Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap


Efter dansk förebild startas nu Tryckfrihetssällskapet i Malmö. Tisdagen 31 januari håller vi vårt första möte på temat: Finns det yttrandefrihet i Skandinavien?

Behövs det verkligen ett Tryckfrihetssällskap i ett land vars första tryckfrihetsförordning antogs redan 1766 och numera har den inskriven i grundlagen? Tyvärr är svaret utan tvekan ja. Jag tycker att Publicistklubben har blivit tandlös och det skrämmer mig att så många svenska journalister döljer viktiga fakta om de heliga korna Feminismen, Mångkulturalismen och Det heliga moderskapet.
Jag har själv försökt sälja artiklar till de flesta större dagstidningarna om det nedtystade problemet med ”Kvinnors våld mot män”, men alla tackar nej. Ingen vill ha ett genomarbetat reportage baserat på internationella studier som visar att det är lika vanligt att kvinnor slår män som motsatsen. Att jag dessutom hade intervjuer med flera män som tagit sig ur sådana våldsamma relationer frestade dem inte – trots att samma tidningar väldigt ofta har intervjuer med slagna kvinnor. Några redaktioner svarade att det ”inte passar i vår mix just nu” och några tyckte att jag var oförskämd som ens föreslog att man skulle skriva om något sådant.
De är inte heller intresserade av reportage om hur pappor diskrimineras i vårdnadstvister eller hur falska våldtäktsanklagelser förstör många mäns liv.

Den heliga mångkulturen
Och den heligaste av alla kor, mångkulturen, får bara nämnas i positiva ordalag. När Expressen utnämner Föreningsgatan i Malmö till ”Hatets gata” strömmar ilskan mot oss skåningar eftersom läsarna antar att det är skånska nazister som hotar och hatar judarna. Det faktum att det är muslimska invandrargäng som står för i princip alla hoten, undviker tidningarna att skriva.
När medierna har sjunkit så lågt är det inte bara viktigt med ett Tryckfrihetssällskap, jag dristar mig till att påstå att det är alldeles nödvändigt för att vända utvecklingen i Sverige. Vårt land är farligt nära att övergå från demokrati till demokratur. Om vi inte redan har passerat gränsen …
Har du inte hört talas om ordet demokratur så är det helt i sin ordning – människor som lever i ett sådant samhällstillstånd uppfattar inte själva att de befinner sig i en demokratur. Uttrycket brukar tillskrivas den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som på ytan innehåller allt det som en demokrati gör men i praktiken inte låter avvikande politiska grupper föra sin talan på lika villkor. Ett land där avvikare riskerar att bli av med jobbet för sina åsikters skull och även utsättas för våld av sina politiska motståndare – alltmedan staten ser mellan fingrarna.

SD behandlas inte som andra
För drygt ett år sedan kom ett nytt politiskt parti in i riksdagen och vad man än tycker om Sverigedemokraternas politik så är det ett faktum att de inte tillåts föra sin talan på samma sätt som andra partier i gammelmedierna och att deras företrädare blir av med sina jobb (Therese Borg, Richard Jomshof) eller utesluts ur facket (Fredrik Lantz). Och varje gång SD demonstrerar attackeras de av våldsamma motdemonstranter vars pöbelfasoner medierna knappt rapporterar om.
Hur och varför det har blivit så här vore intressant att diskutera och analysera, men det är inte svenska medier så pigga på – kanske för att de själva har stor del i denna utveckling. Knappt hade Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen förrän Aftonbladet startade ”Vi gillar olika-kampanjen”, där de uppmanade människor att protestera mot att ”nu har vi ett parti i Sveriges riksdag som säger att alla måste vara lika för att gå upp i den svenska nationen”. Att ingen SD-politiker framfört detta krav på likhet, hade uppenbarligen ingen betydelse i kampen mot ett parti som på demokratiskt vis blivit invalt i riksdagen.

Skillnaden är Upplysningen
Jag tror att jag hittade en viktig förklaring till att svenska journalister vägrar att se vissa sanningar och det var när jag nyligen läste Ayaan Hirsi Alis bok Nomad. Det var särskilt en sak som grep tag i mig. Det var när Ayaan beskriver hur hon på universitetet i Holland kommer i kontakt med Upplysningen och dess filosofer. Somaliskan blir alldeles upprymd av det hon läser – människan har ett eget förnuft, alla människor är kapabla att tänka själva – tankar som går stick i stäv med det hennes mamma och mormor bokstavligt talat bankat in i henne. Visserligen har upprorstankarna alltid bubblat i Ayaan, men innerst inne ”vet” hon ju att Allah ser allt man gör och tänker och att han kan straffa en när som helst för syndiga och upproriska tankar.
Men när hon vill diskutera detta med sina holländska studiekamrater får hon bara trötta axelryckningar till svar. Hur är det möjligt, tänker Ayaan. Det tar ett tag för henne att inse att människorna i Västeuropa fått Upplysningen i sig med modersmjölken. Det som på 1700-talet för Voltaire och encyklopedisterna var banbrytande och inte sällan farligt att hävda, är fullständiga självklarheter för oss. Ja, så självklart är det att vi inte ens förstår att man i andra delar av världen fortfarande lever efter devisen att Gud har skapat allt på denna jord och att det är förenat med livsfara att påstå något annat.

Livsfarligt att kritisera Mohammed
Plötsligt insåg jag var den stora skillnaden mellan dem som vuxit upp med islam och oss som fostrats i den judisk/kristna världen ligger. Det är inte bara religionen i sig som skiljer oss, utan det faktum att kristna och judar är så insmorda i Upplysningens marinad att vi inte ens reflekterar över den längre. Det är fullständigt självklart för oss att vetenskap och förnuft går före religiös tro.
Tyvärr har denna självklara övertygelse fört något dåligt med sig, nämligen att västerlänningar i allmänhet och svenskar i synnerhet förutsätter att människor i övriga världen delar samma övertygelse. Vi vill helt enkelt inte inse att det är en central del av islam att Koranen består av Guds egna ord, något som bevisas av att profeten Mohammed var analfabet. Den som ifrågasätter innehållet, som Salman Rushdie gjorde i Satansverserna, kan mista livet. Att det är så kan vem som helst själv kontrollera genom en enkel Googlesökning.
Så när vi ser att Kurt Westergaard och Lars Vilks utsätts för mordförsök för att de tecknat skojiga bilder av profeten Mohammed, så förutsätter vi att det handlar om enstaka stollar. I stället för att kraftfullt fördöma dessa illdåd, tycker vi synd om brottslingarna för att de ”lever i utanförskap” och så hånar vi Vilks och säger att hans rondellhundar ändå är så fula att de inte borde få kallas konst.
Ytterst få verkar förstå att Lars Vilks rondellhundar ingår i ett både konstnärligt och politiskt projekt där det som borde vara våra dyrbaraste ägodelar – yttrandefriheten, tryckfriheten, åsiktsfriheten – ställs på sin spets. Inte ens Publicistklubbens ordförande Ulrika Knutson orkar stå upp för Vilks rätt att säga vad han vill. I en DN-artikel från mars 2010 skriver hon att hoten mot Lars Vilks inte är några hot mot yttrandefriheten därför att Vilks inte har tystnat (min kursivering).

Publicistklubben sviker sin uppgift
Den organisation i Sverige som borde vara yttrandefrihetens och tryckfrihetens främsta banerförare, leds av en kvinna som tycker att dödshot inte hotar yttrandefriheten så länge den hotade orkar fortsätta sin kamp, trots brandbomber och mordförsök!
Detta fick mig att allvarligt tvivla på om jag ville fortsätta vara medlem i Publicistklubben. Men som vice ordförande i Malmö-kretsen tyckte jag att jag ändå kunde göra viss nytta genom att ta upp viktiga yttrandefrihetsfrågor till diskussion och debatt.
Hösten 2010 föreslog jag att vi skulle bjuda in den danske journalisten och författaren Mikael Jalving som just skulle komma ut med boken Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike. Jag kunde inte tänka mig ett viktigare debattämne än: ”Varför är det så tyst om vissa saker i Sverige?” Möjligen kunde en dansk granne ha en del av svaren. Jag föreslog att vi skulle ordna debatt mellan honom och Lena Sundström, som ju blivit prisad för sin analys över tillståndet i Danmark i boken ”Världens lyckligaste folk”.
Märkligt nog var Lena Sundström upptagen – vartenda datum vi föreslog. Så vi beslöt att bjuda in Jalving ensam.

