //GandalfGrå

 25. Bra samanfattning av läget i NY-Sverige!! Har anmält dej som kandidta hos Aftonbladet som: Vardagshjälte! (Sannt)

 26. Jag vågade inte stå för att jag röstade SD 2010.
  Snart har jag dock på fötterna att stå upp för det. Antagligen innan oktobers utgång. ”Anti-rasist”-fascisternas uppträdande, och smutskastar-medias övertramp är så grova, så snart struntar jag i vänners eventuella avståndstagande. Faktiskt. Någon j-vla heder måste jag ha, annars kan jag lika gärna lägga ner.

  Måhända är det inte viktigt ,eller så är det. ”Anti-rasist”-fascisternas uppträdande och ”engagemang” lär inte hjälpa mången behövande. Däremot har jag hjälpt flera människor, och kommer att fortsätta göra så, och samtidigt rösta SD.

  Vissa (många) högljudda påstår att SD är rasistiska ”egentligen”. Hur skall vi veta? Kanske är Moderaterna fascistiska ”egentligen”. Kanske är socialdemokraterna rasistiska ”egentligen”. Hur skall vi veta? Inga har tidigare regerat i egen majoritet.

  AFA, vålds-”vänstern” och 7-klövern, tänk ett varv till, grunna på om verkligen Åkesson och SD är de som ni skall koncentrera era krafter mot. Kanske är det vapenförsäljning, smuggling, trafficking,islamisering, brutal-kapitalism, miljöförstöring, mobbing, våldsbrott, korruption, politikerförakt, ensamhet, utförsäkring, rasism som ni skall vända er emot. Sluta slåss mot väderkvarnar, bara för att hävda er själva!!!

 27. Deleted. Om det är som du säger är SD emot alla de ”raserna”.

  Förutom att du brister i logik och är obegriplig är det du skriver säkert otidsenligt i meningen att det ”inte finns på kartan” då du generaliserar utifrån raser och torde implicera rasism — t o m på åsikter!…

 28. Ush Sd har övergivit sina ideal. En Svensk kan se ut hursomhelst. Det är lögn, en svensk är vit, född av vita föräldrar

 29. Ligger en hel del i vad Stefan T säger. Man kan inte bedöma vare sig partier eller människor utifrån något slags ”egentligen”-perspektiv utan helt enkelt se på vad de faktiskt säger och vad de faktiskt gör och hur dessa saker stämmer överens. Att säga att SD, eller någon annan, ”egentligen är” något över huvud taget är kvalificerad BS så länge man inte inte kan peka på detta ”egentligen” i deras agerande i sakfrågor.
  Och som Stefan T också nuddar vid (i slutstycket med ”vapenförsäljning …”) så tål det att tänka på att SD är det enda, eller nästan det enda (lite osäker på V) partit som tar avstånd från svenskt medlemskap i EU, och svenska stridsinsatser i Afghanistan och Libyen. De s.k. ”demokratiska” (det är egentligen fel att använda både citat-tecken och ‘s.k.’, men här tycker jag det är befogat) partierna som gillar olika och som står upp för multikulturen och andras rättigheter tycks inte ha några som helst problem med att svenskar ger sig ut och krigar under svensk flagg på främmande makr mot just de som är olika och har en annorlunda kultur. Men det ”främlingsfientliga” partit förespråkar att vi istället skall satsa på fredliga och konstruktiva hjälpinsatser. Go figure.

 30. Ingrid – Jag riktade mitt lite kritiska inlägg till Demokrat. Jag valde att svara på hans inlägg men verkar inte som det syns någonstans. Finns inget kritiskt att säga om din artikel. 🙂

 31. Svenska barn vräkta – ensamkommande kostar2000kr dygnet – miljoner skänks till världens barn

  NI är svenskrasister! Ni borde skämmas!

 32. Er sjuka agenda ideologi och vision om massinvandring är karlagt

  Vi har över 100 argument mot er sjuka massinvandring

  SVENSKRASISMEN mot etniska svenskar är kartlagd! Ni borde skämmas med ert HAT mot etniska svenskar!

 33. Sveket, jag skulle uppskatta om du skriver lite lugnare kommentarer. Man kommer sällan någon vart med att skrika med versaler och använda ord som hat och rasism.
  Dessutom framgår det inte av inslaget från Landskrona om det är svenska barn som vräks eller om det är invandrarbarn. Om folk på båda sidor kunde besinna sig lite och inte tro sig själva sitta inne med hela sanningen, så skulle debatten bli så mycket bättre.

 34. Jag är lugn Ingrid! Jag kör samma propaganda som du Ingrid

  Er sjuka agenda ideologi och vision där ni nedvärderar etniska svenskar är karlagd ingrid

  Du har inget att säga att ett ensamkommande kostar 2000kr dygnet medans svenska barn blir vräkta eller hur?

  Hur många pensionärer får 2000rk dagen Ingrid?

 35. När varken regering eller övrig opposition vägrar ta av avstånd från politiskt våld är Malmöpöbelns beteende inte så förvånande. De känner sig inte som någon ”pöbel” i större utsträckning än vad landets regering är en ”pöbel”. Och jag måste ge dem rätt. De agerar ju med regeringens goda minne och känner sig som något slags politiska James Bond med rätt att döda.

  Trappen måste, som Ian Wachtmeister sade 1991, städas uppifrån.

 36. Hej Ingrid.

  Detta var det bästa jag har läst på länge från en journalist i Sverige.
  Förstår inte varför det ska vara så svårt för vissa i detta land att respektera andras åsikter. Vi lever ju ändå i en demokrati och då ska det vara självklart. Gillar man vad som sägs så stannar man kvar och lyssnar. gillar man inte vad som sägs så kan man gå därifrån. Svårare är det inte.

 37. OK ingrid, jag går med på er sjuka ideologi om FRI invandring

  Men du ska du svara var alla invandrare ska bo med!

  1. Bostadsbrist i 120 kommuner
  2. 330.000 saknar bostad
  3. 250.000 unga saknar bostad
  4. 91.000 bostäder saknas i Stockholm
  5. 13.700 bostäder påbörjades första halvåret 2011
  6. 70.000 nya invandrare första halvåret 2011

  VAR ska alla nya invandrare som du prioriterar bo någonstans Ingrid?

  Vi har fakta vad har du? Ska invandrarna få gräddfiler till bostäder och gå förbi bostadskön Ingrid?

 38. Jag instämmer med Carl Lundström och Rocker1971. För mig är det helt obegripligt att de stora svenska tidningarna och övriga medier ända sedan starten behandlat SD som ett hot mot demokratin och sedan agerat så att de själva utgör ett stort hot mot demokratin! Se på Aftonbladet som dagen efter riksdagsvalet 2010 drog igång kampanjen ”Vi gillar olika” där de påstod saker om SD – att de är främlingsfientliga etc – som bara är deras egen uppfattning. Såvitt jag begriper måste det vara unikt att en tidning startar en kampanj mot ett politiskt parti som blivit invalt i riksdagen enligt alla demokratins regler.

 39. Det är NI som är ett HOT mot demorkatin! Det är ju ni som förstör demokratiska debatter! Ni kan aldrig och kommer aldrig kunna svara på fakta!

  Var finns jobben åt invandrarna? 218.000 arbetslösa invandrare idag!

  http://8sveket.wordpress.com/

  Myter om invandringen

  http://9sveket.wordpress.com/

  Du har över 40 argument att besvara med fakta Ingrid

 40. Jag hoppas att vänsterpatisterna själva tvingas betala notan för polisinsatsen i Malmö på 600 poliser som skulle hålla ordning på vänsterpatisterna så därför är de också ni som ska betala hela nota.
  Då kanske ni lär er en läxa och fattar att alla har rätt att genomföra en laglig demonstration i Sverige med tillstånd.

 41. Ingrid försvarar svenskrasism och svenskfientlighet mot etniska svenskar

  Detta tiger Ingrid och alla andra ångkulturmister ned med rasist

  http://3sveket.wordpress.com/

  Ingrid, jag har en spricka i en tand som måste fixas för 2000. Är det OK jag kommer förbi dig och hämtar pengarna? Du betalar mig va?

 42. ”Sveket” är en vänsterprovokatör med målet att skapa en upphetsad fientlig stämning. Som någon skrev. Våldsvänsterns strategi är att söndra och härska. Därför riktar de sin propaganda främst till barn och ungdomar i form av satsningar på (vänsterinriktad) musik. Grupptyrycket som är väldigt starkt i denna ålder borgar för att osäkra och vilsna tonåringar går i fällan.

  Samma strategi genomsyrar vissa sekterisktiska rörelser där ”ledaren/((ledarskägget)” uppmanar sina lärljungar att demonstrera för en militant sak. Det är då inte frågan om en rättmätig, personlig färgad religion, utan om en ideologi där du okritiskt skall följa det ideologiska budskapet. Det kan ifrågasättas om man är vän av Tryckfrihet Åsiktsfrihet och Demokratiska grundläggande rättigheter om man beter sig på detta vis (se bild)
  http://imageshack.us/photo/my-images/705/190990032995.jpg/
  Pöbelbeteendet och demokratiföraktet synliggjordes när man körde fram det ”tunga artelleriet” Ett bilbatteri kopplat till en starkhornstuta (även kallad ”tyfonvarnare”. Oväsendet (140dB) saboterade Jimmie Åkessons presentation av SD´s skuggbudget 2010
  De störande gästerna misshandlade bl.a en SD-representant, kastade ägg stenar och använde de minsta barnen som levade sköldar.

 43. Det är ni svenskrasister som piskar upp svenskfientlig stämning mot etniska svenskar där ni värderar invandrare mer som får gräddfiler! Ni vägrar svara på fakta med er svenskrasism!

  Jag är vänster?

  http://3sveket.wordpress.com/

  1. Varför får jag inte lots för jag är svensk
  2. Varför får jag inte instegsjobb för jag är svensk
  3. Varför får jag inte introduktionsersättning för jag är svensk
  4. Varför får jag inte gratis körkort för jag är svensk
  5. Varför får jag inte gratis sjukvård för jag är svensk
  6. Varför får jag inte gratis tandvård för jag är svensk
  7. Varför får jag inte 12.000 SFI skattefritt för jag är svensk

  Vilka är svenskrasister? Vilka är svenskfientliga?

  Hatar ni ert eget folk?

 44. Situationen i Malmö och Sverige är inte bra. Över 30 gripna som försökte stoppa en demokratisk demonstration är riktig illa.
  Bloggen såg att både Vänsterpartiet, med flaggor, och Socialdemokraterna gjort gemsam sak med den så kallade utomparlamentariska vänstern. Vad säger Juholt om detta? Vad säger Sverige om detta?

  Här har etablerade media chansen att göra en demokratisk insats. Låt SDU framföra sitt delvis stoppade budskap i till exempel Sydsvenskan, SR och SVT. Det borde inte löna sig att försöka stoppa ett demokratiskt möte.

  http://somjagserdet68.wordpress.com/2011/10/15/bildextra-sdu-och-demokratin-segrade-i-malmo/

 45. MM , en av de som organiserade demon har ju inga problem att demonstrera mot nazister så nazismen är inte speciellt långt ifrån många av SDUs medlemmar. Gömma sig bakom putsade fasader är jävligt enkelt.

 46. MM , en av de som organiserade demon har ju inga problem att demonstrera MED nazister så nazismen är inte speciellt långt ifrån många av SDUs medlemmar. Gömma sig bakom putsade fasader är jävligt enkelt.

  -Korrigering

 47. Blir jag kines om jag flyttar till Kina? Kan en somalier bli svensk? Nej det är befängt att ens tro det. Förövrigt bör packet som stör SDU skämmas men det förstår de inte.

 48. Sveket, det finns många saker att diskutera. Jag bad dig bara att hålla en mer hyfsad ton. Blir ingen konstruktiv debatt om man skriker.

 49. Skriker? Hålla en mer hyfsad ton?

  Du vägrar ju svara på fakta Ingrid? Över 90 argument mot integrationsmisslyckandet du försvarar mot ditt hat mot SD

  http://www.arguments.n.nu/

  Du ska svara på varje argument varför du försvarar det! Varför det ser ut så här i dag!

 50. Sveket—Ingrid är inte din fiende. Har hon nämnt att hon vill ha okontrollerad invandring tidigare eller? För här i artikeln så skriver hon att hon vill ha mer demokrati(i princip). Så förstår inte din rykande svada…

  Kan även konstatera att Magnus tidigare HELT missade min poäng… Han missade den lika mycket som somalier som vill fly till närmsta lugna land och sedan hamnar på andra sidan världen i Sverige….av en slump

 51. JKsda : Varför tr du inte och berättar om socialdemokratins samarbete ned nazismen under 30 talet ? Hur Gestapo och waffen ss åkte till Uppsala och besökte rasbiologiska institutet som socialdemokraterna grundade.

 52. Brukar i vanliga fall tycka illa om alla former av reportage om just invandring och SD. Men idag blev jag glatt överraskad av att läsa en neutral och saklig artikel.
  Tack så mycket.

 53. Sveket.

  Har du överhuvudtaget läst Ingrids inlägg om demonstrationen?

 54. Sveket, du skriver så här: ”Du ska svara på varje argument varför du försvarar det! Varför det ser ut så här i dag!”

  Vaddå SKA svara? Du kan BE henne att svara på dina över 90 frågor, men du har ingen rätt att kräva det. Sedan är det Ingrids val att bestämma om hon anser att du skall få över 90 svar.

  Jag undrar också om du verkligen har läst Ingrids inlägg, hela inlägget?

 55. Underbart när andra människor visar att de tycker exakt som man själv gör, exakt dessa ord har jag försökt få fram till struts-folk, men det når inte fram. Men ju fler vi är och blir, desto färre strutsar. Det måste jag tro på.

 56. Mycket bra skrivet , dessa västeraktivister är ett jävla pack

 57. Hej alla glada SD:are. Det är väl inte så konstigt att folk blir förbannade på er, det brukar bli så när man seglar under falsk flagg. Det är väl ett faktum att er nuvarande partiledning anslöt sig till ert lilla parti när det fortfarande var öppet rasistiskt. Att man bytt ut bomberjackor och kängor mot kostym och lackskor, förändrar inte deras grundläggande värderingar. Att man flyttat in sin ideologi bakom stängda dörrar och försöker visa upp en putsad fasad är inget som vanligt folk går på, endast de lättlurade köper detta. Nä kom igen när ni är rumsrena, för det kan ni ju själv anse er vara. Om så är fallet förstår jag inte att ni kräker ur er era s.k. sanningar anonymt. Kan man inte stå för vad man säger skall man vara tyst.

 58. Stefan Lindberg

  Hur kan vi ha såna här happmealkommunister i landet, de har ingen aning om vad kommunism är, de har aldrig gjort ett hederligt handtag och vet ej vad arbete är.de har flutit på den finaste sociala räkmackan världen kan uppvisa i hela sina liv. Men de sällar sig till olika kommunistgrupper ! Patetiska halvfeta snorungar.

 59. Rune Sandström

  Den dagen man kan vara helt säker på att säga vad man vill utan att leva under hot om att ”vi kommer på natten”, då blir jag öppen med vem jag är.

  Under tiden så kan du ju åka ner till Saudi arabien och se vad det är som DU förespråkar. Så kan vi jämföra människovärde sedan. SD vs Vänsterfacister.

  Snälla Rune kom med ETT bra argument för att vi skall ha den okontrollerade massinvandring som vi har. Har du inget utan du vill ha mer ghetton, mer våldtäkter, mer maffia, mer pengar slösade på ensamkommande barn istället för på våra pensionärer, ja…då är du bara en dålig och OND människa. SD vill försvara svenska värderingar. Du vill krossa dem och ersätta dem med muslimska. VIDRIGT!!!

 60. Rune Sandström, Det är ju bara att se hur en fullt laglig demonstation tas emot. Händer också att Sverigedemokrater blivit knivhuggna och fått brandbomber i sina brevinkast för att de är just Sverigedemokrater… och du undrar varför man är anonym?
  Ursäkta formuleringen, men är du dum?

 61. Ping: Det finns fler som reagerar över negerbollsrasisterna

 62. Stefan Lindberg

  Varför har vi svenskar som inte tycker om sig själva och kallar sina landsmän för rasister. Det är inte konstruktivt. Bara sorgligt. vårt land har vi gjort till ett av världens bästa. Förstör inte det. Kalla inte dina landsmän för rasister. Det är sorgligt.

 63. Som Malmöbo som var åskådare till eländet, som mötte ”antirasisternas” hat när jag ville bara ville höra vad SDU hade att säga vill jag från djupet av mitt hjärta säga: Tack, Ingrid!

  Min stad ockuperades igår. Människor kunde inte komma fram, till sina hem, till järnvägsstationen i tid, eller uträtta sina ärenden. Jag gick runt och lyssnade på reaktionerna från vanliga människor. De flesta suckade över att de sk antirasisterna stulit deras egen stad. De tyckte att SDU hade all rätt att demonstrera och framföra sitt budskap.

  Jag gick även runt bland motdemonstranterna. Det var påfallande många av dessa ”malmöbor” som talade stockholmska, göteborska och östgötska – men de ansåg sig rätt att stjäla min stad från mig. Det var hemskt att se deras ögon, att se sk vanliga människor gripas av sådant mordiskt hat och självrättfärdig indignation. Jag hade lätt att se dessa antirasister, somliga av de så gamla att de väl borde veta bättre, som nazister om de levt på trettiotalet.

  När jag äntligen lyckades ta mig till Stortorget ställde jag mig så långt från pöbeln som möjligt för att höra talen. Det gick inte. Flera ”antirasister” som såg att jag försökte lyssna började punktmarkera mig. När jag sade till en av dem armbågade han mig rätt i magen – mitt framför en kravallpolis (som inte ingrep). Sen blev jag omringad av några galna tjejer så jag fick ingen som helst möjlighet att höra en enda mening för att bilda mig en egen åsikt.

 64. Trevlig människosyn du sprider Ingrid:
  ”Vad är det för pöbelfasoner? Vad hade hänt om inte poliserna skyddat de demonstrerande ungdomarna? Antagligen hade ”antirasisterna” kastat sig över dem och slitit dem i stycken, som de blodtörstiga bestar de såg ut att vara.”

  Vad är ”nästan-nazister” för ordval? Hur kan du kalla dig journalist och författare?
  ”Jag kan inte begripa varför nästan alla svenska journalister och medier framställer Sverigedemokraterna som nästan- nazister.”

 65. Snilleikille, du är ute och cyklar någonstans lååångt borta… Ingrid försvarar ju SD’s rätt till demonstation och skriver att hon inte förstår sig på media som kallar SD för nästan-nazister. Hur ligger det till med läsförmågan?

 66. Tack för att det finns tryckfrihet i Sverige!

 67. Stefan Lindberg

  Det verkliga hotet i vårt land är dessa extrema vänsterkulturer som florerar hos
  vissa ungdommar, de här människorna vet ingenting om kommunism och har i regel aldrig gjort ett hederligt handtag i hela sina korta liv. De har flutit på en av världens absolut finaste sociala räkmackor och på den turen blivit arga och utomparlamentariska kommunister och ! Det är fullständigt obegripligt och PATETISKT.

 68. Lite lustigt det här. Inte ett ord om det jag skrev, bara en massa obskyra beskyllningar. Får väl tolka det som att jag hade rätt i sak. Sen skall ni nog vara lite försiktiga i vad ni påstår om mina värderingar och vad jag tycker är rätt och riktigt.
  Tror inte att någon förespråkar en okontrollerad ”massinvandring” men så länge ni tror att ni sitter på sanningen är det nog inte särskilt fruktsamt att försöka föra en debatt om detta med ett gäng anonyma skribenter på nätet. När det gäller det här med attackerade SD:företrädare så är det inte OK. Men men, ni har satt er i en något konstig situtation med påhittade överfall (som det här med hakkors i pannan). Sådant sänker er trovärdighet totalt. Vi vet ju att ni gärna klär er i martyrkostymen, men den klär er inte särskilt bra. Att ni sen har en viss förkärlek för nedsättande omdömmen om alla som inte stöder er, Vem tror ni köper sånt, förutom de redan frälsta.
  Nej fortsätt ni med era 30:novembermarscher och gå djupare in i era fantasier som ni gjort de senaste 30 åren. Kom ut med era åsikter och låt oss bemöta dem.

 69. Tack Ingrid att du finns!
  Sveket – du har missuppfattad allt! Läs!
  JohannaV – fruktansvärd för dig, måste det varit, att inte kunna i sitt eget land går lugnt o fint på stan och kunna lyssna på någon som har någonting att berätta…. oavsett om man är intresserad eller ej.
  Är man inte, så kan man väl välja att bara gå…. men inte i dag.
  I dag tvingas man med våld från vänsteridioter att inte var med.
  Kallas detta demokrati???
  My a**

 70. Rune Sandström, saken är SD och många av dess förespråkare tar data och information från trovärdiga källor. Fakta angående invandringen finns tillgänglig på migrationsverket bland annat. Det som är intressant är i riksdagen när det diskuteras med Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson lyckas i majoriteten av fallen ha med fakta när han för sin talan. Medan motståndarna inte har något annat än en påhittad medkänsla och en tår i ögat.

  Sen att Sverigedemokrater bara bluffar om allt våld mot dem är ju helt upp åt och väggarna. Finns rötägg som ska försöka ljuga ihop saker överallt, men du kan inte förneka brand attentaten och stenkastningarna mot kvinnorna i SD som skett på senaste.
  Det är uppenbarligen vänsterns sätt att lösa problemet med oliktänkande.

 71. Plocka fram siffror är en sak, man har ju alltid möjlighet att bara presentera dom som stöder det man vill visa. Det som är intressant med SD är ju deras grundläggande värderingar. Det var ju inte så många år sedan samma människor hade sitt hat riktat mot judar, men detta går ju inte om man skall förneka sina rötter. Efter det blev det invandrare i störrsta allmänhet, för att efter 9/11 styras över mot islam. Man kände väl att det fanns stöd för detta i kriget mot terrorismen. Behövs nog åtskilliga års tvätt av byken innan SD blir rumsrena, om någonsin. Det fungerar inte så bra att sitta på PI och elda upp varandra till stordåd när det gäller påhopp på allt och alla som inte stöder deras världsbild. Ni måste betänka att sättet ni skriver på där kan trigga sjuka människor att begå handlingar som ingen av oss önskar. Har för egen del en stark tro på det demokratska samhället och är alldeles övertygad om. Att har man rätt i sak och framför det på ett vettigt sätt så får man gehör för sina åsikter. Men man kan inte kalla alla som inte köper det man säger för idioter och andra mindre smickrande saker. Då dömmer man bara sig själv.

 72. Rune Sandström, att bara plocka fram siffrorna som visar det man vill är väl snarare något som nuvarande politiker, exluderat SD, har gjort? Det görs undersökningar om brottsligheten bland invandrare men man ”glömmer” att ta med vissa samhällsgrupper. Allt för att få statistiken att bli så bra som möjligt.
  Så du tror inte att medias nuvarande hatpropaganda kan trigga folk till brott mot oliktänkande? När skribenter på Aftonbladet skriver att han önskar Jimmie Åkesson död… det är ju bara ett av många exempel. Du resonerar ungefär som många av dagens politiker.
  ”Den genomsnittliga svensken klarar inte av att se sanningen utan att bli en massmördare, så det är bäst att dölja så mycket som möjligt och hoppas att det aldrig upptäcks.”
  Sen att kalla andra för idioter. Det är inte speciellt smart, men det är inte smartare att skrika ”RASIST!” varje gång en Sverigedemokrat öppnar munnen. När man frågar varför Sverigedemokrater är rasister får man inget svar. Det är ju dessutom lustigt att det finns en hel del Sverigedemokrater som är invandrare själva. Dessutom finns det MÅNGA som har invandrade kompisar eller till och med partners.
  Det du skriver är bra, men du sitter på fel sida.

 73. Fast att antidemokrater som Rune Sandström påstår att SD ljuger när folk blir knivskurna eller får stenar inkastade i deras småbarns rum är inte konstigt, det är en uttänkt del av deras hatiska ideologi. Det är därför de känner att de måste ge sig på oss demokrater med våld.

 74. Andrej Komorowski

  Intressant läsning! Kul med journalister som inte slänger skit på SD.
  Det ända jag INTe GILLADE var SD:aren som sa ”en svensk kan se ut hur som helst”

  Jag är själv av utländsk härkomst. Uppvuxen i Sverige och är försvenskad. Men svensk blir jag aldrig. Jag respekterar dock landet jag bor i eftersom landet har tagit emot mig. Vem som helst kan bli försvenskad men man kan inte ändra sin etnicitet.

 75. Fantastiskt !!!
  Objektiv och sanningsenlig journalistik ,du har verkligen
  något att lära 99% av den svenska journalistkåren.
  Ett litet ljus tänds för gamla Sverige i ett övrigt komplett
  mörker.
  Tack !!!!!!!!!!

 76. Toleransens paradox är att den som är tolerant måste tolerera intolerans. När den tolerante försöker tysta de intoleranta har denne själv lämnat de tolerantas skara för att sälla sig till de intoleranta.

  De auktoritära behöve inte respektera demokratin. Det ligger i den auktoritära naturen att den förtrycker andra. Demokratin måste dock respektera de som är auktoritära. Om demokrater förtrycker de som de uppfattar som auktoritära är de inte längre demokrater utan har själva blivit auktoritära. Den demokratiska paradoxen.

 77. Jag menade totalitära, inte auktoritära, fast skillnaden är många gånger marginell.

 78. Tror att Jimmy har missat någon väsentlig lektion när man tränade läsning i skolan. Vilket av det jag skrev får dig att utnämna mig till antidemokrat, jag uppmanar ju er att komma ut med era åsikter så det går att bemöta dem. Undrar var jag skrev att det var lögn att SDare blir atackerade. Men jag skrev att ni älskar martyrrollen som ni ger er själva, vilket ni ju visar i ert sätt att utnämna minsta incident till minst mordförsök. Får en känsla av att ni läser in i andra vad ni själv står för, vilket är lätt hänt när man sysslar med navelskåderi.
  I rest my case

 79. Jag tycket att det är så jävla sjukt att någon verkligen röstar på SD! Man ska hjälps varandra i världen och alla är lika mycket värda, är det inte så man säger? Att Sverige faktisk hjälper så många från andra länder är väl bra och jag tycker det är sjukt coolt att Sverige är ett så mångkullturelt land. Jag är bara 15 år men jag blir så sjukt frustrerad av detta och ja jag är hel svensk, och skriver inte för att jag själv är en invandrare och känner mig kränkt av SD. Jag säger som Timbuktu gör i sin låt ” 2010 fick vi in rasist partiet, men 2011 måste vi förändra ”.

 80. Nej alla kan inte bli svenskar förövrigt bör dessa drägg få skaka galler!

 81. När jag har sett några av dessa sk antidemonstranter blir min fråga:Har de ens 2 hjärnceller? Detta är exakt samma pack som förstörde Göteborgs centrum 2001 bara i en anann skepnad. Fram med tårgas, gummikulor och vattenkanoner. Men oj då kommer media och säger att polisen är elaka. Sjuka samhälle detta är.

 82. @klara
  du ger ett ganska klart exempel på hur propagandan får fäste.
  Har du någonstans sett att SD förespråkar att man inte skall hjälpa varandra? Jag har det inte. Har du någonstans sett att SD säger att några är mer värda än andra? Jag har det inte. Har du någon gång gått in på SDs webbplats och kollat vad SD faktiskt har för politisk agenda. Jag har det. Jag har inte hittat något som på något vis skulle vara främlingsfientligt eller rasistiskt eller mena på att människor är olika vära på grund av sitt ursprung. Jag är inte själv sverigedemokrat och tycker personligen att de fokuserar alltför mycket på invandringen som att den skulle vara orsaken till alla samhällsproblem, och de gör övertramp ibland. Precis som alla andra partier gör övertramp.
  Så kan du ju fundera lite på att SD är det enda riksdagspartit som är emot militära insatser i Afghanistan och Libyen och förordar icke-mlitära hjälpinsaster, medan alla antirasistpartierna glatt går ut i krig mot främmande kulturer.

 83. Klara, så det är bättre att hjälpa några enstaka personer istället för att hjälpa tusentals personer på plats? Jag tycker faktiskt man lägger större vikt vid lika värde om man försöker ta hand om folk i sitt eget land istället för att ”dumpa” dem i ett ghetto i Sverige och ge dem livstids försörjning…. Men jag är ju rasist så…

 84. Rune hissen ropar på dig den har inte gått hela vägen upp. Gör SD något annat än kommer med fakta, siffror och argument? Såna som dig däremot dukar eller tar till nävarna. Du är enbart pinsam

 85. Det här som händer när ylande vargar gläfser får mig att minnas hur hatade kommunisterna var förr i tiden, nu är de tydligen älskade av vår journalistkår bortsett de 10 procent av dem som inte är vänstervridna.

  Du Ingrid måste fått din journalistutbildning någon annanstans än i den vänstervridna Journalisthögskolan i Göteborg och tillhör de 10 % som har tagit sitt kall seriöst för att verka för demokrati och rättvisa.

 86. Den som inte känner till AFA och svensk vänsterextremism och som kanske tvivlar på SD-politikers utsatthet kan titta följande:

  TV4-dokumentär om AFA:

  Reklamfilmer från AFA Skaraborg

  Finns rikligt med material på YouTube som visar hur de tar lagen i egna händer:

 87. @Klara: Du är för ung för att se vad Sverige har förlorat. (förlåt, men så är det) För dig är mångkulturen självklar vardag. Vi som är lite äldre har fler bilder av Sverige att jämföra med. Jag uppskattar det positiva som invandringen bidragit med, men det Sverige som växt fram tillsammans med mångkulturen är inte bara positivt. Konflikterna i samhället har ökat, och det som du kanske tycker är normalt är inte normalt för oss med ett längre tidssperspektiv.

  Jag är 70-talist och kan inte säga så mycket om tiden innan, men jag har fått intrycket av att 40-talisterna inte hade några större problem att få lägenhet och jobb. De kunde gå direkt från högstadiet till jobb om de ville.

  På sjuttiotalet var Sverige rikt, efter en fantastisk tillväxt under 50- och 60-talen, trots en lång rad kriser och nedläggningar i varvsindustrin, textilindustrin, gruvnäringen och den stora oljekrisen så kändes det ändå som om Sverige hade råd att vara generöst mot omvärlden. Folk kom till Sverige för att se hur vi gjorde! Det var då man bestämde att Sverige skulle bli bäst i världen på u-hjälp, på asylmottagning, på engagemang i FN, på bidrag till gerillor, osv. Sedan dess har det gått utför.

  Vi har gett 1,3 miljoner människor uppehållstillstånd de senaste 30 åren, men vi har inga riktiga jobb att erbjuda nyanlända. I privat sektor har vi lika många tjänster som 1950, trots att befolkningen var mycket mindre då. Rationalisering och effektivisering har minskat behovet av arbetskraft. Vi slåss också om lediga lägenheter i storstäderna. Det byggs för lite, och det som byggs har få människor råd med.

  Det sägs att vi är beroende av folk med utländsk bakgrund som jobbar i sjukvården, hemtjänsten, osv. Men samtidigt är de med utländsk bakgrund konsumenter av den välfärd som de producerar. Det går liksom på ett ut.

  Det är fint att människor som du vill stå upp för bra ideal och en positiv människosyn, men vi har också ett ansvar mot varandra som svenskar, mot oss själva, mot vår framtid, våra barn och våra äldre. Vi har prioriterat flyktingmottagning på vår egen bekostnad i en 30-40 år, och det börjar visa sig nu. Det är vad det handlar om.

 88. Hej Ingrid
  Tack för en bra artikel. Precis så var det.Jag var där mitt i vilddjurens håla och vad pöbeln var berädd att göra om kravalllstaketet gett vika tänker jag på.
  Det var en hemsk och ledsam upplevelse. ”antirasister” som antidemokrater, farliga människor.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/det-radde-maskeringsforbud

 89. Dagens antifascister – är morgondagens fascister, det bevisar dom gång efter gång.

  VARFÖR kan man inte skilja på kommunism och våld, dom tycks alltid gå hand-i-hand genom livet, och dom lyckas nästan aldrig med deras sjuka ideer.

 90. Tack Jens…
  Det är precis så det är.
  Allting har två sidor… men media visar bara den ena; den goda… o tyvärr har man lyckats att hjärntvätta unga människor, är jag rädd

 91. Ping: SDU demonstrationen i Malmö « Markus Wiechels Blogg

 92. ar4ne! Faktum är att jag gick på Journalisthögskolan i Göteborg, 1979-1981! Vi var säkert ganska vänstervridna på den tiden (jag kom själv direkt från SSU), men jag minns ändå att det vi brann för var sanningen och att avslöja orättvisor. Vi drömde om att hitta en oskyldig i fängelset och hjälpa honom ut, att avslöja korrupta politiker och ”hjälpa dem ut”, så att säga!

  Klara, jag instämmer i allt som Jens skrev. Du minns inte det Sverige där brottsligheten var låg, där det var självklart att alla fick uttrycka sin åsikt och man inte blev kallad rasist för att man har mage att påpeka att alla i Sverige ska följa svenska lagar och regler. Det är något fundamentalt fel i ett land vars politiker har fått för sig att deras uppdrag är att använda befolkningens skattemedel till andra människor och inte i första hand till de egna medborgarna. Det betyder inte att man inte ska visa solidaritet, men det är faktiskt ingen som helst mening med att förstöra ett helt land i sin iver att hjälpa andra. Jag är rädd att det redan har gått för långt, att Sverige som välfärdsstat snart kommer att vara ett minne blott. Och det var väl ändå inte meningen?

