Beviset för att Marina Engan inget vet


Monica Antonsson har lagt ut intressanta saker på sin blogg om Marina Engan. Jag tänkte fylla på med några fler, nämligen ett solklart bevis för att hon ljuger och sprider sin lögnaktiga propaganda till intet ont anande godtrogna ”do-gooders”.  Den vidriga namninsamlingen om Flickan E, som de kallar vid hennes andranamn Matilda, är nu uppe i 13 630 namn. Stackars vilseledda människor som tror på Marina Engan, på Flickan E:s besatta mamma och mormor, en kvinna lika förfaren i lögnens konster som Engan själv. Har ni glömt vad hon påstod skulle ha utspelat sig på barnhemmet i Köpenhamn när pappa kom för att hämta hem Flickan E så läs hela härvan på Saknade Barns Nätverk.

På Engans egen blogg frågar Lilla My:

Marina

En fråga om din namninsamling.
Har du sett alla papper om det ärendet?
Har du sett polisrapporter om bilderna i datorn?
Vilka utöver mamman har du pratat med om ärendet?

Är nyfiken eftersom du startar en namninsamling angående detta.

Marina svarar:

Jag har läst allt som finns tillgängligt om detta ärende.
Jag har läst vad polisen anser om bilderna och jag har läst beskrivningen av bilderna. Har givetvis inte sett bilderna.
Jag har pratat med två andra som är insatt i ärendet. Vilka redovisar jag inte med tanke på hur människor behandlas på nätet.

Här påstår alltså Marina Engan att hon läst allt som finns tillgängligt i detta ärende. Det skulle i och för sig kunna vara sant i dag, men det var det i alla fall inte när hon startade namninsamlingen 18 november. Dagen innan skrev hon nämligen det här mejlet till socialtjänsten:

engansbrev

Här frågar hon alltså om allt det hon dagen efter påstår i namninsamlingen! Hon frågar om det är sant pappan hade barnporr i datorn, men skriver i insamlingen: Matildas mamma hittade tusentals porrbilder och porrfilmer i pappans dator på enligt socialtjänstens bedömning ”klart minderåriga personer”. Men det är klart, sanningen är ju så ointressant i sammanhanget och så ytterst olämplig för Engans syften. Mycket bättre att hitta på egna ”sanningar” och passa på att hota socialtjänstemännen med att Flickan E kan bli ett nytt ”Louise-fall”. Bäva månde socialen, om några veckor står kanske en lynchmobb utanför deras kontor precis som de gjorde i Vetlanda med krav på deras avgång!

Låt oss ponera att Engan talar sanning när hon svarar Lilla My – att hon nu (till skillnad från 17 november) har läst alla handlingar i målet. Varför ändrar hon i så fall inte beskrivningen i namninsamlingen? Varför kräver hon en riskbedömning när hon läst de tre som redan gjorts och som klart och tydligt konstaterar att inget av det mamman påstår har hänt i verkligheten och att det därför inte är någon risk för Flickan E att bo hos sin pappa? Varför skriver hon inte att det hela handlar om mammas oro och att Flickan E själv aldrig berättat något om övergrepp? Varför skriver hon inte att mamma var så övertygad om att hon skulle få ensam vårdnad om Flickan E att hon inte ens begärde något umgänge i det fall pappan fick ensam vårdnad? Varför skriver hon inte att det stackars barnet redan gått igenom ett flertal rättsmedicinska undersökningar och kränkande förhör om vad pappa påstås ha gjort? Varför skriver hon inte att de två personer hon talat med är de två personer som dragit igång hela cirkusen – mamma och mormor?

Svaret är lika enkelt som otäckt: Marina Engan anser sig, som så många andra i ”överlevarsekten” ha rätt att ljuga och förvränga sanningen. För ”den goda sakens skull”. Vad bryr de sig om att en liten flicka far illa i hanteringen, så länge de kan skrämma upp allmänheten och myndigheterna med sina rövarhistorier? Vad bryr de sig om att stackars ”Adam” förvandlats från en kille som älskade pappa och såg fram emot en Thailandssemester med honom, till ett nervvrak med falska minnen av pappas anala våldtäkter? Vad bryr de sig om lille ”Sven” som de gjort så rädd för sin pappa att han hotade ta livet av sig om han skulle bo hos pappa?