Därför hoppade jag av Publicistklubben
Men en dag kom ett mejl från ordföranden, kulturjournalisten Per Svensson på Sydsvenskan. Han hade upptäckt att Jalving även skulle tala hos Nationaldemokraterna och ”eftersom de är en del av den nazistiska miljön i Sverige bör han meddelas ett vänligt men bestämt återbud”.
Jag trodde inte mina ögon. Blev det omöjligt att höra vad Mikael Jalving anser om Sverige för att han även tänker sprida sina iakttagelser hos en grupp vars åsikter de flesta av oss avskyr? Är det inte detta som brukar kallas guilt by association?

I Publicistklubbens stadgar, paragraf 1 står:

Publicistklubbens främsta uppgift är att slå vakt om tryckfriheten och yttrandefriheten. Klubben skall föra publicistisk debatt och främja meningsutbyte bland publicister och andra som verkar på massmediernas område.

Per Svensson och resten av styrelsen kunde inte ställa upp på det mest grundläggande av föreningens motton och därmed var mitt mått rågat.

Finns ett sug efter andra bilder
Mitt avhopp från styrelsen gav inget eko på denna sidan Öresund, men Jyllands-Posten skrev en artikel och jag blev inbjuden till Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Där talade Mikael Jalving om sin bok och jag talade om varför jag tror att det är så tyst i Sverige. Uppenbarligen fanns det ett sug efter att få höra en svensk journalist tala om det onämnbara, för mitt föredrag fick tiotusen klick på ett enda dygn på Youtube.

Nu startar jag och några andra personer, både journalister och icke-journalister, ett svenskt Tryckfrihetssällskap i Malmö. Det är vår förhoppning att vi ska kunna erbjuda föreläsare från hela världen som oroas över den brist på yttrandefrihet och tryckfrihet som Västvärlden drabbats av. På önskelistan står Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, Douglas Murray, Roger Scruton och andra modiga människor som inte har glömt det Upplysningens filosofer lärde oss redan på 1700-talet.

Vårt första möte blir 31 januari. En av föreläsarna heter Mikael Jalving. Äntligen ska hans åsikter om tystnadens rike få höras just här.

Fotnot: Den här artikeln refuserades två gånger av Newsmill. Trots att jag gjorde flera kompletteringar med exempel på hur medierna sviker sitt uppdrag, bestämde sig redaktionen där för att jag använder ”för svepande formuleringar”, till exempel när jag förklarar vad JAG anser att skillnaden mellan muslimer och judar/kristna är. På ett sätt är jag glad över refuseringen – den bevisar bara att jag har rätt. Sverige är i akut behov av ett Tryckfrihetssällskap!

82 svar till “Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap

 1. Jag tror det kommer behöva hända något liknande i Sverige som i Frankrike, för att yttrandefriheten skall tas på allvar.

  http://swedenconfidential.wordpress.com/2011/11/02/muslimernas-senaste-attack-mot-yttrandefriheten/

  Att någon lättkränkt person gör något drastiskt för att folk skall vakna.

 2. Ping: Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap « Snaphanen

 3. Det är så bra skrivet. Så jävla bra Ingrid.
  Samtidigt blir man bedrövad över den ”yttrandefrihet” vi har. Eller brist på yttrandefrihet är väl närmare sanningen. Så länge man inte tycker ”rätt”.
  Jag önskar dig/er all lycka till av hela mitt hjärta.

 4. Väldigt bra skrivet Ingrid

  Tack och bock…

  Sanningen måste ju fram även om den är obekväm och inte överrens stämmer med mitt synsätt.. Så kan sanningen få mig att inse att jag har fel och de andra har rätt..

  Men hur skall man kunna ändra synsätt när den tredje stadsmakten MEDIA inte vågar skriva sanningen och på så sätt förändra det felaktiga beteendet? Hos mig eller hos andra?

  Yttrande friheten skall vi slå vakt om den är det som gör oss i väst så unika att vi kan diskutera saker och ting..

  Hörde att en professor beskrev demokratin som det västar som fanns men då reporter frågade honom hur han vill leva så svara han i en demokrati för där har alla fått säga sitt och komma tilltals innan besluten fattats

 5. Utmärkt artikel, Ingrid! Jag skulle dock vilja hävda, som Roland Huntford, att ett av Sveriges problem är att landet aldrig upplevde renässansen. En av konsekvenserna av detta, som Huntford endast berör ytligt, är att humanismen aldrig på allvar gjorde sitt intåg i Sverige. Detta är inte den sekulariserade humanismen, utan den som växte fram vid italienska akademier under senmedeltiden. Den utmanade den gamla aristoteliska teologin och hävdade att individens existens som just individ fortsätter bortom döden. Den aristoteliska teologin hävdade att individen efter döden återigen gick upp i en kollektivistisk ”kropp” och således, även under tiden på jorden, var underställd Guds kollektiv. Det här kan tyckas komplett irrelevant i det 21:a århundradet, men det är en viktig pusselbit i utvecklingen av den svenska kulturen. Man gjorde aldrig riktigt upp med den teologiska kollektivismen – i samband med att Gustav Vasa bytte kyrka i Sverige ersattes bara en kollektivistisk ideologi med en annan. Därefter kom socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen och, något halsbrytande, skapade den tredje kollektivistiska eran i Sverige. Kort sagt: individuppfattningen i Sverige är svagare än i ex-vis Danmark som var mer influerat av kontinental filosofi och teologi än Sverige. Därmed har också danskarna en starkare förståelse för värdet i den västerländska civilisationen, och en starkare vilja att försvara denna mot den ärke-kollektivistiska teologin/ideologin Islam.

 6. Jag tycker det är utmärkt att detta Tryckfrihetssällskap startas. Publicistklubben var jag med i på 70-talet, men det har aldrig varit något annat än ett mingelställe för journalister, som ville äta lite gott och höra några kompisar prata lite, så att skråandan stärktes. Jag förstår att du inte får artiklarna publicerade. Det finns alltid en tyst självcensur i det här landet i den anställda journalistkåren. Den är så liten. Har själv varit djupt indragen i detta när jag jobbade på DN. Det var lite sektliknande och tog lång tid att frigöra sig ifrån. Numera är jag som när jag var liten, mer anarkistisk.

  Newsmill har det svårt. De är inte fria utan inlemmade i Bonniersfären. Och de kämpar med sina siffror. De är beroende av kunder utifrån. Även om de försöker att verka fria. Det vanligaste är att de refuserar för att skribenten inte har lagt upp en bild på sig själv, stod det senast jag skrev där (i fredags om Felicia Feldt). Så de har inte ens råd med andra bilder längre?

  Men det där med yttrandefrihet och tryckfrihet har alltid varit ofritt. Aldrig fritt. Det beror av de som sitter som proppar (grindvakter) på de olika medierna och ser till att inte kreti och pleti får för stort utrymme. Förr i tiden var det så dyrt att ha hela apparaten med tryckpress, distribution och annat att bara stora ekonomiskt starka ägare kunde komma i fråga.

  Numera finns det bloggar. Vi befinner oss i ett stort förändringsskede, där bloggarna tar över makten över andra media på gott och ont (pojken som sades ha övergivits av sin pappa var på ont, det trodde alla journalister på, en bloggare skrev det, ingen kollade, pappor är ju onda).

  Vi kommer att gå över till något annat, där barnet mer står i centrum, menar jag. Föräldrarna kan inte vara de som slåss över huvudet på sina barn, så hårtussarna ryker, eller något värre. Den tiden måste vara förbi någon gång. Och framförallt kan vi inte ha ett samhälle, som ställer halva befolkningen mot den andra halvan.

 7. Jag hoppas att detta lyckas och att journalister som vägrar vika sig för en politiska korrektheten och sätter sanningen främst ansluter.

 8. Mycket bra artikel… och aktuell…

 9. hans björkström

  Varma välgångsönskningar!
  Ni kommer att fylla en viktig och omistlig funktion i
  censurens Sverige!! Tack.