 93. @robert nyström:
  Man kan försvara demonstranter utan att likna dem vid ”blodtörstiga bestar”. Tycker det är sjukt skrämmande liknelse, särskillt när de flesta av motdemonstranterna var vanliga Malmöbor. Om SD/SDU har rätt att visa sin avsky mot det multikulturella samhället, har det multikulturella samhället rätt att visa sin avsky mot deras åsikter. Alla demokratiska samhällen har konflikter.

  Snälla länka till alla dessa medier/journalister som använt sig av ordet ”nästan-nazister”. Jag kunde bara hitta detta blogginlägg.

  Att SD är sprunget ut högerextrema rörelser och har haft starka kopplingar till nynazism är ett faktum, och det är som verkligen är bissart är att Ingrid jämför motdemonstranterna med nazister samt att hon ignorerar denna historia och fakta.

  Exemplen är tydliga och många. Bara det att SD vid flera tillfällen haft problem med SD-komunpolitiker som gör övertramp med sina rasistiska åsikter, som tex Per T K Wahlberg med flera. En fjärdedel av alla SD-kommunpolitiker har avgått sedan förra årets val, samt har 16 medlemmar uteslutits av partiledningen på grund av att de har skadat patriets anseende som Per T K Wahlberg. När Jimmie Åkesson dessutom presenterar en artikel om våldtäckter – som BRÅ kallar för oseriös – med intresse att spä på rasistiska föreställningar, som att invandrare skulle vara överrepresenterade vid våldtäckter säger en hel del. Det är just samma syn som Per T K Wahlberg har på folk från södra Afrika ”Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge…”. Skillnaden är bara att Åkesson uttrycker sig politiskt korrekt.

 94. rättelse: Man kan försvara demonstranter utan att likna deras meningsmotståndare vid ”blodtörstiga bestar”. Ska det stå, inte ”Man kan försvara demonstranter utan att likna dem vid ”blodtörstiga bestar””

 95. Några ord till dig, Klara, som gjort dig möda att skriva här och som jag hoppas läser svaren du får:

  Jag vet inte var du bor och vilken erfarenhet du har av mångkultur. Jag växte inte upp i Malmö men i en annan stor stad. Jag är trettio år äldre än du. Så långt tillbaka jag kan minnas hade jag den frihet att röra mig som jag kunde minnas. Att våra föräldrar krävde att vi skulle vara hemma till middagen eller till natten hade inget med oro för vår säkerhet att göra, det var för att vi skulle orka med skolan nästa dag. Som tonåring hände det att jag promenerade mitt i natten i stans centrum när jag inte kunde sova. Jag råkade aldrig ut för något och mina föräldrar var inte oroliga för det heller. En ensam tonårstjej i stadens centrum och aldrig en hotfull eller utmanande blick från tonårspojkar eller unga män, än mindre något glåpord – och självklart aldrig kom jag i något utsatt läge.

  Aldrig kunde jag tänka mig då att jag trettio år senare skulle vara rädd för att gå ensam genom en storstad om natten. Inte i Sverige. Sånt hände ju bara i Amerika, sa vi till varandra. Att unga invandrare skulle kalla mig för ”svenne” och ”hora”, det kunde jag bara inte förutse. De invandrare jag träffade (och deras barn) var hövliga människor som arbetade lika hårt som vi gjorde (och som ibland bjöd oss på spännande maträtter). Om jag hade hört ordet ”multikulturell” på den tiden hade jag anammat idén på fem röda sekunder!

  Media säger ibland att det inte var bättre förr – men jag VET att när det gällde trygghet var det bättre förr. I Malmö idag vågar föräldrar inte släppa ut sina barn själva. De måste skjutsas om de ska någonstans. Speciellt föräldrar till blonda flickebarn är oroliga – och det av god anledning. Och det är inte svenska pojkar som gör dem illa.

  Du kan säga vad du vill om SD och dess sympatisörer. Jag ville ju som sagt om du läst min kommentar ovan bara höra vad dess ungdomsförbund hade för budskap. Men SD är symptom på något, jag skulle säga symptom på en naivitet från de ”mångkulturella förespråkarna”, en naivitet jag nästan ser som brottslig.

  Jag vill inte att du ska växa upp och hata livet så mycket som motdemonstranterna, de sk anti-rasisterna gjorde i lördags i Malmö. Försök ta till dig åsikter som du inte delar – just nu.

 96. Jag tycker det är bra att begränsa och kanske till och med köra hem de som inte kan annat än hanka sig fram på bidrag och begå brott.

  Det är media som unisont hetsar fram detta hat och gör det legitimt att stena, spöa upp etc.

  Vår media ägs av judar till stor del, något man faktiskt borde debattera.
  PI läggs ner nu men förhoppningsvis ersätts de av någon annan som tar över.

  När vi har ensamkommande/Asylsökande där 90% eller fler ljuger sig in med falska uppgifter då behöver man inte ha särskilt stor fantasi för att komma fram till att det är en enorm kostnad Sverige bär i dagsläget.

 97. Tänk om Ingrid fick vara diktator i Sverige i tre år, helt utan andra stolliga politikers inflytande, vilket härligt land vi skulle leva i.

  Ingrid, du borde starta ett parti! Du får min röst.

 98. Staffan Johansson

  Men finns det verkligen sådana här journalister, jag är djupt imponerad av dig Ingrid, all heder.

 99. snilleikille, jag ska förklara vad jag menar med att de liknade blodtörstiga bestar. De unga människor, förvånande många flickor, som ryste i kravallstaketen, som gjorde fingret mot SDU:arna, som skrek för full hals ”Inga rasister på våra gator” – de såg ut att vara fullt beredda att springa fram och slå ner demonstranterna. Hatet i deras ögon gick inte att ta miste på – de var sannerligen inte beredda på att dö för SDU:arnas rätt att uttrycka sina åsikter, vilket är själva grundpelaren i en demokrati.

  Yttrandefrihet innebär att hur illa man än tycker om sina meningsmotståndares åsikter, så låter man dem framföra dessa och känner trygghet i ett människor kommer att lyssna mer till mig om jag nu tror att jag har en bättre lösning på problemen. Den dag vi börjar slå ner varandra för att hävda vår egen åsikt, ja då har vi inte längre en demokrati. Och det ruskiga är att det är de som tror sig/påstår sig vara på det godas sida som är våldsamma och åsiktsförtryckande. Att de/ni inte själva ser detta, är en gåta för mig.

  Det är en gammal sanning att den som går runt och talar om för alla och envar hur god och fin hon är, är just den man ska akta sig för. Goda människor ÄR goda och de behöver inte berätta det för andra.

 100. Staffan Johansson

  Jag har tidigare jobbat som hjälparbetare i Bosnien, Rwanda, Kosovo så jag vet vad jag talar/skriver om. Visst ska vi hjälpa människor men i deras hemländer, till alla antirasister säger jag bara, åk ut och hjälp människor på plats istället för att stå bakom en polisbarrikad å skrika rasist.

 101. Instämmer med dig, Staffan.

  Den grupp som växer snabbast i Sverige just nu är somalierna. De är extremt svåra att integrera eftersom de enligt Migrationsverket är analfabeter till 85-90 procent och eftersom många av männen missbrukar drogen kat (enligt vissa undersökningar 20-60 procent av männen).

  http://svenska.yle.fi/nyheter/sok.php?id=183040&lookfor=&sokvariant=arkivet&advanced=yes&antal=10

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=159&artikel=1834153

  Det kostar alltså enorma summor att ta hand om dessa människor. Om vi i stället tog en bråkdel av dessa pengar och hjälpte somalierna att ta sig till Somaliland, skulle många fler människor få hjälp och dessutom:

  Somaliland som är en ung demokrati, skulle få nya medborgare som talar samma språk och vill leva i fred.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Somaliland

  Sverige skulle slippa försörja människor som i princip aldrig kommer ut på arbetsmarknaden, utan måste tas om hand från vaggan till graven. Man kan argumentera att deras barn blir välanpassade svenskar, men tyvärr ser vi att många unga somalier i Sverige stödjer terrorgrupper som Al-Shabab.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Al-Shabab

 102. Varje dag samlas det pengar till ”världensbarn”, varje dag får vi höra om fattigdomen i bl.a. Etiopia, Somalia o andra länder….
  Var är dessa pengar?
  Äter dessa människor dem?
  Hörde man inte ”att varje hundring hjälper ett barn i dessa länder med en skola ett år”?
  Ska vi ta hit hela Afrika?
  Och de som behöver mest… kommer även de???? (det tror inte jag)
  Jag är så trött på att Sverige är den största i världen socialbyrån!

  Hör vi förresten att det finns fattiga barn i SVerige? samlas det pengar även för dem?

  Mycket konstigt land har Sverige blivit: 😦

 103. Håller med om att den politiska korrektheten knappast hade spridits i landet om inte mediajudarna och politikerjudarna hade ett finger med i spelet. Kanske är det bäst att ge sig av och utnyttja den rasistiska ”Law Of Return” som enbart gäller judar. Den används oftast av kriminella judar som Joakim Posener och andra skumma judar.

  Ut med juden då han inte har några känslor för vårt fosterland och just därför tar han heller inget ansvar.

 104. Snilleikille, klart att om SD visar sin ”avsky”, som du uttrycker det, så ska motståndarna få visa sin. Saken är att det är de högljudda som syns och hörs mest och de uttrycker inte sin avsky på samma sätt som SD. Istället för att försöka hålla dialog och debattera om det så brukar det flyga stenar och till och med brandbomber i några fall. När man väl lyckas argumentera så skriks det nästan alltid ”Rasist!” eftersom deras sidas argument tar slut ganska fort.

  Det må vara att SD har den bakgrunden men trots att de flertalet gånger uteslutit folk för den kopplingen så ser inte du det som att de bättrar sig? Kan ju upplysa om att det finns mycket folk från andra partier som borde avgått på grund av dumma uttalanden såsom mordhot och liknande. Men det blir ett oerhört mycket större fokus så fort en Sverigedemokrat säger något opassande. Är det någon annan tystas det ganska fort.
  Det med att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistik är fakta förresten. Om det inte är fakta från BRÅ så är det fakta från liknande institut i Norge eller Danmark. Sen att BRÅ kallar den oseriös spelar ingen roll, de har ju själva inget vidare rykte, då det har uppdagats fiffel med siffror.
  Anledningen till att Åkesson nämnde detta var nog för att försöka väcka sovande politiker som tror att 100% av alla invandrare kommer till Sverige och lär sig svenska samt börjar jobba heltidsjobb efter 6 månader. För det verkar som det är deras föreställning. Var de fått den ifrån vet jag ju dock inte.

 105. Detta är en fråga som väldigt lätt blir inflamerad och där de inblandade har svårt att se helheten på större djup.

  Låt oss göra klart att invandring sker av olika orsaker

  1) De som gifter sig och flyttar hit
  2) De som studerar och flyttar hit
  3) De som får jobb och flyttar hit
  5) De som flyr av någon anledning, oftast krig eller annan förföljelse.
  6) De som vill komma hit för att få det bättre, inkl anhöriginvandring.

  I princip kan man säga att detta är de enda anledningar som finns.

  Som jag ser det är ett av huvudproblemen att vi accepterar invandring med hjälp av smugglare. Det vill säga rent ut, så stimulerar vi brottslighet på grund av vår lagstiftning. Dessutom så har dessa insmugglade personer oftast slängt sina pass. Vi vet alltså inte vilka som kommer.

  Men, en person som flyr i stundens hastiga ögonblick har inte alltid möjlighet att skaffa nya pass och detta försöker svenska myndigheter ta hänsyn till. Det tycker jag är bra, för vi är inga barabarer.

  Istället verkar det som att många irriterar sig på olika klädesplagg, eller olika dialekter.

  Genom att debattörer inte hittar själva problemets kärna så uppstår många konstiga diskussioner, men intressanta dock

 106. Staffan Johansson skrev ett alldeles utmärkt inlägg idag kl:14:14

  Läs och ta till er vänsterpöbel. Om ni verkligen bryr er om orättvisor ute i världen så gör något vettigt åt saken istället för att belasta vårat samhälle med era pöbelfasoner. Ni är så låga och falska så ni vet inte.

 107. Jag ska vara helt ärlig och säga det som många Stockholmare tänker, nämligen: vad är det för fel på Skåne (och då kanske framför allt Malmö)? De motsättningarna mellan invandrare och etniska svenskar finns, hävdar jag, inte alls på samma sätt i Stockholm. Och man kan verkligen fråga sig vad det beror på. Är svenskarna i Skåne mer ”patriotiska” eller skiljer sig invandrarna i Skåne från invandrare i övriga landet? Eller är det ett socialdemokratiskt vanstyre som har skapat de här problemen mellan olika grupper? Ja, jag vet inte, det är därför jag frågar 🙂
  F ö tycker jag att Sverigedemokraternas retorik är något märklig. De pratar om invandrare som om de vore en homogen grupp och skuldbelägger alla invandrare för vad några busar ställer till med. Det påminner mycket om feminismen faktiskt. Några män slår och helt plötsligt så talar man om ”mäns våld mot kvinnor”. Jag förstår inte logiken!
  Men åter till Ingrids inlägg, som var mycket bra. Jag håller helt med om att det är vansinnigt att SD inte får föra fram sina åsikter i lugn och ro. Hade de varit nazister vore det en annan sak men det är de inte. Personligen ser jag på en vänsterextremist på samma sätt som jag på en fotbollshuligan. Det enda mål i livet de verkar ha är att bråka och slåss!

 108. Anna1- Om du hade eget företag var politiker eller doktor skulle du förstå varför man måste gruppera för att lösa problem på stor skala.Att gruppera och skuldbelägga är inte samma sak.En psykolog använder sig av DSM -en bok som grupperar olika typer av problem för att få en bred aning om var foten skaver,
  Sedan går man in på patienten som individ.
  Man kan inte föra ett företag eller ett sammhälle utan gruppering utan att gå under.
  SD skuldbelägger inte immigranter de skuldbelägger andra politiker som har förstört. Immigranter är en grupp med sub-grupper .Även om du inte tycker det så tycker många av dem detta.De grupperar sig själva och sin identitet och dig också.Anna1 åtminstånde har du uppnåt förståelsen att SD inte är nazister men du är fortfarande rätt blåöggd och inte helt upplyst.

 109. @ Sara
  Självklart kommer man inte ifrån kategorier men att tala om invandrare som en enhetlig grupp blir helt fel för mig. Så fel det kan bli till och med. Och jo, SD är rätt bra på att skuldbelägga och svartmåla invandrare. Politiskt inkorrekt är bara ett av många exempel på det. Och nej, jag tycker inte att SD är ett gäng nazister eller galningar, jag tror bara inte på deras politik.

 110. Nu märkte jag att jag själv använde mig av det jag sade mig vara emot, dvs. jag delade in Sveriges befolkning i svenskar och invandrare. MEN för att förtydliga: det jag har problem med är när någon får skulden för vad någon annan gjort. Om en finne slår ner en svensk på gatan så är det inte Ali från Irans fel, men ändå klumpar man gärna ihop dessa och talar om ”brott begågna av invandrare”. Det är detta jag är kritisk till.

 111. Anna1.

  SD jämför gruppen invandrare med gruppen svenskar. Vad är det för fel på det? Invandringen borde totalstoppas då de faktiskt inte bidrar till samhället som grupp och de stjäl våra ungas lägenheter (med rötter från orten). Välfärd är att ha en lägenhet när man vill från den staden man nu kommer från, hur skall vi lyckas med detta? Är de arbetslösa (vilket de flesta invandrare är) så kostar de massor, tar de jobb så är det en svensk man eller kvinna som står utan.

  Invandringen för inget gott med sig utan otrygghet, enorma kostnader är resultatet av en vansinnespolitik som körts i 40 år, en politik som inte varit möjlig om man på ett hederligt sätt förde statistik och på ett hederligt sätt skrev ”invandrargäng” istället för buspojkar, örebropojkar etc.

 112. @Anna1,Man börjar att prata om invandring eftersom invandring är en viktig och problematisk fråga i Sverige och världen.
  Det är en fråga som tabubelagts.
  Jag vet inte var du läst men jag skulle rekomendera att du läser SDs program och hör Jimmies senaste tal så får du en bild av vad partiet står för .SD har ljupare förståelse samt kunnighet om vad olika kulturer medför och har också troligen flest invandrare i sitt parti så de är svårare att driva med dem.
  De har inte fått focusera sig på sin fråga och gå in i den mer detaljerat en så pga av tystning även nu i rikstagen.När de får utveckla blir naturligt vis sak frågan mycket bredare möjligen blir det så att det blir obekvämt att hålla debbat med dem för medlemmer från andra partier som är mindre upplysta och insatta.I åtskilliga fall har jag hört Jimmie uttrycka sig under debatt ;’nej det är inte invandrnas fel det är ni politikernas fel’.Det håller jag med om men det finns supremacistiska element som kommit till Sverige och inte respekterar svenska lagar och jämmlikheter .Där räcker det inte bara att peka mot politikerna utan de måste också hållas ansvariga.Det räcker inte att läsa några bloggares kommentarer som säger sig vara för SD och det räcker inte att nöja sig med några ytliga intryck för att förstå vad de handlar om.När det gäller retoriken så glömm också inte att SD politiker är ständigt trakasserade.Hur skulle du tala om invandrare så det inte blir fel??
  Det ska inte behövas kännas obekvämt att generalisera om man inte hetsar och ger lite intelligens merit till åhörarna.Att säga att det finns problem med invandring är ej som att säga att alla invandrare är dåliga eller att man ska ogilla dem.Viktigare än att förstå vad som sagts är det att förstå vad som i n t e sagts!

 113. ‘Om en finne slår ner en svensk på gatan så är det inte Ali från Irans fel, men ändå klumpar man gärna ihop dessa och talar om ”brott begågna av invandrare”. Det är detta jag är kritisk till.’-
  Så du menar att man ska skilja på Europeiska och Islamlands invandrare?
  Det är inte bara Ali som blir ihopklumpad med finnen utan också finnen med Ali -detta är generalisering
  Generaliseringen måste göras för att få en heading sedan går man in i detalj.När jag blir kallad kvinna blir jag ihopklumpad med lesbiskor men det stör jag mig inte på.Om någon säger att det finns problem med kvinnor håller jag mig ej för öronen utan lyssnar och bedömmer endast från vad han säger next och hur verklighetsförankrat det är.Om du skulle sett en svart man i en bar som glömmde sin plånbok på bordet vad skulle du sagt till barmanen’-Denna plånbok tillhör den mörkhyade mannen som satt här eller denna plånbok tillhör mannen som satt där någonstans?Om du skulle vara i Nigeria skulle de svarta beskriva dig som vit.Det i sig själv medför inte något förnedrande i rena motsattsen betyder det att det är något fel med att vara en gruppering eller en annan om man inte kan beskriva en människa för den ena eller andra gruppen pga att det är för kränkande?Om man int skulle kunna kalla en kvinna kvinna längre för att det anses kränkande vem är den trångsynta?

 114. 31 års massinvandring kartlagd

  Över 100 argument för ”antirasisterna” att svara på om integrationsmisslyckande 1980-2011

  http://www.arguments.n.nu/

  Detta kommer aldrig Regeringen, Riksdagen, Mona Sahlin, Bengt Westerberg, Maria Ferm, Mikaela Valtersson, Maria Ferm, EXPO mfl ALDRIG erkänna

  Ta en valfridebatt om invandring och integration

  Hur många av dessa över 100 argument med FAKTA nämmer våra politiker?

  Det kommer bli kul debattera MASSinvandring nu med”facit”

 115. Anna
  Vad jag vet så pratar inte SD om invandrarna som EN grupp. Däremot pratar de mycket om den totalt misslyckade massinvandringen från länder utanför Europa (oftast muslimska) som pågått i några decennier. Dessutom finns det fler ställen än Stockholm och Malmö i vårat land.

  Du kan inte för allt i världen påstå att du har missat alla enorma problem och motsättningar som den misslyckade invandringen har skapat. Varje dag du och jag öppnar tidningen eller sätter på nyheterna så hör vi om nya kravaller, bränder, mord, uppgörelser, våldtäkter och andra galenskaper som är invandrarrelaterade.

  Fråga dig istället vad politikerna ska göra för att reda upp problemen de har ställt till med istället för att skylla över problemen på vanliga svenskar som blir utsatta för skiten.

 116. Anna1, du frågar vad det är för fel på Skåne. Det är inget fel på Skåne, problemet är att det inte går att dölja invandringsproblematiken här som man kan i Stockholm. Era förorter ligger långt utanför stan och inne i Stockholm flyter det mesta på som förut. Men det gör det inte i de skånska städerna!

  I Malmö består nu kring 30 procent av befolkningen av invandrare. Rosengård är ingen förort utan en stadsdel. Sevedsplan ligger ett stenkast från Möllevångstorget och där vågar brevbärarna inte längre dela ut post utan att ha överfallslarm med sig. Invandrargäng skjuter varandras medlemmar på öppen gata och det känns knappt som om man bor i Sverige längre.

  Detta är INTE kul. Detta kan inte ha varit meningen med invandringen. I vår iver att hjälpa andra och framstå som världsmästare i godhet, har vi kastat ut barnet med badvattnet. Det som gjorde Sverige så unikt, så fredligt och bra att bo i, håller snabbt på att bytas ut mot otrygghet, laglöshet och råhet.

  Att attackera dem som försöker påpeka detta – oavsett om man delar deras uppfattning om botemedlet eller inte – är fullständigt oacceptabelt. Den pöbel som försökte hindra SDU från att demonstrera är inte bara kriminella. De bryter mot det viktigaste vi har – våra grundlagar om tryckfrihet och yttrrandefrihet.

 117. Andreas Westberg

  Ingrid, jag tappade hakan när jag läste din artikel här ovan.
  När jag sedan läser dina kommentarer och svar till de som kommenterat din artikel så är nu min haka tre våningar ner i källaren!
  Finns du verkligen? En journalist som skriver precis som det är.
  En journalist som inte vinklar, redigerar, mörkar, och tillskriver osanna uppgifter.
  All heder till dig Ingrid, fortsätt att vara sann mot dig själv och mot det svenska folket. Det förtjänar vi allihopa.
  Du är ett föredöme och hoppas fler av dina kollegor vågar vara lika modiga och klarsynta som du.
  Du har förtjänat genom denna artikel att få vara bland mina bokmärken och jag ser fram emot att få läsa fler artiklar utav dig.

 118. Anna1 – du är för ung… du kan inte heller säga ngt om Mös situation för du bor inte här. Det inte heller så säkert att du hade byt din åsikt även om du hade bott här… inte alla kan SES… många tittar, men det inte samma sak.
  Politiker vill inte heller SE eller så är de dumma eller så bryr de sig inte om oss som kan SE.
  Andreas Westberg; du tillhör de som kan SE – Tack 🙂 att du finns

  Ingrid; jag tror inte att de 30 % stämmer i dag. Det måste vara fler.
  Dör gamla svenskar, så finns det inga. Det finns skolor där vissa klasser saknar svenskar helt. Malmö sammansättning ändras … idet är inte bra.
  Malmö islamiseras – hur många som helst förstår inte detta.
  Det finns människor som aldrig kommer att anpassa sig för de vill inte och jag anser att det är Sveriges fel.
  Det är farligt att det är förbjudet i dag att kritisera de som förstör. Jag mins så väl i håg en situation som inträffade i Lund i en affär som säljer bl a kameror . Dit kom zigenare för att stjäla. Affärsinnehavare satte upp en lapp på dörren: ”Zigenare inte välkomna”. Hon blev naturligtvis anmäld till DO (vissa grupper är super på att dra nytta av att do (idioter) finns).
  Zigenare fick tror jag 20 tus.
  Jag grät tror jag, så synd tyckte jag om honom. Han hade rätt. Han visste precis vad som pågick. Sverige klubbade ner honom. Sin egen medborgare – litade inte hans eget land på. Mycket sorgligt!
  Det är bara ett exempel…. där ordet ”rasist” får fäste.
  Jag kom till S för många år sedan från ett EU land, och jo, DEt var bättre förr. S är inte sig likt och jag vill inte bo här, mest på grund av att islam sprider sig o tar över. Mest för att våra politiker är avskyvärda just för att de ljuger och hjärtvättar folket.

 119. HAN -äger affär (inte hon)
  Förlåt – jag borde har läst genom texten och korrigerat.

 120. Ingrid, DU är de demokratiska medborgarnas stora hjälte, du borde…. nej jag menar, du SKA ha motsvarigheten till Pulitzer-priset om det nu finns ett sådant här i Sverige. Alla demokrater vare sig de är SD:are eller sossar eller någon annan politisk uppfattning som respekterar andras åsikter har dig högt uppsatt i moralens stora finrum.
  Tyvärr dansar Fredrik R den fege med Ohlyckan och MP tillsammans med övrigai stasi-märkta fulmedia. Man kan konstatera att vi har långväg med karftigt motlut att gå…. tyvärr. Ett ljus i mörkret är att Reepalu till viss del vaknat…. vilka fler…?? Några fler..??

 121. Mycket bra och saklig artikel, Ingrid! ”Antirasister” är inga rasister, däremot är de fascister och rasister, t ex hatar de judar. Angående det sistnämnda står de på samma sida som islamister.

 122. Jag har aldrig röstat på Sverigedemokraterna men kommer att göra det nästa gång. Av solidaritetsskäl. Ett samhälle där den som skriker högst bestämmer vem som får höras vill inte jag leva i.

 123. City i dag, sid. 2; fångarna i Tygelsjö anstalten protesterar mot att de fick vegetariska biffar!!! De är inte alls vegetarianer, utan äter lamm, fisk och fågel – säger de.
  Ja, då vet vi vad är det för sorts fångar!!!
  Ut ur landet om det inte passar! Hur hade ni blivit ”behandlade” i era länder som fångar. Jo, i Iran (dagens nyheter), Egypten, Lybien våldtas både kvinnor och män i fängelser!!!
  Får man öht några biffar där, tror ni???
  Inget skam i kroppen. Sitt där o håll klaffen!
  (man orkar inte ens att läsa om olika paradoxer som finns i det konstiga landet. 😦

 124. ”Det är hög tid för ett demokratiskt kunskapslyft för svenska folket.”

  Där tror jag Ingrid har fel. Svenska folket behöver som regel inte något ”demokratiskt kunskapslyft” – däremot behöver de sju riksdagspartierna och i synnerhet den svenska journalistkåren ett demokratiskt kunskapslyft.

  Handen på hjärtat Ingrid – upplever du, att du är representativ för kåren?

 125. Anders, nej, jag är inte representativ. Jag är snarast persona non grata på de flesta redaktioner.

 126. Klara,

  Jag är lite förvånad över att inte ha hört något från dig. Vore roligt att veta om du läst inläggen som kommit efter ditt? Somliga av dem är dessutom riktade direkt till dig. Allt gott, JohannaV

  Anna från Stockholm,

  Jag tycker du är lite inskränkt mot skåningar. Jag gillar stockholmare och tycker vår huvudstad är världens vackraste MEN ibland tycker jag ni lever i isolerade enklaver. Invandrare på ett ställe, etniska svenskar på ett annat. Kanske det är därför ni inte ser problemen. I vissa av era förorter har ni samma bråk som i Malmös innerstad.

  Som sagt, jag gillar Stockholm. Ni är hövliga och vänliga och ingen stockholmare har ännu kallat mig för hora i innerstan. Till skillnad från min hemstad Malmö.

 127. I lördags spelade en del butiker i Malmö en viss låtlista för kunderna. Syftet vara att man skulle visa sin protest mot SD parallelt med att AFA typerna inte lät SD få bli hörda och på tvingade sin vilja med våld OCH tvång över SD sympatisörer och annat folk som bara ville höra. Levi’s och Carlings var två av butikerna. Jag tar gärna emot tips på vilka de andra butikerna var och uppmanar alla som tror på yttrandefrihet att sluta handla i dessa butiker i protest för yttrandefriheten.NER MED LJUDET vi ska bestämma vad vi ska lyssna på!!!!!

 128. Ping: Gud bevare oss för ”antirasister” « Snaphanen

 129. @ Renold

  Det är bara att konstatera att vi uppfattar saker och ting på helt olika sätt! Jag tycker att majoriteten av invandrarna gör mitt och andras liv rikare.

 130. @ Sara
  Tack för respons. Jag valde att svara på det som jag tyckte var viktigast. Är det något annat du vill att jag ska bemöta så gör jag gärna det.

  ”men det finns supremacistiska element som kommit till Sverige och inte respekterar svenska lagar och jämmlikheter . Där räcker det inte bara att peka mot politikerna utan de måste också hållas ansvariga”

  Jag håller med dig . Men det gäller inte bara för invandrare. Alla måste rätta sig efter de regler och lagar som gäller i Sverige, även svenskfödda. Jag gör ingen skillnad på ”folk och folk” här.

  ”När det gäller retoriken så glömm också inte att SD politiker är ständigt trakasserade.”

  Det ena har väl inte med det andra att göra? Men, jag tycker också att det är mycket illa att SD och SDU inte får föra fram sina åsikter utan att drabbas av vidriga trakasserier. Verkligen!

  ”Så du menar att man ska skilja på Europeiska och Islamlands invandrare?”

  Vid rapportering av exempelvis brott tycker jag att media ska vara så ärlig och konsekvent som möjligt beträffande etnicitet och ursprung. När en svensk är gärningsmannen skriver man ut det men när en invandrare begår brott använder man sig istället ofta av den politiskt korrekta frasen ”svensk medborgare”. I det senare fallet innebär det att alla utom etniska svenskar misstänkliggörs för brottet vilket inte är acceptabelt. Nu inser ju jag också att det finns vissa risker med mitt förslag då vissa invandrargrupper ständigt kommer att bli utpekade som brottslingar men för den stora majoriteten som jobbar och följer svensk lag är det enbart positivt. Ingen skugga ska falla över dem.

  ”Om någon säger att det finns problem med kvinnor håller jag mig ej för öronen utan lyssnar och bedömmer endast från vad han säger next och hur verklighetsförankrat det är.”

  Javisst, men det är när du som kvinna skuldbeläggs för vad en liten grupp kvinnor gör som det börjar bli otrevligt. Särskilt om det basuneras ut som en sanning i media. Då är det inte kul längre. Det är en realitet för såväl män som invandrare.

 131. @ Ingrid
  Jag håller med dig. Det är inte kul det som händer i Malmö och jag tycker att det är jättebra att du skriver om det. Och att SDU inte kan framföra sina åsikter utan ett stort polispådrag tyder på att något är jättefel.

  Men, som sagt, jag undrar verkligen hur dessa motsättningar uppstod i Malmö. Jag tycker att det är oerhört trist. Själv har jag nästan bara positiva erfarenheter av invandrare. De som jag känner är hårt arbetande människor som har gått igenom fler prövningar än de flesta av oss har gjort men ändå lyckats göra någonting bra av det.

  Och jag vet inte hur man ska lösa problemen i Malmö. Men någonting som är viktigt, vilket jag tror att vi har uppnått i Stockholm, är acceptans. Invandrare och svenskar respekterar varandra. Så är det i alla fall i min lilla verklighet 🙂

 132. Anna, du verkar faktiskt inte ha alla hästar hemma. Gruppvåldtäkter är ett klart tecken på att de inte respekterar oss. Om det nu skulle mot förmodan ligga till som du skriver, varför visar de ingen tacksamhet?

  Alla vet att de gruppvåldtar, våldtar, rånar, mördar, bidragsfuskar och massor har inte ens råg i ryggen att använda sitt eget namn, många har fler än en identitet för att få mer bidrag. I din lilla värld är negern säkert lika smart som Einstein, men den povra historia Afrika haft och de IQ tester som görs talar sitt tydliga språk, många för att inte säga de flesta har lägre IQ än vad vår gräns går för förståndshandikapp. Hur kan man tro att förståndshandikappade är vår framtid? Är det verkligen så illa? Att de verkligen är förståndshandikappade kan man även se i Sverige då de lever som djur, med den stora skillnaden att djuren i naturen klarar sig på egen hand, utan allmänhetens allmosor.

  Utvisa de som inte bidrar till samhällsnyttan, lite tacksamhet måste de visa för uppehållstillståndet. Ge aldrig ut medborgarskap. Vid minsta brott bye bye.

  Satsa nu de enorma summorna på att bygga bort bostadsbristen vi haft så länge jag minns, varje år har man talar sig varm för att fixa detta men då invandrarna blivit fler än nybyggnationen har svenska unga hyggliga människor får ge upp sin dröm om eget bo då en manipulerande vilde där chanserna är minimala att han/hon skall bidra.

  Visst gillar jag pizza, men en pizza på 40 orter räcker gott och det blir väl 120 invandrare totalt. Resten kan åka hem till sydliga breddgrader.

 133. @ Lena

  Tycker inte att du har en speciellt genomtänkt människosyn. Vilka syftar du på när du säger att ”de inte respekterar oss”. Jag menar, vi har ju rätt många nationaliteter att välja på i vårt avlånga land!

  Och du tycker att invandrare ska visa tacksamhet…. vad säger man?

 134. Kjell Håkansson

  Motdemonstranternas uppförande visar att svenska skolan inte bara har misslyckats med att lära ut traditionella kunskaper såsom matematik och skrivkunskaper utan också med att förmedla demokratiska värderingar.

 135. Lena Frucht, i yttrandefrihetens namn har även du rätt att uttrycka din åsikt. Jag tycker dock att den är sällsynt korkad och helt snurrig.

