Föreläsningen om genusforskning inställd


På grund av den hetsjakt som råder på oliktänkande i Sverige, har Tryckfrihetssällskapet tvingats fatta det tråkiga beslutet att ställa in mötet om Genusforskning på universiteten. Skräcken för att bli utstött ur etablissemangets famn, gjorde att två av de tre föreläsarna hoppade av. Och därmed bevisade de hur extremt viktigt det är att vi har startat TFS. Kampen för det fria ordet känns mer angelägen än någonsin.

Och tro inte att vi ger upp! Tryckfrihetssällskapet kommer snart tillbaka med ett nytt datum och ett nytt tema.

Eftersom så många felaktigheter och illasinnade rykten sprids om Tryckfrihetssällskapet vill jag här ta tillfället i akt att med kraft slå fast att sällskapet inte har några åsikter alls förutom den att våra frihetsrättigheter är hotade och att vi måste kämpa för dem.

Så här lyder vår programförklaring:

“Tryckfrihetssällskapet är en partipolitiskt obunden förening vars främsta syfte är att kämpa för det fria ordet, varhelst det hotas och oavsett vem som hotar det. Föreningen stödjer sig på två av Sveriges grundlagar: Tryckfrihetsförordningen från 1949 som ska garantera ”fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning” för varje medborgare, samt Yttrandefrihetsgrundlagen som sedan 1991 stadgar att ”alla svenskar har rätt att uttrycka sina åsikter, tankar, känslor i radio, tv, videogram, ljudupptagningar eller andra sorters upptagningar”. Föreningens mål är att tillhandahålla stöd och skydd varhelst yttrandefrihet och intellektuell frihet hotas. Detta görs genom opinionsbildande arbete och vid öppna möten där inbjudna talare från hela världen berättar om sitt arbete för yttrande- och tryckfrihet.”

Syftet med sällskapet är alltså belysa och sprida kunskap om de många frågor som main stream-medierna tystar ner. Det kan vara invandring, det kan vara genus, det kan vara religioners inverkan på våra mänskliga rättigheter – det kan vara allt möjligt. Det skrämmer mig att så många svenskar helt frivilligt avstår från sin viktigaste frihetsrättighet – yttrandefriheten.
TFS valde att på vårt första möte ha tystnaden kring den svenska invandringen som tema. Detta har väckt ett hat emot oss som jag i och för sig visste skulle komma, men inte desto mindre skrämmer mig. Det borde skrämma alla som bor i Sverige och vill behålla vår öppna demokrati.

TFS har också öppnat en diskussionsgrupp på Facebook. Den är inte på något sätt liktydig med sällskapet. Vi låter människor tala om det som deras hjärtan är fulla av. Det som det finns behov av. En del framför kloka och begåvade åsikter, andra är stolliga.

Men ska det verkligen vara så svårt för människor att förstå varför det är viktigt att bemöta Förintelseförnekarna? Har svenskarna glömt att det var tystnaden och rädslan för att inte tycka som alla andra, som förde nazisterna till makten i Tyskland? Har etablissemanget glömt att det i princip var en enda person, Torgny Segerstedt, som under Andra världskriget vågade skriva kritiskt om nazismen?

Ingrid Carlqvist

ordförande i Tryckfrihetssällskapet

 

Se Douglas Murrays utmärkta föredrag hos Trykkefrihedsselskabet i Köpenhamn. Lyssna om och om igen till hans kloka ord om varför det är så otroligt viktigt att inte förbjuda eller ignorera de åsikter man själv tycker illa om. Det är bara genom att möta våra motståndare som vi kan bli klokare. Ibland kommer vi då (hemska tanke) att inse att vi hade fel, ibland kommer vi att bli styrkta i vår uppfattning. Men vi kommer alltid att bli klokare!

 

 

54 svar till “Föreläsningen om genusforskning inställd

 1. GandalfGrå

  Stå på dig Ingrid nu när de svenske hoppar av en efter en…kanske det är bättre att ta in utländska föreläsare…det måste finnas folk som törs stå upp för saker och ting…det är viktigare än allt annat.

  Det är tydligt att det ska till kvinnor i Sverige i dessa dagar för att få någonting gjort…och att dom samtidigt är modiga nog för att stå upp för det viktigaste vi har i västvärlden.

  Jag är så besviken på Pär Ström och att han inte själv inser hur viktigt det var att han utnyttjade sin rätt att fritt få tala i TFS….och istället går i ledbandet hos dem som vill försöka tysta det svenska folket de som vill något annat än mediasverige.

  Det är ytterst beklagligt…jag hade hoppats på så mycket mer från någon som ändå har sträckt ut hakan som Pär har gjort…sorgligt sorgligt..!

  Jag hoppas på det bästa och att du snarast tar kontakt med Pär Ström och lirkar lite med honom..kanske att han till slut ändå förstår vikten av att vara med i TFS och vikten av att TFS bildades…jag kunde aldrig drömma om denna utveckling..!