 10. Ni fria oberoende och o-indoktrinerade borde gå samman och starta en ny dagstidning och på allvar ta upp kampen med tredje statsmakten. Kunde ni hitta finansiärer borde saken vara klar.

  För övrigt mycket angelägen och träffande artikel.

 11. Ping: Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap | blogghelvetet

 12. Om mitt schema tillåter dyker jag mer än gärna upp.

 13. Om det är öppna möten det vill säga 🙂

 14. Niklas! Alla är välkomna, men för att bli medlem vill vi veta vem du är. Jag kommer att lägga upp inbjudan om någon dag, där alla fakta står. Håll utkik!

 15. @Tommy Dansk

  Är med dig…bra förslag..!

  Det kan väl inte vara så jäkla svårt att hitta finansiärer till en tidning…det måste finnas gott om folk med både pengar och anseende som även tänker själva..!

  Frågan är väl om dom törs sätta sitt anseende på spel…men jag tycker nog att det är dags att dom gör det nu…vi måste alla stötta och stå upp för vår övertygelse..ingen som kan locka Skara-Bert att starta en tidning, eller pamfletter kanske räcker..!

  Något måste väcka alla dessa sömniga och trötta hjärnor..de som röstade på SD förra valet är ju inte alla som egentligen tycker som dom… jag vet att det är betydligt fler..fler och fler verkar vakna upp ur sin dvala…!

  Vi måste slå vakt om att Sverige är ett fantastiskt land och detsamma gäller dess innevånare..om vi vill säga en sak då har vi rätt att göra det enligt grundlagen..dock måste supersegproppen Orvar som sitter i media och bestämmer vad som får visas och inte visas måste sköljas bort…vi kanske måste dra igång operation LAVEMANG….där vi avslöjar mörkandet…ett bra exempel är ju Hasse Ahro och Leif GW på youtube..angående vilka som begår brott och att inte hela sanningen sägs i programmet efterlyst…allt sådant måste upp till ytan..!

  Här klippet…:)

  Tack Ingrid för ett efterlängtat inlägg ocg som vanligt är du BÄST..!

  //GandalfGrå

 16. marie-louise svensson

  Tack Ingrid detta är efterlängtat,du gör ett bra jobb.

 17. Heja Ingrid! Äntligen! Dags att få bukt med den etablerade medians politiska korrekthet. Vill verkligen vara med den 31 januari. Hoppas jag får till det. 🙂

 18. FyFan, Jag ryser. Så fruktansvärt bra! Klockrent! Lycka till! Här har du garanterat en ny prenumerant på ditt rss-flöde!

  Bästa hälsningar, BJ

 19. Fantastiskt!

  Kan tänka mig att det kan vara knepigt med försörjning för en frilansande journalist som skriver efter egen analys och inte efter journalistskråets uppmaning.

  Om det finns behov av donationer så säg till.

  Kan jag betala skatt till allt detta elände som jag gör idag, bör jag så att säga betala för moteld med den andra handen.

  Tack för att du finns Ingrid!

 20. Caesar!
  Du får mer än gärna bli medlem i sällskapet. Även om du inte kan komma på möten så kan du stödja oss på så vis. Mer info kommer om ett par dagar.

 21. Äntligen!!
  Släpp sanningarna loss – det är vår!
  Snart blir de små droppar till en vårflod.

 22. Jag är lite tveksam att kalla företeelsen för politisk korrekthet…för namnet i sig ger liksom legitimitet för denna härskarteknik och de som stödjer att fortsätta hålla samma hållning i känsliga frågor..!

  Jag tror att vi ska börja använda det ord som passar bättre och det är RÄDSLA för att öppna en dialog värd namnet..svenska politiker är rädda för att vi svenskar inte ska kunna ta riktiga beslut, dom misstror vår förmåga att tänka” rätt” vad dom glömmer är att vi faktiskt har rätt att ha hur skruvade åsikter som helst..och visst det finns dom som har riktigt skruvade åsikter men dom måste ändå i ett demokratiskt och öppet samhälle kunna få säga det utan att riskera att bli av med jobbet.

  Kom också ihåg att bara för att några få tycker på ett sätt så behöver inte det betyda per automatik att åsikten är sämre.. än om det är många som delar samma åsikt .

  Det jag talar om här ovan tycker jag är jämförbart med svensk alkoholpolitik där svenska medborgare aldrig någonsin anses myndiga att ta eget ansvar för sitt drickande.. på samma sätt så verkar vi anses inte kunna ta ansvar för våra åsikter…det är fasiken pinsamt hur det politiska etablisemanget förminskar vanligt folks förmåga att faktiskt tänka själva och bilda sig egna uppfattningar utan istället försök att toppstyra åsikterna..så att dom passar in någon slags hemlig agenda för hur ”verkar det som” Sverige och svenskarna ska ses på i utlandet..!

  Kanske är det bättre att kalla oss själva för något än att angripa något som är så luddigt och mångfacetterat som begreppet PK, kanske ska vi kalla oss för de ”POLITISKT OINDOKTRINERADE”

  //GandalfGrå

 23. Tack , tack – det är verkligen rätt. Applåderar.

 24. Ett ord kan i ocg för sig inrymma flera begrepp, positivt eller negativt laddade. Dock kan det sammansatta ordet yttrande- frihet bara inrymma ETT begrepp och därmed EN ENDA betydelse, nämligen friheten att säga vadhelst man önskar, hur obehagligt det än må uppfattas av omgivningen. Instämmer därför till fullo, yttrandefriheten måste återupprättas ocg den svenska censuren avskaffas! Var kan jag gå med?

 25. Mycket bra artikel.
  Jag skulle väldigt gärna vilja komma på föreläsningen, kan/får man det?
  Eva-Marie Malmö

 26. Ett länk tips…
  Expo Exponerat adress: expomakt wordpress com

  Avsikten med denna blogg
  Syftet med denna blogg är att upplysa om Expo, en organisation med rötter i den militanta fascistiska organisationen AFA och belysa Expos propagandaorganisation i sin helhet och dess kopplingar till militanta vänsterextremister samt hur några nyckelpersoner, Expos Mikael Ekman, brottsdömda AFA ledarna Martin Fredriksson, Mathias Våg och Robert Aschberg är ”spindlarna i nätet” för en stor underrättelseorganisation.
  Fakta för denna blog är hämtad och sammanställd från väldigt många websiter, endast med syftet att sammanställa otvivelaktiga fakta om Expo på ett ställe.
  (tex den bästa informationen om Stieg Larsson hittade vi på Socialistiska Partiets websida, sammanställd information om Robert Aschberg kommer från huvudsakligen från artiklar i Aftonbladet och allabolag.se)

 27. Bra initiativ vi behöver slå vakt om / ta tillbaka yttrandefriheten.
  Om man förlorar yttrandefriheten så är det första steget på
  väg mot ett totalitärt samhälle .
  Största hotet är Islam. IQ Al Rassolli har skrivit en bok som jag har
  översatt delar av :
  http://sweden.mypressonline.com/cj/0000_innehall.html

 28. Vi måste kunna prata om, skriva om och rapportera om allt.

  Fördomar måste bemötas, kritiseras och nagelfaras och meningsskiljaktigheter måste diskuteras öppet.
  Även om vi inte kommer överens så måste vi höra och även lyssna på vad dem som inte tycker som vi. Det betyder inte att vi delar deras åsikt eller att de delar vår, men en dialog måste finnas.
  Jag har stött på en hel del personer som kommenterar å min blogg som inte kan lyssna eller förstå motpartens åsikt och ståndpunkt. Istället för att föra en diskussion med motparten så blir det personliga påhopp och pajkastning eller ett idiotförklarande av de som inte begriper att deras åsikter är mot den personliga friheten som tydligen ALLTID ska stå över till exempel Svensk Lag eller barns rätt till båda sina föräldrar.

  Sverige brukar stolt beskriva sig som ett land som värnar om yttrandefriheten och den fria pressen, tyvärr så är det inte alltid så att det värnas så mycket om denna rättighet och den fria pressen.

  Det är ett bra initiativ att starta ett Tryckfrihetssällskap!

   

  Här nedan är ett klipp med lite ihopsamlade svenska fördomar presenterat av Riskradion.

