Sanningen om flickan E


Är sanning någonting viktigt? Är det okej att ljuga om man tjänar på det, om man anser att man har ett högre syfte och att detta bara kan uppnås om man förvrider sanningen till oigenkännlighet?

Jag är övertygad om de flesta av er som läser min blogg enhälligt svarar nej, men för många människor är lögnen ett alternativ så gott som något annat. Det är de självgoda, hycklarna, skrymtarna. Det är inte ofta jag hänvisar till Bibeln, men eftersom ordet skrymtare är sorgligen bortglömt och eftersom det är så klockrent beskrivet lägger jag här en länk till Evangelium enligt Matteus, 23 kapitlet. Vill ni inte läsa hela så kommer här en höjdare av Jesus:

23. Ve eder, I skriftlärde och fariséer. I skrymtare, som given tionde av mynta och dill och kummin, men underlåten det som är viktigast i lagen, nämligen rätten och barmhärtigheten och troheten! Det ena borden I göra, men icke underlåta det andra.

24. I blinde ledare, som silen bort myggan och sväljen kamelen!

Vår tids skrymtare är de som är övertygade om att mammor alltid är bäst. Barn ska vara hos sina mammor, punkt slut. Denna tingens ordning måste bevaras till varje pris – att det i befolkningen finns psykiskt sjuka mammor, elaka och hämndlystna mammor, drogande mammor, supande mammor, våldsamma mammor, psykopatiska mammor eller bara mammor som inte tar lika bra hand om sina barn som papporna gör, spelar dem ingen roll. Dessa mammors barn får finna sig i att växa upp i misär och misshandel, de offras för den goda sakens skull. Den goda saken är förstås att låta kvinnor fortsätta styra i hemmen och stoppa allt ifrågasättande av mammornas gudagivna och lagstadgade förtur till barnen. Skrymtarna VET att mammor alltid är bättre än pappor, de VET att kvinnor alltid är godare än män och de VET att de själva alltid har rätt. Vetenskap, forskning och bevis är småsaker som väger lätt i skrymtarnas värld. Lögner, hot, förtal och psykisk tortyr/hjärntvätt av barn är inte bara i undantagsfall tillåtna medel för skrymtarna – de är vardagsmat.

För oss andra är dessa människor skrämmande. Men ännu läskigare än skrymtarna själva är kanske det faktum att den stora massan är så beredd att tro dem. Ju högre skrymtarna skriker, ju otroligare deras historier är, desto fler människor ansluter sig till dem. I dag har så gott som alla myndigheter som möter barn anammat tankesättet att mammor är bättre, godare och mera sanningsenliga än pappor. I nästan alla fall räcker det att en mamma slungar ur sig en anklagelse mot pappan för att tjänstemännen (oftast andra mammor) ska ställa sig på hennes sida och hjälpa henne att bli av med den där irriterande mannen som av någon outgrundlig anledning tror sig ha rätt att finnas kvar i barnens liv efter att han haft mage att ta ut skilsmässa från deras mamma.

Ibland räcker det att säga att pappan inte kan samarbeta – det finns en prejudicerande dom från Högsta domstolen om att samarbetsproblem räcker för att få ensam vårdnad. För en mamma i alla fall. Räcker inte det så anklagar mamman honom för misshandel, gärna av både henne själv och barnen. Släng in några våldtäkter också så blir mannen åtalad för kvinnofridsbrott och mamman får skyddat boende via kvinnojouren och skyddad identitet så att pappan aldrig kan hitta sina barn igen. Och så har vi ju trumfkortet – incestanklagelsen. När den kommer ryker det sista vettet och förnuftet. Inte många socialsekreterare, familjerättsutredare, poliser, åklagare eller domare vågar hålla huvudet kallt när orden sexuella övergrepp har utslungats. För skrymtarna tvekar inte att peka finger – om du inte tror oss så är du själv en pedofil! En barnaskändare! En samhällets värsta paria! Ni vet ju vad som hände mig på min förra blogg. Lögner är ett effektivt vapen när det gäller att smutskasta människor och det här kommer inte att ta slut förrän vanliga människor slutar följa skrymtarna.

Se bara hur många helt ovetande människor som tror på de galna lögnerna som Flickan Es mamma och mormor nu sprider om pappa Johan. På några dagar har över tusen personer skrivit under en namninsamling som kräver att flickan E än en gång ska slitas från sin pappa, genomgå ännu fler traumatiserande förhör och undersökningar och flyttas tillbaka till sin kriminella mamma som i augusti kidnappade henne.

Namninsamlingen startades av samma kvinna som låg bakom bloggen Adams vänner där man hetsade mot pappa C och vägrade tro på det som Svea hovrätt kom fram till – att pappa C inte hade våldtagit sin son. Varför har många människor så mycket lättare att tro på konspirationsteorier än på pappor? Varför är orimliga påståenden om myndigheter som skyddar pedofilpappor så mycket mera lockande än det enkla faktum att vi här har att göra med en synnerligen olämplig mamma och en frisk, trygg och älskad pappa? Det finns säkert någon forskning på varför folk föredrar stolligheter framför enkla odramatiska fakta, men ibland blir man bara trött på den obotliga dumheten.

Ända sedan skilsmässan har pappa Johan utsatts för ett systematiskt förtal och mängder av falska anklagelser från dotterns mamma och mormor. Så fullständigt utan grund har anklagelserna varit att Johan till sist fick ensam vårdnad och hela boendet – trots att han är pappa, en sort som myndigheterna redan på förhand är misstänksamma mot. Hans fall är helt i paritet med George Pesors, det är väl bara mordanklagelsen som fattas. (Fast på namninsamlingen påstås faktiskt att Johan hotat dödat Flickan Es mamma …) När mamman greps i Köpenhamn för drygt en vecka sedan, trodde Johan att det äntligen skulle bli lugnt. Men då eskalerade det hela och lögnerna når nu nya vidrighetshöjder.

Med mamman i häkte är det mormor som agerar. Hon ringer runt till tidningar som skrivit om fallet och radar upp lögnerna: Att Johan har tiotusen barnporrbilder i sin dator, att läkare hittat skador på flickan som tyder på misshandel och att Flickan E skrek av skräck när pappa hämtade henne i Köpenhamn. I stället för att ringa barnhemmet där Flickan E tillbringade en natt, utgick tidningarna från att mormor talade sanning och tog ”för säkerhets skull” bort artiklarna från nätet.