 136. Anna1; jag tror att många som säger vi o de, menar :
  – vi – som respekttarerar lagar, svensk kultur o annat svenskt…
  – ni – som inte gör det

  O då kvittar det nog om just ”ni” råkar vara invandrare, i med att de finns även bland VI.

 137. Anna1
  Både du och jag har rätt att tycka vad vi vill än så länge. Du tycker enbart att invandringen berikar, medan jag tycker att getton som växer upp som svampar lite varstans, tusentals brinnande fordon, skolor, köpcentran, ökande gängkrig, hederskultur och annat otrevligt inte berikar alls. Vill du ha krigsförbrytare och mördare- som ganska lätt kan lura sig in i Sverige- som grannar, är det upp till dig.

  Hur som helst, SD är demokratiskt invalda i Riksdagen och har en laglig rätt att demonstrera och få ut sitt budskap utan störande element. Exakt vad tycker du är problemet?

 138. @ Ingrid.
  Väl skriven krönika.
  Har du förresten läst Julia Caesars ”Världsmästarna”?
  Du kanske vet vem denna person är?

  Mvh Peter

 139. Peter! Ja, jag har läst Världsmästarna – en mycket intressant bok som ställer många viktiga frågor. Men eftersom inga journalister vill läsa den och inte ställa politikerna till svars så får boken ingen betydelse.
  Jag vet INTE vem Julia Caesar är, men jag har mejlkontakt med henne! Försöker övertyga henne om att komma till Malmö och berätta om sin bok – iförd burka eftersom hon inte vågar gå ut med sin identitet!

 140. @ Ingrid.
  Vad jag hörde är JC född i Borlänge (?) men bor inte kvar i Sverige pga den
  politiskt korrekta makteliten som styr (journalister, politiker).
  Hoppas att du skicka henne en kram och ett stort tack för hennes publicering av boken samt hennes krönikor hon skriver på Aktualia.
  Givetvis får du också en kram av mig för att du på ett öppet och demokratiskt sätt beskriver ovanstående händelse i Malmö.
  Sanningen svider för PK-iterna…

  Mvh Peter

 141. @ Sudden

  Absolut har vi rätt att tycka som vi vill. Och som någon ovan påpekade så bor jag inte i Malmö. Det är alltid lätt att vara idealist när man sitter i en lägenhet i Solna 🙂 Men… i grund och botten ser jag på invandring som något något mycket positivt. Och hade min situation varit annorlunda skulle jag sålt min lägenhet, packat mina väskor och flyttat till New York!

  Här är förresten en underbar låt om just New York.

 142. man kan fråga sig hur den ” fredliga ” motdemonstrationen slutat utan polisens närvaro samt utan avspärrningar?
  Påståendet att polisen använder övervåld skulle sannolikt blekna om man gav antidemokraterna fria tyglar!
  Dessa Strepsirrhini behöver sannolikt några hundra tusen år ytterligare för att förstå vad demokrati innebär.

 143. Fantastisk artikel.. Blir så glad över att lyssna till en journalist som dig

  mvh Ceasar

 144. Anna1
  OT. Angående din bild, du behöver städa din lägenhet ; )


 145. Är det så du vill ha det? Anna1
  eller så:

 146. @ Sudden

  Jag skulle gärna byta bild om jag bara kunde! För din skull ska jag dock göra ett nytt försök.

 147. Jag måste faktiskt säga att jag är mycket förvånad och faktiskt förbannad över att så många har gett tummen upp till Lena Fruchts inlägg ovan. Delar ni verkligen hennes åsikter?

  Kritik av invandringspolitiken och mångkulturalismen är en sak. Rasism är en annan! Bara för att begreppet rasism missbrukas får man inte vara rädd för att använda begreppet de fåtal gånger det är befogat.

  Men i likhet med Ingrid och till skillnad från lördagens fascistiska ”anti-fascister” anser jag att hon självklart ska få yttra sig.

 148. Vilken Ras pratar vi om?Trodde att vi alla är Homosapiens?men jag kanske har fel?vilken annan ras är det då antirasisterna talar om?Muslimer är ingen ras!Inte hellre judar eller kristna ..

 149. Äsch, jag får inte bort bilden av mig och mitt stökiga hem men i beskrivningen av mig själv utger jag mig inte heller för att vara perfekt 🙂

  @ Gäst
  Vad är det som får dig att tro att jag skulle vilja ha det så? Det är dessa grova generalliseringar som jag vänder mig mot. Den muslimska mannen i filmen är inte representativ för muslimer i Sverige. Han är extrem.

  Som jag tidigare sagt så har jag inte mycket till övers för de s k antirasister som vill smeta på SD åsikter som inte står beskrivna i deras partiprogram. Och jag tycker också att det är sjukt att en brevbärare inte kan dela ut post utan att oroa sig för sin säkerhet. Verkligen! Jag har öht svårt att ta in det som händer i Malmö och skulle vilja ha en analys som förklarar varför det har blivit på det här sättet!

  Sedan tror jag inte på att man ställer grupper mot varandra. Det leder bara till aggression och hat. Det är bara att titta på extremfeministernas framfart för att konstatera det.

  Och ja, jag tror stenhårt på det mångkulturella samhället. Dock måste det vara glasklart för de som flyttar till en demokrati vad de har att rätta sig efter. Utvecklingen i Malmö är INTE okej. Men det är inte heller okej att ge alla invandrare skulden för vad några idioter gör!

 150. @JohannaV
  Noterade också¨med förvåning antalet tummen upp på fruktens inlägg. Jag tror inte ett ögonblick att det är ”naturliga” tummen upp, det verknar snarare som det är den lokala NSDAP-avdelningen som har gjort en koordinerad insats eller något åt det hållet. Något lurt är det ialla fall, för att överhuvudtaget hitta några inlägg med högre antal tummen upp är man tvungen att gå till början av tråden,

  Sen tror jag att skillnaden i hur man ser på invandringen beror på om man ser det ur ett karamellpåseperspektiv eller ur ett såsperspektiv. Jag skulle vilja hävda att karamellperspektivet håller när man har en liten invandring, men med en alltmer ökad invandring når man ett tröskelvärde varefter såsperspektivet tar över. (ska bli spännande och se om det var nån som fattade mina metaforer)

 151. Tack Ingrid, genom att skriva sanningen har du åstadkommit årets artikel! Det säger mycket om tillståndet i dagens Sverige. Själv känner jag mig kränkt varje dag av de etablerade nyhetsredaktionernas lögner.
  Än en gång, tack. Vi behöver fler som dig i debatten, det vill säga skribenter med CIVILKURAGE!!!

 152. Anna1
  Det hjälper inte att byta bild för att stöket ska försvinna. Media har försökt med sådant vad gäller Malmö i många år. Det krävs storstädning och nya regler för att återgå till normalläget. ; )

  Ingen Sverigedemokrat skuldbelägger alla invandrare. De skuldbelägger politiker och media.

 153. @ Dolf

  Jag tror jag förstår vad du menar med ”karamell och sås-perspektiv” . Dock förklarar det inte varför exmepelvis USA, på det stora hela, lyckats men sin invandringspolitik. Eller hur?

  Vad gäller motsättningar mellan grupper så tror jag mycket handlar om inställning. Jag har t.ex. en positiv syn på invandrare och andra människor och responsen brukar bli därefter. Det handlar inte bara om vad DOM förmedlar utan även JAG har ett ansvar för hur saker och ting utvecklas.

  Och jag kommer aldrig att förmedla en bild till den yngre generationen där en grupp utmålas som god och den andra som ond. Finns inte en chans! Jag föraktar verkligen en sådan människosyn.

 154. Anna1
  Jag tycker att USA är ett mycket dåligt exempel. I USA sitter ursprungsbefolkningen i reservat.

 155. @anna1
  Njaäe, jag ställer mig högst tveksam till om man kan säga att USA lyckats med sin invandringspolitik.
  Ett ställningstagande mot det mångkulturella samhället behöver inte innebära ett ställningstagande mot andra kulturer. Personligen skulle jag föredra att de olika kulturerna vore mer separerade, inte därför att jag ser något fel i kulturelllt utbyte, tvärtom, utan därför att jag vill bevara dem. Titta bara på våra inhemska kulturer, vi har ju längst i norr t.ex. en samekultur, i Dalarna finns fäbodsjäntor och dalahästar, i Värmland finns (eller fanns) flottare och torpare i finnskogarna. Ju mer alla dessa underkulturer blandas upp, desto mer går de förlorade. Om jag reser till Japan vill jag uppleva japans kultur, reser jag till Zimbabwe vill jag uppleva afrikans kultur, reser jag till Sydameriks önskar jag att det funnes en äkta inka-kultur kvar, och reser jag till mellanöstern ser jag det som positivt att det finns en arabkultur där. Jag ville inte uppleva samma ”mångkultur” vart jag än beger mig i världen.
  Sverige är ett litet land, med en liten befolking, och utgör en liten kultur. Jag ser med sorg att den håller på att försvinna och, som översättare har jag ett visst språkintresse, och det smärtar mig att svenskans språkliga särdrag med omkastade ordföljder förmodligen kommer att försvinna under min livstid. Jag vill inte bevara Sverige svensk därför att jag upplever Sverige som överlägset eller mer värt än något annat land eller någon anna kultur. Jag vill bevara Sverige svenskt av samma anledning som jag vill att England skall förbli engelskt, indien indiskt och kina kinesiskt. För precis som olika människor har individuella särdrag och människor är spännande och vackra på olika sätt, så är kulturer olika och har sina särdrag som gör dem alla spännande.
  När man blandar kulturerna hej vilt får man inte kulturellt utbyte, man får kulturkrockar. Och ju större de kulturlella skillnaderna är, desto kraftigare blir krockarna.
  Att jag ser den ohämmade invandringen som något negativt betyder inte att jag ser invandrarna negativt. Jag bedömer dem som individer utifrån hur de är som individer. Jag gillar olika, och vill ha kvar alla de härliga kulturerna som finns i världen. Världen är en karamellpåse, men den ökande globaliseringen blandar tyvärr såser.

 156. Tack Lena frucht för att du kallar mig för ett djur som är utvecklingsstört.
  Jag är så imponerad att någon med dina åsikter om människor ens kan
  stava till ordet utvecklingsstörd.
  Jag är också djupt imponerad av denna skönmålning av Sverige och svenskar
  och denna smutskastning av invandrare. Det är svenskhet i ett nötskal. Vi är bäst
  och hela världen skulle gå under om inte Sverige och svenskarna fanns.
  Dessvärre måste jag väcka er från er skönhetssömn!
  Svensken är precis lika benägen till brott och elände som vilken annan människa
  som helst. Sveriges grövsta våldäktsmän är fortfarande svenskar, de flesta våldäktsmän
  är fortfarande svenskar, såvida man inte köper Jimmie Åkesson teori om att varenda
  invandrare i Sverige vaknar upp och går ut och våldtar en svensk kvinna. Men visst,
  man kan tolka statistisk som FAN tolkar bibeln. Skattebrott sker i högsta grad från
  dels våra kära politiker och dels svenska företag. Men man kan undra varför man väljer
  att jaga restaurangägare på svartanställda och fiffling med kassan men inte byggbranschen
  med svenska ägare som importerar in polacker som jobbar för minimilön, men vem är jag
  och ifrågasätta det? Jag är ju bara ett djur. Ett djur från en djurgård där man gärna anställer
  mina djurvänner för att jobba för slavlöner. Eller har vi även missat artiklarna om bärplockarna i Sverige och deras situation? Eller MC Donalds och deras personal
  från banghladesh som jobbade under mindre rättvisa omständigheter. Listan är
  lång på SVENSKA företag som utnyttjar invandrare. Jag jobbar själv på ett.
  Sen har vi ju alla barnvänliga européer som gärna tar sig in i våra länder och leker kurragömma med våra barn. Eller uttnytjar kvinnor som förnedrar sig själva för betalning genom att ingå i något som kallas ping pong show. Det kanske är skönare att blunda för undersökningar som nu visar upp svenska män misshandlar sin ”importerade fruar”
  eller att många svenska män med alkohol och andra missbruksproblem misshandlar
  både sina fruar och barn. Kanske är det skönare att låtasas som det regnar när denna
  information läggs fram för då spricker ju den perfekta bubblan om svensken.
  Våra lama lagar som tillåter pedofiler att härja fritt i Sverige och också något som
  kan diskuteras. Är den till för att skydda vår sk polischef och alla andra högre män
  som roar sig kungligt med barn och yngre kvinnor. Haha, på tal om kungligt. Den där
  svartskallen Sylvia kanske borde vara tacksam mot Sverige Lena och bara låta
  kungen köra över henne 😉 Hmmm, vad har vi mer. Jo visst ja! Fotbollshuliganerna
  som kostar samhället enorma pengar varje gång det är match. Men det tillhör kanske
  svenska seder att urinera offentligt, skita ner omgivningen med skräp, slå sönder
  saker och slå på människor så fort det blir match. Sen får vi inte glömma dom tunga
  mc-gängen som fram tills inte så länge sedan mestadels bestod av svenskar som
  gav sig efter restaurangägare. Socialbidragare, hmmm… Lena ge dig ut lite i
  svenska småorter eller upp till Sveriges topp så ska du få se på uttnyttjare av
  systemet. Massinvandringe är även det ett uttryck som jag inte riktigt kan
  förstå? För på ca en miljon invandrare så är över 500.000 finnar, vilket borde
  tillhöra det nordiska brödrarskapet, nästan 100.000, om inte mer är adopterade
  och adopterade beter sig ju för övrigt som Jackie Arklöv så dom borde ni ju gilla.
  Sen har vi alla importerade kvinnor som hämtas av svenska män som klarar
  av jämställdheten så bra att dom väljer duktiga hemmafruar från icke-europa.
  Sen har vi europeiska invandrare som svenskar oftast godkänner och sist men
  inte minst så kommer den lilla skara av oss djur. Och av den lilla skaran så ska
  ju i alla fall 90% av oss vara våldäktsmän, tjuvar, socialbidragare etc.
  Det verkar ju stämma… NOT!
  Och dom stackars pensionärerna, ja dom stackars svenska pensionärerna som
  sätts i hem som inbiciller och sedan har ett gäng otacksamma barn som aldrig
  kommer ock hälsar på dom. Vad dom däremot har är många muslimska kvinnor
  som tar hand om dom när ingen annan gör det. Dom har invandrarungdomar som
  kommer och hjälper dom hemma och på så sätt har man skapat en bra bro mellan
  dom mest trångsynta svenskar som vi har i Sverige och dom mest utsatta ungdomar
  som vi har i Sverige. En suverän lösning. inte en SD- lösning.
  I min stadsdel har vi satsat enormt mycket på integration och på att sätta
  invandrare och flyktingar i arbete så fort som möjligt. Och på att ge invandrare
  en chans till att få delta i svenska samhället precis som vilken svensk som helst.
  Här har vi en av dom lägsta statistikerna på brott, och på brott från invandrare, trots
  att det bor väldigt mycket invandrare här. Ytterliggare en enormt bra lösning och
  inte en SD- lösning.
  Syrianer, dom ”nya judarna” en av dom driftigaste folkgrupperna som finns, äger
  idag snart halva Stockholm. I varenda servicebutik kan du snart hitta en syriansk
  ägare. Är svenskarna tacksamma för att dom jobbar och gör bra ifrån sig? Nej!
  Dom är arga för att en svartskalle som jobbar dygnet runt har en finare bil en
  dom som jobbar 8-4 och inte en minut mera. Inte heller reflekterar man över
  dom afrikaner som har tre jobb för att hjälpa sina släktingar som är kvar i
  korrupta länder som Eritrea. Men vad bryr vi oss om dom. Hellre kämpar
  vi för att få hem en mördare som Annika från USA än för att få hem en
  frihetskämpe som Dawit Isaak. Vi kan alltid låtsas att det handlar om byråkrati.
  Vi kan också låtsas att dom som jobbar som städare, taxi och busschaufförer,
  inom vården, på apotek, i matbutiker, i servicebranschen överhuvudtaget, är
  svenskar. Vi kan låtasas att det svenskar hellre tar dessa jobb än att gå på bidrag.
  Vi kan även låtsas att det inte spelar någon roll hur man växer upp. Att en
  muslimsk svart kille från Rinkeby har lika stor chans att inte hamna på fel
  väg som Kalle som växer upp i en trygg förort, i en trygg villa, med föräldrar
  med bra inkomst. Vi kan låtsas att denna svarta kille som kanske flytt
  från krig känner lika stort hopp om framtiden som Kalle. På så sätt så
  kan man också ta sig rätten att tycka att denna kille är ett djur när han
  går ifrån dom svenska värderingarna i sitt beteende. Trots all såt spelar
  det ingen roll om denna svarta kille sökt 100 jobb och nekats. Han borde
  försöka lite till.
  Jag kan tyvärr inte låtsas, jag kan tyvärr inte låta blir att komma in hit
  och skriva en miljon rader på varför jag tycker att ni förvränger situationen.
  För jag är uppväxt i ett hel svenskt område på 80-talet. Jag har bevittnat
  svenskars ondhet när den är som bäst. Jag har bevittnat när nazister bränt
  ner invandrares företag, jag har själv blivit utsatt för våld av folk som tänker
  precis som du Lena. Jag har växt upp med svenska barn vars föräldrar
  slagit dom pga denna stora konsumtion av alkohol som existerar i vårt land.
  Jag har bevittnat svenska män som behandlat sina kvinnor som skit men
  som alltid just kommer undan för att dom är just svenska män.
  Jag har en stor bekantskapkrets med invandrare som aldrig gjort någon
  nåt ont men som så ofta fått smaka på just dessa fördomar och detta
  tankesätt som utspelar sig här. Och då kan jag mer än väl förstå varför
  integrationen ser ut som den gör idag. Det är inte politikernas fel. Det
  är den individuella människans fel. Det är pga att Sverige aldrig egentligen
  varit ett sådant öppet land som man vill påstå. Vi får komma in delvis för att
  Sverige behöver oss. Svenska företag efterfrågar invandrarnas arbetskraft
  mer än någonsin nu. Kanske just för att fler än Reinfeldt insett att om vi har
  styrkan att släpa våra liv genom krig och misär för att söka överlevnad så har
  vi nog styrkan att vara med och utveckla Sverige framåt. När alla andra kollpsar
  pga psykiska sjukdomar, lathet och pga en bortskämt attityd där man pratar
  mer än vad man åstadkommer,då står vi där först i kön och väntar på en chans
  att faktiskt få komma in i Sverige på riktigt! Och vi är beredda.!
  Och det är det som skrämmer svensken mest. Inte att vi inte vill anpassa
  utan för att vi kanske blir starka konkurrenter när vi väl får en chans.
  Det är så klassiskt. Jobbar vi så tar vi svenskarnas jobb, jobbar vi inte så
  tar vi svenskarnas pengar!
  Jag vart ledsen när jag tog mig in i internetvärlden för den förstörde den mestadels
  positiva bilden jag faktiskt hade om svenskar. Men här finner man grunden till
  varför dom allra allra flesta invandrare inte känner sig hemma här.
  Hur ska vi kunna göra det när inte ens svensken verkar trivas med sig själv
  och sitt land. Ett land där familjetraditionerna har flugit sin kos, föräldrarna ska
  arbeta dygnet runt och barnen lämnas åt sitt öde, helst sparkas ut när dom är
  18 för då tycker man tydligen att man gjort sitt. Där var och varannat par skiljer sig
  och spenderar helgerna åt att leta nya kärlekar på kryssningsbåtar, eller Victoria Milan.
  Där föräldrarna skippas till hem och glöms bort, kanske pga att dom aldrig tog sig tid att vara där för sina barn, eller kanske för att barnen girigt väntar på arvspengarna.
  Där man tillverkar findus jultallrik till dom som är ensamma på julen.
  Eller där pubbarna fylls av ensamma individer söker tröst i ett dricksglas
  med någon annan vars öde ser likadant ut. Där man lånar pengar upp över
  öronen för att det är viktigare vad man har än vem man är som person.
  Där man gläds åt andras misslyckande och missunnar varandra framgång.
  Få gånger möts jag av människor som ler när jag går ut i det svenska samhället.
  Ännu färre gånger möts jag av positiva kommentarer framför dom där bittra pikarna
  som bara är till för att få sina medmänniskor och må dåligt.

  Sverige kan inte byggas på utvecklingsstörda afrikaner säger du Lena?
  Men det kan inte heller byggas på psykiska sjuka människor……

 157. @ Linda

  Jag skriver under på nästan allt.

  För nyanlända flyktingar/invandrare är situationen katastrofal. Män och kvinnor utnyttjas på de mest sanslösa sätt. jag jobbar med en man från Afghanistan och hans vän – en underbar kvinna från samma land – får inte ut sin slavlön från det städföretag hon jobbar på. Hon är SÅ utsatt. Fruktansvärt! Men jag vet vem hennes arbetsgivare är och den kärringen är redan anmäld. Personligen hoppas jag att hon hamnar i fängelse.

 158. linda, ett litet tips i all välmening; Skriv kortare kommentarer. Ingen orkar läsa din låååååånga!

  Jenny. Det är så ohyggligt tråkigt och ledsamt med fosterbarnen att man bara vill gråta. Prestige, som vanligt.

 159. Tack, Ingrid för ett lysande inlägg. Sveriges nuvarande demokratiska underskott kunde inte ha ha belysts bättre.

 160. Kimo Norgren

  Linda, ni är beredda, ändå fyller just din grupp landets fängelser, landets psyken och just ni är överrepresenterade i allt ont du skriver om. Ni är arbetslösa i betydligt högre grad. Vem anställer en ”negro” där risken att få en som blir sjukskriven eller som stjäl är betydligt högre? Jag väljer mina medarbetare noga och tar inte in invandrare för jag tycker synd om dem. De flesta har ändå bluffat sig in.

  Syrianer, visst de kristna kanske du kan få att arbeta hårt, du kan även höra deras skräckhistorier om ett land som en gång var kristet och bra för att senare bli muslimskt och obeboligt.

  Kolla lite statistik innan du skriver att vi svenskar uppför oss illa, vi sköter oss i alla fall bäst på den här planeten.

  -så det så!

 161. Kan tillägga till mina tidigare inlägg att min syn på invandringen i Sverige motsvaras av hur jag förväntar mig att själv bli bemött om jag skulle emigrera till ett annat land. Ponera att jag emigrerade till ett arabland. Jag skulle ta för givet att jag får lära mig arabiska och att det är mitt eget ansvar att göra det, inte att det är landets skyldighet att lära mig språket. Jag skulle förstå och acceptera att jag får anpassa mig till deras kultur. Min hypotetiska fru och hypotetiska dotter får finna sig i att man inte går omkring i bikini på Calcuttas gator. Likaså skulle jag anpassa mitt eget uppträdande och min egen klädsel till något so är acceptabelt för kulturen dit jag kommer. Skulle de motsättningar mellan min uppväxtkultur och den nya kulturen bli alltför stora för att övervinnas så finge jag givetvis lämna landet ifråga. Att jag behåller mina kopplingar till min gamla kultur, äter julbord på julafton och importerar svensk litteratur är en ren privatsak. Det gäller alltid, när man kommer in i en ny grupp utifrån, vare sig det handlar om ett nytt land, en ny stad, ett nytt arbete eller ett nytt pokergäng att man får anpassa sig till den nya gruppen och hitta sin plats i den, när man väl är en del av den och förstår dess dynamiker kan man börja verka för att förändra det man tycker behöver förändras. Det värsta som finns är nya människor som utgår från att de vet bäst och skall förändra allt de tycker är fel utan att själva först ha blivit en del av det de försöker förändra, de skapar bara kaos.

 162. 8 miljoner svenska mot resten av världen? Strålande statistik. Där har vi svenskheten i ett nötskal igen. Vi är bäst. Du kanske ska kolla på fler dokumentärer eller ännu bättre. Gå en dag i mina skor. Negro? Försökte du vara rolig! Kanske är vi mer arbetslösa för att vi inte heller får jobb på samma villkor, Kanske DU borde kolla statistiken bättre.Då kan du se att afrikaner och muslimer är dom som diskrimineras värst. Och för all del. Kommer man från krig, länder med förtryck, tortyr och misär så kanske man kan få ta sig rätten att hamna på psyket. Men inte för att Gucci-väskan sålde slut i skyltfönstret. Och du Kimo, jag är gift med en syrian, Så jag kan dess historia. Men ska vi också sitta och beskylla alla vita för krigen som skett i Europa eller slaveriet? Vad muslimerna gjorde då är inte bättre än vad som skedde i Tyskland eller i Afrika? Eller när hela Europa blundade för Rwanda. Och man kan tolka statistiken som fan tolkar bibeln som sagt. Vem tolkar statistik över dom som tar sig in i VÅRA länder och gör brott? Ingen. Men vi som kommer från länder som Thailand, Afrika m.m vi kan tolka saker med våra egna ögon. Den statistiken säger mer om den förvrängda statistiken som läggs upp i Sverige. Vill man att invandrare ska tolkas som skit så kan man ju fritt få göra det genom påhittade statistiker. Och vise versa.
  Men människans ögon är alltid mer pålitliga är människans öron!

  Ledsen Ingrid men alla kommentarer krävde ett långt svar. Du verkar mest
  ha SD-sympatisörer här så jag var tvungen att tala för min djurflocks sida. Jag kommer inte att skriva mer ändå. Ibland är det bra att leva i ovisshet,
  internetvärlden ger många svenskar än chans att visa hur rasistiska dom verkligen är. Som Lena tex. Och som invandrare (även svensk) så tappar man nog lätt tron på Sveriges medmänskliga sida när man infiltrerar sig i
  nätvärlden!
  Tack och hej

 163. Dolf, mycket bra skrivet och jag håller med dig till 100%!

 164. Kalla mig gärna rashatare! Kalla mig nynasse eller vilket epitet du nu känner för. Men du skall veta att jag är gift med en kinesiska, men ogillar ändå situationen i Sverige vilket också tillstås av min fru. Hon tycker negrer är vidriga människor och hon tycker thailändskor borde åka hem omedelbart. I mittens rike spöar man negrer offentligt, man spöar och t.o.m. dödar muslimerna när de börjar ta ton. Men så är de ochså ett homogent land vars tillväxt ingen sett maken till tidigare.

  Vilka avundas man då? Vilka är välkomna? Jo, vita för de sköter sig och bidrar!

  Ut med alla kriminella invandrare och de som inte bidrar! Det gär att min fru kommer få mer respekt! (kineser har mycket lite problem med rasism i Sverige då vi är ganska mycket samma skrot och korn).

 165. Linda, visst är vi svenskar bäst i världen! Det är ju den bilden politikerna försöker upprätthålla dag efter dag genom att ta emot alla dessa flyktingar som inte är flyktingar…
  Alla vet att vi skulle kunna hjälpa hundra gånger så många i deras närområde, men vi ska fortsätta att slänga pengar i sjön för att kunna visa att vi är ”världsmästare i godhet”. Läs gärna Julia Caesars bok Världsmästarna, så får du mycket nya kunskaper.
  I min värld är alla människor lika mycket värda, men man får ta seden dit man kommer. Om vi öppnar vårt land för nödställda, ska de anpassa sig till oss, inte vi till dem. Vad är det för mening med att förstöra Sverige så att vårt land inte längre kan vara en fristad för människor i verklig nöd?

 166. Jag läste precis ditt svar och måste bara säga att ta seden dit man kommer ska gälla vise versa också. Man kan inte ta sig rätten att våldta kvinnor och förgripa sig på barn i våra länder för att vi inte kan mätas med Sverige i utvecklingen. Sen vet jag ingen som anser att svenskarna är bättre på att ta seden dit dom kommer. Oftast använder man ju utlandet till att spåra ut ännu mer än vad man gör i Sverige när det kommer till sex, fylla och andra galenskaper. Dom som skaffar hus utomlands gör ju precis som invandrarna i Sverige. Dom flyttar dit det bor mest svenskar och lär sig knappast språket. Politikerna har misslyckats med att vara just världsbäst och det har fått enorma konsekvenser för både invandrare, flyktingar och svenskar. Men Sverige har också alltid haft arbetarkraft utifrån och den kraften har varit med och byggt upp Sverige och dess kultur. Sverige har ju tagit in mycket influenser från utlandet och är i behov av övriga länder också med export och import. Det är klart att vi inte kan hjälpa alla. Vi ska ha det bra också. Men den rasism man tar till när man tilltalar icke-européer, den är skrämmande. Med tanke på den utbildning och information som finns i Sverige så måste jag säga att flertalet av kommentarerna är väldigt outbildade. Ta Afrika, kontinenten som Gud glömde, kontinenten som led ett stort nederlag när svarta människor omvandlades till slavar som behandlades och dödades som djur. Kontinenten som nu leds av korruption och diktatorer och som ligger sekel bakåt om man jämför med Sverige. Hur ”utbildad” är man då om man inte kan förstå att Afrika har fler outbildade och analfabetiska människor än Sverige som inte varit med i krig på evigheter, som när alla andra länder städade upp efter krigen, hade en blomstrande ekonomi och utveckling. Många länder har stannat i utvecklingen pga krig och andra problem. Kanske ska vi spöas offentligt och mördas som Ola verkar ge som förslag på ett bra land. Vad vet jag vad lösningen är. Det enda jag vet är att ingenting har förändras sen slavtiden för dom svarta, Vi är fortfarande dom där jävla negrerna som ska veta sin plats och tryckas ner och om dom ens försöker komma upp på den ”vita mannens nivå” så ska dom tryckas tillbaka. Hur svarta någonsin ska ta sig upp från botten när utbildade och duktiga Sverige sitter med en befolkning som besitter dessa åsikter som Kimo, Ola och Lena har , det har jag ingen aning om. Vi får väl börja med en svart president……

  Och Ola… snälla du! Sitter du och klappar Kina på axeln för att dom spöar och mördar muslimer och negrer. Ska du mörda din dotter också i Kinas anda. Vedervärdigt!

 167. Linda, du glömmer en viktig sak. De som i Afrika fångade in och sålde slavarna till vita, var andra svarta afrikaner. Detta är ett faktum som alla ständigt glömmer, för det är ju så mycket enklare att skylla allt elände på ”den vite mannen”.
  Jag förstår inte vad du menar med: ”Man kan inte ta sig rätten att våldta kvinnor och förgripa sig på barn i våra länder för att vi inte kan mätas med Sverige i utvecklingen.”

 168. Måste bara kopiera Hmms länk. Den här unga kvinnan är helt fantastisk!!

 169. Om man tillför kulturellt distinkta grupper till ett samhälle så ökar (abstrakt sett) den totala mängden kontaktytor mellan grupper.

  1 grupp – 0 korskulturella kontaktytor
  2 grupper – 1 korskulturell kontaktyta
  3 grupper – 3 ytor
  4 grupper – 6 ytor
  5 grupper – 10 ytor
  6 grupper – 15 ytor
  7 grupper – 21 ytor
  8 grupper – 28 ytor
  9 grupper – 36 ytor
  10 grupper – 45 ytor
  11 grupper – 55 ytor, osv.

  I dessa ytor finns både potential till berikning, korsbefruktning och till konflikt. En inte helt okvalificerad gissning är att det mångkulturella samhället har både vinster och förluster, och att kostnaden i någon mån följer samma funktion som ytorna i tabellen ovan: p(p -1) / 2.

  Det som Dolf var inne på, med godispåse kontra såsblandning är helt klart intressant. Våra politiker verkar inte särskilt medvetna här och har ingen tydlig vision för den multikulturella framtid som så många menar är självklar.

  En godispåsevision för samhället motsvarar nog ”normativ multikultur” – ett särartssamhälle som riskerar att leda till särlagstiftning och permanentad segregation, eftersom särarten i ett sånt system premieras juridiskt och ekonomiskt. Exempel kan hittas i Storbritannien och i USA. Godispåsesamhället ställer grupp mot grupp och tvingar minoriteter att välja sida och identifiera sig med ”sin” grupp. Utöver detta ställer det minoriteterna mot majoritetssamhället och mot majoritetsetniciteten. De spänningarna är tydliga i det amerikanska samhället, även i populärkulturen, och börjar synas även i det svenska samhället. Normkonflikten ligger majoriteten i fatet, och normbrytandet sker på majoritetens bekostnad.

  I det ljuset kan vi se lagen om hets mot folkgrupp, som kommit till för att skydda minoriteter från majoritetsfolket och från andra minoriteter, och som inte medger något skydd åt etniska svenskar (om det inte handlar om homofobi) eftersom det inte var lagstiftarens intention att skydda majoritetsetniciteten.

  Såsvisionen för samhället – (likhet inför lagen, ingen särlagstiftning för minoriteter, sparsam positiv särbehandling, diskrimineringslagstiftning ämnad att verka för ”såsblandning”) – har som främsta problem att det inte kan hantera minoriteter vars religiösa eller kulturella påbud strider mot landets förbud, eller tvärtom, att minoritetens förbud strider mot landets påbud eller inbyggda förutsättningar.

  Det främsta kulturella exemplet är kanske hedersproblematiken. Som religiöst exempel finns ortodoxa former av islam. Det är inte alltid lagstiftningen som står i konflikt. Vissa anser att ränta står i strid med deras religion, men ränta är en nödvändighet i vårt nuvarande ekonomiska system. Eftersom vi inte kan ändra på detta utan att omkullkasta hela systemet så hittar man på särlösningar.