  Jag håller på dig i vått och torrt..och det är väldigt många som är verkligt upprörda över detta där på Pär´s blogg….!

  Kilen är indriven och nu måste vi samla oss igen…underjordiska nätverk kanske inte skulle vara så dumt ändå..som det var någon som föreslog…så att fronten inte kan delas upp som den nu har gjorts…!

  Återigen Ingrid bli inte alltför nedslagen själv nu..många förstår vad det är du försöker åstadkomma..!

  //GandalfGrå

 2. Ta det lugnt, GandalfGrå! Jag är inte det minsta nedslagen. Det var jag i går – i dag är jag stridslysten igen! Jag kommer aldrig att lägga ner kampen för det fria ordet, hellre dör jag. En dag får vi nog anledning att tala om genus igen och då kanske Pär Ström har kommit på bättre tankar! Han är hur som helst välkommen tillbaka. 🙂

 3. Ge inte upp. Hela den här historian bevisar att ni behövs.

 4. Rätta takter, vi får inte ge upp!

  Ett förslag på tema+föreläsare till ett kommande evenemang:

  Den svenska repressiva konsensuskulturen ur exilens perspektiv:

  Tänkbara talare:

  Gunnar Adler Karlsson
  Claes Ryn
  Lars Gustavsson
  Ulf Nilsson
  Thomas Jacksson
  Hans Bergström
  Herman Lindqvist

  Thomas Jacksson, Thomas Eriksson, Per Lindeberg och Knut Ahnlund skulle också kunna tala kring hur media agerar domare som ger företräde för politiska intressen framför medicinsk/juridisk sakkunskap..

 5. Tråkigt! Dock fullt förståeligt då en forskarkarriär hänger på forskarens förmåga att attrahera forskarmedel. Processen för beviljandet av forskningsmedel är trots alla försäkringar om ”peer-review”, starkt politiserad.
  Frustrerande (men i Sverige föga överraskande) att detta händer i universitetsvärlden som åtminstone på papperet skall vara det fria ordets främsta forum.

 6. Tack Ingrid Carlqvist för att du står emot den nya svenska folkrörelsen Evertebratismen vilken likt en tsunami har spridit sig och fått fäste i kretsar där man inte trodde det var möjligt.

  Jag tror att vi nu står vid ett politiskt vägskäl i Sverige. Lyckligtvis torde man kunna räkna majoriteten av rättskapabla människor idag till dom som sätter sig emot den farliga utveckling som pågår.

  Det saknas en rörelse där kritiker mot klimathotsalarmismen inkluderande oss som är emot en energipolitik som strävar att föra oss tillbaka till tiden innan den industriella revolutionen, den havererade svenska invandringspolitiken som hotar att förgöra oss som nation och inte minst det destruktiva genus – och feministvansinnet, kan samlas och känna sig hemma, här borde finnas underlag för ett nytt parti alternativt att ett eller fler befintliga riksdagspartier förstår läget och får med sig kunnigt folk som har tröttnat på pk-ismen som råder idag.

  Pär Ström har min sympati för sitt beslut, det finns gränser för risktagande; RPM:s beslut känns lite mer oövervägt, har han blivit hotad i försörjningssammanhang från arbetsgivare förstår jag att han fått kalla fötter, men det kan inte kännas bra. Brrr.

  Avslutningsvis, yttrandefriheten i ett modernt land 2012 är och måste i alla sammanhang vara total och oomkullrunkelig; de som förespråkar varianter på yttrandefriheten är samhällets och demokratins fiender.

 7. tråkigt, mycket tråkigt. Men det visar samtidigt hur viktigt det är att man ställer upp för yttrandefriheten.

 8. Andreas Karlsson

  Bra skrivet. Hoppas du har energin och styrkan att driva din kamp i många år till.

 9. GandalfGrå

  Här är en liten filmsnutt från BBC som kanske kan vara på sin plats…!
  Och som skänker lite ljus över vad det är som Europa och Sverige står inför..!

  //GandalfGrå

 10. Göran Ingvarsson

  Hej Ingrid,

  det förefaller mig som om Sisyfos hade det lätt jämfört med den som i likhet med dig verkar mot konsenustänket/kraven på politisk korrekthet och som verkar för en förutsättningsfri debatt, ett förutsättningsfritt tankeutbyte och demokratiska värderingar i Sverige idag.
  Jag minns hur World Values Survey för mindre än ett år sedan gjorde en undersökning där det framkom att: ”mer än var fjärde ung svensk tycker att det vore ‘ganska eller mycket bra’ om Sverige var odemokratiskt och styrdes av en stark, diktatorisk ledare” samt att man kunde tänka sig att i praktiken sälja sin röst i riksdagsval:
  – – –
  http://www.dn.se/debatt/demokrati-inte-sa-viktigt-for-dagens-unga-svenskar
  – – –
  Det är så att nackhåren reser sig på en. Åt fanders med vad våra föräldrar och deras föräldrar osv kämpat för på demokratisk väg i
  fackföreningar och politiska partier.