Lina på SBN, (Saknade Barns Nätverk som hjälpt till att efterlysa flickan), ringde däremot till barnhemmet för att ta reda på vem som ljög. Var det som mormor påstod att ”Flickan E skrek av skräck” eller var det som Johan påstod att ”Flickan E kastade sig om halsen på honom och sa jag älskar dig, pappa”? Barnhemmet bekräftade Johans version och berättade också att Flickan E hade gråtit sig till sömns men när hon vaknade på morgonen då pappa skulle komma och hämta henne, var på gott humör. Hon sa:

– Jag drömde om en liten häst som gått vilse i skogen och var jätterädd och jätteledsen. Men då kom den lilla hästens pappa och hittade henne och då blev den lilla hästen jätteglad!

Såhär skriver pappa Johan själv:

Det går jättebra med Flickan E. Känns så skönt att få rå om henne ordentligt
för första gången på två år egentligen. Hon saknar mamma väldigt lite och det känns inte som om hon tagit så mycket stryk av kidnappningen. Allt känns faktiskt helt som vanligt.

Anna släpptes i dag och har direkt bett att få träffa Flickan E. Min advokat
avråder från det då både Anna och hennes föräldrar faktiskt kan vara direkt skadliga ( i dagsläget) när de nu har sådan panik. De åker utanför mitt hus konstant och de har skickat ett massmail om hur hemsk jag är. Mailet hittades av min bror på en blogg. Det riktar sig mot regeringen att de ska göra något. Samtidigt fortsätter de att polisanmäla mig. De ger mig ingen ro. Jag har begärt besöksförbud för att överhuvudtaget kunna släppa Flickan E.


Min advokat tror att risken är mycket stor att hon kan kidnappas igen. Mötet ställde jag in av två anledningar. Dels att jag inte mår bra just nu och dels att det faktiskt inte skulle ge något i dagsläget. De har ju bestämt
vilken linje de vill attackera mig på och inte förrän de lägger ned det hela
så tror jag att det går att diskutera, om ens då. Det hela har nu gått till
prestige för dem där barnet inte alls spelar någon roll längre.

Så det är mycket funderingar. Hur ska jag orka med jobbet? Vågar jag låta
Flickan E gå på dagis? Ska jag flytta? Samtidigt som jag just nu inte har
någon energi alls efter lunginflammationen.

78 svar till “Sanningen om flickan E

 1. Mycket välskriven artikel Ingrid. Det är sorgligt att se mer och mer att vi lever i ett samhälle som inte vågar söka sanningen.

  Jag hoppas att Evelina ska få ro i den här processen nu. Att inte allt behöver rivas upp igen.

 2. Afrodite/Madde

  Visst är det vidrigt, så otroligt vidrigt att de som säger sig jobba för barnens bästa, de som säger sig veta mer än gud fader själv, de som säger sig veta mer en vad universum vet, de som är djävulens sändebud får så stor respons och utrymme.

  De behöver bara skriva i hop en historia där syftet är att höja deras egen status och permanentera deras namn i den stora internetvärlden, så vips så beter sig en hel hjord av människor som om de lever under någon sorts kadaverdisiplin och gör som de självutnämnda helgonen säger.

  Läs och skriv på och hlet utan källkritik så gör de som de är tillsagda.

  Jag kommer att tänka åt detta hållet:

  VARNING FÖR STARK BILD I DENNA LÄNK!!
  http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/58589-sekt

  Likaså:
  http://home.swipnet.se/FRI/sida61.htm

  Ser ni likheten:
  http://www.gluefox.com/orel/skolflick.shtm

  Från början var People’s Temple en organisation som förespråkade social rättvisa och hjälpte fattiga och missbrukare. Den förvandlades under åren till en sekt och det visade sig att Jim Jones missbrukade sin ställning och styrde rörelsen enväldigt. Han ansåg sig själv vara en ny Messias.

  Jones grundade Jonestown i Guyana, som blev en hemvist för sektens nära 800 medlemmar. Både Jim Jones och alla hans följeslagare (totalt 914 personer) begick självmord i november 1978, de flesta genom att dricka en dryck spetsad med cyanid. De som vägrade blev skjutna eller strypta.:'(

  Jim Jones, hur kunde han få folk att begå kollektivt självmord?

  Lite till:
  http://www.abc.se/~pa/txt/sekterna.htm

  Jag vet, jag går säkert utanför en massa tänk men jag kan verkligen se likheterna.

  Hur i hela friden kan de stoppas?

  Det finns så många barn, män och kvinnor som behöver hjälp.
  Skall dessa rabiata, hämndlystna, egocentriska osv människor få förstöra för de som verkligen vill jobba för att kunna hjälpa de i nöd när det finns dessa vampyrer lösa?

  Läs här vad Engan skriver på EBD:s blogg:
  Och hur många av dessa barn är det som har en pappa som vägrar ställa upp för sitt barn?! Det finns inte med i Omars ”fakta”.
  Som min son t.ex… Han har aldrig träffat pappan och det pga att pappan är en stor skit! En som inte tar ansvar för det barn han avlade.
  Hur många sådana barn finns det? Vad är orsaken till att så många mammor är ensamstående och får ta ansvar för allt det som ”den underbara frånvarande pappan” skulle gjort?

  Jag lägger särskill stor tyngdpunkt på detta:
  Som min son t.ex… Han har aldrig träffat pappan och det pga att pappan är en stor skit! En som inte tar ansvar för det barn han avlade.

  Detta är en människa som säger sig jobba för barnens rätt och här skriver hon inte något om sin sons rätt att få ha sin pappa i sitt liv eller hans rätt att få slippa ha sin pappa i hans liv.
  Det handlar inte om hennes sons rätt, utan vad hon tycker.

 3. Ser, föga förvånande, att det är Marina Engan som startat namninsamlingen. Den människan har ställt till så mycket mer skada än hon någonsin kommer att begripa. Mest för oskyldiga barn. Och detta faktum är riktigt skrämmande.

  Bra skrivet som vanligt, Ingrid. Kämpa på!

 4. Håller med föregånde talare, en riktigt bra artikel!

  Hoppas bara att fler läser den och förstår att bara för att man skriker högst av alla, inte automatiskt betyder att det man skriker är sanningen.

  Jag hoppas att så många som möjligt skriver om din artikel i sina bloggar så det sprids.