  En optimist ser 11 gruppers 55 kontaktytor som enorm potential. Enpessimist ser 55 konflikter. Sanningen ligger någonstans mellan dessa två synsätt, men multikultur kommer varken smärtfritt och eller utan eftergifter.

 170. @ Linda

  Vill bara säga en sak till dig angående Ingrid (så som jag uppfattar henne). Jag ser Ingrid som en auktoritet vad gäller barn och deras bästa. Och jag uppfattar henne som en stark och kärleksfull person.

  Ingrid är vidare en person som jag har en grym respekt för, och hon skulle aldrig terrorisera mig för att jag tycker att skåningar är lite konstiga 🙂

  Men, de frågor som vi diskuterar är inte enkla. Det är också viktigt att komma ihåg…

 171. @ Linda:
  Du verkar har en väldigt stark internaliserad konflikt med Sverige och svenskarna. Det gör ont att läsa det du skriver. Vissa saker har du rätt i, men du är orättvis när du lägger så mycket skuld på så många.

  De enda som kan fixa Afrika är afrikanerna själv, och det är på väg. Vi kommer behöva hitta nya sätt att förhålla oss till det, och till de negativa känslor som säkert finns hos många mot Europa.

  Apropå invandringen så är huvudfrågan för mig den att vi inte har kapacitet att ta emot fler nu. De negativa uttrycken, arbetslösheten, kulturkonflikterna, det meningslösa tjafset, är en direkt konsekvens av kapacitetsproblemen i arbetsliv, i utbildning och på bostadsmarknaden.

  Det stora problemet som jag ser det är att vi är fast i ett mindset av flyktingmottande i vilket vi inte har något rättighet att bromsa, trots att alla (utom galna lönedumpande tillväxtsfanatiker på högerkanten och galna nationalstatshatande vänsteranarkister) förstår att det behöver bromsas. Det ses som orättfärdigt, omoraliskt att säga nej, vi kan inte. Välkomst-leendet döljer knappt paniken vi känner. Det är det stora problemet.

  Vi behöver en invandringspaus, men det verkar tyvärr helt omöjligt att få ett stopp eller en paus utan en ökad främlingsfientlig retorik, och det beklagar jag. Det är inte bra för någon av oss.

 172. Haha, tack för komplimangen, Anna! 🙂

 173. Konstigt att Linda självmant av alla länder som finns valt just Sverige att bosätta sig i. Hon har för egen masin FLYTTAT från sitt eget stinkande hemland till just Sverige. Av alla länder i världen har hon valt Sverige. Varför undrar ni? Var det för att få utlopp för din egna rasistiska inställning till vita eller var det för det KRAVLÖSA bidragspumpen, som nu tyvärr är på sista versen.

  Invandrare som dig vill vi inte ha här. Otacksamma, lata och självgoda. Får ni barn ansluter de sig oftast till något kriminellt gäng. Linda bor i en lägenhet som en svensk borde ha fått, ändå har hon mage att kritisera svensken.

  Ut!

 174. Linda
  Sorry, men måste bara säga; du är ju totalt sjuk i huvet. Ju snabbare du drar från Sverige ju bättre för alla parter.

 175. Anna
  Hur exakt menar du när du beskriver skåningar som konstiga?

 176. Sudden – Anna ger nog bara uttryck för den vanliga förtrödenheten stockholmare känner inför oss skåningar! 🙂

 177. Ankarström

  http://www.chinasmack.com/2011/pictures/africans-in-guangzhou-opportunities-discrimination.html
  🙂

  Kinesers attityd mot den ”svarta djävulen”

  Hoppas vi inom kort antar en liknande attityd mot svarta och inte bara behandlar dem som offer. De skall ut!

 178. @ anna1
  ”Jag tycker att majoriteten av invandrare berikar mig”-
  Hur många procent berikar dig idag?
  Vad tycker du om de som vill att du ska leva efter deras regler?

  ”Jag håller med dig . Men det gäller inte bara för invandrare. Alla måste rätta sig efter de regler och lagar som gäller i Sverige,”
  När ett flertal individer identifierar sig/har betydligt mer likheter med varandra än ett annat flertal individer är det relevant att diskutera dem som grupp.
  Skillnaden mellan folk och folk är det inte Svensken som etablerat utan immigrant element mer än så (vissa mer än andra då några av dem anser sig vara överlägsna dig och tycker du borde gå efter deras regler).Detta är mindre förvånadsvärt desto mer deras rot-kultur och lagar avviker sig från Svensk moral och lag.
  Olika grupper har olika typologiska uppföranden innom och utanför kriminaliteten.
  Invandringspolitiken lider av sådan seriös omfattande problematik, inverterad discrimination och tabu att ett begrepp som ”även Svenskan ska följa sina lagar”inte är relavant att debatera.
  ”Vid rapportering av exempelvis brott tycker jag att media ska vara så ärlig och konsekvent som möjligt beträffande etnicitet och ursprung.” -Jag tycker så med,
  Det ska stå – ”Gunnar en medborgare från Mariestad”/”Ali kvinlig immigrant från Saudien och medborgare i Mariestad”. Vad som står på passet eller andra identifikations papper duger för tidningen.Människor kommer ha trångsynthet eller bias oavsett sanning eller lögn. Sanning är bättre.
  ”Javisst, men det är när du som kvinna skuldbeläggs för vad en liten grupp kvinnor gör som det börjar bli otrevligt. Särskilt om det basuneras ut som en sanning i media.”
  Det finns en stor skillnad mellan demagogik och fakta.Hittils kommer den värsta demagogiken hyckleriet ,hettsen och våldet vänster ut.Efter att ha följt ledande SD politiker och deras program så kan jag inte säga att de gjort sig skyldiga alls till obaserad/obalanserad skuldbeläggning.Jag kan inte svara för bloggare och bloggare kan inte svara för SD.
  SD har inte fått utveckla och bli hörda från punkt till slut.Om det skulle vara en självklarhet att de skulle göra bort sig skulle medier och partier inte gjort en tystningskampanj mot dem och lagt ner så mycket energi på att begå karaktärs mord på dem.Ibland rör det sig om rent förtal. ”Vi ska inte ta i SD ens med tång” kommer inte från någon human altruistisk vilja som uppmålat utan från bekvämlighet,från att ha saker att dölja och för att det är enkelt att sälja sina väljare BS i ett fint paket. Det fins mycket korruption och sopning under mattan som vissa är rädda att SD kommer att sätta i ljuset.AFA är ett symptom av detta.
  Många motioner SD lagt ner i riksdagen är bra för invandrare.Men de får inte prata om något som gått fel.Det finns no go zoner i Sverige -det kan inte vara ok!När SD vill sätta sig in och forska hur problem uppstår ,något som gynnar även invandarna ,lägger makten krokben på deras förslag.
  Jämmlikhet är inte inverterad diskriminering.

 179. En fråga till Ingrid: hur kan du tillåta vissa av kommentarerna som skrivs här? En del är ju direkt rasistiska och att skriva: ”Sorry, men måste bara säga; du är ju totalt sjuk i huvet. Ju snabbare du drar från Sverige ju bättre för alla parter.” är väl inte direkt att bemöta argumenten och föra en sansad debatt? Även ajg ser problem med invandringen¨men samtidigt tycker jag det är skrämmande att se hur hatiska människor är och hur snabba vi är med att dömma alla invandrare och inte undersöka orsakerna till problemen, och att skriva att negrer är utvecklingsstörda är så vidrigt så att jag inte finner ord, vilken människosyn eller snarare brist på sådan.

 180. @ anna1
  ”Hur kommer det säg att USA har lyckats med immigrationen”.
  Det förklarar sig själv egentligen.
  USA är kapitalistiskt till ben märgen och håller tuffa tag med lagar och har noll tolerans med lagbrytare.En av deras symboler är statue of liberty som symboliserar blindhet till kön och grupp inför rättvisan.
  Om du nyser på fel sätt blir du utvisad.Du dör på gatan om du inte jobbar.I en no go zone skulle man gå in med rökgranter,tår gas , sjuta , häkta och utvisa de som inte sammarbetar med polisen.I USA har polisen 5 gånger så mycket befogenhet som den Svenska.Ingen skulle våga tänka sig att slänga något på dem.
  Denna link befogar vad jag skriver och utvecklar-
  http://www.visaus.com/citizen.html

  Om man är mindre villig att göra rätt för sig är Sverige det bättre valet.Om man begått brott är Sverige det bättre valet.Vill man att folk ska gå efter ens egna regler är Sverige det bättre valet.
  Utan pass,utan krav, utan att känna principerna i den Svenska konstitutionen och behöva svära trohet till Sverige och utan att behöva jobba.
  Jag undrar även vad det betyder att ta in politiska flyktingar …
  Om jag har blåst upp en skolbuss i luften av vad jag tycker är berättigade politiska skäl kan jag åla mig in till Sverige?Var går gränsen?

 181. Fri, som du såg tog jag avstånd från damen som skrev att negrer är utvecklingsstörda. Och ja, här finns några kommentarer som det kliar i fingrarna på mig att radera. Men så tänker jag på Voltaire: ”Jag avskyr din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den.”

  Jag tror på total yttrandefrihet. Jag tycker att lagen om hets mot folkgrupp borde tas bort, för den gör mer skada än nytta och kan användas lite hur som helst. Jag tycker att Sverige och hela Europa behöver ett ”First Amendment” som amerikanerna har, tack vare Thomas Jefferson:

  Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

  Jag tror att vi som har en klok och behärskad syn på invandringen, dess fördelar och nackdelar, ska föra fram våra argument lugnt och sansat. Vi behöver inte sätta munkavle på dårarna, för risken är försvinnande liten att stora delar av Sveriges ursprungsbefolkning skulle ge sig ut på stan och slå ner invandrare om de fick hela problembilden klar för sig.

  Däremot kan vi aldrig komma tillrätta med problemen om vi inte ens får visa upp dem, än mindre diskutera dem och absolut inte försöka göra något åt dem.

 182. Malmö verkar behöva en Rudy Giuliani.

 183. @anna1
  Vad jag vill tillägga i mitt inlägg 20 oktober kl. 11:16
  är att om man inte diskuterar USA som ett misslyckande i immigration från pga att USA är bankrutt , Indianernas öde och att man kan dö på gatan där, (en vinkel jag också tycker är relevant att diskutera) ,så ska man inte glömma att förutom vad jag redan laggt upp får man döds straff i USA för våldtäckt,sexuellt våld och mord.Du kan välja bland ca.5 metoder att dö –
  http://www.deathpenaltyinfo.org/descriptions-execution-methods.
  (Jag förespråkar inte det)

 184. Varför ändras nummer på like och disslike knapparna på det sättet?
  Hur kan 2 likes och 2 disslikes plödsligt bli 0 likes och 0 disslikes framför ögonen på mig??

 185. Tack Ingrid – du är en av de få journalister i Sverige som förtjänar att kallas för journalister, tyvärr kan de räknas på fingrarna av en hand – och då behövs kanske inte ens alla fingrar. Det är absurt hur mobbeb förhåller sig gentemot SD. oavsett vad man tycker om dem, så har de rätt att framföra sina åsikter i lugn och ro. Vill man inte lyssna, så behöver man inte gå dit, så enkelt är det. Tyvärr har killen rätt att det är massmedi och politikerna som bär skulden till deras extremt utsatta situation och sanktionerade mobbning

 186. Dolf, du har rätt i att det är ngt lurt med ”tumtryckningarna”. Jag har läst många ”invandringspolitiska” trådar genom åren som även handlat om SD och aldrig har jag stött på så många inlägg med avskyvärda uttryck mot svarta och judar.

  Visst kan det vara Nationalsocialistisk front som är i farten. Men jag tror faktiskt att det är AFA-sympatisörer, som lockats till inlägget efter att skrikit på Malmös torg i lördags, och som nu vill få oss (som vill diskutera demokrati och invandring på ett sakligt sätt) att framstå som rasister och värre. Extremvänstern saknar all heder och samvete och jag skulle inte bli förvånad om det bakom signaturen Lena Frucht och Harvard m.m. döljer sig en piercad palestinasjalspultron.

 187. Tillbaka till SDU och demonstrationen: ”Skåne mot rasism” och andra vänstersekter har hyllat sig själva när de påstår att deras demonstration var ”lyckad”. Som jag ser det misslyckades vänstertomtarta i allmänhet och AFA-GÄNGET I SYNNERHET. Detta filmklipp från Moskédemonstrationen 2010 i Hbg:

 188. Ingrid
  Ingen reagerar nämnvärt om man beskriver skåningar som lustiga. Byter vi ut skåningar mot araber, judar, muslimer, svarta eller liknande så blir det genast annat ljud i skällan.

 189. @ Ingrid

  Jag tycker om dig trots att du är skåning 🙂 Min sons pappa är faktiskt född och uppvuxen i Malmö. Och nej, jag har förstås ingenting emot skåningar Sudden. Inte heller är jag en dryg Stockholmare. Jag hoppas i alla fall inte att jag inte uppfattas på det sättet.

  Tack Sara och andra för respons. Jag är emellertid för trött för att komma med några intelligenta svar på era kommentarer. Men en sak vill jag säga apropå att en ”liten” pojke flyttat in i vårt hus med sin familj från Irak. Ali är 12 år och är en sådan intelligent och fin människa. Han tar hand om och försvarar min son mot de äldre grabbarna, så hur skulle jag, även om hans föräldrar vore idioter, kunna skada honom genom att t.ex. säga: dina föräldrar ska UT från Sverige! Hans hjärta skulle ju krossas då!

  Det är en sak att man blir skitförbannad på en invandrare. Dock ska man ha klart för sig att ens ord och handlingar får konsekvenser för just barn som Ali. Jag vill kunna se denna underbara unge i ögonen. Jag vill kunna säga till honom att han är värdefull. För det är han!!

 190. Johanna V: sen när har vi mitt & ditt? Din stad? Det är för fan oxå min stad! Jag har bott i Swe i 27 år och arbetar. Så jag har väl också rätt att ”ockupera” . Det du skrev till Klara beror knappast på invandringen.
  Förstår ej mig på er som tänker så. Ser ni inte alla hårt arbetande invandrare ngnstans? Som också ät rätt att gå ut sent på kvällen? Varför skilja på oss & de? Vi är för fasiken alla samma. Av kött & blod. Så onödigt med allt detta hat.
  Se ”ordning i kaos” av Vetenskapens värld: http://thepiratebay.org/torrent/6112116/Ordning_i_Kaos__Vetenskapens_vA_rld_del_18_av_18
  & förstå hur obetydliga vi är i jämförelse med universum och att alla pettittesser ni tjafsar är så onödiga!!!!
  http://svt.se/2.109843/1.2440469/ordning_i_kaos

  Rune Sandström & linda: : Tack för allt du skrev. Du är påläst till skillnad från alla andra röttägg som skriver här.

  sara: ang :”Varför ändras nummer på like och disslike knapparna på det sättet?
  Hur kan 2 likes och 2 disslikes plödsligt bli 0 likes och 0 disslikes framför ögonen på mig??”
  ELLER HUR??????

 191. Fri
  Läs vad jag svarade på innan du kommenterar. Den personen beskrev svenskarna som våldtäktsmän, rasister, huliganer, alkoholister, kvinnomisshandlare, skattefifflare, pedofiler, barnmisshandlare och annat trevligt.

  Jo, hon är totalt skruvad i huvet och bör för allas bästa förpassa sin röv utanför det här landet bums.

 192. Carmen
  Men jisses. Alla vet väl att mängder med invandrare jobbar, sliter och tillför Sverige mycket. Har någon överhuvudtaget förnekat det?

  Invandringen av idag är däremot en stor jäkla misslyckad flopp som ställer till enorma problem. Du kan för allt i världen inte ha missat det.

 193. @JohannaV (och @Ingrid)
  Jo, jag ställer mig också väldigt tveksam till ”neger”- och ”judar”-kommentarernas äkthet. Därför går jag aldrig in i diskussion med sådana inlägg. Är de äkta är personen utom räckhåll för förnutfsargument och det blir meningslöst att diskutera. Är de falska hjälper man bara den som postat inlägget (AFA-anhängare eller vem det än är). Men samtidigt tycker jag att Ingrid gör helt rätt som inte censurerar bort dem, dels för att även idioter skall ha rätt att ge uttryck för sina åsikter, dels för att faller hon till föga och börjar rensa i kommentarerna så förfaller hon själv till en Aftbonbladets ”vi gillar olika”-standard (där ”gillar olika” i sann 1984-anda betyder ”avskyr SD”).
  Däremot tycker jag att du (@Ingrid) borde punktmarkera mycket hårdare mot de uppenbart rasistiska inläggen. Inte så att du ger dig in och debatterar mot dem, bara att du markerar ditt avståndstagande, (Det vore faktiskt ganska cool om det funnes en speciell tummen ner-knapp för detta eller liknande mekanism för själva bloggägaren). Markerar du inte blir det lite grann som tyst medhåll, vilket kan skrämma bort nya bloggbesökare som inte har hunnit skaffa sig en bild av var du står, Är de inläggen gjorda under ”false flag” så öppnar du dig oxå för att själv bli ”framed” och uthängd som en rasist av de som står bakom de falska inläggen. (risken finns förresten om de är äkta också, fanns inte riktigt lika uttalat)

  Sist men inte minst, det är klart att skåningar är underliga, ni är ju grannar till Danmark. Jag har länge förordat att skåne borde sättas i karantän. Vill betona att jag inte är landskapsrasist, jag har vänner som är skåningar. Jag har försökt vaccinera dem med sunt förnuft och talpedagogiska övningar, men … (suck) det verkar obotligt. 3:)

 194. ”Varför skilja på oss & de? Vi är för fasiken alla samma. Av kött & blod. Så onödigt med allt detta hat.”

  Ja själv klarar jag inte av det alls. Jag blir SJUK i själen när det är på det här sättet. jag har lust att skrika SLUTA till elaka tanter, svenskar och invandrare som ständigt prioriterar fel. För det är verkligen som du säger, vi är av kött och blod, och det borde ha ett värde i sig.

  Nej jag förstår mig inte på andra människor och jag behöver någon som förklarar för mig varför JAG skulle drabbas av en kvinna över 60. Det är så jävla osmakligt och rent ut sagt äckligt.

  Att attackera, mobba och ljuga om en kvinna som är nästan 30 år yngre är fan oförlåtligt. Det är ren och skär ondska. Jag kommer ALDRIG att förlåta MA och hennes vänner för det.

  Jag hoppas att de brinner i helvetet.

 195. Ja, nu har jag trots allt känt mig tvungen att radera ett par kommentarer. Folk som skriker Heil Hitler och kallar judar löss – där går min gräns. Och dessutom tror jag att det bara är provokatörer som vill förstöra den viktiga debatt vi vill föra.

  Anna1. Jag hatar ingen och den här debatten handlar om den felaktigt förda politiken i Sverige. Den som låtit krigsbrottslingar och andra kriminella komma hit och som inte förstått att det som håller ihop ett land är samhörighet. Jag ska utveckla de tankarna en annan dag.

 196. Hej Ingrid!

  Tack för en grymt bra blogg. Gillar den skarpt.

  Apropå det här med att ta bort de värsta och grövsta kommentarerna. Har sett att vissa bloggar har funktionen att bloggaren kan gå in och stryka över kommentarer som går över gränsen. Kommentaren går alltså fortfarande att läsa för alla som vill, men det blir ett störande streck över all text. Ett ganska smart sätt att säga ifrån utan att censurera tycker jag! Det borde även gå att gå in och skriva mitt i kommentaren med annan font (typ bold), och punktmarkera att ”sånt här språk accepteras inte på denna blogg”. Kanske kan vara något?

 197. CaseyJones – vilket bra förslag! Jag ska genast kolla om denna funktion finns på wordpress. Tack!

 198. Det där med överstrykning /CaseyJones) var ännu bättre än min speciella tumme ner för bloggägaren. Då kan man ju till och med markera selektivt vad det är i inlägget man tycker går över gränsen.

 199. @ Ingrid

  Inget av det jag skrev vad riktat mot dig. I love you 🙂

  /Ann

 200. @ Ingrid och anna1-Jag skulle gärna vilja att mina kommentarer blir funderade över.FYI så var min pappa invandrare i Sverige och jag är nu invandrare i ett annat land.Jag står för vad jag har skrivit.Om SD skulle få mer att bestämma över skulle Ali och de jobbande respektulla invandrarna ha bättre framtid och bli mindre stigmatiserade. De jude hatande kommentarerna som blev utsuddade här bevisar att det är AFA som är nazister. Jag vill vara jämmställd som kvinna,jag vill ha demokrati,jag vill att människor ska kunna leva i harmoni sida vid sida,jag är för att tänka med hjärnan och inte med häcken,jag är för yttrandefrihet dvs AFA representerar inte mig.AFAs existens är onödig och decadent.Dessa människor gör fascister och rasister av rostad spik och spädbarn.

 201. Nu är jag förvånad uppriktigt sagt.

  Hitler var en god man, både otroligt djurvänlig och vegetarian. Därför Ingrid, nästa gång någon skriver HEIL HITLER ta inte bort detta.

 202. Ingrid, glöm inte att yttrandefriheten (i realiteten) som vi har besegrar den amerikanska. Jag håller med om att lagen om ”hets mot folkgrupp” är dålig och borde tas bort då den ändå inte gör någon som helst nytta. Enligt den lagen får man inte påtala att zigenarfamiljen i området begår fler brott än hygglige Andersson, vilket är absurt. Zigenare mördas i sådan omfattning att de lever 20 år mindre än svensken.

 203. @Thomas .Hitler har inget att göra med artikeln eller SD.Syftar du kanske på smygsympatin AFA har för nazismen?

 204. anna1-Det finns hela ideologier ( patriarkaliska i grunden) som bygger på att kött och blod inte har lika värde om du inte tillhör en viss grupp. Vissa av dessa grupper har som grund värderingar att det är legitimt att ljuga, falskspela,sabotera och använda våld för att få igenom sin vilja. En av dessa grupper känner vi som vänster extrimister andra sådana grupper känner vi som maffia , islamister..etc..Lilla Ali kan skatta sig lycklig att du ser över honom , att han inte behöver hävda sig mot en mob i Rosengård, att han har en förebild i dig som inte kommer leda honom till en respektlös,repressiv ,segregerande kvinnosyn etc..Alla har inte den turen.

 205. anna1 rengör dig från bias från alla sidor-besök rosengård.

 206. Är detta kvar?: ”Att Hitler använde koncentrationsläger för judarna tycker jag är en bra ide, varför inte sätta judarna på gotska sandön i koncentrationsläger? De missköter sig å det grövsta i Sverige.”

  Det finns ingen logisk motsättning mellan att man försvara självklara mötes- och yttrandefriheter å ena sidan, och å den andra över huvud taget inte släpper in sådant i sin egen blogg, eller … ? Bloggen är din domän, och tar du inte itu med sådant (men hutar åt en som ”skriver för långt” utan att denne har öst ur sig otrevligheter) är det ditt ansvar. Moderering är inte censur, de här människorna kan ha sina egna bloggar och skriva vad de vill. Har man moderering bryr sig trollen inte om att skriva, och så slipper man dem och kan få en diskussion mellan sansade människor. Frihet och ansvar hänger ihop.

 207. Nå Ingrid, förstår du nu då? Och som ”rättskämpe” kanske du bör fundera på rättsläget när personer direkt uppmanar till våld mot folk med från dem avvikande hudfärg. Börjar det inte likna det som kallas ”hets mot folkgrupp” eller ”olaga hot”, vilket råkar vara straffbart? Och så kan du ju fundera över varför individer av den där sorten känner sig kallade att kommentera – kan det ha funnits något problem i ditt ursprungliga inlägg som drar fram de värsta rötäggen, eller ligger problemet i att du har öppen dörr för dessa individer i stället för att säga åt dem att skaffa sina egna fora?

 208. Det stämmer. En gång i tidernas morgon så läste jag till all lycka igenom ett hyreskontrakt som jag låtit en judinna upprätta. Där hade hon smugit in att även vid en försäljning av min fastighet så skulle en ersättning på 5 % av försäljningssumman utgå till henne, och då utan att hon skulle behöva lyfta ett finger. Det lönar sig således än i denna dag att vara på sin vakt när man har med det för sin girighet och snikenhet kända folkslaget att göra.

 209. Ovanstående kommentarer är så sjuka att jag är övertygad om att det är AFA-sympatisörer som ligger bakom. Inte ens en nazze uttrycker sig på det viset.

 210. Greger! Vad kul att du verkar veta exakt vem jag är! Jag kan tala om för dig att jag bott här sen jag var två månader. Inte tagit mig hit självmant utan jag har blivit adopterad. Jag har gjort mer rätt för mig än vad många av mina svenska vänner har gjort i livet för att jag har jobbat och jobbat hårt sen jag var sexton år. Jag har köpt min bil och min lägenhet och mitt sommarställe i Italien helt själv. Så jag har inte dig att tacka för det. Jag betalar skatt, precis som alla andra. En skatt som idag går till även många svenskar som sitter hemma och inte vill jobba men däremot har all tid i världen att bedriv hat på nätet mot sådana som jag som sitter och försörjer dom. Men tack för att du bekräftar att mycket som jag känner och säger verkligen stämmer.

  Och jag tror inte att Ingrid är tillhör ärthjärnorna som sitter här och säger att invandrare är extremister och djur när det dom skriver går hand i hand med dem dom anklagar. Jag skrev att jag tycker att det är märkligt att svenskar är så omedvetna om deras egna beteende i andra länder och så väl medvetna om invandrares beteende i Sverige. Bara nu senast har 3 st svenskar gripits i Asien för pedofilbrott och traffickingbrott. Och att man tar sig friheten att bete sig sämre i andras länder än sitt eget det gäller alla olika etniciteter. Såväl svenskar som invandrare. Är man berest och följer dokumentärer från andra länder så kan bli medveten om detta.

  Vad många däremot gör här är att bevisa varför invandrare kanske inte har det så lätt här alla ggr. Ni kräver att vi ska bete oss som svenskar men vi ska inte ha samma rättigheter som svenskar och vi FÅR inte bli svenskar. Jag som har bott här i hela mitt liv får inte ens uttrycka mig om Sverige utan att folk vill se mig hemskickad. Ändå vill ni att jag ska känna mig som svensk? Jag pratar perfekt svenska, kan alla seder och regler men jag väljer att inte ta in allt som är svensk för att det finns svenska egenskaper som jag verkligen inte vill ha. För när jag nätsurfar och får en chans att lära svenskarnas åsikter på riktigt och inte den dom tror att man vill höra, då inser ju att många många svenskar har lika extremistiska åsikter som muslimerna som dom sitter och rackar på. Och trots att en svensk aldrig vill bli kallad för rasist så är många precis just det. Vart tror ni gränsen går egentligen? Precis som det finns SD-medlemmar som är invandrare så finns det svenskar som tycker och tänker precis som jag. Jag berättade senast idag för mina svenska kollegor om kommentarerna på denna sida och dom vart mera upprörda än jag.

  Mina svenska vänner är tröttare på Sverige än jag. Dom går omkring och undrar om det överhuvudtaget finns något som svenskar kan fatta tycke för? För när man tror att man är bäst, vilket vi tror i Sverige, när vi tror att vi har den överlägsnaste rasen i hel världen och att vi är totalt felfria då är det ju klart att det blir ett ganska tröttsamt land att bo i. För invandrare är bara skit, barn är ett nödvändigt ont och bara till besvär, alla man träffar är skit, chefen är skit ,vädret är skit, är man inte Stockholmare är man skit, kärleken är skit är man inte rik är man skit osv osv osv….

  Jag återgår igen till frågan om hur bra vi tror att vi är och hur bra vi egentligen är när vi är ett land som går mot en extrem mental ohälsa mycket pga att vi just ska hålla upp denna fasad om att vi är bäst.
  Vi är så bra att vi har glömt vår empati för våra medmänniskor. Men inte miljön och djuren! Luftslottet har sprängts! Får det svenskarna att sova bättre genom att skylla på judar, afrikaner och muslimer så fine. Vi får se hur länge den bubblan håller.

 211. Oväsentligt om man är övertygad om det ena eller andra (vilket man knappast kan vara om man inte har tillgång till IP-adresser och kunskap om hur man forskar vidare efter avsändaren). Det väsentliga är om skiten släpps igenom eller inte. För mig låter nassarna ovan dock som tämligen ordinära nassar, de har det där smetiga språkbruket. Och vare sig de är äkta eller oäkta gillar de att sticka fram där kan få sticka fram, och därmed torpedera möjligheterna till en sansad diskussion som fanns i själva bloggposten. Blockeras de tröttnar de, men själva diskussionen vinner på det.

 212. O som i Ostron

  Linda, en kvinna som går på känsla iställer för statistik!

  Var har du länken på de ”svenskar” som gripits i asien? Svensk blir man nu förtiden genom medborgarskap som kommer med cornflakespaketet.

  Lilla gumman, ta till dig statistik, inte gå på inre känsla.

 213. Björn. Du kör med guilt by association och det kan du lägga ner. Var och en får stå för sina åsikter, och anledningen till att vi har den icke-debatt vi har i dag är just att såna som du tystar ner all kritik för att ”då kommer svenskarna att bli nazister”.

  Jag skulle vilja påstå att den risken är försumbar. Ingen ideologi är så genomlyst som nazismen och bara några förvirrade stackare kan få för sig att det vore en god idé att börja bygga gaskamrar. Däremot är risken stor att svenskarna inte ser hur farlig islamismen är och hur den på många sätt liknar nazismen – hatet mot judarna, planerna på världsherravälde, det totalitära tänkandet för att nämna några likheter.

  För det får vi nämligen inte tala om i Sverige! För då kanske vanliga människor blir ”islamofober”. Jag sätter ordet inom citationstecken för en fobi handlar om en obefogad rädsla. Den som förstår hur stora risker vi tar genom att inte stävja vissa muslimska krav på särbehandling, egna shariadomstolar etc, lider inte av någon fobi utan en högst befogad rädsla för att vår öppna svenska demokrati snart kan vara ett minne blott.

 214. Linda
  Du har en otroligt nedsättande syn på Sverige och svenskar. Alla dina inlägg har du ägnat åt att beskriva hur dåliga vi är och hur mycket skit vi pratar om allt och alla. Det blir rätt komiskt när du inte gör annat än gnäller och pratar skit själv.

 215. Du fick chansen men missade den. Kommenterar man vissa saker men släpper igenom koncentrationsläger och uppmaning till misshandel av folk av annan ras får man finna sig i besvärande frågor. Du är inte ens lika smart som den här killen, Nick Griffin, ledare för British National Party:

  ”It stands to reason that adopting an ‘Islamophobic’ position that appeals to large numbers of ordinary people – including un-nudged journalists – is going to produce on average much better media coverage than siding with Iran and banging on about ‘Jewish power’, which is guaranteed to raise hackles of virtually every single journalist in the western world.”

  BNP bytte alltså kappa från judehat till islamhat för att kunna köra på som tidigare. Och gör man det kan man ju påstå att ”ingen är nazist längre” – även om man bara byter etikett på hatobjektet och den judiska världssammansvärjningen blir en islamsk sådan, Säger man ifrån mot rashatare är det inte att ”förtrycka någon debatt”, för dessa människor torde ha väldigt liten förmåga till att föra någon debatt.. Artikeln med citatet finns här: http://www.guardian.co.uk/politics/2008/apr/10/thefarright.race
  Har också citerats på HuffPo under rubriken ”Neo-nazis for Israel”. http://www.huffingtonpost.com/max-blumenthal/neo-nazis-for-israel_b_156497.html

  Och nu kapar jag länken hit, så du behöver inte besvära dig med att svara.

 216. Björn
  ”Och nu kapar jag länken hit, så du behöver inte besvära dig med att svara”
  Hehe, ett billigt sätt att få sista ordet? Du får nog räkna med svar om du ger dig in i en debatt.

 217. ”Lilla Ali kan skatta sig lycklig att du ser över honom , att han inte behöver hävda sig mot en mob i Rosengård, att han har en förebild i dig som inte kommer leda honom till en respektlös,repressiv ,segregerande kvinnosyn etc. . Alla har inte den turen.”

  Tack Sara. De orden värmde verkligen 🙂 Ja jag kommer att göra vad jag kan för att ”mina” grabbar ska växa upp med självförtroende och en positiv syn på varandra och framtiden. Skulle någon försöka att rubba balansen mellan barn i vårt område så skulle nog en mindre trevlig sida hos mig komma fram.

  Vad gäller situationen i Malmö så tycker jag också att den är oacceptabel. Det är inget som man kan soppa under mattan. Men majoriteten av de som bor i exempelvis Rosengård måste ju också tycka att situationen är under all kritik. Varför gör inte normala invandrare och svenskar gemensam sak? För sanningen är ju den att de flesta invandrare också avskyr våld, hederskultur och gruppvåldtäkter.

  Som jag ser det finns lösningen på era problem delvis i er inställning till varandra. Förändrar ni inte den kommer problemen aldrig att försvinna.

 218. Björn Nilsson, lika så bra att du ”kapade länken”. Dina inlägg är så förvirrade och motsägelsefulla att de inte bidrar till debatten över huvud taget.

 219. anna1 -”Som jag ser det finns lösningen på era problem delvis i er inställning till varandra.”-du se er inställning?Jag är varken Malmöbo eller politiker..Jag tycker att ”er” borde innehålla dig också.Du måste göra vad du kan och åtminstonde se till att vara upplyst.Det har blivit som det har på grund av kultur clash och greedy insnöad politik som sålts som macdonnalds i guldpaket.I ren teori så finns det miljoner som lever i heders kultur runt om i världen-Hur kommer det sig tror du?Rosengård fylls på och folk utsätts.När SD resonerar att man borde hjälpa de som kommit hit och inte fylla på med fler blir de kallade rasister.

