Inbjudan till Tryckfrihetssällskapets första möte!


 

NU ÄR ALLA 100 PLATSERNA FYLLDA! TACK FÖR DET FANTASTISKA INTRESSET NI VISAT – TROTS ATT GAMMELMEDIERNA INTE SKRIVIT EN ENDA RAD OM MÖTET.

 

Tryckfrihetssällskapet
håller sitt första möte någonsin i Sverige. Tisdagen 31 januari kl 18.30 i Ungdomens Hus på Norra Skolgatan 10 i Malmö. Kom och lyssna till det du aldrig får se, höra eller läsa om i svenska medier!FINNS DET YTTRANDEFRIHET I SVERIGE?– EN NORDISK BETRAKTELSEMedverkande:Lars Hedegaard, dansk journalist och författare, grundare av Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Dömd för brott mot ”rasismeparagrafen 266b” för att han i en intervju bland annat sa att ”när en muslimsk man våldtar en kvinna, är det hans rätt att göra det”. Har skrivit boken Mohammeds piger om kvinnoförtryck i islam.

Gunnar Sandelin, svensk journalist som blivit nekad jobb på grund av de åsikter han framförde i en DN-debattartikel 2008: ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna.” Han avslöjade där att av den dryga miljon invandrare som har fått uppehållstillstånd i Sverige de senaste 25 åren, är bara 10 procent klassade som flyktingar eller som skyddsbehövande.

Mikael Jalving, dansk journalist och författare som skulle ha kommit till Publicistklubben i Malmö förra året och pratat om sin bok Absolut Sverige – en resa i tystnadens rike, men portades i sista minuten. Nu kommer han äntligen hit för att berätta vad han anser om den svenska tystnaden och vad man eventuellt kan göra åt den.

Hans Rustad, journalist som i många år arbetade på NTB, norska TT. Startade 2003 webbsajten document.no, Norges största kritiska nätsajt med 50 000 unika läsare varje månad. Brukar betecknas som det enda seriösa, politiska alternativet till de norska ”gammelmedierna”. Ska berätta om hur debattklimatet förändrats i Norge efter Breiviks attentat.

OBLIGATORISK ANMÄLAN TILL

info@tryckfrihet.com

senast fredag 27 januari 2012.

Frågor skickas till

info@tryckfrihet.com

Entré: 100 kr för icke medlemmar
75 kr för medlemmar
Erbjudande: Lös medlemskap för 200 kr så är entrén gratis första gången!
OBS! Ta med kontanter!
Dörrarna öppnas kl 18.

VAR MED OCH BRYT TYSTNADEN!

35 svar till “Inbjudan till Tryckfrihetssällskapets första möte!

 1. Stor gilla knappen 🙂

 2. Önskar all framgång i er strävan efter tryckfrihet och frihet från censur i Sverige!
  Kanske Skånska Dagbladets pol. red. Eriksson är in-
  tresserad? Denne verkar ogilla censur under alla förhålladen.

 3. Ett mycket bra initiativ – och nödvändig. I Danmark finns en del ”provokatörer”, som jobbar intensivt med att utmana etablissemangen. Vi behöver flera orädda i Sverige, människor som är villiga att offra sig – för säkert är det, att ”berufsverbotet” är betydligt mer utbrett i Sverige än i grannlandet hin-sidan.

  I Sverige behöver vi först och främst ta itu med begreppet ”främlingsfientlig”! Det används i dag av samtliga politiker och TV-medier utom SD till att stigmatisera politiska motståndare på helt samma sätt, som Goebbles kategorisk betecknade judar som untermenchen och parasiter och hutuerne kallade tutsierne i Rwanda for ”kackerlackor”.

  Ser fram emot att träffas den 31.

 4. Tyvärr kan jag inte ta mig till Malmö men skulle ÄNDÅ vilja ta del av det som sägs på mötet. Hoppas det kommer att göras tillgängligt på ett eller annat sätt…..

 5. Hans – jag har skickat en inbjudan till Lars J Eriksson.

  Hans Erling – jag instämmer. Främlingsfientlig kastas mot alla som vill uttrycka en åsikt om invandringsfrågan och dödar all vidare diskussion. Vi kanske får göra som bögarna och ta ordet till oss för att avväpna PK-maffian!

  Lena – alla talen filmas och kommer att lägga ut på youtube.

 6. Monsterhunden

  Är du främlingsfryntlig? Kanske till och med vanligfientlig!?

