Vikten av att lyssna till sin motståndare


Kommentarerna på inlägget om SDU:s demonstration börjar bli märkliga. Tänk att det ska vara så svårt att förstå innebörden av yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Fast kanske är det inte så konstigt i en demokratur som Sverige. Jag har själv, ännu en gång, fått erfara hur totalt förbjudet det är att kritisera islamiseringen som följer i spåren av multikulturalismen. Efter en enda krönika i Barometern (som de för övrigt tyckte var jättebra) fick jag sparken.

Vad var problemet? Jo, att jag på andra ställen skriver och varnar för de problem som vårt samhälle står inför. Det är skrämmande och mycket farligt när vi inte vågar lyssna på dem med en annan åsikt än den för dagen politiskt korrekta. Varför detta är så farligt, beskrev den brittiske journalisten och författaren Douglas Murray väldigt bra i sin föreläsning i Köpenhamn för en vecka sedan.

Lyssna extra noga när han varnar för vad som kommer att hända om vi förbjuder människor som historierevisionisten David Irving att framföra sina stolliga åsikter – då växer en hel generation upp som aldrig fått vända och vrida på Förintelsen och aldrig hört att det finns de som påstår att den aldrig ägt rum. Det är de som blir lätta offer för människor som påstår att de sitter på sanningen.

Det är extremt viktigt för en demokrati att alla åsikter får föras fram. Även dem man föraktar och räds. För det är inte orden som dödar! Den som varit på ett möte med Anders Behring Breivik blir inte medskyldig till hans ondskefulla gärningar. Den som kritiserar invandringen som håller på att förvandla hela Europa är inte en potentiell massmördare, lika lite som alla beslöjade kvinnor är medskyldiga till 11 september.

För ett par veckor sedan sprängdes tidningen Charlie Hebdos redaktionslokaler i Paris – för att de haft mage att skoja om att de skulle byta namn till Charia Hebdo och göra profeten Mohammed till chefredaktör. När Lars Vilks ritade Mohammed som rondellhund blev han allmänt villebråd för islamister och lever nu under ständigt livvaktsskydd. Den danske tecknaren Lars Westergaard likaså.

Över hela Europa hotas och jagas de som kritiserar islamisterna. Detta är ett allvarligt hot mot alla de friheter vi vant oss vid i vår del av världen och ändå görs nästan ingenting. Tvärtom. Det är vi som uppmärksammar dessa allvarliga frågor som pekas ut som ”de farliga” och som till varje pris måste tystas.

Varför är det så tyst i Sverige, frågade den danske journalisten Mikael Jalving i sin utmärkta bok Absolut Sverige som du kan beställa här.  Därför att den som vågar ställa de svåra frågorna och belysa de stora problemen effektivt tystas. Antingen genom utfrysning och avsked eller genom verkliga mordhot och till och med mordförsök. Se gärna min föreläsning från i vintras på danska Trykkefrihedsselskabet, där jag funderar kring varför det är så tyst i Sverige.

Snart drar vi igång Tryckfrihetssällskapet i Sverige. Vårt första möte kommer att äga rum i början av 2012 men detaljerna är ännu inte klara. Jag var tidigare aktiv i Publicistklubbens styrelse och försökte driva viktiga frågor där. När ordföranden Per Svensson stoppade Mikael Jalvings planerade medverkan där (för att han pratat om sin bok hos Nationaldemokraterna!), insåg jag att Publicistklubben inte heller värnar yttrande- och tryckfrihet trots att det är just vad som stipuleras i stadgarnas första paragraf.

Det kan inte finnas någon viktigare strid att ta just nu än den om vår frihet att uttrycka vår åsikt. Sverige behöver ett First Amendment, likt det Thomas Jefferson såg till att USA har:

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

Ingen lag får alltså stiftas för att hindra amerikanerna från att uttrycka sin åsikt. Men Europa är nedlusat med sådana här lagar. I Sverige heter den ”Lagen om hets mot folkgrupp”, i Danmark ”Racismeparagrafen 266b” och så vidare. Jag säger som Douglas Murray: De viktigare är inte om de fälls eller frias i dessa mål, det är helt oacceptabelt att en stat över huvud taget drar sina egna medborgare inför rätta för att de uttryckt sin åsikt.”
Att holländaren Geert Wilders till sist friades för sin kritik av islamiseringen har inte renderat i många artiklar i svenska tidningar. För här ska all sådan kritik förbigås med tystnad. Här ska vi fortfarande låtsas som om det är vanliga Malmöbor som kör förbi synagogan och skriker ”Judejävel” åt rabbinen. Vi som bor här vet att hatet mot judarna kommer ifrån den muslimska befolkningen, men för övriga Sverige måste vi Malmöbor framstå som nazister med stövlarna putsade i garderoben.
Hur länge ska vi fortsätta ljuga? Hur länge ska vi låtsas att problemen inte finns? Hur länge ska vi försöka lösa problem utan att ta reda på vad som orsakar problemen? Hur länge ska det vara tyst i Sverige?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

116 svar till “Vikten av att lyssna till sin motståndare

 1. Bra inlägg Ingrid!
  Som jag skrev den 15:e oktober så anser jag att dialog och kunskap om varandras ideologi och åsikter är viktigt, vi alla kan lära oss mycket av att bara ta oss tid att ta reda på vad motparten anser och tycker.
  Och att man kan inte mörka VEM eller VILKA som ligger bakom brott, trakasserier etc. bara för att de till exempel tillhör en etnisk grupp, är av ett speciellt kön eller en specifik religion.
  Det är som om rädslan att bli utpekad som rasist som man undviker att skriva eller säga att de som trakasserar Rabbin i Malmö är av en annan religion.
  Det är likadant när det gäller fosterbarnen i Marks mamma, hennes barn omhändertogs inte för att hon är Rom utanför att hon inte är kapabel att ta hand om dem. Så ytterst få inom media vågar skriva att biomamman är Rom.

  Att förbjuda diverse StolleJockar från att säga sin mening är inte rätt väg att gå. Lyssna på dem och kom sedan med motargument. För en diskussion och låt de som lyssnar bilda sig en uppfattning.
  Det är lite pinsamt att de som kritiserar en hårt hållen media bild i diktaturer inte har några som helst problem att hålla hårt på debattklimatet och vad som går i tryck här hemma när det gäller vissa ämnen som diskuteras eller inte får diskuteras öppet…

 2. Ingen expert i ämnet, men vad gäller yttrandefrihet i Amerika, som du ställer mot den Europeiska känner jag mig tveksam. Amerikas yttrandefrihet kanske ser bättre ut på papperet, och är det så kan det vara något att sträva efter (jag är inte insatt). Däremot undrar jag hur det är ställt där i praktiken. Om du säger något negativt om ett företag publikt, t.ex. Monsanto, verkar du bli ”ihjälstämd” i en domstol, vilket får till följd att folk inte vågar yttra sig i många frågor om de inte har råd med gigantiska rättsprocesser, vilket i praktiken innebär att yttrandefriheten på papperet inte är värd så mycket. Därmed inte sagt att vi inte har problem i Sverige med att folk inte vågar säga vad de tycker, med risk att de förlorar jobb, försörjning osv. Jag tvivlar bara på att Amerika är en bra jämförelse.

 3. Matte Matik! Lyssna gärna till juristen Ann Snyders föreläsning på Trykkefrihedsselskabet och EU-parlamentarikern Morten Messerschmidt. De talade om de juridiska aspekterna av detta.

  http://snaphanen.dk/2011/11/06/douglas-murray-in-copenhagen/

 4. Medhåll om lagstiftningen, men det innebär inte på något sätt att det är ett problem att en privat aktör, en tidning, tiger om saker du bryr dig om. Eller ens att det är ett problem om majoriteten, eller alla stora, gör det. Det betyder bara att du antagligen har stolliga åsikter. Problemet är när/om du förbjuds yttra dessa stolliga åsikter på din egen blogg, som du betalar serverplats för, eller om du hindras från att köpa serverplats. Håll isär korten 🙂

 5. RedHog. Det står givetvis alla tidningar fritt att välja sina egna krönikörer, men det är inte riktigt det som är min poäng. Det är den totala åsiktshegemoni som råder i Sverige. Denna skräck för att släppa fram andra åsikter än de ”goda” – som i själva verket leder till ondska.

  Geert Wilders åtalades för att han kritiserade islam och friades till sist. Lars Hedegaard, ordförande för Trykkefrihedssleskabet åtalade och dömdes för att han gjort detsamma. Ärendet ligger nu för ev bedömning i danska Högsta domstolen. Det är DET som är problemet med vår lagstiftningen, inte om jag får skriva krönikor i Barometern eller inte.

 6. @Matte
  Man får skilja mellan USA i teori och praktik. Deras konstitution är ett frihetsbejakande dokument, felet är bara att man själva bryter mot det och perverterar det. Man kan väl knappast kritisera en lag eller princip utifrån att den inte följs.
  Enligt konstitutionen är det bara kongressen som kan förklara krig. Ändå har alla amerikanska krig efter andra världskriget inletss på presidentens order och godkänts i efterhand av kongressen.
  Det var väl också detta tema som William Golding behandlade i Flugornas herre. Inget lag eller regelsystem blir någonsin bättre än människorna som använder sig av det.
  Det går inte att lagstifta bort ondska eller göra människor goda med regler. Problem med olika typer av -fobi och hat av olika grupper kommer aldrig att åtgärdas genom lagstiftning. De kommer man rätta till genom dialoger och åsiktsutbyten som gör det möjligt för människor att få perspektiv på både sina egna och andras idéer och tillvaro. Därför är det också viktigt att vi avskaffar dessa hatlagar och lagar som skyddar vissa grupper mot allt och intet. Dessa lagar som förtränger vissa åsikter och missnöjesyttringar cementerar dem eftersom de aldrig kan diskuteras öppet.
  Sist men inte minst, jag personligen tror att även de mest vrickade och absurda åsikter någonstans har sprungit fram ur en genuin angelägenhet.

 7. @Ingrid
  Finns det något transkript av Douglas Murrays anförande? Det han säger är mycket intressant men jag tappar tråden ett flertal gånger för att jag har svårt att uppfatta vad han säger.

 8. Tack för en bra debattartikel återigen Ingrid..!

  Okunskap igen som vanligt..de som tror sig sitta på alla ”rätta” svar har inte ett rätt. Det är allmänt känt att stormuftin och mullan i Al aqsa moskee´n i Jerusalem tog kontakt med Hitler och samarbetade med nazismen ” om det judiska problemet”och upprättade muslimska SS-förband i Bosnien under 2:a världskriget. Hur väl går detta ihop med antifacismen AFA står för…! Att det sedan dessutom är det AFA står för som ska vara gällande PK i debatten i Sverige… blir då genast mycket oroväckande!

  Alla -ismer har en gemensam nämnare det är att dom ofta är
  1, Fanatiker eller bokstavstroende.
  2, Våldsnenägna
  3,Okunniga
  4. Det går inte att föra en dialog med dom ”Vilket en massa ”förståndiga” människor har försökt att göra men historien ger ju resultatet av deras ansträngningar d.v.s inget gott har kommit ur dessa försök ”Fred i vår tid” utropade Chamberlain efter ett besök hos Hitler i Nazityskland.
  5, Ingår Oheliga unioner för att få andra stollar att gå med och lägga mer tyngd och rättfärdigande i sitt handlande. Läs ”Molotov-Ribentropp-pakten” Mellan Stalin och Hitler d.v.s en antiangreppspakt mellan Sovjetunnionen och Nazityskland

  Vad gäller Sverige idag så härskar konflikträdslan överallt, den är ju fullständigt löjjeväckande… se bara hur vi Svenskar kryper i vårt eget land och törs inte säga rakt ut vad vi tycker om den importerade intoleranta religionen islam, våldtäckter, kriminalitet o.s.v .