  Göran Ingvarsson

 11. Ingrid! En vacker dag kommer Pär Ström att be att få tala hos TFS. Det sker när han är utesluten från alla andra fora. Jag tror inte att det kommer att dröja särdeles länge, heller.

 12. Wow vilken intressant och läsvärd blogg! Hade aldrig hört talas om dig tidigare.

  Stå på dig! Till skillnad från vissa andra kommer sanningssägare som dig att kunna se sig själva i spegeln en dag som gamla utan behöva skämmas över att ni inte inte gjorde något åt det ruttna samhällsklimatet som ni levde i.

  Ska bli kul att läsa mer här =)

  // en annan sanningssägare

 13. susanna svensson

  ni har väl inte missat den bästa artikel som skrivits om genustramset. http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/28/ingen-vetenskap-bakom-tanken-om-det-postmoderna-k-net

 14. Ojoj… satt idag och tittade på Kunskapskanalen där de hade ett program om experimentet ”Third wave” på 60-talet där en lärare gjorde ett experiment med sin klass för att visa hur människor är lättledda och samma mekanismer arbetade i bildandet av Nazityskland. Alla skulle tänka likadant och de som var avvikande blev av massan utsatt för hårt tryck att anpassa sig till normen. De som inte gjorde det blev uteslutna ur ”gemenskapen”

  Tydligt är att dessa mekanismer finns även idag, fast det är bara tvärtom. De som inte delar de rätta ”värderingarna” demoniseras. Om någon som till en början inte anses ”nazistisk” råkar säga eller göra någonting som bryter mot normen, så som Timbromedarbetaren, utsätts denne för en en kampanj för att tänka rätt. Det tragiska är att denna kampanj med aallra största säkerhet inte var organiserad, utan alla som utsatte den vilsna själen för trycket trodde på allvar att de gör rätt med sin guilt by associationteknik. Än mer tragiskt är det att de verkar inte vara medvetna om det utan de går omkring och tror att de gjort en god gärning genom att demonisera en människa som inte hade hatet mot annorlunda åsikter i ryggmärgen. Men nu är han i fållan igen…. och han är tacksam för alla som talade honom till rätta..

 15. GandalfGrå

  Och här är en till upplysande video….kan vara tänkvärt att titta och verkligen förstå…hoppas att ni kan engelska.. ;)…för sådana här verk görs inte i Sverige.

  //GandalfGrå

 16. Det är tur för Sverige och Norden, att människor som Ni finns, precis som det var tur för Europa och världen att
  W. Churchill fanns!

 17. Ping: Föreläsningen om genusforskning inställd | MyPress.SE - Universal News Agency

 18. Okej, mkt islamkritiska förslag. That´s all fine and dandy.

  Men varför inte lite EU kritik.

  Kanske bjuda in Nils Lundgren, Sören Wibe osv. Kanske någon från EU-motståndargrupperna. Varför inte bjuda in Jan Milld.

  Sen censur på nätet.

  Janne Josefsson vore en bra gäst.

  Abortfrågan är också känsligt här i Sverige och vi har en extremt feministisk konsensus även där.

  Bjud in Narsin Sjögren, Bitte Assarmo. Assarmo har förresten även skrivit riktigt bra kritiska inlägg mot HBTQ-maffian.

  Det är bara att välja och vraka. Sen kan det vara svårt att veta hur vissa kanske känner inför TFS. De får väl helt enkelt visa ifall de är rädda att kallas rasister eller om de faktiskt har lite ryggrad.

 19. Förresten så ska Tanja Bergkvist självklart ha all heder för att hon aldrig backat!

 20. Tryckfrihetssällskapet och Ingrid Carlqvist.
  Tack för att Ni finns.
  Nu behövs Ni mer än någonsin det har de två avhopparna bevisat.

 21. Göran, ang den där artikeln i DN så är det nog inte så enkelt. Dagens unga likställer demokrati med ett knippe värderingar och åsikter man måste omfamna för att räknas som demokratisk. I skolan pratar man troligen mer om ”demokratiska värderingar” än demokrati som styrelseskick. Och den ”demokratiska värdegrunden” innebär som bekant att man ska acceptera att folk har olika värdegrunder, vilket givetvis försvårar det av regeringen initierade arbetet med den ”gemensamma värdegrunden” – Betänkande 2009/10: KU 38 Dialog om samhällets värdegrund.