 7. Ping: Intervju med Ingrid Carlqvist om Tryckfrihetssällskapet « Gotiska Klubben

 8. Sandelins debattartikel 2008 var inte bara seriös utan även den mest lästa!

  Den dag, som kommer, då mullorna styr Europa vill
  mången helt säkert trånande blicka tillbaka på Sandelin,
  Åkesson, ( Oden Tor och Frej ) och flera andra nordiska kämpar!

  We shall overcame, YES!!

 9. Monsterhunden

  Jag kanske borde förtydliga att mitt förra kommentar inte var en anklagelse mot Ingrid eller någon annan utan en lösryckt fundering om ordet främlingsfientlig, och om det går att ladda om med en annan betydelse. (Som ordet bög.) Kanske tramsigt, men there you have it.

 10. Men Malmö ligger för långt söderut. 😦

 11. Kan inte själv komma till Malmö men ser fram emot att få se det på Youtube.
  Lycka till Ingrid.

 12. Det är alltså en bunt rasister som blivit sura för att folk inte gillar deras rasism?

  Hint: Har ni rätt att vara rasistsvin så har vi rätt att hata er för det.

 13. Patrik, är det oss som strider för yttrande- och tryckfrihet som du kallar svin och hatar? Det är starka ord som säger oändligt mycket mer om dig och din människosyn än om oss.

 14. Det är ju inte yttrandefrihet ni slåss för. Ni slåss för att rasister ska få vara rasister och att vi andra ska tvingas att acceptera detta (tex Publicistklubben och arbetsgivaren som nekade Sandelin jobb). Ni är hycklande svin som aldrig hade brytt er om det var någon annan fråga. Lite som sverigedemokraterna som skriker om yttrandefrihet men samtidigt lägger förslag om att tex förbjuda försäljning av (”extrema”) politiska symboler.

  Gå och dra något gammalt över er.

 15. Patrik, det är på grund av människor som du, som inte har begripit ett enda dugg av demokratins hörnstenar, som situationen i Sverige är så allvarlig. Men det funkar inte längre att skrämma människor till tystnad genom att lögnaktigt kalla dem rasister och andra fula tillmälen.

  Det är inte rasism att påpeka att vissa grupper av invandrare är överrepresenterade i kriminalitet. Lär dig att skilja på begreppen och läs på lite, så kanske det går bättre för dig att diskutera.

 16. Det vore intressant att se ett samtal med Annica Dahlström hos tryckfrihetssällskapet.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/professor-avgar-efter-pappadrev_6796997.svd

  Jag bor tyvärr för långt ifrån.

 17. Don’t roll into Malmö. If you do, we’ll fuck you up… just saying

 18. Har AFA hittat hit? 😉

 19. 100 SD-allierande är väl ingentig, de finna ju redan. Intressantare blir snart startande Dryckfrihetssällskapet!!

  / Alexis, med redan outat IP-nr.

 20. Hördu Alexis. Jag tycker att du kan stanna kvar borta i det intellektuella haveriet hos MA.

 21. Ingrid, vilken YouTube-kanal kommer föreläsningarna att läggas upp på, så vi vet vilken kanal vi ska prenumerera på?

 22. Hej Gunnar!
  Kanalen är snaphanen.dk och jag kommer förstås att länka härifrån, precis som det länkas från http://www.snaphanen.dk

 23. Hej, det är ju en strålande start! Men varför ”fully booked” när man kan använda det alldeles utmärkta ”fullbokat”? Var rädd om vårt vackra svenska språk!

 24. Jag önskar er all lycka och hade gärna varit med på Tryckfrihetssällskapets första möte.

 25. Den feministiska pöbel har översvämmat min video och lägger dåliga detyg och kommentarer!

  Stå emot!

  Gilla min video, skriv bra kommentarer!

  Res er för Sverige!

  RES ER FÖR PÄR STRÖM!

  Ps. Res er även för Lars Vilks om ni så vill 😉

 26. Vad kul att det är fullbokat!

  Det bevisar att det finns ett intresse för vad Tryckfrihetssällskapets idé och verksamhet.

   

  Det har ju mumlats om i svensk media att vi i Sverige minsann ligger i topp inom EU när det gäller pressfriheten, men jag tycker att det är en aning FÖR tyst om vissa saker trotts denna topplacering.
  I en artikel i DN så förklaras det att de länder som ligger i botten har

  ”Mediekoncentration, bristande källskydd och tilltagande självcensur bland journalister är något av det som förklarar dessa pinsamt låga placeringar.”