  Alla är ju livrädda för att det ska komma fram att man är av åsikten att man inte vill ha mer invandring och att det är dags att sätta stopp nu.

  För säger du ordet ”stoppa invandringen” kommer rasistkortet upp med en gång, och ditt jobb och dina karriärmöjligheter….kan också gå i stöpet….men handlar det om rasism att man vill begränsa invandringen…NEJ det gör det inte… det är bara en åsikt man har för att man tror att det är otroligt dyrt för staten…och att man ser baksidan av att vi får hit människor som tror att dom får bete sig ”rån och våldtäckter, skrika ut sitt judehat m.m..” och behandla Svenskar som dom vill ..dom tar sig helt enkelt rätten att göra det. I jämförelse med det vackra Sverige som jag växte upp i…skulle detta mångkulturella skitsamhälle som nu växer upp vara bättre än det som var.. det kan jag enkelt svara på svaret är ett självklart NEJ!

  Våga säga NEJ till fortsatt massinvandring till Sverige..! Det har inte med rasism att gör det är bara en åsikt. Jag tror inte att den är bra för vårat land…punkt!!
  Den är inte bra för sammanhållningen i landet utan leder till ett mer splittrat land!

  GandalfGrå

 9. Dolf, tyvärr har jag inte sett något transkript av Murrays tal.

 10. Hur står det till med tryck/yttrandefriheten i Sverige i dag ???
  Stå på dig INGRID CARLQVIST.

 11. Tack för ditt stöd, Nalli. Det är mycket illa ställt, det kan var och en konstatera som lyfter blicken ovanför ankdammen.

 12. Ska bli intressant att följa utvecklingen med ett tryckfrihetssällskap i Sverige.

  Du nämner Mikael Jalving i din bloggpost. Han var i Lund för några dagar sedan på en diskussionskväll om Sverigebilder hos utländska korrespondenter. Jalving har skrivit en mycket intressant bloggpost om lundaträffen. Där utvecklar han även ett resonemang om skiljelinjen mellan 1) synen på ord som konstruktivism, dvs vi skapar verkligheter med hjälp av ord och kontrollen av ord och 2) synen på ord som något vi skapar och använder för att försöka förstå vår omvärld. Jalving stöder utifrån Orwell den andra positionen.

  http://blogs.jp.dk/frontalt/2011/11/11/disney-sjov-for-voksne/

 13. DEMONSTRATION MOT YTTRANDEFRIHET

  Kanske kan det vara värt att minnas Det Korrekta Sveriges demonstration mot just yttrandefrihet, när riksdagen öppnades förra året. Demonstranterna protesterade mot det faktum, att ett nytt parti, inröstat av 340.000 väljare, just tillåtits ta plats i riksdagen.

  Ett krav från den demonstrerande massan var bl.a. att partiets ledare skulle utvisas ur Sverige utan rättegång. Dvs. utan att få yttra sig. Höj ljudet ordentligt:

  Bakom demonstrationen stod bl.a. Nätverket mot rasism, riksorganisationen Ungdom mot rasism, Elevkampanjen, Rättvisepartiet Socialisterna, Syndikalistiska ungdomsförbundet, LO, Ung Vänster, Vänsterpartiet, Revolutionära Fronten, SSU, AFA (Antifascistisk Aktion), Miljöpartiet och Liberala Ungdomsförbundet.

 14. Tack Ingrid för alla dina nyktra inlägg i denna tokiga värld vi lever i. Du behövs mer nu än någonsin.

 15. Ping: Sparken efter en krönika « Karlskronabloggen

 16. World Traveller

  Risken aer vael att Ingrid nu blir lovligt villebrad for AFA. Skulle inte forvana mig ett dugg om ”anti-fascisterna” nu forsoker branna ner Ingrids hus/lagenhet eller rentutav angriper henne med vald. Vad sager ni inom media som smyglaeser haer? Har ni tipsat AFA om detta?

 17. Så går det när man angriper mångkulturen!

  Igår rapporterade det alltid eminenta Aftonbladet om Skatteverkets planer på att införa en internetbaserad tips-service via vilken man kan ange vänner, familj, grannar och andra bekanta som man misstänker för skattefiffel.

  Mina tankar går till alla ensamkommande flyktingbarn och alla papperslösa som blir bestulna på bidrag (från skattemedel) av snåla, kalkylerande svenskar utan någon som helst skam i kroppen.

  Den här typen av angiveri kunde komma till nytta även när man vill få bukt med mångkulturfientlighet och rasism. Alla rasistiska insinuationer, kommentarer och andra företeelser bör anmälas utan dröjsmål!

  Staten borde öppna en tipstelefon (gratis nummer naturligtvis) som dygnet runt tar emot tips. En internetbaserad tips-tjänst skall så klart också tillhandahållas.

  Vidare konstrueras en Rasist-alert-app(likation) som blir obligatorisk på alla iPhones och andra mobiltelefoner. Då kan man ju i ett enda klicka ta en bild på förövaren som skickas direkt till berörd myndighet. Nuförtiden finns ju ansiktsigenkänningsprogram, så böter skulle kunna skickas ut per automatik till dessa brottslingar.

  Kanske bör en symbolisk premie utgå till angivare, särskilt om denne även kan tillhandahålla DNA från gärningsmannen. Ett utspottat tuggummi eller en kasserad näsduk t.ex. Det vore onekligen praktiskt med en DNA-databas över kända mångkulturmotverkare.

 18. Stå på dig Ingrid, det ser mörkt ut för Sverige på fler sätt en ett. Hoppas att du fortsätter att kämpa för ett land som kan erbjuda även dess egna medborgare trygghet.

 19. När man ser vilka ”goda” organisationer som demonsterade mot yttrandefriheten, så är det bara att konstatera att det är jävligt illa ställt med demokratin i Sverige. Att rödvinsvänstern, miljömupparna och dess underhuggare ylar som vanligt kan jag ta, men tamejfan inte att LO sällar sig till fascisterna…

 20. Ping: De största skurkarna är mina kollegor, säger svensk journalist « Varjager's Weblog

 21. Varför inte starta en ny tidning? Hur svårt kan det va?

 22. Jag ser fram emot att Tryckfrihetssällskapet i Sverige bildas. Det kommer att behövas. Tyvärr tror jag inte att det räcker med tryckfrihet för att vända den nedåtgående spiral som landet befinner sig i. I en stat som domineras av ideologisk propaganda är det svårt att få till stånd förändring även om landet befinner sig i utförsbacke. Och i Sverige är propagandakanalerna många, eftersom det finns en så stor klass av tyckare och informatörer som får sin utkomst av licensintäkter eller skatter – en situation som är förödande för opinionsbildningen och debattklimatet. Resultatet är, som alltid där propagandan är massiv, att sanning och rättvisa blir lidande.

  För att få till stånd en nyanserad debatt i Sverige tror jag det är nödvändigt att ändra villkoren för media, så att tongivande aktörer måste ta hänsyn till mediekonsumenternas val på ett annat sätt än idag – så att det lönar sig att rapportera i tittarnas/läsarnas/allmänhetens intresse. I dag har vi den absurda situationen att våra mest inflytelserika media (marksänd TV, dominerande radiokanaler och – genom presstödet – till viss del dagstidningar) finansieras genom licensavgifter och skatter. Dessa media är i sista hand beroende av statens välvilja för sin försörjning. Detta uppmuntrar till ideologisk renlärighet och undertrycker en konstruktiv debatt om viktiga samhällsproblem. De som trots allt försöker rapportera om, och föra en diskussion om, vårt lands viktigaste politiska och sociala frågor är hänvisade till bloggvärlden. De befinner sig långt borta från den medievärld som är lättillgänglig för gemene man. De kan inte finansiera sin verksamhet genom att sälja annonser, eftersom annonsörerna i så fall skulle förföljas av Expo och liknande organisationer, och det presstöd som ymnigt hälls över dagspressen kan de bara drömma om. Och som om detta inte vore nog så baktalas de ständigt av ”rättyckarna” i etablerade media.

  Situationen påminner om den i Italien där Berlusconi tillskansade sig makten över TV-mediet och därefter kunde styra den politiska utvecklingen i landet under rekordlång tid. Det ledde till att han kunde genomdriva lagar för att själv undgå rättvisan och hans styre har medfört ekonomisk stagnation för Italien. Man kan också jämföra med Ryssland där det – precis som i Sverige – officiellt råder pressfrihet, men där alla viktiga mediekanaler går i regimens ledband, Jag skulle säga att tillståndet för demokratin i Sverige idag är närmast jämförbart med det i Ryssland.

  Det låter bra med ett svenskt tryckfrihetssällskap. Men det skulle behöva kompletteras med en svensk demokratirörelse.

 23. Åter igen en strålande artikel! Det är sånt här sunt förnuft som det fattas rikligta mängder utav inom etablissemanget. Visserligen tror jag inte att makthavarna är så dumma som de verkar. Alla med en halv hjärna måste ju inse vad denna tokpolitik kommer att leda till. Eller så är de så ideologiskt förblindade att de vinklar alla fakta för att passa in i sina förutbestämda världsbilder? Ideologier och religioner är väldigt destruktiva då de förhindrar dess följare att kritiskt granska sin omvärld . Den som tänker utanför ramarna är alltid kättare, otrogen, rasist, konspirationsteoretiker eller något annat passande. Vågar man inte ifrågasätta sin egen världsbild så är man, i mitt tycke, indoktrinerad.

 24. Ping: Nu börjar jag bli riktigt arg

 25. 31 års massinvandring kartlagd

  Integrationsmisslyckande 1980-2011

  10000 tals flyktingar, illegala, gästarbetare asylsökande utnyttjas mot lönedumpningar

  Nån som vill debattera invandring?

  Vi som kartlagt behöver inte gissa mer… vi skrattar åt er journalister och andra som hoppar på SD utan fakta och argument där sanningen svider!

 26. Ping: Niall Ferguson in Toronto « Snaphanen

 27. Stort TACK Ingrid för Ditt eminenta blogginlägg! Sådana ljus, som Dig, behövs verkligen i PK-mörkret och gör att det trots en besvärlig KOL, inte enbart känns lättare att andas utan även att hysa nytt hopp för barn och barnbarns framtid. Jag har under flera decennier undrat, ja faktiskt ända sedan 1971, nädetta tidigare fantastiska folk skall vakna ur sin ”TV-soffedvala”. gata(mittpåAvenyen i Göteborg – min uppväxtstad) av s.k. ”nya svenskar”. Om jag inte minns fel var det serber och kroater, som löste sin konflikt i enlighet med sin kultur. Jag reagerade redan då genom att inte begripa varför dom tog med sina problem hit, trots att dom fått chansen att börja ett nytt och antagligen bättre liv. Det undrar jag fortfarande på ett sätt men idag har jag
  Jag ser fram emot bildandet av det riktiga TRYCKFRIHETSSÄLLSKAPET och önskar Er verkligen LYCKA TILL! Ni behövs!!!

 28. Oj, vad konstigt min kommentar blev. Jag ber om överseende för det men jag vet inte vad som hände men Ingrid, fortsätt kämpa för det som är rätt och riktigt!