  Och även om man förstått innebörden av demokrati, så är frågan hur man uppfattar det när folkomröstningarna oftast går ut på att medborgarna ska rösta om tills de röstat rätt (minns Irland), om de nu röstat fel om de ens får rösta, (Lissabonfördraget ), och hur ska man som ung väljare tolka detta barnsliga, för att inte tala om just diktatoriska, agerande från vuxenvärlden? Minns också att vår stora ledare Mona Sahlin den 28 dec 2003 uttalade orden ”Jag tror inte folkomröstningar är gynnsamma för demokratin” – där har vi åtminstone någon politiker som vågar tala klarspråk.

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/06/08/glad-nationaldag-och-intervju-pa-jyllandspostens-blogg-mm/

 22. Vad är det här för vansinne? http://nyheter24.se/blogg/eric-rosen/2012/03/12/tryckfrihetssallskapet/

  Eeeeh, jag trodde vi skulle ha en seminarium om genusvansinne och dess påverkan på svenskt utbildningsväsende (var iaf vad jag tänkt tala om).Förstår inte vad denna journalist avser för konspiratoriskt i min kommentar hos Ström: http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/10/jag-hoppar-av-forelasningen-hos-tryckfrihetssallskapet/#comment-102380

  Ang: ”Samtidigt kan jag tycka att det är lite märkligt att Roland Poirier Martinsson inte kände till Tryckfrihetssällskapet, om han ändå basar över Timbros medieinstitut torde det vara närmast tjänstefel att inte känna till dem eller vad man tackar ja till. Men som sagt – både han och Timbros VD Markus Uvell har varit extremt tydliga med vad de anser om Tryckfrihetssällskapet därefter. Axesskribenten Tanja Bergkvist not so much.”

  Vad menas? Ska jag sitta och göra avbön för andras åsikter i en öppen facebookgrupp? Jag använder inte ens facebook. Jag dömer av den info jag finner på hemsidan: http://www.tryckfrihet.com/om-tryckfrihetsallskapet

  Jag noterar att min ”konspirationsteori” i kommentaren hos Ström alltjämt är aktuell:

  ”Det är ju just det vi ska motverka – klimatet där man kan “hänga ut” någon som har en blogg som har en kommentar där det länkas till en annan blogg och där det i ett helt annat inlägg på den bloggen finns en kommentar (den 326:e) som i sin tur länkar till en blogg som har en blogg på sin bloggrulle med en kommentar som är “olämplig”. Och den kommentaren skrevs troligtvis av Expo. Så är det ju idag – det har vi ju alla sett”

  Och jag har inga problem med att länka till Fria Tider, eller vem jag vill när jag inte hittar informationen på annat håll. Jag hittade tex inte infon på Timbros hemsida, vilket vore den naturliga källan, men där fanns inget om Tryckfrihetssällskapet. Långt värre att jag satt och skrev en kommentar på en nyhetssida (nyheter24) som pratar om att Axess fiskar i grumliga vatten. Det enda grumliga vatten jag ser är en avdunstande pöl med desperata journalister som vet att deras tid är ute eftersom verkligheten kommit ikapp.

 23. Ingrid, en antropolog och feminist (Margaret Mead) ska ha sagt följande: ”Betvivla aldrig att en eftertänksam grupp ansvarstagande medborgare kan förändra världen. Tvärtom, det är det enda som har hänt.”

  Men klart att det inte ligger i Genusmaffians intresse att diskutera dess verksamhet och raserande av svenskt utbildningsväsende. Låt mig lyfta fram en sammanställning av några av de djupaste insikterna i den69-sidiga texten ”Genus och text” som Skolverket rekommenderar till blivande lärarutbildare: http://www.skolverket.se/publikationer?id=590

  * ”En jämställd skola arbetar utifrån en respekt för elevens egen livsvärld och världsbild, och en demokratisk undervisning kan då inte handla om att ersätta elevens ”vardagsförståelse” med en ”vetenskaplig” sådan. Enligt Sundgren (1996 s.31) måste det uppstå en dialog för att inte skolan skall utöva symboliskt våld på eleverna genom att påtvinga en given mening.” (sid 7)

  * ”Faktabaserad, objektiv kunskap utgör vad man i ett feministiskt perspektiv brukar kategorisera som ”manlig” kunskap. Kravet på objektivitet anses ofta utgöra själva grundkriteriet för vetenskaplighet.” (sid 59)

  * ”Påbjudandet av snäv kunskap med en given mening är inte förenlig med skolans jämställdhetssträvanden. (sid 64)

  * ”En genusmedveten och genuskänslig fysik förutsätter en relationell infallsvinkel på fysiken samt att en hel del av det traditionella vetenskapliga kunskapsinnehållet i fysiken plockas bort.” (sid 65)

  * ”Sylvia Benckert (1997) menar att fysiken som universitetsämne eftersträvar en opersonlig renhet, och en strävan att framstå som höjd över och fri från mänskliga önskningar, och att just denna skenbara opersonlighet och könlöshet är knuten till föreställningar om maskulinitet, vilket bidrar till att göra fysiken ointressant för flickorna. (sid 16).