 220. GandalfGrå

  @observer

  Jag vet inte vad du har emot judar….det finns ca:15miljoner av dom i hela världen är det den gruppen som hotar Sverige och svenskheten eller världen för den delen..hahaha tillåt mig att skratta…! Tittar vi däremot på hur islam breder ut sig i världen…och hur mullor i Saudiarabien lär barn i tv att judar minsann bakar bröd på blod från kristna småbarn. Hehe och det gör dom anno 2011. Då har i varje fall jag klart för mig att intoleransen och hatet utan gränser kommer från islam ! Europa har ända sedan Islams bildande försökt att hålla saraceerna utanför Europas gränser…och det har många gånger hängt på det berömda om vi skulle kunna stå emot. Nu bjuder vi hit muslimer och försörjer dem dessutom utan att få det minsta lilla tack…! Dom tar sig rättigheter i vårt underbara Sverige..och förpestar våra framtidsutsikter..! För en muslim anser sig stå över andra..och koranen talar också om för dom att med judar och kristna(och även andra religioner) kan en muslim göra vad han eller hon vill med. By the way det är så islam sprids…alltid med hjälp av svärdet…du ges valet ta till dig islam eller dö…!Inte mycket valfrihet där inte…hehe ! Deras kvinnosyn är också ganska medeltida milt utryckt. Jag är orolig för att vårt sätt att leva och vår frihet att tänka och tala snart är ett minne blott….frågan är också har vi pengar till all denna invandring för den är ju inte gratis..!

  Det finns 1,6 miljarder muslimer i världen idag räcker inte det 🙂

  //GandalfGrå

 221. Jag är ingen nazist eller judehatare men tog mig bara rätten att berätta hur den enda affärsrelationen jag haft med en jude i mitt liv höll på att sluta. Säkert finns det goda judar också, men jag tycker ändå att man skall ges rättigheten att ventilera sina upplevelser utan att för den skull bli stämplad som vare sig nazist eller raisist. Och det var väl IC’s poäng med sin artikel. En SD anhängare som försöker värna om de grundvärden och mänskliga rättigheter som är förenliga med ett nordiskt samhällsklimat skall givetvis inte heller tystas eller utsättas för de trakasserier som nu tycks vara fallet.

 222. Och gammelmedias grepp om den ”fria” pressen där journalister som inte har de rätta åsikterna ratas och fördrivs påminner väl mera om en regim med nazistiska förtecken, trots att den upprätthålls och ägs av personer med ett judiskt påbrå? En jude kan kanske också vara en nazist ändå ut i sin krökta tånaglar om denne bedriver åsiktsförtryck.

 223. Hej Ingrid!

  Jag har följt det du skrivit här under en längre tid och för det allra mesta imponerats av din saklighet och klarhet i tanke och skrift.

  Den 19 oktober kl 21.35 skriver du emellertid: ”Linda, du glömmer en viktig sak. De som i Afrika fångade in och sålde slavarna till vita, var andra svarta afrikaner. Detta är ett faktum som alla ständigt glömmer, för det är ju så mycket enklare att skylla allt elände på ”den vite mannen”.” Just för att jag vant mig vid dina vanligtvis så stringenta kommentarer finner jag denna passus märklig. Konstigt nog hittar jag ingenstans någon som reagerat på detta (möjligen har jag läst slarvigt) och känner mig därför manad.

  Hur menar du att det faktum att även svarta var involvevrade i slavhandeln på ”skurksidan” har något som helst med saken att göra? Fråntar det nazisterna någon skuld att det fanns judar och zigenare som samarbetade med dem? Är det sydafrikanska nationalistpartiet mindre klandervärt för att det höll sig med frivilliga svarta angivare under apartheid-eran? Blir det mindre viktigt att kämpa för pappors rättigheter för att det finns män och fäder som kallar sig feminister? Lindas poäng var väl ändå att Afrika ännu lider oerhört svårt av att ha utnyttjas å det grövsta under århundraden. Att ”den vite mannen”/”västvärlden”/”imperialistmaktena”/”kalla-det-vad-du-vill” är den som har lejonparten av skulden för detta är väl ändå inget som någon läskunnig människa med någon form av kapacitet för logiskt tänkande och övertygelse om människors lika värde rimligen kan invända mot.

  Så vad har det med saken att göra att det även fanns och finns svarta skurkar (likväl som det givetvis fanns och finns vita hjältar)? Vad du åstadkommer med din kommentar är att skjuta skulden från där den hör hemma. Och varför dölja sanningen med rökridåer? Är det inte just sådant som brukar göra dig själv misstänksam – när fakta döljs eller förtigs?

  Jag inser (hoppas!) att detta inte är din avsikt, utan att du helt enkelt bara i ditt sedvanliga sanningssökande vill framhålla fakta som möjligen brukar förtigas (det är i och för sig inte min bild av verkligheten att just detta skulle vara någon sorts tabu, men skit samma). Problemet är som sagt sammanhanget i vilket den framförs; din kommentar har ju inte med saken – det Linda ville ha sagt – att göra, den skiftar fokus från en sanning till en annan men på ett sätt som får den förra att framstå som mindre viktig. Vilket den inte är!

  I övrigt stort tack för din viktiga kamp!

  PG

 224. PG. Precis som du anar så påpekade jag ett faktum som brukar förtigas. Att det kan vara viktigt att påpeka beror inte på att jag vill frånta västvärlden skuld från dess agerande i Afrika, utan att bredda bilden en smula. Mycket av det vi gör i västvärlden är präglat av den skuld och skam vi känner inför kolonialtiden och slaveriet, inte minst svensk invandringspolitik lider av detta.
  I många afrikanska länder lider man av att ha kastat ut barnet med badvattnet. I Mugabes Zimbabwe går det mesta på tok nu. Men denna fråga är så komplex att varken tiden eller utrymmet räcker till här.

 225. PG
  Jag vet inte vad slavhandeln har med någonting alls av idag att göra. Slavhandel har funnits lika länge som det funnits människor. Slavhandel har funnits på alla kontinenter bland alla folkslag och är inget västerländsk fenomen. Slavar har köpts och sålts av vita, gula, bruna, röda och svarta människor och har inget med raser att göra.

  Inga idag levande människor ska behöva stå till svars för vad deras förfäder gjorde för 100, 500 eller 1000 år sedan. Att bara ta upp slavhandeln när det diskuteras invandring är trams. Det finns inget logiskt samband mellan slavhandel och dagens sinnessjuka massinvandring överhuvudtaget.

 226. Ingrid: Tack för ditt klargörande, nu känner jag ro i själen igen! 😉

  Sudden: Jag tycker i och för sig att du har fel beträffande historiens betydelse för dagens skeenden, men detta skrev jag inte en statvelse om i mitt inlägg. Vare sig bokstavligt eller mellan raderna. Du bemöter således argument jag inte framfört. Det blir mer konstruktivt om du håller dig till saken.

  PG

 227. Man ska lära av historien, men man kan inte skuldbelägga dagens levande människor för vad deras förfäder gjorde för kanske 200 år sedan.

  Angående Afrika och slaveriet som ni så gärna vill få till ett västerländskt problem:

  Afrika

  Slaveri var frekvent i Afrika, även innan européerna startade den atlantiska handeln, ett exempel är Kungadömet Kongo.[2] De afrikanska slavar som såldes för att användas i Mellanöstern och Amerika fångades in av inhemska afrikanska slavjägare. Afrikanska kungariken och hövdingadömen som fångade slavar inkluderade Oyo-Yoruba, Kongimperiet, Benin, Fouta Djallon, Koya, Khasso, Kaabu, Fantekonfederationen, Ashanti, Aro och kungariket Dahomey. I Khasso var familjernas status beroende av antalet slavar de ägde. I stater som Ghana (750-1076) och Songhai (1275-1591) utgjordes omkring en tredjedel av invånarna slavar. Ännu högre andelar återfinns inom många andra stammar. Ungefär hälften av Madagaskars befolkning var under en period förslavad. I Etiopien användes kvinnor som sexslavar och i Somalia är den etniska gruppen bantu slavättlingar till sydligt belägna grupper som tagits som slavar av somalierna.

  Slaveriet i Afrika avskaffades i samband med kolonialismen på 1800-talet, antingen som ett resultat av direkt erövring eller genom avtal mellan afrikanska ledare och främst Storbritannien. År 1848 kom Storbritannien och Muskat överens om att bekämpa slavhandeln. Liknande avtal skrevs med Mexiko, Chile, Uruguay och Bolivia år 1843, med Gulfstaterna 1849 och med Zanzibar och Madagaskar år 1873.[3]

 228. …och Sudden fortsätter argumentera emot sina egna hjärnspöken…åtminstone är det inte undertecknad som stått för påståendena som bemöts vilket man lätt kan förledas tro av det Sudden skriver.

  För övrigt tillhör det god ton att för det första vara tydlig med att man citerar och inte ståta med lånta fjädrar, och för det andra att uppge var citatet står att återfinna. Som i Suddens inlägg ovan där merparten finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Slaveri

  I en from föroppning om undvikande av vidare missförstånd: Jag är inte främmande inför en diskussion om slaveriets koppling till synen på dagens invandring till Sverige (även om det som Ingrid påpekar är tämligen komplext och möjligen väl långt vid sidan av trådens ursprungliga ämne). Dock är jag helt ointresserad av att hålla på och argumentera emot bemötanden av påståenden jag aldrig framfört.

  PG

 229. @ Sara

  Du har rätt! Jag har precis som alla andra människor ett ansvar gentemot andra. Och det försöker jag att ta. Jag tror dock inte att lösningen är att jag ställer Ali och min son mot varandra.

  Jag har sett rashat på nära håll, närmare bestämt i Sydafrika, Soweto. Det samhällsklimatet vill jag INTE ha i Sverige. I två veckor bodde jag i en svart familj och i två veckor fick jag se konsekvenserna av den förda apharthaidpolitiken. Du anar inte vad det gör med människors självkänsla.

  Krafttag mot invandrare och svenskar som begår brott är jag helt för. Men jag ser den här debatten i ett större perspektiv. Jag kan inte medverka till att motsättningar mellan grupper förstärks genom att t ex säga att Linda ska UT. Inte heller kommer jag att låtsas som att problemen inte finns. Men man måste vara försiktig i hur man talar om varandra. Vi lever här tillsammans och vi måste hjälpa varandra. Det är grunden.

  Själv tänker jag

 230. Men PG. Linda tog upp slaveriargumentet, att Europa är skyldig till slaveriet i Afrika. Ett vanligt förekommande argument till att vi om möjligt bör öka invandringen ytterligare. Vad vet du förresten om hennes poäng med det hon skrev? Du lägger orden i munnen på folk.

  Men det är väl klart att jag citerade. Det ser väl vem som helst.

  Bra, tala om för mig kopplingen mellan urgammal slavhandel och dagens helsjuka invandring till Sverige.

 231. Men PG. Linda tog upp slaveriargumentet, att Europa är skyldig till slaveriet i Afrika. Ett vanligt förekommande argument till att vi om möjligt bör öka invandringen ytterligare. Vad vet du förresten om hennes poäng med det hon skrev? Du lägger orden i munnen på folk.

  Men det är väl klart att jag citerade. Det ser väl vem som helst.

  Visa mig gärna kopplingen tack.

 232. Dubbelpost :O

 233. Hej Sudden och tack för din sakliga kommentar!

  Jag förstod inte att det inte var mig utan Linda du argumenterade emot. Och jag vare sig kan eller vill såklart föra hennes talan, det klarar hon så bra själv om hon vill. Jag håller dock inte med om att jag lagt några ord i någons mun, tvärtom tycker jag att jag var tydlig med att jag gjorde en tolkning (”Lindas poäng var väl ändå att…”).

  Du skriver att ”Inga idag levande människor ska behöva stå till svars för vad deras förfäder gjorde för 100, 500 eller 1000 år sedan. Att bara ta upp slavhandeln när det diskuteras invandring är trams. Det finns inget logiskt samband mellan slavhandel och dagens sinnessjuka massinvandring överhuvudtaget.” och ber mig beskriva ”kopplingen mellan urgammal slavhandel och dagens helsjuka invandring till Sverige”. Detta är inget jag funderat mycket över men så mycket inser jag ändå snabbt att ämnet inte låter sig kokas ned till ett par tvärsäkra meningar.

  Spontant tänker jag lite såhär: Om vi ponerar att landet A för 100 år sedan utnyttjade landet B och därigenom skaffade sig ett orättfärdigt försprång som lever kvar än i dag så kan jag tycka att JA – dagens invånarna i landet A (dvs helt andra människor än de som de facto utförde övergreppen) har att tugga i sig att de har ett utökat ansvar gentemot dagens invånare i landet B jämfört med vad de haft om övergreppen för 100 år sedan inte ägt rum. Jag ska dock direkt säga att jag inser att det finns tusen invändningar mot detta synsätt och det är mycket möjligt att min magkänsla leder mig fel. Vad tycker du – om du utvecklar ditt resonemang lite? Kan ett land verkligen aldrig ha ett ansvar, handlar allt alltid om individen?

  Jag har ytterligare en fråga till vem som helst som har lust att svara: Är ”slaveriargumentet” verkligen vanligt och viktigt bland de som är förespråkare för en så kallad generös svensk flyktingpolitik? Jag betraktar mig som hyggligt allmänbildad men måste med en skammens rodnad tillstå att jag sällan eller aldrig stött på det i en seriös debatt. Jag själv vill leva i ett Sverige som hjälper den som är i nöd, men detta mitt ställningstagande bottnar inte ett smack i skuldkänslor utan från en grundsyn där solidaritet är en hörnpelare.

  PG

 234. Från vänster/antirasistiska/feministiska-kretsar hörs ofta resonemang om västerländsk (manligt kodad) skuld. De verkar dra en direkt linje mellan det negativa i dagens samhälle, i den globala kapitalismen, prostitution, mäns våld mot kvinnor, etc, bakåt till imperialism, kolonialism, slavhandel, korståg, osv.

  Något är sjukt i vår självbild. En skevhet som kränger, gnisslar och får en att ligga vaken, eller bara ge upp. Förkastningslinjer mellan grupper i samhället, mellan män och kvinnor. Ibland undrar man om det är ett sadistiskt experiment. Som här.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article10448146.ab

 235. anna1-I sådana fall ligger du och jag -, en Sverigedemokrat sympatisör på samma sida.Det enda som gör oss olika är att jag inte är interesserad av att vara en ”snäll flicka” som fastankrar mig i min egen spegelbild som sådan utan är mer interesserad av att förljupa mig intellektuellt,sätta trångsynthet,bias för/ emot till sidan.Förutom att Ali är en fin emotionel historia så har han ingenting att göra med den här diskutionen,Det har inte sowetto eller ras hat heller.Jag tycker att syftningen på att jag eller SD är rasister är en för djärv anklagelse för att yttra på den nivån du är insatt i sakfrågan.Att sjunga ”lets all love eachother ” är ingen lösning på något. Om SDs politik kommer utföras blir det mindre grupp mot grupp.Det är inte SD eller skåningar som gjort Rosengård till vad det är idag men det är bara de som kan lösa saken. Det finns folk som värkar tro att det är mest den vita som varit skyldig till att ha exploaterat världsinnevånare.Det var muslimerna som sålde svarta slavar till de vita,det finns länder i Afrika där 85% av kvinnorna blivit attack våldtagna.Det finns element i Sverige som finner sig i hederskultur.Ett sådant element eller sådan familje enhet i Sverige är en för många då de pengarna skulle kunna bli använda för att istället odla hederskultur i Sverige hjälpa mycket fler människor utomlands att neutralisera förtryck mot kvinnor och barn.apropå aparthaid så finns det delar av detta egalitäriska land som man blir utesluten från att gå på badhus pga att man är kvinna.Flickor blir mer och mer trakasserade..du anar inte vad det gör för deras självkänsla!!…

 236. anna1” För sanningen är ju den att de flesta invandrare också avskyr våld, hederskultur och gruppvåldtäkter.
  Som jag ser det finns lösningen på era problem delvis i er inställning till varandra” SD är partiet med flest invandrare och de tycker att saken måste ändras och att krav måste ställas på deras egen grupp men sedan kommer det oupplyst folk som kallar dem för polariserande och rasister istället för att stödja det enda partiet som är seriöst när det gäller frågan.Det är er inställning som måste ändras.

 237. GandalfGrå

  @Jens

  Hehe ja jag kan bara hålla med hur I HELA HELVETET kan det ha gått så illa för den här tjejen Joanna. Fast hon säger ju i.o.f.s att hon är rabiat…och det är ju bara att hålla med henne.

  Jag kan inte känna igen mig i det hon beskriver om vita män..okay jag har konsumerat en del porr i mina dagar det ska jag villigt erkänna…men porren har ju blivit lika harmlös som söndagsmiddagarna. Alla har ju kollat på porr..speciellt i dessa dagar när internet är världens största porrblaska.

  Vad är det med just vita män som är så vidrigt…dessutom det måste väl finnas vita muslimer…hehe. Och hon som feminist tror att i ett muslimskt samhälle så skulle hon automatiskt få det bättre än i det vi har i Sverige, människan kan ju inte vara klok.

  Jag tror att det mesta av alla tokigheter i världen bygger på okunskap…jag tänker då på en ganska rolig sak som Mao gjorde i Kina. I Kina under Mao ansåg man ett tag att sparvar och andra fåglar åt för mycket säd och andra grödor, så vad gjorde man jo man skickade ut ett dikret till det kinesiska folket att fåglarna skulle dödas, folket gick man ur huse och jagade och dödade varje fågel dom såg..vilket bara hade till följd att skadedjur som baggar och larver åt upp en ännu större del av grödorna..p.g.a att det inte längre fanns fåglar som åt upp skadedjuren.

  Mao ville också visa världen att han var en hejjare på att tilverka stål…det var bara det att Kina inte hade några bra fungerande gruvor i drift och liten för att inte säga dålig kunskap om masugnar. Men ändock Mao ville sätta Kina på kartan och fick folk att lämna in varje gryta varje slev varje liten sketen järngaffel till stålverken..hehe det var bara det att allt det järnet hade så dålig kvalitet att stålet var rena skämtet och naturligtvis var det ingen som köpte skiten. Nu var bara problemet att nästan inga familjer i kina hade några husgeråd kvar..och det dröjde en evighet inna dom fick råd med nya..! 😉

  Okunskap mina vänner är det som ger människan de mest bizzara tankar om tingens ordning..många blir vilsna och måste ändå hävda sig fast dom inte egentligen har på fötterna för att göra det.

  Jag talade en gång med en flicka på ett Universitet någonstans i Sverige, hon höll på att utbilda sig till Socionom. Vi kom in på det här med teknologer och humanister och hon sa att vad har någonsin en civilingenjör gjort för någon människa…jag bara skakade på mitt huvud och tänkte hur korkade kan människor vara. Jag svarade henne att det här huset som du bor i som håller dig varm..har förmodligen en ingenjör varit med om att hållfasthetsberäkna…och ritat och beräknat elförsörjning i. Och den där mobiltelefonen du alltid sitter och pratar i den kan det ju faktiskt tänkas att en hel hög med civilingenjörer har varit med om att designa och dessutom hela det spektrum från markledningar till sateliter som gör det möjligt för dig att ha en kommunikation.

  Jag tror att människor inte tänker längre.. och dom lär sig inte det dom behöver kunna.. för att kunna tänka en sund och sann tanke. Det är bara de första bästa konstiga bizzara mest skrämmande och chokerande tankar som kommer ur deras munnar numera…..bäva månde mänskligheten när sådan dumhet bor i dem.

  Jag vet inte hur vänsterfeminister tänker när dom hyllar Islam som har den mest intoleranta synen på kvinnors rättigheter och hur dom får ihop det med den feministiska kampen…det borde ju vara tvärtemot.

  Jag tror att svenska vänsterkvinnor har något slags behov av att åka lite svart flottstång och den driften är starkare än att tänka logiskt…HAHA…!

  //GandalfGrå

 238. @Linda .Vi är skylldiga dig som med-människor. Vi är inte skyldiga dig ett dugg som grupp pga någon slavhandel. Du är inte ens Amerikan.De värsta brotten som begåtts innom slavhandeln var de muslimska!

 239. Jag är polis och har sett negrer i alla möjliga sammanhang. Min gamla mormor tyckte att de borde hängar i byns utkant, kanske bäst för dem och alla inblandade. Vissa raser är av ondo och de tillför inget. Vore alla rågblonda svenskar på jorden skulle vi inte ha krig. Något att tänka på kanske.

 240. @Vahl: (Jag gissar att du är ett så kallat troll, alltså en som bara vill provocera genom att förfäkta en kontroversiell åsikt som du egentligen inte står för. Men hursom.)

  Det där är ju bara trams. Om alla i hela världen var svenskar – vilket till att börja med är ett idiotiskt tankeexperiment, för att det är orimligt – så skulle vi hitta andra anledningar att misstro varandra, andra särskiljande drag, andra intressekonflikter. Det är liksom inbyggt i människan, i existensen, att se både likheter och skillnader, och att strida om allt som är värt att strida om.

  Jag har personligen mycket svårt att tro att svarta afrikaner skulle ha kriminalitet i blodet. Det är snarare så att det är vår godtrogenhet och kravlöshet som inte är anpassad till verkligheten. Vi tror att det är synd om precis varje individ som kommer, att varje individ bara har goda avsikter, och att alla kan bli goda människor och välanpassade, försvenskade samhällsmedborgare om de bara får tillräckligt med kärlek, förtroende och acceptans. (arbetslinje + batiktant = win …)

  När kunskapen om vår generositet, kravlöshet och naivitet sprids över världen, så lockas folk hit som inte är guds bästa barn, och då får vi ligor som flygs in från latinamerika för inbrottskampanjer, östeuropeiska metalltjuvar, krograggande hivmän, drogsmugglare, assistansfuskande kaninmän och ”flyktingar” som säsongsbor i landet de flytt ifrån.

  Socio-ekonomiska faktorer i all ära, men det är inte *svensk* diskriminering av invandrare eller svensk strukturell rasism som skapat ovanstående typer av rötägg.

  Men att vi får hit rötägg betyder inte att alla ur samma etniska grupper är dåliga människor. Vi bör inte generalisera, men vi får inte heller vara naiva, och självklart bör vi agera med kraft, sätta gränser och agera så att det blir mindre attraktivt (gärna en rejäl förlustaffär) för icke-svenskar att missbruka vår gästfrihet och vårt förtroende.

 241. Jag tycker väl både Walh och Jens har rätt på sitt sätt, helt klart är att sveriges ekonomiska resurser överutnyttjats av många lata, de lata drar sig till Sverige och de ”hyggliga” arbetssamma till USA. Vilken driftig invandrare skulle gilla Sverige? Jag känner många muslimer som jobbar hårt, men inte i Sverige…

 242. nod325 har en poäng. Problemet är att våra politiker och myndigheter tror att alla människor i världen är ärliga och hederliga och förstår inte att för varje ny förmån vi inför kommer det busslaster av människor som vill utnyttja dessa.

 243. Kan det inte vara så att politiker och myndigheter visst förstår den mänskliga naturen men att det helt enkelt är jäkligt svårt att konstruera ett välfärdsystem som är humant och solidariskt på samma gång som det saknar kryphål?

  Jag tolkar (möjligen felaktigt) vissa av de senare kommentarerna ovan som att det ska finnas en oproportionerligt stor andel lata invandrare som utnyttjar svensk välfärd. Jag känner inte till några några seriösa undersökningar som visar att den så kallade gruppen invandrare innehåller en större andel människor som av lathet utnyttjar det svenska väfärdssystemet på ett orättfärdigt sätt än vad ”gruppen svenskar” gör och skulle därför vara tacksam om någon kunde peka på en sådaan källa. Jag frågar alltså inte om bidragsberoendet skiljer mellan grupperna, utan är nyfiken på underlaget för att påstå att ”invandrares” bidragsfusk skiljer sig från ”svenskt” genom att till större del bottna i lathet.

 244. PG
  Jo, jag tycker ett land kan ha ett ansvar för tidigare övergrepp mot andra länder eller folk. Dock beroende på övergreppens omfattning, under vilka förhållanden, samt på hur länge sedan de skedde.

  Vad gäller Sverige så har vi inte varit i krig på över 200 år. Vi har inte haft någon omfattande kollonisering. Slavhandeln upphörde för ca: 400 år sedan. Vad skulle vi vara skyldiga världen kan man undra.

 245. @Linda-Du representerar inte invandrare och invandrar frågan.Du har möjligen haft några dåliga erfarenheter då folk haft dåliga reaktioner på ditt ytliga genetiska arv och det är synd men som du också har uppget har du svenska vänner som bryr sig.DU grupperar och drar folk över en kamm -svenskar/icket svenskar..DU ställer grupp mot grupp.I alla länder du kommer till kommer det vara så att inte alla kommer gilla dig hela tiden vilket är ett faktum varenda människa lever med.Som kvinna och svart har du bil,kompisar,autonomi och rättigheter i Sverige vs Saudien då du som kvinna och svart inte är värd ett halvt öre.Det finns även politiker som förespråkar slavhandlen i muslimska länder och berättigar köpande av svarta sexslavar.De värsta brotten som begåtts innom slavhandeln var de muslimska!Det är en stor skillnad till individers brott och en hel stats legalisering av dem.Åk till Rosengård och säg mig att jag inte har rätt att konstatera att det finns problem där.Gruppera inte mig eller SD med rasister så grupperar jag inte dig med Rosengårds ligorna!!

 246. @ GB -När vi nämner SD så menar vi Sverige Demokraterna -vilket parti syftar du på – Social demokraterna-De som packat in alla som djur i Rosengård för att de trodde att de skulle bli billig arbetskraft ,kallade detta multikulturalism ,godhet och sålde denna gimmick till det naiva Svenska folket som dynga i guldpaket.GB du verkar vara kvalifiserad enligt dig att vara min vita slav.Jag skulle ta betalt av dig för att du ska vara min slav.Det skulle vara en ära för dig.

 247. GB: grattis, du vinner dagens piccola-vuvuzela!

  Tröstpriset, en halvdagsutflykt till Hvitfeldtska gymnasiet med tårgas-provning och rebirthing på fuktig asfalt, går till…. Thomas!

  All in good fun.

 248. Hej Ingrid!
  Tack för en bra och läsvärd rapport. Men ärligt talat: Du borde ta bort kommentarer från sådana som helt uppenbart är provokatörer som seglar under falsk flagg. Din hänvisning den 20 oktober till Voltaire har jag förståelse för men vissa inlägg är uppenbart skrivna av provolatörer.

 249. @Falstaff-En del provokatörer borde få ha sitt sagt .Om de inte skulle få det så skulle jag inte veta hur djupt kaninhålet verkligen går.Jag är förvånad men mer upplyst så här.Det är illa!

 250. @ Sara: Du vill veta hur djupt kaninhålet verkligen går? Kolla inlägget ovan från signaturen Bettan så vet du hur djupt det går. Det skulle inte förvåna mig om Bettan var en av dem som försökte hindra SDU-demonstrationen. Behöver Du veta mer om hur djupt hålet går? Självklart skall man kunna säga både det ena och det andra i en öppen diskussion men sådana som signaturen Bettan är inte ute efter att debattera utan försöker bara skjuta diskussionen i sank och omintetgöra samtalet – precis som de grupper som försökte hindra SDU-demonstrationen.

 251. @ Sara

  ”Jag tycker att syftningen på att jag eller SD är rasister är en för djärv”

  Jag tycker absolut inte att du eller någon annan som belyser problemen är rasister. Det är ett billigt trick som vänsterextremister och feministnazister tar till när argumenten är slut. Jag ber om ursäkt om du uppfattade mig så för det var inte min avsikt.

  ”Att sjunga ”lets all love eachother ” är ingen lösning på något.”

  Jo det är det. Det skapar en vi-känsla istället för hat. Du, jag och alla normala människor ska samarbeta, inte ha ihjäl varandra.

  Sedan tror jag att våld på internet leder till våld irl. Jag är helt säker på att det är på det sättet. Det är inte kul att bli kallad för svartskallejävel, nazist eller pedofil. Till slut rinner bägaren över och det är då det blir farligt. Dock tycker jag att yttrandefriheten är det viktigaste av allt. Jag tycker bara att man ska ta det lite lugnt…

  @ Gandalfgrå

  ”Jag vet inte hur vänsterfeminister tänker när dom hyllar Islam som har den mest intoleranta synen på kvinnors rättigheter och hur dom får ihop det med den feministiska kampen…det borde ju vara tvärtemot.”

  Jag fattar inte heller det. Men det är bra att de drar ner brallorna på sig själva och visar vilka hycklare de är! Inte ens när flickor kastas ut från balkonger och dödas reagerar de. Allt är som vanligt den svenske mannens fel! Men så här är det ofta tycker jag; de som skriker högst om t.ex. kvinnor och barns rättigheter är många gånger helsjuka som personer.

 252. anna1-”Att sjunga ”lets all love eachother ” är ingen lösning på något.”
  Jo det är det.- Nej det är det inte!
  Man kan alltid sjunga det ,det kan underlätta och åtminstånde är det inte speciellt dåligt i sig självt men det är INTE alls någon lösning på det riktiga problemen i sammhället . Det är som att måla en vägg med djupa sprickor som behöver spacklas. Ditt påstående är supernaivt. Något måste göras i politiken.Du har alldrig sätt en riktigt antisocial människa i ögonen (det har jag).Det finns folk du kan sjunga en sådan sång varpå de ler ,slår dig i bitar och våldtar ditt barn-Detta utan att de befinner sig i psykos och inte vet vad de gör. Fråga vem som helst som är insatt i psykologi och sociologi om detta.Du bygger på din teori innifrån din egen värld utan att ha upplyst dig-något som påminner religion.Det är farligt.

 253. Gandalfgrå-Vänster feminister är ett slags djur som har uppnåt vissa faser i utvecklingen till att bli normala och self sufficient individuella kvinnor men kommit till ett halt dvs stop i utvecklingen. De har fäst sig vid en ideologi att starka är förövare och svaga goda offer. De kan men är inte säkra på det själva och ser sig själva fortfarande som offer i sina egna huvuden.Jag är feminist, har kritik till porrkulturer (inte bara dock) och patriarkaliska strukturer men det skulle inte falla mig in att prioritera en islamsk totalitär ideologi framför västlig kultur relativism.

 254. | 23 oktober 2011 kl. 23:01 tillägg. Bara för att man inte någonsin sett en varg betyder det inte att de inte existerar.När man finner fotavtryck i snön och lamm börjar försvinna är man indirekt ansvarig för famtida problem om man blundar inför saken.

 255. @ Falstaf -Vad kan jag säga…Det skulle verkligen vara bra om man hade alternativet att dra en linje över det som är totalt veck.Men var man drar linjen är också en fråga

 256. Surkärringen

  Ok, jag ser att Ingrid är mer politiskt korrekt än jag trodde. Jag hittade några tänkvärda kommentarer som tydligen inte föll henne i smaken, eller också gjorde de det men hon vågade inte låta dem ligga kvar. Ge mig EN fri plats på nätet som inte cencurerar. EN! Jag känner att svenska folket inte får vädra sina innersta tankar, hur kan vi då förändra till det bättre? Man ska gilla negrer, man ska tro att judarna förintades industriellt, man skall tro på växthuseffekt och att kvinnan är mer värld än mannen.

  Jag tror inte på något av ovanstående saker.

  Ni som vill att samhället utvecklas till något bättre måste inse att all censur är av ondo. Alla skall få säga sitt och folk skall få läsa höra allt och på så sätt kunna bilda sig en egen uppfattning.

  Jag funderar på att starta en hemsida och ha den utomlands, där svenskar kan vädra allt mellan himmel och jord utan att riskera att jag bannar dem eller att jag tar bort DERAS ÅSIKT.

 257. @ Sara

  ”Det är som att måla en vägg med djupa sprickor som behöver spacklas.”

  Men du och de flesta andra människor är inga sprickor i någon vägg. Däremot kan sprickor uppstå om man ställer människor och grupper emot varandra (män/kvinnor, invandrare/svenskar, osv). När någon/några har attackerat, ljugit om och behandlat mig som skit så har det lett till att jag tagit ut min frustration över en annan människa som inte gjort mig någonting. Det är verkligen inte okej och det är inget som jag är stolt över. Det blir som en ond spiral, allt upprepas!. Det är också psykologi.

  ”Du har alldrig sätt en riktigt antisocial människa i ögonen (det har jag).Det finns folk du kan sjunga en sådan sång varpå de ler ,slår dig i bitar och våldtar ditt barn”

  Nej det har jag aldrig gjort och det är jag väldigt tacksam för. Jag har dock stött på annat våld (verbalt/psykiskt) och det gör också ont. Lösningen är emellertid inte att jag beter mig som hatarna (även om det tyvärr har hänt att jag sjunkit till samma nivå).

  Men jag kan bli mer insatt i de här frågorna. Du har helt rätt i det. Det räcker inte med att läsa dagstidningar och tro att saker och ting löser sig av sig självt. Det vore dessutom egoistiskt mot de människor som lever i områden som exempelvis Rosengård. Det måste vara hemskt att inte känna sig trygg och ständigt behöva oroa sig för att något händer ens barn. Jag vet inte hur jag skulle tackla det faktiskt.

  F ö avslutar jag nu min medverkan i diskussionen och önskar dig, Ingrid och alla andra allt det bästa. Vi ses säkert igen.