Vänner av sanning och rättvisa – nu måste vi göra något år de här människorna och deras lögner! Kanske en Lögnarnas svarta lista som kan distribueras till alla tidningsredaktioner i Sverige? Vad föreslår ni?

26 svar till “Beviset för att Marina Engan inget vet

 1. Det allra otäckaste är väl att hon tänker lämna över denna lista till justitieminister Beatrice Ask.

  Marina Engan försöker skaffa sig inflytande genom att ljuga om saker och låtsas att hon har ett företag.

  Liza Marklund var likadan med sina papper ”på vinden”. Tyvärr så etablerade hon ett sätt att uppföra sig, som en del fortfarande tycker är användbart. Allt i den ”goda sakens” namn.

  Det är alldeles förskräckligt att internet kan användas till denna desinformation och som du säger godtrogna människors välvilja.

 2. Angående att få stopp på lögner så kan jag väl tänka mig att man för det första går till högsta instans vad gäller de nämndemän som är inblandade i dessa och liknande drev, de ska definitivt inte sitta som nämndemän då de inte är opartiska i denna typ av frågor.

  Vad gäller andra lögner så är väl egentligen det enda sättet att de som är drabbade direkt (alltså tex Evelinas pappa) gör en anmälan om förtal, jag tror det är enda sättet tyvärr.

 3. Vet du vad socialtjänsten svarade på Engans mejl – om de nu gjorde det?
  /Alexis

 4. Tack Ingrid för att du är så fantastisk på att visa vad som verkligen sagts och gjorts, med obestridliga fakta dessutom; d v s sanningen! Ju fler som ser detta desto bättre. All information om mörker-Engan med anhang kan gott få spridas över nätet på alla tänkbara sätt.

  Och en annan undran, av en lekman, är hur man kan fråga i ett brev till soc om vad som är sant och samtidigt anmäla någon? För..vaddå? hörsägen? hjärnspöken?

  Jag är ytterligt glad och tacksam att Marina Engan m fl med allt större precision skjuter sig själva i foten – för att inte säga bägge fötterna. Att de uppenbarligen inte förstår det själva, kan inte tyda på annat än tvivelaktig hälsa, för att uttrycka det diplomatiskt.

  Mycket bra inlägg IC!

 5. Monica Antonsson

  Detta är något för kvällstidningarnas förstasidor.
  Här kan Kerstin Weigl och den andra hoppan, Christina nånting, verkligen göra ett avslöjande värt guldspaden och stora journalistpriset.
  I väntan på det tycker jag gott vi kan skapa en Lögnarnas svarta lista.
  Bra Ingrid!

 6. Många bra frågor, men Engan har nog inga ärliga svar alls på dem.
  Varför vara ärlig när man kan få allt ändå när man ljuger ??? !!!

  Men de kommer att stupa och stjälpa allt som de har arbetat upp med sina lögner och svek. De har startat en fight som de inte kommer att kunna avsluta med annat än en svidande förlust.

  För en skånsk bitsk Pitbull så är du ovanligt trevlig ! 😆

  Du är hjärtligt välkommen in på listan för Satkärringar !!!

  Och grattis till att du äntligen hittade ”Läs mer” knappen !
  (nu är det bara några till wordpress grejer du behöver fixa till)

 7. jag har startat en namninsamling där jag vädjar till de dryga 13000 personer som skrivit på engans insamling att även ta del av vad som skrivs om ärendet på saknade barns nätverk.
  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=4139

 8. Monica Antonsson

  Instämmer med Maukonen ovan.
  Så då är vi tre då… 🙂

 9. Monica Antonsson

  Susanna
  Jag knycker ditt upprop och lägger det på min blogg. Säg till om du misstycker.

 10. kimhZa Bremer

  Tack, Ingrid, för att du med sådan skärpa lägger fram hur Engan faktiskt fungerar och agerar – vidden av både hennes trovärdighetshaveri och hennes sjuka personlighet som gör sådan skada.

  Ja, inte konstigt att hon är en person som känner djup samhörighet med Liza Marklund.

  Susanna; kan du kanske beskriva lite mer utfyllande i beskrivningen av namninsamlingen, vad som egentligen försiggår…? Hursomhelst ett jättebra initiativ!

 11. Alexis och ni andra – här är pappa Johans svar på frågan vad soc svarade Engan:

  Hej!

  Soc gjorde, som alltid, en riskbedömning med hennes information i beaktande och valde att inte inleda någon utredning. Precis samma sak som med övriga 20 anmälningar som kommit in sedan Evelina kom tillbaka.