  * ”Man kan, med Sundgren (1996, s. 86ff), ifrågasätta denna tradition som insisterar på förmedlandet av vetenskapliga begrepp och deras tolkningsföreträde, samtidigt som den invaderar vardagsförståelsen genom att också lägga beslag på vardagliga begrepp och ge dem tolkningsföreträde, som t.ex. kraft.” (sid 24)

  * ”Föreställningen om det vetenskapliga tänkandets självklara överhöghet rimmar illa med jämställdhets- och demokratiidealen… Om man inte uppmärksammar detta riskerar man att göra missvisande bedömningar. T.e.x genom att oreflekterat utgå från att ett vetenskapligt tänkande är mer rationellt och därför borde ersätta ett vardagstänkande.” (sid 24)

  * “Det är sannolikt att en jämställd läroplan skulle uppfattas som en utmaning eller en provokation för många lärare och för många i det naturvetenskapliga samfundet som gärna vill se sin egen kunskap behandlad i skolan.” (sid 65)

  Mer här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/11/genusvaldet-intar-sodertorns-hogskola/
  och här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/01/28/von-wright-och-tekoppen/

 24. Rosenhane, du skriver ”RPM:s beslut känns lite mer oövervägt, har han blivit hotad i försörjningssammanhang från arbetsgivare förstår jag att han fått kalla fötter, men det kan inte kännas bra. Brrr.”

  Han har inte alls blivit hotad av sin arbetsgivare vad jag har förstått, i så fall vet du mer än vad jag vet men jag har pratat med honom några gånger.

 25. Jag skulle återigen rekommendera folk att lyssna på Hichens. Ett bra tal om varför vi måste våga stå upp.

 26. Tanja,

  det var inget påstående; jag frågade mig om RPM hade utsatts för påtryckningar eftersom has avhopp föregicks av att både Markus Uvell och Svd:s ledning hade blivit kontaktade från exxpohåll eller vad det nu var angående TFS.

 27. Men Herre Gud, varför får folk inte prata, man behöver ju inte hålla med. men låt folk prata, berika debatten.Alla journalister som med näbbar och klor menar att vi visst har åsiktsfrihet i Sverige borde då delta i era möten och försöka prata omkull er om de nu inte håller med.Fruktansvärt att nu så många hoppar av för att, ordet kvävs ju på detta sätt.

  Jag säger som den berömda mannen-jag vantrivs i kulturen…..

 28. Intressant att se att det även har kommit in katter bland hermelinerna på din hemsida Ingrid.
  Det var någon som tryckte på tummen ner på mitt lilla inlägg.

  ” Tryckfrihetssällskapet och Ingrid Carlqvist.
  Tack för att Ni finns.
  Nu behövs Ni mer än någonsin det har de två avhopparna bevisat. ”

  Men tummen upp för att de läser din hemsida.

 29. Vilket trams. Föreläsarna som hoppat av uppger själva att de hoppat av för att de inte vill delta hos er för att de inte gillar era värderingar. I klartext: de vill inte föreläsa för en rasistisk organisation. Men på bästa rättshaveristiska manér gör du det förstås till en fråga om ”hetsjakt” mot er i denna stackars rörelse. Detta om något visar väl upp vilken förvriden och konspiratorisk värld ni lever i.

 30. Skönt att se att ni, Ingrid och Tanja, står emot trycket från de som tycker att alla måste följa normen. Ni har stake, till skillnad från vissa andra :p

 31. Men vad lustigt att de frågor som sällskapet tar upp är de som sd och andra sk. ”invandrarkritiska” sammanslutningar har som hjärtefrågor. Vilken oerhörd slump…

 32. Ja man måste acceptera att andra människor har egna åsikter om var de vill uttrycka sina åsikter och när och vilka åsikter man har

  Man bör ha stor tolerans för att andra tänker själva!

  Det är bra Ingrid! Keep up the god work!

 33. Ja det är fint av Ingrid och Tryckfrihetssällskapet att visa att de accepterar andras åsikter och att andra själva väljer var de vill föra ut dem. Tror inte IC eller någon i TFS skulle på något sätt utöva PÅTRYCKNINGAR för att folk ska tala på deras möten om vad de bestämmer att andra ska tala om. Aldrig i livet!

  Jag tycker Ingrid ger så fin respons till PS och RPM för att de valt vad som passar dem bäst. Ett föredöme för oss alla och så ser vi hur viktigt det är med FRIHET att säga vad vi vill när vi själva vill.

  Och andra i TFS reagerar också så fint mot PS och PRM för att de väljer efter eget gottfinnande. Det visar verkligen vad TFS står för och vilka värderingar de har. Keep up the good work!

 34. EXPO-fascisten ”Robban” har hittat hit för att bräka ”rasister” och ”rättshaverister”.. Kom igen nu ”Robban”, du glömde samma åsikter som ” Breivik”!