 29. Alla som undrar över program och plats – inbjudan läggs ut om ett par dagar!

 30. Ping: Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap | Sverigedemokraterna i Svedala

 31. Hoppas ni kan komma till Göteborg.
  Jag lovar samla ihop deltagare.

  Känner du förresten till Lena Holve på Rädda Sverige.nu

 32. Jag upptäckte din video på youtube för ett tag sedan och lyssnade igenom hela non stopp. Riktigt bra! Jag har personligen nte särskilt mycket nytt att tillägga. Kan bara hålla med en annan kommentar här att fria tänkare som du själv borde grunda en ny dagstidning. Jag som ung kille känner mig vilsen bland dagens tidningar då lögnerna och förvrängningarna avlöser varandra tills man undviker tidningarna helt och hållet. Det är faktiskt väldigt ledsamt att se och jag brukar lyckas övertyga de i min omgivning om att något är fel till exempel med invandringen. I många fall blir de så chockade att de bara gapar, men om man hänvisar till t.ex. Avpixlat så vägrar många att ens begrunda informationen. Förvisso finns det bra artiklar på Axess ibland men det behövs en mer seriös nyhetskälla än Avpixlat för att förmedla de nyheter som vanlig Media mörkar.

 33. Eric Bergström

  Oj
  Hej Ingrid
  Du är en tänkande människa. Vilken tur att jag upptäckt dig genom Avpixlat.
  Det är upplyftande för själen att läsa dina tankar i skrift.
  Tack!
  Eric

 34. Riktigt bra och lycka till!

  Som ett litet exempel på hur ”andra sidan” av vår s.k. yttrandefrihet fungerar, kan jag delge ett litet exempel, nämligen hur den svenska officiella hjärntvätten fungerar.

  EU har gått in och delfinansierar ett stort fortbildningsprojekt för lärare inom musik- och kulturskolor i mellannorrland. Inbjudan har gått ut till de första två dagarna, som givetvis är obligatoriska för alla. Föreläsningar och seminarier fördelar sig som följer;

  10 % blir workshops med ämnesadekvat innnehåll
  15 % handlar om ledarskap och pedagogik
  30 % handlar om mångkultur och mångfald
  45 % handlar om genusfrågeställningar, med titeln ”Med könet som följeslagare”.
  Detta innebär, återigen höll jag på att säga, att det vi lärare vill ha, och behöver, får stryka på foten, för att vi skall lära oss att tänka ”rätt”.

  Det är inte lätt för andra åsikter, än de makten vill kommunicera, att lyftas och luftas!

 35. Det har verkligen blivit fult att tänka själv.
  Dagligen översköljs vi med main stream medias, korrekta dogmer och så många goda medmänniskor som bara vill göra allt rätt, upprepar vad som där skrivs i tron att det är gott.
  Och alla dessa goda rättskaffens människor hatar unisont, det de får lära sig, ska hatas.
  Svenskarna har verkligen sålt sin själ till djävulen.

  Visst är det en demokratur vi lever i, mycket skrämmande.

 36. Utmärkt initiativ med ett Tryckfrihetssällskap, skulle gärna vilja vara där, men jag bor i Hong Kong sedan mycket länge så det blir lite långt att resa. Jag är skribent, och jag reser en hel del i Kina och det är otäckt att på avstånd iaktta hur Sverige nu har mindre yttrandefrihet än kineserna i Kina. Vad som skrämmer slag på mig är att det var just så här Hitlers Tyskland lyckades så bra med att indoktrinera folk, precis som Sverige av idag styrdes yttrandefriheten genom selektivt urval, påtryckningar och hot. Precis som svenskarna idag fick tyskarna bara veta vad som ansågs vara lämpligt för dom att veta. Det finns dock en skillnad, vi har webben, den fanns inte då. Låt oss utnyttja den. Vi vill inte ha dom tiderna tillbaka.

 37. SÅ GICK DET SEN

  Stockholms stad pytsade nyligen in tio miljoner av skattepengar i ett fantastiskt projekt, ”Världspalatset för barnkultur” – ett projekt som för gott skulle ”sätta Sverige på kartan” bland världens mest toleranta, liberala och mångfaldsbejakande länder. Också landstinget var medfinansiär och bidrog med 1,5 miljoner. ”Palatset har inkommit med en ansökan till Kulturrådet på 1 miljon kronor för 2011 års verksamhet.”

  Sveriges radio och andra medier bidrog för sin del med långa, entusiastiska reportage. Info beskrev karnevalsstämningen i Tanja Bergkvists blogg 5/3 2011:

  ”VÄRLDSPALATSET FÖR BARNKULTUR

  Sjupartiet skapade VÄRLDSKULTURMUSEET i Göteborg med särskilt uppdrag att lyfta fram HBT-frågor samt utomnordiska kulturer. Nu stundar nästa satsning: VÄRLDSPALATSET FÖR BARNKULTUR öppnar eventuellt redan hösten 2011 på Riddarholmen i Stockholm. Ett strålande affärsprojekt, som redan slukat många miljoner. Dess namn är kort och gott PALATSET. Något från hemsidan:

  ´AFFÄRSIDÉ
  Palatset ska bli ett kvalitativt smörgåsbord av det som barnkulturen har att erbjuda i Sverige och i världen, där ny barnkulturkonst kan växa fram. Ett besök på Palatset ska vara som en kulturell adventskalender som berikar besökarna med upplevelser för livet. Palatset rymmer biografer, teatrar, kulturactionrum, medierum, verkstäder och skapande experiment.

  Palatset ska erbjuda svenska och utländska besökare ett samlat upplevelseutbud i ett format som SAKNAR MOTSTYCKE I VÄRLDEN. Palatset blir Sveriges nationalscen för barnkultur. Målgruppen är alla Sveriges barn och deras familjer. Palatsets mål är även att höja statusen för svensk barnkultur.

  Vi vill att barnkulturen ska få breda ut sig och ta sin självklara plats i vårt samhälle. Vi förenar, med ett högt kvalitetskrav och genom vår storlek, kommersiell och smal kultur. Palatset är en ny nationell arena för kulturaktörer och näringsliv att finna gemensamma fruktbara samarbeten för att därigenom utveckla sina respektive verksamheter och nå ut till publiken från ett och samma ställe.

  MÅNGFALD
  Palatset ska formas utifrån flera olika perspektiv och vara tillgängligt för alla. Därför måste mångfalden representeras i vår personalsammansättning såsom kön, KÖNSIDENTITET ELLER KÖNSUTTRYCK, ETNISK TILLHÖRIGHET, RELIGION eller annan trosuppfattning, FUNKTIONSNEDSÄTTNING, SEXUELL LÄGGNING och ålder. Vi behöver medarbetare med olika erfarenheter från såväl liv som arbetsliv.”

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/03/04/sd-honor-och-agg-–-maste-jag-gora-journalisternas-jobb/#comment-12147

  Så gick det sen:

  Sveriges radio Kulturnytt 17/1 2012
  ”BARNKULTUR-PALATSET I KONKURS

  Konkurs men ännu andas optimism. Stockholms tingsrätt försatte på tisdagen barnkulturhuset Palatset i Stockholm i konkurs, skriver Svenska Dagbladet. Ägarna försökte in i det sista beveka sponsorer och politiker att skjuta till extra pengar.

  P4 Radio Stockholm rapporterar: Turerna kring Palatset – visionen, varningarna, konkursen

  Palatset invigdes i Gamla Riksarkivets nyrenoverade lokaler så sent som den 4 oktober, men redan i december framkom uppgifter som gjorde gällande att verksamheten var på obestånd.”

  Nå – men vart tog alla miljonerna vägen?

 38. Usch, era exempel från verkligheten gör mig verkligen än mer beklämd. Pengar strös omkring, så fort någon säger mångkultur, HBT, genus, bla bla bla – bara det är de rätta orden. Innehållet har ingen som helst betydelse bara man kan visa upp hur förbaskat fiiiiiiin och gooooood man är som satsar på ”utsatta grupper”.

 39. @Rolf

  Jag håller med dig om allt du säger…men jag är rädd att när vi säger och talar på nätet då är vi en liten klubb för inbördes beundran…vi talar för de som redan är initierade, ska vi få till stånd en verklig förändring då måste vi använda alla till buds stående kanaler..vi måste även använda oss av ”gammelmedia” problemet är att där sitter supersegproppen Orvar och motar ”som dom tror” elake Olle i grind…vi måste vinna tillträde till även dessa kanaler anser jag…!