 29. @ dolf | Murray talte uden manuskript, men jeg mener ganske bestemt, at Trykkefrihedsselskabet skriver talen ud efter videoerne – der er to !

  http://snaphanen.dk/2011/11/06/douglas-murray-in-copenhagen/

  mvh Snaphanen

 30. Det är fruktansvärt att ett svenskt Tryckfrihetssällskap behövs – vi har ju Publicistklubben. Ni vet, ”PK:s viktigaste uppgifter är två: att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga.”

  Visst är det en ödets ironi att klubbens förkortning är just PK?

  När ni startar TFS i Sverige kan ni räkna med en medlemsansökan från undertecknad.

 31. Tack for att du finns Ingrid.

  PS Sverige ar en ankdam

 32. Har du Berit von Gyllencreutzer….. i egenskap av självproklamerad Batikhäxa din favoritamulett, d.v.s. leravgjutningen av din mest privata och intima del, fortfarande hängande runt halsen?

 33. Ping: Barometern sparkar jounalist pga “fel” åsikter « Avpixlat

 34. Sanningen är inte alltid din vän – men på besök kommer den alltid

  Geniet har sin begränsning – Dumheten har ingen

 35. Tack Ingrid Carlqvist för ditt engagemang. Du uttrycker en uppfattning som många svenskar ställer sig bakom, men som den svenska pressen vägrar att redovisa. Det är ju inte politiskt korrekt just nu. Problemet är att när det väl blir politiskt korrekt så har det redan gått för långt. ”Det som krokigt skall bli måste böjas i tid” annars riskerar vi att få kaos.

 36. Jag kan bara beklaga och säga ”stå på dig”. Du ska veta att du för många människors talan, även om det kanske, pga den censur du själv fått känna på, mest märks i kommentarfält som detta.

 37. Svensk_Rondellhund

  Stå på dig, du har alla läsare på Avpixlat bakom dig..
  http://avpixlat.info/2011/11/12/barometern-sparkar-jounalist-pga-fel-asikter/

 38. Sven Olsen - kristianstad

  Detta är tyvärr ett resultat av den enkeltriktningen inom svensk journalistik som har pågått alldeles för länge och där man får det helt klara intrycket att många tidningar och annan media är helt i fickorna på våra politiker – och jag kan inte säga annat än att du skall ta detta som ett beröm, att de inte duger åt dig, och känner sig underlägsna – för inte att göra detta, då ger de dig sparken – vilka (ursäkta uttrycket) flata individer.
  Lycka till i framtiden – Sverige behöver journalister som du – och vi kan vara helt utan de andra

 39. Ping: Ingrid Carlqvist fick sparken « Sverige idag

 40. Hej jag måste bara säga att du är en av få Svenskar som vågar säga hur det ser ut i Sverige idag! Jag brukar läsa dels Aftobslaskan sen http://avpixlat.info/ för att skratta åt vinklingarna som AB alltid lyckas med när det handlar om diverse goda invandrare.Det som retar mig mest när det kommer till PK i Sverige är följande

  1.Om man måste skriva om Invandrare så gör man allt för att det ska låta som en Svensk.Svenska Muhammed assabir.Alltid Svenska/svensken innan

  2. Man pixlar alltid ansiktet på en Invandrare men sällan en Svensk

  3.Efterlyst efterlyser 99% invandrare dock har dom börjat att efterlysa gärningsmän utan att beskriva hur de ser ut.De är dessutom pixlade om dom nu skulle hamna på bild

  4.Så fort man säger en negativ sak om en invandrare är man rasist och det är givetvis brottsligt att säga att jag hatar muslimer.Dock får du hata Svenskar då vi uppenbarligen inte tillhör någon grupp

  5.Du har som Svensk mindre rättigheter än vad Muhammed assabir har! Jag får ingen gratis tandvård tex.Flyttar jag utomlands får jag behålla barnbidraget i ett halvår men Muhammed får behålla det betydligt längre.Du som Muhammed kan komma hit som 65åring och få tillgång till Pensionssystemet utan att göra ett dugg

  Alltså jag tycker det är så mycket fel i Sverige så jag spyr på skiten,Värst är att veta att mina barn ska växa upp i skiten! Kommer dom hem efter utekvällen? Eller ligger dom nedslagna eller knivhuggna någonstans.

  Jag själv har råkat träffat på dessa grupper ute och ja det gick väl rätt illa.Ska man våga gå ut efter klockan 18 på kvällen så får man nog flytta till Danmark snart tyvärr

  Vi ska snällt jobba och skatta men sammtidigt föda invandrare som kommer hit och bara utnyttjar systemet. Folk fattar verkligen inte i det här landet.Jag har funderat på om det har med andra väldskriget att göra då vi var såkallade neutrala.Dock fick tysken göra precis vad han ville! Vi var det enda landet som satt med svansen mellan benen och gjorde nada såvitt jag vet! Så jag är inte förvånad över varför det ser ut som det gör idag tyvärr.Patrioter är det sista vi är och bäddar för vår egen undergång!

  Sammtidigt så känner jag folk som kommer från andra länder och här ser man skillnaden mellan Muslimer och tex Asiater.Arbetskraftsinvandringen som Fredrik reinfelt pratar så varmt om är i själva verket analfabeter till stor del! Det är dessa som går på socialbidrag samt andra bidrag idag,Bidrag som vi Svenskar antagligen inte är berättigade till men andra är. Är vi så tröga i Sverige så vi tror på vad PK media skriver? Kommer man hit borde man vara tacksam.Dock visar det sig välden över att så inte är fallet i mångt och mycket.Man tar för sig av systemet,Kvinnor,Slåss och lär sig ett enda ord (Är du rasist eller?) Nä jag vill se en tidning i Sverige som skriver sanningen! Dock kommer den få en rasiststämpel ganska fort!

  En annan rolig sak som jag måste berätta!
  Jag skulle rösta nu sist.Då hade dom medvetet tagit bort SD,s vallappar i mitt distrikt.Vem vill fråga efter en vallapp efter vad som händer folk som tycker olika som Aftonbladet brukar säga (Vi gillar olika) dock inte så långt som till min åsikt.hur som helst så vad jag vill komma till är hur demokratiskt Sverige egentligen är! Det är demokrati så länge du tycker på rätt sätt.Sverige är på glid och har varit det ett bra tag nu.Jag hoppas fler och fler kommer inse det med tiden !

  Stå på dig! Jag är inte rasist men jag tycker att man ska sköta sig när man kommer hit och inte bara kräva utan att lyssna!

 41. Mycket bra skrivet!

 42. Läser på Avpixlat att du blev av med jobbet för att du inte har de rätta åsikterna som du uttryckt på din blogg. Det är ju alldeles förfärligt att ha en sån arbetsgivare – dessutom i en bransch vars uppgift är att värna det fria ordet – och det är naturligtvis inte frågan om annat än att uppsägningen är olaglig, men en sån arbetsgivare kan man inte ha om man är rädd om hälsan. Hoppas att Journalistförbundet stödjer dig, och gör de inte det så stäm dem också om inte förbundet förklarar uppsägningen osaklig. Kräv avgångsvederlag alt skadestånd av arbetsgivaren. I Sverige kastar vi ju visserligen inte journalister i fängelse utan rättegång (ännu) som Eritrea gjort med Dawit Isaak, men hur länge dröjer det? Sverige har utan tvekan hamnat i ett förstadium till renodlad diktatur med den åsiktsdiktatur som råder, där drivfjädern heter politisk och annan makt och så förstås pengar – egna pengar – som både den nuvarande och förra regeringen och med sanningarna varjedagsfuskande medlöpare (många) inom journalistyrket gör allt vad de kan för att dölja misstagen och SVEKET mot Sverige, svenskarna, våra barn och barnbarn, alla som är icke-muslimer. Blir det som i Ryssland att man går över lik för att hejda det fria ordet?

 43. Hej Ingrid!
  Det är tur för oss alla att det finns människor som dig 🙂 Sverige har blivit ett väldigt otäckt land och censuren total, fast det finns ju förstås ingen censur…
  Samtliga partier utom SD arbetar fullt medvetet för att förstöra och ruinera vårt fina land, sorgligt räcker inte till. Krävs en fullskalig revolt med strider på gatorna eller hur ska masshypnosen brytas??!

 44. Stöd Inger!

 45. Tack för att du öppet vågar skriva om detta, ett jätteproblem i vårt land som tydligen inte många rakryggade öppet vågar skriva något om. Få är de som vågar kritisera de Politiskt Korrekta, som tydligen tror sig bestämma allt i vårt land numera, De förstår inte innebörden av yttrandefrihet och åsiktsfrihet, ordet demokrati är snart ett i skämt i Sverige. Folk är rädda för att öppet kritisera islamiseringen det multikultursamhälle som våra politiker försöker införa. Beklagar att du fått sparken, personligen förstår jag inte hur man kan göra på det viset, bara för att du vill varna för de problem vårt samhälle står inför. Stå på dig Ingrid, kramar!

 46. Redhogs kommentar belyser utan att han själv förstår det hela problematiken med det som kallas PK. Att någon eller några enskilt eller i grupp, med eller utan agenda avgör vad som är ”stolligt”.
  Låt argumenten tala.

 47. Jag blir så fruktansvärt frustrerad över den ”våta filt” som läggs över Sverige och de svenskar, som ser de stora problem som hotar att i grunden förändra vårt samhälle. I stället för en öppen och konstruktiv debatt så hänvisas vi till s.k. hatsidor på nätet, varur media (för, joo, de läser sidorna) med jämna mellanrum plockar upp de ”värsta” inläggen, dem som de mest frusterade av oss (i vår ilska) med ”glödande penna” raspar ner. De inläggen som vi i efterhand också inser var för rättframma.

  Det är inte lätt att hålla sig kall när man vet vad som försiggår, och ser att allt tillrättaläggs, tystas och att rena lögner sprids av media.

  Det är trist att svensken inte inser att den påtvingade mångkulturen och den tilltagande anpassningen till bl.a. islam kommer att innebära vårt samhälles förfall och destruktion.

  Ett ekonomiskt exempel; den pension som möjligtvis kan utfås vid 65, men troligen långt senare, inte kommer vara i närheten av den som dagens pensionärer får. Svensken förstår inte sambandet, d.v.s att om inflödet av människor som inte bidrar till det allmänna hela tiden ökar, så blir det mindre pengar att fördela. Jag har gjort jämförelser för egen del, och den pension jag ev. får ut vid 65 BRUTTO, motsvarar vad en pensionär (samma yrke) idag får ut NETTO.

  Mer skrämmande är de andra, kulturella, förändringarna som vårt land tvingas genomlida. Försök att inbilla någon, för trettio år sedan, att niqabklädda kvinnor får rätt, och får tillåtelse att trava in i våra rättegångssalar.
  Därför är Du, Ingrid, så viktig för hela vårt folk och hela vårt land! Så stå ut och stå på Dig! Vi är många som hyllar DIg!

 48. Peter Johansson

  Stå på dig Ingrid, det finns många som är medvetna om situationen i Europa och framför allt i Sverige och fler blir det för varje dag. De ser knasiga politiker som ”inte vill stå bredvid SD” i en tv studio, de ser ankdammen och utfrysningen från sk ”etablerade” media och politiker mfl. Vuxna människor som mobbar andra offentligt på olika forum just pga att vissa inte har den ”korrekta” åsikten! Helt otroligt hur snett det har blivit i landet! Ge inte upp vi behöver sådana människor som dig som är bra på att publicistiskt föra fram andra åsikter också och inte bara de Orwellska som sker till 98% i media m.m. idag.