 5. Briljant skrivet som alltid!

  Det är skrämmande att sanningen vrids och förvrängs för att en part ska ha barnet till vilket pris som helst.
  Hur är folk funtade egentligen ???
  Och hur kan de anse att de är bäst lämpade som vårdnadshavare när de för hatkampanjer och lämnar in falska anklagelser av de grövsta sorten i strid ström till myndigheterna utan gnuttan av bevis som styrker anklagelserna???

 6. Ja, efter att jag kontrollerat de uppgifter som Evelinas mormor m.fl. sänt mig, kunde jag konstatera att hon ljugit för mig i mycket detaljerade ordalag och att det absolut inte fanns ett uns sanning i de historier hon presenterar. När jag då konfronterade henne med detta så svarade hon att det var ”ren och skär lögn”, samt att rapporten från barnhemmet i Danmark angående hämtningen var ”uppdiktad” och att det handlade om prestige från alla myndigheters håll. Istället menade alltså hon, som inte hade varit där, att hon visste exakt vad som skett bakom låsta dörrar och att de socialarbetare som var där ljög om vad som skett. Eftersom de sade att det gick så otroligt bra och vittnade om Evelinas lycka över att bli återförend med sin pappa. Nej, det passade inte in i deras version av sanningen. Så då ljuger barnhemmet också. Alla som emotsäger dem ljuger. Inget kan få dem att vika sig en tum. Synd att det inte videofilmades, men då hade de väl sagt att filmen var fusk också. Eftersom de besitter sanningen och alla andra har fel och ljuger. Svart eller vitt. Det finns inga gråskalor i den världen. Med oss eller emot oss. De anser alltså att allt är en enda stor konspiration med syfte att skada Evelina. Pappa Johan, svensk polis, svensk Socialtjänst, domstolen, vittnen, numera också dansk socialtjänst och polis. Alla är med i samma härva. SBN är säkert också inräknade samt Aftonbladet, tills för en vecka sedan…

  Jag kan bara konstatera att ibland blir människor så förblindade av sin tro och de syften deras handlingar rättfärdigar att det överhuvudtaget inte går att föra en dialog längre. Mycket tråkigt för Evelina, i det här fallet. Pappa Johan drar sig såklart undan ännu mer, med det drev han är utsatt för, med massbrev på internet, anklagelser om grova brott,(mordhot, barnpornografi, sexuella övergrepp samt misshandel), förtal och ren förföljelse och trakasserier även kring hans hem. Jag kan absolut inte förstå hur de ska kunna skapa ett fungende samarbete kring Evelina, ett umgänge och normala relationer när det går till sådär. Det kommer bara sluta med fler polisanmälningar och mer ilska och hat. Man kunde önska att vuxna människor istället skulle sätta sig ned tillsammans och hitta en bra utväg, för barnets skull, som såklart älskar dem bäggeoch mormor och morfar också. Jag är jätteledsen för det som sker nu, men jag är glad att Evelina slipper vara gömd längre och att hon fick komma hem. Inga barn ska behöva vara bortrövade. Aldrig!

 7. Hej IC.

  Georgs och din bok var bra.

  Kom att tänka på vikten att föra en dagbok.

  Alla borde föra en dagbok.

  Angående fallet Evelina funderar jag, jag har svårt att förstå att tidigare utsatta agerar på det viset och man inte tar det lite lugnt, beaktar rättsläget.

  Det blir barnen som hamnar i kläm.

  Man måste kunna göra utredningar skyndsamt och klargöra lämplighet. Komma fram till vem som pratar sanning och vem som hittar på eller obstruerar. Var det inte klargjort i och med sissta vändan i rätten?

  Risken är ju att barnen ställer den som tagit genom lögn till svars en dag.

  Tråkigt om en grupp som arbetar aktivt för att förhindra att barn utsätts, själva agerar tvivelaktigt. Politiker landar sig in i agendan och står där och hejar på.

  Hur kommer framtidens barn som känner sig ensamma och övergivna att agera då.

  Hörde på Obamas film om fatherhood att I USA är det snart så att barnen har nästan eller ingen kontakt med pappan i hälften av alla frånskilda familjer. Det är skrämmande.

  Leroy

 8. Afrodite/Madde

  Tack Lina för denna information.
  Vad klok du är.

  Nu måste jag få fråga om det som nu händer kring denna namninsamling där det florerar rena lögner om både Evelina och hennes pappa verkligen får enligt lag ske?

  Någon som vet, är det inte ett regelrätt lagbrott?
  Inte för att jag vet då jag kan lagen för dåligt, men något i mig säger att det måste vara förtal och en kränkning långt bortom all sans och förnuft.

  Mvh
  Madde

 9. Madde, jag tror inte man kan göra något åt insamlingen eftersom de ändrat flickans namn. Men det är ju synd om alla dem som skriver på – de blir grundlurade. Kanske dags för en artikel på Newsmill?

 10. Afrodite/Madde

  Nä det är väl så, ändra namnet så är drevet i full gång.

  När jag läser det som Lina skriver så slår det mig att hon likaväl kunde skriva om Calles ex och hennes mamma.
  Det är nästan som jag skulle kunna tro att det handlar om Calles son David, hans mamma Amy och hennes mamma Carin.

  Fast i detta fall så bor David hos sin mamma.

  Ja Ingrid, nu är det nog Newsmill som gäller.
  Det måste ut.
  Kjell-Å, Marina & Co måste stoppas.

  Vad kan jag göra?
  Säg bara till.
  Jag är sjukskriven och vill börja träna 🙂

  Jag kan inte låta bli att känna mig hedrad över att få vara med och läsa om allt detta.
  Att jag får vara med och verkligen få veta vad som händer.
  Hur galet allt är.
  Någonstans inom mig så hade jag hoppats på att Calles fall skulle vara unikt.
  Att det bara skulle finnas en sådan som Amy och ingen mer.
  Men det gör det.
  Och dessa myndigheter låter det ske.

  Sedan kommer ett fall som Evelina upp.
  Myndigheter gör rätt.
  Då kommer drevet.
  De med en sådan dubbelmoral så det är rent brottsligt.

  Samtidigt så vet jag.
  Det händer något nu.

  Mvh
  Madde

  Mvh
  Madde

 11. Afrodite/Madde

  Fast, skulle man inte kunna skriva till de ställena som namninsamlingen skall skickas tex Betarice Ask.
  Påvisa att Matilda heter Evelina (vilket kanske inte spelar någon roll), men syftet är att visa på att de som startat/ligger bakom namninsamlingen ljuger för sin egen vinning skull och få stå där med lång näsa.