  Jag kan vara ganska vass i min kritik av t.ex Islam och islamiseringen av västvärlden…jag talar även i sakfrågor gällande självupplevt kvinnovåld…och därför kan jag missuppfattas som Islamofob och kvinnohatare av en del människor..! Jag kanske inte alltid är bäst lämpad att föra sådana resonemang för att i vissa frågor är jag känslostyrd..jag kan brusa upp..och inte alltid vara analytiskt korrekt..jag är ju trots allt bara en glad amatör-debatör..!

  Men när jag ser hur även proffs på området journalistik..som Ingrid med flera drabbas av en censur..där deras ofta mycket pålästa och analytiska journalistik å det grövsta blir nullifierad av supersegproppen Orvar…!!
  Medierna tackar ”vänligt men bestämt nej till deras alster” med motiveringar om att det inte passar eller att det inte är lämpligt och dom är rädda för att stöta sig med sina läsare alternativt sina annonsörer…! Som Ingrid själv påpekar i sitt inlägg..! Visst det kan jag förstå..men var är de modiga redaktörerna..allt kan väl inte bara handla om pengar. Verkligheten som den beskrivs av Ingrid är en del av den verkligheten som jag upplever i det svenska samhället..och många med mig.
  Den måste få kanaler att nå ut till fler så att vi kan få en mer öppen debatt..!

  Kanske är det dags för oss ”som nätkollektiv” att finansiera en tidning typ metro som kan starta med medlemsfinansiering för journalister som Ingrid och även utländska proffstyckare/tänkare och även meningsmotståndare..för att försöka göra debatten mer legitim…för oss är den ju redan i högsta grad legitim med all rätt…men vi måste ju även försöka få våra meningsmotståndare att förstå och acceptera detta faktum!

  Jag tror nämligen att en sådan tidning även skulle kunna bli lönsam för tro det eller ej vi som inte gillar supersegproppen Orvar handlar ju också skinka ooch ägg och vi dricker mjölk…vi kör bilar och vi köper husgeråd…allt som alla PK-människor gör…vi är också konsumenter..vi får inte glömma bort det och det finns en kraft i det…!

  Och om upplagan blir stor då följer även annonsörerna in för att dom ser att det finns pengar att tjäna även på oss.. 😉 potentialen är ju enorm..i Skåne som är hårdast drabbad av den misslyckade integrationspolitiken tror jag att så många som hälften av invånarna skulle kunna tänka sig att läsa en sådan tidning med fri debatt i övriga Sverige kanske så många som en 1/3 av befolkningen…jag tror t.o.m att många invandrare skulle känna att det var en frisk fläkt..för att dom ofta känner att dom blir misskrediterade enbart för att media försöker mörka och inte på allvar ta tag i det verkliga problemet och dom är ju de personer som i första hand får ta kritik för den politik som förs i Sverige det är ju inte deras fel att dom blir överbeskyddade det är ju fegheten och rädslan ”flatheten” hos svenska politiker och journalistkåren som står för detta..!

  Dessa människor som kommer till Sverige är inga fegisar och veklingar dom har brytit upp från sitt hemland med allt vad det innebär…dom kan ta en debatt i Sverige som är öppen det lovar jag..!

  PS. Jag kritiserar islam för att islam ser ut som islam gör..inte människorna som är uppvuxen i den kulturen…det är upp till dessa människor att visa att jag har fel..! Åtminstone så länge jag ser att det jag ser är den verklighet som jag ser..verkligen är sådan som jag med flera ser den 😉 ..om ni förstår vad jag menar…hmm knappt jag gör det själv 😉

  Ok det var allt för denna gången..!

  //GandalfGrå

 40. Nej, ordet är inte fritt. Är trött på att mina texter ska gås igenom av en grindvakt när man försöker få in något i gammelmedia. Slut med det nu. Tur att man har en blogg. Håller inte med om allt du skriver men vill ändå önska Lycka till!

 41. Appropå ingenting.. 🙂

  Hittade ett roligt ord som jag ska börja använda mer, ordet är ohemul…:) och det är tydligen av fornordiskt ursprung dessutom ordet enligt wiki är ett addjektiv och kan änvändas i sammanhanget att det är ohemult ”orimmligt/ utan rätt” att vi inte kan få säga vad som helst i media bara för att supersegproppen i media förvägrar folk att säga obekväma ”sanningar” beroende på vem som säger dom !

  Ordet för dagen är alltså ohemult… haha verkligen roligt ord…!

  //GandalfGrå

 42. Gandalf – ett av mina favoritord som jag stoppar in då och då! Ett annat jag älskar är oomkullrunkeligt – går ej att rucka.

 43. Vad är historien bakom Politiskt Korrekthet?
  ”The role of the Frankfurt School is creating the victim groups that constitutes the politically correct coalition.”

  Annan film med Bill Lind och Political Correctness (Frankfurtskolan, marxism, omstörta nationella värderingar).

  Både franska och ryska revolutionen genomfördes av utländska intressen (bl a Olaf Aschberg, Robert Aschbergs morfar).
  Utlösande faktor Frankrike:
  ”1788 drabbades Frankrike av en missväxt som ledde till stigande livsmedelspriser, vilket gjorde att reallönerna för alla som fick sin lön i pengar sjönk drastiskt. Samtidigt gjorde en kris inom handeln och förlagsindustrin att arbetslösheten ökade (Vilka var framträdande här?). Dessutom hade den franska staten samma år hamnat i akut brist på pengar vilket tvingade Ludvig XVI att samtidigt som landet var i djup kris sammankalla generalständerna för att skapa ett fungerande beskattningssystem.”

  – De som kontrollerar bankväsendet har varit drivande och har finansierat revolutionerna i Europa, världskrigen, nu senast regimbytet i Libyen. Att de står bakom Political Correctness torde därför också vara sannolikt.

  Oktoberrevolutionen i Ryssland har kommit att kallas för en statskupp, eftersom man inte ser det som en folklig resning utan snarare ett maktövertagande från kommunisternas sida, med Lenin och Trotskij i spetsen. Googla på deras bakgrund samt Olaf Aschberg.

  Jämför: Frihet, Jämlikhet, Broderskap, slagord präglat 1793, under franska revolutionen – med Socialismens slagord (Kommunismen är andra halva av Marxismen) Rättvisa, Jämlikhet och Solidaritet.
  sv.wikipedia.org/wiki/Franska_revolutionen
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Socialism

  Politiskt Korrekthet går ut på att kulturmarxisterna m fl inom media utövar åsiktsförtryck på vad du får säga och inte säga – och hur du ska tänka!

  ”Does anyone know the origins of Political Correctness? Who originally developed it and what was its purpose?
  It was developed at the Institute for Social Research in Frankfurt, Germany, which was founded in 1923 and came to be known as the ”Frankfurt School.”
  It was a group of thinkers who pulled together to find a solution to the biggest problem facing the implementers of communism in Russia.

  The problem? Why wasn’t communism spreading?

  Their answer?
  Because Western Civilization was in its way.

  What was the problem with Western Civilization?
  Its belief in the individual, that an individual could develop valid ideas. At the root of communism was the theory that all valid ideas come from the effect of the social group of the masses.
  The individual is nothing.”
  Fortsätt läsa: http://archive.newsmax.com/archives/articles/2002/4/4/121115.shtml

  Politiskt Korrekthet är förödande. Men varför har den fått sådan utbredning? PK är hjärntvätt och åsiktskontroll med syfte att kontrollera folket, leda dem in i krig, mångkultur, fascism, kommunism, EU, NWO, ja vem vet vad slutmålet är?

 44. Oomkullrunkeligt får bli morgondagens ord 😉 det var också ett roligt ord…det håller jag med om..!! 😉

  Vi får hoppas att ”gammel”medierna i Sverige inte är oomkullrunkeliga…!