 258. De illegala motdemonstranterna borde gripas och bötfällas rundligt. Så skulle polisinsatsen kunna finansieras.

 259. | 20 oktober 2011 kl. 11:16 | – oops det är inte statue of liberty det är lady justice.

 260. Nu har alla verkligen lagt orden i min mun. Jag har aldrig sagt att man ska ta in invandrare pga skuld. Aldrig sagt att invandringen är problemfri. Men om ni nu tycker att man ska bli 100% svensk för att få bo här så varför får jag som mer eller mindre är född här ha samma rätt till att kritisera Sverige som svenskar? Lite dubbelmoral måste jag säga! Jag argumenterar mot idioterna som verkar vara släkt med Hitler här inne. Men inser att man inte kan argumentera med idioter för idioten tar ner samtalet på sin egen nivå och där kan bara idioten vinna. Och som sagt, statistisk är skrattretande. Och att dom som är minst beblandade med invandrare blir rasister är ännu mera skrattretande. Beresta människor som skaffat sig en bredd kunskap inom religion, etniciteter och kultur visar aldrig tendenser till att vara rasistiska. Man kan aldrig läsa till sig mänskliga erfarenheter. Så mycket fattar väl t om en dement. Vem fan har inte läst historia, religion och krig i skolan. Men inte kan man bedöma människor genom den kunskapen. Och tittar man noga på kommentarer här inne så kan man ju hitta alla egenskaper som man sitter och anklagar invandrare för att besitta. Extremister, okunniga, rasister och människor som inte verkat komma långt fram i utvecklingen. Här är man inte rasist om man skriver att judar och afrikaner ska dödas men tydligen är man svenskfientlig om man råkar upplysa omgivningen om att Sverige inte är guld o gröna skogar. Tummen upp! Jag skulle inte ta den vänliga informationen om att vi afrikaner är utvecklingsstörda som en förolämpning för att min kusin är just det och hon är mer medmänniska och empatisk än 80% här inne någonsin kommer att vara. Faktum är att hela befolkningen skulle behöva en släng av just den sjukdomen.

  Jag avslutar min medverkan till att referera till kvällstidningarna som för ett par dagar sedan tog upp hur många som tagit självmord pga mental ohälsa. Jag vill minnas av dom flesta namnen var svenska. Så jag är inte ens orolig över att Sverige skulle orka med någon grövre rasism än den fega som sker bakom datorerna och hemma bakom stängda dörrar. För hur ska man orka förgöra någon annan när man är i full gång att förgöra sig själv……

  ”Don´t look down on anybody unless you´re helping them upp”

  ”If you live in the past, the present will become it, and the future will never change”

  ”If you don’t hear it with your own ears or see it with your
  own eyes, don’t invent it with your small mind
  and share it with your big mouth”

  Martin Luther King
  ”Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet,
  utan de goda människornas tystnad. Du är inte bara ansvarig för
  vad du säger, utan även för det du inte säger”

  ”Who are you to judge the life I live? I know I’m not perfect and
  I don’t live to be. But before you start pointing your fingers
  I’d make sure your hands are clean.”

  Lite citat till mina kära medmänniskor som verkar besitta så mycket hat!

  Ha ett bra liv!

 261. @ Linda artikeln handlar inte om rasism den handlar om sk antirasister, SD och yttrandefrihet.de relevanta kommentarerna har som utgor majoriteten ar inte rasistiska.du och andra har fatt lagga ut sina kommentarer och alla kan bli kritiserade (manga har blivit det).du borde lagga din energi pa ett problem som ar mer problematiskt och lasa en artkel en arabisk fodd kvinna skrev googla ”Vi har en medeltids profet i rikstagen” dar kan du lasa om sorten manniska som vill legalisera slaveri pa allvar istallet for att irritera dig pa mygg

 262. @ Linda artikeln handlar inte om rasism den handlar om sk antirasister, SD och yttrandefrihet.De relevanta kommentarerna här som utgör majoriteten är inte rasistiska.Du och andra här har fått lägga ut sina kommentarer och alla kan bli kritiserade (många har blivit det).Du borde lägga din energi på ett problem som är större och läsa en artkel en arabisk kvinna skrev- googla ”Vi har en medeltids profet i rikstagen” där kan du lasa om den sortens människa som vill legalisera slaveri pa allvar istället for att irritera dig pa mygg.Hälften av min släckt är av judisk påbrå.Alla tre av farfars bröder dog i gaskammaren så jag skulle enkelt kunna hänga upp mig på vissa kommentarer här men det är helt fel prioritering. Den lilla procenten här som kör nazist snack är delad på jag vet inte hur många vänster troll. BTW jag är SD sympatisör.Läs den politiska kartan rätt/upplys dig!

  ”Jag argumenterar mot idioterna som verkar vara släkt med Hitler här inne. Men inser att man inte kan argumentera med idioter för idioten tar ner samtalet på sin egen nivå ”-Ja precis det är vad du gör..Blanda bara inte alla dina kritiker med dessa..Alla har plikt att avstå från bias oavsett etnicitet-samma gäller dig och mig,

 263. Råkade komma in här när jag skulle läsa om lite antirasism. Jag hamnade visst väldigt fel. Jag tycker det är tragiskt att du ser demonstranterna som de stora bovarna i dramat. Vi har en högervind som blåser över hela europa som inspererar både unga och lite äldre som (Breivik) att göra galna handlingar. Rasism är en galen ideolgi. Han som anordnade den här demonstrationen (Personen som står för polistillståndet) har haft kontakt med Anders Breivik exempelvis. Då tycker jag det är bra att människor kommer och potesterar. Sverige demokraterna ska verkligen få ha sitt möte, men man kan aldrig stoppa människor från att få protestera. Sådant ägnar sig diktaturer åt. Självklart är det tragiskt att en del demonstranter vill förstöra och sabotera men de allra flesta vill utrycka sin vrede mot rasism i en tid då den är på framarsch. Det är något viktigt och något fler människor borde ha gjort i Tyskland 1933 då nazistpartiet ännu inte blivit stort och hade långt ifrån mariotet i deras rikstad. Folk klankade ner på de som demonstrerade mot nazisterna då så som folk klankar ner på de som demonstrerar mot SD idag. SD är ett brunt rasistiskt parti hur de än vill framställa sig. De kommer ut bevara Sverige svenskt och deras ”T-shirt demonstration” visar ännu en gång att de inte är vilket parti som helst. De råkade inte bara ha T-shirt. Det är en tradiotion inom facismen att bära kortarmat med fanan. Visa styrkan. Tråkigt att du försvarar dom. Hälsningar// Fas 3

 264. Kajsa. Om du läst hela min artikel och ändå inte förstått vad jag menar, så hjälper det nog inte att jag upprepar hur vedervärdigt jag tycker det är med människor som är självutnämnda godhetsapostlar men inte har ett uns förståelse för vad demokrati och åsiktsfrihet och yttrandefrihet är.
  En pöbel är en pöbel, oavsett vad de kallar sig själva. Att stå och skrika och kasta saker mot sina meningsmotståndare är kriminellt.

 265. @ Kajsa-Du verkar läsa för mycket dagstidningar.Ska man basera sina åsikter på dem så kan man lika gärna lägga ner att ha politisk opinion eller tycka något om hur samhället ser ut idag.SD har länge haft en enhat kampanj emot sig som målar upp en bild som inte har något att göra med dem.SD är det parti som har flest invandrare.Detta är pga att SD vill sätta problem i ljuset av dålig och korrupt politik som utförts av de andra partierna som vill dölja detta.SD vill också öppna stasi arkiven med namn på politiker och journalister som medverkat med östtyskland under kriget och bedragit sitt land. SD är emot det växande fenomenet i Sverige av en kultur som underordnar kvinnor och underblåser destruktion av jämmlikhet.Det finns fler nazister inom AFA än inom SD.Hur tror du att jag kan vara halv jude och vara SD sympatisör när alla av mina farfars bröder dog i gaskammaren.Med ett IQ på över 140 är det även mindre rimmligt att kalla mig för nyttig idiot och ändå mindre n a z i s t !!??Vill du veta något om SD gå in på deras sajt och sluta tro på hypen.Det är mest AFA som liknar en hjärntvättad mob i ett Islamist förtryck minus religionen.Är man faschist för att man har på sig en T-shirt?Upplys dig!!!! Breivik gjorde vad han gjorde på sitt eget uppdrag presis som Ted Kaczynski gjorde vad han gjorde på sitt eget uppdrag och inte pga miljö partiet.Hur kan man vara så oupplyst och ha tillgång till internet.

 266. @ Kajsa .Var så god och läs vilket parti som har de riktiga rasistiska rötterna http://sv.wikipedia.org/wiki/Rashygien_i_Sverige

  Var så god och läs se Islamisters med-arbete med Nazisterna att etniskt utrota 6000 000 människor http://www.youtube.com/watch?v=RfJqsSu1vmU

  Sig mig nu vilka är rasisterna..vilka är nazisterna ..va????

 267. @ Kajsa. http://sverigedemokraterna.se/2011/10/27/jimmie-akesson-fragar-statsministern-om-stasi-arkiven/
  Det kan kanske vara så att politiker och journalister förtalar SD pga av att de har något att dölja??
  u p p l y s dig!

 268. jag vet mitt namn - bt

  @Kajsa, ack så fel du har.
  jag är själv invandrare. Jag har anpassat mig och jag står fullständigt på SDs sida då det gäller följande:
  – kriminella invandrare ska ut. De förstör för bland annat mig
  – papperslösa ska ut. De är här olagligt!
  – svenska journalister ska går om sina utbildningar. En journalist ska vara objektiv. Den ska inte låta sig hjärntvättas.
  – vi har demokrati här eller? (ok, hade). Jag som åskådare ska få lov att själv välja vem o vilka jag ska lyssna på. Det ska inte vänster inkompetenta ungar tvinga mig ifrån.
  – svenskmedborgarskap ska man få på prov. Det ska återkallas om man missköter sig
  – man ska inte få lov att vifta med andra flaggor. Passar inte det svenska? då finns det en bra lösning – åk tillbaka
  – religiösa symboler ska förbjudas
  Jag håller för Sverige.
  Tack för mig

 269. @ jag vet mitt namn – bt
  High five!! Bra sagt!

 270. jag vet mitt namn - bt

  tack Sara 🙂

 271. @Kajsa
  Hehehe, menar du på fullt allvar att det skulle vara en ”fascistisk tradition” att bära kortärmade tröjor? Källa på det tack!

  Jag är utbildad statsvetare, var ordförande i SDU i 5 år och satt i SD:s partistyrelse i 10 år – och har aldrig hört om detta.

  Istället är det ju så att du känner att du måste ljuga för att kunna kritisera SD. Det brukar vara såhos de antidemokratiska motståndarna mot partiet.

 272. @Jimmy Sten Windeskog

  Ja men va faaen det vet väl alla att har man en kortärmad t-shirt då är man ”ju” en fascist..tänk på alla småttingar på dagis…och alla dessa fördömda innebandykillar/tjejer…. 😉 som kutar runt på plan och heilar….!

  Få se nu…hmmmm…. finns det andra grupper i samhället som använder t-shirts…..vad man blir arg när det visar sig att alla människor i socialgrupp 3 har fascistiska t-shirts på sig gud hjälpe alla dessa kriminella människor med fel åsikt…!

  GandalfGrå

 273. Man undrar stillsamt om även underkläder är någon kod för påhittade fascister i någon dåres konspirationsteori…

 274. Rött svart och vitt verkar återkomma mycket på extremism och faschist flaggor.Kan någon säga vilka färger AFA har på sina flaggor??

  http://www.google.co.il/search?pq=fascist+colors&hl=en&sugexp=kjrmc&cp=13&gs_id=k&xhr=t&q=fascist+flag+colors&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1363&bih=889&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

 275. Jag upprepar: Killen som stod på polistillståndet för den här demonstartionen har suttit i möte med Anders Breivik. Osmakligt? Något annat är väll svårt att påstå och att det på något sätt inte skulle ha nåon betydelse finner jag som mycket märkligt. Det var ett politiskt möte de hade självfallet. Den som säger att Breivik skulle vara opolitisk har ingen koll. Han var inte speciellt uttalad facistisk. Högerpopulist som SD. Det är inte bara yttrandefrihet att protestera mot rasism, det är en skyldighet. Det borde fler gjort i Tyskland 1933 punkt.

 276. Intressant syn på yttrandefrihet, ”det är en skyldighet”. Skyldigheter är minst lika mycket inskränkningar av friheten som vad förbud är. Ännu mer faktiskt, eftersom det innebär ett tvång att göra en viss sak och därmed utesluter allt annat, medan ett förbud bara utesluter en viss sak och tillåter allt annat.
  Och, är alla människor som någonsin suttiit i möte med Anders Breivik automatiskt rasister eller medskyldiga till hans dåd?

 277. Ok, det där med skyldighet var snarare en retorisk poäng får jag väll erkänna. Alltså har man haft ett politiskt utbyte med Anders breivik bör man tänka om. Jag har inte pratat om att någon skulle vara medskyldig till hans dåd. För mig räcker politiskt utbyte till att gå för långt och det säger mer om dig än mig om du inte tycker det är ett dugg obehagligt. Att Sverige demokraterna skulle va det parti med flest invandrare som någon här sa är en lögn. Att de har invandrare som sympatiserar är inte någon lögn men va fan har en sympatisör koll på? Seriöst. Sverige demokraterna kan ha invandrare hur många invandrare med komplex som helst som sympatisörer. De är fortfarande ett rasistiskt parti. Ett parti som säger att olika kulturer inte kan mötas. Sverige har alltid varit mångkulturellt och kommer alltid vara. Sverige demokraterna har bara bytt ut ordet ras mot kultur, annars är det samma skit.

 278. Kajsa, du begår grundfelet att du bedömer någon annans (han som satt i möte med Breivik) handlande utifrån den kunskap du nu har, inte den kunskap hand hade då. Det finns psykopater, fanatiker och knäppskallar inom alla samhällsgrupper, skikt och politiska riktningar och man kan inte säga på förhand vilka som det kommer att slå över på, kunde man det skulle inte såna saker hända som Breiviks massaker.
  Att man sen är kritisk till mångkultur innebär inte per automatik att man är rasist. Jag har förklarat min inställning i tidigare kommentarer i den här tråden, se särskilt här och här.

 279. Ping: De största skurkarna är mina kollegor, säger svensk journalist « Varjager's Weblog

 280. Ping: Niall Ferguson in Toronto « Snaphanen

 281. Det går givetvist inte att förespå vem som är psykopat. Men Breivik var rätt tydlig med sina rasistiska åsikter långt innan han utförde dådet. Han kritiserade mångkulturen på samma sätt som Sverige demokraterna, ett rasistiskt sätt. Det låter vackert dolf när du talar om att kultur är ”spännande” och något som förstörs om det blandas. Du pratar om såkallade kulturkrockar. Du verkar inte förstå att kultur inte är något fäst. Det är något ständigt föränderligt. Vi är alla människor, samma människa och kultur är det som finns runt omkring oss. Som arbetarklass tillhör du en annan kultur än en överklass. Likaså landbyggd och stad. Självklart måste än dock människor få lov att flytta från landbyggden in till staden och få göra en klassresa. Kultur är inget fast, vi är alla människor. Du för en ohållbar argumentation och talar om kultur som något fast, typ som ras. När det börjades tala om raser under 1700-talet talades det inte direkt om överordnade och underordnade, de slog int eigenom från på 1800-talet regält men det var självklart än dock fel att dela in människor av samma kött och blod på de sätt de gjordes på 1700-talet. Vi är lika! Och kultur är inte något fast, det kan du tyvärr inte göra något åt Dolf. Ett försök skulle ge facistiska konsekvenser. Även om du kanske bara är naiv och välvillig.

 282. @Kajsa

  Vad har rasism med kritik av massinvandring och multikulti att göra..?
  Varför drar du ett självklart likatecken mellan dessa två företeelser?
  Du måste ha ett tankefel någonstans för jag får inte ihop det till ett logiskt resonemang, och jag är övertygad om att de flesta som är här på bloggen har samma uppfattning som jag.

  När du säger saker som ”Han kritiserade mångkulturen på samma sätt som Sverige demokraterna, ett rasistiskt sätt. ” så låter det precis som att du är som en papegoja som inte förstår vad du säger bara upprepar sådant du har hört.

  Jag kan inte ta dina argument och vad du säger på allvar…tyvärr Kajsa 🙂
  Föresten fascistiska konsekvenser……vad är det… förklara vad är fascistiska konsekvenser…jag tror många här är väldigt intresserade att höra vad som händer då..vad innebär det?!

  GandalfGrå

 283. @ Kajsa
  Med detta har jag dödförklarat din tes!!
  Alla är människor Jack the ripper och Ted Bundy också men de är under grupperingen seriemördare.Ted brukade få mycket fan mejl av kvinnor i fängelset som gillar den sortens typer ,han var ju charmig.
  Breivik, Ted Katzinski,Stalin och Hitler är under grupperingen politiska mass mördare dock Ted och Breivik står närmast psykologiskt även då de har två helt olika ideologier (pseudo-nationalist och miljövän).Hitler var vegitarian är alla vegitarianer Nazister?Tänk noga före svaret på denna fråga då den avgör din intelligens.
  Du tycker inte det finns skillnad mellan tex en västerländsk modern kultur och Maja kulturen då kannibalisering och människo offer var en vardag??Det finns nyanser mellan rött och blått men det betydar inta att rött och blått inte existerar.
  Islam är en idiologi inte en ras därför är man lika rasistisk när man är emot Sverigedemokraterna som man är när man är emot Islam.
  Den universella deklarationen av jämmställda rättigheter är ej accepterade av Islam.
  ”Tekia”= är den lögn man berättar om Islam till infadels och liberaliserade okunniga muslimer.
  Jag har levt i mellanöstern och är 10 gånger mer upplyst än dig då du är den fördomsfulla.
  En fördom är att ha en falsk syn på vad en grupp människor tänker och gör därför är en
  radikal vänster aktivist fördomsful .Han beslöjar Islam med sina egna ideer om en personlig gud som den i kristendomen och budeismen medan Islam är en offentlig religion då man inte kan bortvälja lagar på samma sätt och kan lätt mobilisera fientliga massor.Det är inte du som grupperar muslimer de grupperar sig själva och pga det system de har gemensammt. De grupperar dig som en som inte är med i det systemet.Det är du som är naiv..det är du som går med som ett får i gruppen utan att ens ha gjort ett försök till självkritik och logik.U p p l y s d i g!!!!

 284. Kajsa skriver: ”Sverige demokraterna kan ha invandrare hur många invandrare med komplex som helst som sympatisörer. De är fortfarande ett rasistiskt parti. Ett parti som säger att olika kulturer inte kan mötas.”

  Hur vill du möta hederskultur?

 285. Okej. Gandalfgrå du för ju inte fram ett enda argument själv. Bara barnsliga påhopp. Men låt mig förklara. Fråga nr 1: Vad har kritik av massinvandring med rasism att göra? Svar: Att påstå att det på något sätt skulle vara massinvandring till Sverige är en lögn. Så det är en väldigt oseriös fråga som visar på din okunnighet. Sverige har tidigare varit ett land som tagit emot flyktingar. Under perioden 1982-2001 tog Sverige emot det högsta antalet asylsökande per capita i europa och nordamerika, men senaste åren har det förändrats och asylpolitiken har strypts. Nu skickas människor till och med tillbakla till krig fast det strider mot folkrätten. Så någon massinvandring sker knappast. Att då måla upp en bild av en ”hemsk massinvandring” skapar givetvis ett vi och dom, motsättningar mellan människor på grund av etnisitet och det ÄR rasism. Att påstå att människor inte kan leva tillsammans i såkallad ”mångkultur” är att påstå att människor på grund av etnesitet inte kan leva ihop, det är rasism vare sig om ni kallar det ras eller kultur. Fråga nr 2: Vad innebär facistiska konsekvenser? Svar: Jag vet itne hur bra gandalfgrå är att sätta in det jag skriver i ett sammanhang, men jag ska fösöka vara extra pedagogisk! Jag skrev det tidigare som ett svar till Dolf. Dolf hänvisade till en text han tidigare skrivit att han inte nervärderade några kulturer men han ville inte att de skulle blandas. Jag skrev då som ett svar att kultur inte är något fast, det förändras ständigt. Vi människor har alla samma kött och blod och kulturen är det vi har runt omkring oss. De som lever på landsbyggden har en kultur, de som lever i storstaden har en kultur, arbetarklassen har en kultur, överklassen har en annan kultur. Universitetsvärlden kan ha en viss kultur. Skulle ingen av dessa kultur få lov att blandas, att det var förbjudet i vårt samhälle att börja utbilda sig om man är från en arbetarklass familj exempelvis, att inte få lov att få flytta till en storstad, eller flytta till landet. Då skulle det innebära facistiska konsekvenser, alltså för att förklara ytterliggare: ett samhälle med väldigt mycket förbud, där man itne får flytta från stad till landsbyggd, Eller skaffa barn med någon akademiker om man själv är arbetare på konsum, Sådana förbud vore väldigt, ja rent av facistiska. Kultur är föränderligt och har alltid blandats!

 286. @ Kajsa .Den västerändska kulturen har gått betydligt snabbare frammåt gällande männskilga och kvinnors rättigheter än den i saudia rabien sedan medelåldern vilket betyder att den saudiarabiska kulturren är mer fäst än den västerändska. Ta inte mina ord för det använd internet och googla!!

 287. Kajsa. Det är faktiskt du som far med lögner här. Under de senaste 30 åren har långt över en miljon människor invandrat till Sverige, vilket är enormt många med tanke på vår folkmängd. Att kalla det massinvandring är helt korrekt. Jag tror inte något annat land i världshistorien på så kort tid förändrat sin egen befolkning på detta drastiska sätt.

  De allra flesta är inte heller flyktingar utan kommer hit för att de vill ta del av Sveriges generösa bidragspolitik. Och vem kan klandra dem för det? Människor strävar efter att få det bättre och man kan inte begära av somaliska analfabeter att de ska vilja arbeta och lära sig svenska bara för att vi ger dem uppehållstillstånd. Vi får helt enkelt skylla oss själva för de problem som vi i Malmö dagligen upplever.

 288. @ Kajsa ,Att jämmföra landsbyggden,universitetet och arbetsklassen i samma land är helt ojämmförbart med en annan kultur/religion/ideologi från en annan sida av planeten där de lever i ett helt annat tids perspektiv.Det är totalt okunnigt.
  Du can acceptera en annan kultur så mycket du vill det betyder inte att de accepterar dig om du inte blir en av den..I detta klipp blir AFA utslängda ur rosengård..http://www.youtube.com/watch?v=hG3WmgUfqrk
  Här kan du se ytterligare ett upplopp..

  Vet du vad Googla bara ordet upplopp i youtube..
  Vådltäcktsvåg varsogod och argumentera detta..

  Sammhälle med mycket förbud ha ha vilket??

 289. Hederskultur finns i många kulturer och kvinnovåld ska givetvis alltid bekämpas. Den västerländska kulturen är ingen gullegris kultur precis. Vi åker och dödar människor i afghanistan och irak och i den västerländska kulturen finns det många män som slår och dödar kvinnor. Fundamentalistiska kristna. Allt möjligt. Sen finns det mycket bra. Precis som i de flesta kulturer. Men snackar vi invandring så är det självklart vi ska ta emot flyktingar som flyr från totalitära stater. De är ju inte människornas fel. De flyr ju. kanske från hedersvåld.

 290. Det har ingenting med ekonimi att göra det har att göra med värderingar-

 291. @Kajsa: Begreppet ”massinvandring” är ju värdeladdat och en subjektiv bedömningsfråga. Låt oss istället kalla det ”rekordinvandring” och konstatera vi under förra mandatperioden slog invandringsrekord.

  Svart på vitt, rekordinvandring:

  Klicka för att komma åt Beviljade+uppehållstillstånd+1980-2010.pdf

  Under den borgerliga mandatperioden 2006-2009 hade vi *all-time-high* med mer än 76.000 beviljade uppehållstillstånd varje år. (Trots eventuellt hårdare regler?)

  Under perioden som helhet beviljades 1,3 miljoner uppehållstillstånd. Flertalet till anhöriga utan flyktingskäl, så som jag tolkar diagrammet.

  Du kanske ser det som business as usual, men jag ser det som massinvandring.

  När man lägger samman detta med andra uppgifter, som det att 95+% av migranterna inte visar giltig identitetshandling eller falsk identitet (mer än 300.000 svenska pass är på vift, förlorade, stulna, sålda), endast 2% av de s.k. ensamkommande flyktingbarnen beviljas flyktingförklaring, endast 10% av barnen anses ha skyddsbehov och flertalet är misstänkt vuxna, ja, då får åtminstone jag känslan av att vi, svenska folket, är utsatta för asylmissbruk av bibliska proportioner.

  Om nu någon, mot förmodan, skulle vara intresserad av vilka grupper som välkomnats in i vårt samhälle de senaste 30 åren – vi är ju inte rasister som gör skillnad på folk och folk – så finns här ett blad om detta:

  Klicka för att komma åt tabs3.pdf

  Den som har huvudet på skaft kan se att totalen här (377.287 personer) har en ungefärlig motsvarighet i det tidigare faktabladet: ”Flykt. el motsv.”. Den som är ouppmärksam (eller okritisk) kan lätt förledas att tro att vi bara tagit emot 377.000 personer under perioden 1980-2010. Den verkliga invandringen är ca 3,5 ggr större.

  Den förenklade, falska bilden sprids av media, delvis av myndigheterna och av asylvänner, tillsammans med propaganda om att Sverige har blivit kallt, inhumant och annat trams, samtidigt som invandringen slår rekord. Vi har aldrig varit generösare än nu.

 292. Den västerländska kulturen är ojämmförbar med hederskulturen!!Att säga något annat är att vara en självhatande kvinna.För att man rymmer från ett annat land betyder inta att man har bättre värderingar eller att pga att man är offer inte skulle göra en annan människa till offer.När du ser kravaller ,våldtäcktsvåger och hedersvåld i sverige känner du att massinvandringen har varit till nytta.Nu har du en annan situation i hand dvs inte bara hedersvåld utanför men även innanför gränserna.Du kallar de invandarna i SD för nyttiga idioter,du måste ha storhetskomplex.Är jag faschist och nyttig idiot pga att jag sympatiserar med SD ..det är inte så så rimmligt med ett IQ på 140 uppåt.Är jag okunnig -inte rimligt jag har bott i mellanöstern.Vet du hur många procent i världen som är fundamentalistiska kristna som begår FGM ,hedersmord och mord för blasfemi vs muslimer?Kan det kanske vara rimligt att ta in den procenten i din ekvation?? De som behöver fly från hedersvåld kan för det mesta inte göra det för de är bevakade utan pengar och rättigheter.Ta en titt på rosengård och upploppen och gissa dig till vem som kommit in!!!??Att stödja massinvandring från mellanöstern är att stödja förtryck på hemmaplan plus att du betalar för detta med dina landskvinnors kroppar och själar.I Sverige har du lagen på din sida medan i dessa länder har du inte det-det är inget som borde ändras till det värre eller??Är det fortfarande rimligt att hålla sig fast vid sin förnäma fashionabla ideologi när man ser att det är människofördörvande error i värkligheten eller är detta en sorts bekväm lögn man ska hålla sig vid och låta andra betala för??The rode to hell is paved with good intentions.Det är inte din ideologi det är fel på dvs att hjälpa människor men du hjälper mest dig själv och din egen känsla att genom att ” tro på jultomten” att allt fixar sig själv med goda tankar ditt problem är att genomföra vad du uttryckt kommer inte hjälpa de du tror och kommer inte ha den effekten du söker.Om vad du vill är att få ut 100 i din ekvation så har du gjort det genom att addera 4+9/20.Försök med lite självkritik och att upplysa dig.

 293. Men, om man ska resonera om den förra mandatperiodens rekordbeviljande av uppehållstillstånd, så kan man – utifrån det som Merit Wager låter anonyma medarbetare från Migrationsverket (sk miggor) berätta på hennes blogg – sluta sig till att denna svenska generositets apex, denna toppnotering av vår välvilja, snarast handlar om att verket under dess f d generaldirektör totalt avskaffade kvalitetstanken och ansvarskänslan i myndighetsutövandet, i ett vansinnigt försök att minska behandlingstiderna. Man verkar ha gett medarbetarna order om att se genom fingrarna med formella krav och bevilja uppehållstillstånd snarast möjligt utan att ifrågasätta.

  Där har du en annan historia som motsäger att det skulle ha blivit hårdare. Så, med tanke på vilken bananrepublik som Sverige blivit – vilket generositetens godtycke som nu upphöjts till norm på Migrationsverket – så har gissningsvis de allra flesta som avvisas eller utvisas idag verkligen, verkligen, verkligen inget giltigt flyktingskäl eller formell rätt att stanna.

 294. @JohannaV
  Jag var en av dom som pratade ”Gôttebosska”.
  Jag ville inte missa tåget hem
  //Joakim Makkonen

 295. Sara snälla lugna dig lite. Jag försvarar inte hederskultur på något sätt. Jag tycker all form av våld är fel. Din och min mening skiljs i att det sker massinvandring, för det gör det faktiskt inte. det blir en oseiös debatt. det sker invandring det kan vi vara övernesom. Det har innan 2004 fått komma en hel del till Sverige och det är jag stolt över. Likväl som jag skäms över att Sverige idag skickar hem människor till krig, 90-åringar till ett land de inte har någon närstående i, barn som bott i Sverige i hela sitt liv. Våra åsikter skiljer sig även i tron att allt hemskt som händer i vårt samhälle skulle vara invandrares fel. Jag bor själv i rosengård och kan säga att det var en hel del vita medelklassveganer som kom och kravallade och satte fyr på mitt område. Men det var även människor som bor här. Jag tror inte att det handlar om att det finns invandrare. Jag tror att sociala problem skapar kriminalitet, inte etnisitet. Vi bor i ett land där skillnaden mellan fattiga och rika ständigt ökar. Det har inget med någon invandring att göra utan politiken som förs gynnar enbart de rika samtidigt som det slår ner på folket. Våra äldre människor får sitta med nerkissade blöjor på våra äldreboenden samtidigt som ägaren gör stor vinst på våra pengar som i betalar för att ha våra äldre där. Det byggs fina dyra bostäder åt rika människor samtidigt som bostadsbristen är hur stor som helst. Det satsas inte på unga människor och sannerligen inte på unga människor i rosengård. Istället får ungdomar här höra att de är barbarer, en vrede växer mot samhället. Det är inte invandringens fel, det är klassamhället! Men det är lätt att börja känna vrede mot invandrare i dessa tider, lätt att ta till sig att allt skulle vara islams fel. Det finns en annan väg att gå!

 296. Kajsa skriver: ”Hederskultur finns i många kulturer och kvinnovåld ska givetvis alltid bekämpas. Den västerländska kulturen är ingen gullegris kultur precis. Vi åker och dödar människor i afghanistan och irak och i den västerländska kulturen finns det många män som slår och dödar kvinnor.”

  Kan du ge ett eller flera exempel på hederskultur i den västerländska kulturen där tjejer hotas till livet eller knuffas ut från balkonger för att de vill leva ett normalt västerländskt liv med självvald pojkvän och personlig frihet? Visst händer det att svenska män dödar sin fru eller flickvän, men hur ofta är offret mannens dotter, syster eller kusin? Hur ofta är andra familjemedlemmar inblandade i planeringen eller utförandet av dådet?
 Hur ofta har en svensk man mördat och familjemedlemmar försvarat och accepterat mordet? Hur många svenska flickor tvingas bo på skyddat boende på grund av att de gått på på disko eller förlorat sin oskuld? Hur många tvingas gifta sig med en äldre släkting de inte älskar? Kort sagt, svenska kvinnomördare agerar av individuella skäl. De mördar inte för att rentvå sig inför ett kollektiv.

  ”Fundamentalistiska kristna. Allt möjligt. Sen finns det mycket bra. Precis som i de flesta kulturer.”

  Vill du ge något exempel på vad som är bra i en hederskultur.

  ”Men snackar vi invandring så är det självklart vi ska ta emot flyktingar som flyr från totalitära stater. De är ju inte människornas fel. De flyr ju. kanske från hedersvåld.”

  Tycker du även att det är självklart att de som utövar hedersvåld ska få stanna i Sverige?

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=4769798

 297. @Kajsa
  Jag har aldrig påstått att kulturer skall vara statiska och oföränderliga, det är en misstolkning från din sida. Det kan vara för lite invandring. Det kan vara för mycket invandring. Vad är en bra nivå av invandring? En där mottagarkulturen kan absorbera invandringen utan att det ger upphov till allvarliga slitningar. Invandring innebär förändring. Förändring kan gå för långsamt, för lite förändring innebär att kulturen stagnerar, men den kan också gå för snabbt. Om dagens pensionärer känner sig som främlingar i sitt eget land, så är det ett tecken på för mycket förändring under för kort tidsperiod.