 49. Läst och håller med.

 50. Fantastiskt tal av Douglas Murray, har inte hört talas om honom tidigare. Stort tack!

 51. Stå på dig du är inte ensam.

 52. TV4 vågar inte visa SD,s uppgång i Sifos novemberbarometer ?
  De har glömt att visa hur SD ligger till i tabellen ? (eller är det medvetet.?)
  SD börja nog bli för starka nu för att visa sanningen.

 53. Hej Ingrid!
  Tack för ett bra och behövligt inlägg men jag lider med dig att du skall drabbas av yrkesförbud. Som ett utryck säger, ” det är högt till tak men nära till dörren”.
  Hoppas att du kommer igen, din röst behövs i Malmö och i Sverige.
  Jag har stångat mig blodig med ”våra” politiker i Malmö. Jag vill ha svar på vem hatar vem? Jag får inget svar och skall snart skriva till dom igen.
  Jag är så trött på att som en ”vanlig” Malmöbo få bära hundhuvudet för hatet som finns i vår stad.
  Det finns för många Malmöpolitiker som mumlar i Talibanskägget!!!!
  Upp till kamp Ingrid, jag är med dig.

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/det-kom-ett-citat

 54. VI MÅSTE NÖRJA MED MASSDEMONSTRATIONER..!!

  Det är helt enkelt så att vi måste börja hålla massdemonstrationer för sådana KAN helt enkelt inte tystas ned…..det är så det fungerar i Sverige den som syns och hörs mest har också makten att förändra så alla som inte anser att massinvandringen är bra för Sverige och att det är nog nu….måste göra en massdemonstration i Stockholm på Sergelstorg…någon som kan organisera och se till så att det inte bara dyker upp 10-20 personer utan 50-100 000 ja då ställer jag också upp.

  Men jag går inte i ett tåg med 15 personer för då är det lätt att bli hånad för sin åsikt…vilken jag vet jag delar med minst 360000 andra svenskar…! Så om en massdemonstration organiseras och det måste vi göra för att väcka opinion och synliggöra mängden av människor som tycker allt annat än PK….ja då är jag med!

  Vilka tycker att detta är en bra ide´ hand upp ;)…….jag tror att det är enda sättet att ge Jimmy Åkesson lite mer råg i ryggen och mer kraft bakom orden…det är vi folket som måste ta gatorna tillbaka…och visa hur många vi är….och att vi blir fler och fler för varje dag som går med den förda politiken..!

  GandalfGrå

 55. Tänk om någon av de etablerade tidningarna vågade gå emot strömmen? Men den stunden verkar inte kommen än, dock verkar ert projekt med ett nytt Tryckfrihetssällskap i Sverige väldigt hoppfullt.Heder åt dig Eva för att du har modet att stå upp för sanningen, många är med dig i bakgrunden 🙂 och skickar positiv energi.

 56. Jag har missat detta blogginlägg och vet faktiskt inte riktigt vad jag skall skriva just nu, vilket inte tillhör vanligheten. Vad är det med vissa människor? Här finns det en kvinna som är modig som få. Öppet vågar stå inför hela världen med sina åsikter och visar på det ena problemet efter det andra och därmed skall tystas.Det kommer alltid att vara några som håller med och andra som inte gör det. Håller man inte med får man argumentera, inte tysta och härska. Det är min ståndpunkt.

 57. Hej!
  Är det pga dina politiska synpunkter som du har fått sparken?

  Om, borde detta prövas rättsligt.

 58. Jag instämmer med alla er som skriver att Ingrid är ”duktig”!?

  Hur skulle det vara om fler var lika ”duktiga”?

  Börja med er själva, och kom fram från era gömmor. Sluta att gömma er bakom pseudonymer
  Mao stå för vad ni tycker och känner.

 59. Det finns ju en bakgrund. Nettoreproduktionstalet ska vara 1,0 för en konstant befolkning (c:a 2,1 barn per kvinna). 1969 gick det under 1 i Sverige, och hade ett minimum 1983. Så 1984 – under Palmes tid – började flyktinginvandringen.
  – Saken kan uttryckas annorlunda: 1960 aborterades 2,1% av barnen. Men 1964 kom p-pillret, och man måste ta konsekvenserna: 1970 12,7% aborter, 1979 26,4%. 25% är norm för Sverige numera.
  – I Kramfors aborterades 2010 40,1% av barnen, och 35% är det bland flera ’progressiva’ kommuner. (Statistiken från Socialstyrelsen, ”Aborter 2009” och ”Aborter 2010”.)
  – Vad gör en statsledning i den situationen?
  – Jag nämnde det här – de 25 procenten – på en SD-blogg. Men kvinnan som skötte den blev rasande: ”Fri abort är en mänsklig rättighet, så det så! Det är invandringen som är problemet idag!” Och så kastade hon ut mig.
  – Men allt det här visste ni förstås redan? / Staffan D.

 60. Ping: Carlqvist sparkad från Barometern « Jerrys Ord

 61. Ping: Løgnen, journalistikken og Sverige — FrittForum.info

 62. Ping: Malmö lördag: Gud bevare oss för ”antirasister” | Sverigedemokraterna i Svedala

 63. Ping: Malmö lördag: Gud bevare oss för ”antirasister” Uppdatering!! | Sverigedemokraterna i Svedala

 64. En sak jag är nog ensam om… ända sedan 11 september 2011 har jag försökt hitta något positivt om islam.

  Varje gång en reporter angriper SD med tex islamhat

  Varför kan dom aldrig levera något positivt tillbaks själva?

  Om jag gör en googling på ”islamfobi” så kan jag aldrig hitta något positivt om islam i någon text i samband med islamfobi. Där fobi betyder rädsla för islam?

  Så om jag är rädd för islam, varför vill ni inte debattera om det? Varför upprepar ni samma mantra som ”muslimhat” och ”islamhat”?

  Snarare är det väl islam som hatar min mänskliga rättigheter?

  Vad är det ni gjort bakom våra ryggar som försvarar Islam som går EMOT allt som har med demokrati att göra?

 65. Ett mycket bra debattinlägg Ingrid som belyser problemen i demokraturen Sverige

 66. Ingemar Hallberg

  Hej Ingrid!
  Jag blir så glad när jag läser om sådana som dig!
  Tack vare dig och andra modiga människor i Sverige finns det fortfarande hopp för vårt land.
  Du är en hjälte!

 67. Karl Karlsson

  Det här med muslimers vara eller icke vara är ju egentligen en trivial fråga.
  Betänk situationen, om judarna inte hade kommit till till mellanöstern (visserligen bodde ju en del där förut, men under fredliga förhållanden) men efter denna massinvandring pga. att England släppte efter för trycket (Churchill var själv jude) så blir det givetvis problem. Dvs. hade judarna t.ex. placerats på Madagaskar istället så hade ju inte den arabiska befolkningen behövt fly för att få ett drägligt liv. Ingen flyr ju från sitt hemland om det är fred.
  Alltså är det judarnas fel att vi har muslimer i Europa och Sverige.
  De ledande inom SD är två judar som inte direkt vill synas men piskar upp stämningen inom partiet för att öka på enögdheten då det gäller att slå på muslimerna, vilket bidrar till denna orolighet som vi har här i Sverige.
  Och i förlängningen av detta hotas vi av juridiska åtgärder om vi så mycket som knystar om sanningen. Dessa lagar/åtgärder är även lobbade av judar. Märk att vi har en stor judelobby inom juristkåren och bland de högsta domsätena i landet. Det är ju märkligt att de två judarna inom Nobelstiftelsen Sohlman och M Storch inte fattat att SD styrs av två judar med syftet att begränsa invandringen.
  Obama´s presidentskap skänkte mycket förhoppningar hos de mindre bemedlade i USA men han var tvungen alldeles strax i början av sin bana att besöka Israel och göra avbön att inte dra in biståndet. I och med detta så försvann förhoppningarna hos de fattiga i USA eftersom upprustningen fortsatte och inga pengar anslogs att åtgärda de sociala förhållandena i landet.
  Det här hade givetvis en tänkande person redan räknat ut i början och det hade nog Obama också gjort. Men att sälja sin själ, som han gjorde till amerikanska judelobbyn, övergår mitt förstånd. Men nu står vi där och väntar på det tredje kriget som startar i mellanöstern och som kommer att sprida sig runt medelhavet. Detta krig kommer att bli mycket blodigt. Och det är det 3:e kriget på 100 år som initierats a judar.
  Marks, Stalin, Hitler, Churchill, Eisenhover, Busch, Rosevelt, Lenin, Trotskij. Tja… det finns många i den genren som har erfarenhet att kunna tända en lunta. Denna värld är galen!!! Och att se på är ju lika galet … men vad kan man göra???

 68. Kalle Karlsson
  Du talar i nattmössan…!

  Menar du på fullt allvar att du tror att judarna började två världskrig….belägg för det, tack..?!

  GandalfGrå

 69. Tack, kära läsare, för alla uppmuntrande kommentarer!

  Jag vill påpeka att jag inte varit anställd på Barometern utan de hade anlitat mig för att skriva krönikor. Och när man inte längre gillar en krönikör så gör man sig av med den, det är inget konstigt med det och absolut inget som Journalistförbundet har att göra med. Men det intressanta är att jag i slutet av augusti fick jag ett mejl från nyhetschefen på Barometern: Han skrev:

  ”Jag skulle vilja att du skriver krönikor i Barometern (3 500 tecken) en gång i månaden. Jag ger dig friheten att lyfta de frågor du brinner för som den rättskämpe du är.
  Lockas du det minst lilla så vill jag att du ringer mig och kanske går till biblioteket och kollar i Barometern hur vårt upplägg ser ut.”

  Jag accepterade och skrev en första krönika (som kan läsas här på bloggen) och skulle ha lämnat en andra krönika i tisdags. I måndags fick jag ett mejl där det stod såhär:

  ”Hej Ingrid
  Jag skriver detta för att meddela att vi tyvärr måste avsluta vårt samarbete. Jag vill också vara ärlig och ge dig den riktiga förklaringen.
  Vi fick en hel del negativa reaktioner från läsekretsen efter din första krönika. Inte för själva texten, som var mycket intressant, utan för att vi upplät krönikeutrymme till en person som på twitter beskriver sig så här: ”Övertygad om att vi måste stoppa genusvansinnet och islamiseringen av Europa”.
  Vi pratade om detta och du ändrade kvickt i din twitter-beskrivning.
  Men tyvärr måste vi ge dessa kritiker rätt. Barometern kan inte anlita en gästkrönikör som så tydligt agiterar mot islam och invandring.”

  Ja, visst låter det hemskt: agiterar mot islam och invandring. Vad jag gör är att jag skriver om hur islamisterna hela tiden flyttar fram sina positioner, inte bara i Europa utan i hela världen. Men även om jag HADE agiterat mot islam och invandring – vad är det som är så farligt med det? Har inte svenskarna förmåga att väga olika argument och bilda sig en egen uppfattning? Måste alla upprepa mantrat om att all invandring är bra för Sverige för att inte korthuset ska rasa ihop …?

  Nej, just det! Svenskarna är dummare än tåget. Fråga bara Håkan Juholt som tror att tittarna kommer att vara övertygade om att Socialdemokraterna är i allians med Sverigedemokraterna om de står på samma sida i tv-studion …

  För att inte ”kränka” Barometerns känsliga läsare ändrade jag min twitterpresentation till: Opinionsbildande journalist & författare. Stark motståndare till genuspedagoger och islamister.

  Men det är inte lätt att slåss för det fria ordet. Inte kan man väl begära av en tidning att de förstår det?

 70. ”Men det är inte lätt att slåss för det fria ordet. Inte kan man väl begära av en tidning att de förstår det?”