  Tack för att du driver en klarsynt, faktabaserad och logisk linje.

  Gott slut
  Johan

 12. Ann Helena, att listan skall lämnas till Ask är nog inget att få höjd puls över, överlevarsekten tycks tydligen tro att det råder ministerstyre i konungariket.

  Min förhoppning är att Johan står på sig och inte låter sig skrämmas av den här bunten anskrämliga rättshaverister vars enda agenda tycks vara att sprida konspirationsteorier.

 13. När Engans lista skall överlämnas till Beatrice Ask m fl borde Johan (som kan få ut materialet) lämna dokument, domar etc till Beatrice Ask m fl så att Engan på dessa ställen avslöjas som den megabluff hon är.
  Alexis

 14. Okej Östen det är lugnt… har skrivit ett inlägg själv om Engan på min blogg. Så det är helt lugnt… 😉

  Trevlig sammanslutning du verkar tillhöra. Vill uppmärksamma dig på min artikel på Newsmill:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/26/kungaparet-st-r-p-barnens-sida

 15. Det bästa med sanningen
  är att man inte behöver
  komma ihåg vad man sagt
  (eller skrivit)

  Super Ingrid!

 16. Jag tror inte Marina kan ha fått ut några papper från soc, för det är väl inte offentliga handlingar?
  Därmot domar från tingsrätt och liknande kan hon ha läst då det är offentliga handlingar.

 17. kimhZa Bremer

  Bara detta med att Engan ljuger om att hon har åkt till Vallentuna för att träffa Monica – och sättet som hon sedan förklarar att det också var hitte-på… säger också något om denna sjukliga mytoman.

 18. Ingrid!

  Tack för att du avslöjar Marina Engan igen och igen. Om hon skickar mail till socialtjänsten med syfte att smutskasta en pappa så kan hon säkert också skicka mail till Villaliv och dess annonsörer, även om hon bedyrar att det inte är hon. Hennes ord har ju gång på gång visat sig vara falska!

 19. Kimhza!

  Precis! Marina Engans lögner om att hon åkt till Vallentuna för att träffa Monica är ju ännu ett tecken på att hennes ord är allt annat än trovärdiga!

 20. Efter ett förvirrat svar till LillaMy och något slags erkännande att hon kan ha haft fel så verkar det som hon gör en klassisk offersorti.

 21. Tack Ann Helena!
  Och jag vill uppmärksamma dig om att i vår lilla sammanslutning är också satkärringar välkomna! 🙂

 22. Ingrid, jag är så glad att du är fri 🙂

  Jag är glad att jag är en satkärring.

  Ja jag läste också om den där lögnen om Vallentuna av Engan och det var väl något av det barnsligaste jag har läst på länge.
  Dessutom att först erkänna en lögn som hon har dragit flera växlar på för att sedan förlöjliga det och försöka släta över det såger en hel del om henne och hennes trovärdighet.

  Detta var ju bara en ”liten” lögn.
  Värre är det med resten.

  Denna människa är en brottsling.

 23. Är det någon som kan hitta mina frågor hos Marina?
  Hittar dem inte.
  Har hon raderat dem, eller är det jag som missar bara?
  Ställde även några följdfrågor till henne om svaret jag fick.
  Det har hon inte lagt ut på bloggen, men hon skrev ett helt inlägg till min ära : )
  Skrev även en kommentar om det, men det finns inte heller på bloggen.

  Jag är tydligen inte den vassaste kniven i lådan enligt Berit : )
  Marina undrar om jag ska önska mig en knivslipare i julklapp : )

  Jag skrattar lika mycket som när jag blev kallad kåt dörrmatta, eftersom jag höll med daddy i det han gör : )

  Oj oj oj!
  Jag upphör aldrig att förvånas över människor som bara ser en sida av saken.
  Att anse att alla människor har lika rättigheter är tydligen tabu, och speciellt om man är kvinna.
  Den enda anledningen(enligt dem) till att man står på karlarnas sida är att man vill göra dig till för dem, eller inte fattar att man har fel.
  Dvs kåt dörrmatta eller dum blondin…

 24. Ping: Tankar kring dagens hackingdiskussion. « Trollan’s Tankar om stort och smått

 25. Hittade denna film på youtube av en händelse…

  Håll till goda!

 26. Ping: Reflektion runt sakfrågan « Trollan's Tankar om stort och smått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s