  En hög invandring lär också innebära att man importerar problem. Enligt den svenska invandringsmodellen så sätter vi inga kulturer över andra, alla är lika mycket värda, och alla är lika välkomna. Men hur blir det då med konflikter mellan olika invandrargrupper? Om vi importerar (i brist på ett bättre ord) serber, kosovoalbaner, judar och palestinier så kan vi knappast undvika att det uppstår konflikter mellan de olika grupperna, oavsett hur vänligt inställda vi svenskar är. Eller ska vi placera serber i Norrbotten, kosovoalbaner i Västergötland, Judar i Värmland och palestinier i Skåne? Blandar vi invandrargrupper utan åtskillnad får vi konflikter, segregerar vi dem … ja, då har vi väl själva frångått multikulturen och anammat ett ”rasistiskt” tankesätt. Vad är det förresten för skillnad på att ha olika kulturer segregerade i olika länder och ha dem segregerade i olika stadsdelar (typ chinatowns, vilket någon föreslog för inte så länge sedan)?
  Det är inte en frågan om att stänga gränserna och sätta stopp för all invandring. Det är en frågan om hur mycket invandring är hälsosamt. Ingen invandring tar död på kulturen precis som man dör av vätskebrist. För mycket invandring tar död på kulturen precis som man drunknar av vätskeöverskott.
  Att diskussionen överhuvudtaget förs så livligt som den görs är ett tecken på att invandringen upplevs som ett problem av stora grupper, vilket i sig är ett tecken på att invandringen är för stor.

 298. @Kajsa

  Först vill jag bara berömma dig för att du tar dig tid att vara pedagogisk med en så pass gammal man som jag ju ändå är..tack för det!

  Men som vi säger i Sverige ”det är svårt att lära gamla hundar sitta” Så här ligger det till du tycker att alla kulturer måste få chansen att blandas..ja om grundkulturen är Svensk kan säkert en akademiker beblanda sig med en proletär 🙂 utan att det ger större ringar på vattnet.

  Men när man tittar på ideologier sprungna ur religiösa manifest som f.ex Koranen som uttryckligen uppmanar de sina att det är helt okay att döda kristna och judar för att dom just är kristna och judar ja då har vi en blandning av kulturer som är som olja och vatten.

  Vi som kristna med våra västerländska ideologier som frihet,rättvisa och alla människors lika värde”kristna värdegrunder” kan inte leva med människor som ser oss andra som undermänniskor, grisar och apor…Islam är jämförbart med nazismen där uppdelningar mellan renrasiga arier och ickemänniskor var tydliga.Islam är intolerant, krigiskt och föråldrat och grundat på att allt som står i Koranen är den enda sanningen, och som muslim måste du underkasta dig och följa alla bud..även döda i Guds namn vad är det för religion som tillåter sådant!

  Att blanda den västerländska kulturen med den Islamska ideologin är dödsdömt från början vi har redan gått igenom ett världskrig mot en sådan ideologi Nazismen..och eftersom jag liknar Islam vid nazismen och dom liknar faktiskt varandra i mycket hög grad så vill i alla fall inte jag tvingas vakta mig i mitt eget land för vad som skulle kunna hända om 1 miljon muslimer i Sverige skulle få för sig att börja ta till våld här. Vilket vi redan ser försmak på i t.ex Rosengård där inte brevbärarna törs dela ut posten längre.

  Det värsta är inte att jag är rädd för öppna konflikter utan jag är mer orolig för vår ekonomi för det är på tok för många invandrare som blir paket som varken talar svenska eller någonsin hittar ut på arbetsmarknaden. Sociala kollin som säkert hade haft ett bättre liv i sin egen kultur och i sitt eget land än i Sverige där kraven är otroligt höga för att ens få ett jobb.

  Alla kan inte leva på att sälja kebab…om du förstår vad jag menar..!

  Kostnaderna för detta massinvandringsprojekt/experiment är det aldrig någon som talar om. Men jag kan gissa på att det kostar svenska staten omkring 150 miljarder kronor varje år.

  Dessa pengar är eller jag kanske skulle säga dom skulle vara till gagn för svenska pensionärer som de facto har jobbat ihop dessa pengar under sitt långa arbetsliv nu läggs dessa pengar istället på riffraffet som kommer hit utan papper och som ber oss tycka synd om dom fast dom inte ger ett skit för Sverige eller svenskarna utan helst skulle vilja slå ihjäl oss hela bunten. Men så länge dom kan kasta skit på oss och ändå få hämta sina socialbidragspengar eller andra åtgärdspengar låter dom oss vara. Åtminstone tills det dom väntar på och det är att dom ska bli fler än oss inhemska svenskar jag ska säga(västerlänningar) istället för det är det vi är.

  Det är skillnad på att blanda kultur med kultur också varför kan inte du ”Kajsa” inse detta, har vi samma problem med den stora grupp finnländare som kom till Sverige på 60-70 talet nej det har vi inte..varför har vi inte det..jo för att dom har samma värdegrunder som vi har. Finnländare stenar inte sina kvinnor eller kastar sina döttrar över balkongräcket…och även om deras matsmak och musiksmak är jäkligt konstig så 😉 så är dom ändå västerlänningar.
  Finnländarna kunde försörja sig själva och arbetade kanske dubbelt så hårt för att verkligen assimileras i det svenska samhället.

  Jag är har aldrig varit rasist ändå talar du om för mig att jag är en rasist det gör mig lite ledsen i ögat…vad jag däremot avskyr är intolerans, våld och upplopp som möts med fjäskande politiker och konflikträdda massmedier som tror att allt är svart och vitt och inget finns däremellan…dessa hycklare som inte vill se de egna tillkortakommandena med den misslyckade invandringspolitiken . Allt bara för att vi svenskar måste ju ses som lite godare, lite tolerantare, lite som världens samvete…men det håller på att ändras och jag hoppas att jag hinner få uppleva ett stopp för denna ohållbara politik.

  //GandalfGrå

 299. @Kajsa
  Människors liv har blivit sönderslitna till en sådan grad att när man säger jag försvarar inte hederskultur ställer man sig på fel sida.Det är ett sådant utbrett ohumaniskt system att det borde vara kristallklart att dena sortens faschism måste inte bara ”inte försvaras” utan den måste fördömmas totalt.En oseriös debatt uppstår när motdebatören inte kan höra läsa och se kritiskt utan har ställt sig på en sida av ideologiska skäl som den människan inte är redo att ändra på oavsett den information som lagts på bordet.Harvard proffessorer,historiker och de högst upsatta inom psykologin stödjer vad jag skrivit.Politiker och kvantum fysisiten Angela Merkel har dödförklarat Multiculti men Kajsa nekar till problemen och beskriver detta som sin ”tro”.Tro kan man göra i kyrkan.Vetenskapen pekar på att motsatta ideologier leder till kultur clash.Att leda en oseriös debatt är att debattera ut ur tro utan bas i fakta.Vad som hänt är inte invandrarnas fel utan en kombination av Svensk naivitet,Rysk-komunistiska interessen,vinklad media och politiker som säljer rosa färgad smörja i guldpaket.Att du använder ordet osäriöst säger mer om dig än oss.Nu har jag läst 12 rader till där du har kopplat saker som typ ”is och gris” ihop för att det rimmar och som du själv sagt baserar dessa argument i tro plus att de inte har någon relation till vad jag och många andra skrivit.Har du överhuvudtaget läst, förstått och sett de uppklistrade linkarna här?Du måste erkänna att genom att inte göra det är det du som är källan till en osäriös debatt.Hur stor invandring skulle du kalla massinvandring 23miljoner på en dag?Jag gav den siffran med flit för att förstå hur mycket du är ute och cycklar..
  För att förstå hur du tänker vill jag fråga dig följande rent teoretiska fråga-Om det skulle betyda att du hjälper 2 flyktingar ur riktig kris men detta betyder att 40 mer Svenskar blir våldtagna och 100 tals fler inhämska elever blir mobbade och trakasserade skulle du fortfarande försvara invandringen för dessa 2 människors skull??

 300. @Gandalf Grå-Jag såg din link.Det är illa!Värre en vad jag trodde.Det borde vara noll tolerans till detta.Om en kvinna behöver vara i skyddat boende pga en manlig släkting relaterat till hedershot och heders relaterat våld borde denna man direkt få det svenska medborgarskapet bort taget och bli tillbalka skickad där han kom från även om det betyder att rota upp var han kom från tio generationer tillbaka!!

 301. Wow, att ni orkar svara kajsa, en eloge till er. Jag tror inte det är någon idé att debattera med så uppenbart verklighetsfrånvända personer. Hon har inte förmåga att ta till sig information som går emot hennes nuvarande världsbild.

  Nu till Inger, tack för en mycket bra artikel om de farliga ”antirasisterna”. Modigt av dig att våga skriva detta, som egentligen borde vara en självklarhet i ett demokratiskt land. Men många av reaktionerna på artikeln visar ju tydligt att vi i Sverige inte längre vågar säga öppet vad vi tycker, då risken är överhängande att bli överfallen av afa-ligister.

 302. Ping: Gula SDU-flaggor mot en klarblå himmel – Med folket för fosterlandet. | Sverigedemokraterna i Stockholm Nordost

 303. Knutenvenster

  ”Om hela världen bestod av en ras, säg den röda indianska. Men en del av denna ras tyckte att dränera pensionärer på deras pensioner samtidigt som man drar ner på välfärden och höjer medicinkostnader, var ok. Då skulle SD vara emot dem”
  Svar till deleted:
  Vad jag vet så är detta ideologiska släktingar till SD som genomför denna politik.
  SD ligger nånstans på höger kanten (lite för långt mot det bruna hållet för det det ska vara trevligt) faktum är att SD röstar i 91,7 procent av fallen med Alliansen som för en direkt välfärdsfientlig politik, som till exempel att sälja ut äldrevården till privata aktörer (Carema tycker vi svenskar om). detta tycker jag är konstigt för SD förespråkar ju alltid att dom bryr sig om dom äldre. döm själva…Jag hoppas Sverige fortsätter vara en välfärdsstat, men det kommer vi inte vara med ytterligare ett parti som förespråkar ”vi mot dom”. Solidaritet med din medmänniska, vi är alla lika mycket värda! (även en sverigedemokrat)

  svar till Gandalf Grå:

  ”Men när man tittar på ideologier sprungna ur religiösa manifest som f.ex Koranen” (läs bibeln i mångt och mycket samma texter) kristna är fan inte guds fromma lamm dom heller, inte heller judarna..

  ”helt okay att döda kristna och judar för att dom just är kristna och judar ja då har vi en blandning av kulturer som är som olja och vatten.” men det klart, vi i det fina väst gjorde ju helt klart rätt när vi lät USA anklaga 1/3 av världens befolkning att vara satans hantlangare på jorden bara för dom inte ser Jesus som Guds son….

  ”Vi som kristna med våra västerländska ideologier som frihet,rättvisa och alla människors lika värde”kristna värdegrunder” kan inte leva med människor som ser oss andra som undermänniskor, grisar och apor…Islam är jämförbart med nazismen där uppdelningar mellan renrasiga arier och ickemänniskor var tydliga.Islam är intolerant, krigiskt och föråldrat och grundat på att allt som står i Koranen är den enda sanningen, och som muslim måste du underkasta dig och följa alla bud..även döda i Guds namn vad är det för religion som tillåter sådant!”

  svar på det sista: kristendom om man tror på en expresident…(G.W Bush d.y)
  Islam står för samma sak som kristendom, för det är i princip samma religion. Kärlek och förståelse det är bara ledare med dunkla avsikter som tolkar texter som att kristna och judar ska dödas, men detta är bara ett sätt för ett förtryckt folk att slå tilbaka.
  Det finns bokstavstroende inom kristendom också som läser allt som står i bibeln som om det vore dagens sanning… och nazister kan man vara oberoende av vilken religion eller etnicitet man tillhör, finns bara okunskap och ignorans så löser det sig med nasse frågan med…. *suck*

  ”så vill i alla fall inte jag tvingas vakta mig i mitt eget land för vad som skulle kunna hända om 1 miljon muslimer i Sverige skulle få för sig att börja ta till våld här” för det första inte 1 miljon utan snarare 350 000 det är ganska stor skillnad, och dessutom så är det ju så att många som ser ut som muslimer är kristna och har flytt till Sverige för att dom är kristna . Dessutom varför skulle dom ta till våld i högre grad än sk ”svenskar”. den höger extrema terrorismen står sig mot den islamiska att höger 4 och islam 1.

  Om att det är svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden
  ”Sociala kollin som säkert hade haft ett bättre liv i sin egen kultur och i sitt eget land än i Sverige där kraven är otroligt höga för att ens få ett jobb.” Jippie! Krig och förtryck det jag alltid ville ha. jag menar man flyr ju inte till ett helt främmande land för att man har något val.

  nepp nu orkar jag inte slå hål på fler lögner men resten av texten var helt klart hets mot folkgrupp enligt mig men ordet är fritt på nätet. helst av allt hade jag önskat att man hade kunnat ”skickat hem ” sånna som gandalf grå till 1930-talet där han hör hemma bland nationalsocialister och rasbiologer

  mvh knutenvenster

 304. Knutenvenster. Det är lite komiskt att du tror att du slår hål på lögner när det enda du gör är upprepar de lögner våra politiker och journalister bestämt att vi svenskar måste tro på.

  Är du verkligen så naiv att du inte förstår att många människor kommer hit för att de fått veta att man i Sverige inte behöver arbeta utan kan leva på bidrag resten av livet?

  Är islam och kristendom samma religion? Det tror jag inte många muslimer skulle hålla med om. Medan den kristna guden är förlåtande och kärleksfull är Allah straffande och elak. Islam betyder underkastelse och det är absolut förbjudet att ifrågasätta det som står i Koranen. Inser du inte att detta är en central skillnad? I västvärlden har vi dessutom gått igenom Upplysningen och numera tar vi den som så självklar att vi inte ens förstår att andra människor inte gör det.

  Fråga dig själv hur många av världens terrorbrott som har begåtts av kristna extremister? Hur många av världens hedersmord har begåtts av kristna mammor och pappor?

 305. @Knutenvenster

  Jag tycker inte att man kan jämföra kristendom med islam…kristendom är en religion byggd på ett kärleksbudskap…Islam är en kult byggd på hat, misstro och krig..islam är raka motsatsen till kristendom…och det är skrivet av den falske profeten..som själv var både pedofil..sadistisk mördare och krigshetsare/krigsherre!! Jag förstår inte hur någon kan kalla det för en religion ens….öppna ÖGONEN…och använd hjärnan..!
  Vad får man om man har en miljard anhängare till en pedofil..sadomördare,,och 700-talskrigsherre som skrivit ett dualistiskt manifest som man kan tolka på två sätt…jo man får världens största och våldsammaste kult/sekt som någonsin funnits på jorden..detta i en modern tid…haha vilken krock…använd hjärnan..!

  Jag kan inte säga det bättre än så här….och det är enkelt att ta till sig…om man förstår vad vi i väst står inför….!

 306. @Knutenvenster

  ”Om att det är svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden
  ”Sociala kollin som säkert hade haft ett bättre liv i sin egen kultur och i sitt eget land än i Sverige där kraven är otroligt höga för att ens få ett jobb.” Jippie! Krig och förtryck det jag alltid ville ha. jag menar man flyr ju inte till ett helt främmande land för att man har något val.”

  Det är ju muslimer som håller på och bråkar och krigar där så varför kommer det hit muslimer från Somalia om dom håller på att skapa sitt idealsamhälle i Somalia…då kan dom väl stanna kvar där…du tror inte att det kan finnas andra saker med Sverige som lockar fattiga människor att komma hit..det är ju jävligt uppenbart att i Sverige kan man ljuga sin väg in i landet och under tiden får man ALLT betalt..och får ta del av den svenska standarden som är bland de högsta i världen…du verkar inte tro att dessa människor vet någonting om Sverige redan innan dom kom hit….! Hur korkad tror DU att dessa människor är egentligen…det är klart att det inte är krig dom flyr från dom tar första bästa anledning att fly men dom behöver inte själva vara den hotade gruppen ”ta kurderna uppe i norra Irak dom var aldrig hotade under USA´s invasion…men vart flydde dessa människor …jo TILL SVERIGE hehehe…” .. det är en bättre ekonomisk verklighet som dom flyr till..en verklighet som dom inte har den blekaste lust att själva bekosta utan dom blir de socioekonomiska kollin som jag har pratat om tidigare det behöver vi inte hyckla om i Sverige…vi som bor här har faktiskt ögon att se med ..!

  Att du vägrar se verkligheten…jag vet inte riktigt vad det beror på..men Europeér har ju för vana att vara godtrogna och vägra se verkligheten för hur den verkligen ser ut…är det någon som jag som varnar för alla faror alla tecken..då ska jag förlöjligas…hehe….trotts att det kommer att visa sig att jag hade rätt….men vad hjälper det en sådan korkskalle som dig….ingenting…du kommer förmodligen att sluta på ett svärd utan att ens fatta varför..!

  Verkligheten bygger på historien…Islam har en historia enbart byggd av våldsamma erövringar..Islam har spridit sig från Saudi Arabien med hjälp av svärdet..och enbart med hjälp av svärdet hela tiden..INSE…hur kan historien visa dig något annat än vad den visar mig….hur tolkar du saker du måste ju inse att historien talar till dig…den är ju beviset det är bara att läsa historia…och du kan inte misslyckas med att förstå hur saker och ting hänger ihop..!

  här ett par länkar…..


 307. Knutenvenster

  svar: jahapp gandalf grå är alltså en kristen extremist, som tjtar om Muhammed skulle vara nån slags tokig liten arab som våldtog och krigade för skojs skull… det värsta är att kristendomen nog inte ska lägga bslag på det där med kärlek för vad jag vet så kan eran kristna gud (jag är ateist, för jag tror att religion inte gör nån nytta här i världen utan bara är av ondo, utan religion inga bekymmer om vilken gud som den sanna…..) vara ganska straffande och elak. se bara på botgörning och alla ideer som eran högsta ledare inom kyrkan har om kvinnors rätt även om hbt frågor (oj just de ni kanske tycker att de ska klassas som en sjukdom fortfarande att va bög eller flata eller gud förbjude transsexuell) eller se bara på preventivmedel ingen bra grej alltså enligt många här i väst.

  det tråkiga för er är att vi måste tacka araberna för mycket av den moderna läkekonsten även kirurgi, utan dom hade väl vi stått o stampat med våran åderlåtning fortfarande.

  det jag finner roande med ingrids svar till mig är den konspiratoriska början: (läst lite mellan raderna) det är någon slags världsregering som hjärntvättar oss så att vi ska bli mjuka och låta oss bli knullade i röven av muslimer, judar o allt annat löst folk som inte är blonda, blåögda och har en rak näsa.

  dessutom ska vi vara jävligt glada att det vill komma hit nån som kan hjälpa till och arbeta o betala skatt för som det är nu så skulle befolkningen minska om vi inte hade invandring och vad skulle det gör med den ekonomiska tillväxten när färre ska betala för mer. år 2050 kommer sveriges medelålder ligga på 56 år ni kan själva tänka er hur många pensionärer som vi måste försörja… *suck* jag tror ni är för trångsynta för att lägga mer energi på men jag hoppas ni tar ert förnuft till fånga och börjar leva som ni säger att ni lär, den kistan grundsatsen: älsk din nästa ock behandla andra som ni själva vill bli behandlade.

  tack för mig peace out!
  make love not hate
  knutenvenster

 308. @Knutenvenster

  Hehheehe….bara för att du är ateist tar väl inte det bort dina hjärnfunktioner….eller följer det med i paketet..!! ? Du måste ju kunna skilja på kristendom och Islam trots att du är ateist. Du kan fortfarande bilda dig en uppfattning…du kan fortfarande läsa historia…att du är där du är i dina åsikter tror jag mest beror på okunskap…!

  Okunnskap ska inte få användas som ett försvar för det som händer med Sverige och för den delen hela västvärlden….! Det finns inga bevis för att vi skulle minska i befolkningsmängd det går nämligen att påverka sådant..med upplysning och politiska morötter resp. piskor..!

  Att idag jämföra vad vi fått från arabisk medicin…det låter lite väl långsökt allt som vi kan idag har kommot från västerländsk medicin…och det är nog övriga världen som har väst att tacka mest för utvecklingen av den moderna medicinen….!

 309. @Ingrid (o övriga)
  Jag är långt ifrån någon religionsexpert, men så mycket tycker jag mig ha förstått som att det inte är helt taget ur luften när Knutenvester säger att kristendom och islam är samma religion och att det handlar om samma gud.
  Judendomen, kristendomen och Islam har samma Gud, även om bilden de ger är väldigt olika.
  Gamla testamentet = Judendom 1.0
  Gamla testamentet + Nya testamentet = Kristendom 1.0 = Judendom 2.0
  Gamla testamentet + Nya testamentet + Koranen = Islam 1.0 = Kristendom 2.0 = Judendom 3.0

  Sen tycker jag att man skall vara lite försiktig med kategoriska fördömanden. Jag är fullt medveten om att jag vet i princip ingenting om Islam, och med tanke på att jag inte litar ett smack på bilden jag får genom main lame media i andra sammanhang så ser jag ingen anledning till att jag skulle göra i det ifråga om Islam heller. Jag har inte ens en fullständig bild av kristendomen som kulturellt kristen (jag är född 1960, har gått i söndagsskola och blev konfirmerad osv. men är inte troende (och inte ateist heller för den delen)), har aldrig läst Bibeln annat än utvalda stycken (fick ett ryck och tänkte göra det en gång men fastnade på tredje moseboken, tror jag det var, som bara var en ändlös följd av tradiga stamtavlor). Så, jag har en luddig bild av standardhistorierna med edens lustgård, Noaks ark, Moses och uttåget ur Egypten, Jesu födelse, hans underverk och korsfästelsen och återuppståndelse. Det är en samling legender, och utan att uttala mig om hur mycket som är sant, eller hur mycket som är symbolik, kan man konstatera att olika människor läser Bibeln olika och tar med sig olika budskap. Samma material av legender har gett så skilda uttryck som den spanska inkvisitionen och häxbränningar, den ärkekonservativa kristna högern som i ofta är bland de värsta hökarna och det skulle inte förvåna mig ett dugg om det finns krafter där som driver på att man skall atomboma Iran tillbaka till stenåldern, och andra sidan har frälsningsarmen som driver soppkök för hemlösa och Jehovas vittnen som går omkring och knackar dörr. Jehovas vittnen uppfattas väl rent allmänt negativt av allmänheten, men läser man deras Vakna! så skulle jag vilja säga att de står för en kärleksfull kristendom och de ofta har en ganska sund syn på saker. Och vi hittar många andra typer av församlingar, går vi sen ner på individnivå sä känner vi väl alla till den Gudstrogne fadern som slår in Guds ord med livremmen i sina barn, likaväl som vi känner till den snälla kristna tanten som står i secondhandbutiker vars vinst går till välgörande ändamål.
  Så, de kristna utgör knappast en homogen grupp. Varför skulle muslimerna göra det? Och att det finns extremist bland muslimer innebär inte per automatik att Islam i sig förordar våld och krigföring.
  Sist men inte minst, bör man ha i åtanke att religion har i alla tider varit en central del av människors liv, det är mig veterligen först i modern tid som materialismen som ser livet enbart som fysiska och kemiska processer har fått fotfäste. Och en av de stora lögnerna som cirkulerar är att religion står bakom allt elände och alla krig genom tiderna. De materialistiska inriktningarna, som vi sett i Sovjetunionen och Kommunistkina, har knappast visat sig vara mer högstående än de religiösa samhällen vi haft. Det är väl helt enkelt så att religionen har utnyttjats i alla tider som ett instrument till att manipulera människor för politiska mål, och därigenom har vi fått en bild av religioner som intoleranta och orsak till all elände. Jag skulle nog snarare säga att de verkliga skurkarna och stora massmördarna under historiens gång varit politiker.

  Notera att jag inte på något vis försvarar den svenska invandringspolitiken (se mina tidigare inlägg i tråden). Jag tror att mångkulturen såsom den implementeras i Sverige snarare borde betecknas som kulturseriekrocken och att vi definitivt behöver ändra inriktning på vår invandringspolitik. Jag stör mig dock på det kategoriska förkastandet av Islam som ondskefull eller krigisk till sin natur. Eftersom bilden man får av Islam kommer genom media som inte är bråkdelen så pålitliga som en korg med kobror och all information är filtrerad, vinklad, innehåller rena lögner, viktiga sanningar förtigs och förvrängs i alla andra sammanhang så lär nog det gälla islam också, både i de positiva och negativa skildringarna.

 310. @dolf

  Det som talar emot Islam är att man som muslim inte har samma möjlighet till individuellt ställningstagande som du är inne på..! Islam är som en organism med likriktning som högsta mål…du är antingen muslim som följer Mohammeds ord till punkt och pricka eller så är du INTE en äkta ”riktig” muslim och med vilken en ”äkta” muslim kan behandla som han behagar. Att det är som det är inom kristendommen är som jag ser det ett friskhetstecken speciellt när det gäller så svåra frågor som varandet eller inte varandet av en allsmäktig gud och hur du väljer att se på honom..eller hur du väljer att inte se på honom…! Muslimer har inte det valet vill jag påstå…! Många kristna kan uppröras över andra kristnas sätt att lösa saker på t.ex med våld eller andra ” ickekristna” handlingar medans man sällan eller aldrig hör en muslim kritisera andra muslimers handlande…och kritiseras deras handlingar är det av muslimer som har konverterat till andra trosinriktningar..!

  Den kristna trons styrka är i grunden det kärleksbudskap som är kanske det finaste som finns på jorden…men som det är så svårt för oss människor att leva upp till…! Ta detta med att vända andra kinden till…som det står i bibeln visst det låter enkelt men kräver sin man eller kvinna…om det första slaget innebär döden måste man göra någonting åt det och det står ingenstans i bibeln något om att efter att man har vänt andra sidan till en gång att man efter det inte skulle ha rätt att försvara sig…!

  Jag vill inte leva under Islam för mig som en frihetsälskande person skulle det vara ett öde värre än döden…jag skulle göra allt som stod i min makt för att förhindra just detta . Jag vill inte att mina barn och barnbarn heller ska behöva uppleva detta helvete på jorden som det skulle innebära…ingen åsiktsfrihet längre, ingen frihet till egna tankar..ingen frihet att tala om vad jag behagar..ingen frihet att vara politiskt intresserad för Islam trumfar allt…en värld där Sauron och hans Orcher styr..!

  Att det är illa förstår ju alla när det talas om hur Islam ska ta över Europa och ingen står och motar Olle i grind…nej nej vi ger dem istället uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap…en kult som ynglar av sig värre än en gräshoppssvärm…hur många år tror du det tar innan dom är i majoritet i Sverige..? Det tar inte så många år..kanske 40år till vad tror du händer då..? Vår svenska stolta kultur..vikingar, karoliner, skeppet wasa..allting som minner om Sverige och Sveriges kors på flaggan är ett minne blott…..om detta kommer att hända eller ej…är bara en tidsfråga…och vi kommer att få ett helvete med dessa ormar som vi har närt vid vårt bröst…vi föder dom och förlitar oss på att dom är som oss att dom är snälla som vi….men vet vi att dom är det….vad visar dom oss vad är det dom säger till oss….ska vi ta dom på orden eller ska vi bara rulla över på rygg och ge oss stillatigande…bara en fråga…!?

  //GandalfGrå

 311. @Gandalf
  Jag tror du läser mig felaktigt. Låt mig poängtera att jag inte försvarade invandringen vi har i Sverige. Jag vill inte heller leva under Islam. Jag vill inte heller att den svenska kulturen skall gå förlorad. Börjar vi med dumheter som att man inte skall ha skolavslutningar i kyrkan därför att det är kränkande mot invandrargrupper har man definitivt gått över gränsen. Men det innebär att politiken är åt skogen, inte att det är invandrarna det är fel på.
  Du säger: ”Att det är illa förstår ju alla när det talas om …”, vilket får mig att undra vad det är du grundar din kritik av islam på, rykten, artiklar i tidningar, tv-inslag? ”talas om” indikerar att det inte handlar om högkvalitativa källor, och att det kan vara befogat med en viss källkritik. Notera nu att jag inte försvarar islam, jag efterlyser bara en nyanserad syn, ett nyktert perspektiv och att man tar ett par steg bakåt så man inte står så nära att man missar inramningen.
  Jag vet praktiskt taget ingenting om islam, men jag är åtminstone medveten om att jag inte vet, jag går inte omkring och tror att jag har en korrekt bild och förståesle av islam. Vi drabbas lite av kinessyndromet, ”alla kineser ser likadana ut”. Visst, för oss som inte är vana vid kineser blir det lätt så, kineserna håller nog inte mer. Vi ser bara det som är främmande och missar de detaljerade skillnaderna. Så när vi ser rubriker om självmordsbombar i Irak så är det lätt att dra slutsatser om islam från det, för vi är obekanta med islam och ser bara det främmande som framhävs i media, så alla muslimer är likadana, precis som alla kineser ser likadana ut. Vi är däremot uppväxta i en kristen kultur, så när vi på 70- och 80-talet såg rubriker om bombdåd i belfast och motsättningarna mellan protestanter och katoliker i Nordirland så bedömde vi inte katolicism eller protestantism utifrån det. För vi var fullt medvetna om att det inte var representativt för religionerna i sig utan handlade om extrema faktioner.
  Vi är inte på en blogg som drivs av en journalist som är kritisk till media. Media är de perceptionskanaler vi har av omvärlden. Jag antar, eftersom du är här, att du är medveten om att main lame media är ruttna perceptionskanaler. Så den bild man får av omvärlden blir helt barock. När det gäller vår egen kultur kan vi bedöma och korrigera den falska bilden genom vad vi själva observerar direkt och de erfarenheter vi själva har. Men när det gäller främmande kulturer så motverkas inte falska nidbilder och skeva vinklingar av egna observationer och erfarenhter och vi kan bli gravt vilseförda. Vi får fenomenet med fienden som äter spädbarn.
  Avslutningsvis vill jag återigen upprepa, jag försvarar inte den svenska invandringspolitken. Jag är precis som både du och Ingrid starkt kritisk till den, men jag är inte automatiskt och kategoriskt fördömande av den muslimska kulturen.

 312. Så otroligt onödig diskussion om religion. Det man kan konstatera rent objektivt är:
  Jesus: Snickarson som gick runt och predikade kärlek och tolerans. Han kickade förvisso ut en massa filestéer som sålde varor på helig plats, men mycket mer våld än så använde han inte.
  Han dog på korset under svåra plågor för att han, enligt honom, skulle frälsa resten av världen.

  Muhammed: Våldtäktsman, pedofil, massmördare, erövrare, slavhandlare och allmänt psykiskt labil som hela tiden ”uppdaterade” sin religion för att passa hans tillfälliga problem
  Dog antagligen som en väldig rik gubbe omgiven av fruar och haremkvinnor.

  Vilken av dessa två skulle man, om man nu var tvungen att, välja som sin messias?

  Islam hör inte hemma i Sverige. PUNKT!
  Alla vänstertroll kommer att ångra sig den dagen islamisterna tar och dödar dem. Det låter kanske otroligt, men det gjorde det för de kristna och vänsteranhängande i Libanon innan inbördeskriget….

 313. Knutenvenster

  Det var ett väldigt bra inlägg Dolf, det var nyanserat och inte som andra här rent hetsande inlägg.
  Det är lättare att respektera en människa om man märker att dom även kan se två sidor av problemet.
  Dig skulle jag kunna föra en diskussion med och kanske komma överens om att vi inte är överens om vissa frågor,

  Även jag ser vissa problem med invandringspolitiken men med det sagt behöver man inte dra alla invandrare över en kant och säga att dom bara kommer hit för att få bidrag. visst det kanske finns några men hellre det än att man ska vara så osolidarisk mot sina medmänniskor.

  Det stora problemet är ju att det finns högt utbildade människor som kommer hit och får ta jobb som spärrvakter eller städare bara för dom inte heter pär eller anna, dessa människor skulle kunna tillföra så mycket. men deras akademiska utbildningar räknas ju inte här så där missar man mycket kompetens. Jag själv skulle bli less på tillvaron om jag blev hänvisad till ett jobb som ligger så långt under min kompetens nivå, man skulle ju inte känna sig uppskattad!

  Orsaken till att det är så är ju att många blir negativa bara för dom inte ser ut som västerlänningar. Nej nu får vi skärpa oss och inse att vi måste släppa på våran rädsla för det annorlunda och bli mer toleranta. vi lever ju som sagt på 2000talet nu så vi borde väl inse att man måste vara solidarisk med sina medmänniskor.

  Mvh Knutenvenster

 314. Knutenvenster

  hehe missa att posta en del av gandalfs inlägg hemskt skoj
  ”Det tar inte så många år..kanske 40år till vad tror du händer då..? Vår svenska stolta kultur..vikingar, karoliner, skeppet wasa..allting som minner om Sverige och Sveriges kors på flaggan är ett minne blott….” jo då wasa va en höjdpunkt i den svenska historian något att vara stolta över sjönk eftter 20 minuter på jungfrufärden. hela europa skrattade åt oss. Och det visar vi upp på ett museum det största fiaskot efter Poltava. hyvens grabb den där Karl XII. Vikingarna känns också som man är jävligt stolt över våldtog o brände, några hundra år senare kalldes sådana människor för sjörövare o pirater. ojojoj det kan inte vara lätt hitta saker att vara stolt över. enda anledninen vi har klarat oss så bra genom åren var att Gustav V var kompis med A. Hitler så inte han invadera oss och drog med oss i kriget..

  Solidaritet och jämlikhet!

  Mvh Knutenvenster

 315. GandalfGrå

  OjOjOj då knutenvenster har börjat med historielektion…det har ingenting med att Wasa skeppet var ett stort fiasko tror du inte att jag precis som alla andra vet det….lol..! Det har med historia att göra VÅR historia …oavsett om den var ädel eller fiasko eller ingenting av ovan nämda förstår du inte det…! Leta upp ett helt 1600-tals skepp i en kondition som om det i stort sett bara har gått ett par år sedan skeppet sjönk..det är en kulturminnesskatt ditt dyppe fattar du inte det..! Ett stycke väl bevarat historiskt dokument…som talar till oss genom århundradena.