  Fasen jag är så retad på detta nu och vill verkligen göra något.

  Detta är ett grovt övergrepp mot barn.

  Mvh
  Madde

 12. Skulle inte förvåna om det visar sig vara dessa figurer som fått minpappa.nu forumet på facebook att läggas ner .

  Snacka om att hålla på och sabbotera gång efter gång, ge sig in och förhindra öppenhet och så.

  Leroy

 13. Afrodite/Madde

  Leroy, dessa människor var de första jag tänkte på när det gäller MinPappa.nu. + en tant från Karlskrona fast det behövda jag kanske inte påpeka då hon väl är en form av inventerie i denna organisation.

  Det finns några som verkar vara livrädda nu och gör precis allt de kan för att splittra och förstöra.
  Lyckas de?
  ALDRIG, för det tillåter vi inte.
  De kommer att sitta där med skägget i brevlådan, var så säkra.

  Mvh
  Madde – som försöker övertala för en liten Max att han har 40 grders feber och att han måste sova nu.
  Vad dåligt det går…

 14. Synd att det skall handla om hat och inte kärlek.

  Att man inte kan hålla isär detta och i stället diskutera sakligt om lämplighet och förmåga.

  Att saker utreds skyndsamt och att vuxna tvingas delta i utredningar som avslöjar ev. sjuka beteenden eller störningar.

  Så att man förhindrar att barn hamnar i kläm. Att agera på påståenden av en vuxen i stället för att prata med barnen och kanske aktivt agera från första stund.

  Det finns förhoppningsvis en öppenhet. Men det är väldigt underligt som Makonen observerat att helt plötsligt så har en massa saker försvunnit från nätet.

  Vem vill mörka vad?
  O
  Varför?

  För vems skull skriver man?

  Leroy

 15. Afrodite/Madde

  Läste nu att även SBN:s profil även den har tagits bort!!

  Men vad i hela (en hel radda svordomar) är det med dom?

  Nu är jag inte god att tas med, men jag skall besinna mig, jag lovar.

 16. Ja gör så Madde för sanningen om allt detta kommer så klart fram.

  De som agerar för andra utan att tänka på barnen eller själva våga stå för sitt agerande eller vara ansvarig är ju en del som man får leva med.

  Barnen är de som kommer att ställa frågor i framtiden.

  De kommer att kräva raka svar och att man berättar vad man gjorde. Vilka som agerade.

  Det är det som kallas att pendeln kan slå tillbaka.

  Synd att man inte väljer dialog före påstående. Fattar att inte alla är förövare.

  Leroy

 17. Så sjukt så man hoppas att mediacreepern finns här och att media väljer att läsa och skriva om hur allt går till.

  Åtminstone kanske Corren.

  LEroy

 18. Tänk att folkhemmet och rätts staten sverige förfallit så illa att bloggar som talar om detta behövs, för var det verkligen inte så då skulle det troligen skrivas om något helt annat här.

  Jag vet inte riktigt vad som driver vissa människor till sådant dåligt beteende mot andra att de verkar vara i stånd till vad som helst för att driva igenom sin vilja med eller utan myndighetshjälp och ofta genom manipulation.

  Maffian eller sekten kallar jag dem och de finns både i privatformen men även i myndighetsform hela vägen genom samhället. Tyvärr finns troligen inte åtgärder att komma åt detta ännu men bloggar av denna inriktning kommer att föra saken framåt.

  Nå människan är sin egen största fiende ofta .
  Läser med stort intresse utveklingen på bloggen.

  anders

 19. Afrodite/Madde

  Ja Anders, visst är det märkligt att dessa bloggar behövs.

  Vi har två stycken övernattare här hemma hos oss och vi pratade om stängningen på Facebook.
  De är helt övertygade att det är de som blir granskade och resultaten av det läggs ut på MinPappa.
  Ja det är säkert så.
  Nu är de så rädda för att sanningen skall komma fram.

  Deras maktstyre kommer ut till allmänheten och det går ju inte för sig.

  Tänk vilket fantastiskt jobb vi tillsammans skulle kunna göra för alla barnen om vi alla samarbetade istället för att motarbeta.

  Vad handlar det om egentligen?
  Inte är det barnen i varje fall.

  Känns lite som Goliat mot berget.
  Och visst minns ni vem det var som segrade till slut.

  Mvh
  Madde

 20. Spelar det någon roll att de ändrat namnet?
  Är det inte så att om tillräckligt många förstår vem det handlar om, så är det förtal?

  Alla har ju förstått vem namninsamlingen handlar om, eller hur?

 21. Det verkar som att många helt okritiskt har annamat Engans namninsamling debatten går het på den här bloggen. http://blogg.aftonbladet.se/bjurkvist/2009/11/ett-barn-far-illa-mamman-haktad-pappan-har-interimistisk-vardnad-fallet-ar-groteskt-k-a#lastComment Uppmanar fler och gå in och skriva kommentarer som visar på att det finns två sidor av myntet.

 22. Aftonbladet har uppenbarligen tagit bort Bjurkvists senaste inlägg. Hann därför aldrig läsa kommentarerna. Men namninsamlingen tickar på …

 23. Afrodite/Madde

  Susanna: Jag hittar inte just den bloggen.
  Var letar jag då det står att sidan inte finns på aftonbladet.se.

  Lilla My, jag tänker också så. Det är så mycket information som så tydligt pekar på Evelina samt att det som stått innan bara försvinner bort på Aftonbladet.

  Vart är det man skall vända sig?
  Polisen och de som står för hela bidevitten när det gäller namninsamling?
  Hur skall det motiveras på bästa sätt för att få bort namninsamlingen med ett poff samt en polisanmälan för hets mot folkgrupp och då syftar jag i stort sett det faliga som Evelina utstätts för.

  Hur gör vi?

 24. Jag såg det nu att kell åke plockat bort det inlägget. Det kanske är första gången han insett att han utnyttjats av en psykiskt sjuk människa

 25. Afrodite/Madde

  Ja det skulle vara en nyttig läxa för honom.
  Vi måste sätta ner foten HÅRT nu och visa att detta inte kan accepteras.

  Evelinas pappa om du läser detta.
  Du är inte ensam i allt detta.
  Var stark och försök att må bra.