  Jag funderar om det är någon skillnad mot för i Sverige, för här ser vi en ökad brist på källkritik, självcensuren flödar och mediakoncentrationen ökar.
  En del som kritiserar att det ens behövs ett Tryckfrihetssällskap i Sverige hänvisar till att det är medieägarna som styr nyhetsflödet och att det inte finns en självcensur eller brist på källkritik. Pressfriheten är för dessa kritiker synonymt med vad ägaren av blaskan efterfrågar och inget annat. Vilket gör att det är märkligt att det inte tycker att ett Tryckfrihetssällskap behövs i Sverige…

  Man kan ju fundera varför det är så svårt att skriva rent ut om en del personer, händelser och företeelser. Är det rädslan för att bli kallad rasist, att man diskriminerar någon med sin text eller att man skulle klart välja sida genom att skriva om något så infekterat som till exempel en vårdnadstvist konsekvenser på barnen?

  Det är inte medieägarna som styr nyhetsflödet i Sberige fullt ut, det är skräcken att våga gå emot strömmen och visa verkligheten och sanningen som styr media i Sverige idag. Ve den journalist som vågar ta steget och skriva sanningen hur brutal och rå den må vara, för vi kan ju i Sverige inte sticka ut hakan och säga som det är. Någon kan ju ta illa upp ju…

  Det är märkligt att två av Sveriges grundlagar har blivit så snävt tolkade för att man inom svensk media ska slippa konfronteras med sina värsta farhågor – att behöva rapportera om verkligheten.

 27. Instämmer i allt du skriver, Maukonen! Och enligt en rapport nyss ligger Sverige bara på tolfte plats i pressfrihetslistan. Sämst i Norden.

  http://en.rsf.org/press-freedom-index-2011-2012,1043.html

 28. Markus Nyberg

  Gratulerar till Tryckfrihetssällskapets första möte om invandring.
  Jag skulle dock önska att ni bjudit in några från det politiskt korrekta lägret också, t.ex Niklas Orrenius, Per Svensson m.fl. Det hade kunnat bli en intressant debatt och just debatt om invandringen är något som saknas i det offentliga samtalet. Jag hoppas det kan bli av snart.
  Ett tips till ämne är just ”politisk korrekthet”. Här skulle man kunna tänka sig gäster som Jonathan Friedman, Kajsa Ekholm Friedman och Karl-Olof Arnstberg som ju alla har fått löpa gatlopp för icke politiskt korrekta ställningstagande och forskning.

 29. Joakim Makkonen

  Ingrid Carlqvist . Jag träffade dig första gången under SDU manifestet i Malmö. Och trodde att du var en av dom ”pk självpratarna” Mwn du motbevisade mig. (hade jag haft råd att ta bilen upp och betala inträde så hade jag gjort det.)
  //Joakim Makkonen (SD ystad/österlen)

 30. Jag vill också gratulera till ett väl genomfört första möte som var mycket intressant och som kändes som en fri(sk) fläkt. Liksom Markus ovan hoppas jag i framtiden kunna se en debatt mellan representanter för David (tryckfrihetslägret) och Goliat (PK-lägret). Detta inkluderar även forskarsamfundet som ju är extremt PK. Dessutom, hur realistiskt är det försöka få Ayaan Hirsi Ali som talare?

 31. Jättebra initiativ. Verkliga människor som belyser verkliga problem.

 32. Ping: Inbjudan till Tryckfrihetssällskapets första möte! | MyPress.SE - Universal News Agency

 33. Av 10-möjliga stjärnor får Ni 10 st, så jäkla bra är Ni.
  (Varför kan man inte göra några kommentarer på artiklarna i Expos hemsida ?)

 34. bernardbancolin

  DE ENDA RASISTERNA & ANTI-DEMOKRATERNA ÄR OCH FÖRBLIR DESSA ISLAMISTER !!! Dessa samarbetade med herr Hitler DÅ, precis som Sverige & Svensk STATLIG MEDIA, och mordhotar ALLA som inte är för Islam IDAG !!!! ISLAM & SVENSK STATLIG MEDIA GÅR HAND I HAND IDAG .. OCH IGEN !!!!!!! SE BEVIS PÅ DETTA GENOM MIN FACEBOOK SIDA ( FILMKLIPP & DIV ) – facobook.com/bernard.bancolin –

 35. Vart tog Patrik vägen? Blev han knockad av sina egna stollekommentarer?
  Lycka till med Tryckfrihetssällskapet!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s