  Nja… – Ingrid – det är nog massmedia-folket som SIST av alla kommer att förstå det – som jag ser det, tyvärr tyvärr… 😥

 71. Gräsligt gräsligt! , För en gång skull en nykter journalist som ser vad som sker i vår lilla demokratur…. Stå på dig och anmäl fanskapen till arbetsdomstolen….

 72. Ping: Måndag morgon…… | Pettersson – försöker göra skillnad

 73. Lovorda judarna, lovorda muslimen, negern och zigenaren. De är enligt media oundvikliga för svensk välfärd… Kanske är det så att dessa individer verkligen behövs, vad skulle annars sysselsätta polisen, kriminalvården, tolkar, domstolar, soctanter, flyktingsmugglare, FI, DO, media m.m.?

  Juden har makten i riket, inte tu tal om detta!

  Judar äger Baromerern, Expressen, DN, GP etc. etc.

  Lågt i tak? Häng juden!

 74. Därtill är dom nödda och tvungna! Saknar dom bra argument, så återstår endast att sätta munkavle på sanningen!

 75. Skall man beskriva våra makthavares önskan ( förutom SD givetvis )
  med en enkel beskrivning,så går blir det ungefär så här.

  Dom vill !
  Att vi skall arbeta ,konsumera ,betala skatt, samt hålla käften.
  Gör vi detta så är allting bra i landet upp och ner.

 76. Medborgare X ifrågasatte uppsättningen av SCUM-manifestet på Turteatern i sin blogg. SCUM-manifestet som hyllar utrotningen av män anses av feminister vara kärleksfyllt och varmt (!?!?) och ett feministiskt konstverk av klass. Medborgare X vände på steken i sitt blogginlägg och ställde frågan Så varför inte då på samma sätt uppmana till mord och utrotning av feminister?. Vilket ledde till en hetsig debatt. Men som man borde ha kunnat gissa sig till, så var det tydligen för mycket för PK-etablissemanget. Sedan ungefär en timme är Medborgare X blogg nedstängd.
  Turteaterns förställning av Valerie Solanas SCUM-manifest som hyllar mord på män lyfts däremot fram med skattemedel.
  Hur är det egentligen med yttrandefriheten i Sverige? Man kan ju göra följande lustiga jämförelse: när Ulf Brunnberg föreslog en tv-kanal för män så besvarades det av mediafolk i pressen med ”kalla hem hästarna till stallet” och ”man har grävt upp honom ur någon gammal grotta någonstans” för att inte tala om ”rikta dig till människor för fan dumjävel”.
  Men när Valerie Solanas i början av sin skrift påstår att ”mannen är en ofullständig kvinna, han är en vandrande abort” sen fortsätter i samma anda under ett fyrtiotal sidor för att på slutet säga att ”De få män som finns kvar kan leva de kvarvarande dagarna av sina patetiska liv utslagna av droger eller […] eller de kan bege sig till närmaste självmordscenter där de snabbt, effektivt och smärtfritt gasas ihjäl.” så anses det vara befriande humor som man skall göra teater på som visas för skolklasser och man förstår inte alls vreden det väcker.
  Jag undrar, vart har sinnet för proportioner tagit vägen?
  Feminister menar ofta på att SCUM-manifestet skulle vara satir, jag undrar vad de har för kriterier för satir. Det blir inte satir bara för att Valerie Solanas använder sig av metaforer och bildspråk som i ”Mannen skulle simma genom en flod av snor och vada miltals upp till hakan i spyor om han trodde att en vänlig fitta väntade honom.” Det är en ganska effektiv användning av bildspråk som klart förmedlar hennes avsky, och är i den meningen välformulerat och bra skrivet, men det finns inget lustigt eller humorisistiskt i det (vilket är en väsentlig del av satir), särskilt inte med tanke på att Solanas vid ungefär samma tid som hon skrev manifestet försökte mörda tre personer, en av dem var konstnären Andy Warhol som faktiskt var kliniskt död innan han anlände till sjukhnuset och man lyckades återbörda honom till livet.
  Satir är när mästersatirikern Jonathan Swift visar vad han tycker om kungahuset genom att låta Gulliver hos lilliputtarna släcka branden på slottet genom att urinera på det. Eller när han (Swift) i protest mot hur man utnyttjade barnarbetare i det satiriska mästerverket Ett anspråkslöst förslag diskuterade hur man lagar ragu på spädbarn. (Notera att när Solange talar om att döda män så speglar det hennes inställning till män, när Swift gör recept på spädbarn speglar det inte hans inställning till barn, utan hur han ser på samhällets behandling av barn, hans satir vänder sig mot misshandeln av barn.) Eller, ta Orwells skildring av den ryska revolutionen i Djurfarmen med det välkända ”Alla djur är lika, men vissa djur är mer lika än andra”, det är satir på högsta nivå.
  Valerie Solanas The S.C.U.M Manifesto är en flammande stridsskrift med hård retorik, och som sådan väl värd att läsa, precis som Mein Kampf är väl värd att läsa för alla som är politiskt intresserade. Men The S.C.U.M Manifesto är inte mer satir än Mein Kampf. Den är betydligt mer hatfylld än Mein Kampf, jag har inte läst hela Mein Kampf den är betydligt längre än Solanas kampskrift, men det lär bara finnas en enda mening i hela boken som kan tolkas som att Hitler förespråkar att man skall döda judar. Tål att fundera på. Och vad skulle reaktionerna bli om man satte upp en teaterföreställning av Mein Kampf som ett satiriskt mästerverk?
  Valerie Solanas manifest som förespråkar att man skall utrota män hyllas i Sverige. När Medborgare X som gensvar tar upp frågeställningen om att mörda feminister stängs hans blogg av.

 77. @Dolf

  Ja detta vissar ju än en gång hur dubbelmoralen visar sitt fula tryne i Sverige. Där det är OK att tala om att döda och lemlästa män…men börjar män att hota döda kvinnor och feminister då tystas dom ner… är det mer seriöst kanske när män hotar med våld än när kvinnor gör det, är det kanske för att vi är mer kapabla när det gäller våldsbruk än kvinnor.

  Kvinnor ger sig annars på män när dom sover och med gift och någon gång med kniv och skjutvapen.

  Våld är våld oavsett vem som utför våldet….!

  Jag börjar förstå sambandet mella den intoleranta bilden av Islam som jag målat upp och feminismen…dom tar sig BÅDA rätten att uttryckligen tala om helt öppet vad dom vill göra det vill säga döda alla av fel tro eller i feministernas fall kön.
  Dom sitter ju i samma båt det är därför dom håller varandra om ryggen ännu en ohelig allians.

  Och medierna, politikerna bara hummar med och ryggdunkar och tycker det är kul om kvinnor uttrycker sånt här hat..! Var blev det så fel…hur kunde det bli så fullt med skogstokiga människor..var kommer alla dessa sjuka ideer och tankar ifrån och varför uppmuntras dom hela tiden…det är sjukt, sjukt, sjukt.

  .

  Vilka hycklare och massmedierna dom är tysta..politikerna är tysta ingen törs röra i någon av frågorna…alla är harkrankar…..jag tycker att dom alla borde skämmas förutom Ingrid dårrå…..!!

  SKÄMS POLITIKERETABLISEMANGET OCH JOURNALISTER OCH KULTURJOURNALISTER FÖR ATT NI ÄR SÅ FÖRBANNAT FEGA OCH ÖMKLIGA ATT NI SER GENOM FINGRARNA FÖR ALLT SOM SÄGS OCH GÖRS I FEMINISMEMS OCH ISLAMS NAMN…NI BORDE INTE HA DE POSTER NI HAR FÖR NI FÖRTJÄNAR DOM INTE!!

  //GandalfGrå

 78. Kan någon förklara för mig varför alla som påstår sig vara politiskt inkorrekta och alltid alltid tjatar om yttrandefrihet samtidigt måste ”varna” för en pågående islamisering? Det är sant som du skriver IC att man ska lyssna till sina motståndare, men när det kommer till islam tar det stopp för de allra flesta. Kan inte ni (som känner er träffade) gå hela vägen med yttrandefriheten och låta folk tycka att det är jättebra med bön fem gånger och dagen och moskeer i varje gathörn? Då tänker ni troligtvis att ni måste ha rätten att debattera emot och det kan man ju tycka. Det jag har problem med är att ni konstant anser att alla som inte delar era åsikter är politiskt korrekta (vilket gör att andras åsikter och argument underkänns och bara anses vara just pk för pksakens skull) , hjärntvättade etc. Om ord inte dödar, varför bry sig om ifall jag skriver att jag vill ha islam som ämne i skolan? Det är väl bara yttrandefrihet eller sätter varningsalarmet igång nu?

 79. GandalfGrå – den svenska modellens samhälle är väl ingen höjdare precis – för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna, tyvärr tyvärr… 😥

  Demokratur: ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.” + PartiKrati – kan vara förklaring nog till att det blivit så ännavänt – som jag ser det.

  Lite om hur Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna kan ändra på det – har jag tänkt och skrivit lite om i kommentarsfältet HÄR.

 80. kopsost. Att tillåta sin motståndare att uttrycka sin åsikt är inte detsamma som att hålla tyst om vad man själv anser om den. Det är den öppna debatten jag eftersträvar, där förhoppningsvis alla för- och nackdelar kommer fram och människor kan ta ställning.

  Själv hade jag inte haft några problem med islam om det bara var en religion som människor skötte i det privata. Men islam är en ideologi som vill styra hela samhället. Den som intresserar sig för ämnet kan hitta massvis med klipp på Youtube där imamer runt om i Europa uppmanar moskébesökarna att inte umgås med den kristna befolkningen i landet som tagit emot dem, som uppmanar dem att föda så många barn som möjligt för att bli i majoritet och kunna införa sharialagar. Och så vidare.

  Vi som gillar den öppna västerländska demokratin och levnadssättet blir med rätta mycket bekymrade över denna utveckling. Det finns redan ett tiotal inofficiella shariadomstolar bara i Rosengård och i England har islamister utropat shariazoner i vissa bostadsområden. Ännu är dessa illegala, men hur länge till om vi bara ska sitta tysta och acceptera denna oroväckande trend?

 81. För det första måste jag ge dig eloge för att du svarar så snabbt. Det är inte många bloggare som gör det! Nåväl.

  Jag håller med dig å ena sidan. Visst finns det många oroväckande trender i samhället och visst vore det väl underbart om alla människor kunde debattera lugnt och sakligt. Tänk vilket samhälle vi kunde få om alla hela tiden skulle prata om sakfrågor och skippa lögner, personangrepp och allmänt trams.

  Däremot tycker jag en del av yttrande- och åsiktfriheten är att låta andra människor ha sina åsikter utan att behöva debattera dem eller ifrågasätta. Om vi verkligen ska dra yttrandefriheten till sin spets, vad är meningen med att säga emot/debattera om att en imam vill att alla kvinnor ska bära burka? Han får väl tycka det, och vad har någon annan med det att göra? Och vidare, vad har jag för rätt egentligen att skriva i din blogg och ifrågasätta dig? Jag borde egentligen låta dig ha dina åsikter ifred.

  Det är därför som jag känner mig kritisk till att alltför mycket prata om yttrandefrihet när de flesta av oss ändå tycker att vi själva är de smartaste, de som tycker mest rätt och funnit sanningen. Varför ska man hävda sin yttrandefrihet när man ändå bara använder den till att försöka ändra på andra? Kan man inte bara skippa att prata om den och erkänna att man anser att alla andra tycker fel?