  Mvh
  Madde

 26. Afrodite/Madde

  Tack MrOgnom för att jag får tillfälle att läsa vad det står.
  Tack så jättemycket.

  Mvh
  Madde

 27. Uppmaning till Alla!!!

  Skriv en kort varningstext på facebook om den falska namninsamlingen och länka till bl a Ingrids blogg (detta inlägg).
  Skicka till alla era svenska vänner och uppmana alla att i sin tur skicka vidare.

  Jag gör det nu då jag sett att en av mina ”vänner” skrivit under insamlingen, och antagligen utan att veta bakgrunden.

  För Evelinas skull så kan ni väl göra detta för att få stopp på ME och company.

  Läs gärna Medborgarperspektiv´s blogginlägg om ämnet.

  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2009/11/att-saga-sig-jobba-for-barns-basta.html

  mvh

 28. Se även och länka gärna till SBN´s inlägg där pappan uppdaterar alla läsare om hur han och Evelina har det just nu.

  http://www.saknadebarn.se/2009/11/17/evelinas-pappa-uppdaterar-alla-lasare/

 29. VARNING!!!
  Det florerar en namninsamling skapad av en väldigt sjuk individ om en flicka

  som påstås vara sexuellt utnyttjad av sin far. Skriv inte under förrän du har

  tagit reda på fakta. Börja här:
  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2009/11/att-saga-sig-jobba-for-b

  arns-basta.html
  och här:
  http://lillamy1966.blogspot.com/?zx=4cfad20e5e8711f0 och

  här:https://inteutanminasoner.wordpress.com/2009/11/22/sanningen-om-eveli

  na/
  se pappans egna berättelse här:

  http://www.saknadebarn.se/2009/11/17/evelinas-pappa-uppdaterar-alla-las

  are/
  Fakta versus fiktion! Mamman hade förlorat vårdnaden och kidnappade

  dottern och försvann till Danmark där hon nyligen greps. Sprid vidare!!!

  Detta är en god början att upplysa folk på facebook!

 30. MINPAPPA.NU på facebook är återupprättad!!!!!!!

 31. I min vårdnadstvist så sa vår dotter det hon trodde jag ville höra när vi var tillsammans och vad mamman ville höra när de var tillsammans. Skillnaden var den att mamman talade om vad hon skulle säga. Det gjorde aldrig jag.

 32. Ping: Varning angående denna namninsamling – ”Familjerätten dömer barn till en tillvaro av övergrepp! Hjälp Matilda 4½ år!” //Mr G « Mr Galahad's Blog

 33. George Pesor

  Having read the details surrounding the case of Evelina and the father in Sodertalje, that Ingrid has informed on her blog.

  I feel so sad. My children were also kidnapped, It seems after reading Ingrid’s latest article that the father has and is going through the very same problems and issues that I went through.

  My heart goes out to the father, having been through virtually the same.

  I get the feeling of ”déjà-vu’ and to be honest I get shivers up my spine.

  I sincerley hope the father makes the right choice in order to get a peaceful life for himself and Evelina.

  I was lucky, the Swedish Court allowed me to leave Sweden with the children to Australia.

  I thought I would get some peace; however the mother continued to make allegations to Swedish, Australian Police, which resulted in further investigations.

  It seems that Evelinas father will face similar problems, ”taking into account the actions of the mother and grandmother” even after they were found in Denmark.

  It really is a shame that the silly behaviour is continuing, It seems that the only solution is that Evelina, not have contact with her mother and grandmother at all.

  As sad as I am to say this, unfortunately in circumstances such as this one, it is not appropriate for Evelina to be exposed to such behaviour. I’m not sure how this situation could be resolved so there can be a normal relationship with the mother and Grand Parents.

  It is not the fathers role to justify why this is happening and how he thinks he should organise a relationship with the mother and grandmother.

  It is quite simple, in very few circumstances, such as for Evelina and in my children’s case, there is just simply no possibility of rectifying the issues to ensure a relationship for Evelina with her mother and grandmother is healthy, the whole situation just becomes absurd, with no logic what so ever.

  Thankfully, I most cases parents that separate work things out, ”without resorting to allegations and counter allegations.

  Unfortunately, there are some people who are willing to do whatever it takes, to get custody, more so ”I think” to fill the void of their own inadequacies and as a pure act of revenge.

  This behaviour is hard to comprehend, as often the person who makes wild and absurd allegations does not take into account the ramifications of their decision and does not have the capacity to do so either

  It seems obvious even after my case, and meeting other parents in the same situation theme is common surrounding the allegations, etcetera.

  So one can ask the question, what happens, when separation or divorce is imminent, that the same theme occurs in a small percentage of marital breakdowns?

  It seems that there is “scenario” that requires further examining from the “experts” in the field,
  With better understanding, these situations can be averted for the good of all who has or may experience this phenomena which is reality has dire consequences for all concerned.

 34. KimhZa Bremer

  Hej Ingrid,

  Viktigt, välskrivet och angeläget, som alltid.

  Detta som Engan och Rodenberg och gänget håller på med är fullkomligt avskyvärt.

 35. Roligt att ha hittat hit Ingrid, jag har saknat dina texter…

  Inte så roligt att läsa om Evelina och den hatkampanj som just nu riktas mot pappan och följaktligen även mot flickan även om det är indirekt.
  Fast det är dock otroligt roligt att se att flickan kommit till rätta och att rättvisan för en gångs skull segrat mot en mamma som i bästa PAS stil gjort allt för att smutskasta och misstänkliggöra Evelinas pappa för brott han ej begått.

  //Mr G

 36. Afrodite/Madde

  Kolla här:

  Tror ni att Aftonbladet behåller detta eller kommer de att ta tillbaka?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6176288.ab

  Mvh
  Madde

 37. Naturligtvis, Madde. Så snart Soc och Familjerätt går emot en mamma tar det hus i
  h-lvete på Aftonbladet…
  /Alexis

 38. madde,
  tror nog att de behåller det eftersom det är ju Kerstin W som skrivit det. Och hon har ju tjing på Stora Journalist Priset.

  Intressant mening i artikeln:
  ”Men socialnämnden blir i stället mer övertygad om att Elin är en dålig mamma. Som utsätter sitt barn för att leva på rymmen! ”

  Önskar att de kunde bli så övertygade om alla andra morsor på rymmen med sina ungar…..