  //GG

 45. Bättre än så här kan inget skriva.
  Bra Ingrid.

 46. Det ska bli rejält intressant att se vad taxi chauffören i uppdrag granskning kommer ifrån om det överhuvudtaget kommer fram…..vi får väl se det börjar nu..! Det är för jävligt att en kvinna som tror att hon är trygg i en taxibil kan bli våldtagen i den…fy faan ….det måste bli ett stopp för denna integritetsdumheten som råder i Sverige..! Där brottslingen identitet skyddas mer än våldsoffrets…..det suger verkligen..!

  //GandalfGrå

 47. Jamal och Amir hmmm…..! Det låter inte som dom har så svenskklingande namn…! Otroligt att dom törs säga någonting om deras namn….kanske det håller på att vända trots allt..!

  //GG

 48. Men snälla Ingrid. Artiklar refuseras ofta. Artiklar med otraditionell vinkling refuseras ännu oftare, särskilt om de är dåligt underbyggda. Yttrandefrihet och tryckfrihet tar inte ifrån medier rätten att refusera artiklar som bygger på lös grund. Du yttrar dig ju här eller hur? Det finns gott om andra ställen att publicera sig på en de ställen du nämner. Frågorna du talar om debatteras ofta och av olika ”sidor” både på Newsmill och andra ställen. Skulle vara intressant att se dig stå och förklara den brist på yttrandefrihet du upplever för journalister i Kina eller Mexiko. Nej, när någon som ”förstår att man i andra delar av världen fortfarande lever efter devisen att Gud har skapat allt på denna jord och att det är förenat med livsfara att påstå något annat” inte förstår att rondellhundsprovokationen slår in öppna dörrar bland dem som redan har yttrandefrihet och sluter dem ytterligare för dem som ännu inte har några rättigheter alls gör andra rätt i att dra öronen åt sig. När ska folk sluta säga att de inte får säga det de just sagt.

 49. @Sam

  Otraditionella vinklingar…kanske behövs…traditionella vinklingar låter som om man ska låta allt vara som det alltid har varit trots att det är fel…precis som det är i Kina..där status quo betyder att man inte kan rucka båten det minsta..!

  Det det handlar om är ju att det inte går att få ut obekväma sanningar i de normala medierna…där får man INTE säga precis som man vill där finner man snabbt att man stöter på patrull…!

  Det heter TRYCKFRIHETSFÖRORDNINGEN men om det finns ett filter mellan det skrivna ordet och tryckpressarna då är det ju samma sak som i Kina…kan du inte förstå det.. :)…!

  //GandalfGrå

 50. @Sam
  – Läs om political correctness
  – I Sverige har vi oligopol på massmedia, vilket visar sig vad som rapporteras och vad som ej rapporteras.

  Googla gärna på demokratur.

  Om du tror du kan omvända nån här att tro att vi har fel om tillståndet av åsiktsyttrandet så är du fel ute.

 51. Sam, det var en ganska dum kommentar du skrev, men mycket typisk för den som gör allt för att hålla skenet uppe.
  Så här är det: När tidningar tackar nej till artiklar som avslöjar helt okända fakta, då kan man inte tala om tryckfrihet och yttrandefrihet.
  Det första studenterna får lära sig på journalistskolorna är:
  Hund bet man = ingen nyhet. Man bet hund = nyhet.
  Alltså: Man slog kvinna = ingen nyhet, står i tidningarna varenda dag.
  Kvinna slog man = borde vara en helt sensationell nyhet, men frånsett korta notiser om detta ”fenomen”, har inte en enda tidning hittills gjort ett genomarbetat reportage om detta fenomen.
  Nej,i Sverige ska vi låtsas att partnervåld beror på ”könsmaktsordningen” och ingen ska ifrågasätta dessa feministiska teorier som upphöjts till ”sanningar”. I den internationella forskarvärlden skrattar man åt de svenska ”studier” som slår fast att partnervåld till 90 procent är manligt och bara 10 procent kvinnligt. I Sverige kollar vi nämligen bara antal polisanmälningar …

 52. jag tänkte svara på Gandal Grå’s kommentar om att skapa en egen finansierad tidning. Jag har studerat en del marknadsföring och även jobbat lite med reklam på webben. Tro mig, behovet i Skåne är enormt. Folk suktar efter en sådan tidning. Titta på Avpixlats besökssiffror med över tusen läsare samtidigt vid vissa tidpunkter. Det är imponerande. Man kan tjäna bra med pengar med en tiondel av det antalet besökare.

  Jag skulle personligen kunna tänka mig att bidra till den idén (dock inte ansvara ..) . Som jag ser det måste det dock fungera som en tidning som inte är åsiktsfärgat som Avpixlat är idag. Jag är medveten att många tycker att Avpixlat är det bästa som finns, men jag anser att nivån måste höjas på själva nyhetsförmedlingen. Debatten kan föras av kommentatorerna. Vidare så bör man ha ett mer tidningsliknande utseende än avpixlat.

  Sist men ite minst. Många unga är mycket mer medvetna om problemen än de äldre i Sverige. Det är därför SD får extrema siffror i skolvalen. Det är möjligt att anpassa en ny sådan nyhetskanal och göra den attraktiv för unga människor. Då sprids den mycket snabbare. Man bör också ha en egen avdelning för youtube klipp ..eller en ”tv-avdelning”. Om man verkligen vill agera som en fullständig nyhetskanal med ett komplett utbud av nyheter tycker jag att man till och med an locka de som är riktigt nersjunkna i dimman genom att ta lärdom av existenz.se Där samlas roliga klipp av olika slag, man hade kunnat dra lärdom av det och samlat sådana roliga nyheter för att locka nya läsare.

  Det var några tankar jag hade och jag hoppas att någon läser det jag skriver och kopierar idén 😉 … Förresten är själv invandrare och tonen bland ”de mina” angående den ansvarslösa invandringen och hur vissa grupper beter sig är mycket hårdare än vad ni snälla svenskar vågar säga :p

 53. Ingrid! Du sätter fingret på en öm och viktig punkt! Jag är kanske inte enig i allt. Men om jag förstår dig rätt stöder du min grundanalys: Problemet med politisk korrekthet är inte INNEHÅLLET, jämlikhet för utsatta grupper – kvinnor, invandrare, osv. Problemet är FORMEN – att påverkan ska ske genom misstrogen förändring av folks attityder uppifrån, istället för attvisa tillit till öppen debatt där medborgarna demokratiskt deltar för att stimulera väl grundade övertygelser hos medborgarna. En attityd kan ändras snabbt av rådande ”tidsanda” – men medborgares välgrundade insikt rår Makten inte på. Det innebär att vi måste tro på medborgarnas förmåga att debattera två perspektiv samtidigt, för att undvika att hamna i det ena diket eller det andra. Föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime är ett bra exempel på en fråga som kräver att man ”håller sig uppe på vägen” – en målkonflikt där två PK-värden krockar – kvinnors respektve invandrares rättigheter. I det ena diket – värderelativister: ”vem är vi att döma om andras hederskulturer”. Det andra diket: Rasism!”Beviset på att invandrarna är ociviliserade och därför inte ska släppas in i landet”. Den målkonflikten får en del ”attitydstyrda” att svika hedersutsatta kvinnor och barn. Därför är det viktigt att lyfta upp och debattera den politiska koerrekthetens FORM – något helt annat än den dolda och öppna rasismen i fd siten ”Politiskt inkorrekt”…

 54. Att avfärda kommentarer som dumma gynnar knappast ett öppet depattklimat eller att någon som inte redan håller med dig ska bli intresserad av vad du har att säga. Redan frälsta kan du nog underhålla dock. Mycket gilla här på det som stryker medhårs…

 55. Jag skrev ”ganska dum” eftersom du inte alls i sak bemötte de problem jag beskrev, utan försökte framställa mitt debattinlägg som om jag var sur för att jag blivit refuserad. Kom igen med sakargument i stället! Försök leda i bevis att det jag skriver inte är sant och ge exempel på vilken livlig debatt vi har i Sverige där alla åsikter om invandring, feminism, genus, vårdnadstvister och partnervåld välkomnas och ges ungefär lika stort utrymme!

 56. Anders Dalhem

  Jag länkade din blogg till SvD. Jag tvivlar dock på att det kommer att skriva något om ett så angeläget problem. Det blir locket på och förtigande i vanlig ordning. Jag blir så otroligt frustrerad av att leva i det här landet, där all ifrågasättande, saklig och politiskt inkorrekt debatt förkvävs och demoniseras. Det är en helt annan frihet och öppenhet i Danmark.