  Vikingar var i de flesta fall köpmän det var väldigt sällan som dom var ute på några större/mindre erövringar…det verkar som om du skulle behöva läsa på lite grann…! Att du sedan verkar ha inside information om hur Karl XII var funtad får stå för dig…det är inte heller så trovärdigt..!
  Vikingar grundade nya nationer, var legosoldater, grundade ett av världens största rike och styressätt..!
  Vikingarna var verkliga pionjärer, skickliga sjömän/båtbyggare, duktiga hantverkare för att inte tala om bra infanterisoldater..!

  Appropå karolinerna så var dom på den tiden jämförbara med de bästa som världens flygvapen kan erbjuda idag..dom var spetsen på spjutet ..creme de la creme..dåtidens bäst utrustade soldater..och de flesta länder i Europa var avundsjuka på dessa soldater och deras stridsteknik..trots att dom var från det gudsförgätna och kalla norden.
  Fråga ryssarna hur dom kände det efter slaget vid Narva år 1700 där lite drygt 10000 svenska soldater krossade den 40000 man och 180 kanoner starka ryska armén som belägrade Narva…! Med den 18-årige” hyvens” Karl XII som härförare…Tsar Peter drog hem till Moskav strax före slaget han påstod att han skulle få besök av en delegation från det Ottomanska imperiet..dom dök tydligen upp 1704 fyra år efter slaget vid Narva..! Han lämnade över befälet och drog hem..;) kanske tur det..!

  Vi har både bra och dålig historia precis som alla andra länder..tror du ryssarna slår sig för bröstet och nämner Narva med rysk stolthet och nationalism….hahaha…du är bara för rolig..! Det som är viktigt är att det är VÅR svenska historia…den är värd att dö för och försvara innan någon trampar på den och låter den falla i glömska …är inte detta något du kan ha förståelse för….ja då vet jag faktiskt inte…jag blir faktiskt så jävla förbannad på dig för du låter som en landsförädare..jag skulle faktiskt vilja ha dig en stund för mig själv på en lite undanskymd plats bara för att få höra dig säga allt du säger nu på nära håll…jag har gjort millitärtjänst i det här landet..och svurit att försvara det mot yttre och inre fiender…jag har svurit ed till kung och fosterland och du hånar både mitt/ditt land och min/din kung!
  Törs man fråga om du har gjort millitärtjänsten …även om jag redan på förhand på något vis känner på mig att du inte har gjort det..?!

  Trots att du är en totalt okunnig och historielös liten snorunge så vräker du ur dig så jävla mycket smörja..så även om du tycker att vi i Sverige och norden inte har något att vara stolta över…så tänker i varje fall jag vara det..och när den dagen när jag får rätt om Islam vilket kanske inte är så långt bort..då hoppas jag att du är där den dagen och minns vilken massa smörja du en gång har vräkt ur dig…!

  Du lär väl få välja mellan Islam eller svärdet….och upptäcka att dina ideal solidaritet och jämställdhet inte värderas så högt i den kulten…!
  Men med tanke på vilken ynkrygg du verkar vara så väljer du säkert Islam..för det känns”tycker du då” ju ändå lite grand som socialism så det är säkert uthärdbart för dig…och du får ju leva..hmm många som har valt det när frågan ställs på det sättet bli muslim eller dö! Tror du det är många som öppet visar att dom är socialister i dagens Iran..eller liberaler eller vilken annan politisk åskådning som helst…..hur urbota dum för man vara vi lever ju i en värld som talar för sig själv….läser du ingenting ser du inte på nyheter..har du inte gått i skolan..kan du någonting,,?? Tror du att Saudi-Arabien har någon slags demokratiskt styrelseskick…vad kan du om Islam egentligen..är det en fredens religion…jag ska tala om en sak för dig bara i förtroende…endast så länge som västmakterna har ett millitärt övertag på de Muslimska staterna kommer dom att hålla sig någorlunda lugna..skulle dom vara millitärt starkare redan i morgon …gissa vad… orcherna skulle anfalla oss redan imorgon….!

  Ja ..Jag Vill Leva Jag Vill Dö I Norden…..!!!

  //GandalfGrå

 316. Bra sagt Gandalf!
  Du får gärna leda mitt förband. 🙂

  Största problemet med vänsterpack är att de inte inser att de skjuter sig själva i foten. Finns INGEN möjlighet att islam kommer att leva i fred med svenskarna någon längre tid. De bygger redan upp sina trupper. Moskéer skjuter upp lite överallt, barn till invandrare blir mer religiösa än sina föräldrar. Kvinnor mördas för att ”de blivit för västerländska”, eller för att de bara känner för att öva sig i balkongkastar VM.

  Varje år kommer fler och fler muslimer hit, särskilt de så kallade ”ensamkommande barnen”. Sverige klarar sig i max 20 år till skulle jag säga, så jag är mer pessimistisk än Gandalf.

  Blir det inte 20% för SD 2014 och sedan ännu mer 2018, så kommer Sverige att vara hopplöst förlorat.

 317. Problemet för många är att de inte förstår eller orkar ta in vad islam står för. Den gyllene regeln som Knutenvenster hänvisade till här ovan ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad” finns i alla religioner utom en. Islam.
  Få svenskar känner till att Koranen är Guds exakta ord så som de uppenbarades för Mohammed. Detta bevisas av att han var analfabet och alltså inte utan Guds hjälp hade kunnat skriva Koranen. Detta betyder att en rättroende muslim inte FÅR kritisera Koranen och därför är de fortfarande helt opåverkade av Upplysningen som vi gick igenom på 1700-talet.
  Det finns många exempel på varför islam passar extremt dålig i Sverige på 2000-talet, men jag hinner inte fler just nu.

 318. Jag tittade precis på kunskapskanalen..där ”debatt” om arabiska våren sägs pågå…men egentligen är hela skiten en dimridå för att visa enad front…..mot oss ”rasister” hehehe…..! En kvinna med slöja från storbrittanien sa att det inte finns något hot och att vi inte behöver känna oss oroliga eftersom det inte finns något hot mot oss i väst…. varför ska vi lyssna på hennes lögner bevisligen har terrordåd både i Storbrittanien och även i Sverige redan skett…det är ju det som är sanningen..! Deras hela agenda verkar vara att försöka övertyga oss om att allt är lugnt ni behöver inte ens ha en säkerhetstjänst…för vi är fredliga fina och helt oskyldiga muslimer….vilken bullshit!

  Samtidigt frågar en person ur publiken en svart man om det är dags för muslimer att kräva sina rättigheter i Europa…vad fan har dom inga rättigheter menar han dom har väl samma rättigheter som alla vi andra…vad menar han med att kräva sina rättigheter ska dom ha FLER rättigheter än folken som har byggt upp dessa fina länder som finns i Europa och i Nord/Syd amerika och Australien m.fl…!

  Nu mullrar krigstrummorna igen denna gång riktat mot Iran säger samma muslimska slöjförsedda kvinna från Storbrittanien….kanske inte så konstigt med den regimen som förföljer och mördar sin egna befolkning..sammtidigt som dom försöker utveckla atombomber…och långdistansrobotar…suck!!

  Iran uttalar sig titt som tätt om Israel och hotar med att anfalla och förinta hela Israel…vad är det som man inte ska ta på allvar gällande Islam.

  Kvinnan uttalar sig sedan om att alla ska fråga sig vad Mohammed hade gjort i situationer där muslimer ställs till svars för det dom tycker och tänker av oss ”rasister” gör som han hade gjort var hennes svar..följt av frid vare hans minne ”Mohammeds” alltså….det är ju bara det att vi vet vad Mohammed gjorde…han var en mördare, en pedofil..en 600-tals krigsherre..tydligen också en analfabet enligt Ingrid…ska människor i vår tid lyssna vad denne psykiskt instabile våldsverkare sade för 1400 år sedan det kan inte vara rätt det kan ju vem som helst med hjärnfunktionerna i behåll förstå..! Och frid och fred var inte Mohammeds signum…så allt som kommer ur hans och kvinnans mun på kunskapskanalen är ren och skär lögn..!

  Hon tog även upp att Venezuelas president gått upp i talarstolen efter G.W Bush och att han då skulle ha sagt att det luktade svavel efter ..Bush…lämnat podiet…i ett försök att demonisera Bush och västmakterna….så kräver samma kvinna att vi i väst måste sluta demonisera Islam och muslimer….! Konstigt sätt att göra detta på…först demoniserar hon västledare…sedan ber hon om att vi inte ska vara vaksamma mot muslimer och inte demonisera dem….hmmmm…får åtminstone mig att tänka två..gånger…dom talar med kluven tunga dessa..musselmaner..!

  Hon talade om mujahedin och martyrer..bla..bla…och tyckte bland annat att Libyens folk hade hoppat i säng med djävulen när dom tog hjälp av Nato för att bli av med Kaddafi….!! Om man tänker efter vilka är med i Nato….Danmark, Norge, USA, Storbrittanien,Kanada, Australien, Frankrike, Turkiet, Polen, Italien, Grekland, Tyskland m, flera d.v.s det hon säger är att väst är djävulen..det är inte min uppfattning av Nato och natoländerna det är dom som är garanten för vår demokrati och frihet i västvärlden…och tydligen också för Libyens frihet..numera..vi hade inte behövt lyfta ett finger för att hjälpa dessa människor..men ändå gör vi det om och om igen men får bara skit tillbaka…USA befriade Irak från en diktator som mördade oliktänkande i Irak…tack för det Nej…det är USA som är dom elaka det är dom som är dom onda…..världen är verkligen upp och ned i denna kvinnas ögon…det värsta är att hon får lov att stå oemotsagd i svensk television…fy faan säger jag…!!

  //GandalfGrå

 319. Att Mohammed var analfabet och att Koranen är Guds ord kan vem som helst hitta med en enkel Google-sökning. Här t ex:

  http://www.islamguiden.com/koranen.shtml

 320. Fråga vilken muslim som helst som bor i Sverige vad dom tycker om Adolf Hitler…. detta ifråga om att dom drar fram rasistkortet mot oss som ser sanningen om Islam…muslimer i Sverige och föresten i hela den muslimska världen tycker ju om Hitler..dom tycker att det han gjorde mot judarna var något berömvärt….det är sanningen om dessa människor ni omhuldar..!

  Rödvinsvänstern här i Sverige som står på dessa muslimers sida ska nog ta och tänka ett varv till….innan det är försent…hur kan ni vara så förbannat blåögda att ni inte ser sanningen när den praktiskt taget sparkar er i pannan….!

  Kan ni inte se skogen för alla träd…!

  //GandalfGrå

 321. @Gandalf
  Saknar du helt förmåga till självkritik? Du verkar se det hela 100% svart/vitt utan minsta antydan till några som helst gråskalor. Jag tänker inte försöka bemöta dina påståenden om islam och muslimer, det kan jag inte, jag saknar tillräcklig kunskap om islam för att kunna göra det, och kan inte avgöra i hur hög grad du har rätt eller fel. Men, den kategoriska svartmålningen du presenterar utan några som helst förmildrande omständigheter är betecknande för fixa idéer. Världen är inte så klart polariserad i svart och vitt.
  Däremot vill jag lyfta upp några saker vad gäller den politiska scenen i mellanöstern. Du nämner både Irak och Iran.
  Du säger att

  Nu mullrar krigstrummorna igen denna gång riktat mot Iran säger samma muslimska slöjförsedda kvinna från Storbrittanien….kanske inte så konstigt med den regimen som förföljer och mördar sin egna befolkning..sammtidigt som dom försöker utveckla atombomber…och långdistansrobotar…suck!!
  Iran uttalar sig titt som tätt om Israel och hotar med att anfalla och förinta hela Israel…vad är det som man inte ska ta på allvar gällande Islam.

  och

  USA befriade Irak från en diktator som mördade oliktänkande i Irak

  .
  Vi kan ju börja med att konstatera att Iran historiskt har blivit ”fucked over” av USA tidigare. Iran hade i början av 1900-talet en revolution som införde (eller försökte införa) någon form av konstitutionell demokrati. Iran var nära allierade med Storbritannien och USA runt mitten av 1900-talet. 1953 störtades dock premiärminister Mohammad Mosaddeq i en amerikansk/brittisk understödd statskupp och shahen sattes in som regent och påbörjade ett terrorvälde. Mycket av dagens problem med Iran härstammar direkt från detta, så vi kan ju konstatera att när Iran kallar USA för satans hantlangare och liknande så är det inte helt taget ur luften. I slutet av 70-talet drivs shahn i landslflykt av Ayatollah Khomeini som inrättar ett religiöst/islamistiskt styre. Irak inleder ett krig mot Iran, understödd av USA. (Det är inte min avsikt här att försvara Khomeinis regim, jag vill bara peka ut det historiska förlopp som leder fram till dagens situation, och att USA långt ifrån spelar någon hjälteroll). Saddam Hussein och USA/Bush hade mycket goda relationer på den tiden. Irak tar lån från världsbanken (läs USA/familjen Bush) för att finansiera sitt krig mot Iran. Efter kriget dras tumskruvarna åt på Hussein och Irak för att driva in skulderna. Det är i detta läget som Hussein börjar titta på det oljerika Kuwait, som tidigare har tillhört Irak och som Irak därför gör historiska anspråk på. Från Iraks perspektiv så återtar man bara det man berövats när man senare går in i Kuwait. När Saddam Hussein frågar den amerikanska ambassadören hur USA skulle reagera på en irakisk invasion av Kuwait får Hussein beskedet att USA lägger sig inte i de internal konflikterna i arabvärlden (”Kör på” med andra ord). Så Hussein går i god tro in i Irak, varvid Bush gör en helomvändning och ställer ultimatum till Hussein om ovillkorlig kapitulation. Det första gulfkriget drevs fram av USA.
  Den andra invasionen av Irak, tja vad kan man säga om den, ”Massförstörelsevapen”. Det har väl blivit helt klart belagt att det var en ren fabrikation och en ren propagandakampanj från amerikanskt håll. Irakierna har nog lidit mycket mer av USAs invasion än vad de någonsin gjorde under Hussein. (Inte för att Hussein skulle ha varit någon guldgosse).

  Vad Iran beträffar så har de inte varit inblandade i något agressionskrig under modern tid, och har mig veterligt inte heller hotat att angripa Israel, även om de gjort hätska uttalanden om Israel (i sedvanlig stil med retorik om ”satans …” osv.). Iran har vad jag har sett inte hotat att angripa några av de omgivande nationerna, utan befinner sig i en försvarsposition. USA påstår att Iran driver ett kärnvapenprogram, mean Iran själva påstår att deras program för kärnteknik har fredliga syften. ”Kärnvapenprogrammet” uppvisar alla tecken på att vara en ny ”massförstörelsevapen”-kampanj som drivs från amerikanskt håll. Enligt tidigare granskningar har Iran uppfyllt de åläggande som finns för inspektioner och uppgiftslämnande som de varit ålagda från den internationella atomkommissionen, och inget i Irans agerande har varit i strid med detta eller tytt på att Iran har haft andra avsikter än vad de själva hävdar.
  Men, det är väl bara att konstatera att Iran är nästa land som leds till slakt.

  Jag försvarare inte på något vis totalitära muslimska regimer, men jag ställer mig högst tveksam till västs agerande i regionen och jag köper inte för ett ögonblick att det skulle handla om några altruistiska motiv. Det är ju lustigt att det alltid är länder som har olja som behöver befrias.

  Och för att klargöra min politiska hemvist, jag har aldrig tillhört vänstersidan, tvärtom. Jag är numer partipolitiskt obunden, men kommer ursprungligen från högersidan, mitt enda politiska medlemskap någonsin var att jag var med i MUF några år i slutet på 70-talet.

 322. @ Knutenvenster .Jag är med Gandalf !!Jag känner mig kränkt av Knutenvenster.All min historia ,mina seder,min barndom,mina mest speciella minnen och den Svenska kvinnliga jämmstäldheten smutskastar han lika lätt som om han skulle klämt ut en fis efter ärtsoppa. Denna lojalitet med kulturellt kvinnoförakt associerar jag närmast med medhjälp till våldtäckt!Jag skulle inte ha problem att gå på fest ensam men jag skulle inte göra det på en flykting förläggning med Afghanska immigranter-kalla det rasism om du vill men jag kallar det självbevarande drift.Du spottar även på de flickor som blivit hedersmördade pga att de ville ta in Svenska seder och bruk. (En våldtäckt är på många sätt slutet på ett liv så en minimal plikt är att inte förmörka , gömma och förvräga fakta och statistik)

 323. De som har hjärta för pensionärer ,kvinnor och bevarande av det civiliserade sammhället röstar SD

 324. @dolf

  Vad jag förstår hade både USA och UK investerat väldigt mycket pengar i industrin kring oljeproduktionen i Iran..vilket i ett slag hotades att övertagas av Iran utan att dom hade investerat en krona i projekten själva..och inte heller hade teknik att själva producera någon olja dom ville helt enkelt annektera de utländska bolagen….! Visst tjänade båda länderna stora pengar på det..och jag kan se att fel har begåtts från deras sida men även ifrån Irans sida ingångna avtal måste man försöka ära…och likaväl som stora företag ”med mäktigt folk i sina fickor i regeringsställning” måste försöka skydda sina investeringar..!

  Vad gäller massförstörelsevapnen som inte hittades i Irak….hmmm….jag menar vid något tillfälle har dom ju bevisligen haft och använt kemiska stridsmedel..som t.ex i staden Halabja där 5000 kurder gasades ihjäl med nervgas..jag har själv träffat en person som överlevde med hemska bränskador som följd..!
  Var massförstörelsevapnen har tagit vägen nu det vet jag inte…men det kan ju faktiskt tänkas att USA inte vill att det ska komma ut att det kanske var dom som hade sålt dessa vapen till Irak..eller möjligen en av deras allierade..jag vet att Frankrike har haft sina fingrar i syltburken nere i Irak under en ganska lång tid…och om det skulle komma fram vem som sålt vapnen till Irak skulle det vara värre än att säga att inga vapen hittats….bara en misstanke jag har..!

  Artikel se nedan..!

  ””Halabja – Kurdistans Hiroshima
  2010-03-16 14:06
  Idag har det gått 23 år sedan Saddam Hussein och ”Kemiske-Ali” gasade ihjäl tusentals kurder i staden Halabja ””

  Slutligen Israel har vid flera tillfällen tagit emot hot från Irans president…där han säger sig vilja sparka Israel ut i medelhavet…!

  Jag har aldrig påstått att du är vänster eller överhuvudtaget försökt göra refernser till dina eventuella politiska åsikter..eller ställningstagande…och tro mig det är många gånger jag kommer på mig själv med att inte ha tillräckligt på fötterna för vissa disskusioner…och då kan jag ångra vad jag har skrivit..men samtidigt jag är bara en glad amatördebattör..jag försöker inte göra anspråk på att vara allsmäktigt vetande..!

  Just den fråga som gäller Islam däremot den kan jag vara ganska hård i när jag för den för att det värsta jag vet är när folk ljuger och hycklar med sådant som jag vet ganska mycket om själv..speciellt saker som jag har disskuterat med musslimer i första person för i dom fallen vet jag precis hur muslimer resonerar och det som är märkligt för oss västerlänningar är hur lite deras åsikter diffar då i frågan om Hitler och Judar….då vet jag att dom diggar Hitler och fullständigt omotiverat hatar Judar…!

  That´s all folks…!
  //GandalfGrå

 325. Att acceptera att det finns konspirationer är ett bebis steg i riktningen på att fatta hur världen fungerar .Konspiration existerar från små affärs förhandlingar till världspolitik och kallt krig.Man kan knappt öppna ett företag utan att veta detta. Som företagsledare ser jag detta hela tiden.Konspiration är inte något sensationelt som du tror utan ett trivialt vardagligt fakta

 326. @Gandalf
  Jo, Irak genomförde väl också gasattacker under kriget mot Iran på 80-talet. Och det var någon Bush-administrationen, tror det var Cheney eller Rumsfeldt, men inte helt säker, som också hade sålt kärnvapenteknologi till Irak och Saddam hade väl ett kärnvapenprogram gående innan det första Gulfkriget på 90-talet. Men det var avbrutet och nedlagt sen länge när Bush den yngre började svampla om svampmoln efter 9/11. Hur som helst, det var liksom min poäng här, det pågår hela tiden saker bakom scenen som man inte ser, och det är alltid något jädrans särintresse någonstans som vinner på konflikten. Vill man sätta sig in i någon fråga är man tyvärr tvungen att arbeta med det och ta till sig många källor och utvärdera både källorna och uppgifterna och sortera ut motsägelser och bilda sig en uppfattning om vilka som är tillförlitliga och vilka som inte är det och så vidare.
  Jag håller dock med dig vad det gäller invandringen. Sverige tillhör inte den muslimska kultursfären och jag har absolut ingen önskan att göra Sverige muslimskt. Jag hyser heller ingen önskan att tvinga på de muslimska länderna kristna värderingar. Jag tror på dialog och kulturellt utbyte och att på den vägen, genom positivt inflytande, få till stånd förbättringar.
  Det är ett misstag att bedöma en annan kultur utifrån sin egen kulturs referensramar, som skandinav kan man rynka på pannan och se ner på araber som inte hälsar med vänsterhanden för att de torkar sig med den. Vad man missar är att i Skandinavien har nog både vikingar och karolinersoldater torkat sig med löv och blaskat av sig i bäcken, medan beduinerna i karavantågen genom Sahara varken hade tillgång till löv eller vatten. Man behöver vara medveten om att kulturella skillnader inte bara uppstår hux flux ur intet, utan att det finns orsaker bakom. Det är ingen tillfällighet att det svenska julbordet dignar under syltor, rimmade revbensspjäll, inlagd sill och annan ”konserverad” mat istället för färskvaror. Jag vet inte vad de har på julbordet i Turkiet (om du har julbord överhuvudtaget), men eftersom de har haft helt andra förutsättningar, så lär det nog knappast handla om inlagda grisfötter.
  Regeringen påstod på sin nya sajt där de skulle dementera myterna om invandring, att det inte förekom någon massinvandring, därför att det bara var 15% utlandsfödda. Vilket fick mig att nästan sätta i halsen, jag undrar vad de har för kriterier på massinvandring, 85%?
  Jag ser det dock inte som att vi har ett problem med massinvandring av muslimer, jag ser det som att vi har ett problem med massinvandring. Vi får kulturkrockar, och vi hade fått kulturkrockar om det hade handlat om shintoister också.
  Och, det är klart, muslimer som hyllar Hitler är idioter, precis som tyskarna som hyllade Hitler var idioter, men det var inte alla tyskar som gjorde det, och jag kan inte tänka mig att alla muslimer gör det heller.

 327. GandalfGrå

  @dolf

  ”Jag ser det dock inte som att vi har ett problem med massinvandring av muslimer, jag ser det som att vi har ett problem med massinvandring. Vi får kulturkrockar, och vi hade fått kulturkrockar om det hade handlat om shintoister också.”

  Jag kan inte hålla med dig om att det inte är skillnad på shintoister och muslimer…jag tycker att man tydligt kan säga att det är en diametral skillnad!
  Det är inte bara kulturkrockar det handlar om det handlar om att koranen förespråkar våld..alla som inte är mohammedaner är fritt vilt…det är varje god muslims skyldighet att verka för spridningen av islam med alla till buds stående medel och i det avseendet har dom lärt sig att våld är det bästa sättet att sprida guds ord formade av en mördare/pedofil/analfabet/600-tals krigsherre jag kan för mitt liv inte begripa att inte fler ifrågasätter denna ondskans spridning..varför säger inte fler nej nu får det vara nog…stanna i era öknar vi vill inte ha er i närheten…sköt er själva och så länge ni gör det har vi inget problem…men kommer ni hit ja då har både ni och vi ett problem och ända sättet att lösa ett problem som sprids med våld är att sätta hårt mot hårt…!

  Om du tar dig en titt på konflikter i världen 2011 och läser lite om bakomliggande faktorer då framkommer ett tydligt mönster och det har i de flesta fallen med Islam att göra…eller länder där det är den huvudsakliga ”religionen/kulten” ingen annan religion/sekt/kult i vår moderna upplysta värld är så bakåtsträvande..och våldsam.. ingen annan ! Det är bara att titta på konfliktkartan..!
  http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/

  Jag håller med dig om att massinvandringen är ett rejält stort problem men jag släpper hellre in folk från latin-amerika och kristna afrikaner, Japaner, Kineser, för dom ställer inte till med bråk..det går att ha en dialog med dessa och man kan ha delade uppfattningar utan att någon ska känna sig kränkt nog för att ta till våld…men icke så med dessa muslimer..!

  Det står inskrivet i koranen att en muslim är mycket bättre än en icke muslim redan där har du det stora problemet…för koranen är guds ord.. i Muhammeds tappning…en muslim har därför rätt att antingen kräva att andra konverterar eller ta livet av den som inte är anhängare…detta är problemet..och det är inget litet problem som man städar under mattan…men som vi kommer att bli tvungna att en gång verkligen ta på allvar….och det kriget kommer att bli ett av de smutsigaste och blodigaste någonsin..för antagligen kommer kristna, judar,buddister, hinduister m.fl helt enkelt bli tvungna att försöka göra oss kvitt dessa galningar som tror att dom är bättre för att ”gud” har sagt det….men vilken är deras gud…en som talar genom en pedofil..mördare..krigshetsare..för mig finns det bara en som talar så med kluven tunga som..i koranen och det är..satan…våldsverkaren, lögnaren, krigen och farsoternas herre.. !

  Titta bara hur dom snurrar motsols runt en svart sten…snacka om skruvat vad har det för religiöst värde om man ska sätta det på en skala..jag menar Jesus, Konfucius, Budda hade liksom en tanke om den inre världen och hur man som människa ska försöka bli bättre under sin livsresa…det finns ingenting om sådana saker i tagna ur Mohammeds mun..!

  //GandalfGrå

 328. Jag har alltid sedan jag började att läsa om Islam utgått ifrån att muhammed var antikrist. Han är ju på alla sätt motsatsen till jesus.Och vem är motsatsen till jesus? Jo, anti-krist.
  Det är ju bara att konstatera att om man nu tror på gud och Djävulen, så förklarar det att Islam har överlevt och spridits så länge och vitt.
  Och bara tanken om ”convert or die” är ju även det klassiskt satan-manér.

  Nu tror inte jag på det, jag tror endast på människans girighet efter makt. Och här så ger Islam dessa människor det perfekta verktyget. ”lämnar du islam så dör du” är ännu en av muhammeds påbud. Ett han kom på för att lägligt motivera varför någon skulle dö.

  Muhammed var anti-krist. Allt pekar mot denna devis.

 329. trams trams och än mer överflödigt trams. Hade inte snuten skyddat ”yttrandefrihetsdemokratiivrarnaviärinterasister” sd så hade vi slagit sönder dem ännu mer, nu skedde dessvärre bara några få fall av tillrättavisning. ”Think like a nazi/rascist/fascist and we we’ll treat you like exactly that”

 330. Demokrati är inte värderingsfri. No pasaran.

 331. @bossa SD är inte rasister och är inte skylldiga till blint hat som dig.Som en person som skulle ha skickats till gaskammaren under hitler tiden kan jag säga att du är 50 ggr mer terrorist/ faschist än dem.Ditt tanke sätt påminer om Iransk regime och jag kan tänka mig att din kvinnosyn passar det.Du skulle kunna göra rasister utav spik och spädbarn men det skiter du nog i.Jag vill inte ha skydd av galningar som er.Gå och få dig en utbildning din galning i amok!

 332. @bossa -Who is rasist you shameless ignoramus?You are!You have complete bias for and against a group -that is what rasism means.In no way can you call yourself a moderate!It doesnt matter what group you want to brutalize and in what method,if it is a minority or a majority (that is just numbers).If any one in this chat deserves to be called a nazi faschist misogynist it is you.If there is anything to worry about it is peoåple like you and not SD
  http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishFeatures/Article.aspx?id=255039

 333. Jag läste Hanna Fridén en känd feminists blogg idag…Pär Ström skickade ut en text om ”Känd feminist osv…”..!

  Jag läste där en stund tills jag kom till detta 🙂 från en tjej som kallar sig Anna jag vill bara med detta illustrera hur dessa människor tänker eller frånvaron av tankar..! Här följer vad hon skrev..här också länken till hennes blogg..!

  http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/feminism-politik-samhalle/de-har-manniskorna-fortjanar-inte-privilegiet-att-kallas-feminist/

  ”Anna on January 25, 2012 20:04

  Marcus: nej, jag skulle inte kalla en svart person som hatar vita för anti-rasist eller en sexist för feminist. Men jag tycker inte att de tjejer Hanna pratar om är sexistiska.

  Robjoh: 1. Men det handlar ju inte om individnivå utan om strukturer som ALLA i ett samhälle är del av.

  2. Nej, det gör jag inte. En svensk som blir utsatt för våld av en invandrare är inte utsatt. Som svensk i Sverige är du priviligerad, till skillnad från invandraren. Samma sak med män, de är privligerade jämfört med kvinnor.”

  Läs nummer 2…jag bara hoppade till på stolen hur kan någon ens ta sådana ord i munnen det är en så urbota korkad logik och det är sådan logik vi slåss mot den finns i hela AFA-världen..och i den s.k feministiska ideologin!

  När man skriver något så korkat och inte ens förstår HUR korkat det är DÅ BLIR JAG RÄDD FÖR VÅR FRAMTID..men det är tydligt att det är precis så här som dom resonerar…hahahaha….jag behöver inte ens säga mer tror jag..!

  //GandalfGrå

 334. @GandalfGrå – Denna ”AFA femminism” är infantil,fientlig och dysfunctionell (vet inte om jag skulle välja ordet svin).Jag vet inte om jag vill kalla mig för femminist eller dem för något annat . Det finns kvinnor genom historien som gjort mycket för lika möjligheter inom jobbmarknaden, inför lagen och som ändrat kvinnosynen till det bättre gällande kvinnor som intellektuella och kompetenta i ett mångfald sammhälls sektorer .Det är inte rättvist att klumpa ihop hjältar i samma grupp som omogna manshaterskor (Jag hoppas dessa arga tånorstjejer kommer att mogna till och kunna ha så pass utbildade dialoger så man inte behöver skämmas).När könen lärt sig värdera och respektera varandra och gett upp bias/trångsynthet om varandra så har den rumms-rena manskampen och feminismen uppnått sina mål. Sammhörighet och kamratskap!.Jag är fortfarande inte 100% när det gäller bias samt mäns och kvinnors rättigheter än men tror på dialog och uppnående av berättigande först och främst i god ton.Det finns välvilliga människor inom alla sektorer: rika,manliga,kvinnliga,maktfulla ,maktlösa osv..Sverige är inte en totalitär patriarkal regim än men får hjälp att bli det med denna disfunktionella AFA-femminism

 335. @GandalfGrå -Jag tillägger föresten att det finns nog de som jag kallade AFA femminister som kan kallas svin..

 336. @GandalfGrå Nummer 2 är IQ befriat!

 337. Joakim Makkonen

  Skulle vilja ha dig som talare på ett av våra sammanställningar.

 338. Joakim Makkonen@
  Grattis att du har blivit invald.Det är inte klart vem du menar.Har ni pratat med Ingrid om att vara med på eran sammanställning via telefon eller meil?

 339. Joakim Makkonen

  Inget av mail/telefon. Men vi ska ha ett gruppmöte på Österlen för att samla personer som tror på våran ideologi. Och det hade vart kul att få henne som talare.

 340. ”Jag håller med honom. Jag kan inte begripa varför nästan alla svenska journalister och medier framställer Sverigedemokraterna som nästan- nazister.”

  Du måste skoja!?

 341. Joakim Makkonen! Ta kontakt med mig via mejl: ingridcarlqvist@gmail.com

  Brainiac1056. Jag skojar verkligen inte. Menar du att du har belägg för att SD är nästan-nazister?

 342. Men vad gör man när svenska medier ljuger hela tiden om allt som inte passar deras agenda. Det är skrämmande vad som händer i Sverige nu faktiskt….. Vem , eller vad är det som håller i trådarna ? Hur kan masspsykosen vara så stark ?

 343. Jag har frågat många politiskt korrekta vänsterspöken om de kan bevisa att SD är rasister men ingen har kunnat bevisa detta förvirrade påstående. Är inte detta lite magstarkt när det gapas från höger till vänster om rasism och främlingsfientlighet.

 344. @Kurt En anledning- Det har ju visat sig att Svenska regeringen gör vapen affärer med Saudien – det har ju nyss blivit officielt.Frågan är vilka kontakter som fortfarande pågår inofficiellt.Europa är i beroende av Saudi olja och Saudien vill Islamisera Europa.De har myket oljepengar och drar väl sig inte för att muta de som kan ge väg för deras interessen (ett lands beslutsfattande elit). Saudien har tex financierat Europas största förlossnings-sjukhus i Bosnien.

 345. Alla folkslag har rätt att existera.

  Afrikaner har rätt att existera

  Asiater har rätt att existera

  Vita har rätt att existera

  – Men om man säger det sistnämnda; ”Vita har rätt att existera”, så blir man kallad för rasist av de som påstår sig vara ”anti-rasister”. Det är hur tydligt som helst att de inte är emot rasism, utan är emot vita människor.

  ”Anti-rasist” är bara ett kodord för anti-vit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s