 82. kopsost. Jag håller inte alls med dig. Vitsen med yttrandefrihet är ju inte alla ska gå omkring och sitta fast i sin egen åsikt, utan att vi ska stöta och blöta de svåra frågorna med varandra, för att bli klokare. Må den som har de bästa argumenten vinna!

 83. Ja Ingrid vad trist det skulle vara om alla bara gick och lallade på. Att prata om vädret hela tiden skulle vara tråkigt.
  Politiska diskussioner är kul. Måste inte vara hatiskt. Man är väl civiliserad.

 84. Jo det ni skriver IC och E-A låter fint, men… Är det verkligen så ni och andra debattera och stöter och blöter? Jag tror inte det. Jag tror att de flesta redan ”vet” hur allting är och bara försöker övertyga andra att tycka likadant. Har ni någonsin öppnat dörren för ett ”tokigt” Jehovas vittne och verkligen lyssnat och tagit in att jorden snart kommer gå under? Har ni gått till en moske, lyssnat på en imam och verkligen försökt förstå? Nej, jag får nöja mig med att vi tycker olika.

 85. @kopsost

  Islam hör inte hemma i västvärlden låt oss få bygga vårt samhälle här i vår del av världen så kan dom bygga sitt samhälle i sin del av världen varför ska dom påverka oss i en riktning där vi ska finna oss i deras krav på bland annat muslimska helgdagar..krav på speciella baddagar på våra badhus. Att få använda slöjja på jobbet….försök att komma med sådana krav i ett muslimskt land som kristen…inte en chans att någon ens skulle komma på tanken att där ge efter för några krav.

  Det är ju inte bara sådant som får vreden att flamma i mig…det är även det ohejdeliga utnyttjandet av vårat gemensamma skyddsnät…hur kan det komma sig att en åldring släpps in i Sverige utan att någonsin betalat en krona skatt i Sverige och sedan kunna leva på pension i Sverige…med vilken rätt har han/hon fått den ynnesten…vem har bestämt att det får gå till på det viset. Det kan inte vara en gudagiven rättighet att någon ska kunna komma hit och lyfta en svensk pension..! Det finns ju en massa exempel på att dom efter att dom fått sin pension inte längre lever i Sverige utan att släktingar som jobbar i Sverige löser ut pensionen i deras namn och skickar pengarna till det land där människan befinner sig. Men det har inte egentligen med saken att göra det är lika konstigt att det sker i Sverige och precis lika dyrt naturligtvis.

  Har staten guldbyxor på sig…där det bara är att plocka fram pengar ur byxfickorna…endast och endast om personen har fått ett jobb och utför det och betalar skatt ska personen oavsett härkomst få stanna i Sverige och naturligtvis ska personen med alla medel försöka assimileras i samhället..både i språk och skrift samt svära trohet till Sverige och acceptera de lagar och regler och följa de värdegrunder som ligger till grund för vårt samhälle . Det kan väl inte vara så farligt att svära trohet till sitt nya land..jag kan inte förstå varför det blir sånt liv om just detta..! Sätt det som krav för att komma in i landet…och se till att ha korrekta handlingar med sig när dom söker uppehållstillstånd. Inte som det är idag där dom säger att dom tappat det eller någon stulit det…!!

  Jag tycker det är hög tid att vi börjar ställa höga krav på de människor som vill bo i Sverige…kom ihåg att det är en riktig lottovinst bara att vara född i Sverige om man jämför med en väldig massa länder..! det kan inte vara så att man bara kan få och få utan att någonsin ge ..! Naturligtvis gäller detta inte alla men alltför många och det kan inte vara hållbart i längden att år ut och år in öka på den bördan.

  //GandalfGrå

 86. @GandalfGrå

  Det finns ingen allmängiltig sanning. Allt är bara åsikter, troende och tyckande. Till och med påståendet om att det inte finns någon allmängiltig sanning kan mycket väl vara felaktigt.

  ”Islam hör inte hemma i västvärlden… etc” Jaså, vem säger det? Ska jag lyssna på dig och tycka att du har rätt? Tänk om det finns andra som tycker annorlunda, har de automatiskt fel för att de inte är du?

  Varför ska alltid du och alla andra som har läst in sig på de rätta politiskt inkorrekt-åsikterna prata om ER yttrandefrihet när ni konstant dömer ut andras åsikter och vill tysta dem som inte håller med er?

 87. Jag är jude och jag anser att svensken skall vara glad för att de egentligen inte behöver tänka utan får allt genomtänkt och serverat från massmedia. Sluta klaga era imbeciller.

 88. @kopsost

  Det kan mycket väl vara så att allt är tyckanden, åsikter eller troende då frågar jag dig är du glad över att västmakterna vann 2:a världskriget…?

  Så att du slapp leva under oket av det tredje riket…för om inte män hade offrat sig och gått ut i krig mot ondskan den gången hade du inte haft dina rättigheter att tycka det du tycker idag…det är en realitet som är så sann som den bara kan bli…lika sann idag som den var då…och om du inte förstår det…då vet inte jag.

  Du tar säkert dina rättigheter för självklara” jag vet inte om du gör det jag bara antar” tänk dig då en värld där du inte får uttrycka dig här på bloggen…du kan ju alltid försöka men någon skulle få tag på dig till slut och om det du tycker inte stämmer överens med t.ex Islam så kommer du helt enkelt att tas av daga..!!

  Jag ser precis samma ondska och ideologi i Islam som i nazismen där en inskränkt världsbild och intolerans mot individuellt tyckande är det som genomsyrar just den ”religionen” och ett liv under islam är också det en realitet det har ingenting med tyckande åsikter, troende eller något annat du kan hitta på att göra. Det är ju bara att titta på hur det är i Iran idag och i Saudiarabien där ingen törs säga flaska…det är en realitet att om du försöker säga att du inte vill ha det så.. ja då riskerar du att bli skjuten, hängd eller stenad.!

  Jag vill mota ”Olle i grind” innan denna antites till vad vi i väst framhåller som vår bild av hur vi vill leva våra liv får fäste. Vi i ” västvärlden” framhåller frihet, rättvisa, och allas rätt att ha en åsikt och rätten att få uttrycka den för sanningar..detta gäller INTE i Islam och alltså kommer det alltid attt finnas inkompabilliteter mellan hur vi vill leva våra liv och hur Islam vill tvinga folk att leva sina liv.

  Har jag sagt att du inte får ha din åsikt” kopos”t inte med ett ord …!!! Det enda du ger dig på i mina argument är att jag på något sett försöker tysta dig…hehe tvärtom min vän jag tycker det är bra att du har rätt att argumentera för din sak..och jag är villig att dö för din rätt att göra det..”även om jag tycker att du har fel i sak” precis som de män som dog i 2:a världskriget så att du och jag kan åtnjuta dessa friheter som vi håller för sanna och självklara och kan fortsätta att tycka vad vi vill.

  Du säger…som följer…

  ”Varför ska alltid du och alla andra som har läst in sig på de rätta politiskt inkorrekt-åsikterna prata om ER yttrandefrihet när ni konstant dömer ut andras åsikter och vill tysta dem som inte håller med er?”

  Du ger mig egenskaper..som inte kunde vara ett större tankefel än just ditt. Du säger att jag vill tysta dig det är inte sant…och den yttrandefrihet jag har i varje fall här på bloggen den använder jag aldrig för att tysta andra..jag kritiserar bara andras åsikter..inte deras rätt att ha dem..jag tycker du ska lära dig att skilja på saker…börja med rätt och fel 🙂 !

  Det jag kritiserar i dina argument är att de är ickeargument…de är bara ett sätt att försöka förminska mina argument med att säga att allt bara är tyckanden. åsikter eller troende….! Mina åsikter är byggda på vad jag ser i min omvärld..och på historien…det vill säga verkliga händelser..det är inte tro..och inte heller tyckande men jag har bildat mig en åsikt!

  Men i livet och i historien där kan man se vad som hänt och man kan bilda sig en uppfattning byggd på faktiska omständigheter..det är det enda sättet vi människor kan bilda oss en uppfattning på.

  Om vi inte är förmögna att se världen och historien och hur den ser ut /har sett ut …ja då ..simmar vi i mycket djupa och mycket mörka vatten…och jag tycker att du verkar befinna dig just i ett sådant djupt och mörkt vatten utan bäring..!!

  //GandalfGrå

 89. Ingrid, sluta klaga! Gör något av ditt liv istället.

  Antisemitismen du förhärligar på din blogg gör dig verkligen ”non grata” i media-Sverige.

  Tänk längre än vad näsan räcker din loser.

 90. Jag utgår från att det inte är Gunilla Sax, Barometerns chefredaktör, som kallar mig loser. Men vem det än är som påstår att jag förhärligar antisemitism på denna blogg, behöver en kurs i läsförståelsen, eventuellt köpa läsglasögon eller skaffa sig ett högre IQ.

  Precis som Gandalf Grå ser jag stora likheter mellan 30-talets Nazi-Tyskland och den våldsamma islamism som nu sprids över Europa. Den hotar inte bara judarna utan även oss kristna västerlänningar som gillar och vill behålla våra öppna demokratier.

 91. Jag förstår inte riktigt varför du blandar in Andra världskriget i den här diskussionen. Det blir dock lite lustigt att du gör det genom att försöka framställa soldaterna som dog som de jag ska tacka för att jag har mina rättigheter. Följande stycke kommer från wikipedia, men för vidare läsning om du tänker dissa wikipedia som källa rekommenderar jag närmaste biblioteks historiehylla:

  ” I alla stora internationella konflikter före andra världskriget hade antalet stupade soldater alltid varit större än antalet civila offer. I andra världskriget var förhållandet det motsatta och det är ett mönster som upprepats sedan dess, i alla konflikter, och har till och med förstärkts ytterligare. Av cirka 60 miljoner dödsoffer (möjligen så många som 70 miljoner) var ”bara” cirka 19 miljoner stupade soldater (döda krigsfångar oräknade).[7][8][9] Resten var civila. Massbombningar mot städer, tortyr, slavarbete, våldtäkter, svält, massavrättningar och ren utrotning orsakade ett ofattbart lidande för civilbefolkningen i de drabbade länderna.”

  Ska de civila offren som dog också tacka alla ”hjältemodiga” soldater för sina rättigheter att uttrycka sina åsikter?

  Jag försöker inte förminska dig, utan försöker påstå att det inte finns någon ultimat sanning. Jag förstår att du har bildat dina åsikter genom vad du har sett, läst och upplevt själv. Men andra har andra erfarenheter än du, vilket har gjort att de har skapat andra åsikter än dina. När vi har bildat oss våra uppfattningar, måste vi inte då också inse och acceptera hur begränsade de är?

  Ja, jag ger dig egenskaper för att jag är trött på alla som slänger ur sig massa dynga i yttrandefrihetens namn. Självklart känner jag inte just dig eller vet exakt vad du står för. Jag tror inte ett dugg på att du skulle kunna gå i döden för vare sig mina eller någon annans åsikter och för att testa om jag har fel kan du väl svara på frågan om du kan gå i döden för en imam som tycker att en otrogen kvinna ska stenas eller någon annan extrem åsikt.

 92. @kopsost

  Är det skillnad på civila och soldater…är inte en soldat en människa. Det är väl egentligen oviktigt vem som blev dödad..eller hur..!
  Det ÄR inte värre ATT en KVINNA eller ett BARN blir dödat i krig än att en MANNLIG SOLDAT blir det…dom är ju alla människor så det är naturligtvis lika illa oavset vilken grupp det är som blir dödad.