 35. Hejsan och tack för att ni finns!
  Herr Ström gjorde nog sig själv en björntjänst när han hoppade av.
  En av de viktigaste sakerna som borde tas tag i är tankepolisen Expo. De har i många år kunnat härja fritt och t om fått rikligt med bidrag från allmänna medel.
  Om man skall sätta fingret på en punkt som verkligen förtryckt oliktänkande i Sverige så är det Expo. En grundlig granskning av dem och deras arbetsmetoder, kopplingar långt ner i extremvänsterns våldsträsk, mm, mm.
  Innan det är gjort kommer nog fler, liknande avhopp och förtal av er att följa.

 36. @Robban
  Det står ju ganska klart varför folk hoppat av om man tar sig tid till att läsa vad Tryckfrihetssällskapet står för. De gör det inte på grund av Tryckfrihetssällskapets egna åsikter, utan för de åsikter som tillskrivs Tryckfrihetssällskapet.

  @Håkan Hildingsson
  Som jag förstår det har Tryckfrihetssällskapet haft ett möte hittills. Det är väl ändå ingen slump att invandrarfrågor i Sverige är ett känsligt ämne som få vågar ta i. Klander genom association är en dålig argumentationsmetod.

 37. Hej Ingrid

  Jag förstår som jag uttryckt tidigare nödvändigheten av tryckfrihets- sällskapet, men eran facebook-sida börjar bli riktigt obehaglig eftersom den invaderats av folk som även i min värld uttrycker sig lite väl fritt och riktigt obehagligt stundtals.Ska hela eran ide förstöras av detta, detta var väl inte meningen?Nivån på debatten är rent ut sagt rasistisk,

  Det är en svår balans, det förstår jag, men detta var väl inte riktigt meningen med erat sällskap.Jag vill ha diskussioner, men inte en ny avpixlat.

 38. Mats! Jag tvivlar inte en sekund på att det är antagonister och expofolk som intagit FB-sidan för att plantera ut ”bevis” på att TFS är rasistiskt. Det som stärkte mig i denna åsikt är att det norska Expo (SOS Racisme) själva bildat och utgjort stommen i den norska sammanslutningen mot muslimer (NDL) och anordnat demonstrationer i NDLs namn för att de skulle kunna anordna motdemonstrationer och bevisa att SOS Racisme behövdes.

  Utifrån detta koncept (att skapa sin egen fiende) kunde de uppbära miljonbelopp i statliga understöd och understöd från andra organisationer. En organisation som Expo och dess gelikar (det finns många sådana) bygger på att man målar upp en (ofta i realiteten obefintlig) hotbild, en demon, som man skrämmer folk och makthavare med, för att det inte ska bli så svårt att äska medel.

  Tänk på sossarna hur de i alla tider flaggat med det s k ”högerspöket” och kunnat knipa röster i varje val genom att tillgripa högerspöket i valens slutspurter. Då handlar det ingalunda om några sakargument utan om ren demonisering. På exakt samma sätt fungera Stasi-expo och dess gelikar. Det är ett välkänt retoriskt knep.

  Ytterligare ett praktiskt exempel på detta förfarande är klottersaneringsfirmorna som själva gick ut och klottrade på nätterna för att vara säkra på att ha jobb nästföljande dag. Det blev de ju dömda för.

  Expo jobbar på samma sätt fast här handlar det om påhittade, uppblåsta motståndare, som man ger en skepnad i att skriva vidrigheter i andras kommentarsfält.

 39. Är det såsom du beskriver är det riktigt obehagligt.Men ingenting skulle förvåna längre även om det du säger verkar något långsökt……
  Finns det bevis?

 40. Fascistlakej

 41. ÖÖ. Vilken barnslig kommentar. Vad är det med kampen för det fria ordet som skrämmer dig så?

 42. Mats! SOS Racismes metod avslöjades ju i norska medier, även deras bidrags- och skattefusk. Vad gäller svenska Expo finns det en sida som heter expomakt.wordpress.com som belyser deras bakgrund och arbetssätt. T ex har de försänkningar i AFA (våldsvänstern) och grundaren, Tobias Hübinette, är ju dömd för hatbrott två gånger. Han hatar den vita rasen, nämligen och har gett sig på oskyldiga och misshandlat dem (han är adoptivbarn från Asien). Det finns fler som forskat kring Expo och deras oheliga allianser och infiltration i fackföreningsrörelse mm. Kan inte här och nu ange hemsidor. Jag får forska vidare på det.

 43. Mats! Här har du några länkar där Expos tveksamma kontakter tas upp:

  http://solguru.motpol.nu/?p=2007
  http://solguru.motpol.nu/?p=1768

  Det intressanta är att detta Expo ges medieutrymme och kommentatorsstatus i tv och radio och ingen ifrågasätter deras förment neutrala uttalanden. Som när de hade ordskola i somras på TV4 morgon. Då fick vi lära oss att det inte alls pågår någon islamisering – ”det ordet finns inte”, och inte heller finns något Eurabia.