 57. @Joakim Frieberg

  Hej Jocke…du skrev..!

  ”en målkonflikt där två PK-värden krockar – kvinnors respektve invandrares rättigheter. I det ena diket – värderelativister: ”vem är vi att döma om andras hederskulturer”. Det andra diket: Rasism!”Beviset på att invandrarna är ociviliserade och därför inte ska släppas in i landet”.”

  Jag anser att du har fel när du likaställer Rasism med vad du säger ”Beviset på att invandrarna är ociviliserade och därför inte ska släppas in i landet”

  Det är ociviliserat att ta livet av sina nära och kära ”minst sagt”…och i Sverige är det defenitivt förbjudet…det Står så i Sveriges Rikes Lag… om människor tycker att dessa människor är ociviliserad så gör dom det ju med rätta….det är människor som inte har i ett modernt samhälle som Sverige att göra anser jag…!

  I Sverige ska man lyda landets lagar…invandrare ska svära trohet till den svenska nationen och till kungen vår flagga och vara villiga att ta till sig de värderingar och värdegrunder som finns djupt rotade i svenskarna och i Sverige annars har dom inget här att göra. Jag kan helt enkelt inte lita på dessa människor utan mindre än att dom gör precis det jag skrev där uppe..!

  Så bygger man och integrerar folk in i i ett samhälle det ska vara ceremoniella former precis så som dom gör i USA…jänkarna kan detta med integration…de som kommer hit och lovar detta ska jag se som en broder och den personen är i den stunden lika svensk som jag..men inte före..!

  Låt invandraren känna sig stolt över att få ett nytt medborgarskap ”med krav och eder” inte som idag när dom spottar på allt svenskt och hatar svenskarna..och hela tiden inte känner sig som en del av Sverige och knappast kommer att göra det ens under hela sin livstid…!

  Men som sagt det är inte invandrarnas fel det heller det är de urbota korkade svenska politikerna som inte förstår att folk vill känna sig stolta och ärade att få komma hit och känna att landet faktiskt ställer krav på dom som kommer hit..!

  Jag skulle kunna fixa detta på mindre än ett år om jag fick makt att göra det…alla som vill stanna här skulle jag låta svära in sig i landet med pompa och ståt..och sedan tala om för dom att vi kan hjälpa dig ett tag men sen måste du klara dig själv…punkt..!

  De flesta svenska politiker är så förbannat korkade och tror att som vi gör det idag är bättre än vad alla andra länder gör…KOLLA PÅ HUR USA GÖR NÄR DOM SLÄPPER IN FOLK PERMANENT….JÄVLA PUCKON..!!

  //GandalfGrå

 58. Haha, Gandalf! Ibland tar du i så du nästan spricker, men jag förstår din frustration. Problemet är att folk som ännu inte förstått hur illa det är kommer inte att göra det när man skriker åt dem. De skakar bara på huvudet och säger: Sån smörja!
  Men med lugna och sakliga argument och fakta som inte kan snackas bort, tror jag att de flesta svenskar kan förmås att öppna ögonen och kräva förändringar. Utan att springa ut på gatorna och skrika rasistiska slagord, vilket verkar vara det politiker och journalister fasar att vi ska göra.
  Men jag är övertygad om att svenskarna är mycket bättre än så. De allra flesta välkomnar nog människor som uppskattar och respekterar vårt land och vill bli en del av det.
  Och de som inte har förutsättningar att klara detta, ska heller inte ges uppehållstillstånd eller medborgarskap. Visst ska vi ge människor på flykt husrum, men vad är det för flyktingar som ”tackar” sina räddare med att spotta på dem? Tino Sanandaji säger det mycket bra i sitt tal från Almedalen.

 59. Hela det PK istiska media etablissemanget stinker! Det måste vara
  unikt i hela mediavärlden att dom, som ska peka på sådant som är
  fel i samhället , dom håller makthavarna om ryggen och mörkar och
  undanhåller verkligheten. Därför är det välgörande , när du Ingrid,
  Julia caesar, Merit Wager och några till som synliggör sådant som
  andra kolleger undanhåller.

 60. Ett praktexempel på medias hyckleri är tv 4 som har gett sig den, på
  att man ska skita ner drottning Silvia genom att smutskasta hennes fader
  Walter Sommerlath för något han event. skulle sysslat med på 30 talet.

  I Sverige går det omkring ett antal landsförrädare utpekade i Stasiarkiven,
  en del på höga poster, kanske medlemmar i regeringspartierna, och
  med största säkerhet finns dom i vänsterpartiet som hade nära
  samarbete med spionorganisationen Stasi.
  Men inte jobbar Tv 4 för att dessa arkiv ska öppnas så att dessa
  landsförrädare kan synliggöras, nej i stället försöker man att bygga
  upp en historia för att smutskasta Silvia, som inte ens var född vid
  tidpunkten .

 61. @Tony

  En bra analys du gör av TV4 det jag tycker är märkligt är att dessa personer/journalister är desamma som försöker gräva i nazismen på 30-40-talet som håller musslimer om ryggen idag…!

  Musslimer som gör det praktiskt taget omöjligt för den judiska befolkningen i t.ex Malmö att bo kvar..vad har dessa journalister för självinsikt egentligen..bara en fråga…!!

  En person kan till exempel inte bära en kippa på huvudet i Malmö..om han gör det gör han det med risk för sitt eget liv..jag tycker att detta ställningstagande ”journalisternas” är höjden av dubbelmoral…om man ska prata om sådana här saker får man nog vara noga med att hålla isär begreppen..!

  //GandalfGrå

 62. GandalfGrå

  Talade med en vän för ett tag sedan som hade pratat med en bosnier om hur det var att komma till Sverige…där bosniern inte kunde begripa varför han hela tiden kände det som att han bara fick och fick..direkt vid inresetillfället fick han en ganska stor summa pengar…fast han hade pengar, egna pengar så var det aldrig någon som frågade om han kunde klara sitt uppehälle själv 🙂 !! Han upplevde också att varför är det ingen som som ställer motkrav på mig som invandrare i detta land av mjölk och honung…!

  Japp det frågar jag mig också det är INTE att vara snäll att vara kravlös och sätta dessa människor som kommer till Sverige på piedestal dom vill inte ha en behandling som är bättre än vad som ges till svenskarna dom vill bli behandlade på samma sätt…hur ska dom kunna respektera ett land som daltar med dom..där dom får allt från pengar till bostad till kläder utan ett enda motkrav…! Är det aldrig någon som funderar över detta i svensk integrationspolitik..!

  Sverige som land är INTE världens mamma…det är inte barn som kommer hit det är människor som har förmågor och kunskaper..sluta dalta med invandrarna börja ställ krav på dom så kommer det mesta att lösa sig med integrationspolitiken…tro mig…jag kan ha fel i många saker men i just den här frågan TROR jag att mitt koncept är det klart bästa..och det finns naturligtvis även andra mycket kloka svenskar som inser detta..men tyvärr inte vår ”elit” våra politiker….dessa välvilliga människor som om dom fick chansen skulle vilja älska invandrarna till döds ;)…..SUCK..!!

  Ja Ingrid jag tar i ibland.. : ) och jag blir otroligt frustrerad eftersom det aldrig händer något..det är bara prat..prat..bla..bla..bla…aldrig nya grepp..ska det vara så jävla svårt…om det var några tår som blev ömm och anses ha blivit trampade på det skulle jag skita i å det heligaste och jag skulle bara köra på och få saker och ting gjorda..:) både på migrationsverket..och vad gäller behandlingen av invandrare..jag skulle vara hård men rättvis…och respekterad och i sin tur skulle Sverige vinna på det och bli respektera..t som det är nu skrattar ju folk i andra länder över vår otroliga flathet..!

  Jag tror också på det svenska folket som du gör..och vad jag hör så är det fler som börjar tycka illa om att våra politiker inte verkar inse att dom inte går i takt med folket…och det är mycket glädjande!