  ”Jag tycker dock att civila offer ska i största möjliga mån undvikas” även fast det motsäger det första jag sa fast det är bara ”en känsloyttring” …men jag vidhåller att alla är människor därför är det av ringa betydelse vem som dör i krig vare sig det är en kvinna,man eller ett barn.

  Inskränkningarna som ett totalitärt styre innebär drabbar väl ALLA..även kvinnor och barn inte bara soldater.

  Hitler införde ju det TOTALA kriget där bombningar av London var helt urskiljningslösa..allt bombades…de allierade svarade med samma mynt.

  Det som är viktigt är att någon tog upp vapen för att försvara DIN rätt att få ha en åsikt…inser inte du kopsost att du inte hade fått säga nånting alls här på den här sidan om vi levde under klacken på ett totalitärt nazistiskt styre du hade blivit dödad för länge sen.

  Du blandar äpplen och päron igen.
  Det är inte dom döda som ska tacka… de stupade och levande soldaterna som slogs för din och min rätt att att fritt uttrycka oss i skrift och tal…

  …..det är vi som lever och dom som överlevde krigets fasor som borde tacka dem för vad dom gjorde under 2:a världskriget fattar du inte det är du helt korkad. !!

  De döda civila kan skylla på och anklaga de ideologier som låg till grund för kriget i krigsupptakten d.v.s de styrande totalitära nazisterna i Tyskland , och de styrande totalitära kommunisterna i Ryssland vilka gemensamt kom överens om att dela på Polen…!!

  Till frågan om jag skulle gå i döden för en Imams åsiktsfrihet….jo det skulle jag göra så länge det är en åsikt..men jag skulle bekämpa handlingen…det är en milsvidd skillnad mellan just de två begreppen…!

  På samma sätt skulle jag bekämpa Imamen med argument..innan han gått till handling och på allvar försöker få mig och andra rätta in oss i ledet och tvinga oss att avstå våra fri&rättigheter.

  Det är bara det att muslimer världen över redan har gått från att ha en åsikt till handling där dom totalt urskiljninglöst dödar de som dom anser ..tycker fel eller ÄR fel..!

  Dina argument för en fortsatt islamisering av Europa är fortsatt väldigt tunna.

  Världen och historien är väl samma sak för både dig och mig…fast du verkar inte kunna så mycket historia….så jag ursäktar dig på det området…men världen och rapporteringen är väl densamma som vi har fått oss till livs…så varför skiljer sig din världsbild så kapitalt ifrån min…det kan vara.. att du är förespråkare för ett totaltitärt styrelseskick du är antingen Kommunist..eller Islamist och då spelar det enligt mig ingen roll vad jag säger till dig för du har stängt alla dina sinnen för påverkan utifrån…och en vidare diskussion är meningslös.

  //GandalfGrå

 93. Enligt mig är det värre om ett barn dör än en vuxen. Däremot anser jag inte att det är skillnad om en vuxen kvinna eller en vuxen man dör. Jag skrev inte det heller. Det var du som skrev att soldaterna dog för att jag ska ha yttrandefrihet och ville få det till något fint. Helt riktigt är inte historia mitt favoritämne, men du verkar inte heller haft MVG i det då du kommer med sådana underliga påståenden. Finner du inga konstigheter alls med att framhäva soldaternas död när det var många fler civila (både män, kvinnor, pojkar och flickor) som dog för soldaternas hand? Menar du allvar när du påstår att civilbefolkningen ska tacka för att ett krig har skett?

  Ja visst, muslimerna har gått från ord till handling. Har inte de kristna också det? Vilket land är den största krigsmakten och till vilken religion hör det landet?

  Nu får du sluta hitta på saker. Jag har ingenstans skrivit att jag är för någon islamisering av Europa. Det är jag inte. Tvärtom anser jag att alla religioner ska tas bort helt, då de enbart är ett medel för att styra människor. Det jag började med att skriva här i bloggen var att jag tycker det är fel att man vill få ha sin yttrandefrihet i fred när man inte kan acceptera att andra tycker olika, och att få verkar kunna debattera islam det minsta nyanserat. Inte heller är jag någon kommunist, socialist eller islamist. Vilken skymf att du tror något sådant om mig. =)

 94. @KOPSOST

  Det är ju helt självklart att vi kan tacka soldaterna som stred mot Hitler för att vi har de fri och rättigheter som vi idag har..! Utan dom och deras offervilja hade det inte sett ut på samma sätt i Europa och kanske inte i resten av världen heller. Förstår du inte varför …tror du att det hade dött färre människor om Hitler fått härja som han ville…om det kan vi i.o.f.s inte säga något om men är fred alltid värt priset av friheten…är det så du ser på saker och ting..?

  Om Hitler hade fått gå oemotsagd hade han då slutat med att döda människor i läger…när det var slut på judar…det är ju tveksamt…det finns ju många människor som har långa näsor som inte ser ut som arier…det finns ju mörkhåriga människor det finns negrer..och kineser…det finns kommunister det finns även socialister och liberaler inga av dom håller måttet för vad Hitler ansåg vara idealet..!

  Du säger ” Menar du allvar när du påstår att civilbefolkningen ska tacka för att ett krig har skett? ” Du vrider och vänder på allt…hehe….ingen ska väl tacka för ett krig…men när kriget redan är ett de facto….och ena parten är en nazist vid namn Hitler ja du då måste det för sjutton gubbar var bra med människor som står upp mot tossigheterna. Det var väl inga av de 19-20 åriga männen som hade hoppats eller trott eller önskat att dom skulle vara tvungna att möta den tyska krigsmaskinen…det jag menar med det jag sagt om kriget är att vi ska vara tacksamma för att någon var villig att försvara demokratin och vår yttrandefrihet….fan det är som att prata med ett barn när jag måste förklara allt för dig kopsosten.

  Krig är fruktansvärt men ibland är ett krig ett måste…om man anser att man har någonting värt att försvara..!

  På dig låter det ju som om att inte något krig är försvarbart….jag tycker att det är väldigt naivt..!

  Och JA jag tycker även fortsättningsvis att alla i Europa har de soldater som ställde upp på att försvara våra demokratiska fri och rättigheter att tacka..! För mig är det en självklarhet…och jag kan inte förstå att du ens har invändningar emot det..det borde rent logiskt vara enkelt att komma fram till den slutsatsen.

  Med tanke på vad alternativet till att inte ta upp vapen mot en diktatur som Nazityskland skulle fått för verkningar ja då var kriget värt det…och alla människor som råkade vara på fel plats vid fel tillfälle som blev dödade dom har ju blivit dödade för att Hitler startade kriget, det beror ju inte på soldaterna som var inkallade…det är ju inte i grunden deras fel…även om det var deras kulor och bomber som dödade människor…!

  //GandalfGrå

 95. Jag håller med Madde till 100 %!

 96. Ah-hah.

  Det är himla roligt att du försvarar de ståndpunkter som högerextremistiska terrorister de senaste tjugo åren lagt stort krut på att bilda gemenskap omkring. Nu senast är det Breivik och en främlingsfientlig liga i närheten av Zwickau som varit på tapeten.

  Jag är personligen inte av uppfattningen att alla yttranden och ståndpunkter är sunda och försvarbara inom ramarna för en demokratisk debatt. I själva verket bör ytligt resonerande deltagare med kryptohatisk agenda (anti-”islamisering”) och utländskt infiltrerande lojalitet (bröderna Ekeroths sionism) hållas kvar i källaren, där de hör hemma. Den utgångspunkten är den allmänna i EU. I Sverige har vi haft den lagstadgad i hundratals år; men det är såklart inte autentisk svensk kultur du vill skydda från migrationsflöden, utan bara ta ut din mindervärdighet på de med sämre förutsättningar eller tillhörighet till dem på etnisk grund.

  Detta vid sidan av att du så konsekvent vägrar att föra argumenterande resonemang på andra områden, till förmån för en ganska usel martyrskapspräglad slutledningsteknik. Det är min främsta aversion mot din blogg, men att du blir knäsvag och fuktig av sionistisk blekingerasism är en stark tvåa.

  Tjipp och hej.

 97. Du fick sparken från jobbet för obekväma åsikter, jag avpolletterades från en praktikplats av samma skäl:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/search/label/svens11

  Men man får dra kraft ur det faktum att de tycker man är viktig, att de ser en som ett hot. Det dånar i rättens krater och nu rämnar hela det förljugna Multikulti-projektet. Vi behöver bara förklara, med fakta, vad som är fel och posta det på våra bloggar. Internet är ännu fritt, det är vårt segermedel.

 98. Jur stud PN – det är sorgligt att se hur en blivande jurist vill förbjuda vissa åsikter samt inte förmår skilja mellan yttrande- och åsiktsfrihet och åsikter man själv delar. Patetiskt. Du borde lära dig detta citat utantill, det som brukar tillskrivas Voltaire:

  ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.”

 99. Var har Du blivit av ?? Skriv, Skriv och åter skriv, Vi kommer att läsa vad Du skriver.

 100. Jo… – Nalli – jag håller med Dig – och under tiden så kan jag rekommendera att Du kollar på videon ”Thrive – What On Earth Will It Take – 2011” (video 2 tim 8 min).

 101. Nalli och Josef!
  Tyvärr hinner jag inte blogga regelbundet just nu. Jag håller på med fyra bokmanus just nu så det blir bara enstaka nedslag på bloggen.

 102. Apropå yttrandefrihet och den onödiga lagen som kallas för hets mot folkgrupp. Tycker du Ingrid att det är acceptabelt att kalla en afrikan för neger? SD är annars proffs på kalla människor för lite allt möjligt.

  http://svt.se/2.22620/1.2620473/sd-kvinna_for_mig_ar_neger_en_neger?lid=puff_2620473&lpos=r ubrik

 103. Omar, jag tycker det är en pseudodiskussion som tar fokus ifrån de stora, viktiga frågorna. Givetvis ska man inte säga tjockis till tjocka, neger till svarta eller tjing tjong till asiater – bara obegåvade människor gör det. Men jag tycker inte man ska straffa dem som gör det i domstol.
  Försök att se till de viktiga frågorna i stället. Vi behöver MER yttrandefrihet i Sverige, inte MINDRE.

 104. @Omar

  Är det skillnad på att säga neger som kommer från spanskans negro som betyder svart..eller att säga en svart människa….det är ju samma sak. Vi i Sverige har en massa låneord…vi har nog alltid sagt negerbollar om negerbollar långt innan det började komma färgade människor till Sverige.

  Jag har aldrig förstått varför vi inte ska få använda vårt språk…utan att skämmas för det….bara för att det kommer hit en massa människor på lösa boliner…som inte uppskattar vårt språkbruk.

  Om det nu är så jäkla jobbigt och svårt i Sverige stanna kvar i Somalia dårå där är det ju aldrig någon som säger neger…men folk blir mördade stup i kvarten för att dom har fel religion där….!

  Negrer har så mycket att vara stolta över..glöm inte det…be är bra boxare..löpare..längdhoppare…fotbollspelare..basket och amerikansk fotboll också..så sluta med att tycka synd om er själva ta inte på er offerkoftan hela tiden räta på ryggen och var stolta..jag menar gnäll inte så förbannat mycket ta livet lite mer med en klackspark..!

  Barrack Obama är dessutom USA´s president…..!!

  Du får gärna kalla vaniljbollar/bullar för vitingar för min del…jag bryr mig faktiskt inte…till saken ska nämnas att jag hade en mycket bra vän…i ungdomsåren som var neger…och aldrig att han blev arg eller något för att jag sa ska vi göra negerbollar….en del saker får man nog ta med lite humor också…vilket han gjorde…och vi kunde verkligen slänga käft med varandra men på ett öppenhjärtligt sätt..!