 44. Du skrev: ”På grund av den hetsjakt som råder på oliktänkande i Sverige”.

  Kunde man inte istället ha skrivit: ”På grund av den hetsjakt som råder på normalt tänkande som har den otroliga förmätenheten att yttra sin åsikt”?

 45. Tack för en mycket bra artikel i SvD!

  Kaj Scheueler använder i sin replik uttrycket ”åsiktssmuts” – värt att skriva ner för framtida bruk! Ska EXPO, Kaj Scheueler et al. Framöver få bestämma vad som är kosher/halal och vad som är ”åsiktssmuts”? Det kanske kan vara ett bra tema till nästa gång? Några talare kunde då tex vara Ingrid Kampås, prästen Helena Ekholm, författarna Anders Johansson och Thomas Nydahl.
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/30/n-tets-makt-skr-mmer-opinionsbildarna

 46. Helena Edlund inte Ekholm, ursäkta! ( Sen blev det felaktigt punkt och stort F efter et al, så blir det när man kommenterar från iphone..

 47. Allkonstnären och den blivande mamman Carolina Gynning, rasar mot ”hen”-tramset: ”Det var längesen något provocerade mig så otroligt mycket.”:

 48. TRYCKFRIHETSSÄLLSKAPET OCH EXPO

  Som bekant sitter framträdande företrädare för hela Sjupartiet i den halvhemliga stiftelsen Expos styrelse, t.ex. Mona Sahlin. Expos främsta samarbetsaktörer och i realiteten dess förlängda armar är ABF, LO och Sveriges Hembygdsförbund. Alex Bengtsson är krönikör i Nyheter24, riksföreläsare i skolor, fackföreningar m.m. och projektledarutbildare vid ”Expo Akademin” mot rasism vid Vindelns folkhögskola (rektor där är SSU:s förra ordförande Anna Sjödin). Daniel Poohl tillhör Sveriges radios experter i radions ständiga kamp mot svensk högerextremism och svensk antifeminism.

  Vid demoniseringen på Facebook av det nybildade Svenska Tryckfrihetssällskapet spelade Expo en maskerad men troligen betydande roll.

  Till Expos förbundna hör också aktivistgrupper som Rättvisepartiet socialisterna, Arbetarmakt, Liberala Ungdomsförbundet, Ung Vänster m.fl.

  http://www.arbetarmakt.com/2011/11/protestera-mot-nazistmarschen-10-december/

  Klicka för att komma åt Flygblad-10-dec-20111.pdf

  Samtliga bekämpar öppet alla politiska nätsidor, som inte helhjärtat sluter upp bakom Sjupartiets dagordning. F.n. står Avpixlat – f.n. på ca 40:e plats bland Sveriges mest besökta sidor, se Alexa – i blickpunkten för allas fördömande. Avpixlat LJUGER! Avpixlat är en sida för nazistiska och högerextremistiska krafter!

  Varför inte avslöja Avpixlats lögner?

  ”GROVT BIDRAGSBROTT

  Alla minns väl assistansbluffarna och kaninmännen i Halmstad, två olika muslimska irakier som på varsitt håll tillsammans med andra, lurade till sig mångmiljonbelopp från Försäkringskassan genom att spela handikappade i rullstol. Samtliga huvudmän i de målen fick längre fängelsestraff och några blev utvisade.

  Nu har ett nytt fall uppdagats i Malmö. Det handlar om en 66-årig slovakier som tillsammans med dottern lurat till sig sex miljoner kronor i bidrag genom att fadern spelat senildement. Paret har kvitterat ut ca 75 000 kronor varje månad. Dottern har fungerat som personlig assistent. Bidragsbrottet grovt bedrägeri avser perioden 1 april 2002 – 31 juli 2007 och grovt bidragsbrott i Malmö under tiden den 1 augusti 2007– 10 mars 2012.

  Men det kan röra sig om en betydligt längre period än så. Han ska redan 1995 fått läkarintyg på sin påstådda enildemens med vårdbehov dygnet om. Av- och påklädning, matning, ej vistas själv utomhus, med mera. Men bidragsbrott före 2002 är dessvärre preskriberade.”

  http://avpixlat.info/2012/03/24/ny-kaninman-senildement-lurade-till-sig-sex-miljoner-kronor/#more-14491

  Mera lögner:

  http://avpixlat.info/2012/03/23/sduare-i-jonkoping-fick-bostaden-vandaliserad/

 49. Förslag till diskussionsämne vid Tryckfrihetssällskapets nästa sammankomst:

  DE SVENSKA MUSEERNA I GENUSVANSINNETS TJÄNST

  På regeringens uppdrag har Historiska museet engagerat sig i ett nytt, stort projekt, ”en omvärldsbevakning”. Att bevaka den historiska omvärlden verkar i och för sig vara en rimlig uppgift för vilket historiskt museum som helst. Har man ägnat sig åt annat och helt felaktiga saker tidigare?