 39. Afrodite/Madde

  Jag har under dagen lärt mig lite mer om vem denna Kerstin W är och självklart kommer den att vara kvar.

  Jag misstänker även att inte Kjell-Å, Engan med flera inte kommer att ha problem med det och därmed inte kommer att överfalla Aftonbladet.

  Jag har läst artikeln några gånger och jag blir inte klok på hur människan (Kerstin W) kan få ihop något av så många ord, men så lite information.

  Men precis som många påpekar, det finns trots det ett visst intresse när jag läser det.
  Just hur hon skriver kring hur soc jobbar.

  Det skulle vara så intressant att ta del av dom och när det kommer upp till prövning igen.

  Mvh
  Madde

 40. Ping: Evelina Oscarsson – rykten och sanning! : SBN – Saknade Barns Nätverk

 41. Ping: Stå upp för Carlqvist, Villaliv! « Ord av Jerry

 42. Ping: polymeriska tankar » Blog Archive » Digital häxjakt–mot män

 43. Att påstå så som du får det att låta att de flesta kvinnor hittar på att incest förekommit eller våld ochh sen direkt får vårdnaden är ju skrattretande! Jag jobbar med sexuellt utnyttjade barn och det är extremt sällan som mamman får vårdnaden även fast det finns bevis som visar att barnet blivit utsatt. Det är aldrig någon myndighet som tror på våra mammor utan man utgår ifrån att de använder det som ett medel i skilmässan för att få ensam vårdnad (som om alla mammor är elaka och inte vill att deras barn ska ha en sund relation med sin pappa, de är skitsnack!). De här mammorna har panik för ingen tror dom och barnen tvingas åka till den vidriga mannen som utnyttjar dem och INGEN är någonsin på barnets sida. Dessutom-om pappan åker fast så efter att han suttit av sitt straff så har han ju direkt tillgång till gemensam vårdnad igen,det finns ganska mycket att ifrågasätta där och varför man inte tror baern och mammor utan tycker det är vitkigare att båda föräldrar får ha sitt umgänge istället för att verkligen undesöka om det är sant eller inte att barnet blir utnyttjat. Är så jävla trött rent ut sagt på att alla ska blogga om hur synd de är om alla pappor och på varenda blogg så är det folk som inte tror på kvinnorna.Ni får det att låta som att varenda kvinna som skiljer sig beskyller pappan dför att våldta deras barn, de är långt ifrån sanningen även om det händer. Vi kan väl börja med att beklaga oss på att skyldiga pappor får vårdnaden, är inte det mer upprörande?Men vem bryr sig om barnen, det verkar ju bara handla om de stackars papporna…

 44. Ja du, Frida, skratta på du bara. Själv är jag enormt sorgsen över ditt och dina meningsfränders sätt att föra fram era argument. Det du beskriver är ju så långt ifrån sanningen man kan komma, det bevisas ju av det faktum att 95 procent av vårdnaden vid tvist går till mamman.

 45. Det är inte alls så som du säger, det är ju verkligen kosntigt isåfall eftersom de mammor vi stöter på tas ifrån vårdnaden eftersom de anklagas för att ljuga fast det inte är fallet. Myten om att alla kvinnor hittar på att det förekommit sexuella övergrepp mellan fadern och barnet för att de ska få vårdnaden är hemsk! Verkligheten ser inte ut så!Sen om mamman får vårdnaden i 95% av alla andra fall som inte handlar om sexuella övergrepp kan jag inte uttala mig om (vart har du fått din statistik?) men när det gäller sexuella övergrepp så läggs fallen oftast ner och när mamman försöker skydda sitt stackars barn så fråntas hon vårdnaaden och så ser det ut i Sverige och det är skamligt!

 46. Ingen har påstått att ALLA kvinnor hittar på sexövergrepp vid skilsmässor. Du och dina kompisar påstår att INGEN kvinna gör det, jag och andra som ser den andra verkligheten VET att det finns alldeles för många som gör det. Hur många? Ingen vet. Men varje fall är ett fall för mycket och orsakar enormt lidande för såväl papporna som barnen.

 47. Jag påstår inte att inga kvinnor gör detta för visst finns det fall där det händer. Och förresten, vilka är mina ”kompisar” som du skriver om? Skulle vara intressant att veta…
  Jag bara menar och tycker att det är sjukt att jag läser såå många bloggar där folk är upprörda över detta men så få där man är upprörd över enligt mig viktigare saker som tex att mannen som begår övergrepp får vårdnaden.

 48. Frida
  Kan du komma med referenser på att detta har hänt?

 49. Ja, eftersom jag jobbar med detta så möter jag det varje dag. Så de anhöriga vi har kontakt har nästan alla råkat ut för detta.

 50. Råkat ut för vad exakt?
  Och vilka bevis har du eller de för det?
  Har de fällts eller är det bara påståenden?

  Har du läst Rappus uppsats om kvinnors våld i vårdnadstvister?
  http://su.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:189515

 51. Att deras man alltså barnens pappa utnyttjat barnen sexuellt men ingen tror mammorna utan han får vårdnaden för man anklagar mammorna för att de ljuger för att få hela vårdnaden. Det är inget ovanligt, möter det som sagt varje dag.
  Sen vilka bevis jag har eller om de fällts eller inte kan jag inte gå in på eftersom jag har tystnadsplikt men kan säga så mycket som att jag vet att det är sant.

 52. Och nej, jag har inte läst den (ska göra det) men jag påstår inte att det aldrig händer att mammor ljuger men jag säger bara att det inte är det vanligaste utan enligt mig är det vanligaste att man inte tror på förälder eller barn när barnet blivit utnyttjat utan man smutskastar hellre mamman, känns fortfarande som att ingen gör sig möda att bli upprörd över det utan hellre av annat och det förvånar mig.

 53. Det är givetvis mycket obehagligt när det har hänt.
  Vem är ”man” som smutskastar mamman?
  Jag har uppfattningen att man (soc) tar anklagelserna på allvar och låter bli att utreda.Lagen har tom anpassats för att förenkla detta.

  Du nämner bara pappan som förövare, menar du då att de får gemensam vårdnad?
  Eftersom så få pappor får ensam vårdnad måste det annars vara mammor som är förövare.
  Om du har bevis såpass att du vet att det är sant borde det inte vara lätt att avfärda som lögner eller hur går det till? Om någon fällts är domen allmän handling och inte sekretessbelagd.