  Tino Sanandaji var en ny bekantskap för mig..han är mycket klok och vältalig..och invandrare.. ska det verkligen behövas en invandrare som ser tokerierna i vårt land.. och vilka har reaktionerna på det han sagt blivit…är det någon som tagit vad han har att säga på allvar jag har inte hört ett pip om honom på någon nyhetskanal…??!

  //GandalfGrå

 63. Ping: Aktivarum och andra jämställdister kartläggs av ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” – De nämner dock inga kvinnor! « Aktivarum

 64. Tack Ingrid! Du är verkligen sinnebilden för det jag betraktar som den starka kvinnan. Stort lycka till med den nya och helt nödvändiga satsningen på yttrandefriheten i detta land.

 65. Ingrid! Det är en så viktig poäng du tar upp om tystnadens kultur, misstron mot människors förmåga att dra ”rätt” slutsatser. Att publicister och politiker borde uppmuntra till öppen debatt istället för publiceringsbojkott, som bl a du erfarit, och ensidig PK-predikan.
  Därför tycker jag det är synd att i sammanhanget med Tryckfrihetssällskapet ta ställning för den ena eller andra verklighetsbeskrivningen. Frågan handlar ju om RÄTTEN att lyfta fram en annan verklighetsbild. Tryckfrihetssällskapets uppgift anser jag bör enbart vara att ta ställning för öppen debatt istället för censur och PK-förtryck (se mitt inlägg ovan) och att lyfta fram exempel på sådant. Men om organisationen dessutom tar ställning för en bestämd bild, som t ex sammanfaller med Sverigedemokraternas, så solkas organisationens trovärdighet som ett försvar för öppen debatt. Vilket vore mycket synd! Tryckfrihetssällskapet behövs!

 66. @Joakim Frieberg

  Det du säger nu kan jag hålla med om du har en poäng i det..!!

  //GandalfGrå

 67. Joakim Frieberg! Givetvis tar inte Tryckfrihetssällskapet ställning för något annat än en fullständig yttrandefrihet. I min debattartikel försökte jag visa på några saker som är omöjliga att diskutera i Sverige, men att jag dragit vissa slutsatser kring islam betyder inte att TFS står bakom detta. Jag vill bara visa på hur svårt det är att framföra vissa åsikter!

 68. @GandalfGrå
  Det är just inlägg som ditt som jag menar hör hemma i det andra diket med argument som smyrasister ofta använder – man generaliserar utifrån en mindre grupp. Hedersförtryck är brott mot mänskliga rättigheter, oavsett hur de definieras. MEN det gäller vissa grupper/individer – men du tar det som ursäkt att anklaga ALLA invandrare.
  Och du kräver att invandrare ska svära kungen trohet??? Monarki=envälde är ju det hedersförtryck bygger på, ”familjens överhuvud”. Troheten skulle inte ens gälla demokrati??? Det är motsägelsefullt och icke trovärdigt.
  Nej, det är just sådan undervegetation jag tycker att Tryckfrihetssällskapet inte borde kunna förknippas med.

 69. @Joakim Frieberg

  Om du tycker det då tror jag att du har totalt missförstått vad tryckfrihet handlar om…!

  Du vill alltså att ett nybildat tryckfrihetssällskap ska börja med att censurera en sådan som mig..bra start.. det är ju en verkligt trovärdig start på ett tryckfrihetssällskap …uhumm precis japp, japp..!

  Alla åsikter ska respekteras….och var har jag skrivit att jag anklagar ALLA invandrare…??
  Läs och ta till dig vad andra skriver innan du uttalar dig..!!

  Kungen ÄR Sveriges statschef… vare sig du gillar det eller inte.. alltså den högste representanten för vårt land ..så jag frågar dig vem är bättre att svära trohet till än kungen..??

  Det är vi Svenskar som alltid har levt i en demokrati ”under vår livstid” som kan det här med demokrati ”vi tar den för given” de som kommer hit kan ingenting om demokrati..och dom allra flesta varken respekterar demokrati eller vill ha verklig demokrati..så dina uttalanden är verkligen snurriga och verklighetsfrånvända..!!

  //GandalfGrå

 70. @Joakim Frieberg

  Ett råd Jocke……;) om du inte förstår vad du säger är det bättre att inte säga det…OK..!!

  //GandalfGrå

 71. Ping: Vi lever i en demokratur | efterträdaren

 72. hans björkström

  Underbart att unga kompetenta människor ställer upp för fri media och
  därmed tryckfriheten!

  Lycka till hjältar!

  Hassebj

 73. Bra initiativ och du kan redan räkna in mig som medlem.

  Det är en tanke som har grott inom mig enda sedan jag var med vid bildandet av det danska Tryckfrihetssällskapet (var för övrigt medlem där i ett tag). Det är bara det att vare sig jag själv eller någon jag känner, är verksamma inom journalistik eller litteratur, vilket väl är lite av en förutsättning om man ska stå bakom en sådan organisation. Mycket bra att du tar tag i detta.

 74. Hej Skåning!
  I Tryckfrihetssällskapet behöver man inte vara journalist eller författare eller något annat som har med skrivande att göra. Det räcker att man är engagerad och tycker att tryck- och yttrandefrihet är viktigt men att vi är på väg att förlora det. Jag lägger ut inbjudan i morgon här på bloggen och då är du välkommen att anmäla dig som medlem!

 75. Ping: Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap. Stöd Snaphanen. « Varjager's Weblog

 76. Skeppsgossen
  Som journalist med 40 års erfarenhet vill jag bara önska dig lycka till med Tryckfrihetssällskapet. De flesta av de journalister som är verksamma idag verkar ha fått sin utbildning på andra sidan av den gamla järnridån och törs uppenbarligen bara våga sjunga allsång. Jag ser fram emot din rapport från första mötet!

 77. Demokratur. Vilken utmärkt beskrivning på det rådande samhällstillståndet i Sverige. Något är ruttet i konungariket Sverige.

  Politiker, journalister och forskare, de tre grundpelarna i den politiskt korrekta (PK) cirkelgången, ger i stort sett aldrig en nyanserad och självkritisk bild av händelser av PK karaktär. Tvärtom, man gör allt för att underhålla en och endast en bild av verkligheten.

  Politiker vill bevisa för medborgarna att deras politik angående PK frågor är god och har stöd i forskningen. Man utlyser därför forskningsmedel för att genomföra en forskningsundersökning som skall visa just detta. De forskare som får anslagen och producerar de ”rätta” resultaten kan förvissa sig om fortsatta forskningsmedel och därmed också existensberättigande inom den akademiska världen. Slutligen pumpas ”rätt” forskningsresultat ut med hjälp av media. Detta används sedan av politikerna som en bekräftelse på att deras politik vilar på en vetenskapligt sund grund. Därmed är cirkeln sluten. De få forskare eller journalister som ifrågasätter resultaten av denna rundgång spelar med sina karriärer som insats.

  Jag har aldrig mött en sådan dogmatisk politiskt korrekthet som i den akademiska världen (vissa frågor får inte alls ställas). Anledningen är att man hävdar att allt man gör är vetenskapligt underbyggt och därmed ”rätt”. Detta utnyttjas tacksamt och med kraft av de två andra pelarna i PK-cirkeln. Det är ju klart man litar på forskarna.

  Ett tryckfrihetssällskap behövs i Sverige och grundandet av ett sådant är ett mycket bra initiativ!

 78. Ping: Tryckfrihetssällskapet etableras i Sverige | Realisten

 79. denaknakejsarna

  Ja, nog behövs det allt.
  Fortsätt kämpa, Ingrid, vi är många som står bakom ditt och andras slit i detta intoleranta land.

 80. Ping: Tryckfrihetssällskapet nu i Sverige! | Sverigedemokraterna i Markaryd

 81. Det är uppmuntrande att se att det finns journalister som vågar beskriva verkligheten. Vanligtvis får man bara tillrättalagda nyheter och alltid utelämnas information om allt som kan uppfattas rasistiskt eller politiskt inkorrekt. Hoppas få se mer av dej i pressen i framtiden. Du vågar beskriva verkligheten så som poliser, socialarbetare, politiker och rättsvårdande personal beskriver den när de inte riskerar att citeras eller synas i bild.
  Keep it up Ingrid!

 82. Ping: Därför behöver Sverige ett Tryckfrihetssällskap | MyPress.SE - Universal News Agency

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s