  Tydligen tillmötesgår regeringen med sin satsning äntligen sina uppdragsgivares, dvs. skattebetalarnas och väljarnas, länge uttalade krav på och önskemål om en ny, objektiv, historisk verklighet.

  Eller gör man det? Frågan är berättigad med tanke på projektets minst sagt besynnerliga inriktning. ”Omvärldsbevakning” är kanske inte det rätta ordet i sammanhanget, eftersom projektet närmare bestämt avser något annat, nämligen

  GENUSPERSPEKTIV I MUSEER / JÄMUS

  Om regeringens uppdragsgivare försöker förstå 1:a antikvarie Lotta Fernståls presentation av projektet i fråga, blir den i förväg inte fullt färdigindoktrinerade läsaren minst sagt konsternerad. Historiska museet skall nämligen numera ägna sig åt

  GENUSDOJORNA PÅ I GENUSSVERIGE
  JÄMSTÄLLDHET OCH HBT
  HBT + Q
  DET BEKÖNADE MUSEET
  GENUSKONSTRUKTIONER OCH MUSEER
  GENDER, SEXUALITY, AND MUSEUMS
  INTERSEKTIONALITET
  PRIDEFESTIVALEN OCH MUSEERNA I STOCKHOLM
  THE UNSTRAIGHT MUSEUM
  HBTQ-KLASSIFICERINGAR – ANAKRONISM OCH FIXERINGAR
  GENUS I MUSEER
  GENUS VID UNIVERSITET
  DEA-FÖRENINGEN VID KVINNOHISTORISKT MUSEUM

  ”Behöver alla museichefer genusutbildning och tar museerna vara på den genuskompetens som faktiskt finns? Kan samlingar användas för att ifrågasätta normer [= aktivt uppfostra befolkningen i en viss, statsfeministiskt bestämd riktning] och blir genusmedvetna utställningar tråkiga? Det här är bara några av de brännande frågor som har diskuterats sedan Statens historiska museer fick regeringsuppdraget för ökad jämställdhet i museisektorn (JÄMUS).”

  För vilka har dessa frågor varit brännande? Det förklaras aldrig. Hur som helst: På detta sätt inleder projektledarinnan Katty Hauptman förordet till projektets långa beskrivning. Resten av denna rosenkindat radikalfeministiska väckelsepredikan kan ni läsa här (texten börjar ett bra stycke under inledningsbilden):

  Klicka för att komma åt JÄMUS_omvärld.pdf

  Jag antar, att den viktigaste dirigenten i bakgrunden är en nybliven, svensk medborgare, en viss herrfru Per Schlinghenn, och hens nyblivet happy-happy husbonde – men låt oss lämna dem och kasta en blick på

  LOTTA (Charlotte) FERNSTÅL, som för sin del skriver:

  ”Men nog finns det en Queeraspekt i vikingatiden som kanske skulle uppmärksammas mer med tanke på de gamla Asa-sagorna. Oden var en gud som kunde byta skepnad mellan manlig och kvinnlig, för att skåda in i framtiden måste man bli kvinnlig. Även Valkyriorna bytte skepnad mellan kvinnligt och manligt.”

  http://www.qx.se/5348/volvans-queera-stav-pa-historiska-museet

  Och nog var väl ökenguden Allah en kvinna (åtminstone ibland)? (Den som förnekar detta är sexist, den som inte förnekar detta är rasist och nazist.)

  KATTY HAUPTMAN:

  ”Tre miljoner kronor under två år (2011-2012) disponerar arbetsgruppen JÄMUS med Katty Hauptman Wahlgren som projektledare för att ´ta fram underlag och utveckla metoder för att på nya sätt arbeta för hur jämställdhetsaspekter kan få större genomslagskraft i museernas verksamhet´.”

  http://www.ueforum.se/synpunkten/11-3syntredjegangen.php

 50. Ping: Mikael Jalving: I mumiernas land « Avpixlat

 51. Hei Ingrid! En norrbagge tar av seg hatten for deg!.I Norge er det blitt slik at de som er virkelig modige på dette feltet er enkelte kvinner og noen færre menn.Alle føler seg antagelig i slekt med Sisyfos, men gir ikke opp, i likhet med deg.!
  Det er mange som av alle krefter fornekter virkeligheten og bekjemper alle som ser det de ser istedetfor å se det de ønser å se, eller se det som det er vedtatt politisk korrekt å se.At det ikke er sannheten eller virkeligheten spiller ingen rolle.

 52. Ping: Breiviks retorik och yttrandefriheten | På svenska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s