 54. Jag menar bland annat soc att det ifrågasätts och att det inte blir trodda men möter även misstro från åklagare och polis.
  Självklart är det inte bara pappor som är förövare jag tog det som exempel bara för det här blogginlägget. Mammor begår också övergrepp, dock inte lika många kvinnor som män. I många fall blir det gemensam vårdnad(de flesta fall) då mamman (pappan) lider när hon/han vet att de måste skicka sina barn till förövaren varje helg men i vissa fall får pappan (om de är han som är förövaren) hela vårdnaden, vi har några anhöriga på vår förening som varit med om just detta.
  De fall jag kommit i kontakt med så fälls några men i de allra flesta fall läggs ju utredningen ner så det finns inga bevis som fällande dommar men jag anser att psykolog-uttalanden och läkardomar är bevis nog…

 55. Om du har något konkret exempel på någon pappa som fått vårdnaden, trots fällande dom, så vore det intressant.

  Rappu visar ju motsatsen ang mammor.

  Bra att du konstaterar att kvinnor kan vara utövare.
  Jag har inte sett något intervjuinslag eller dylikt när en representant för en organisation för utsatta inte sagt att kvinnan alltid haft någon anledning för att sticka med barnen. De tror alltid det finns ett gott motiv – det är farligt.

 56. Jag har inte sagt att en pappa som blivit fälld för sexualbrott mot sitt eget barn har fått vårdnaden, utan när ingen är fälld och mamman och barnet nte blir trott eller saknar bevis.
  Organisationen som jag kommer ifrån säger ALDRIG att en mamma ska fly med sitt barn! Aldrig någonsin kan vi råda dem till det eller uttala oss offentligt och försvara det. Det ställer bara till med ännu mer problemen för föäldern som flyr.
  Mina egna personliga åsikter är en annan sak och jag kan förstå att en mamma gör så när hon vet vad pappan har gjort men han inte blir fälld och hon tvingas att skicka sina barn till mannen som våldtar dem. Men det är aldrig rätt väg att gå!

 57. Nå, då så har du väl inget att invända mot att Ingrid stödjer SBN som anser att Evelina bortförts på ett oriktigt sätt?
  Och att hon nu har det bättre.

 58. Nej, det har jag aldrig sagt heller.

 59. Frida jag har engagerat mig i omhändertagandefall i många år jag har aldrig stött på ett enda fall där en förälder som dömts för övergrepp mot sitt barn fått vårdnaden eller rätt till umgänge. (något enstaka undantagsfall rätt till umgänge med kontaktperson) Däremot har jag stött på massor med fall där misstänka föräldrar trots frikännande fått sina barn omhändertagna enligt lvu och umgängesförbud eller ytterst begränsat umgänge på ett fåtal timmar per år under övervakning. Det är där rättsrötan ligger.

 60. Jag har aldrig skrivit att föräldrar som blivit DÖMDA har fått vårdnaden utan misstänkta som inte blir fällda får gemensam vårdnad för att ingen tror på vare sig den andre föräldern eller barnet!

 61. Just det, Frida, du och andra ”troende” menar att en utslungad anklagelse alltid ska betraktas som sanning och därför ska alla pappor som någon pekar finger åt, raderas bort från barnens liv. Förstår du verkligen inte att det finns massvis med mammor som vill vara den enda föräldern i barnens liv och därför ljuger ihop en övergreppshistoria? Tycker du verkligen att barn ska fråntas rätten till sina pappor bara för att mammorna vill bli av med den?
  Jag tycker det är bra att åtminstone några socialförvaltningar, familjerätter och domstolar inser att mammor ofta ljuger och därför inte tillåter henne att skära bort papporna.
  Och nu kommer du att säga: Men det är inte mammorna, det är barnen som berättar. Och då säger jag: Det är den enklaste sak i världen att få ett barn att göra som boendeföräldern vill. Det kallas PAS.

 62. För det första kan du sluta låta nedlåtande och kalla mig för ”troende” när vi för en diskussion.
  Jag menar inte att en som du beskriver det utslungad historia att alltid tas för sanning men de fall jag mött i och med mitt jobb så finns det både läkarbevis och psykolog har också uttalat sig att barnet varit med om det men man väljer ändå att lägga ner fallet. Mamman i sin tur får panik och gömmer sig med sitt barn och då får pappan vårdnaden, jag ser det varje dag. Visst finns det mammor som ljuger, jag tror dock inte att det är i så stor utsträckning som du påstår eftersom du får det att låta som att det är alla mammor.
  Och visst kan man få barn att ljuga men då kommer historien att spricka. De barn vi träffar genom jobbet ljuger inte och inte läkarpapprena heller som visar att det funnits sperma i analen och slidan och att de har spruckit på båda nämnda ställen, eller att de har blåmärken bakom öronen för att förövaren tagit tag där när de tvingas utföra oralsex, de fallen har ÄNDÅ lagts ner och barnen tvingas till gemensam vårdnad fast de sagt ifrån (men ingen lyssnar på ett barn för det är ju en förälders rätt att träffa sitt barn, eller hur!?)
  Och handlar det om att mamman och barnet ljuger så ska givetvis pappan få ha en relation med sitt barn och man bör se över varför mamman beter sig så¨.
  En sista sak jag vill skriva är att jag tycker det är synd att de flesta mammor med en gång möts av misstro, felet är både ljugande mammors men främst myndigheters ständiga nekande till att barn faktiskt blir våldtagna av närstående! Ingen vill höra talas om det.

 63. Frida, att jag kallar dig troende beror på att det finns en utbredd uppfattning i föreningar som Atsub och liknande (som jag antar att du tillhör eftersom du puffar för dem på sin blogg) att man inte får och inte ska ifrågasätta mammor och barn. Då ägnar man sig åt tro och inte kritiskt granskande verksamhet.

  Jag har aldrig sett en enda utredning där man funnit sperma i analen eller slidan. Med sådana bevis kan man ju kolla DNA och bevisa vem som är förövaren. Att man i ett sådant väldokumenterat fall skulle fria förövaren och ge honom tillgång till barnen, finner jag helt uteslutet. Jag tror helt enkelt inte att detta har hänt och om du har bevis för motsatsen skulle jag bli tacksam om du skickar över ett par sådana utredningar till mig.
  De utredningar jag läst innehåller tvärtom inte ett enda bevis, bara misstankar från mamman och eventuellt ett löst hållet intyg från psykolog eller BUP (där man för övrigt också finner många ”troende”).
  Som jag skriver i min bok Inte utan mina söner, så gjorde riksåklagaren i Holland en undersökning av ett antal svåra vårdnadstvister. Det visade sig då att 95%, (nitttiofem procent!) av anklagelserna var falska. Jag skulle gissa att det likadant i Sverige.