  Jag kan bära att vara lite obegåvad…det är mitt signum..!!

  //GandalfGrå

 105. @GandalfGrå

  Din kommentar saknar värde så jag väljer att inte svara dig.

 106. @Omar

  Egentligen hade jag inget att säga dig heller……!!

 107. Hej GandalfGrå
  Det är ju så det är. Vi har en historia och språkbruk, det skulle bli mycket konstigt om vi skulle hela tiden gå och märka ord. På 70-talet ringde en mamma till en kollega till mig och berättade att hon sid en Najger mid ude po Österlen.
  Kanske förbudsivrana även anser att dialekterna skall tas bort.
  Omar vet inte vad han/hon snackar om. Om vi skulle plocka bort ord är vi konstigt ute. Ett helt vanligt civilicerat språkbruk med ibland kryddat med mer mustiga ord är väl allas vår historia.
  Vilka ord i Omars land/värld ligger risigt till?

 108. @Eva-Marie

  Tack det värmer….jag trodde att jag bara skulle få en massa mothugg…nu när jag tog upp en sådan ”het potatis” till ämne men nu har jag fått vatten på min kvarn 😉 !!

  Jag anser att ordet neger är ett beskrivande ord om en person med ”negroida drag” hur ska jag annars kunna beskriva en människa i en Polisrapport t.ex…?

  Ordet neger är dessutom ett neutralt ord som inte lägger några nedsättande värderingar i det , det finns inget nedsättande inneboende i det..om jag får säga så.

  Orden ”Nigger och Kaffer” däremot har en väldigt negativ klang i det svenska språket…men det är det ju aldrig någon som jag känner som använder…!!

  //GandalfGrå

 109. Principiellt borde yttrandefrihet vara mycket enkelt, även om det skulle förekomma svårbedömda enskilda fall, men det gör det alltid i alla former av lagstiftning (vilket i sig är en anledning att man inte bör ha fler lagar än absolut nödvändigt).
  Man skulle principiellt kunna indela alla uttalanden i fem grupper: frågor, påståenden, uppmaningar, löften och åsikter.
  (Jag vet inte vad lagen säger, så min användning av lagligt respektive olagligt nedan grundar sig på sunt förnuft och mina etiska/moraliska värderingar. Svensk lagbok kanske säger annorlunda, vilket bara bevisar att lagen inte alltid har rätt.)

  Grunden för att något skall vara olagligt är att det är en handling som är skadlig mot en annan. Mord, stöld, bedrägeri, utpressning, hot, vad det än gäller, så måste det i någon form innebära skada eller framtida skada för en annan. Därför måste man se människors uttalanden kopplade till om dessa uttalanden i sig innebär en handling som är skadlig.

  frågor begär information, de kan aldrig i sig själva vara olagliga. Detta belyses t.ex. av det gamla talesättet att ”det finns inga oförskämda frågor, bara oförskämda svar. Inte ens när man använder sig av tortyr för att tvinga fram svar, är frågorna olagliga, det är i de fallen tortyren som är olagliga, inte frågorna.

  uppmaningar innebär att man säger till någon annan att göra något. Om det man uppmanar till är ett brott, så är uppmaningen i sig ett brott, det är en stämpling till brott. En uppmaning innebär i princip att du (försöker) utföra en handling via en annan person, och du är till den graden ansvarig för handlingen om den andra personen utför den.

  påståenden är utsagor om verkligeten, de har sanningsvärden, är de korrekta är de sanna, är de inkorrekta är de falska. Det är olagligt att ljuga om det görs avsiktligt och med uppsåt att skada någon annan. Alla former av bedrägerier, ärekränkningar och föttal grundar sig på lögner, (En lögn kan också bestå i att man är selektiv med sanningen, väljer att säga vissa delar, medan man undanhåller andra, och på så sätt låter den andra själv skapa en falsk bild). Ett påstående som är sant kan inte vara olagligt.

  löften är uttalanden som anger att talaren har för avsikt att göra något i framtiden, ofta kopplat till någon form av villkor (”Om villkor så löfte”). Löftet är olagligt om den utlovade handlingen är det. Alla hot är löften. ”Jag slår ihjäl dig nästa gång jag kommer på dig med min dotter” är ett olagligt löfte. Löften är en form av påståenden om framtiden, därför gäller också vad som sagts om påståenden ovan, ett löfte är falskt om talarens avsikt avviker från det som sägs. Bedrägerier bygger på falska påståenden och falska löften.

  åsikter är uttalanden om hur personen själv uppfattar verkligheten och borde som sådana alldrig vara olagliga. Åsikter ligger ofta till grund för andra påståenden, uppmaningar osv som kan vara olagliga. Men åsikter kan i sig inte vara olagliga, de är passiva och innebär inte i någon form handling. Här begår lagen övergrepp om den börjar klassificera åsikter som lagbrott, och det är här den politiska korrektheten tar sig sina värsta uttryck. Uttalanden som till sin natur är obevisbara är åsikter, detta innebär att de flesta generaliseringar är att klassa som åsikter. ”Invandrare är kriminella” är en åsikt, även om det är en korkad sådan, eftersom det inte går att vare sig bevisa eller motbevisa (det skulle kräva att uttalandet var sant eller falskt för alla invandrare). Likaså är ”negrer är lata och jag tycker judar borde gasas ihjäl” åsikter och så länge de bara förblir åsikter borde de vara lagliga. Om de skall vara lagstridiga måste de först omvandlas till lagstridiga påståenden, uppmaningar eller löften. Skjut alla negrer är en uppmaning, och således olaglig. Abdullah har givetvis syfilis precis som alla andra araber är förtal om Abdullah inte har syfilis (och om Abdullah de factor inte är arab är det dubbelt förtal), och ”kommer jag till makten skall jag avsluta Hitlers jobb ordentligt, vi kommer omedelbart börja bygga ugnar på Gotland …” är ett olagligt löfte.

  Sen kan det bli trixigt att avgöra vad en person verkligen avsåg. Det är skillnad på att säga Ställ upp alla politiker mot en vägg och skjut dem som en faktisk uppmaning och att säga det retoriskt som ett uttryck för politikerförakt (i det senare fallet är det en åsikt, även om det har formen av en uppmaning). Både språklig och situationsmässig kontext är således viktig, eftersom kontexten är vad som gör det möjligt att bedöma vad den faktiska avsikten var. Det är avsikten som avgör vad uttalandet i grund och botten är, och om det är olagligt eller inte.

  Ett ord kan därför aldrig i sig vara olagligt eftersom ett ord utan kontext aldrig kan bestämmas tillhöra någon av grupperna ovan. Ett ord är bara en byggsten och en symbol som används för att möjliggöra kommunikation. Precis som bokstäver används till att bygga ord, används ord till att bygga meningar. Ord är semantiskt alltför begränsade för att på egen hand kunna innebära lagbrott. De måste användas i en kontext först. Enskilda ord kan på sin höjd förmedla attityd och inställning, vilket i sig är att klassificera som åsikt, och även då har kontext i form av tonfall och kroppsspråk betydelse. (Jag ger mig sjutton på att till och med ett ord som ”negerhora” någon gång under historiens lopp har använts kärleksfullt)

 110. Jag såg GandalfGrås sista kommentar först efter jag var färdig med min roman ovan.
  Ord har den betydelse vi ger dem. Inga ord är negativa eller fula av sig själva utan blir det genom den betydelse vi ger dem. slut är på svenska ett neutralt ord som bara anger att något upphör, på engelska är det ett fult ord med betydelsen slampa och används nedvärderande ungefär som ”hora” används på svenska. hora i sin tur betyder på portugisiska ”timme”.
  bög var i min ungdom helt klart ett ord med negativ och föraktfull innebörd och användes som förolämpande skällsord. Idag har det blivit nästintill helt rumsrent, jag kommer ihåg hur jag tappade hakan när jag, efter att jag kommit tillbaka till Sverige för några år sedan, slog upp en skvallerblaska (tillhörde min mor, jag köper inte skvallerblaskor) och såg en bild på en riksdagspolitiker som stolt höll upp ett diplom som ”årets bög”.
  Zigenare har för mig alltid haft en mystisk, sagolik konnotation. Ordet får mig inte att tänka på tjuvaktiga ligor av lögnare, utan manar istället fram bilder av vackra mörka skönheter som dansar barfota vid lägereldarna. Men tydligen uppfattas det ordet idag som rasistiskt.
  Likaså var fruntimmer ursprungligen helt enkelt ett uttryck för kvinna utan några som helst negativa konnotationer. (Ordet lär komma från tyskans frauzimmer, dvs. ”kvinnorum”, om jag är rätt informerad). Idag uppfattas det ofta som nedvärderande (ofta av kvinnor), medan män ofta använder det kärleksfullt skämtsamt.
  Att börja förbjuda ord eller göra dem otillåtna på grund av att de fått en negativ betydelse är förstås inget annat är rent trams. Det betyder bara att den negativa betydelsen kommer att flyttas över till något annat ord eller uttryck, för så länge som det finns människor som vill uttrycka sig negativt om någno annan kommer de också att finna sätt att göra det på.

  Historien om flygplanet som råkade i problem över Atlanten belyser fenomenet. Man hade släng ut all barlast och nått stadiet där man var tvungen att börja ”lasta av” passagerare för att få ner vikten så att planet skulle klara av att hålla sig i luften. Så flygvärdinnan lät meddela att de för att vara absolut rättvisa skulle avbörda passagerarna i bokstavsordning. Hon bad därför alla ”Afro Americans” att gå först. Ingen passagerare rörde sig. Hon bad därefter alla ”Blacks” att gå först. Ingen passagerare rörde sig. Hon bad då alla ”Colored” att gå först. Ingen rörde sig. Då hörs en liten poljke säga ”Jamen pappa, det är väl vi det”, varvid en man svarar ”Nej, min son, idag är vi niggrer och låter indianerna och judarna gå före.”

  Inte nog med att det är meningslöst att flytta omkring betydelsen, Neger, blir till Svart, blir till Färgad blir till Afro-Amerikan, förr eller senare bli Afro-Amerikan också fult, vad skall man då kalla dem. Det blir dessutom rena löjan med de felaktigheter och den förvirring som uppstår. En neger i Sverige är inte afro-amerikan. Och framför allt så är inte en neger i Sydafrika afro-amerikan, vad är hen, afro-afrikan? Det är väl inte heller korrekt att kalla en neger som utvandrar från Europa till Amerika för afro-amerikan. Vad är hen, euro-amerikan eller afro-euro-amerkan. Och vad är en vit amerikan med rötterna i Afrika är inte hen en afro-amerikan, är hen en afrikan-amerikan eller saknas det sätt att beskriva vita. (I engelskan betecknas åtminstone vi vita som caucasian, eller kaukasier, varför är det mindre rasistiskt än neger?)

 111. Hej GandalfGrå
  Ja du det verkar finnas många ord nuförtiden i vårt lättkränkta land som är heta potatisar. Det är bara att strunta i det och snacka på. Att prata med folk och fä borde inte vara så konstigt och det är det inte heller för ”vanligt” folk. Det är bara de kulturella som fått en fis på tvären och mediafolk som tror de vet bäst och så klart den växande lättkränkta skaran. det finns ju pengar att hämta hos DO.

  Lyssnade precis på SR 3 dom sa nog neger 1000 gånger på grund av en politiker som inte anser det vara ett fult ord.
  Ha de
  http://petterssons.bloggsida.se/politik/negern-pettersson

 112. Ping: Vikten av att lyssna till sin motståndare | MyPress.SE - Universal News Agency

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s