 64. Ping: Barnmisshandel – en mors rätt? « Kvinnor för jämställdhet

 65. Du behöver inte dra några förhastade slutsatser kring mig på grund av dina fördomar mot olika organisationer.
  På mitt jobb handlar det inte om att man inte får ifrågasätta mammor utan att de som söker vår hjälp ska vi hjälpa och då måste vi tro dem. Dessutom är det ju mest mammor som kommer till oss.
  Sen vill jag inte gå in med attityden att någon inte talar sanning när något sådant kommer fram, de är som att bli ifrågasatt av polisen när man blivit våldtagen. Sen ska man GIVETVIS göra undersökningar osv.
  Att du dömer föreningar utan att veta hur vi tänker tycker jag känns onödigt.
  Jag har läst om många sådana fall och träffat många. I ”Det är faktiskt mitt liv det handlar om”-Dokumentation från vänsterpartiets hearing om vårdad, boende och umgänge den 29 april 2005 i riksdagens förstakammarsal (hoppas jag inte minns fel, tror det är i den)så gav pappan vars sperma som fanns inne i dotterns slida ursäkten att han hade onanerat sen hade hon krupit upp i sängen och han hade lyft henne och då hade han nog lite sperma på handen som hamnat där. Rätten ansåg att det inte var helt omöjligt. Han fick gemensam vårdnad. Då fanns det dessutom dokumenterade skador. Flera av de som kommer till oss kommer för att de vill få hjälp att överklaga och det är för att ingen tar deras fall på allvar och deras barn HAR skador i underliven som dokumenterats och det finns psykologer som uttalat sig och barnen berättar själva men pappan får fortfarande träffa barnen. Jag utgår ifrån min verklighet, de jag möter i jobbet, det jag läser och det jag ser och hör. Jag säger inte att sanningen är på mitt sätt eller att det antingen är si eller så jag bara berättar om min erfarenhet och den skiljer sig från din.
  Argumenten du kommer med brukar jag få höra från människor som vägrar tro på att barn blir våldtagna och utsatta för incest. Man vill inte se helt enkelt. Du menar alltså att de flesta barn som säger att de blivit utnyttjade ljuger då för att deras mammor sagt åt dem att göra det!?

 66. Frida!

  Du får gärna skicka över de fall som du vet om där man hittat rester av pappans sperma i analen respektive slidan, eller där barnet har spruckit på båda omnämnda ställen, eller att barnet har blåmärken bakom öronen för att pappan tagit tag där när det tvingats utföra oralsex och där man ändå har lagts ner fallen och barnen har tvingas till gemensam vårdnad.

  Om så är fallet är det ett rent vidrigt beteende av rättssystemet och av övriga myndigheter!

  Jag lovar att skriva om dessa fall på min blogg (utan att nämna några som helst namn så klart!). För då är det definitivt något som borde belysas mer!

  Du kan skicka all information du har till:
  medborgare.x@live.se

 67. Jag får inte skicka den informationen tyvärr men kan ju höra med våra om det är någon som samtycker till att skicka och isåfall gör jag det!

 68. Jag käönner till en lite flicka som omhändertogs mot föräldrarnas protester pga misstänkt inest eftersom att hon hade ett blåmärke i underlivet. Först efter flera år lyckades föräldrarna få igenom en opartisk utredning av hudläkare. Blåmärket fanns fortfarande kvar och konstaterades vara ett hemagiom som omedelbart behövde opereras bort för att minska risken för att utveckla cancer. Fickan och hennes syskon var frihetsberövade i ca tre år pga detta bevis för incest som inte var nått bevis. Frida när det gäller flickan med sperma i vaginan har du verkligen läst domen eller bara fått det återberättat från mamman eller någon som talat med mamman som talat med mamman i led efter led.

 69. Det är ju jättehemskt (det fallet du beskriver), det verkar som om folk tror att jag tycker det är rätt, det gör jag inte! Är det inte sant ska barnet givetvis om det själv vill träffa sina föräldrar!
  Jag har både läst och hört inte bara den utan andra också. de andra jag läst har handlat om sår och sprickor i underlivet på barnen.

 70. Förlåt jag glömmde. I fallet med den lilla flickan med hemagiomet fanns det ju ett ”bevis” till. Flickan skulle på bedömning hos psykolog om jag inte minns fel var hon i tre års åldern då. Dessutom förkyld och febrig. Defenetivt inte på humör att leka hos den främmande tanten. Psykologen skrev ett mycket flummigt intyg om att barnet ovilja att leka med den mjuka lena sanden var ett tecken på att hon utsatts för övergrepp. Jag tror det snarare var psykologen som var kränkt över att ungen inte gillade hennes sandlåda

 71. Ja fallen påminner om varan det som gör en mörkrädd är hur många sådana fall som finns där föräldrarna aldrig lyckas bevisa att Soc misstankar är fel. För inom soc är det omvänd bevisbörda som råder

 72. Ola Jennebrink

  FRIDA – Vad gör du här?Du skulle ju bli fotograf.Minns att en bild säger mer än tusen av dina ord. -Till er andra vill jag säga att ert arbete ger hopp om en bättre värld. Tack!

 73. Frida, det enda du angett som källa hittar man här:

  http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1395:qdet-faktiskt-mitt-liv-det-handlar-omq&catid=105:barn&Itemid=252

  Rätt snabbt ser man att kontakterna med de utsatta kvinnorna har skötts via ATSUB och Föreningen Kobra. Det finns alltså skäl att fundera över sanningshalten… Man jag ska iaf läsa det, man ska inte tvivla på alla som kommer i kontakt med Kobrorna, de kanske har hjälpt några riktiga offer någon gång också.

 74. Rekommenderar alla att läsa det jag länkat till, IC blir säkert road av Chefs-Kobrans historia.

 75. Frida av sammanställningen om den där hearingen framgår det att flera av fallen som beskrivs där är samma som granskats på olika bloggar och där en granskning av uppgifterna visat sig inte vara något annat än husteriska fruntimmers fantasier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s